-
@storm said in Toyota C-HR 2023:
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@storm said in Toyota C-HR 2023:
Μα που αλλού; Στο μασπιέ που είναι τίγκα στην πατημασιά. Φαντάζομαι ότι τα ποδάρια θα σέρνονται πάνω στο μαύρο πλαστικό στο μέσα/έξω...
Και μετά από λίγο καιρό; Λεφτά να υπάρχουν...για επιδιορθώσεις.
Έτσι ακριβώς ειναι και η Κορόλα μου. Αλλά πέρα από το καθάρισμα, δεν έχει πάθει κάτι 2.5 χρόνια που το έχω.
Δηλαδή στην Corolla σου για να μπεις/βγεις σέρνεις το ποδάρι σου πάνω στο μαύρο πλαστικό μασπιέ ή πατάς πάνω του; Ενδιαφέρον.
Αν και εγώ θα το έλεγα κακοσχεδιασμένο και σαν εικόνα εμένα μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα.Σε όλα τα εκθεσιακά έτσι γίνονται τα μαρσπιέ.
Είναι καθαρά θέμα χρήσης και περιποίησης.
Στα 2 χρόνια που έχω το C-HR, δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ με το πόδι μου το συγκεκριμένο σημείο, οπότε δεν τίθεται θεμα κακού σχεδιασμου.
Εξάλλου, αν το περάσεις με μια κρέμα ενυδάτωσης πλαστικών, ακόμα και σε περίπτωση που το ακουμπήσεις με το πόδι σου, δεν παθαίνει τίποτα. -
Δεν έχω μπει σε CH-R, δεν έχω ψηλαφίσει τα πλαστικά του. Αν ποτέ μπω θα βγάλω συμπέρασμα.
-
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
@katafractos17 said in Toyota C-HR 2023:
Κάποιοι θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι το C-HR είναι ένα C SUV.
Με μήκος 4,36m - 4,40 m (ανάλογα τη γενιά και την έκδοση) και μεταξόνιο στα 2,64 m (σταθερά, ανεξαρτήτως γενιάς και εκδοσης), το C-HR, ακόμη και στη δυση της καριέρας της 1ης γενιάς του, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην C-SUV κατηγορία, τόσο στην Ελλάδα https://www.gocar.gr/news/feed/44639,10_SUV_agorazoyn_oi_Ellhnes.html , όσο και πανευρωπαϊκά https://www.newmoney.gr/aftokinito/ta-c-suv-sti-defteri-thesi-ton-panevropaikon-poliseon/
Αυτό λέω κι εγώ.Μάλιστα, όπως έχω αναλύσει και παλιότερα, το 1ης γενιάς C-HR είναι και πιο εργονομικό στο μπες-βγες αλλά και πιθανότατα στο διαθέσιμο εσωτερικό ύψος για τους πίσω επιβάτες, λόγω διαφορετικού σχήματος της πίσω πόρτας και μικρότερης γωνίας στην πίσω κολώνα.
Χωρίς καν αεραγωγούς πίσω.
Μάλλον και η ίδια η Toyota κατανοεί το γεγονός ότι είναι μικρότερο από ένα κανονικό C SUV και δεν τους χρειάζεται.
Όπως το ίδιο θεωρούν και πολλά άλλα μοντέλα της B SUV κατηγορίας.
Όλα τα κανονικά C SUV έχουν αεραγωγούς πίσω. Μαντέψτε γιατί. Γιατί προφανώς λόγω μεγέθους τους χρειάζονται μιας και δεν μπορεί να καλυφθεί ικανοποιητικά ο χώρος μόνο με τους μπροστά. Όπως για παράδειγμα το ομόσταβλο και πραγματικό C SUV, Corolla Cross. -
Κάποιοι θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι το C-HR είναι ένα C SUV.
Με μήκος 4,36m - 4,40 m (ανάλογα τη γενιά και την έκδοση) και μεταξόνιο στα 2,64 m (σταθερά, ανεξαρτήτως γενιάς και εκδοσης), το C-HR, ακόμη και στη δυση της καριέρας της 1ης γενιάς του, εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στην C-SUV κατηγορία, τόσο στην Ελλάδα https://www.gocar.gr/news/feed/44639,10_SUV_agorazoyn_oi_Ellhnes.html , όσο και πανευρωπαϊκά https://www.newmoney.gr/aftokinito/ta-c-suv-sti-defteri-thesi-ton-panevropaikon-poliseon/
Η φώτο τα λέει όλα.
Αυτό λέω κι εγώ.
1ης γενιάς c-HR
2ης γενιάς C-HR
Μάλιστα, όπως έχω αναλύσει και παλιότερα, το 1ης γενιάς C-HR είναι και πιο εργονομικό στο μπες-βγες αλλά και πιθανότατα στο διαθέσιμο εσωτερικό ύψος για τους πίσω επιβάτες, λόγω διαφορετικού σχήματος της πίσω πόρτας και μικρότερης γωνίας στην πίσω κολώνα.
Χωρίς καν αεραγωγούς πίσω.
Μάλλον και η ίδια η Toyota κατανοεί το γεγονός ότι είναι μικρότερο από ένα κανονικό C SUV και δεν τους χρειάζεται.
Όπως το ίδιο θεωρούν και πολλά άλλα μοντέλα της B SUV κατηγορίας.
Όλα τα κανονικά C SUV έχουν αεραγωγούς πίσω. Μαντέψτε γιατί. Γιατί προφανώς λόγω μεγέθους τους χρειάζονται μιας και δεν μπορεί να καλυφθεί ικανοποιητικά ο χώρος μόνο με τους μπροστά. Όπως για παράδειγμα το ομόσταβλο και πραγματικό C SUV, Corolla Cross.Το Corolla Cross και το C-HR (1ης και 2ης γενίας) έχουν όλα το ίδιο ακριβώς πάτωμα (πλατφόρμα TNGA-C) και το ίδιο ακριβώς μεταξόνιο (2,64m), οπότε και τους ίδιους εσωτερικούς χώρους.
Το μόνο που αλλάζει είναι το πορτ παγκαζ, λόγω του μεγαλύτερου μήκους του Corolla Cross.
Ενδεικτική φωτό από Corolla Cross:
-
Εμείς όταν ήμασταν μικρά μας άρεσε το κουκουνιγκ ( πως σκατα λέγεται αυτό το πράγμα) στα πίσω καθίσματα. Είχαμε και μια βαλίτσα ανάμεσα μας και την χρησιμοποιούσαμε ως τραπεζάκι όπου βάζαμε τα πατατάκια.
Και αν έπεφτε ένα πατατάκι στο πάτωμα το τρώγαμε διότι αν αφήναμε το αυτοκίνητο βρόμικο θα μας μάλωναν.
Κάτι τέτοιο προσφέρει το chr, σαν φωλιτσα είναι πισω.
Όταν ψηλώσουν τα παιδιά ,ναι τότε δεν θα χωράνε.
-
Αυτοκίνητο με αυτή την τεχνολογία, με αυτά τα συστήματα ασφαλείας, με αυτόν τον εξοπλισμό, σ' αυτή την κατηγορία, στα 30.000€, νομίζω δεν υπάρχει άλλο.
-
Από τις φωτογραφίες βλέπω ότι δεν έχει χειρολαβές στις πίσω πόρτες.
Να είναι θέμα κόστους, δεν το πιστεύω, γιατί υπάρχει χειρολαβή στην θέση του οδηγού.
Είναι τόσο δύσκολη η έξοδος από την πίσω θέση ή τόσο χαμηλό το ύψος στις πίσω θέσεις ώστε να είναι επικίνδυνο για τραυματισμό;
-
Ίσως τις αφαιρούν διότι αν κάτσει ψηλός πίσω το κεφάλι του θα χτυπάει πάνω τους.
-
@nasosto said in Toyota C-HR 2023:
Αυτοκίνητο με αυτή την τεχνολογία, με αυτά τα συστήματα ασφαλείας, με αυτόν τον εξοπλισμό, σ' αυτή την κατηγορία, στα 30.000€, νομίζω δεν υπάρχει άλλο.
Συμφωνώ ότι παραμένει value for money, ιδίως συγκρινόμενο με τις τιμές και την τεχνολογία του ανταγωνισμού, αλλά για να πάρεις ένα αξιοπρεπώς εξοπλισμένο C-HR 1.8, θες πλεον 33+Κ (έκδοση C-LUB), ή 36+Κ (έκδοση C-HIC).
Δεν είναι τυχαίο νομίζω ότι η βασική έκδοση C-ULT των 30Κ, δεν ήταν διαθέσιμη καν για προπαραγγελία.
Μιλάμε για σημαντική αύξηση τιμών σε σχέση με την 1η γενιά C-HR, που έχει ήδη συμπαρασύρει και τις τιμές των μεταχειρισμένων C-HR, όπως εξάλλου συνέβη και με το Yaris. -
Συμφωνώ ότι παραμένει value for money, ιδίως συγκρινόμενο με τις τιμές και την τεχνολογία του ανταγωνισμού, αλλά για να πάρεις ένα αξιοπρεπώς εξοπλισμένο C-HR 1.8, θες πλεον 33+Κ (έκδοση C-LUB), ή 36+Κ (έκδοση C-ULT).
C-HIC μάλλον εννοείς εεε? Γιατί η C-ULT είναι η πιο φτηνή.
-
Αυτό το εσωτερικό (όπως το βλέπεις) στα 30000 δεν. Απλά. Ούτε καν στα 34000...
-
Συμφωνώ ότι παραμένει value for money, ιδίως συγκρινόμενο με τις τιμές και την τεχνολογία του ανταγωνισμού, αλλά για να πάρεις ένα αξιοπρεπώς εξοπλισμένο C-HR 1.8, θες πλεον 33+Κ (έκδοση C-LUB), ή 36+Κ (έκδοση C-ULT).
C-HIC μάλλον εννοείς εεε? Γιατί η C-ULT είναι η πιο φτηνή.
Ναι σωστά, Φάνη, τη C-HIC εννοώ.Το διορθώνω.
-
@lexota said in Toyota C-HR 2023:
Σωστά, πρέπει να πας στη C-HIC (36.300 € και πάνω) για να έχεις ατμοσφαιρικό φωτισμό κλπ.
-
Σωστά, πρέπει να πας στη C-HIC (36.300 € και πάνω) για να έχεις ατμοσφαιρικό φωτισμό κλπ.
26000 είχε η C-ULT της πρώτης γενιάς με μπλε διχρωμία στο εσωτερικό και στα καθίσματα συν θερμενόμενα καθίσματα τα οποία για να τα πάρεις τώρα πρέπει να πας στη C-HIC.
Από τις φωτογραφίες πάντως η ποιότητα των καθισμάτων δεν φαίνεται και η καλύτερη. Θα πάω να το δω από κοντά πάντως.
-
26000 είχε η C-ULT της πρώτης γενιάς με μπλε διχρωμία στο εσωτερικό και στα καθίσματα συν θερμενόμενα καθίσματα τα οποία για να τα πάρεις τώρα πρέπει να πας στη C-HIC.
Περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαις...
Πάντως και τα facelift 1ης γενιάς C-HR δεν είχαν θερμαινόμενα καθίσματα στις εκδόσεις C-ENTER, C-LUB και απλή GR Sport (με το υφασμάτινο σαλόνι). Έπρεπε να πας σε έκδοση C-HIC ή GR Sport Ultimate Edition με σαλόνι Alcantara - δέρμα και τιμή σχεδόν 37.000 €, για να έχεις θερμαινόμενα καθίσματα.
Με την ευκαιρία, επισημαίνω (για άλλη μια φορά) τη σημασία των θερμαινόμενων καθισμάτων σε ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο, αφού η χρήση τους συνεπάγεται μικρότερη χρήση του συστήματος θέρμανσης και επομένως περιορισμένη λειτουργία του βενζινοκινητήρα τον χειμώνα και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.
Επομένως, τα θερμαινόμενα καθίσματα σε ένα υβριδικό αυτοκίνητο είναι εξοπλισμός ουσίας και όχι πολυτελείας, όπως ίσως κάποιοι θεωρούν. -
Με την ευκαιρία, επισημαίνω (για άλλη μια φορά) τη σημασία των θερμαινόμενων καθισμάτων σε ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο, αφού η χρήση τους συνεπάγεται μικρότερη χρήση του συστήματος θέρμανσης και επομένως περιορισμένη λειτουργία του βενζινοκινητήρα τον χειμώνα και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου.
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, αφού οι αντιστάσεις τραβάνε υπερβολικά πολύ ρεύμα (εδώ βλέπω την διαφορά όταν ανάβω τις αντιστάσεις για το πίσω τζάμι) και άρα πάλι δουλεύει ο κινητήρας για να φορτίσει την μπαταρία. Κάποτε η BMW ελεγε ότι τα θερμαινόμενα καθίσματα αυξάνουν κατά 0.5λτ/100χλμ την κατανάλωση!
-
Δεν είμαι σίγουρος για αυτό, αφού οι αντιστάσεις τραβάνε υπερβολικά πολύ ρεύμα (εδώ βλέπω την διαφορά όταν ανάβω τις αντιστάσεις για το πίσω τζάμι) και άρα πάλι δουλεύει ο κινητήρας για να φορτίσει την μπαταρία. Κάποτε η BMW ελεγε ότι τα θερμαινόμενα καθίσματα αυξάνουν κατά 0.5λτ/100χλμ την κατανάλωση!
γενικα αχρηστο αξεσουαρ - οπου το ειχα/εχω ποτες δεν μου εκανε διαφορα, αντε πες στη μιτσουμπα μου εκανε ο κλιματισμος, οχι η θερμανση, η ψυξη
το ch-r βεβαια, το παλιο σιγουρα, υποθετω και το νεο, εχουν να λυσουν περισσοτερα προβληματα απο τα καθισματα, κτελ με 4 θεσεις και με τις μισες γαλαρια χωρις παραθυρο. -
Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, Φάνη...
Την ιδια ακριβώς χρησιμότητα έχουν τα θερμαινόμενα καθίσματα και στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Είναι πολύ λιγότερο ενεργοβόρα από τον κλιματισμό.
Ένα ενδεικτικό άρθρο:
https://www.businessinsider.com/why-cheap-electric-cars-have-heated-seats-2013-4Δεν ξέρω αν έχεις θερμαινόμενα στο Corolla, αλλά με το που ανάψεις τον κλιματισμό τον χειμώνα, ενεργοποιείται σχεδόν πάντα ο βενζινοκινητηρας.
Δεν συμβαίνει το ίδιο, ούτε όταν ενεργοποιήσεις τη θέρμανση του πίσω κρυστάλλου, ούτε όταν ενεργοποιήσεις τα θερμαινόμενα καθίσματα, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν 3 σκάλες απόδοσης. -
@gatoz said in Toyota C-HR 2023:
γενικα αχρηστο αξεσουαρ - οπου το ειχα/εχω ποτες δεν μου εκανε διαφορα, αντε πες στη μιτσουμπα μου εκανε ο κλιματισμος, οχι η θερμανση, η ψυξη
Εμένα μου αρέσει πολύ.
Είναι σαν θερμοφόρα, το βάζω και χωρίς να κρυώνω. Σε χαλαρώνει και είσαι έτοιμος - φτιαγμένος όταν φτάσεις σπίτι για κρασάκι και ...... -
Η δεύτερη γενιά δεν αποτελεί απλά μία βελτιωμένη εκδοχή της προηγούμενης. Πρόκειται για μία ολιστική αναβάθμιση σε κάθε επίπεδο.
Toyota C-HR 2023