-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στον προτεινόμενο χρόνο/χλμ ανάμεσα στο σέρβις και στην αλλαγή λαδιών; Όχι ότι με νοιάζει, ετήσιο θα κάνω, θεωρητικά ρωτάω.
Το πρώτο αναφέρεται ημερολογιακό στα 2 χρόνια και 30.000 χλμ συνολικά.
Το δεύτερο υποψιάζομαι ότι παίζει κάποιος αισθητήρας να καταλαβαίνει φθορά λαδιου? Οπότε μάλλον σου λέει πιο νωρίς με βάση τη φθορά αυτη.Ετήσιο κάνω και γω ανεξαρτήτως χλμ
-
Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά στον προτεινόμενο χρόνο/χλμ ανάμεσα στο σέρβις και στην αλλαγή λαδιών; Όχι ότι με νοιάζει, ετήσιο θα κάνω, θεωρητικά ρωτάω.
Και το δικό μου είχε διαφορά, η οποία μειώθηκε όταν έκανα ένα μεγάλο ταξίδι.
Έχει να κάνει με τον αισθητήρα, προφανώς κάνεις μικρές διαδρομές, αστικές κτλ.
Αν κινηθείς σε εθνικό οδό θα πλησιάσουν οι δύο ενδείξεις -
Ναι δυστυχώς κάνω στη πλειονότητα μικρές διαδρομές. Οκ κύριοι ευχαριστώ, καλημέρα.
-
Το πρώτο είναι νομίζω το "μεγάλο" service και το δεύτερο η αλλαγή λαδιού, γιατί εμένα έχει μεγάλη διαφορά...
Έχετε αλλάξει λάδια ήδη μήπως; -
Πριν την αλλαγή λαδιών ήταν κοντά το πάνω με το κάτω, μετά την αλλαγή είναι έτσι
-
Α την έκανες πιο νωρίς ε; Εγώ το σκέφτομαι στα 7500 να το πάω.
-
@vaggoiko said in VW Tiguan 2024:
Α την έκανες πιο νωρίς ε; Εγώ το σκέφτομαι στα 7500 να το πάω.
Στο χρόνο το πήγα, περίπου 7500 χλμ
-
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
Το πρώτο αναφέρεται ημερολογιακό στα 2 χρόνια και 30.000 χλμ συνολικά.
Το δεύτερο υποψιάζομαι ότι παίζει κάποιος αισθητήρας να καταλαβαίνει φθορά λαδιου? Οπότε μάλλον σου λέει πιο νωρίς με βάση τη φθορά αυτη.Ετήσιο κάνω και γω ανεξαρτήτως χλμ
Service λαδιών ή γενικό;
-
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
Το δεύτερο υποψιάζομαι ότι παίζει κάποιος αισθητήρας να καταλαβαίνει φθορά λαδιου? Οπότε μάλλον σου λέει πιο νωρίς με βάση τη φθορά αυτη.
Δεν παίζει αισθητήρας που κάνει χημική ανάλυση στα λάδια (προφανώς)!
Απλά ο υπολογιστής έχει κάποιον αλγόριθμο που με βαση τα δεδομένα κίνησης (ταχύτητες, χρόνος λειτουργίας, θερμοκρασίες κτλ.) σου μειώνει το χρόνο του επόμενου σερβις αν το "καταπονείς". Όπου σαν κατοπόνηση ερμηνεύει την κίνηση στις πόλεις μας (μικροί χρόνοι από το άναψε μέχρι το σβήσε, μικρές ταχύτητες, δεν πιάνει θερμοκρασία λειτουργίας κτλ.).
Κατά τα άλλα @sabas_thess, όπως σου απάντησαν παραπάνω. -
@sargus said in VW Tiguan 2024:
Δεν παίζει αισθητήρας που κάνει χημική ανάλυση στα λάδια (προφανώς)!
Απλά ο υπολογιστής έχει κάποιον αλγόριθμο που με βαση τα δεδομένα κίνησης (ταχύτητες, χρόνος λειτουργίας, θερμοκρασίες κτλ.) σου μειώνει το χρόνο του επόμενου σερβις αν το "καταπονείς".ΑΚΡΙΒΩΣ!!
-
@friday said in VW Tiguan 2024:
Πράγματι είναι πολύ ωραία
Έχω κάνει και μπάνιο στη λίμνη Τσιβλού ένα καλοκαίρι. Πολύ όμορφη, όντως.
-
Σε κάποιες συγκεκριμένες διαδρομές το lane assist/centering μου δίνει την εντύπωση ότι "μπαίνει πιο εύκολα" αν κρατάς στιβαρά με τα δύο χέρια το τιμόνι και όχι πχ απλά να το κρατάς από το flat bottom με το ένα χέρι. Να σημειώσω ότι δεν έχω το πακέτο του iq drive. Το θεωρείται πιθανό ή είναι ιδέα μου;
-
Σε κάποιες συγκεκριμένες διαδρομές το lane assist/centering μου δίνει την εντύπωση ότι "μπαίνει πιο εύκολα" αν κρατάς στιβαρά με τα δύο χέρια το τιμόνι και όχι πχ απλά να το κρατάς από το flat bottom με το ένα χέρι. Να σημειώσω ότι δεν έχω το πακέτο του iq drive. Το θεωρείται πιθανό ή είναι ιδέα μου;
Απ' όσο ξέρω και έχω διαπιστώσει και πρακτικά στο T-Roc, οι μόνες προυποθέσεις για να μπει το lane assist είναι να κινείσαι με ταχύτητα από 60km/h και πάνω και να μπορεί να αναγνωρίσει τη διαγράμμιση του δρόμου. Επίσης αν αφήσεις το τιμόνι βγάζει ένα μήνυμα και έναν ήχο και σε "μαλώνει" να το ξαναπιάσεις. Δεν έχω διαπιστώσει κάτι άλλο.
VW Tiguan 2024