-
@lap said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Για ποια γενιά swift μιλάς;
Σε ευχαριστώ για την ευγενική υπενθύμιση. Μου διέφυγε. Αναφέρομαι σε 2014/ 2015
-
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Ποιο από τα τρία θα προτείνατε για χρήση πόλης + μερικά ταξίδια, με χαμηλό κόστος συντήρησης;
Suzuki Swift.
-
Αν εχεις την δυνατότητα να τραβήξεις το μπάτζετ στα 16 κατι χιλιάρικα δες το Sandero καινούργιο. Η φτήνια είναι εμφανής στο εσωτερικό, αλλά είναι τιμιο αμάξι, με καλή αξιοπιστία (πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη) με καλούς χώρους, 7 χρόνια εγγύηση και γλιτώνεις το ρίσκο του μεταχειρισμενου με ότι μπορεί να βγάλει.
-
Νομίζω 5 έτη εγγύηση έχει αλλά και εγώ θα πήγαινα σε Sandero και δεν είναι τόσο φθηνό όσο λέει ο azmo
Μπορείς ;;;Για το swift που αναφέρεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω δεν το γνωρίζω το όχημα καθόλου. Αυτά είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη όχι στην Ιαπωνία όπως το επόμενο μοντέλο.
Υ.γ Εισια τόσο ευγενικός στα αλήθεια;;; Μου κάνει εντύπωση. Μείνε μερικές ημέρες στο φόρουμ να δούμε πόσο θα αντέξεις.
-
Νομίζω 5 έτη εγγύηση έχει αλλά και εγώ θα πήγαινα σε Sandero και δεν είναι τόσο φθηνό όσο λέει ο azmo
Μπορείς ;;;Για το swift που αναφέρεις δεν μπορώ να σε βοηθήσω δεν το γνωρίζω το όχημα καθόλου. Αυτά είχαν κατασκευαστεί στην Ευρώπη όχι στην Ιαπωνία όπως το επόμενο μοντέλο.
Υ.γ Εισια τόσο ευγενικός στα αλήθεια;;; Μου κάνει εντύπωση. Μείνε μερικές ημέρες στο φόρουμ να δούμε πόσο θα αντέξεις.
ουστ αγενη λαπ , αγενες bot που με ατελη αλγοριθμο προσπαθεις να μπεις στην ταξη των ευγενων ανθρωπων .
-
Ουστ στα μούτρα σου, παλιότσιφλικά…..
Ο @Mike07 όταν θα διαβάζει τις απαντήσεις….!!
https://tenor.com/el/view/eddie-murphy-what-wide-eyes-schoked-omg-gif-8497484
Υ.γ Οκ σοβαρεύομαι μη πέσει καμπάνα. Συνεχίστε…
-
Ουστ στα μούτρα σου, παλιότσιφλικά…..
Ο @Mike07 όταν θα διαβάζει τις απαντήσεις….!!
https://tenor.com/el/view/eddie-murphy-what-wide-eyes-schoked-omg-gif-8497484
Υ.γ Οκ σοβαρεύομαι μη πέσει καμπάνα. Συνεχίστε…
πως θα σκεφτομαι οτι μοιαζει το bot Lap οτι μοιαζει οταν γραφει
https://tenor.com/en-GB/view/nutty-professor-goodness-oh-my-word-wow-woah-gif-27667400 -
Άντε θα σου δώσω ένα hint…
Όταν πρέπει να απαντήσω σε ένα ποστ του οτσο
https://tenor.com/el/view/buff-guy-beach-run-running-gif-16442830563505638034
Υ.γ ΣΥΓΝΩΜΗ από το νηματοθετη και την κοινωνία. Αυτός
με παρασέρνει.
-
Άντε θα σου δώσω ένα hint…
Όταν πρέπει να απαντήσω σε ένα ποστ του οτσο
https://tenor.com/el/view/buff-guy-beach-run-running-gif-16442830563505638034
Υ.γ ΣΥΓΝΩΜΗ από το νηματοθετη και την κοινωνία. Αυτός
με παρασέρνει.
Παλια
https://media1.tenor.com/m/2_2vVid2N4cAAAAC/surf-glider.gif
Τωρα
-
-
Τέλος το offtopic.
-
Τέλος το offtopic.
για τον λαπ με το αμαξι που εχει
Youtube Video -
Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το εκτιμώ πάρα πολύ. Τελικά, συγκλίνω σε Suzuki Swift.
Πρόβλημα
- Μέχρι στιγμής, το όριο που μπορώ να βάλω είναι στα 10.000 ευρώ. Με αυτά το budget και το όριο των 125.000km το οποίο έχω βάλει, δυστυχώς οι επιλογές από ιδιώτες είναι αρκετά περιορισμένες
- Αναγκαστικά λοιπόν στρέφομαι και προς εμπόρους. Για να πω με ακρίβεια έχω ήδη ξεκινήσει και φτιάχνω μια λίστα Suzuki Swift.
Στην περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου (Suzuki Swift), προκύπτει το πρακτικό ζήτημα..
Χρειάζεται να βρω έμπορο ή ιδιώτη και να στείλω ειδικό για τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Αν η αναφορά είναι θετική και το όχημα φαίνεται κατάλληλο, θα πρέπει να ταξιδέψω από την επαρχία-όπου και μένω-με κάποιον συγγενή ή φίλο που διαθέτει αυτοκίνητο για να το δω από κοντά. Μόνο αν μου "κάνει κλικ", και φυσικά συμφωνήσουμε στα οικονομικά (ίσως με κάποιο διακανονισμό ή γραμμάτια, ακόμα και μετρητοίς), θα προχωρήσω στην αγορά. Όλη αυτή η διαδικασία με αγχώνει αρκετά, και με αγχώνει ακόμα περισσότερο το τι γίνεται "μετά την αγορά".@azmo said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Αν εχεις την δυνατότητα να τραβήξεις το μπάτζετ στα 16 κατι χιλιάρικα δες το Sandero καινούργιο. Η φτήνια είναι εμφανής στο εσωτερικό, αλλά είναι τιμιο αμάξι, με καλή αξιοπιστία (πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη) με καλούς χώρους, 7 χρόνια εγγύηση και γλιτώνεις το ρίσκο του μεταχειρισμενου με ότι μπορεί να βγάλει.
@azmo σε ευχαριστώ για την πρόταση σου.
Σίγουρα θα εξέταζα το Sandero ως επιλογή. Όπως ανέφερα ήδη, το budget μου είναι προς το παρόν περιορισμένο. Προσωπικά, δεν με ενοχλεί καθόλου η απλότητα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Το Micra που είχα ήταν εξαιρετικά λιτό-χωρίς στροφόμετρο, χωρίς καν κλιματισμό. Είχε μόνο ένα κλειδί για όλες τις λειτουργίες. Οποιοδήποτε αυτοκίνητο κι αν αγοράσω τώρα, θα μου φαίνεται πολυτελές.
Από τη μία πλευρά, δίνεις 10.000 ευρώ και με τόση φασαρία δεν ξέρεις τελικά πώς θα καταλήξει (δηλαδή αν αξίζει τα χρήματά του). Από την άλλη, επενδύεις επιπλέον 6.500 ευρώ περίπου για να αποκτήσεις ένα καινούριο. Πρόκειται για μια λεπτή ισορροπία.
-
Παιδιά, καλησπέρα. Έχω καταλήξει σε δύο επιλογές για Suzuki Swift και θα ήθελα τη βοήθειά σας:
Η πρώτη επιλογή Suzuki Swift 2017 1.2 GL
- Suzuki Swift 2017 1.2 GL, 95hp, 97.000km, 9.890€
- Παλιά γενιά (2010–2017)
- Πολύ πλούσιος εξοπλισμός (Cruise, Parktronic, Start/Stop, ζάντες, LED κτλ.)
- Ο έμπορος δίνει πολλές εγγυήσεις (χιλιομέτρων, ατρακάριστου, κινητήρα 6 μηνών) και βιβλίο service.
Η δεύτερη επιλογή ειναι Suzuki Swift 2019 1.2 GL
- Suzuki Swift 2019 1.2 GL, 90hp, 82.500km, 9.800€
- Νέα γενιά (2017+)
- Λιγότερα χιλιόμετρα, μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ (265 L αντί 211 L)
- Λιγότερος εξοπλισμός, αλλά ελληνικής αντιπροσωπείας και με εγγύηση χιλιομέτρων.
Απ όσο παρατηρώ
- Το 2017 GL κερδίζει σε εξοπλισμό και στις πολλές εγγυήσεις που παρέχει ο έμπορος. Ωστόσο, ανήκει σε παλαιότερη γενιά με μικρότερους χώρους και περισσότερα χιλιόμετρα.
- Το 2019 GL υπερτερεί λόγω νεότερης γενιάς, λιγότερων χιλιομέτρων, μεγαλύτερου πορτμπαγκάζ και πιθανής ύπαρξης ADAS. Αποτελεί καλύτερη "επένδυση" εφόσον σκοπεύω να το διατηρήσω για 5+ χρόνια, παρά τον πιο λιτό εξοπλισμό του.
Οι ερωτήσεις μου :
- Οι παρατηρήσεις μου είναι ορθές; Εχω καταλάβει σε κάποια σημεία λάθος;
- Ποιο θεωρείτε πιο συμφέρουσα επιλογή μακροπρόθεσμα;
- Αξίζει ο πιο πλούσιος εξοπλισμός και οι εγγυήσεις του 2017 ή είναι προτιμότερο το 2019 με τη νεότερη γενιά/λιγότερα χλμ;
- Υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε αξιοπιστία/οδήγηση ανάμεσα στις δύο γενιές;
- Πόσο αξιόπιστος θεωρείται ο 1.2 Dualjet (90hp) σε σχέση με τον παλιότερο 1.2 (95hp);
Αν ήσασταν στη θέση μου, ποιο θα διαλέγατε και γιατί;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.
Με εκτίμηση,
-
Το νεότερο φυσικά
Ο κινητήρας είναι διαμάντι. Απίστευτα καλοφτιαγμένος και αξιόπιστος εφόσον έχει σωστές αλλαγές λαδιών και όχι ξέσκισματα όντας κρύος.
Δύναμη παντού σε όλο το φάσμα στροφών. Φταίει και ότι είναι 100 κιλά ελαφρύτερο από το προηγούμενο!!!!!
Ταξιδεύεις με 130-140 και καταναλώνει 6,5λιτρα/100χλμ
Στα 110χλμ/ώρα με το cruise control είναι στα 4,5λ/100χλμ !!!!Το πορτπαγκαζ για δύο τρία άτομα επαρκεί.
Για μεγάλα ταξίδια όμως θέλεις μπαγκαζιεραΣε πάτημα και αίσθηση είναι πιο καρτ το νεότερο, έτσι λένε.
Πιο ιαπωνική "αλητεία" το νεότερο πιο ευρωπαϊκό το παλαιότερο.Γενικότερα στο νεότερο άλλαξαν φιλοσοφία όπως και πλατφόρμα. Πιο εξελιγμένη με καλύτερο χάλυβα (υψηλότερης αντοχής στα σημεία) όπως και ακαμψία, που συνδράμουν σε μία πιο απότομη οδήγηση. Άλλωστε η ίδια πλατφόρμα σηκώνει και το swift sport με τον turbo 1.4 boosterjet που διαπρέπει σε πίστες.
Έχει θέμα με την ηχομόνωση συγκριτικα με τον ανταγνωισμο.
Έχει ακριβώς τα ίδια db (μετρημένο με φιλικό αυτοκίνητο) με την citroen c4 του 2004-5 στους ίδιους δρόμους και ίδιες ταχύτητες. Εάν σου φαίνεται μια χαρά η citroen τότε δεν θα έχεις θέματα. Εάν το συγκρίνεις με ένα polo της εποχής του, ναι έχει χειρότερη ηχομόνωση
Στην ανάρτηση τώρα, έχει μικρή διαδρομή και καμιά φορά τερματίζει πιο γρήγορα από ότι θα περίμενες, ειβαι το τίμημα για την αίσθηση καρτ.
Αλλά φίλε μου πράγματικα χαίρεσαι να στρίβεις με αυτό το αυτοκίνητο. Αλλάζει κατεύθυνση πανευκολα και έχει αρκετά σπορτίφ αίσθηση. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω με λογια. Θες να είσαι σωστός στον δρόμο και σε οδηγεί να το πιέζεις σε στροφες. Σαν να σε παρακαλάει να το πιεσεις. Σε πάρα πολλούς θυμίζει μια ιαπωνική εκδοχή του mini cooper. Ιδιαίτερα αυτή η έκδοση που κοιτάς έχει 890-900 κιλά βάρος, γεγονός που μόνο καλό μπορεί να θεωρηθεί για τις στροφές.
Αυτά.... Α! είναι εξολοκλήρου made in japan ενψ το προηγούμενο κατασκευαζόταν στην Ουγγαρία.
Αν ψάχνεις ένα ΝΕΑΝΙΚΟ αυτοκίνητο με ότι και αν σημαίνει αυτό σε σκληρότητα της αίσθησης και αμεσότητα στην οδήγηση αυτό είναι το καλύτερο στην κατηγορία πόλης (μεταξυ A και B segment). Εάν θες και λίγο ανέσεις διότι πλέον άρχισε να πονά και η μέση κάποιες μέρες το μήνα ....χμ όχι και τόσο.
Οι εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο κόβουν αυτήν την σπορτίφ αίσθηση καθώς η τυπολογία του κιβωτίου είναι cvt δηλαδή ότι χειρότερο για γρήγορη οδήγηση αλλά πολύ άνετο στην πόλη.
Με την σειρά μου θα σε ευχαριστήσω και εγώ.
Πάντα στην διάθεση σου.
-
Αν θες ακόμα πιο ολοκληρωμένη αίσθηση δες αν μπορεί να το βρεις με τον 1.0 boosterjet
Και αυτός made in japan κινητήρας
Δεν διαφέρει πολύ από τον 1,2 απλώς έχεις αυτήν την έξτρα δύναμη και ροπή με μια μεγαλύτερη σχέση στο κιβώτιο, χάνεις όμως σε ποιότητα λειτουργίας που στο 4κυλινδρο είναι σαν μετάξι. Ειλικρινά σε χαμηλές στροφές ο 4κυλινδρος είναι σαν ηλεκτρικό μοτέρ. Ενώ στον θόρυβο της πόλης είναι αδύνατον να ακούσεις το μοτέρ να λειτουργεί στο ρελαντί. Τόσο αθόρυβο.
Τεσπα, δες εδώ ένα απόσπασμα από έναν δοκιμαστή που οδηγεί συνήθως supercars ενώ έχει στην ιδιοκτησία του ειδικές εκδόσεις του mini cooper s
Το εκθειάζει για αυτό που είναι και τα χρήματα που κοστίζει. Ενώ του θυμίζει πολύ την αίσθηση των mini cooper s
Σε περίπτωση που δεν με πιστέψεις δηλαδή επικαλούμαι πιο ειδικούς
Youtube Video – [10:20..] -
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Αν ήσασταν στη θέση μου, ποιο θα διαλέγατε και γιατί;
Μεταξύ των 2 το νεότερο αλλά να ξέρεις ειναι ίδια γενιά - 3η - (το 2016 βγήκε) και ίδιο μοτέρ ειναι με 90 άλογα (δεν υπάρχει με 95).
Επίσης, μην πιστεύεις καμια εγγύηση εμπόρου, δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως. Εαν το αμάξι ειναι εισαγωγής, 99.9% έχει γυρισμένα χιλιόμετρα - οπότε είναι το 1ο πράγμα που ρώτα, εαν ειναι Ελληνικό ή όχι.
-
Αυτό του 2017 φαίνεται να έχει γυαλισμένο αριστερό χερούλι, πως λέγεται, για το φλας και τα φώτα. Περίεργο, πόσο το έτριβαν;
Επίσης δεν φαίνεται να έχει led από τις φωτογραφίες. Εκτός και αν βάλανε δικά τους. -
Τον μοχλό λες;
Ναι έτσι γίνεται εάν δεν τον καθαρίζεις.
Εγω του περνάω γαλακτώματα αλλά γενικά σε άλλα που έχω δει γυαλίζουν
-
@fanis75 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Μεταξύ των 2 το νεότερο αλλά να ξέρεις ειναι ίδια γενιά - 3η - (το 2016 βγήκε) και ίδιο μοτέρ ειναι με 90 άλογα (δεν υπάρχει με 95).
Επίσης, μην πιστεύεις καμια εγγύηση εμπόρου, δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως. Εαν το αμάξι ειναι εισαγωγής, 99.9% έχει γυρισμένα χιλιόμετρα - οπότε είναι το 1ο πράγμα που ρώτα, εαν ειναι Ελληνικό ή όχι.Καλημέρα @fanis75 σε ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ως επόμενο βήμα σκέφτομαι να στείλω έναν ειδικό από το car.gr για τεχνικό έλεγχο. Πιστεύω πως έτσι θα αποκτήσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Έχει κάποιος εμπειρία με τον τεχνικό έλεγχο που προσφέρει το car.gr; Αξίζει; Ελέγχουν σε βάθος (κιβώτιο, ανάρτηση, ηλεκτρονικά) ή είναι πιο επιφανειακός; Θα προτείνατε κάτι διαφορετικό (π.χ. έλεγχο σε αντιπροσωπεία ή ιδιώτη μηχανικό);
Ευγενική υπενθύμιση : Μένω επαρχία, οι μετακινήσεις μου είναι αρκετά περιορισμένες και είναι πολύ δύσκολο να κάνω εγώ τον πρώτο έλεγχο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου