-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@chrisk6 said in VW Tiguan 2024:
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@chrisk6 said in VW Tiguan 2024:
Καλοταξιδο και απροβληματιστο.
Στα της ασφαλειας δεν ειχε χαμηλοτερη απαλλαγη? Και αν ναι ποση διαφορα στο χρονο?
Όχι δεν ρώτησα παρά την παρότρυνση του πωλητή. Να σου πω γιατί. Τι ανταλλακτικό έχει το Tig κάτω από 1500€; Τα.... μπουλόνια ασφάλειας; Αχαχσαχα
ΥΓ: Ξέχασα να μεταφέρω την "πληροφορία" ότι τέλη του μήνα αρχές του επόμενου πάει για αύξηση 1,5 με 2k....
Σιγουρα ειναι ολα ακριβα...απλα στην κακια στιγμη ειναι διαφορετικο να βγαλεις 400-500ε απο τσεπη παρα 1500. Μονο γι αυτο...
Μακρια απο εμας...αλλα κουβεντα να γινεται.
Ανεβαίνει αρκετά το ασφάλιστρο, πρέπει να βρεις μια ισορροπία σε ένα ποσό που μπορείς να δώσεις, την κακιά στιγμή, χωρίς να ανατρέψει τον οικογενειακό προγραμματισμό.
πχ. Εγώ πληρώνω, στην ίδια ασφαλιστική, 831€ το χρόνο με απαλλαγή 1000€ και ασφαλισμένο όχημα αξίας 34236€, δλδ κάνα 100αρικο παραπάνω από τον @sabas_thess . Σε 5 χρόνια το έχω πληρώσει το 500αρικο της διαφοράς στην απαλλαγή....δεν συμφέρει....κι εγώ 1500 θα έβαζα τώρα. Τα 500€ απαλλαγή, λογικά θα φτάνουν στο 1000ρικο τα ασφάλιστραΚαι εγω 1500 απαλλαγη και προσεχω πολυ για μικροζημιες. Δεν υπαρχει σωστο η λαθος, ο καθενας ξερει ποσο μπορει να αντεξει καποιο μη προγραμματισμενο εξοδο. Με 1500 απαλλαγη εχεις την ησυχια σου οτι δεν θα καταστραφεις οικονομικα γιατι αν τυχει κατι κακο περιοριζεις την χασουρα στο 1500.
-
Με το συνδυασμό vw-allianz η απαλλαγή πέφτει στο μισό για επισκευές σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο vw. Επίσης η allianz καλύπτει όλο το κόστος για οποιαδήποτε επισκευή σε εξουσοδοτημένο.
Οπότε μπορεί η ονομαστική απαλλαγή του @sabas_thess να είναι 1.500€, αλλά η πραγματική είναι 750€.
Αν έχεις καινούργιο vw εντός εγγύησης, που θα πας σε εξιυσιοδοτημένο vw για ότι χρειαστεί, συμφέρει η allianz.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Με το συνδυασμό vw-allianz η απαλλαγή πέφτει στο μισό για επισκευές σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο vw. Επίσης η allianz καλύπτει όλο το κόστος για οποιαδήποτε επισκευή σε εξουσοδοτημένο.
Οπότε μπορεί η ονομαστική απαλλαγή του @sabas_thess να είναι 1.500€, αλλά η πραγματική είναι 750€.
Αν έχεις καινούργιο vw εντός εγγύησης, που θα πας σε εξιυσιοδοτημένο vw για ότι χρειαστεί, συμφέρει η allianz.
Αυτό που είπες το μετέφερα στον πωλητή και πρώτη φορά το άκουγε. Είναι σίγουρο; Γιατί αλλιώς δεν έχω λόγο να πάω σε Allianz
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Αυτό που είπες το μετέφερα στον πωλητή και πρώτη φορά το άκουγε. Είναι σίγουρο; Γιατί αλλιώς δεν έχω λόγο να πάω σε Allianz
Είναι 100% σίγουρο. Υπάρχους πολλές πηγές για να το επιβεβαιώσεις. Πάρε τηλέφωνο στην Karenta Θεσσαλονίκης ή ρώτα έναν τεχνικό σύμβουλο service, ή πάρε τηλέφωνο στην Allinaz ή ρώτα έναν ασφαλιστή που συνεργάζεται με Allianz.
Υπάρχουν κι άλλα πλεονεκτήματα. Το βασικότερο είναι ότι καλύπτουν όλο το κόστος για οποιαδήποτε επισκευή στην αντιπροσωπεία. Επίσης δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης για επισκευή που διαρκεί πάνω από 2 μέρες. Και έχουν και πολύ καλή οδική βοήθεια τη Modial Assistance.
Έχει βάση αυτό που γράφτηκε ότι η Allianz είναι λίγο χαοτική, αλλά εσένα δεν σε επηρεάζει. Το μόνο που ξεκαθαρίζεις μαζί τους είναι η υπαιτιότητα του ατυχήματος, όπως θα έκανες με κάθε ασφαλιστική. Για να δεις αν θα κάνεις επισκευή με δική σου υπαιτιότητα και άρα χρήση μεικτής ή φταίει ο άλλος.
Όλα τα υπόλοιπα, πραγματογνωμοσύνη, αποζημιώσεις κλπ τα κανονίζει η Karenta με την Allianz, εσύ δε μπλέκεσαι καθόλου. Τους αφήνεις να βγάλουν άκρη μεταξύ τους .
