-
Καλημέρα σας,
σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου μέχρι τις 30.000€, πιθανόν και +2000€ αν κάτι πραγματικά το αξίζει.Αρχικά η χρήση που κάνω είναι περίπου 18.000χλμ/χρόνο. Χοντρικά τα 10.000-11.000χλμ σε Ε.Ο. και τα υπόλοιπα εντός Αθηνών.
Στο κομμάτι της ιπποδύναμης δεν είμαι απαιτητικός, επομένως ακόμα και επιλογές των 120-150hp θα με κάλυπταν.
Σε κατηγορία αμαξώματος, θέλω άνετους χώρους με σχετικά μεγάλο χώρο αποσκευών κοιτώντας περισσότερο προς τα c-segment. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα προτιμούσα SUV, αλλά λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας και της μεγαλύτερης απηχήσεις που έχουν δεν τα έχω αποκλείσει.
Βλέποντας της επιλογές μου η πρώτη μου επιλογή είναι το i30 fastback, λόγω τιμής και γενικότερου vfm που προσφέρει. Μια δεύτερη επιλογή είναι το focus αλλά αρκετά πιο "αλμυρό" σε σχέση με το Huyndai.
Δεν "καίγομαι" για την αγορά αυτοκινήτου, με την έννοια ότι έχω ξεκινήσει να ψάχνομαι. Αν έβρισκα κάτι θα προχωρούσα και άμεσα, όμως έχω την ευκαιρία να περιμένω ακόμα και μέχρι το νέο έτος.
Τέλος παράλληλα κοιτάζω και αγορά μεταχειρισμένου (το πολύ 5ετιας) είτε από Ελλάδα είτε από εξωτερικό (κυρίως Γερμανία) μέχρι 25.000€. Τα κριτήρια παραμένουν ίδια απλά δεν ξέρω αν αξίζει μια τέτοια αγορά με τις υπάρχουσες τιμές μεταχειρισμένων.
Ελπίζω να έδωσα όσες πληροφορίες χρειάζονται για να ακούσω γνώμες, γνωρίζοντας βέβαια ότι μη ξεκαθαρίζοντας καν αν ενδιαφέρομαι για καινούριο ή μεταχειρισμένο ούτε καν ξεκάθαρη κατηγορία αμαξώματος σας μπερδεύω αλλά αν δεν είχα μπερδευτεί από μόνος μου δεν θα ζητούσα και γνώμες!
-
Μια χαρά είναι αυτά τα 2 που έχεις καταλήξει.Οποιο σου αρέσει,το επιλέγεις.
Τώρα μπορούν να μπουν ως επιλογή και 2-3 άλλα hatch,αλλά πρέπει να διευκρινήσεις τι εννοείς χώρους.Έχεις οικογένεια; 1 ή περισσότερα παιδιά και σε ποια ηλικία;
Με μέχρι ένα παιδί π.χ. θα μπορούσες να δεις και την Bmw 118i κι αν δε σ'ενοχλεί το 2λιτρο και το mazda 3. -
Μια χαρά επιλογές και οι δύο.
Κάνε μια γύρα και σε άλλες αντιπροσωπείες. Τα 30κ σου δίνουν τη δυνατότητα για πολλές επιλογές.golf - a3 - bmw 1 -leon - xceed- corolla - c4 - 308 - mazda - focus - hyundai.
-
Bmw 1 και μετά mazda3. Βασικά μόνο mazda3 αν το κρατήσεις πάνω από 5 ετη
Τίποτα άλλο., Άντε και κανένα focus. Αμαξαρα και αυτό
Αν κινείσαι συχνά πόλη corolla.
Δηλαδή 4 αυτοκίνητα. Διάλεξε
-
@panormus772 said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Μια χαρά είναι αυτά τα 2 που έχεις καταλήξει.Οποιο σου αρέσει,το επιλέγεις.
Τώρα μπορούν να μπουν ως επιλογή και 2-3 άλλα hatch,αλλά πρέπει να διευκρινήσεις τι εννοείς χώρους.Έχεις οικογένεια; 1 ή περισσότερα παιδιά και σε ποια ηλικία;
Με μέχρι ένα παιδί π.χ. θα μπορούσες να δεις και την Bmw 118i κι αν δε σ'ενοχλεί το 2λιτρο και το mazda 3.Δεν έχω οικογένεια (ακόμα). Αλλά είμαι 29 οπότε δεν αργεί και αυτό. Επομένως γι'αυτό σκέφτομαι τους χώρους. Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η αλήθεια είναι το mazda δεν το είχα στις επιλογές μου, θα περάσω μια βόλτα να το δω και αυτό από την αντιπροσωπεία.
-
Η καλύτερη επιλογή σε C-hatch μέχρι 30k αυτή τη στιγμή είναι το bmw 118. Το i30 είναι η καλύτερη budget επιλογή, για τα λεφτά του είναι πολύ αυτοκίνητο.
Ανάμεσα σ' αυτά τα δύο είναι όλα τα υπόλοιπα. Πηγαίνεις σε κάποιο απ' αυτά αν κάποιο χαρακτηριστικό τους σε εξιτάρει, πχ το design του 308, το mild hybrid+dsg του Golf, η φημολογούμενη αξιοπιστία του Mazda, η οικονομία του Corolla κλπ.
-
Το κρυμμένο μυστικό της μάζνταΣ είναι το cx-5 και ουχί το 3. Με κάτω από 30 χιλιάρικα για τη βασική έκδοση παίρνεις σούβλα με καλούς χώρους και 165 ιπποειδή. Αν μπορείς να καλύψεις τα 2000 κυβικά βέβαια...
-
Πηγαίνεις βλέπεις τα αμάξια που σου αρέσουν, μετά τα οδηγείς και αποφασίζεις...τόσο απλό είναι. Ό,τι και να σου πούμε εμείς, θα είναι απλά η προτίμηση του καθενός μας. Άλλος θα σου πει να πάρεις SUV, άλλος χαμηλό, άλλος ένα σπορ αφού είσαι νέος ακόμα κλπ.
-
@konpa said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Καλημέρα σας,
σκέφτομαι την αγορά αυτοκινήτου μέχρι τις 30.000€, πιθανόν και +2000€ αν κάτι πραγματικά το αξίζει.Σε κατηγορία αμαξώματος, θέλω άνετους χώρους με σχετικά μεγάλο χώρο αποσκευών κοιτώντας περισσότερο προς τα c-segment. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα προτιμούσα SUV, αλλά λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας και της μεγαλύτερης απηχήσεις που έχουν δεν τα έχω αποκλείσει.
Αυτά τα 2 με αυτή την σειρά.
το ι30 είναι πανέμορφο και vFM
το focus είναι πιο σπορτιφ στο δρόμο και πολύ καλό αμάξι αλλά δεν είναι VFM όπως το ι30
αν κρίνεις ότι αξίζει να δώσεις μια μεγάλη διαφορά σε χρήματα για να το έχεις αυτό δεν θα σε απογοητεύσει το focus αμαξάρα είναι και λιγο πιο όμορφο και μέσα.
αν όμως θες το καλύτερο για τα χρήματα σου ι30 fastback είναι ξεκάθαρα πρώτο
-
Αρχικά Μάζντα τα ξεχνάς γιατί είναι δίλιτρα.
Σημαίνει φόρο πολυτελείας 440 τον χρόνο, για τα πρώτα 5 χρόνια και 308 για άλλα 5. Αρα 4000 ακόμα.
Επίσης έχεις τεκμήριο 8800, που στα 29 σου χρόνια είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να το φορτωθείς, γιατί κάποια στιγμή θα θέλεις να πάρεις σπίτι, ή κάτι άλλο και αυτά τα 3-4000 τον χρόνο θα σου μειώσουν το πόθεν έσχες.
Τα ίδια ισχύουν για όποιο δίλιτρο σου πουν και βέβαια ρωτάς και τον λογιστή σου.
Επίσης με το 65 % των χλμ σου να είναι στην Εθνική, πηγαίνεις καρφί για ντίζελ.
Ντίζελ έχουν μόνο κάποια γαλλικά της Στελλάντις που έχουν και καλό αυτόματο κιβώτιο.
Αρα οι επιλογές που έχεις στα 30-33000, είναι :
- Πεζώ 3008 αυτόματο ντίζελ με 33700 στην βασική έκδοση, που έχουν και σχεδόν άμεση παράδοση.
- Σιτροέν C4 αυτόματο ντίζελ, την πιο πλούσια έκδοση στα 33500.
3.Πεζώ 308 αυτόματο ντίζελ στην βασική στα 32800.
Επίσης φτηνότερο που ίσως σε χωρέσει είναι το 2008 αυτόματο ντίζελ επίσης στην βασική στα 28900.
Υπάρχουν και αυτά που σου λένε οι υπόλοιποι, αλλά πρέπει να κάνεις βόλτα και να μάθεις τι υπάρχει διαθέσιμο, ή είναι κοντά, αλλά και ότι αν περιμένεις 1 χρόνο για παράδειγμα, θα βγαίνουν συνέχεια νέα μοντέλα και θα έχεις πάλι θέμα να αποφασίσεις...
Για τις δικές σου διαδρομές πάντως, τα ντίζελ που σε λίγο δεν θα είναι διαθέσιμα, είναι μονόδρομος, αφού η διαφορά των 5-6 ευρώ στα 100 χλμ που έχουν σε σχέση με τις απλές βενζίνες, αλλά και τις ψευτουβριδικές που απλά έχουν 48 βόλτ, είναι σημαντικές...
Το να πας σε υβριδικό πραγματικό, ξεφεύγεις σε λεφτά, ίσως μόνο το Καπτούρ να είναι κοντά.
-
@criuser said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Αρχικά Μάζντα τα ξεχνάς γιατί είναι δίλιτρα.
Σημαίνει φόρο πολυτελείας 440 τον χρόνο, για τα πρώτα 5 χρόνια και 308 για άλλα 5. Αρα 4000 ακόμα.
Επίσης έχεις τεκμήριο 8800, που στα 29 σου χρόνια είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να το φορτωθείς, γιατί κάποια στιγμή θα θέλεις να πάρεις σπίτι, ή κάτι άλλο και αυτά τα 3-4000 τον χρόνο θα σου μειώσουν το πόθεν έσχες.
Τα ίδια ισχύουν για όποιο δίλιτρο σου πουν και βέβαια ρωτάς και τον λογιστή σου.
Επίσης με το 65 % των χλμ σου να είναι στην Εθνική, πηγαίνεις καρφί για ντίζελ.
Ντίζελ έχουν μόνο κάποια γαλλικά της Στελλάντις που έχουν και καλό αυτόματο κιβώτιο.
Αρα οι επιλογές που έχεις στα 30-33000, είναι :
- Πεζώ 3008 αυτόματο ντίζελ με 33700 στην βασική έκδοση, που έχουν και σχεδόν άμεση παράδοση.
- Σιτροέν C4 αυτόματο ντίζελ, την πιο πλούσια έκδοση στα 33500.
3.Πεζώ 308 αυτόματο ντίζελ στην βασική στα 32800.
Επίσης φτηνότερο που ίσως σε χωρέσει είναι το 2008 αυτόματο ντίζελ επίσης στην βασική στα 28900.
Υπάρχουν και αυτά που σου λένε οι υπόλοιποι, αλλά πρέπει να κάνεις βόλτα και να μάθεις τι υπάρχει διαθέσιμο, ή είναι κοντά, αλλά και ότι αν περιμένεις 1 χρόνο για παράδειγμα, θα βγαίνουν συνέχεια νέα μοντέλα και θα έχεις πάλι θέμα να αποφασίσεις...
Για τις δικές σου διαδρομές πάντως, τα ντίζελ που σε λίγο δεν θα είναι διαθέσιμα, είναι μονόδρομος, αφού η διαφορά των 5-6 ευρώ στα 100 χλμ που έχουν σε σχέση με τις απλές βενζίνες, αλλά και τις ψευτουβριδικές που απλά έχουν 48 βόλτ, είναι σημαντικές...
Το να πας σε υβριδικό πραγματικό, ξεφεύγεις σε λεφτά, ίσως μόνο το Καπτούρ να είναι κοντά.
μακρυα απο τα #gallochrepa
νέο παιδι, μια ζωή στα συνεργεια θα εισαι....
την πατησαμε καποιοι, τουλαχιστον να σωθουν μερικοι....
-
Ναι σας είδαμε στα βουνά και στα κατσάβραχα που το ταλαιπωρείτε...
Και άρχισες πάλι να το κακολογείς..
Μετά θα σου κρατάει μούτρα και θα γκρινιάζεις...Αν και η μεγαλύτερη πλάκα που θα σου έκανε, θα ήταν να έχανες σε κόντρα με ΑΜΙ...
-
Αγορά ντήζελ το 2023 δείχνει λίγο αυτοκτονικές τάσεις (και ειδικά Στελάντις-θα γωνρίσεις όμως τα παιδιά στο συνεργείο), αλλά ΟΚ. Κατά τα άλλα ισχύει ό,τι είπα...κάνε μια βόλτα, οδήγησε και αποφάσισε.
-
Πετρελαιο ουτε καν...κ ταξιτζης να ησουν υβριδικο παλι σε συμφερε να παρεις. Χιλιες φορες μπεντζινα. Που να μπλεκεις με DPF/Adblue κλπ κλπ...
Εχεις πολλα αυτοκινητα/επιλογες να δεις απο κοντα, να τα οδηγησεις να ζυγισεις τιμες, εξοπλισμους, εγγυησεις...κ παρελθον/παρον στα συνεργεια. Εκει εχει το γελιο...Μετα προχωρας.
Οσο αφορα τον ΦΠ (χωρις να ξερουμε την φορολογικη σου δηλωση η αν δουλευεις μαυρα κ φοβασαι ) ειναι οπως τον βλεπει κανεις...αλλοι γλυτωνουν τον ΦΠ κ δινουν τα αντιστοιχα ποσο στα συνεργεια. Νταξει ο καθενας οτι γουσταριζει που λενε...
Εκτος κ αν εισαι κ εσυ ενας απο τους πολλους νεους που αγοραζουν σπιτια...Αν ναι πες το μου να το λεω κ σε αλλους οτι βρηκα καποιον.
-
Δηλαδή να μην μπορεί να αγοράσει σπίτι στο μέλλον, νέο παιδί, για να πάρει δίλιτρη μπακατέλα αρχαίας τεχνολογίας ?
-
Γιατί με το psa θα του μείνουν λεφτά για σπίτι;
-
Τα 1200 κ.εκ, έχουν 4000 ετήσιο τεκμήριο. Τα 1500 έχουν 5800.
Τα 2000 έχουν 8800 και φόρο πολυτελείας. Δεν βλέπεις διαφορά ?
Τότε καλύτερα να πάρει ένα Τέσλα, να λέει ότι είναι στην αιχμή της τεχνολογίας....
Δίλιτρα ατμοσφαιρικά δεν παίρνει κανείς και κυρίως δεν μεταπουλάει κανείς. -
@criuser said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Τα 1200 κ.εκ, έχουν 4000 ετήσιο τεκμήριο. Τα 1500 έχουν 5800.
Τα 2000 έχουν 8800 και φόρο πολυτελείας. Δεν βλέπεις διαφορά ?
Τότε καλύτερα να πάρει ένα Τέσλα, να λέει ότι είναι στην αιχμή της τεχνολογίας....
Δίλιτρα ατμοσφαιρικά δεν παίρνει κανείς και κυρίως δεν μεταπουλάει κανείς.τελος τα επιχειρηματα για τα #chrepia που πλεον ολοι τα καταλαβαν ποσο για τον αχιλλεα τον δημαρχο ειναι και αρχισανε τα τεκμηρια!
αχαχαχαχαχα
-
Εγώ πάντως αν ήμουν 29 ετών και χωρίς υποχρεώσεις, με τις τιμές όπως έχουν διαμορφωθεί, μόνο 118i ή 116i σε εκδόσεις Sportline θα κοιτούσα! Θα ευχαριστιόμουν οδήγηση τα επόμενα 4-5 χρόνια και μετά, εφόσον δημιουργούνταν οικογενειακές υποχρεώσεις, θα είχα εξασφαλισμένη μια εύκολη και σε πολύ καλή τιμή μεταπώληση.
-
Εχουν αλλάξει οι γενιές...
Εχει κλείσει και το ΚΛΙΚ και τον νέξτ γκρίπ τοπ μόντελ, το βλέπουν μόνο άφραγκοι...30 χρόνια πριν ήταν αλλιώς τα πράγματα.
Υπήρχαν άδειοι δρόμοι να το ευχαριστηθείς.
Σήμερα δεν υπάρχουν
Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€