-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Το παλικάρι που πηρε το YC ολο για τη ζαντα της style μου ελεγε και γι αυτο προτιμησε μτχ από κουτα active που ειχε βρει!
Ναι ρε συ, έτσι ειναι!! Το βλέπεις σε σχόλια σε γιουτιουμπ, φατσοβιβλίο κλπ. Όλοι λένε για ζάντες, κοιτάνε να τις αλλάξουν με μεγαλύτερες, στην διαφορά εξοπλισμού εστιάζουν στις ζάντες κλπ. Είναι απίστευτο! Οπότε έτσι χαντακώνει όλες τις εκδόσεις η εισαγωγική. Επειδή έχω οδηγήσει και Κορόλα και CHR και Yaris Cross με τις μεγάλες και τις μικρές (κανονικές) ζάντες, η διαφορά στους Ελληνικούς δρόμους είναι μεγάλη.
Εγω το βλέπω και στο δρόμο! Με τις 15αρες ενοχλεί μόνο η κακή ποιοτητα πλαστικών που "γραφουν" ευκολα!
Το YC ήταν κουδουνι και δεν έδινε την ίδια αίσθηση δεμένου αμαξιού!
Θα μπορουσε να βαζει μια διασταση μικρότερη αλλά με ομορφο σχέδιο! Υπαρχουν και τέτοιες... δεν χρειάζεται να κανουμε υπερβολές....
Γενικά πάντως όλα τα συγχρονα τογιοτα έχουν ομορφες ζάντες!
Τα λέγαμε και με το Μοτυ τις προάλλες!
Πολυ συνειδητοποιημένος από κοντά και καλό παιδι!
Επειδή αγοράζει και πουλάει συχνά για όσα μου ειπε για την αγορα και τι κοιτάει ο υποψήφιος αγοραστής είχε δίκιο! -
Το μεγα λαθος (αλλα το κανει για να πουλαει)ειναι οι ζαντες στις πρωτες εκδοσεις πχ chr .Πολυ καλη η 17 αλλα βγαλε ενα πιο ομορφο σχεδιο.Συν μεγα φαουλ που δεν αισθητηρες παρκαρισματος.Εχει το kia stonic μεσαια εκδοση με 19χιλιαρικα μπρος πισω αισθητηρες και δεν εχει το chr με αρχικη τιμη 30
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Συν μεγα φαουλ που δεν αισθητηρες παρκαρισματος.Εχει το kia stonic μεσαια εκδοση με 19χιλιαρικα μπρος πισω αισθητηρες και δεν εχει το chr με αρχικη τιμη 30
Γυφτιά.
-
@katafractos17 said in Toyota C-HR 2023:
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Συν μεγα φαουλ που δεν αισθητηρες παρκαρισματος.Εχει το kia stonic μεσαια εκδοση με 19χιλιαρικα μπρος πισω αισθητηρες και δεν εχει το chr με αρχικη τιμη 30
Γυφτιά.
Καλά αυτό με την έλλειψη αισθητήρων παρακαρίσματος από την Toyota είναι τραγικό, το έχουμε πει πολλάκις.
-
@babisstinson said in Toyota C-HR 2023:
Καλά αυτό με την έλλειψη αισθητήρων παρακαρίσματος από την Toyota είναι τραγικό, το έχουμε πει πολλάκις.
Είναι και φταίει ξεκάθαρα και μόνο η εισαγωγική. Το έκαναν αυτό το πάλε ποτέ 2017 λόγω της φορολογίας (που για €100 πέρναγε όλο το αυτοκίνητο στην επόμενη κλίμακα) και ενώ αυτό έχει αλλα΄ξει εδώ και χρόνια, αυτοί ακόμα συνεχίζουν την ίδια βλακεία!!
-
Εγώ το έχω ξανά πει πάντως. Καλύτερα που έχει εξοπλισμό από τις βασικές εκδόσεις που after market δεν μπαίνει με τίποτα, όπως BSM, ACC, Ψηφιακό πίνακα οργάνων, κτλπ παρά να μην είχε αυτά και να είχε αισθητήρες παρκαρίσματος που τους βάζεις μετά πανευκολα και φθηνά...
-
@gchris7 said in Toyota C-HR 2023:
Εγώ το έχω ξανά πει πάντως. Καλύτερα που έχει εξοπλισμό από τις βασικές εκδόσεις που after market δεν μπαίνει με τίποτα, όπως BSM, ACC, Ψηφιακό πίνακα οργάνων, κτλπ παρά να μην είχε αυτά και να είχε αισθητήρες παρκαρίσματος που τους βάζεις μετά πανευκολα και φθηνά...
