-
Μάλλον φταίει το ότι δεν ερωτοτροπώ με τα πλαστικά. Αν δεν τρίζει και δεν διαλύεται, είναι μια χαρά. Επίσης πραγματική ποιότητα είναι να έχεις π.χ. ανοξείδωτη εξάτμιση που θα αντέξει 20 χρόνια. Αλλά αυτά τα κάνει η Mazda μόνο.
-
@cirus said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
@hountalas said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Κάπου είδα οτι του αρέσει και το puma περισσότερο. ε ας πάρει πούμα και ένα s23 ή κάνα iphone 14 για να ποστάρει τα προβλήματα λόγω Ρουμανίας. Τα γαλλικά λέτε για ηλεκτρολογικόβλάβες αλλά το κρυφό διαμάντι με την τρομερή ομάδα καταπολέμησης κακών λέξεων (fb puma club) δεν την έχετε μυριστεί!
Υπερβαλεις
Προφανώς έχει θεματα αλλα σε όλα τα fb σε όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο θα δεις.
δεν σχηματιζεις γνώμη έτσι.
Υπερβάλω γιατί υπερβάλουν και οι περισσότεροι κάτοχοι όταν λένε συνέχεια #δεν ειναι κατι, #πήγαινε αντιπροσωπεία, #βγάλε πόλο και άλλα που τα βλέπεις και εσύ.
Και άλλα αυτοκίνητα έχουν ποστ στα γκρουπ τους αλλά την συχνότητα του puma δεν την φτάνουν.Το ίδιο λέμε. Υπερβαλεις και δεν με νοιαζει ούτε και κανεναν αλλο εδώ το γιατί υπερβάλεις!!!!!!
εχεις απλά εμπαθεια με το group. δεν βοηθας εδώ κανεναν ετσι όμως. Εγω δεν θα υπερασπιστώ κάποιον αλλά το να θαβεις ενα αμάξι γιατι έχεις εμπαθεια με ενα group είναι κάπως.
Μια χαρά την συχνότητα του puma έχουν και για πιο σοβαρά προβλήματα του puma.
Εγώ απλά αναφέρομαι στα ποστ που κάνουν κάθε μέρα οι κάτοχοι πούμα στην γκρουπαρα που ακολουθείτε η παραπάνω διαδικασία: δεν ειναι τιποτα - πήγαινε αντιπροσωπεία - επανάληψη!
Δεν είπα εγώ προσωπικά τίποτα κακό. Τις δικές τους εμπειρίες μεταφέρω. -
Κάπου είδα οτι του αρέσει και το puma περισσότερο. ε ας πάρει πούμα και ένα s23 ή κάνα iphone 14 για να ποστάρει τα προβλήματα λόγω Ρουμανίας. Τα γαλλικά λέτε για ηλεκτρολογικόβλάβες αλλά το κρυφό διαμάντι με την τρομερή ομάδα καταπολέμησης κακών λέξεων (fb puma club) δεν την έχετε μυριστεί!
Υπερβαλεις
Προφανώς έχει θεματα αλλα σε όλα τα fb σε όλα τα αυτοκίνητα το ίδιο θα δεις.
δεν σχηματιζεις γνώμη έτσι.
Υπερβάλω γιατί υπερβάλουν και οι περισσότεροι κάτοχοι όταν λένε συνέχεια #δεν ειναι κατι, #πήγαινε αντιπροσωπεία, #βγάλε πόλο και άλλα που τα βλέπεις και εσύ.
Και άλλα αυτοκίνητα έχουν ποστ στα γκρουπ τους αλλά την συχνότητα του puma δεν την φτάνουν.Το ίδιο λέμε. Υπερβαλεις και δεν με νοιαζει ούτε και κανεναν αλλο εδώ το γιατί υπερβάλεις!!!!!!
εχεις απλά εμπαθεια με το group. δεν βοηθας εδώ κανεναν ετσι όμως. Εγω δεν θα υπερασπιστώ κάποιον αλλά το να θαβεις ενα αμάξι γιατι έχεις εμπαθεια με ενα group είναι κάπως.
Μια χαρά την συχνότητα του puma έχουν και για πιο σοβαρά προβλήματα του puma.
Εγώ απλά αναφέρομαι στα ποστ που κάνουν κάθε μέρα οι κάτοχοι πούμα στην γκρουπαρα που ακολουθείτε η παραπάνω διαδικασία: δεν ειναι τιποτα - πήγαινε αντιπροσωπεία - επανάληψη!
Δεν είπα εγώ προσωπικά τίποτα κακό. Τις δικές τους εμπειρίες μεταφέρω.και σου ξαναλέω λοιπόν. το 90% των προβλημάτων είναι η μπαταρία που αλλάζεται στην εγγυηση. Εχει κάνει βλακεία η FORD και προμηθεύει στην Ρουμανία με πολύ κακής ποιοτητας μπαταρίες που χαλάνε.
Τι θες να γράψουν οι κάτοχοι. Γραφουν οτι τους βγαζει αλερτ μπαίνει σε safe mode το αμαξι και δεν λειτουργούν πολλά πράγματα που όταν βαζουν αλλή μπαταρία λειτουργούν όλα κανονικά
Από αυτό βγάζει κάποιος νοήμων ανθρωπος βγάζει συμπέρασμα ότι το αμάξι αυτό είναι ελατωμματικό και χειριστής ποιότητας???? Ρητορική ερώτηση, προφανώς και όχι
Δεν βγαζουμε συμπεράσματα από group σε facebook.
στα 2008 απειρα ποστ με προβληματική την οθόνη την κεντρική του icockpit πως το λένε τελωςπάντων.
Σε αλλο group κάτι άλλο κτλ κτλ.
Δεν συνεχίζω. Δεν μαρέσει να γραφω αυτονόητα πράγματα. Το puma μια χαρά αμάξι είναι και χωρίς πολλά προβλήματα.
Εχει συγκεκριμένα θεματακια δευτερεύουσας σημασίας. Μηχανικά είναι παρα πολύ καλό και αξιόπιστο. Λίγες βλάβες. Μπαταρία, λάστιχα περιμετρικά και μέτρια συναρμογή είναι τα αρνητικά του.
Τελος από μένα. Ειμαστε στους 4τροχούς στο forum. Και πολύ σχολιάσαμε facebook group κατόχων που δεν βγαζεις συμπερασμα αν θα αγοράσεις ενα αμάξι ή όχι από εκεί.
-
Παίδες έτσι και αλλιώς δεν του αρέσει πολύ το Puma, το βρίσκει στρογγυλεμένο οπότε απορρίπτεται! Εχει και τσιμπημένη τιμή που το βγαζει έτσι και αλλιώς εκτός. Επειδή έχω κατσει μέσα πάντως, το βρίσκω πιο συμπαθητικό από το Mokka πχ. ασχετα αν δεν είναι κριτήριο αγοράς τα πλαστικά.
Από εκεί και πέρα ψάχνουμε και λίγη αξιοπιστία εφόσον δε θέλει να ασχολείται ιδιαίτερα ο άνθρωπος, ούτε να τρέχει σε συνεργεία, οπότε το έχω και αυτό ως κριτήριο.
Νομίζω shortlist έχουμε:
Yaris Cross Active/Active Plus
Skoda Fabia Style/1.0/DSG (αν και επίφοβο)
Citroen C3 Aircross (δε θυμάμαι έκδοση)
Suzuki Vitara GL+ 129ps
KIA Stonic μαλλον για αυτόματο 120 άλογα που βγαίνει οριακά εκτός budget -
@diego1960 said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Παίδες έτσι και αλλιώς δεν του αρέσει πολύ το Puma, το βρίσκει στρογγυλεμένο οπότε απορρίπτεται! Εχει και τσιμπημένη τιμή που το βγαζει έτσι και αλλιώς εκτός. Επειδή έχω κατσει μέσα πάντως, το βρίσκω πιο συμπαθητικό από το Mokka πχ. ασχετα αν δεν είναι κριτήριο αγοράς τα πλαστικά.
Από εκεί και πέρα ψάχνουμε και λίγη αξιοπιστία εφόσον δε θέλει να ασχολείται ιδιαίτερα ο άνθρωπος, ούτε να τρέχει σε συνεργεία, οπότε το έχω και αυτό ως κριτήριο.
Νομίζω shortlist έχουμε:
Suzuki Vitara GL+ 129ps
KIA Stonic μαλλον για αυτόματο 120 άλογα που βγαίνει οριακά εκτός budgetαπο αξιοπιστία σε κατάταξη:
Σουζούκι
yaris
Kia
Skoda
Citroenπροσωπικά θα επέλεγα με σειρά
suzuki
kia
Skoda
yaris (το θεωρώ μικρό) -
Το Σιτροέν έχει το μεγάλο πλεονέκτημα των χώρων για ψηλούς, αλλά (το καλό) αυτόματο ξεφεύγει, πρέπει να ξεκινάει απ τα 26-27 πλέον.
Και χειροκίνητο δεν το προτείνω ούτε γω, που είμαι ιδιοκτήτης (αυτόματου).Το ίδιο ακριβό πρέπει να είναι και το Σουζουκι, καλό αμάξι επίσης!
Τα 2-3 φθηνοτερα διπλοσυμπλεκτα, μόνο με επέκταση εγγύησης και λίγη περισκεψη.
-
@diego1960 said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Νομίζω shortlist έχουμε:
Suzuki Vitara GL+ 129ps
KIA Stonic μαλλον για αυτόματο 120 άλογα που βγαίνει οριακά εκτός budgetΜα δεν το προτείνω ούτε εγώ , είναι ακριβό για αυτά που ζητάς. Ήταν off topic η συζήτηση αυτή
-
Καλησπέρα παιδιά!
Ευχαριστώ πολύ τον φίλου μου @diego1960 που άνοιξε αυτό το topic εκ μέρους μου καθώς και όλους εσάς που με βοηθήσατε αρκετά με τις γνώμες σας!
Είχατε δίκιο σχετικά με το Toyota Yaris Cross, για το ύψος μου και τις διαστάσεις μου δυστυχώς είναι αρκετά οριακό, αν και η εμπειρία του αυτόματου υβριδικού που έκανα test drive ήταν αρκετά ευχάριστη.
Εκτός των προτεινόμενων αυτοκινήτων και εκτός κατηγορίας b-suv, έκανα test drive και το Hyundai i30, χειροκίνητο, βενζινοκίνητο, και έμεινα ικανοποιημένος, αφού ήμουν αρκετά άνετος και γενικά έχει άνετους χώρους. Πήρα προσφορά για το HB 1.5 MPI 110ps 6MT PREMIUM γύρω στα 20k. Παράδοση στους 1-3 μήνες.
Αρκετά ικανοποιημένος έμεινα και από το Suzuki Vitara που έτυχε να το έχω οδηγήσει πριν αρκετά χρόνια, οπότε είχα μια σχετική εμπειρία. Πήρα προσφορά για το 1.4 HYBRID 2WD GL PLUS, MY'23 γύρω στα 23k. Παράδοση στους 6-7 μήνες.
Έχω στο μυαλό μου να κάνω test drive και το Kia Stonic, αν και το κόβω παρόμοιο με το Toyota Yaris Cross σε χώρους.
Όπως καταλαβαίνετε έχω κάνει κάποιες προσαρμογές, π.χ. δεν κολλάω τόσο στο αυτόματο κιβώτιο.
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!
-
Το χιουνταη το εντομοαπωθητικο το απέκλεισες;
-
Το Bayon; Δεν είναι τόσο όμορφο, για κάποιο λόγο μου το έθαψε ακόμα και ο ίδιος ο πωλητής!
-
@moukokos said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Το Bayon; Δεν είναι τόσο όμορφο,
Οχι απλά δεν είναι όμορφο, δεν βλέπεται....!!
-
Καλησπέρα παιδιά!
Ευχαριστώ πολύ τον φίλου μου @diego1960 που άνοιξε αυτό το topic εκ μέρους μου καθώς και όλους εσάς που με βοηθήσατε αρκετά με τις γνώμες σας!
Είχατε δίκιο σχετικά με το Toyota Yaris Cross, για το ύψος μου και τις διαστάσεις μου δυστυχώς είναι αρκετά οριακό, αν και η εμπειρία του αυτόματου υβριδικού που έκανα test drive ήταν αρκετά ευχάριστη.
Εκτός των προτεινόμενων αυτοκινήτων και εκτός κατηγορίας b-suv, έκανα test drive και το Hyundai i30, χειροκίνητο, βενζινοκίνητο, και έμεινα ικανοποιημένος, αφού ήμουν αρκετά άνετος και γενικά έχει άνετους χώρους. Πήρα προσφορά για το HB 1.5 MPI 110ps 6MT PREMIUM γύρω στα 20k. Παράδοση στους 1-3 μήνες.
Αρκετά ικανοποιημένος έμεινα και από το Suzuki Vitara που έτυχε να το έχω οδηγήσει πριν αρκετά χρόνια, οπότε είχα μια σχετική εμπειρία. Πήρα προσφορά για το 1.4 HYBRID 2WD GL PLUS, MY'23 γύρω στα 23k. Παράδοση στους 6-7 μήνες.
Έχω στο μυαλό μου να κάνω test drive και το Kia Stonic, αν και το κόβω παρόμοιο με το Toyota Yaris Cross σε χώρους.
Όπως καταλαβαίνετε έχω κάνει κάποιες προσαρμογές, π.χ. δεν κολλάω τόσο στο αυτόματο κιβώτιο.
Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια!
Hyundai i30 ατμοσφαιρικό;
Από μένα είναι όχι!!! -
Το Χιουνταη το κατσαριδοκτονο μπορεί να μην είναι πανέμορφο, αλλά έχει όλα τα ζητούμενα στα χαρτιά, τούρμπο αυτόματο με καλό εξοπλισμό, και νομίζω παίρνει και ρέστα απ τα 23 αν δεν το ακριβυναν κι αυτό.
Συγκριτικά με το Ι30 το λέω -
Εγώ προσπαθώ να τον πείσω να κάνει την υπέρβαση για κάνα Hyundai i30 με τον 1.5 τούρμπο και τα 159 άλογα! Ή εναλλακτικά Vitara! Οκ δεν είναι ίδια κατηγορία αλλα αν είναι να δώσεις λεφτά, πάρε κάτι που αξίζει.
-
το 1-3 μήνες παράδοση να το ξεχάσεις.
έχω παραγγείλει το i30 1.0T Dinstictive (ένα επίπεδο επάνω εξοπλισμού) και είμαι ήδη στο 4μηνο.
σε άλλο φόρουμ παιδί που παράγγειλε το i30 1.0T Premium από Νοέμβρη 22 του είπαν ότι θα παραλάβει τέλη Μαίου!! -
Πάντως με αφορμή το πόστ του φίλου, και όντας αυτοματοποιημένος απ το 2015 εκτός και εντός Ελλάδος, αναρωτιέμαι «τι συμβαίνει» στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη και τον 21ο αιώνα ακόμη παραμένει δύσκολη άσκηση το να βρει κάποιος ΑΥΤΟΜΑΤΟ αμάξι που να μην θέλει τόσο πολλούς συμβιβασμούς και επιπλέον κόστος, αντίθετα με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη...
-
@piliourits said in Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.:
Πάντως με αφορμή το πόστ του φίλου, και όντας αυτοματοποιημένος απ το 2015 εκτός και εντός Ελλάδος, αναρωτιέμαι «τι συμβαίνει» στην Ελλάδα και κατ' επέκταση στην Ευρώπη και τον 21ο αιώνα ακόμη παραμένει δύσκολη άσκηση το να βρει κάποιος ΑΥΤΟΜΑΤΟ αμάξι που να μην θέλει τόσο πολλούς συμβιβασμούς και επιπλέον κόστος, αντίθετα με όλο τον υπόλοιπο πλανήτη...
Απλό: CO2. Στις άλλες χώρες δεν είναι τόσο αυστηρά τα όρια και έτσι έχουν περισσότερες επιλογές. Επίσης, εαν πάρεις την Ασία (και κατ' επέκταση και την Μέση Ανατολή), υπάρχουν πολλά μοντέλα (Ασιατικά) που κυκλοφορούν μόνο εκεί και κατά 99% είναι αυτόματα. Αυτά δεν εισάγονται στην Ευρώπη. Το ίδιο και στην Αμερική, πολλά αυτοκίνητα που είναι μόνο για εκεί, Ευρώπη δεν έρχονται.
Τέλος ειναι και θέμα οικονομικό, ένα μικρό αμάξι για την Αμερική είναι μεσαίο για την Ευρώπη και μεγάλο για την Ελλάδα άρα και αντίστοιχα ακριβό. Με άλλη άνεση δίνει €40.000 ο Γερμανός και με άλλη ο Έλληνας ενώ ο Αμερικάνος το πληρώνει $35.000 και επίσης με άλλη άνεση.
-
Το κατσαριδοκτόνο της Hyundai είναι αξιοπρεπέστατο αυτοκίνητο. Το πήρε πρόσφατα γνωστός σε leasing, μετά από πρόταση της ίδιας της εταιρείας και είναι πολύ ευχαριστημένος.
Επί της ευκαιρίας, ήθελε το dacia το sandero λόγω lpg επειδή κάνει πολλά χιλιόμετρα και του είπαν ξέχνα το, πολλά προβλήματα, μας τα γυρνάνε πίσω... -
Εχει κουράσει η φάση με το C02 γενικά στην ευρωχαβούζα, κόβονται εκδόσεις συμπαθέστατων αυτοκινήτων (χειροκίνητο 1.5 Ibiza με κάτω από 16 χιλιάρικα πριν λίγα χρόνια μλκ), αλλάζουν κινητήρες (γκουχ γκουχ Focus), ανεβαίνουν οι τιμές στο θεό για να πάρεις κουβαδάκια, αν και παίζει και η αισχροκέρδεια, η αφορμή του ουκρανικού + το κόστος της ηλεκτροκίνησης που περνάει στον καταναλωτή. Όλα δύσκολα αυτή την εποχή.
Ισχύει και αυτό που λέει ο Φάνης για τα μεγέθη, σε Αμερικάνο αν πεις "έχω μηχανή 1 λίτρο" θα σε ρωτήσει προβληματισμένος αν η καφετιέρα σου είναι βενζινοκίνητη. Δε συζητώ για κουβαδάκια τύπου Smart, Polo κτλ, εκεί τα έχουν για σπιτάκι του σκύλου ξέρω 'γω. Φυσικά άλλη οικονομική άνεση, άλλοι δρόμοι και το κόστος βενζίνης είναι αστείο. Θα είχα 5λιτρη Mustang εκεί. -
@diego1960 said in [Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.
Ισχύει και αυτό που λέει ο Φάνης για τα μεγέθη, σε Αμερικάνο αν πεις "έχω μηχανή 1 λίτρο" θα σε ρωτήσει προβληματισμένος αν η καφετιέρα σου είναι βενζινοκίνητη. Δε συζητώ για κουβαδάκια τύπου Smart, Polo κτλ, εκεί τα έχουν για σπιτάκι του σκύλου ξέρω 'γω. Φυσικά άλλη οικονομική άνεση, άλλοι δρόμοι και το κόστος βενζίνης είναι αστείο. Θα είχα 5λιτρη Mustang εκεί.
Άλλοι εντελώς δρόμοι. Άλλες αποστάσεις. Εκεί γράφουν για πλάκα 100-150 χλμ πήγαινε έλα δουλειά κτλ την ημέρα.
Νέο αυτοκίνητο (μαλλον αυτόματο) εως 23 χιλιάδες.