-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Εσυ δεν εγραψες για 20λεπτη βολτα σε εθνικη με 130 140?
Ναι βρε, εννοώντας ότι η διαφορά θα παίχτει στο ποιο είναι πιο ήσυχο και πολιτισμένο έναντι του άλλου και εν τέλει πιο ευχάριστο. Όχι αν θα πιάσει τα 140 το Τουότα ή πόσο γρήγορα.
Αν συγκρινεται ή οχι θα μας πει ο @polioan .
Μπορώ κι εγώ να στο πω που τα χω δοκιμάσει και τα δύο. Δεν υπάρχει σύγκριση. Απλά το Σπορτατζ είναι αρκετά πιο ακριβό και βενζινοβόρο.
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Ρε συ αυτό λέμε. Μιλάμε για δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα που και τα δύο έχουν πολύ αξιόλογη ανάρτηση με το Τουότα ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Δεδομένου του πόσο καλύτερο είναι όμως σε όλα τα υπόλοιπα το Σπορτατζ, η πλάστιγγα γέρνει εντελώς υπερ του.
Αυτό λέω, υποκειμενικό είναι....για εμενα η CC ειναι πολύ καλύτερη σε όλα όσα ειναι βασικά κριτήρια για εμένα. Είναι υποδεέστερη, σε πράγματα που μου είναι αδιάφορα. Οπότε, για εμένα ξαναλέω, δεν υπάρχει σύγκριση, μακράν η ΚΚ (σε 2λιτρη πάντα έτσι?).
ναι αλλα εμφανισιακα δεν βλεπεται.ουτε εξω ουτε μεσα
-
Για να πάρεις full hybrid σε sportage η τιμή εκκίνησης είναι από 42κ αν θυμάμαι καλά. Πολλά λεφτά για ΚΙΑ. Το 48βολτο ξεκινά πιο χαμηλά αλλά εντός πόλης πρέπει να έχει πολύ υψηλή πραγματική κατανάλωση (θα μπορούσε να μας το πει ο polioan ως ιδιοκτήτης).
Οπότε εάν κάποιος θέλει full hybrid για να κινείται εντός πόλης ηλεκτρικά σε μεγάλο ποσοστό και χωρίς να αγχώνεται για βενζίνες η toyota είναι μονόδρομος (με cc ή chr ανάλογα με τις ανάγκες), είναι η μοναδική που προσφέρει αυτοκίνητα κάτω από 40κ με πληρέστατο και πολύ λειτουργικό adas, με τις όποιες παραχωρήσεις στο εσωτερικό φυσικά, αν και πλέον όλες οι εταιρείες έχουν πάρει την κατιούσα ως προς την ποιότητα του σαλονιού. Νομίζω ότι πιο πολύ θέμα design είναι παρά ποιότητας η αίσθηση. Το cc έχει μηδαμινό τριγμό ενώ φίλος με το volvo xc40 έχει τρελαθεί από τριγμούς και τα τσίκ-τσικ που ακούγονται. -
Λοιπον επειδη λειπουν 2 φιλοι και εχει καιρο να γραφτει θα το κανω εγω γιαυτους
"mono vitara"
-
αν εχεις το sportage και πας να πάρεις toyota ειναι σαν να έχεις μια πολύ ομορφη γκόμενα που ξοδεύει πολλά
και την παρατας για μια αλλη ομορφη γκομενα που κάνει και για σπίτι και δεν είναι σπάταλη αλλα μετα από κάποιες βδομάδες καταλαβαίνεις ότι έχει πουλάκι
-
Παπαγάλο σε κλουβί;;;;
Τι του λέτε του ανθρώπου;;;;
-
@cirus said in Toyota C-HR 2023:
αν εχεις το sportage και πας να πάρεις toyota ειναι σαν να έχεις μια πολύ ομορφη γκόμενα που ξοδεύει πολλά
και την παρατας για μια αλλη ομορφη γκομενα που κάνει και για σπίτι και δεν είναι σπάταλη αλλα μετα από κάποιες βδομάδες καταλαβαίνεις ότι έχει πουλάκι
Διαφωνώ, σχεδιαστικά το νέο chr σε λευκό στο δρόμο είναι μακράν ομορφότερο από τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, όπως και το gr corolla hatch το έχει γείτονας σε λευκό με διχρωμία (μαύρο ουρανό), πανέμορφο.
Το μοναδικό που μπορείς να τους προσάψεις πλέον είναι η έλλειψη πολυτέλειας στο εσωτερικό, κάτι που ισχύει πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα.
Στα csuv (της κατηγορίας μέχρι 40κ) κανένα αυτοκίνητο δεν είναι όμορφο με την παραδοσιακή έννοια των εκλεπτυσμένων γραμμών (πλην του chr που φλερτάρει μεταξύ b και c κατηγορία), είναι όλα χοντροκομμένα και ογκώδη με led φώτα τύπου χαυλιόδοντα ή μπούμερανγκ.
Οπότε μεταξύ της σπάταλης και της οικονόμας θα προτιμήσεις την οικονόμα... -
@nmsm2 said in Toyota C-HR 2023:
Διαφωνώ, σχεδιαστικά το νέο chr σε λευκό στο δρόμο είναι μακράν ομορφότερο από τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, όπως και το gr corolla hatch το έχει γείτονας σε λευκό με διχρωμία (μαύρο ουρανό), πανέμορφο.
Το μοναδικό που μπορείς να τους προσάψεις πλέον είναι η έλλειψη πολυτέλειας στο εσωτερικό, κάτι που ισχύει πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα.
Στα csuv (της κατηγορίας μέχρι 40κ) κανένα αυτοκίνητο δεν είναι όμορφο με την παραδοσιακή έννοια των εκλεπτυσμένων γραμμών (πλην του chr που φλερτάρει μεταξύ b και c κατηγορία), είναι όλα χοντροκομμένα και ογκώδη με led φώτα τύπου χαυλιόδοντα ή μπούμερανγκ.
Οπότε μεταξύ της σπάταλης και της οικονόμας θα προτιμήσεις την οικονόμα...δεν διαφωνούμε στο οτι είναι ομορφο το chr πάντως. σιγουρα οχι το ομορφότερο αλλα ομορφο σιγουρα
-
Οπότε μεταξύ της σπάταλης και της οικονόμας θα προτιμήσεις την οικονόμα...δεν διαφωνούμε στο οτι είναι ομορφο το chr πάντως. σιγουρα οχι το ομορφότερο αλλα ομορφο σιγουρα
To CX-30 πολυ ομορφοτερο κατ εμε.
Επισης το CHR το καινουριο αν δεν ειναι καμια καλη εκδοση στην απλη ειναι χαλι...Τωρα για οικονομιες κλπ κλπ ξερει αυτος που θα το αγορασει τι θελει απο αυτο.
-
Εκπλήσσομαι πραγματικά με το chr και την απηχησή του. Και το πρώτο ήταν πολύ άσχημο αλλά το τωρινό είναι σχεδόν καρτουνίστικο. Απ' την άλλη δε νομίζω ότι φημιζόμαστε σα λαός για την αισθητική του οπότε μάλλον makes sense.
-
Εκπλήσσομαι πραγματικά με το chr και την απηχησή του. Και το πρώτο ήταν πολύ άσχημο αλλά το τωρινό είναι σχεδόν καρτουνίστικο. Απ' την άλλη δε νομίζω ότι φημιζόμαστε σα λαός για την αισθητική του οπότε μάλλον makes sense.
Η ομορφια καλως η κακως ειναι υποκειμενικη.
Οπως λεμε γουστα ειναι αυτα... -
@chrisk6 said in Toyota C-HR 2023:
To CX-30 πολυ ομορφοτερο κατ εμε.
Επισης το CHR το καινουριο αν δεν ειναι καμια καλη εκδοση στην απλη ειναι χαλι...και σε αυτο συμφωνω. ειπα οτι είναι ομορφο δεν είπα οτι είναι το ομορφότερο. Απλά μπροστα στα εκτρωματα που εχουμε δει να βγαζει η toyota τοσα χρόνια (παλιες corrola , auris κτλ) το ωραίο πιάνεται διπλό να το λέμε και αυτό.
-
Σαφώς αλλά προκειμένου να εξυψώσει ο καθένας την άποψη του λίγο παραπάνω από του άλλου, τα έχουμε βαφτίσει όλα υποκειμενικά. Αν βάλω όμως μία 33 Stradale ή μία 8C ή μια Gullwing οι 9 στους 10 θα πουν "κούκλα". Θα συμβεί το ίδιο και με ένα chr? Για να ξέρουμε τι λέμε...
Το πιθανότερο ειναι να καταλήξουμε όπως πάντα σε whataboutism. "Ναι αλλά το τάδε είναι πιο όμορφο?", "αφου όλα άσχημα είναι" κτλ κτλ. Όλοι επειδή είναι (σχετικά) φθηνό και οικονομικό στη χρήση το παίρνουν. Κανείς δεν το παίρνει επειδή θαμπώθηκε απ' το κάλλος.
-
Ιδιαίτερο θα ήταν μια πιο αντιπροσωπευτική λέξη.
Όμορφο είναι αυτό που θυμίζει εμάς και τα γούστο μας. Έχει όμοια μορφή με εμάς.
-
Εγώ θα το αγόραζα. Λεφτά δεν έχω.
-
3 Stradale ή μία 8C ή μια Gullwing
Είναι δυνατόν να συγκρίνουμε τα ανωτέρω αυτοκίνητα με toyota, kia, peugeot και λοιπά αυτοκίνητα της σειράς...
Είναι σαν να συγκρίνεις τα εξοχικά που έχει σχεδιάσει ο Δοξιάδης στην Αντίπαρο (αξίας κάποιων εκατομμυρίων) με τα εξοχικά στην Ερέτρια.. -
Ερέτρια = Τουότα. ΟΚ στο δίνω αυτό. Πολύ εύστοχο.
-
Ερέτρια βασικά είναι όλα τα αυτοκίνητα της σειράς από ford μέχρι hyundai...
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
To θέμα δεν είναι εάν θα πιάσει τα 140 ή θα ζοριστεί για παραπάνω, ούτε πόσο θα κάψει. Είναι συγκριτικό. Πέρα από το αναιμικό 1800αρι υβριδικό όταν το μέτρο σύγκρισης είναι το Sportage το οποίο είναι ήσυχο και πολιτισμένο με συμπαθέστατο εσωτερικό και ποιότητα, η εμπειρία χρήσης του όποιου Τουότα είναι συνολικά υποδεέστερη.
Εσυ δεν εγραψες για 20λεπτη βολτα σε εθνικη με 130 140?
Αν συγκρινεται ή οχι θα μας πει ο @polioan .
Και γω κατοχος xceed ημουν που εχει πολυ καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο sportage λογο αεροδυναμικης αλλα οταν οδηγησα το chr τα βρηκα σχεδον το ιδιο εως τα 140 ,απο κει και πανω οκ xceed .
Βεβαια του polioan ηταν 180hp εμενα 136hp .Όχι, εμένα ήταν με τα 150 άλογα. Και μάλιστα σκεφτόμουν μετά την εγγύηση να του έβαζα πρόγραμμα και να το πήγαινα 180, αν και μπορεί να φτάσει γύρω στα 195 σε safe περιοχή.
Ως βόλτα το Sportage ήταν ΑΠΙΘΑΝΟ! Και σε κράτημα παρόλο τον όγκο του και το βάρος του, φυσικά όχι όπως ένα hatchback ή ένα coupe και ειδικά όχι σε σύγκριση με το παλιό μου AUDI A4 B7 1.8 QUATTRO 200 καμηλών.
Μπορεί να είχα αεροδυναμικούς ήχους στα 130-140 λόγω όγκου και ίσως λίγο περισσότερο κούνημα σε παροδικούς ανέμους,
Ακόμα όμως δεν έβγαλα test drive ούτε το CHR ούτε το CC για να σας πω την γνώμη μου.
Πάντως, όπως ξανανέφερα, προσωπικά εμένα το CC μου φάνηκε ποιοτικά χειρότερα από το CHR.
-
Για να πάρεις full hybrid σε sportage η τιμή εκκίνησης είναι από 42κ αν θυμάμαι καλά. Πολλά λεφτά για ΚΙΑ. Το 48βολτο ξεκινά πιο χαμηλά αλλά εντός πόλης πρέπει να έχει πολύ υψηλή πραγματική κατανάλωση (θα μπορούσε να μας το πει ο polioan ως ιδιοκτήτης).
Οπότε εάν κάποιος θέλει full hybrid για να κινείται εντός πόλης ηλεκτρικά σε μεγάλο ποσοστό και χωρίς να αγχώνεται για βενζίνες η toyota είναι μονόδρομος (με cc ή chr ανάλογα με τις ανάγκες), είναι η μοναδική που προσφέρει αυτοκίνητα κάτω από 40κ με πληρέστατο και πολύ λειτουργικό adas, με τις όποιες παραχωρήσεις στο εσωτερικό φυσικά, αν και πλέον όλες οι εταιρείες έχουν πάρει την κατιούσα ως προς την ποιότητα του σαλονιού. Νομίζω ότι πιο πολύ θέμα design είναι παρά ποιότητας η αίσθηση. Το cc έχει μηδαμινό τριγμό ενώ φίλος με το volvo xc40 έχει τρελαθεί από τριγμούς και τα τσίκ-τσικ που ακούγονται.Μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την έκδοση TITANIUM είχα 8-9 λ/100 χλμ. Ναι το κατάφερνα πλέον συχνά πυκνά.
Σε βόλτες εκτός πόλης με 130-140 είχα 7-7.5 λ/100 χλμ.
Toyota C-HR 2023