Σε αυτό συμφωνώ και αυτό ήταν το σκεπτικό τότε, λόγω του παράλογου φόρου. Αλλά αφού έχει αλλάξει η φορολογία, θα μπορούσαν να καναδούν τον εξοπλισμό ή έστω να το έχουν στα έξτρα.
-
Δεν έχει καμία σχέση ο εργοστασιακός αισθητήρας με τον αφτερμαρκετ. Ειδικά τώρα πλέον που έχει και οπτική ένδειξη, αυτόματο φρενάρισμα κτλ. Το σωστό θα ήταν να έχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις τουλάχιστον πίσω μαζί με την κάμερα και ας είχε ως έξτρα ή στις τοπ εκδόσεις τους μπροστινούς+πλευρικούς.
-
Το παλικάρι που πηρε το YC ολο για τη ζαντα της style μου ελεγε και γι αυτο προτιμησε μτχ από κουτα active που ειχε βρει!
Ναι ρε συ, έτσι ειναι!! Το βλέπεις σε σχόλια σε γιουτιουμπ, φατσοβιβλίο κλπ. Όλοι λένε για ζάντες, κοιτάνε να τις αλλάξουν με μεγαλύτερες, στην διαφορά εξοπλισμού εστιάζουν στις ζάντες κλπ. Είναι απίστευτο! Οπότε έτσι χαντακώνει όλες τις εκδόσεις η εισαγωγική. Επειδή έχω οδηγήσει και Κορόλα και CHR και Yaris Cross με τις μεγάλες και τις μικρές (κανονικές) ζάντες, η διαφορά στους Ελληνικούς δρόμους είναι μεγάλη.
Έχοντας οδηγήσει γύρω στα 100.000 km συνολικά, με τα τρία C-HR 1ης γενιάς που έχω αλλάξει, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Δεν είδα καμία αισθητή διαφορά ανάμεσα στα C-LUB και C-HIC που είχα με τις 18ρες, σε σχέση με το GR Sport με τις 19ρες και τη sport ανάρτηση.
Ίσα-ίσα το GR έχει ακόμη καλύτερη οδηγική αισθηση, χωρίς να χάνει σε άνεση.
Γενικά, δεν νομίζω η Toyota να θυσίαζε την πρακτικότητα και την άνεση χάριν της ομορφιάς.
Ασε που όσο ανεβαίνεις σε διάμετρο, βρίσκεις και σοβαρότερα (και ακριβότερα βεβαίως...) λάστιχα.
Υ.Γ. Το YC με τις 17ρες της Style γίνεται άλλο αμάξι, σε σχεση με τις 16ρες του Active (plus). -
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Δεν έχει καμία σχέση ο εργοστασιακός αισθητήρας με τον αφτερμαρκετ. Ειδικά τώρα πλέον που έχει και οπτική ένδειξη, αυτόματο φρενάρισμα κτλ. Το σωστό θα ήταν να έχει στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις τουλάχιστον πίσω μαζί με την κάμερα και ας είχε ως έξτρα ή στις τοπ εκδόσεις τους μπροστινούς+πλευρικούς.
Ναι εντάξει δεν αντιλέγω, δεν θα είναι ίδιοι με τους εργοστασιακούς αλλά την βασική δουλειά τους την κάνουν και αυτοί.
-
Ναι εντάξει δεν αντιλέγω, δεν θα είναι ίδιοι με τους εργοστασιακούς αλλά την βασική δουλειά τους την κάνουν και αυτοί.
Η δουλειά πίσω γινεται και με την καμερα!
Το σωστό ειναι να μπαίνουν σωστα και με ενδείξεις οι αισθητήρες και να μπαίνουν πλήρεις.
Μαλιστα οπως λεγαμε με κατοχο του νέου chr οι πλευρικοί δεν μπαίνουν καν στη chic των 37 χιλιάδων.... πας ακόμα πιο πάνω! -
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Υ.Γ. Το YC με τις 17ρες της Style γίνεται άλλο αμάξι, σε σχεση με τις 16ρες του Active (plus).
Εμφανισιακά ναι.. απλά είναι ο τετοιος ο χαρακτήρας του αμαξιού αυτου που ειναι μόνο για τη μοστρα οι 17+
Ασε που για το χαρακτήρα του παλι θα ήταν χρησιμότερος πιο χρηστικός εξοπλισμός από μεγάλες ζάντες!
Και δυστυχως σε αναγκάζει να πας σε εκδοση με μεγάλη ζάντα για να παρεις περισσότερο χρηστικό εξοπλισμό. Πχ εγω πήγα σε style για τα led και το ασυρματο car play και τελικά το αμαξι λόγω ζάντας δεν το έδωσα ποτε στη γυναίκα που προοριζόταν και προτίμησα να το δωσω απο το να τις κλάιω!Αλλά οταν η τογιοτα εδω επενδύει στον καγγουρα τι να περιμένεις;
Εχω δει και yaris με 18αρες και λάστιχα φλουδα!ΕΛΕΟΣ
-
Θα συμφωνήσω με τη τάση των μεγάλων ζαντών. Πήγα σε premiere για τις 19άρες ένταντι 20 του GR, αν είχα την επιλογή θα του έβαζα την 18´´. Οι ελληνικοί δρόμοι και δη μεσα στην Αθήνα δεν είναι για μεγάλες ζάντες.
-
Όπως τα λες ακριβώς. Κάμερα πίσω και αισθητήρες θα έπρεπε να είναι δεδομένοι πλέον, ειδικά όταν έχεις ξεπεράσει τα 35Κ.
Συμφωνώ και με το σχόλιο ότι είναι πιο σημαντικά BSM, ACC. Διαφωνώ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, προσωπικά προτιμώ μίξη analog-digital.
Πιο σημαντικό θεωρώ τους αισθητήρες για το παρκάρισμα και την κάμερα. -
@babisstinson said in Toyota C-HR 2023:
Όπως τα λες ακριβώς. Κάμερα πίσω και αισθητήρες θα έπρεπε να είναι δεδομένοι πλέον, ειδικά όταν έχεις ξεπεράσει τα 35Κ.
Συμφωνώ και με το σχόλιο ότι είναι πιο σημαντικά BSM, ACC. Διαφωνώ για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, προσωπικά προτιμώ μίξη analog-digital.
Πιο σημαντικό θεωρώ τους αισθητήρες για το παρκάρισμα και την κάμερα.Δεν είπα ότι είναι πιο σημαντικά, δεν είναι κατά την γνώμη μου. Είναι όμως εξοπλισμός που αν δεν μπει από το εργοστάσιο μετά δεν μπαίνει aftermarket σε αντίθεση με τους αισθητήρες.
-
@astana2828 said in Toyota C-HR 2023:
Θα συμφωνήσω με τη τάση των μεγάλων ζαντών. Πήγα σε premiere για τις 19άρες ένταντι 20 του GR, αν είχα την επιλογή θα του έβαζα την 18´´. Οι ελληνικοί δρόμοι και δη μεσα στην Αθήνα δεν είναι για μεγάλες ζάντες.
Νέο premiere ?
Βλέπω μόνο διλιτρο βγαίνει !
Έχει όμως τα πάντα από εξοπλισμό σωστα ;
Καλοταξιδο ! -
Νέο premiere ?
Βλέπω μόνο διλιτρο βγαίνει !
Έχει όμως τα πάντα από εξοπλισμό σωστα ;
Καλοταξιδο !Ναι premiere 2.0 AWD. Να σαι καλα
-
Υ.Γ. Το YC με τις 17ρες της Style γίνεται άλλο αμάξι, σε σχεση με τις 16ρες του Active (plus).
Aλλο ως προς τι? Γιατι στον δρομο ειναι καλύτερο με τις 16αρες.
Ναι premiere 2.0 AWD. Να σαι καλα
Wow!! Αμαξάρα!
-
Aλλο ως προς τι? Γιατι στον δρομο ειναι καλύτερο με τις 16αρες.
Το "καλύτερο" πώς το εννοείς;
Από άποψη άνεσης (και μόνο);
Ο ημιάκαμπτος ψιλοκοπανάει στις ελληνικές λακκούβες, είτε με 16ρες, είτε με 17ρες.
Τουλάχιστον με τις 17ρες (με λάστιχα 215/55/17) σίγουρα πατάει πιο στιβαρά και με μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης, σε σχέση με τα "μπαλόνια" 205/65/16.
Καλά, αισθητικά δεν μπαίνει καν σε σύγκριση.
Με τους θόλους που έχει το YC, με τις 16ρες δείχνει σαν καροτσακι με ρόδες.
Και δεν νομίζω να είναι κάποιος "καγκουρας", αν το προτιμήσει με τις 17ρες αντί για τις 16ρες, καταβάλλοντας ασφαλώς και την αντίστοιχη χρηματική διαφορά, λόγω αλλού επιπέδου εξοπλισμού. -
Το "καλύτερο" πώς το εννοείς;
Καλύτερο συνολικά στον δρόμο (και εκτός) για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου (δεν ειναι σπορ). Πιο προβλέψιμο, πιο άνετο, μικρότερη καταναλωση, μικρότερο κόστος χρήσης, ευκολότερη κίνηση σε κακοτράχαλο δρόμο, μικρότερη αναρτώμενη μάζα. Μόνο σε εμφάνιση υστερεί (υποκειμενικό και αυτό, γιατί η συνολική διάμετρος ειναι ίδια).
Toyota C-HR 2023