-
Ναι, 5-6.000 ακριβότερο. Αν δε βάλουμε και ίδιο εξοπλισμο-επιδόσεις μπορεί να φτάσει η διαφορά πάνω από 10-15.000!
-
@sargus said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Ναι, 5-6.000 ακριβότερο. Αν δε βάλουμε και ίδιο εξοπλισμο-επιδόσεις μπορεί να φτάσει η διαφορά πάνω από 10-15.000!
το 3008? το εχεις δει?
τι οχι?
ουτε και εγω.... -
-
Με εκπλήσει που βρίσκεις στενό το Kodiaq πίσω. Πριν 1-2 χρόνια το πήρε φίλος με 3 παιδιά σχεδόν στην εφηβεία και λέει ύμνους για την ευρυχωρία του.
Επίσης επειδή είχε δει πολλά αυτοκίνητα, θεωρεί ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. Φοράει και το dsg υγρού τύπου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Το αν και πότε θα απαξιωθούν τα θερμικά είναι άγνωστο. Όταν παίρνεις αυτοκίνητο σήμερα, το παίρνεις με τα σημερινά δεδομένα. -
Δυσκολεύομαι ακόμη να εμπιστευτώ τα μπαταριάτα ηλεκτρικά και το ελ κράτος, παρόλο που εδώ και πολλά χρόνια δεν είμαι θερμικάκιας, (δικιά μου λέξη, την κατοχυρώνω), μιας που έχω υβριδικό, αλλά το αιόνικ δείχνει καλή φάση.
Υπάρχει γκαράζ, βγαίνει σχετικά φθηνά, αυτονομία και άλλα δεν απασχολούν, τα 100% θερμικά είναι σχεδόν τελειωμένη υπόθεση, και το αιόνικ είναι πολύ καλύτερο μέσα από τον ουρανό με τ' Άστρα.
Λες?
Πάντως θα εξαντλούσα πρώτα κάθε ευκαιρία για μετάχειρο πετρέλαιο, ακόμη και αν χρειαζόταν να κάνω ένα π.χ. διήμερο ταξίδι σε Αθήνα όπου έχει πολλές μάντρες. Είναι μεγάλη η χρηματική διαφορά, και εξαιρετικά ρευστοί οι καιροί που ζούμε.ΥΓ. Το Κόντιακ έχει σίγουρα τεράστιο μεταξόνιο, για πλάτος δεν γνωρίζω. Μήπως να το δεις από κοντά?
-
@andya3 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Με εκπλήσει που βρίσκεις στενό το Kodiaq πίσω. Πριν 1-2 χρόνια το πήρε φίλος με 3 παιδιά σχεδόν στην εφηβεία και λέει ύμνους για την ευρυχωρία του.
Επίσης επειδή είχε δει πολλά αυτοκίνητα, θεωρεί ότι έκανε την καλύτερη επιλογή. Φοράει και το dsg υγρού τύπου για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Το αν και πότε θα απαξιωθούν τα θερμικά είναι άγνωστο. Όταν παίρνεις αυτοκίνητο σήμερα, το παίρνεις με τα σημερινά δεδομένα.Εδώ μιλάμε για ηλεκτρικά και εσύ για dsg;
-
Το αν και πότε θα απαξιωθούν τα θερμικά είναι άγνωστο. Όταν παίρνεις αυτοκίνητο σήμερα, το παίρνεις με τα σημερινά δεδομένα.το πολυ καλο σε χωρους φαου οπως μας ειπε ο σαργος καταργηθηκε. τουραν. φορτηγο.
-
@lap said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το αν και πότε θα απαξιωθούν τα θερμικά είναι άγνωστο. Όταν παίρνεις αυτοκίνητο σήμερα, το παίρνεις με τα σημερινά δεδομένα.Εδώ μιλάμε για ηλεκτρικά και εσύ για dsg;
Lap μιλάμε για αυτοκίνητο για 3 παιδιά.
Μια και το θέτεις όμως, το Ioniq που ανέφερε ο νηματοθέτης το θεωρώ πρώιμη αγορά για τόσα λεφτά.
Η μπαταρία που κοστίζει όσο το υπόλοιπο αυτοκίνητο έχει εγγύηση 8 χρόνια στο 70% της χωρητικότητάς της νομίζω. Δεν είναι τραβηγμένο φαντάζομαι να υποθέσει κάποιος ότι στη 10ετία το αυτοκίνητο θα θέλει μπαταρία, άρα θα έχει απαξιωθεί πλήρως. Άσε που οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να το απαξιώσουν νωρίτερα.
Είναι άστοχο λοιπόν να μιλάμε για απαξίωση των θερμικών σε 10 χρόνια, κανείς δεν ξέρει πως και με ποιό ρυθμό θα εξελιχθούν τα πράγματα. -
https://www.caranddriver.com/news/a40574539/hyundai-ioniq-fire-recall/
δεν κοιτάς τίποτα άλλο? στην Ελλάδα με τέτοια θέματα δεν ασχολούνται.
-
Χαιρετώ την παρέα!
Λοιποοοοοοόν, έφτασε ο καιρός να αλλάξουμε το αμάξι της συζύγου. Έχει ένα -τραγικό για τα γούστα μου- astra H του 2007 το οποίο απλά σιχαίνομαι να οδηγώ. Το αμάξι αυτό κρατιέται μια χαρά αλλά τώρα θα χρειαστεί λάστιχα, επιδιόρθωση του ουρανού που έχει αρχίσει να κρεμάει και διάφορα μαζέματα γύρω γύρω καθώς έχει μαζέψει πολλές γρατζουνιές (παραδόξως, η καλή μου δεν έχει κάνει καμία από αυτές καθώς είναι πολύ προσεκτική οδηγός-όλες έχουν γίνει ή από εμένα ή από άλλους όταν είναι παρκαρισμένο κάπου). Να προσθέσω ότι έκανα το λάθος να της αφήσω κάποια στιγμή μερικές ημέρες (που έγιναν μήνες…) το civic μου και έκτοτε σιχάθηκε και εκείνη το astra και άρχισε να γουργουρίζει ότι θέλει άλλο. Μέχρι τότε δεν ήξερε τι υπάρχει καθώς το astra ήταν βασικά σχεδόν το μόνο αμάξι που είχε οδηγήσει ποτέ. Μετά όμως δυστυχώς γλυκάθηκε και απέκτησε απαιτήσεις… (φεισπαλμ!)Δεδομένα επόμενου αμαξιού:
- Μεγάλο και SUV. SUV γιατί της αρέσουν και μεγάλο γιατί έχουμε 2 παιδάκια και ο στόχος είναι τα 3 (γρηγορότερα από ότι αργότερα). Ο σκοπός λοιπόν είναι να έχουμε 3 παιδικά καθισματάκια (οι ηλικίες τώρα είναι 6,5 και 4). Τους τελευταίους μήνες το ψάχνω το θέμα δειλά δειλά και συμπέρανα ότι προτιμώ αμάξι 5θέσιο που να παίρνει στο πίσω έδρανο 3 καθισματάκια παρά κάποιο 7θέσιο.
- Το μπατζετ το όρισα στα 30-35.000.
- Η σχετικά πρόχειρη αναζήτησή μου τους τελευταίους μήνες με έχει οδηγήσει να έχω λοκάρει στα Τiguan Allspace και C5 Aircross. Αμφότερα έχουν αρκετά μειονεκτήματα και κανένα δε μου αρέσει πολύ υποκειμενικά. Το Tiguan θα το έπαιρνα με 3τεκνία καθώς κατέβαινε περίπου στα 32-35.000 (εκδόσεις Life-R Line). Το C5 μπορώ να το πάρω και χωρίς τριτεκνία (και άρα να γλιτώσω το θέμα της αναμονής καθώς για να τη χρησιμοποιήσεις πρέπει πρώτα να την έχεις) αλλά βγαίνει περίπου στα ίδια λεφτά και είναι μόλις 1.2 130 άλογα και χειροκίνητο. Επίσης μου τη σπάει απεριόριστα ότι τον τελευταίο καιρό έχει πάρει τόση αύξηση. Κάποια στιγμή νομίζω ότι έκανε 6-8.000 λιγότερο. Αντίστοιχα και τα VW πήραν αυξήσεις πρόσφατα και σπάστηκα πολύ (ένας λόγος που κοιτούσα καν τα VW ήταν ότι είχαν κρατήσει τιμές- το Tiguan συγκεκριμένα. Επίσης έχω πάει και έχω δει και το Dacia Jogger και έχω μελετήσει τα Seat Tarraco, VW Touran, Skoda Kodiaq και τη σειρά των Spacetourer (πρώην Picasso) τα οποία έχω απορρίψει για διάφορους λόγους (δεν είμαι απόλυτος όμως και δε με πειράζει να γίνει κουβέντα σχετικά).
