-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αν φορτίζεις με €2,5/ 100χλμ μια χαρά απόσβεση και όφελος υπάρχει με ένα ηλεκτρικό των 30Κ.
Το ίδιο και στα phevακριβως
με τη μιτσουμπα εχω μεση, καπου εδω την ειχα ποσταρει, στα 5.5 αν θυμαμαι καλα
και ενω το γραφειο-σπιτι ειναι αλερετουρ 12km εγω εχω ηδη στους 7 μηνες 7000km.
δηλαδη ταξιδια.
για αμαξαρα 4.90.
οταν κανω 2-3 βδομαδες να βγω για ταξιδι δεν καιει ουτε σεντ.
παιρνει νομιζω 11kw
και κανει πραγματικα - η μιτσουμπα ειναι τρομερα ακριβης σε οτι γραφει - 45km
φυσικα καιω λιγοτερα, πολυ, τοσο απο το σε τεσσερο μαζουτ οσο και απο τα χρεπια τρολευ σι έιτζ αρ.στο μεταξυ, τη κυριακη που κουτρουβαλησα 'καλα' απο απο αρβανιτσα μεχρι αγια αννα, απο 0 πηγε στα 30km στη μπαταρια ισως και παραπανω. θυμαμαι μουκανε εντυπωση.
το καλυτερο των δυο κοσμων μεχρι να δημιουργηθει δικτυο ανεφοδιασμου για ηλεκτρικα ειναι τα φεβ
φυσικα το καλυτερο, ειναι οτι απολαμβανεις πιγιοτητα κινησης με το ρευμα τρομερη αλλα και οταν χρειαστεις το κατι παραπανω και εισαι στον θερμικο το εχεις ακαριαια
αλλη κατηγορια τα φεβ απο τα απλα υβριδικα ή μη#mono_phev
-
Κι εγώ 5,5 έχω δίχως φόρτιση και καπέλο δέκα χιλιάδων για την τεχνολογία.
-
Σε ένα άλλο όχημα με άλλη ιπποδύναμη.
Επίσης σε καθημερινές μετακινήσεις έχεις 10 ευρώ /100 χλμ και το phev 2,5 ευρώ/100χλμ
Στα 100.000 χλμ έχεις πέντε φορές λιγότερο κόστος μετακίνησης. Και απόσβεση κάνεις και τα πάντα όλα. -
Την πατησα
-
@spi_duster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για ηλεκτρικό δε το συζητώ. Απόσβεση ούτε στην άλλη ζωή με τις τιμές που έχουν τα σοβαρά οχήματα.
Μα το εχω γράψει πολλες φορες: ΔΕΝ παιρ εις ηλεκτρικο για την οικονομία, ειναι τελειως λάθος!! Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να προτιμήσει καποιος ενα ηλεκτρικό (και άλλοι τόσοι για να μην το προτιμήσει), αλλά η οικονομία δεν ειναι ένας εξ´ αυτων εκτός απο ορισμένες εξαιρέσεις.
-
Για ηλεκτρικό δε το συζητώ. Απόσβεση ούτε στην άλλη ζωή με τις τιμές που έχουν τα σοβαρά οχήματα.
Ρε συ Σπύρο, κάτι έχεις κάνει λάθος στους υπολογισμούς σου. Με τα ηλεκτρικά, ειδικά με την επιδότηση που έχουν, κάνεις απόσβεση πολύ σύντομα εφόσον φορτίζεις σπίτι σου.
Άσε που σε κάποια ηλεκτρικά δεν χρειάζεται να κάνεις καν απόσβεση, γιατί είναι στην ίδια τιμή ή και φθηνότερα από τα "αντίστοιχα" θερμικά (τα εισαγωγικά επειδή μόνο σαν κατηγορία είναι αντίστοιχα).
Ένα Model 3 LR κάνει τα ίδια λεφτά (46 χιλιάρικα με την επιδότηση) με τη βασική έκδοση μιας 316d 122 ίππων και είναι 5 χιλιάρικα φθηνότερο από τη βασική έκδοση μιας 320e 204 ίππων, αυτοκίνητα δηλαδή χωρίς τετρακίνηση, με πολύ λιγότερο εξοπλισμό και πολύ πιο αργά. Σε αυτή την περίπτωση δεν συζητάμε για απόσβεση του ηλεκτρικού αλλά για ζημία που τρως από το θερμικό, από τη στιγμή που υπογράφεις την παραγγελία.
-
πόσοι μπορούν να δώσουν 46 χιλιάρικα ρε μάγκες??? πόσοι πια??? και μην μου πείτε το παραμύθι για θερμικά αντίστοιχης αξίας και εξίσωση τιμών γιατί ο φτωχός έλληνας ούτε αυτά θα μπορεί να πάρει. Μπαίνοντας εδώ μέσα νομίζεις ότι συζητάς σε φόρουμ άλλης χώρας. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εμμονή τόσων για τα ηλεκτρικά. Ολα τα λύσαμε αυτό μας έμεινε μόνο.
-
@i-hasu said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
πόσοι μπορούν να δώσουν 46 χιλιάρικα ρε μάγκες??? πόσοι πια??? και μην μου πείτε το παραμύθι για θερμικά αντίστοιχης αξίας και εξίσωση τιμών γιατί ο φτωχός έλληνας ούτε αυτά θα μπορεί να πάρει. Μπαίνοντας εδώ μέσα νομίζεις ότι συζητάς σε φόρουμ άλλης χώρας. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η εμμονή τόσων για τα ηλεκτρικά. Ολα τα λύσαμε αυτό μας έμεινε μόνο.
Ελάχιστοι μπορούν να δώσουν 46, αλλά η παρέμβαση σου ήταν εκτός θέματος.
Εγώ απάντησα στο Σπύρο, ο οποίος αναφέρθηκε στα σοβαρά ηλεκτρικά. Ένα τέτοιο είναι το Model 3 LR, το οποίο συνέκρινα με θερμικά που μπορεί να αγοράσει αυτός που έχει 46 χιλιάρικα. -
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@i-hasu said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ελάχιστοι μπορούν να δώσουν 46, αλλά η παρέμβαση σου ήταν εκτός θέματος.
Εγώ απάντησα στο Σπύρο, ο οποίος αναφέρθηκε στα σοβαρά ηλεκτρικά. Ένα τέτοιο είναι το Model 3 LR, το οποίο συνέκρινα με θερμικά που μπορεί να αγοράσει αυτός που έχει 46 χιλιάρικα.Δεν υπαρχει η συγκριση που κανεις γιατι το τεσλα ειναι ΤΕΝΕΚΕΣ και ουτε που πλησιαζει την απτή ποιότητα της BMW... πέρα απο τον εργονομικό τραγελαφο της τεράστιας οθόνης!
Αμαξια για ποζεράδες τα τεσλα ! -
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ένα Model 3 LR κάνει τα ίδια λεφτά (46 χιλιάρικα με την επιδότηση) με τη βασική έκδοση μιας 316d 122 ίππων και είναι 5 χιλιάρικα φθηνότερο από τη βασική έκδοση μιας 320e 204 ίππων, αυτοκίνητα δηλαδή χωρίς τετρακίνηση, με πολύ λιγότερο εξοπλισμό και πολύ πιο αργά. Σε αυτή την περίπτωση δεν συζητάμε για απόσβεση του ηλεκτρικού αλλά για ζημία που τρως από το θερμικό, από τη στιγμή που υπογράφεις την παραγγελία.
Μολις ειδα οτι εχει 63.070€ πριν την επιδοτηση μπλε χρωματος με FSD, γιατι μην μου πεις οτι υπαρχει ανθρωπος που θα παρει Tesla χωρις αυτο.
Πληρωνεις τα χρηματα αυτα και περιμενεις να παρεις τα 8 χιλιαρικα της επιδοτησης πισω, ή τα χρηματοδοτεις αλλα φορτωνεσαι με τοκους και εξοδα δανειου, κανα χιλιαρικο ζητα η Tesla
Ποσοι μπορουν να δωσουν σημερα τοσα χρηματα για αγορα αυτοκινητου; Λιγοι. Ε, αυτους αφορα η ηλεκτροκινηση
Οταν φτασει στα μισα για παρομοια πραγματα, τοτε θα αφορα περισσοτερους αλλα τοτε δεν θα εχει επιδοτησεις και κινητρα.
-
Συγκρίνετε αυτοκίνητο με 450 άλογα. Υπήρχε περίπτωση να αγοράσετε αυτοκίνητο με 450 άλογα σε θερμικό;
Δείτε τα φθηνότερα ηλεκτρικά όπως το corsa e και τα επόμενα που θα έρθουν. Εφόσον κινείστε μέσα στην πόλη και έχετε χωρο σταθμευσης μπορείτε να αγοράσετε ένα.
-
Συγκρίνετε αυτοκίνητο με 450 άλογα. Υπήρχε περίπτωση να αγοράσετε αυτοκίνητο με 450 άλογα σε θερμικό;
Δείτε τα φθηνότερα ηλεκτρικά όπως το corsa e
Οχι, αλλα τοσα εχει αυτο τι να κανουμε. Οι εραστες των ηλεκτρικων πλασαρουν τα αλογα ως ατου, παρολο που ειναι ευκολα αλογα γι' αυτο και τα εχουν.
Ακομα και τα τρολει ειναι πιο γρηγορα απο τα λεωφορεια λογω μεγιστης ροπης απο 0 στροφες. Δεν ειναι καινουργιο αυτο.
Στο corsa e να δεις ποσο πεταμενα μοιαζουν τα λεφτα που κανει. Ενα M3, ενα Υ, μια Mach-e ειναι μεγαλα οικογενειακα με αλογα, χωρους, πολυτελειες, κλπ συγκρινονται με αντιστοιχα θερμικα και σε καποιες εκδοσεις βγαινουν φθηνοτερα, συγκρινονται ως εκ τουτου. Στα πολης τι να συγκρινεις;
-
Στην πόλη να συγκρίνεις ότι έχεις αυτοκίνητο πόλης, που παρκάρει παντού, που έχει 160 άλογα για να κάνεις με ασφάλεια είσοδο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και που καταναλωνει €2,5/100χλμ και έχει αυτονομία 380 πραγματικά χιλιόμετρα.
Εάν για παράδειγμα όλη μέρα εισαι στους δρόμους για δουλειές, ψώνια φροντιστήρια κτλ...είναι μια πολύ καλή αγορά.
Γενικά όμως είναι για δεύτερο όχημα μιας οικογένειας.Αν το θες για μοναδικό αυτοκίνητο, όχι δεν κάνει.
Αν είχα ένα παλιουτσικο καλό θερμικό που θα το οδηγώ μια φορά το εξάμηνο και ένα ηλεκτρικό για κάθε μέρα θα έκανα έναν καλό συνδιασμό
-
Θα φτιάχνω δικό μου βιοντιζελ σπίτι να μου βγαίνουν 2€ τα 100χλμ, όχι σαν τα κορόιδα που πληρώνουν κάνα 15αρι ευρώ/100χλμ σε ταχυφορτιστες με τα ηλεκτρικά...
-
Αν έχεις χώρο στάθμευσης δικό σου, και λεφτά για δεύτερο όχημα, και δεν χρησιμοποιείς ΜΜΜ αλλά με κάθε ευκαιρία επιλέγεις το αυτοκίνητο, τότε το ev είναι έξυπνη αγορά
-
'H μπορείς να πάρεις ένα θερμικό αυτόματο και να τελειώνει η υπόθεση από το να μπλέκεις με τα τάμπλετ. Προσωπικά σε μικρό θα κοίταζα κάνα Ιμπιζάκι με τα 150 αλόγατα.
-
Στην πόλη να συγκρίνεις ότι έχεις αυτοκίνητο πόλης, που παρκάρει παντού, που έχει 160 άλογα για να κάνεις με ασφάλεια είσοδο σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και που καταναλωνει €2,5/100χλμ και έχει αυτονομία 380 πραγματικά χιλιόμετρα.
Εάν για παράδειγμα όλη μέρα εισαι στους δρόμους για δουλειές, ψώνια φροντιστήρια κτλ...είναι μια πολύ καλή αγορά.
Γενικά όμως είναι για δεύτερο όχημα μιας οικογένειας.Αν το θες για μοναδικό αυτοκίνητο, όχι δεν κάνει.
Αν είχα ένα παλιουτσικο καλό θερμικό που θα το οδηγώ μια φορά το εξάμηνο και ένα ηλεκτρικό για κάθε μέρα θα έκανα έναν καλό συνδιασμό
Για τη χρήση που λες μέχρι b segment. Όχι τεσλα και μαστανγκ.
Από την άλλη θα δώσεις 40 για χαμάλη πόλης ; -
Χαρη μου αυτο θελω να τονισω. Οτι για να παρει καποιος ενα σοβαρο ηλεκτρικο πρεπει να σκασει πολυ μεγαλο ποσο. Ισως το επομενο μου οχημα να ειναι ηλεκτρικο. Μα σε καθε περιπτωση οι τωρινες προτασεις με αφηνουν αδιαφορο. Με το βενζινης μου διενυσα 656 χλμ το ΣΚ σε μια διαδρομη που δεν θα εκανα με την καμια αν ειχα ηλεκτρικο. Με μεση καταναλωση 6,6 γιατι ειχα και διαθεση να παω λιγο ζμπορ μια χαρα. Ουτε να ψαχνω για φορτιστες ουτε τπτ. Εκαψα ενα ντεποζιτο βενζινη και βρηκα αμεσως οταν χρειαστηκα ανεφοδιασμο.
Καλα για το ντηζελ δε το συζητω. 800 + χλμ για να γεμισω παλι. Βγαινω εκτος χωρας με ενα γεμισμα.
Να δωσω ενα σκασμο λεφτα για να παω να την στησω σε ενα σταθμο 350 χλμ εξω απο την Αθηνα, ευχαριστω δεν... -
Στεφανε σωστος. Θα δωσει ο αλλος 50000 για να εχει χαμαλι οταν ακομη κι ενα γιαρις καινουργιο μεσα στην πολη για πλακα μπορει να στο χτυπησουν ενω το λυπασαι κι αυτο αν ειναι καινουργιο.
-
Στεφανε σωστος. Θα δωσει ο αλλος 50000 για να εχει χαμαλι οταν ακομη κι ενα γιαρις καινουργιο μεσα στην πολη για πλακα μπορει να στο χτυπησουν ενω το λυπασαι κι αυτο αν ειναι καινουργιο.
Σπύρο έχουμε διαβάσει απίστευτα πράγματα για να δικαιολογήσουν τις τοστιέρες.
Επιχειρήματα χωρίς συνοχή και σχέση μεταξύ τους επειδή το προϊόν πάσχει. Έτσι φτάσαμε να διαβάσουμε για χαμάλη πόλης ηλεκτρικό οταν οι σχετικες «προσιτές» επιλογές είναι το ΑΜΙ.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση