-
@super-t said in Citroen e-C3 2024:
Air-cooling έχουν και τα υβριδικά Toyota και δεν χαλάνε.
Ναι αλλά με το 1/50 της μπαταρίας, οπότε έχουν τελείως άλλη θερμότητα να διαχειριστούν. Επίσης δεν φορτίουν με πολλά αμπέρ, οποτε η μπαταρία δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Έβαλαν air cooling γιατί αρχικά δεν είχε τίποτα και η μπαταρία τα έφτυνε σε 8-10 χρόνια.
-
Δεν έχω οδηγήσει ηλεκτρικό ποτέ. Αρνούμαι να βάλω στο κεφάλι μου και άλλες έννοιες, για φορτίσεις κλπ, οπότε δεν ξέρω τίποτα για ψύξη κλπ.
Αρα αν είναι μειονέκτημα η αερόψυξη δεν το ξέρω.
Η δική μου θεώρηση είναι ότι τα σημερινά ηλεκτρικά σε 8 χρόνια, θα τα βλέπουμε όπως βλέπουμε σήμερα τα προ 8ετίας.
Και επειδή η εξέλιξη των ηλεκτρικών γίνεται ακόμα πιο γρήγορη, παίζει να τα βλέπουμε σαν αμάξια του 1970.Προσωπικά αν πάω σε ηλεκτρικό για δεύτερο αμάξι, ούτε φορτιστή θα βάλω στο σπίτι. Θα πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα για καφέ και θα φορτίζω.
Επίσης δεν απολογούμαι για την εταιρεία.
Απλώς ενημερώνω.
Από την άλλη δεν είδα σε κανένα σάιτ να έχουν τέτοια ανησυχία για την αερόψυκτη μπαταρία.
Για την ηχομόνωση γράφουν, για τα σκληρά πλαστικά, για το ψηλό κατώφλι του χώρου αποσκευών.
-
@criuser said in Citroen e-C3 2024:
Από την άλλη δεν είδα σε κανένα σάιτ να έχουν τέτοια ανησυχία για την αερόψυκτη μπαταρία.
Για την ηχομόνωση γράφουν, για τα σκληρά πλαστικά, για το ψηλό κατώφλι του χώρου αποσκευών.
Κακως θα επρεπε γιατι ολα οσα δεν είχαν υγροψυξη στο παρελθον το degradation της μπαταρίας στο χρόνο ήταν μεγάλο
Αυτα είναι ανουσια δευτερευοντα για φτηνο μικρό και αδιαφορα. ας έχει θορυβο, σκληρα πλαστικά και κατωφλι, χεστηκαμε.
-
Ναι γιατί:
- Είναι άσχετοι και δεν έχουν ιδέα.
- Απευθύνονται σε άσχετους και άρα επειδή θέλουν κλικ και αναγνωσιμότητα, γράφουν ό,τι πουλάει
- Γιατί ελάχιστοι γνωρίζουν από αυτά (όπως δεν γράφουν και για αναρτήσεις, γιατί κανείς δεν ασχολείται, όλοι τις ίντσες της οθόνης κοιτάνε).
-
Ελάτε βρε παιδιά.
Τόσα μεγάλα σάιτ με ιστορία δεκαετιών και είναι άσχετοι ?
Ελεος....
-
να πω εδώ οτι το τεραστιο degradation που υπήρξε σε όλα τα ηλεκτρικα των περασμένων χρόνων ηταν σε μπαταρίες λιθιου οχι σε LFP.
An LFP battery, also known as a lithium iron phosphate battery, is a type of lithium-ion battery that uses iron phosphate as the cathode material. LFP batteries are known for their high energy density, long life, and good performance at high temperatures.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ για να γραψω περισσότερα ποσο degradation θα έχουν αυτες χωρις ψυξη με υγρο
Αν γνωριζει κάποιος ας με βοηθησει καθως θα ήθελα να μάθω
πάντως το Seagull παρολο που έχει LFP έχει υγροψυξη!
-
Εμένα τα χέρια μου δεν πιάνουν καθόλου και με τα τεχνικά θέματα δεν ασχολούμαι. Ούτε υπομονή έχω σε τέτοιες εργασίες, ούτε διαβάζω για αυτά.
-
https://www.okrasolar.com/blog/a-better-way-to-estimate-battery-lifetime
και ακόμα καλύτερο αλλα θελει ωρα διάβασμα
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0013468617306060
-
Διαβάστε το και μας λέτε...
-
Και τι σχέση έχει η ιστορία με τις τεχνικές γνώσεις για ένα νέο προϊόν?
Επίσης, όπως έγραψα και άσχετοι να μην ειναι, δεν τους ενδιαφέρει αυτό γιατί δεν εχει αναγνωσιμότητα. Ο κόσμος ασχολείται με οθόνες και ζουληχτά πλαστικούλια.
-
-
@fanis75 said in Citroen e-C3 2024:
Και τι σχέση έχει η ιστορία με τις τεχνικές γνώσεις για ένα νέο προϊόν?
Επίσης, όπως έγραψα και άσχετοι να μην ειναι, δεν τους ενδιαφέρει αυτό γιατί δεν εχει αναγνωσιμότητα. Ο κόσμος ασχολείται με οθόνες και ζουληχτά πλαστικούλια.
Δεν ειναι θεμα ασχετοσυνης. Δεν θα πουν κατι που μπορει στα ματια του αναγνωστη να φανει ως σημαντικο μειονεκτημα
Οταν περασει καιρος και μπουν μπαταριες υδροψυκτες θα αναφερθουν στα πλεονεκτηματα αυτης της διαταξης σε σχεση με την προηγουμενη.Πως καθε γενια 911 αυξανει θεαματικα την ακαμψια και μειωνει την ταση υπερστροφης, για να επαναληφθει στην επομενη γενια; Ετσι
-
Η οποιαδήποτε τεχνική λύση σαν "αρχή λειτουργίας" δεν σημαίνει κάτι, σημασία έχει το πώς υλοποιείται.
Άλλο ήταν πριν 25 χρόνια, το "τουρμπο", ο "ημιάκαμπτος", ή το "injection" π.χ που τότε ο κόσμος τα αντιμετώπιζε τουλάχιστον με δυσπιστία ενώ σήμερα έχουν γίνει κανόνας και δουλεύουν μια χαρα.
Αν δεν δούμε πως έχει σχεδιαστεί/λειτουργεί η αερόψυκτη μπαταρία του C3 και τι θα αποδώσει στην πράξη δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. -
@pamk said in Citroen e-C3 2024:
Η οποιαδήποτε τεχνική λύση σαν "αρχή λειτουργίας" δεν σημαίνει κάτι, σημασία έχει το πώς υλοποιείται.
Άλλο ήταν πριν 25 χρόνια, το "τουρμπο", ο "ημιάκαμπτος", ή το "injection" π.χ που τότε ο κόσμος τα αντιμετώπιζε τουλάχιστον με δυσπιστία ενώ σήμερα έχουν γίνει κανόνας και δουλεύουν μια χαρα.
Αν δεν δούμε πως έχει σχεδιαστεί/λειτουργεί η αερόψυκτη μπαταρία του C3 και τι θα αποδώσει στην πράξη δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα.Σίγουρα στην πράξη θα δουμε. Αλλά αν κρινουμε από τα διαγράμματα που έβαλα για πως από κάποια θερμοκρασία και πάνω υπάρχει μεγαλύτερο degradation της μπαταρίας lfp και εφόσον άλλοι κατασκευαστές στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα με lfp μπαταρίες έχουν ήδη προτιμήσει την λύση της υδροψυξης , Ε μια ιδέα την παίρνεις.
Καλός ο ανεμιστήρας αλλά το καλοκαίρι αν έχεις να διαλέξεις από 2 καφετέρειες να κάτσεις να ποιεις ένα καφεδάκι και η μία έχει ανεμιστήρα και η άλλη air-condition δύσκολο αν δεν είσαι καπνιστής να κάτσεις στην πρωτη. Το ίδιο ισχύει σε υποψήφιο αγοραστή για αμαξι
-
Θεωρώ ότι θα έχουν κάποια απάντηση.
Ισως το γεγονός ότι έχει τελική 135 και η αυτονομία του είναι καλή μέσα στην πόλη, σημαίνει ότι το αμάξι θα κάνει μικρές διαδρομές και δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη ψύξη.
Λέω τώρα, όχι ότι ξέρω.
-
Ισως το γεγονός ότι έχει τελική 135 και η αυτονομία του είναι καλή μέσα στην πόλη, σημαίνει ότι το αμάξι θα κάνει μικρές διαδρομές και δεν θα χρειάζεται ιδιαίτερη ψύξη.
Λέω τώρα, όχι ότι ξέρω.
Θεωρητικά δεν έχεις άδικο. Αν φορτίζεις μόνο σε ac νομίζω δεν θα ανεβάζει ιδιαίτερα θερμοκρασία η μπαταρία. Όλα αυτά στην θεωρία βεβαίως καθώς δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί το αυτοκίνητο στο ελληνικό καλοκαίρι.
-
Λέω τώρα, όχι ότι ξέρω.
κανενας μας δεν είναι σίγουρος.
οτι γράφω είναι στην θεωρία. Στην πράξη μπορει να το εχουν μελετήσει
αλλα στα ιδια χρηματα θα προτιμούσα υγροψυξη από καποιο ανταγωνιστικο μονο αυτο λεω
-
https://www.whatcar.com/citroen/e-c3/hatchback/review/n26854
Ενα ενδιαφέρον τέστ, από ένα περιοδικό που γενικά δεν συμπαθεί τα γαλλικά, αλλά το πιο ενδιφέρον είναι ότι το συγκρίνει με εμτζι και μπιντ.
Επίσης για την μπαταρία λέει εγγύηση 8 χρόνια και 160000 χλμ ότι δεν θα πέσει κάτω από το 70 %, που νομίζω ότι ακυρώνει την συζήτηση για την αερόψυξη, αφού μιλάμε για φτηνό αυτοκίνητο, που στην 8ετία θα έχει έτσι και αλλιώς απαξιωθεί σημαντικά, αλλά δεν θα έχει κοστίσει πολύ στον κάτοχο αυτή η απαξίωση.
Επίσης αυτή η εγγύηση μπορεί να προωθήσει και αυτό που έλεγαν στην παρουσίαση του Oli, ότι τα αυτοκίνητα θα ζουν 3 5ετίες με ανακύκλωση όσων ανακυκλώνονται, που σημαίνει ότι 2 4ετίες λήζινγκ θα μπορούν να βγουν από την εγγύηση.
-
Δεν ελεγαν 3 πενταετιες, ελεγαν πολυ παραπανω. Μονο τα λαστιχα θα αντεχαν δεκαετιες ειχαν πει.
-
Εγώ θυμάμαι ότι στην παρουσίαση είχαν πει ότι το αυτοκίνητο έχει ανακυκλώσιμα πολλά υλικά και ότι στο μέλλον θα παύσει η αγορά του αυτοκινήτου, αλλά θα πάμε σε ένα 5ετές λήζινγκ.
Κάθε 5ετία θα επιστρέφει το αμάξι στο εργοστάσιο, θα αλλάζει ότι πρέπει να αλλάξει και θα επισκευάζεται και θα ξαναβγαίνει σε λήζινγκ με φτηνότερο τίμημα και τελικά θα νοικιάζεται 3 φορές με 3 διαφορετικές τιμές.Αυτό λέει θα γίνεται ώστε να γίνεται ο σωστός προγραμματισμός των ανταλλακτικών, αλλά και μετά το πέρας της ζωής του αυτοκινήτου, η ανακύκλωση του να γίνεται με ορισμένο τρόπο από τα εργοστάσια κατασκευής του.
Citroen e-C3 2024