- Διαβάζοντας όμως -και εδώ μέσα- διάφορα, έχω ένα σχετικό άγχος να πάρω αμάξι με τόσα λεφτά που να έχει απόλυτα θερμικό κινητήρα γιατί δεν ξέρω τι χαράτσωμα ή απαξίωση θα φάει τα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που διστάζω.
Σήμερα όμως, πήγαμε μια βόλτα από τη Hyundai για να δούμε το Tucson και….ερωτευτήκαμε το Ioniq!!
Μας άρεσε τόσο πολύ που αν είχαμε περισσότερο χρόνο μπορεί να το παράγγελνα εντός μισής ώρας από την πρώτη μας γνωριμία! Ευτυχώς η αντιπροσωπία έκλεισε για 1,5 μέρα οπότε έχω χρόνο να χαλαρώσω και να το σκεφτώ (αχαχαχαχα).
Το Ioniq τικάρει πολλά κουτάκια:- Κοστίζει 37.000 ευρώ η πρώτη έκδοση (που με καλύπτει σαν εξοπλισμός καθώς έχει πάνω πολύ πράγμα) με τα 170 άλογα, πίσω κίνηση και τη μικρή μπαταρία (50τόσες kwh). Επίσης με καλύπτει η μπαταρία καθώς μεγάλες αποστάσεις δεν κάνουμε ποτέ. Ζούμε και Κρήτη και δεν είμαστε και των εκδρομών. Η τιμή του δηλαδή είναι και κλεψιά σε σχέση με ας πούμε ένα C5 Aircross 1.2 130 των 32.000
- Έχω κλειστό δικό μου γκαράζ. Οκ, θα βγει έξω το civic (στην αυλή όμως, όχι στο δρόμο).
- Μας αρέσει πάρα πολύ εμφανισιακά (είναι και 80’s style και καθώς είμαι παιδί της δεκαετίας αυτής -και λάτρης της- μου αρέσει ένα παραπάνω).
- Δε χρειάζεται να περιμένω 3τεκνία καθώς έχει ήδη 8000 κρατική επιδότηση από το κράτος και 2000 έκπτωση από τη hyundai.
- Είναι αρκετά φαρδύ με τεράστιους χώρους μέσα οπότε τα 3 καθισματάκια πίσω, λογικά θα χωράνε άνετα. Θα κάνω και σχετικές μετρήσεις-δοκιμές βέβαια.
- Πολύ σημαντικό για εμένα ότι δε θα νιώθω ότι πλήρωσα υπεραξία σε σχέση με ένα οποιοδήποτε άλλο θερμικό μοντέλο αυτή τη στιγμή που έχουν πάει οι τιμές τους αδικαιολόγητα ψηλά.
Βιάζομαι σχετικά διότι τα πάντα παίρνουν πάνω συνεχώς. Νομίζω ότι και αυτό έχει τσιμπήσει 1 χιλιάρικο το τελευταίο δίμηνο. Από την άλλη, τα λεφτά είναι πολυυυυύ περισσότερα από όσα σκεφτόμουν ότι θα έδινα ποτέ για αυτοκίνητο. Και αυτό το τελευταίο μου δημιουργεί μια ανασφάλεια.
Ερωτήσεις:
-Τι λέει η ομήγυρις γενικά για το μοντέλο; υπάρχει θέμα εδώ μέσα για αυτό;
-Η επιδότηση της κυβέρνησης δίνεται πάντα; ή μπορεί και να μας πουλήσει; γιατί έχω ακούσει ότι καθυστερούν κάμποσο.
-Κάποιες άλλες σκέψεις/ενστάσεις σχετικά με τα ηλεκτρικά;Έχω και άλλα που ήθελα να γράψω αλλά δε μπορώ να τα σκεφτώ τώρα (βλέπω και Μουντιάλ). Ίσως προκύψουν στην πορεία με την κουβέντα.
Εκτιμώ προκαταβολικά την όποια βοήθεια σας.Χαλάς την πιάτσα...
-
@gatoz said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Το αν και πότε θα απαξιωθούν τα θερμικά είναι άγνωστο. Όταν παίρνεις αυτοκίνητο σήμερα, το παίρνεις με τα σημερινά δεδομένα.το πολυ καλο σε χωρους φαου οπως μας ειπε ο σαργος καταργηθηκε. τουραν. φορτηγο.
Το τουράν ήταν στην κατηγορία mini-van. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν πια τον κόσμο τέτοια αυτοκίνητα, ούτε θα τα ξαναβγάλουν.
Όλα τα λεφτά πια σε suv και crossover... -
Τα περισσότερα mini van, όσα μένουν στην αγορά, πάνε προς ηλεκτρικά. Μάλλον τα έφαγαν οι ρύποι.
-
Το τουράν ήταν στην κατηγορία mini-van. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρουν πια τον κόσμο τέτοια αυτοκίνητα, ούτε θα τα ξαναβγάλουν.
Όλα τα λεφτά πια σε suv και crossover...οχι, σε πιανω αδιαβαστο
δεν ηταν μινιβαν
πολυμορφικο ηταν
εξαιρετικο -
Με τέτοιο σχήμα κουτιού, μάλλον μονομορφικό ήταν...
-
Όλα τα λεφτά πια σε suv και crossover...οχι, σε πιανω αδιαβαστο
δεν ηταν μινιβαν
πολυμορφικο ηταν
εξαιρετικοΜπορεί να ταξινομείται τυπικά και στα πολυμορφικά, αν και μου μοιάζει πιο πολύ για μικρό van.
Υπάρχει όμως στη θέση του το Tiguan all space που είναι και της μοδός, suv γαρ, πόση αγορά έχει μείνει για τέτοια βανοειδή? Αν πούλαγε λογικά θα το κράταγαν. -
Ο αντικαταστάτης του Multipla λείπει από την αγορά...
Αυτό θα έδινε λύση στις απαιτήσεις του @sargus...
Βέβαια η σύζυγος τού δεν μας έλεγε ξανά ποτέ... καλημέρα. -
Αμαξαρα το multipla
-
Μια και το θέτεις όμως, το Ioniq που ανέφερε ο νηματοθέτης το θεωρώ πρώιμη αγορά για τόσα λεφτά.
Η μπαταρία που κοστίζει όσο το υπόλοιπο αυτοκίνητο έχει εγγύηση 8 χρόνια στο 70% της χωρητικότητάς της νομίζω. Δεν είναι τραβηγμένο φαντάζομαι να υποθέσει κάποιος ότι στη 10ετία το αυτοκίνητο θα θέλει μπαταρία, άρα θα έχει απαξιωθεί πλήρως. Άσε που οι τεχνολογικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση μπορεί να το απαξιώσουν νωρίτερα.
Είναι άστοχο λοιπόν να μιλάμε για απαξίωση των θερμικών σε 10 χρόνια, κανείς δεν ξέρει πως και με ποιό ρυθμό θα εξελιχθούν τα πράγματα.Αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει έντονα.
-
Είναι άστοχο λοιπόν να μιλάμε για απαξίωση των θερμικών σε 10 χρόνια, κανείς δεν ξέρει πως και με ποιό ρυθμό θα εξελιχθούν τα πράγματα.Αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει έντονα.
Πέρα από ανταλλαγή σκέψεων, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον.
Αν έλεγες π.χ. ότι έχω αποφασίσει να πάρω ηλεκτρικό εν γνώσει των θετικών και των αρνητικών. Είναι καλή επιλογή το ioniq? Θα απαντούσα ναι, στην τιμή που το δίνουν.
Αλλά τώρα προσπαθείς να συγκρίνεις θερμικά (και όλων των ειδών τα υβριδικά, βασικά θερμικά είναι) με ηλεκτρικά. Έχουν τα γνωστά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. -
Έκανα τώρα μια πρόχειρη μεικτή "ασφάλιση" online και μου βγαίνει 715 ο χρόνος (ελάχιστη αποδεκτή ασφαλιζόμενη αξία αυτοκινητου τα 46250 ευρώ).
Είναι νομίζω παραπάνω από τα άλλα αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν.
Απλά σα σημείωση.
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!