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Η μεικτή με 1500€ απαλλαγή από Allianz είναι για ετήσιο 746,86€ και φυσικά θα την αποδεχθώ γιατί 1ον περίμενα υψηλότερο κόμιστρο και 2ον θεωρώ κορυφαία την εταιρεία (μαζί με την Εθνική).
Καλοτάξιδο να είναι.
Σε ότι αφορά την Allianz, προσωπικά δεν θα τους έδινα ούτε τον πυρετό μου, όχι 750€ και την ευθύνη αποκατάστασης του αυτοκινήτου μου σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής. Επειδή τα ξέρω εκ των έσω απ' τη σύζυγο που είναι 15 χρόνια στον κλάδο και έχει δουλέψει και σε αυτούς και σε θυγατρική τους, πρόκειται για τριμπούρδελο. Σίγουρα θα βρεθούν αρκετοί να πουν ότι δεν είχαν ποτέ θέμα και ότι η εμπειρία τους ήταν θετική, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Εάν οπωσδήποτε Allianz τότε μόνο σε συνδυασμό με καλό ασφαλιστή και όχι απρόσωπα μέσω της αντιπροσωπείας ή online.
Για ποια εταιρεία έχεις καλή εικόνα;
Κοίτα, εξ' ορισμού καμία δε μπορεί να έχει καλή εικόνα γιατί η αλητεία είναι μέρος της δουλειάς τους. Ασφαλιστικές = τραπεζικό σύστημα.
Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί όμως, θεωρώ ότι σε διαχείριση ατυχήματος και αμεσότητα/ευκολία αποζημίωσης επισκευής κτλ, μακράν του δεύτερου, καλύτερη είναι η Hellas Direct (η οποία βέβαια εν μία νυκτί μου τριπλασίασε τα ασφάλιστρα στο Cupra γιατί μετά από 2 χρόνια συνεχούς ασφάλισης και με 0 ατυχήματα ξαφνικά κατηγοριοποιήθηκε ως "γρηγορο" και υψηλού ρίσκου) και μετά η Anytime.
Από παραδοσιακά μεγάλα μαγαζιά καλή εικόνα έχω και για την Ergo.
-
Η μεικτή με 1500€ απαλλαγή από Allianz είναι για ετήσιο 746,86€ και φυσικά θα την αποδεχθώ γιατί 1ον περίμενα υψηλότερο κόμιστρο και 2ον θεωρώ κορυφαία την εταιρεία (μαζί με την Εθνική).
Καλοτάξιδο να είναι.
Σε ότι αφορά την Allianz, προσωπικά δεν θα τους έδινα ούτε τον πυρετό μου, όχι 750€ και την ευθύνη αποκατάστασης του αυτοκινήτου μου σε περίπτωση ζημιάς ή κλοπής. Επειδή τα ξέρω εκ των έσω απ' τη σύζυγο που είναι 15 χρόνια στον κλάδο και έχει δουλέψει και σε αυτούς και σε θυγατρική τους, πρόκειται για τριμπούρδελο. Σίγουρα θα βρεθούν αρκετοί να πουν ότι δεν είχαν ποτέ θέμα και ότι η εμπειρία τους ήταν θετική, η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Εάν οπωσδήποτε Allianz τότε μόνο σε συνδυασμό με καλό ασφαλιστή και όχι απρόσωπα μέσω της αντιπροσωπείας ή online.
Για ποια εταιρεία έχεις καλή εικόνα;
Κοίτα, εξ' ορισμού καμία δε μπορεί να έχει καλή εικόνα γιατί η αλητεία είναι μέρος της δουλειάς τους. Ασφαλιστικές = τραπεζικό σύστημα.
Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί όμως, θεωρώ ότι σε διαχείριση ατυχήματος και αμεσότητα/ευκολία αποζημίωσης επισκευής κτλ, μακράν του δεύτερου, καλύτερη είναι η Hellas Direct (η οποία βέβαια εν μία νυκτί μου τριπλασίασε τα ασφάλιστρα στο Cupra γιατί μετά από 2 χρόνια συνεχούς ασφάλισης και με 0 ατυχήματα ξαφνικά κατηγοριοποιήθηκε ως "γρηγορο" και υψηλού ρίσκου) και μετά η Anytime.
Από παραδοσιακά μεγάλα μαγαζιά καλή εικόνα έχω και για την Ergo.
μου κανει εντυπωση η anytime, διοτι δεν ειχα ακουσει ιδιαιτερα καλα σχολια. Χαιρομαι ομως, διοτι ειμαι ηδη εκει στο ενα οχημα.
-
μου κανει εντυπωση η anytime, διοτι δεν ειχα ακουσει ιδιαιτερα καλα σχολια. Χαιρομαι ομως, διοτι ειμαι ηδη εκει στο ενα οχημα.
Μια φορά την χρειάστηκα στην ΜιΤο, που προσάθησαν να μου την ανοίξουν και κατέστρεψαν την κλειδαριά. Κανένα πρόβλημα: πήγα στον Σφακιανάκη, το έφτιαξαν (αφού πηγε ο πραγματογνώμονάς τους), δεν πλήρωσα κάτι και έφυγε. Χωρίς μα μου σου του, χωρίς κάποια γκρίνια. Το μόνο που μου ζήτησαν ήταν το χαρτί από την αναφορά της αστυνομίας, όπου δήλωσα την απόπειρα κλοπής.
VW Tiguan 2024