-
Εγώ διαβάζω και συμφωνώ από λίγο με όλους.
Και με τον Λαπ που θέλει φιλική στο περιβάλλον αυτοκίνηση, γιατί δεν είναι αστείο, κρίνεται η μελλοντική μας επιβίωση και ποιότητα ζωής.
Απλά το πρόβλημα δεν λύνεται αν μπουν παράλογοι κανονισμοί στην ΕΕ, που πιο πολύ στοχεύουν στο μπίζνες ας γιούζουαλ παρά στην Οικολογία, χωρίς ολιστική αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος της μόλυνσης και κλιματικής αλλαγής.
Και με όσα γράφονται για τους ΑΡΔ συμφωνώ, που πέσαν με τα μούτρα στο ψητό και έχουν καταντήσει «πουτ@νες γνώμης» για όποιον πληρώνει.
Και τα θέλω όσων βρίσκουν χαρά της ζωής στα αυτοκίνητα σέβομαι, κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι κι οι σκύλοι χωρίς αυτοκίνητα θα ήταν δυστυχείς, κι ας πεθαίνουν από αυτά κυρίως...
Αλλά δε νομίζω να πάει φυλακή όποιος κάνει μηχανοκίνητα σπορ και χαίρεται την οδήγηση. Δόξα τον Βούδα, ζουν ανάμεσά μας και όποιος θέλει μπορεί να συντηρεί το είδος αυτοκινήτου που γουστάρει και μπορεί και να το χαίρεται σε πίστα ή έναν άδειο δρόμο όπου βρει τέτοιο. Το να μην γίνεται ευκολότερη και πιο άνετη η αυτοκίνηση για τους πολλούς, δεν βλέπω το λόγο.Απέχθεια έχω μόνο για την προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο και να παρουσιαστεί μια εικονική πραγματικότητα, όπως γράφτηκε.
Για την ηλεκτροκίνηση δεν έχω απέχθεια.
έχω όμως πάααρα πολλές ενστάσεις! Πολλές.Ότι αν το μέσο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που καλύπτει τις ανάγκες των περισσότερων (πιο λέγαμε? το Μόντελ Υ είναι πρώτο σε πωλήσεις?) κοστίζει +60 χιλιάρικα αυτή τη στιγμή, χρειάζεται να έχει όλα τα άλλα μπλιμπλίκα, ΕΚΤΟΣ από ενεργή ανάρτηση!?
Χρειαζόμαστε όντως 40 διαφορετικά μοντέλα που κάθε 5ετία θα αλλάζουν, κι ο κάθε κατασκευαστής σε εμπορικό πόλεμο με όλους τους άλλους, κι όχι 3-4 μοντέλα που θα κρατάνε τουλάχιστον 20 χρόνια το καθένα και θα καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες αναγκων;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑ από τα αρνητικά του υπερκατανωλισμού και της προσχεδιασμένης απαξίωσης δεν καταργείται, τώρα που επιχειρείται ολοκληρωτική στροφή στην αυτοκίνηση;
Γιατί δεν γίνεται modular σχεδιασμός, να μπορεί να αντικαθίσταται εύκολα, γρήγορα κι όσο φθηνότερα, μόνο όποιο τμήμα του οχήματος φθαρεί ή ξεπεραστεί τεχνολογικά;
Γιατί όλα τα επίκτητα αρνητικά που επέβαλε η βιομηχανία φορητών συσκευών, όπως τα χάλια με τις ενσωματωμένες μπαταρίες ως δομικά στοιχεία, να μεταφερθούν αυτούσια στην «επανάσταση» της ηλεκτροκίνησης;
Γιατί όλη αυτή η σπατάλη πόρων, υλικών και χρήματος και έρευνας, να ακολουθήσει το δρόμο της σταγόνα-σταγόνα βελτίωσης και συνεχούς αγοράς του επόμενου, και να μην είναι μια πραγματική Επανάσταση; -
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Το Τέσλα δε μπαίνει καν στη συζήτηση καθότι ηλεκτρικό, πανάσχημο, φτηνιάρικο μεσα με ένα πεταμένο τάμπλετ στη μέση.Στο "φτηνιαρικο" εισαι πολυ λαθος. Θα ελεγα οτι εχουν καλυτερη αισθηση ολα τα υλικα του που ακουμπαει ο οδηγος σε σχεση με ενα θερμικο αντιστοιχης τιμης (ειδικα εκει που εχουν φτασει τα θερμικα).
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατί όλη αυτή η σπατάλη πόρων, υλικών και χρήματος και έρευνας, να ακολουθήσει το δρόμο της σταγόνα-σταγόνα βελτίωσης και συνεχούς αγοράς του επόμενου, και να μην είναι μια πραγματική Επανάσταση;
Την ξέρεις την απάντηση (και δεν τρολάρω) Διότι χωρίς αυτά ο παρασιτικός καπιταλισμός-καζίνο θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος.
-
@argyn said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σύντροφε. Το κατηγορίας φτερού πανάλαφρο και απολαυστικό στην οδήγηση μιάτα σου πληρώνει πολύ περισσότερο στο κράτος από το 3πλάσιου συνολικού όγκου και 2.5 τόνων βάρους επιδοτούμενο phev του "στελέχους", στερούμενο παντελώς οποιασδήποτε ευνοϊκής κρατικής ρύθμισης, ΠΑΡΟΛΟ που το κτήνος phev βάσει όλων των ερευνών κινείται μεσοσταθμικά με εκπομπές ρύπων και καταναλώσεις που αγγίζουν ακόμα και x10 φορές αυτές των ονομαστικών - το δε περιβαλλοντικό αποτύπωμα του cradle-to-grave είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ του μιάτα. Και αυτά χωρίς να συνυπολογίσει κανείς περιφερειακές δευτερογενείς επιπτώσεις (πχ που μπορεί να παρκάρει και τι χώρο πιάνει όταν κινείται, τι φθορά προκαλεί στο οδόστρωμα κτλ κτλ το μιάτα σε σχέση με το κτήνος phev).
Συμφωνώ και να αναφέρω οτι από τα 29 και κάτι ψιλά της αγοράς, περίπου 9 χιλιάρικα ήταν οι φόροι (ΦΠΑ included). Μιλάμε για το 1/3 της αξίας του αυτοκινήτου, απλά παράνοια. Ναι ξέρω τι θα πεί κάποιος, στη Νορβηγία πληρώνουν πιο πολλά, βέβαια εκεί καθαρίζουν και 3-4Κ για πλάκα.
-
Εγώ ένα πράγμα καταλαβαίνω πάντως. Η ηλεκτροκίνηση, είναι ο βηγκανισμός του αυτοκινητιστικού κόσμου. Δεν πρέπει απλά να ακολουθείς αυτή την τάση επειδή πιστεύεις οτι βοηθάς το περιβάλλον ή απλά γουστάρεις βρε αδερφέ τη λειτουργία των ηλεκτρικών. Πρέπει να κάνεις και κατήχηση στους "άπιστους". Πως τολμούν να αμφισβητούν το ρόλο του προφήτη Ήλωνα;
Πάντως θα σου προτείνω κάτι ως γκαζόκαβλος σε γκαζόκαβλο. Πήγαινε και νοίκιασε για ένα 3ημερο το Model 3 Performance, κάνε μια εκδρομή μαζί του και δοκίμασε το με ανοιχτό μυαλό ΜΟΝΟΣ. Θα είναι το καλύτερο και αποκαλυπτικότερο 3ημερο της ζωής σου οδηγικά. Και δεν κάνω πλάκα.
-
Απλά το πρόβλημα δεν λύνεται αν μπουν παράλογοι κανονισμοί στην ΕΕ, που πιο πολύ στοχεύουν στο μπίζνες ας γιούζουαλ παρά στην Οικολογία, χωρίς ολιστική αντιμετώπιση του υπαρκτού προβλήματος της μόλυνσης και κλιματικής αλλαγής.
Η εε είναι πιο πίσω από τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη στο πλάνο υιοθέτησης της ηλεκτροκίνησης, το αντίθετο συμβαίνει από αυτό που λες. Δεν ξέρω αν διαβάζεις τις ανακοινώσεις ης ευρωπαϊκή ένωσης για τις αποφάσεις της. Έχει καταρτίσει σχέδιο για τη μεταβάση σε μια πιο πρασινη οικονομία με κίνητρα και στήριξη για να αποφευχθεί η ενεργειακή φτώχια σε όποιον κάνει τη μετάβαση και σε μερίδα του πληθυσμού.
Ένα από τα πολλά μέτρα που ψήφισαν και θα γίνει οδηγία προς τα κράτη μέλη είναι η επιβάρυνση του diesel με έξτρα κόστος το οποίο θα πηγαίνει αυτούσιο ως κονδύλι στην επιδότηση πράσινων μορφών μετακίνησης και νοικοκυριών κατά τη μετάβαση σε πιο οικολογική ενέργεια....
Με λίγα λόγια σε λίγο καιρό τα diesel θα πληρώνουν τις εκπτώσεις στα tesla
Μουχαχαχαχα -
Λαπ θα πάρεις Τέσλα;
όχι, επειδή σε βλέπω και γελάς...
Όταν είναι φθηνότερο και μπορεί να αντικαταστήσει το ντίζελ, θα πάρω εγώ, να έρθεις για βόλτα
-
Αν είχα πάρκινγκ θα είχα ήδη Τέσλα.
Οπότε κάτσε να βρω σπίτι με πάρκινγκ και βλέπουμε θα έρθει και φθηνότερο με 25Κ και πιο νορμάλ διαστάσεις!!!
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Οπότε κάτσε να βρω σπίτι με πάρκινγκ και βλέπουμε θα έρθει και φθηνότερο με 25Κ και πιο νορμάλ διαστάσεις!!!
Άρα τα 34Κ τα έχεις για πρωινό.
-
Ναι
Μετά θα μου αλλάξει κλειδαριά η λαπαινα και θα χτυπάω τα κουδούνια αλλά ναι
-
Ναι
-
@elteo said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Άρα τα 34Κ τα έχεις για πρωινό.
Για brunch τέλος πάντων...
Μη μας πείτε στο τέλος ότι τα ηλεκτοκίνητα προορίζονται μόνο για νεοδημοκράτες κι όχι για πτωχούς αριστερούς και κεντρώους, η ΕΕ λέει να πάρουμε όλοι από ένα. -
Ναι
Ναι αλλά θα την πας βόλτα αθόρυβα και οικολογικά, δεν μπορεί, θα το εκτιμήσει!
-
Πάντως θα σου προτείνω κάτι ως γκαζόκαβλος σε γκαζόκαβλο. Πήγαινε και νοίκιασε για ένα 3ημερο το Model 3 Performance, κάνε μια εκδρομή μαζί του και δοκίμασε το με ανοιχτό μυαλό ΜΟΝΟΣ. Θα είναι το καλύτερο και αποκαλυπτικότερο 3ημερο της ζωής σου οδηγικά. Και δεν κάνω πλάκα.
Κάποια στιγμή θα νοικιάσω σίγουρα ή θα κάνω έστω ένα μισάωρο test drive κάποιο ηλεκτρικό, ίσως σειρά ID, ίσως κάνα Mokka. Σε Τέσλα δε μπαίνω εύκολα, δεν τα γουστάρω + οτι εκδρομή με ηλεκτρικό ακούγεται σα new age βασανιστήριο για νέα γενιά των γκατζετάδων.
-
Δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα σύντροφε. Το κατηγορίας φτερού πανάλαφρο και απολαυστικό στην οδήγηση μιάτα σου πληρώνει πολύ περισσότερο στο κράτος από το 3πλάσιου συνολικού όγκου και 2.5 τόνων βάρους επιδοτούμενο phev του "στελέχους", στερούμενο παντελώς οποιασδήποτε ευνοϊκής κρατικής ρύθμισης, ΠΑΡΟΛΟ που το κτήνος phev βάσει όλων των ερευνών κινείται μεσοσταθμικά με εκπομπές ρύπων και καταναλώσεις που αγγίζουν ακόμα και x10 φορές αυτές των ονομαστικών - το δε περιβαλλοντικό αποτύπωμα του cradle-to-grave είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ του μιάτα. Και αυτά χωρίς να συνυπολογίσει κανείς περιφερειακές δευτερογενείς επιπτώσεις (πχ που μπορεί να παρκάρει και τι χώρο πιάνει όταν κινείται, τι φθορά προκαλεί στο οδόστρωμα κτλ κτλ το μιάτα σε σχέση με το κτήνος phev).
Συμφωνώ και να αναφέρω οτι από τα 29 και κάτι ψιλά της αγοράς, περίπου 9 χιλιάρικα ήταν οι φόροι (ΦΠΑ included). Μιλάμε για το 1/3 της αξίας του αυτοκινήτου, απλά παράνοια. Ναι ξέρω τι θα πεί κάποιος, στη Νορβηγία πληρώνουν πιο πολλά, βέβαια εκεί καθαρίζουν και 3-4Κ για πλάκα.
Οι Νορβηγοι ειναι πανεξυπνοι. Βγαζουν τοσο πετρελαιο, και αντι να το κρατανε για τη παρτη τους οπως οι αμερικανοι, το εξαγουν και τα λεφτα που παιρνουν τα κανουν επιδοτησεις για ηλεκτρικα, ωστε να ειναι μακροπροθεσμα πληρως ανεξαρτητοι.
-
Ξέρω πως να το πουλήσω.
Υπάρχουν βήματα για να πείσεις κάποιον.
Πολλές φορές λέει πως γίνεται να με πείθεις για κάτι και μετά να μην σου αρέσει και με πείθεις για κάτι άλλο και παράλληλα και στα δύο να έχεις λογικά επιχειρήματα που επικρατούν της εναλλακτικής;
Απαντω:"επειδή είσαι λογικος άνθρωπος."
-
Ναι
Σιγουρα. Μουρμουρα και γκρινια χωρις περισπασμους απο κινητηρες, κιβωτια, κλπ
-
@panick-0 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ναι
Σιγουρα. Μουρμουρα και γκρινια χωρις περισπασμους απο κινητηρες, κιβωτια, κλπ
Να ένα καλό επιχείρημα. Το "για να ακούω καλύτερα τι μου λες" χωρίς περισπασμούς του μοτέρ. Το κρατώ για παν ενδεχόμενο.
-
Κάποια στιγμή θα νοικιάσω σίγουρα ή θα κάνω έστω ένα μισάωρο test drive κάποιο ηλεκτρικό, ίσως σειρά ID, ίσως κάνα Mokka. Σε Τέσλα δε μπαίνω εύκολα, δεν τα γουστάρω + οτι εκδρομή με ηλεκτρικό ακούγεται σα new age βασανιστήριο για νέα γενιά των γκατζετάδων.
Tesla τύπε ΟΧΙ ID και παρόμοια. Καλώς ή κακώς ο έλον μόσκος βρίσκεται απλά σε άλλο πλανήτη από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές. Χρόνια μπροστά. Δεν είναι τυχαίο, ότι πέρα από μέγας οραματιστής, έχει καρδιά μηχανικού και όχι δηθενιά μανατζαρέου.
-
Ε ναι, μη νοικιάσεις το καλύτερο με διαφορά ηλεκτρικό σε (ας πούμε) λογικά λεφτά, αλλά κάποιο μέτριο υποκατάστατο, για να μπορείς να βρεις πολλά πράγματα που δεν σου αρέσουν και όχι μόνο ένα τάμπλετ.
Από την άλλη, εγώ θα έλεγα να το αφήσεις καλύτερα. Είσαι τόσο κολλημένος, που είτε δεν θα "καταλάβεις" (με ή χωρίς εισαγωγικά) τίποτα, είτε θα δυσκολευτείς να παραδεχτείς την πλάνη στην οποία είχες πέσει.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση