-
@teo-mak said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το συγκεκριμένο Τουράν, είναι λίγο ύποπτο.
Στην αρχή εκανε σέρβις κάθε 7500χιλ.(και καλά έκανε ) και μετά ανά 15000χιλ. και μετά από 2 χρόνια........
Πίσω οι αεραγωγοί είναι σπασμένοι και έχει φάει το κλωτσιδι της αρκούδας και η ταπετσαρία στην μπαγαζιερα είναι λερωμενη.
Γενικά δείχνει ένα ιδιοκτήτη αδιάφορο.ειναι παρα πολυ φτωχη εκδοση.
δεν αντεχω τα αδεια τιμονια. μια ενταση ηχου ρε παιδι μου, ανσ ηκωμα τηλεφωνου -
Στην αρχή εκανε σέρβις κάθε 7500χιλ.(και καλά έκανε ) και μετά ανά 15000χιλ. και μετά από 2 χρόνια........
Πίσω οι αεραγωγοί είναι σπασμένοι και έχει φάει το κλωτσιδι της αρκούδας και η ταπετσαρία στην μπαγαζιερα είναι λερωμενη.
Γενικά δείχνει ένα ιδιοκτήτη αδιάφορο.Εμενα μου φαινεται οτι η πορτα του συνοδηγου εχει αλλη αποχρωση
Και γενικα μεσα, εχει πολλες γρατζουνιες -
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
ειναι παρα πολυ φτωχη εκδοση.
χμμμ, πέσατε και το κατασπαράξατε!!
Για το Espace τι λέτε; το παίρνουμε αβλεπι; με τηλεφωνική παραγγελία και ντελίβερυ Κρήτη; -
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
ειναι παρα πολυ φτωχη εκδοση.
χμμμ, πέσατε και το κατασπαράξατε!!
Για το Espace τι λέτε; το παίρνουμε αβλεπι; με τηλεφωνική παραγγελία και ντελίβερυ Κρήτη;Το συγκεκριμενο αμαξι όμως αν το βρεις σε καλύτερη κατασταση νομίζω θα σας βολέψει 100% ....
Και Αθήνα να βρεις στέλνεις τη spotmechanic το βλέπει σου στέλνει report και μετά ανεβαίνεις να το δεις από κοντά και να το πάρεις -
Γενικά δείχνει ένα ιδιοκτήτη αδιάφορο.Μια χαρά μου φαίνεται εμένα το αυτοκίνητο.
Και τα σέρβις εντάξει μου φαίνονται: Στα 2 χρόνια και 15.900 Km, στα 3 χρόνια και 22.500 Km και στα 4 χρόνια και 35.100 Km. Και κάθε ένα με σφραγίδα από διαφορετικό εξουσιοδοτημένο επισκευαστή, που σημαίνει ότι κατά 99% τα χιλιόμετρα είναι σωστά.
Οι πίσω αεραγωγοί και η κονσόλα έχουν φάει κλωτσίδι από πιτσιρίκια, είναι προφανές. Πταίσμα που επισκευάζεται φθηνά.
Αν δεν έχει τρακάρει σοβαρά, μου φαίνεται σωστή αγορά.Κατά τ' άλλα, σαφώς καλύτερο αυτοκίνητο το Espace από το Touran, αλλά 2 χρόνια παλιότερο, 100.000 Km παραπάνω και πιθανότατα εισαγωγής. Οπότε για μένα, μεταξύ των δύο η ζυγαριά θα έγερνε υπέρ του Touran.
-
Για το Espace τι λέτε; το παίρνουμε αβλεπι; με τηλεφωνική παραγγελία και ντελίβερυ Κρήτη;
Απο το καινούριο ηλεκτρικό των 45 χιλιαδων ευρώ στο επταετίας γαλλικό λεωφορείο diesel με 140+ χιλιάδες χιλιόμετρα;
Νομίζω οτι κάπου έχεις μπερδευτεί λίγο.
Κάτσε δες με ψυχραιμία τις επιλογές σου, γιατί μετά την απομάκρυνση απο το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Προσωπικά, εάν δεν εχεις θέμα με Φ.Π και τεκμήρια και θες οπωσδηποτε χώρους, θα πρότεινα RAV4 υβριδικό. -
Για το Espace τι λέτε; το παίρνουμε αβλεπι; με τηλεφωνική παραγγελία και ντελίβερυ Κρήτη;
Έχω την εντύπωση ότι το έχω ξαναδεί πολλούς μήνες πριν -μην σου πω χρόνο - και παρά την καλή τιμή δεν έχει πουληθεί ακόμα .
Το αμάξι είναι φορτωμένο τέρμα .
Καλό ψάξιμο -
Το ότι ένα όχημα έχει λίγα χιλιόμετρα δεν είναι αυτομάτως και η καλύτερη επιλογή.
Εγώ ήξερα οδηγό που είχε μονο40000χιλ. και είχε αλλάξει 2 φορές δίσκο πλατό.
Επίσης δεν αλλάζουμε τα λάδια κάθε 2 χρόνια.....
Ιδιαίτερα όταν το όχημα έχει χρήση "ταξί " τα λάδια αλλάζουν συχνότερα από την συνιστωμενη του κατασκευαστή.
Επίσης η πόρτα του συνοδηγού είναι βαμμένη από τον Stevie Wonder -
@bill_hsd said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Απο το καινούριο ηλεκτρικό των 45 χιλιαδων ευρώ στο επταετίας γαλλικό λεωφορείο diesel με 140+ χιλιάδες χιλιόμετρα;
Νομίζω οτι κάπου έχεις μπερδευτεί λίγο.Καθόλου. Εξηγούμαι:
Θέλω ένα αμάξι με μεγάλους χώρους που θα μπορεί να χωρέσει 3 παιδικά καθισματάκια.
-Το καινούργιο θερμικό αποκλείεται διότι α. θέλει πολλά λεφτά (30+ έως πολλά 30+) για κάτι που έχει αβέβαιο μέλλον λόγω της ιδιαίτερης εποχής, β. νιώθω μεγάλο κορόιδο να πληρώσω ένα προιόν που πριν μερικούς μήνες κόστιζε μερικά χιλιάρικα λιγότερο (το ίδιο ακριβώς πράγμα) και γ. πραγματικά δεν υπάρχουν παρά μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριου (και αν) επιλογές. (τα 7θέσια δε βολεύουν στο μπες βγες και τα πολυμορφικά που χωράνε 3 καθισματάκια στην πίσω σειρά έχουν βασικά καταργηθεί).
Οπότε τι μένει;
Καινούργιο future proof και μεταχειρισμένο.
Από τα καινούργια future proof, κοιτάζω υβριδικά και ηλεκτρικά. Το πιο φτηνό από αυτά που μάλλον κλικάρει όλα τα κουτάκια είναι το Ioniq 5. Παρεμπιπτόντως, κοστίζει 37 και όχι 45.
Τα μεταχειρισμένα είναι ένα θέμα καθώς βρίσκομαι Κρήτη και η μεγάλη πλειοψηφία των διαθέσιμων είναι στην Αθήνα. Χαζεύω όμως εδώ και μήνες και περιμένω να βρεθεί κάτι.
Οπότε έχω καταλήξει μεταξύ του ioniq και κάποιου μεταχειρισμένου εαν βρεθεί ή αν αποφασίσω να ανέβω Αθήνα να ψωνίσω.Εν τω μεταξύ:
https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkrinoyme-hyundai-ioniq-5-rwd-high-battery-vw-id-5-pro-performance/ -
Νομίζω οτι κάπου έχεις μπερδευτεί λίγο.Καθόλου. Εξηγούμαι:
Θέλω ένα αμάξι με μεγάλους χώρους που θα μπορεί να χωρέσει 3 παιδικά καθισματάκια.
-Το καινούργιο θερμικό αποκλείεται διότι α. θέλει πολλά λεφτά (30+ έως πολλά 30+) για κάτι που έχει αβέβαιο μέλλον λόγω της ιδιαίτερης εποχής, β. νιώθω μεγάλο κορόιδο να πληρώσω ένα προιόν που πριν μερικούς μήνες κόστιζε μερικά χιλιάρικα λιγότερο (το ίδιο ακριβώς πράγμα) και γ. πραγματικά δεν υπάρχουν παρά μετρημένες στα δάχτυλα τους ενός χεριου (και αν) επιλογές. (τα 7θέσια δε βολεύουν στο μπες βγες και τα πολυμορφικά που χωράνε 3 καθισματάκια στην πίσω σειρά έχουν βασικά καταργηθεί).
Οπότε τι μένει;
Καινούργιο future proof και μεταχειρισμένο.
Από τα καινούργια future proof, κοιτάζω υβριδικά και ηλεκτρικά. Το πιο φτηνό από αυτά που μάλλον κλικάρει όλα τα κουτάκια είναι το Ioniq 5. Παρεμπιπτόντως, κοστίζει 37 και όχι 45.
Τα μεταχειρισμένα είναι ένα θέμα καθώς βρίσκομαι Κρήτη και η μεγάλη πλειοψηφία των διαθέσιμων είναι στην Αθήνα. Χαζεύω όμως εδώ και μήνες και περιμένω να βρεθεί κάτι.
Οπότε έχω καταλήξει μεταξύ του ioniq και κάποιου μεταχειρισμένου εαν βρεθεί ή αν αποφασίσω να ανέβω Αθήνα να ψωνίσω.Εν τω μεταξύ:
https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkrinoyme-hyundai-ioniq-5-rwd-high-battery-vw-id-5-pro-performance/Το Ioniq έχει 37 με την επιδότηση, η οποία προϋποθέτει μια ολόκληρη χρονοβόρα διαδικασία για να χορηγηθεί.
Η πραγματική ανάγκη σου για χώρους θα ενεργοποιηθεί μετα απο 1-1,5 χρόνο, οταν με το καλό γεννηθεί το 3ο παιδί (στο εύχομαι ολόψυχα) και αρχισουν οι βόλτες. Μεχρι τότε η αγορά αυτοκινήτου (και όχι μονο) θα εχει αλλάξει σημαντικά.
Ως προς τον έλεγχο του μεταχειρισμένου, με ενα απλο τηλεφωνημα κανονίζεις σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημενο έναν έλεγχο με την αντίστοιχη χρέωση.Παίρνεις το καράβι/αεροπλάνο, πας για τον έλεγχο και μετά υπουργείο για μεταβιβαση, το ασφαλιζεις επιτόπου και το φορτώνεις στο καράβι.
Εχω πουλήσει 2 αυτοκινητά μου σε ιδιώτες Κρητικούς με αυτόν τον τρόπο και όλα πήγαν μια χαρά.
Στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν future proof λύσεις.
Όσο βλέπω πάντως τον κολοσσό Toyota να είναι επιφυλακτική με τα ηλεκτρικά και να συνεχίζει να επενδύει/εξελίσσει τα υβριδικά και το υδρογόνο, κρατάω μία πισινή για τα ηλεκτρικά.
Το μεγάλο βήμα εξέλιξης ειναι οι solid state batteries (ξηρού τύπου), οι οποίες όταν διαδοθούν (δεν αργούν πάντως...), λογικά θα απαξιωσουν σημαντικά τα τρεχοντα ηλεκτρικά -
Όσο βλέπω πάντως τον κολοσσό Toyota να είναι επιφυλακτική με τα ηλεκτρικά και να συνεχίζει να επενδύει/εξελίσσει τα υβριδικά και το υδρογόνο, κρατάω μία πισινή για τα ηλεκτρικά.
Το μεγάλο βήμα εξέλιξης ειναι οι solid state batteries (ξηρού τύπου), οι οποίες όταν διαδοθούν (δεν αργούν πάντως...), λογικά θα απαξιωσουν σημαντικά τα τρεχοντα ηλεκτρικάΣυμφωνώ και εγώ. Για αυτό και είμαι διστακτικός. Αλλιώς θα το είχα παραγγείλει το Ioniq. Μου άρεσε πολύ.
(Κάτι πήρε το μάτι μου κάπου για αλλαγή μπαταρίας στα 20.000 ευρώ περίπου!!!!!!!) -
Το ότι ένα όχημα έχει λίγα χιλιόμετρα δεν είναι αυτομάτως και η καλύτερη επιλογή.
Επίσης δεν αλλάζουμε τα λάδια κάθε 2 χρόνια.....
Ιδιαίτερα όταν το όχημα έχει χρήση "ταξί " τα λάδια αλλάζουν συχνότερα από την συνιστωμενη του κατασκευαστή.
Επίσης η πόρτα του συνοδηγού είναι βαμμένη από τον Stevie WonderΤώρα, αν σου πω ότι αυτά δεν είναι και τόσο ισχυρά επιχειρήματα, θα παρεξηγηθείς;
Γιατί ο κακός οδηγός μπορεί να έχει αμάξι και 40Κ χιλιομέτρων και 140κ χιλιομέτρων.
Γιατί τα λάδια μπορεί και να έχουν αλλαχτεί και ενδιάμεσα, εκτός δικτύου επισκευαστών. Και ακόμη κι αν δεν έχουν αλλαχτεί 15Κ χιλιόμετρα είναι τα μισά από όσα δίνει ο κατασκευαστής για long-life. Καλό θα ήταν να είχαν αλλαχθεί, αλλά δεν είναι και παράγοντας απαγορευτικός.
Όσο για μια πόρτα βαμμένη, αν είναι μόνο αυτή, είναι πολύ σύνηθες ένα μικροτρακάρισμα στα σχεδόν 6 χρόνια ενός αυτοκινήτου και σίγουρα δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας. -
@teo-mak said in [Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!
O Φανης???? Αφου δεν ξερει να οδηγει, γι αυτο θελει μονο αυτοματα
-
Υπ όψιν...η τιμή στο Espace είναι μόνο για τριτεκνους-πολυτεκνους...
-
Καλά το espace είναι overkill.
Αλλά ένα προσεγμένο touran θα ήταν ταμαμ! -
Το μεγάλο βήμα εξέλιξης ειναι οι solid state batteries (ξηρού τύπου), οι οποίες όταν διαδοθούν (δεν αργούν πάντως...), λογικά θα απαξιωσουν σημαντικά τα τρεχοντα ηλεκτρικάΣυμφωνώ και εγώ. Για αυτό και είμαι διστακτικός. Αλλιώς θα το είχα παραγγείλει το Ioniq. Μου άρεσε πολύ.
(Κάτι πήρε το μάτι μου κάπου για αλλαγή μπαταρίας στα 20.000 ευρώ περίπου!!!!!!!)Για την μπαταρία που είναι ο μεγάλος φόβος όλων των ηλεκτρικών.
Έαν έχεις δικό σου γκαράζ και εφαρμόζεις τον κανόνα 20-80 (πότε κάτω από 20 και πότε πάνω από 80) και η φόρτιση γίνεται με απλή πρίζα (αργή , η μακροζωία της μπαταρίας είναι μάλλον εγγυήμενη.
Σε δέκα χρόνια το πιθανότερο είναι η παλιά μπαταρία να πηγαίνει ανακύκλωση και να παίρνεις ανακυκλώμενη μπαταρία σε προσιτή τιμή. Προς τα εκεί πάνε οι σχεδιασμοί , με μόνο ρίσκο κάποια καινούργια τεχνολογία που δεν υπάρχει αυτή την στιγμή και μπορεί να στείλει τις μπαταρίες λιθίου στο μουσείο. Επειδή τα δέκα χρόνια είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είναι δύσκολο να το προβλέψουμε με ασφάλεια.
Μπορούμε να πούμε με σιγουριά όμως οτι
α)εαν εφαρμόζεις τον κάνονα 20-80
β)Οι φορτίσεις γίνουν με την αργή φόρτισηΘα βγάλεις την δεκαετία.
Εκει οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου να είναι καλύτερο το ντηλ ανταλλαγής της μπαταρίας ή σε πιο ακραίο σενάριο να δίνεις όλο το αυτοκίνητο ανακύκλωση και να παίρνεις αλλο σε προνομιακή τιμή.Θα παίξεις πολύ η ανακύκλωση.
Εμένα ο μόνος ενδιασμός μου είναι οτι δεν έχω πολυκαταλάβει ποια θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου. Αυτοκίνητο για ταξίδια έχεις, θα πάρεις τόσο μεγάλο αυτοκίνητο για που ακριβώς;
-
@george1977 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Εμένα ο μόνος ενδιασμός μου είναι οτι δεν έχω πολυκαταλάβει ποια θα είναι η χρήση του αυτοκινήτου. Αυτοκίνητο για ταξίδια έχεις, θα πάρεις τόσο μεγάλο αυτοκίνητο για που ακριβώς;
Για τα παιδιά. Τα πάντα. Σχολεία, δραστηριότητες, σουπερμαρκετ, βόλτες και τις μινι εκδρομες που κάνουμε εντός Κρήτης.
Σιγά το μεγάλο ρε παιδιά! Εδώ δεν είμαστε Αθήνα. Δε με επηρεάζει σε τίποτα το μεγάλο του μήκος. Άντε να χάσω 10 θέσεις πάρκινγκ τα επόμενα 10 χρόνια. -
@george1977 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Για τα παιδιά. Τα πάντα. Σχολεία, δραστηριότητες, σουπερμαρκετ, βόλτες και τις μινι εκδρομες που κάνουμε εντός Κρήτης.
Σιγά το μεγάλο ρε παιδιά! Εδώ δεν είμαστε Αθήνα. Δε με επηρεάζει σε τίποτα το μεγάλο του μήκος. Άντε να χάσω 10 θέσεις πάρκινγκ τα επόμενα 10 χρόνια.Είναι πολύ μεγάλο για αστικές συνήθειες. Από περιέργια πήγα να το χάζεψω σήμερα και είναι πραγματικά τεράστιο. Απο φωτογραφίες νόμιζα οτι είναι σαν την Lancia Integrale και αυτο είναι μεγαλύτερο και απο το CRV) Και επίσης είναι ΠΟΛΥ ΠΛΑΤΥ. Είσαι σίγουρος οτι βολέψεις το σουπερμαρκετ ένα τόσο πλατύ αυτόκινητο;
-
Kαμμια σχεση με Λαντσια το μικρο μας Πονυ ειναι απο τα 80ς. Μην παραμυθιαζεστε.
Συμφωνω οτι το Ioniq ειναι η καλυτερη επιλογη αν μπορεις να το φορτισεις.
-
Μην εφησυχάζεις ότι σε 10 χρόνια θα πάρεις καινούργια μπαταρία σε προσιτή τιμή. Η πρόοδος της τεχνολογίας δεν κάνει φθηνότερες τις παλιές μπαταρίες, αλλά μόνο τις καινούργιες συνθέσεις.
Και εδώ βρίσκεται το κρυφό κόστος των ηλεκτρικών. Μετά από 10-12-15 χρόνια, ποιός ξέρει, έχεις στα χέρια σου ένα ξοφλημένο ιχ. Πάνω λοιπόν που θα προετοιμάζεται να το αλλάξεις, για να εκμεταλλευτείς για τελευταία φορά την τριτεκνία, θα κρατάς τον Μουτζούρη.
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!