-
@polioan said in Toyota C-HR 2023:
@tolisk20 said in Toyota C-HR 2023:
Μόλις γύρισα από την αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκη για το CHR ή το Corolla Cross.
Παρόλο ότι το Corolla έχει μεγαλύτερους χώρους και δεν είναι τόσο κλειστοφοβικό, μέσα ποιοτικά δεν μου άρεσε πολύ. Φτωχά πλαστικά, καλά κάνω σύγκριση και με το Sportage που είχα που ήταν "διαστημικό" και τελικά πολύ καλά πλαστικά.
Αλλά το CHR μου άρεσε πάρα πολύ......
Έπεσα σε δίλημμα....Οπως τα λες ειναι..κοιτουσα λιγο αυτη τη κατηγορια αλλα τελικα πηγα σε b suv..chr πολυ ωραιο σιγουρα λιγοτερο κλειστοφοβικο απ το πρωτο..κορολα χωρους αλλα υλικα φτηνιαρικα..sportage ειναι σαν μερσεντες αλλα καταναλωση αισθητα πιο πανω..
Τελικα κατεληξα στο lbx το νεο lexus..ημουν αναμεσα σ αυτο κ το chr..το θελα τετρακινητο..τα περισσοτερα αλογα δεν με ενδιεφεραν..αν ηταν 18αρι το chr ισως πηγαινα σ αυτο..και ενα δευτερο περιεργο..στο lexus αν και μικροτερο κατα 10 ποντους μηκος περιπου ( 6 μεταξονιο 2,58-2,64) αισθανομουν πιο καλα πισω εγω που ειμαι σχεδον 1,85..λιγοτερα κλειστοφοβικα και πιο ανετο το κεφαλι μου με το θεμα υψους ( ιδιο υψος 1,56 και τα δυο)..στο χωρο των ποδιων ηταν πιο ανετο το chr..ιδια χρηματα πανω κατω τα 2 αμαξια στα 40+ για τετρακινητοΑν μπορεί κάποιος να διαθέσει περισσότερα λεφτά, σίγουρα είναι προτιμότερο για LEXUS. Και ειδικά για 2λιτρο...
Οπότε θεωρώ ότι έπραξες σωστά για μένα!Τα ιδια χρηματα παιζουν πανω κατω..το lexus ειναι λιγο πιο μικρο..ειναι και 15αρι γλιτωνεις απ τη φορολογια..
-
Μόλις γύρισα από την αντιπροσωπεία Θεσσαλονίκη για το CHR ή το Corolla Cross.
Παρόλο ότι το Corolla έχει μεγαλύτερους χώρους και δεν είναι τόσο κλειστοφοβικό, μέσα ποιοτικά δεν μου άρεσε πολύ. Φτωχά πλαστικά, καλά κάνω σύγκριση και με το Sportage που είχα που ήταν "διαστημικό" και τελικά πολύ καλά πλαστικά.
Αλλά το CHR μου άρεσε πάρα πολύ......
Έπεσα σε δίλημμα....Το design και το πάνω μέρος του ταμπλό σε ξεγελάει πολύ εύκολα αλλά αν κοιτάξεις με παραπάνω λεπτομέρεια θα καταλάβεις ότι το chr ποιοτικά ειναι κατώτερο από το CC και ακόμα περισσότερο σε σχέση με το Corolla HB.
Κατά την γνώμη μου ισχύουν τα παρακάτω:
Εσωτερικό design:
C-HR > Corolla HB = Corolla CrossΠοιότητα Εσωτερικού:
Corolla HB > Corolla Cross > C-HRΌπως και να έχει το C-HR είναι σούπερ και μια χαρά θα χωρέσουν 2 παιδιά πίσω. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σε ταξίδι χρειάζεσαι μπαγκαζιερα η αρκετούς συμβιβασμούς στα πράγματα που θα πάρεις μαζί.
Αν δεν σε νοιάζει τοσο η απόσταση από το έδαφος εγώ θα έλεγα να δεις και το Corolla HB πάντως.
Στα ίδια λεφτά βέβαια μην ξεχνάμε και το model 3. Αν έχεις να φορτίσεις και είσαι οκ με το μήκος, οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία... Από εκεί που στα άλλα συζητάμε αν θα έχεις αισθητήρες παρκαρίσματος, στο model 3 θα έχεις μέχρι και αεριζόμενα καθίσματα και οθόνες για τους πίσω...
-
Υπάρχει κάποια έκδοση με αυτόματα αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες;
Κάνοντας σύγκριση τις διαφορετικές εκδόσεις δεν διέκρινα κάτι .... -
@stavrapt said in Toyota C-HR 2023:
Κάνοντας σύγκριση τις διαφορετικές εκδόσεις δεν διέκρινα κάτι ....Eννοείς ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες υποθέτω και ναι έχουν όλες οι εκδόσεις από CLUB και πάνω.
-
δηλαδη ολη τη μαγεια της οδηγησης την χαλαει το ecvt?
-
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
δηλαδη ολη τη μαγεια της οδηγησης την χαλαει το ecvt?
Αναλογως ,εμενα πχ δεν με χαλαει το μουγκρισμα
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Κάνοντας σύγκριση τις διαφορετικές εκδόσεις δεν διέκρινα κάτι ....Eννοείς ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες υποθέτω και ναι έχουν όλες οι εκδόσεις από CLUB και πάνω.
Εννοώ όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο να κλείνουν οι καθρέφτες από μόνοι τους.
-
Θα ήμουν πολύ σκεπτικός απέναντι στην (έστω και υποχρεωτική) αντικατάσταση ενός ολοκαίνουριου Sportage με ένα οποιοδήποτε c-suv Toyota. Πέραν της κατανάλωσης είναι σημαντικό downgrade σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Σε κάθε περίπτωση θα έκανα 2 και 3 test drive σε όσο πιο ρεαλιστικές συνθηκές γίνεται και για όσο περισσότερη ώρα πριν καταλήξω σε μια τέτοια επιλογή. Θα αφιέρωνα, εάν υπάρχει η δυνατότητα, τουλάχιστον μία βόλτα 20-30χλμ σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες ταξιδιού 130-140. Εάν κριθεί ότι είναι αποδεκτό τότε οκ αλλά φοβάμαι ότι η σύγκριση με το Sportage θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για το Τουοτα.
-
τοσο καλο ειναι το Σπορταζ? τι κινητηρα και κιβωτιο ειχε;
-
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Θα ήμουν πολύ σκεπτικός απέναντι στην (έστω και υποχρεωτική) αντικατάσταση ενός ολοκαίνουριου Sportage με ένα οποιοδήποτε c-suv Toyota. Πέραν της κατανάλωσης είναι σημαντικό downgrade σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Σε κάθε περίπτωση θα έκανα 2 και 3 test drive σε όσο πιο ρεαλιστικές συνθηκές γίνεται και για όσο περισσότερη ώρα πριν καταλήξω σε μια τέτοια επιλογή. Θα αφιέρωνα, εάν υπάρχει η δυνατότητα, τουλάχιστον μία βόλτα 20-30χλμ σε αυτοκινητόδρομο με ταχύτητες ταξιδιού 130-140. Εάν κριθεί ότι είναι αποδεκτό τότε οκ αλλά φοβάμαι ότι η σύγκριση με το Sportage θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για το Τουοτα.
Εγω εχω παρει το chr βολτα για 20χλμ σε εθνικη ελαφρως ανηφορα σε καποια σημεια το πατησα μεχρι 160 ,ολη την ωρα σε sport mode και επιθετικη οδηγηση ,οταν γυρισα εγραφε 6.1.
Μεχρι τα 140 τα επιανε γρηγορα απο κει και πανω ζοριζοταν λιγο -
To θέμα δεν είναι εάν θα πιάσει τα 140 ή θα ζοριστεί για παραπάνω, ούτε πόσο θα κάψει. Είναι συγκριτικό. Πέρα από το αναιμικό 1800αρι υβριδικό όταν το μέτρο σύγκρισης είναι το Sportage το οποίο είναι ήσυχο και πολιτισμένο με συμπαθέστατο εσωτερικό και ποιότητα, η εμπειρία χρήσης του όποιου Τουότα είναι συνολικά υποδεέστερη.
-
Παλικάρια υπάρχει κάποια έκδοση που όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο να κλείνουν οι καθρέφτες από μόνοι τους ;
-
Παλικάρια υπάρχει κάποια έκδοση που όταν κλειδώνεις το αυτοκίνητο να κλείνουν οι καθρέφτες από μόνοι τους ;
Είπαμε από έκδοση CLUB και πάνω.
Πέραν της κατανάλωσης είναι σημαντικό downgrade σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Δεν θα το έλεγα, ειναι καλύτερο το CC (2λιτρο, 1.8 δεν έχω άποψη) και στο πολύ σημαντικό θέμα της ανάρτησης.
-
Έχουμε πει ότι αυτή η πλατφόρμα της Τουότα ειδικά στις εκδόσεις με την ανεξάρτητη πίσω, έχει φοβερή ανάρτηση. Και το Sportage όμως είναι αξιοπρεπέστατο και ίσως και πιο άνετο από θέμα ανάρτησης. Άρα δεν είναι αυτό που θα κάνει σημαντική διαφορά υπερ Τουοτα.
-
Έχουμε πει ότι αυτή η πλατφόρμα της Τουότα ειδικά στις εκδόσεις με την ανεξάρτητη πίσω, έχει φοβερή ανάρτηση. Και το Sportage όμως είναι αξιοπρεπέστατο και ίσως και πιο άνετο από θέμα ανάρτησης. Άρα δεν είναι αυτό που θα κάνει σημαντική διαφορά υπερ Τουοτα.
Για εμένα θα έκανε....δίνω τεράστια σημασία στην ανάρτηση και είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια για εμένα, πάνω από οθόνες, πλαστικούλια, λαμπάκια κλπ. Αλλά ειναι καθαρά προσωπικό θέμα το καθενός.
-
To θέμα δεν είναι εάν θα πιάσει τα 140 ή θα ζοριστεί για παραπάνω, ούτε πόσο θα κάψει. Είναι συγκριτικό. Πέρα από το αναιμικό 1800αρι υβριδικό όταν το μέτρο σύγκρισης είναι το Sportage το οποίο είναι ήσυχο και πολιτισμένο με συμπαθέστατο εσωτερικό και ποιότητα, η εμπειρία χρήσης του όποιου Τουότα είναι συνολικά υποδεέστερη.
ποιος πουλαει το sportage του καινουριο?
-
Εσυ δεν εγραψες για 20λεπτη βολτα σε εθνικη με 130 140?
Αν συγκρινεται ή οχι θα μας πει ο @polioan .
Και γω κατοχος xceed ημουν που εχει πολυ καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο sportage λογο αεροδυναμικης αλλα οταν οδηγησα το chr τα βρηκα σχεδον το ιδιο εως τα 140 ,απο κει και πανω οκ xceed .
Βεβαια του polioan ηταν 180hp εμενα 136hp . -
@chris__7 said in Toyota C-HR 2023:
ποιος πουλαει το sportage του καινουριο?
Κανενας
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Για εμένα θα έκανε....δίνω τεράστια σημασία στην ανάρτηση και είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια για εμένα, πάνω από οθόνες, πλαστικούλια, λαμπάκια κλπ. Αλλά ειναι καθαρά προσωπικό θέμα το καθενός.
Ρε συ αυτό λέμε. Μιλάμε για δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα που και τα δύο έχουν πολύ αξιόλογη ανάρτηση με το Τουότα ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Δεδομένου του πόσο καλύτερο είναι όμως σε όλα τα υπόλοιπα το Σπορτατζ, η πλάστιγγα γέρνει εντελώς υπερ του.
-
Ρε συ αυτό λέμε. Μιλάμε για δύο συγκεκριμένα αυτοκίνητα που και τα δύο έχουν πολύ αξιόλογη ανάρτηση με το Τουότα ίσως να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Δεδομένου του πόσο καλύτερο είναι όμως σε όλα τα υπόλοιπα το Σπορτατζ, η πλάστιγγα γέρνει εντελώς υπερ του.
Αυτό λέω, υποκειμενικό είναι....για εμενα η CC ειναι πολύ καλύτερη σε όλα όσα ειναι βασικά κριτήρια για εμένα. Είναι υποδεέστερη, σε πράγματα που μου είναι αδιάφορα. Οπότε, για εμένα ξαναλέω, δεν υπάρχει σύγκριση, μακράν η ΚΚ (σε 2λιτρη πάντα έτσι?).
Toyota C-HR 2023