-
@anapofasistos said in Peugeot 3008 (2024):
Τελικά έχει κάποιος άποψη για τον κινητήρα με τα 136 άλογα; Για 5μελή οικογένεια με αποσκευές θα αγκομαχάει στις ανηφοριές;
Αυτό είναι θέμα ροπής.
Από την άλλη αφού σκέφτεσαι για ταξίδια, τα υβριδικά της τογιότα είναι καλά στο μποτιλιάρισμα, στα ταξίδια δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο, ούτε οικονομία.
Μήπως να κοίταγες και για κανένα από τα υπάρχοντα ντίζελ, σε C5 aircross, που έχει κάποια έκπτωση ή τα παλαιά όπελ Γκράντλαντ και 3008 αν έχει μείνει κανένα που έχουν ροπάρες ?
-
@criuser said in Peugeot 3008 (2024):
Από την άλλη αφού σκέφτεσαι για ταξίδια, τα υβριδικά της τογιότα είναι καλά στο μποτιλιάρισμα, στα ταξίδια δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο, ούτε οικονομία.
Φυσικά και έχουν οικονομία και στο ταξίδι, απλά είναι μικρότερη. Εκτός εαν ξέρεις πολλά SUV με 200 άλογα να ταξιδεύουν με 140-150χαω και 5-6 λτ/100χλμ κατανάλωση. Η οικονομία με το υβρίδιο ειναι συνολική, παντού και πάντα. απλά στο ταξίδι ειναι της τάξης του 10-20% ενώ στην πόλη ειναι 50-70%.
-
@fanis75 said in Peugeot 3008 (2024):
Φυσικά και έχουν οικονομία και στο ταξίδι, απλά είναι μικρότερη. Εκτός εαν ξέρεις πολλά SUV με 200 άλογα να ταξιδεύουν με 140-150χαω και 5-6 λτ/100χλμ κατανάλωση. Η οικονομία με το υβρίδιο ειναι συνολική, παντού και πάντα. απλά στο ταξίδι ειναι της τάξης του 10-20% ενώ στην πόλη ειναι 50-70%.
Το 1800 παίρνει που δεν έχει 200.
Επίσης όταν με περάσει στο δρόμο στην εθνική κανένα τογιότα, που όπως είπαμε πάω με όρια + 20 θα ξαναμιλήσουμε για τέτοιες ταχύτητες.
Μέχρι τώρα κανένα, εκτός από ένα σιεητς αρ προηγούμενης γενιάς που προσπάθησε, τον άφησα και το μετάνιωσε πικρά, αλλά τον γλύκανε το τσαγάκι στο ΣΕΑ...
-
Μέχρι τώρα κανένα, εκτός από ένα σιεητς αρ προηγούμενης γενιάς που προσπάθησε, τον άφησα και το μετάνιωσε πικρά, αλλά τον γλύκανε το τσαγάκι στο ΣΕΑ...
Αυτά τα λέγαμε όταν ήμασταν 20 χρονών...
Κρίση ηλικίας ή αιώνιος έφηβος?
-
@antoniokon said in Peugeot 3008 (2024):
Αυτά τα λέγαμε όταν ήμασταν 20 χρονών...
Κρίση ηλικίας ή αιώνιος έφηβος?
Μάλλον το δεύτερο, γιατί η κρίση ηλικίας είναι στα 40 - 50 και την έχω περάσει...
Από την άλλη όταν μας τσιγκλάνε οι φίλοι, πρέπει να είμαστε ευγενικοί και να τους απαντάμε...
Και τέλος, είπαμε στα θέματα των αυτοκινήτων αυτών θα υπάρχουν απαντήσεις...
Στα άλλα θέματα, θα υπάρχουν κυρίως ερωτήσεις... -
Επίσης όταν με περάσει στο δρόμο στην εθνική κανένα τογιότα, που όπως είπαμε πάω με όρια + 20 θα ξαναμιλήσουμε για τέτοιες ταχύτητες.
Εμένα από την άλλη με όρια +10χαω, δεν με έχιε περάσει ποτέ κανείς, εκτός από κάτι πορσικά, μπεμβε και μερκ. όλοι πάνε με 90-100χαω για να κάνουν οικονομία. Εγώ κάνω την ίδια οικονομία με 130χαω.
-
Εμένα από την άλλη με όρια +10χαω, δεν με έχιε περάσει ποτέ κανείς, εκτός από κάτι πορσικά, μπεμβε και μερκ. όλοι πάνε με 90-100χαω για να κάνουν οικονομία. Εγώ κάνω την ίδια οικονομία με 130χαω.
Εχει χαλάσει το ταχύμετρο σου...
-
Μια χαρά ειναι, απλά χαλάει το αφήγημα σου!!
-
Μια χαρά ειναι, απλά χαλάει το αφήγημα σου!!
Θα είναι στα γιαπωνέζικα οι αριθμοί και δεν τους διαβάζεις καλά...
-
Καλά δύο μήνες μετά ρε σεις; Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για ΤουΟτα!
Οδήγησα το 3008 allure 136 για κανένα 15' σε μισό - μισό περιφερειακό και πόλη. Εγώ έχω 2008 1.2 100 (με race chip πλέον!) οπότε είναι το μέτρο σύγκρισης.
Αρχικά σε πάτημα και κύλιση δεν μου έκανε κάποια εντύπωση αλλά είναι ότι περίμενα νομίζω. Μαλακό δεν το λες αλλά ούτε σπορ όπως τα ford πχ. Σίγουρα άνετο. Δεν ένιωσα αμέσως ότι οδηγώ μεγαλύτερο και βαρύτερο αυτοκίνητο μάλλον λόγω του mh που βοηθάει στην εκκίνηση και στις χαμηλές ταχύτητες. Εύκολο στην οδήγηση, το τιμονάκι που τρώει κράξιμο βοηθάει πολύ και εδώ το έφτιαξα αμέσως με την 1η προσαρμογή σε σχέση με του 2008 που έκανα περισσότερο. Μάλλον έχει διορθωθεί (όχι στο 100% φαντάζομαι) το θέμα. Κάθομαι τέρμα κάτω (1.85) και τα έβλεπα όλα.
Περι κινητήρα τώρα που είναι και το deal braker για εμένα. Θα το ήθελα πιο δυνατό ειδικά στα μεσαία προς ψηλά. Χαμηλά είναι οκ τραβάει καλά και βοηθάει και το mh σε αυτό. Τώρα στα χαμηλά του μαζί με το αυτόματο και το regen που κάνει το βρήκα κάπως "απότομο" ή μάλλον άγαρμπο. Το είχε αναφέρει και ο Στέφου στο review του. Σε όλες τις υπόλοιπες αλλαγές είναι οκ. Κάνει kickdown αν και δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με paddles και αλλαγές mode (sport, normal, eco).
Το regen χαμηλά είναι εκεί και θέλει λίγο να το συνηθίσεις. Δεν ξέρω εάν έχει ρύθμιση αλλά νομίζω δεν βγαίνει κιόλας. Σήκωνα το πόδι από το γκάζι κάπως νωρίς, από ότι έχω συνηθίσει με το 2008.
Στο κιβώτιο μόνο στο sport δείχνει τι ταχύτητα έχεις. Θα ήθελα και στο d.Συνοπτικά αυτά νομίζω αξίζουν αναφορά. Θέλω να δω και χ2 αρχικά μέχρι και cc θα παω να δω για να έχω πλήρη εικόνα και να δω αν λέτε αλήθειες!
Δεν ψάχνω να αλλάξω το 2008, απλά κάνω χόμπι! -
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το νέο 3008 έχει μεγάλο θέμα με το βάρος του.
Το αυτοκίνητο είναι πλέον για λήζινγκ, είτε ως ηλεκτρικό, είτε ως πλάγκ ιν.
Το υβριδικό είναι άχρηστο και αργό και συγκρίνεται μόνο με κάτι ψοφίμια σαν την κορόλα κρος.
Πήγαινε να οδηγήσεις το νέο 3 αιρκρός ή το νέο φροντέρα, με τον ίδιο κινητήρα και 8,8 στο 0-100 και 193 τελική και δώσε το 2008 αμέσως.
-
Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το νέο 3008 έχει μεγάλο θέμα με το βάρος του.
Το αυτοκίνητο είναι πλέον για λήζινγκ, είτε ως ηλεκτρικό, είτε ως πλάγκ ιν.
Το υβριδικό είναι άχρηστο και αργό και συγκρίνεται μόνο με κάτι ψοφίμια σαν την κορόλα κρος.
Πήγαινε να οδηγήσεις το νέο 3 αιρκρός ή το νέο φροντέρα, με τον ίδιο κινητήρα και 8,8 στο 0-100 και 193 τελική και δώσε το 2008 αμέσως.
Μεγάλο θέμα δεν θα έλεγα. Θέμα απλό ναι.
Θα πάω και από εκεί μιας και το λες.. -
Δεν έχουν έρθει ακόμα. Στην έκθεση θα τα δούμε...
-
Μονο που με τα 200 άλογα η ΚΚ σας περνάει απο πάνω!
-
-
@panormus772 said in Peugeot 3008 (2024):
hountalas και cruiser,
Καλά σίγουρα θα βρεθεί λύση για την δύναμη.
Και σε εμένα τότε ήθελε 3κ έξτρα για 30 άλογα. Που σήμερα αγοράζει με 400 - 600 κοντά 40-45 άλογα.
Με ένα race chip θα είσαι οκ για εγγύηση.
Αλλά η χ2 με τα 170 τι είναι βλακες;! -
Μονο που με τα 200 άλογα η ΚΚ σας περνάει απο πάνω!
Τα 200 άλογα είναι δίλιτρο και το περνάει από πάνω η ΑΑΔΕ
-
Τα 200 άλογα είναι δίλιτρο και το περνάει από πάνω η ΑΑΔΕ
Καλα….με 40.000 για αμαξι οποιος φοβαται την ΑΑΔΕ = μαυρα. Οποτε χεστηκαμε. Ειναι αστειο και μονο να συζηταμε.
-
Δεν φοβάται πληρώνει 4000 χαράτσι την δεκαετία.
-
Δεν φοβάται πληρώνει 4000 χαράτσι την δεκαετία.
Πρέπει να μειώθηκε λίγο μιας και ο φόρος υπολογίζεται ως ποσοστό του ετήσιου τεκμηρίου διαβίωσης και νομίζω αυξήθηκαν τα όρια, άρα μειώνεται ο φόρος (λίγο).
Peugeot 3008 (2024)