-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αθήνα-Κατερίνη 6 ώρες. Μεσαίωνας...
Αραμπάς!!!
Μπα...απλά βλακεία αμάξι (vag γαρ) με άθλια μπαταρία και μη γνώστη οδηγό.
Έτσι και αλλιώς ένας μέσος οδηγός με παιδιά στο αμάξι θα κάνει ένα 5ωρο, σιγά την διαφορά για 1 ταξίδι τον χρόνο. Κάποτε που κάπνιζα αλλά όχι μέσα σε άλλα αμάξια το είχα κάνει και πιο πολύ ώρα με τις στάσεις για τσιγάρο....χαχαχα!Σιγα μην κανω 5 ωρες για Κατερίνη... με τέτοιο δρόμο!
Ταπα στα 150 θα ειμαι συνεχεια με ανοιγματα στα 200.. εκτός αν οδηγω κανα κουβά ή ....... ηλεκτρικό για να μου φτάσει η μπαταρία! -
Ταπα στα 150 θα ειμαι συνεχεια με ανοιγματα στα 200.. εκτός αν οδηγω κανα κουβά ή ....... ηλεκτρικό για να μου φτάσει η μπαταρία!
Άρα και εσύ παράνομος....ΟΚ. Άρα το επιχείρημά σου είναι αυτό ακριβός που κράζεις το μπάχαλο κράτος που δεν αστυνομεύει τίποτα. Ό,τι κράζεις κάθε μέρα τελικά το κάνεις και εσύ. ΟΚ, πάσο τότε....
-
Οταν σου επιβάλλουν να πας σε κατι ανώριμο, μισό, δυσκολο.. μονο απεχθεια μπορεί να γεννησει ως συναίσθημα!
Αχαχαχα!! Γιατί τις λες τοστιέρες....επειδή σε περνάνε ώς σταματημένο....?!?! αχαχα
Εντωμεταξύ, κανείς δεν στο επιβάλει....εαν θες αγοράζεις εαν δεν θες δεν αγοράζεις!
Τοστιέρες ελεγαν και τους κυλωνες στο Galactica!
Θα με περάσει 1-2-3 φορές και μετά θα σταματήσει για φόρτιση στην ουρά με τους αλλους trend setters....
Τότε θα τον περάσω ανετα και κανοντας κωλοδάχτυλα!
Λαγος vs Χέλωνα : ΑισωποςΒεβαιως και με αναγκάζουν γιατι εχουν φτασει τα απλά αμάξια στο Θεό και με οδηγουν να σκεφτώ οτι εκει που εφτασαν μπας και να μπω στη διαδικασία να παρω επιδότηση να μου βγει μια ή άλλη να είμαι και εγω trend setter;
Ασε που ολο απαγορεύσεις θερμικών ανακοινώνουν και με κάνουν να σκεφτω μπας και θα μεινω με το πουλί στο χέρι σε λιγα χρόνια;Και εκει που προβληματίζομαι πεταγονται και οι ξετσίπωτες επιδοτήσεις και αβάντες και υποκύπτω!
No passaran!
-
Ταπα στα 150 θα ειμαι συνεχεια με ανοιγματα στα 200.. εκτός αν οδηγω κανα κουβά ή ....... ηλεκτρικό για να μου φτάσει η μπαταρία!
Άρα και εσύ παράνομος....ΟΚ. Άρα το επιχείρημά σου είναι αυτό ακριβός που κράζεις το μπάχαλο κράτος που δεν αστυνομεύει τίποτα. Ό,τι κράζεις κάθε μέρα τελικά το κάνεις και εσύ. ΟΚ, πάσο τότε....
και κατι για οικολογιες θυμαμαι...
το οχι?
χαχαχ -
Και όχι μόνο αυτό! Αλλά θα πιάνω εφεξης και θέσεις φόρτισης στα μαγαζιά
-
Ας πιάσει τους ρομά πρώτα που ζουν εγκληματωντας και μετά τον πολίτη που ξεκαπνίζει το αμάξι του σε άδειο δρόμο!
-
Θυμάμαι πριν 5 χρόνια έκανα το Αθήνα Λιτόχωρο 4 κάτι ώρες με αμάξι του 2005 με 80 άλογα, πόσο χαίρομαι που θα το κάνω τώρα 5,5 ώρες με ηλεκτρικό κόστους όσο μια γκαρσονιέρα.
-
Δεν βρίσκω κανένα πρόβλημα να πηγαίνει κάποιος σβέλτα σε έναν εντελώς άδειο δρόμο.
Εεε το ότι είναι παράνομο?? Με την ίδια λογική όλες οι παρανομίες δικαιολογούνται....αφού δεν βρίσκουμε πρόβλημα να παρανομούμε!! Αλήθεια τώρα...??? Επίσης, το 150-200 δεν είναι σβέλτα, είναι δολοφονικό, τόσο απλά. Όπως και οι σφήνες, οι κόντρες, τα ανάποδα τιμόνια κλπ.
Παράνομο είναι επειδή αποφάσισε έτσι μια κυβέρνηση, κάποτε. Μια άλλη στην Γερμανία αποφάσισε ότι δεν είναι παράνομα (υπό προυποθέσεις πάντα), ακόμα και τα 300, όχι τα 150 που ανέφερες (που σιγά την ταχύτητα με ένα καλό αυτοκίνητο). Το ότι κάτι είναι παράνομο, επειδή έτσι αποφάσισαν κάποιοι, δεν το κάνει κατ' ανάγκη λάθος ή επικίνδυνο. Αποδεικνύεται αυτό από το γεγονός ότι σε διαφορετικά μέρη κάποια πράγματα που εδώ είναι παράνομα, εκεί δεν είναι, και το αντίστροφο φυσικά!
ΥΓ: Δεν μίλησα για σφήνες και για κόντρες. Μίλησα να πηγαίνεις μόνος σου σβέλτα κάπου που δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος (π.χ. σε ένα βουνό).@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
σε καθημερινο οχημα?
Δεν είναι ανάγκη να το έχεις μέσα σε όχημα. Εγώ έχω πάντα στην αποθήκη του σπιτιού, για κάθε ενδεχόμενο.
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
περι απεχθειας
παρατηρησε τον τιτλο του νηματος εδω. ναι υπαρχει σε αυτοκινητιστικο φορουμ και οχι στη σουπερ κατερινα.Από την στιγμή που δεν έγραψα εγώ κάτι τέτοιο, δεν υποχρεούμαι να απολογούμαι για τον τίτλο.
Μπα...απλά βλακεία αμάξι (vag γαρ) με άθλια μπαταρία και μη γνώστη οδηγό.
Έτσι και αλλιώς ένας μέσος οδηγός με παιδιά στο αμάξι θα κάνει ένα 5ωρο, σιγά την διαφορά για 1 ταξίδι τον χρόνο.Ένα τυπικό ηλεκτρικό είναι. Οι 4Τ όταν το έκαναν με πανάκριβο, πάλι ταλαιπωρήθηκαν: https://www.4troxoi.gr/dokimes/test/bmw-ix-xdrive40-taxideyontas-ilektrika/
5 ώρες για την Κατερίνη δεν κάναμε ούτε πριν 20 χρόνια με Μαλιακό και Τέμπη... Βασικά τότε με σταθερά 120 (ταχύτητα ύπνου), ήθελες κάτι λιγότερο από 5 ώρες από έξοδο Θεσ/νίκης (Καλοχώρι) για είσοδο Αθήνας (Ν. Φιλαδέλφεια).
-
Εγω πάντως δεν έχω καταλαβει το κόλλημα του @gatoz με τον τίτλο!
Ειπαμε εξαρχής ότι εδω κραζουμε την ηλεκτροκίνηση και όσους πανε να μας την φορέσουν !
Αλλά επειδή βλέπω χαλιέσαι πες μας πως θες να γραψουμε τον τίτλο...Αραμπας περνά;
Στην υγειά των κορόιδων (πίνουν οι επιδοτουμενοι);
Αμάρτησα για το φορτιστή μου;
Πως να απαξιώσετε τη θερμική περιουσία του άλλου (vol2 - γιατί vol1 ήταν με τα δίλιτρα);
Elon Θεέ πάρε την ΠΑΕ;
Muskαριλικια;
Πριζούλα αγάπη μου; -
Παράνομο είναι επειδή αποφάσισε έτσι μια κυβέρνηση, κάποτε.
Είσαι πιο έξυπνος απο αυτό!! Όλο το νομικό οικοδόμημα σε αυτό βασίζεται, επειδή κάποιοι το αποφάσισαν. Αλλιώς θα ήμασταν ζούγκλα (που δεν με χαλάει αλλά εσύ έχεις πει ότι σε χαλάει). Και ο φόνος κάποιοι είπαν ότι είναι παράνομος ενώ σε άλλες χώρες δεν είναι. Όλα σχετικά είναι. Εδώ δεν συζητάμε την φιλοσοφία του νομικού συστήματος, αλλά το αποτέλεσμα. Οπότε προφανώς και είσαι υπερ της επιλεκτικής παρανομίας....ανάλογα με το εαν σε συμφέρει η όχι. Μαζί σου....αλλά να μας το λές....γιατί άλα γράφεις κατά καιρούς!
-
Είσαι πιο έξυπνος απο αυτό!! Όλο το νομικό οικοδόμημα σε αυτό βασίζεται, επειδή κάποιοι το αποφάσισαν. Αλλιώς θα ήμασταν ζούγκλα (που δεν με χαλάει αλλά εσύ έχεις πει ότι σε χαλάει). Και ο φόνος κάποιοι είπαν ότι είναι παράνομος ενώ σε άλλες χώρες δεν είναι. Όλα σχετικά είναι. Εδώ δεν συζητάμε την φιλοσοφία του νομικού συστήματος, αλλά το αποτέλεσμα. Οπότε προφανώς και είσαι υπερ της επιλεκτικής παρανομίας....ανάλογα με το εαν σε συμφέρει η όχι. Μαζί σου....αλλά να μας το λές....γιατί άλα γράφεις κατά καιρούς!
Δεν είναι θέμα φιλοσοφίας αλλά τι θες να προστατεύσεις και θεσπίζεις έναν κανόνα.
Ακυρες και υπερβολικες συγκρίσεις κανεις ρε συ Φάνη!
Πως βαζεις στο ίδιο καλάθι το να τρέχεις μόνος σε ένα δρόμο - που ειναι και ΟΚ σε καποια σημεία του κόσμου - με το φόνο που προστατευει το υπερτατο αγαθό; -
Πως βαζεις στο ίδιο καλάθι το να τρέχεις μόνος σε ένα δρόμο - που ειναι και ΟΚ σε καποια σημεία του κόσμου - με το φόνο που προστατευει το υπερτατο αγαθό;
Γιατί ειναι το ίδιο ακριβώς! Τρέχοντας υπερβολικά μπορεί να σκοτώσεις εσένα, τους επιβάτες σου ή κάποιον στον "άδειο" δρόμο που τελικά δεν ήταν άδειος.
-
Διαβάζω κάτι για τύψεις επειδή "ρυπαίνουμε το περιβάλλον με τα θερμικά" ή για την ανάγκη μείωσης κατανάλωσης κρέατος(!) και οτι αντίστοιχα πρέπει να τραφούμε σε κάτι-σαν-κρέας εργαστηρίου επίσης για να μην έχουμε τύψεις όταν τρώμε μπριζόλες και απορώ αν ζω στον ίδιο πλανήτη γιατί τέτοια ψυχολογικά δεν είχα και δεν πρόκειται να έχω ποτέ. Εχω άλλα αλλά τέτοιες ενοχές δε μου έχουν δημιουργήσει ακόμα οι φιλελοgreens του πλανήτη.
Αντίστοιχος τρόπος μείωσης του carbon footprint θα ήταν ας πούμε να μην αποκτήσει παιδιά κάποιος αλλα αν το πείς αυτό σε κοιτάζουν με μια έκφραση λες και έφαγαν χαστούκι. Tο θεωρούμε αυτονόητο οτι το νόημα ύπαρξης είναι η διαιώνιση του είδους. Πήξαμε θαρρώ στις προτροπές από άλλους για το πως θα ζήσουμε εμείς τη ζωή μας. Ευχαριστώ, δε θα πάρω. Και είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύει κάποιος οτι θα σώσει τον πλανήτη από την κλιματική αλλαγή επειδή αγόρασε ένα τάμπλετ με ρόδες οσο πχ. ο αμερικανικός στρατός ή οι μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να μολύνουν το περιβάλλον ανεξέλεγκτα.
Προσωπικά δε με νοιάζει ούτε η αυτονομία ούτε τόσο οι εγκαταστάσεις φόρτισης ηλεκτρικών εφόσον ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ (δικαίωμα άποψης έχω) η ηλεκτροκίνηση είναι μια κατώτερη μορφή αυτοκίνησης εφόσον δεν έχει καθόλου συναίσθημα η οδήγηση αυτών. Τι να κάνω το 0-100 σε 4-5 δευτερόλεπτα όταν δεν έχει ήχο και κραδασμό και αλλαγή ταχυτήτων; Αυτά γουστάρω, και ας είναι πιο αργά στα φανάρια τα συμβατικά αυτοκίνητα, έτσι και αλλιώς δεν τρέχω σαν τρελός. Δε σημαίνει οτι δεν κάνει γενικά η νέα αυτοκίνηση, για μένα όμως και μόνο όχι δεν είναι "ανώτερη εμπειρία" αλλά ίσα ίσα αφαιρεί από την οδηγική απόλαυση aka είναι κατώτερη εξ' ορισμού.
Τέλος επιβολή της υπάρχει όταν από το 2030-35 στις περισσότερες ευρωπαικές χώρες θα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ η πώληση νεων αυτοκινήτων με ΜΕΚ πράγμα που αντίστοιχα αναγκάζει τους κατασκευαστές να στραφούν στα ηλεκτρικά θέλοντας και μη. Και όσους οδηγούς θέλουν να οδηγούν για το Χ,Ψ λόγο συμβατικό, να ψάχνουν το λαχείο στις αγγελίες μεταχειρισμένων. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγοράζει όποιος θέλει όποιο ηλεκτρικό θέλει, θέλω να έχει αυτό το δικαίωμα. Όταν όμως πάνε να μου επιβάλλουν κάτι που δε γουστάρω δια της βίας, θα συνεχίσω μέχρι την τελευταία σταγόνα βενζίνης και ας κόπτωνται οι "Γκρέτες" του πλανήτη για τη ρύπανση.
-
Φάνη, όπως σου έγραψε και ο Στέφανος μπερδεύεις ανόμοια πράγματα και κάνεις λογικά άλματα. Δεν γνωρίζω καμία οργανωμένη χώρα όπου ο φόνος δεν είναι παράνομος, διότι βλάπτεις κάποιον άλλον. Πολλές χώρες όμως έχουν διαφορετική όρια ταχύτητας. Ποιος αποφασίζει ποιο είναι το σωστό όριο; Ποιος αποφασίζει αν πρέπει να είναι παράνομο το χασίς (σε πολλές χώρες δεν είναι), ή να είναι παράνομο το αλκοόλ (όπως στην Αραπιά); Αν η αυριανή ελληνική κυβέρνηση βγει και ακυρώσει τα όρια ταχύτητας θα αλλάξεις άποψη για το αν είναι ΟΚ να πηγαίνεις με 160 σε έναν άδειο και ασφαλή δρόμο, επειδή απλά έτσι λέει πλέον ο νέος νόμος;
-
Φάνη, όπως σου έγραψε και ο Στέφανος μπερδεύεις ανόμοια πράγματα και κάνεις λογικά άλματα. Δεν γνωρίζω καμία οργανωμένη χώρα όπου ο φόνος δεν είναι παράνομος, διότι βλάπτεις κάποιον άλλον. Αν η αυριανή ελληνική κυβέρνηση βγει και ακυρώσει τα όρια ταχύτητας θα αλλάξεις άποψη για το αν είναι ΟΚ να πηγαίνεις με 160 σε έναν άδειο και ασφαλή δρόμο;
Τίποτα δεν μπεορδεύω. Απλά σας αρέσει (όπως σε όλους μας φυσικά) η επιλεκτική παρανομία και ότι "εγώ ξέρω το σωστό"...ανθρώπινη φύση. Φυσικά υπάρχουν χώρες που ο φόνος δεν είναι παράνομος, ΗΠΑ π.χ., Αφρική και πολλές άλλες. Το καλύπτουν με κάτι άλλο, αλλά φόνος είναι στην ουσία, όταν π.χ. μπει κάποιος στην αυλή μου και τον πυροβολήσω γιατί απλά δεν ήθελα να μπει.
Εαν αλλάξει η κυβέρνηση το όριο, θα δεχτώ το ότι δεν είναι παράνομο πλέον. Εαν είναι ΟΚ (ασφαλές, σωστό κλπ.) είναι άλλο θέμα και άλλη κουβέντα. Εγώ δεν μίλησα για σωστό, αλλά για παράνομο. Γιατί ένα επιχείρημα που στηρίζεται στην παρανομία, για εμένα δεν στέκει, τόσο απλά. Το να λέει κάποιος ότι εγώ πάω Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες, δεν είναι επιχείρημα γιατί απλά ειναι παράνομο!!
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Διαβάζω κάτι για τύψεις επειδή "ρυπαίνουμε το περιβάλλον με τα θερμικά" ή για την ανάγκη μείωσης κατανάλωσης κρέατος(!) και οτι αντίστοιχα πρέπει να τραφούμε σε κάτι-σαν-κρέας εργαστηρίου επίσης για να μην έχουμε τύψεις όταν τρώμε μπριζόλες και απορώ αν ζω στον ίδιο πλανήτη γιατί τέτοια ψυχολογικά δεν είχα και δεν πρόκειται να έχω ποτέ. Εχω άλλα αλλά τέτοιες ενοχές δε μου έχουν δημιουργήσει ακόμα οι φιλελοgreens του πλανήτη.
Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά.
Τις περισσότερες φορές έχουμε γνώμη χωρίς να έχουμε γνώση. Το αν μας ικανοποιεί αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.
Για τα θέματα που θίγεις το σωστό ερώτημα είναι το τι γνωρίζεις και τι έχεις διαβάσει. Εάν ουσιαστικά δεν γνωρίζεις τίποτα, ούτε καν σε εγκυκλοπαίδικο επίπεδο και έχεις όχι μόνο άποψη αλλά και γνώμη, θα μπορούσες να βάλεις μόνος σου το επίθετο που χαρακτηρίζει μια τέτοια συμπεριφορά.
Αν θες να μάθεις πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεις, ρώτα και θα λάβεις τη γνώση
-
Όταν όμως πάνε να μου επιβάλλουν κάτι που δε γουστάρω δια της βίας, θα συνεχίσω μέχρι την τελευταία σταγόνα βενζίνης και ας κόπτωνται οι "Γκρέτες" του πλανήτη για τη ρύπανση.
Και η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στις δυτικές κοινωνίες. Προφανώς δεν την συμπαθείς(?).
Παρόλο που κάποιοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο είναι υποχρεωτικο.
Υπάρχει καμία περίπτωση να έχεις αλλοιωμένη αντίληψη του τι είναι υποχρεωτικο ή όχι; -
Απέχθεια όχι δεν έχω, τα τέσλα συγκεκριμένα δεν με γεμίζουν απλά-τα θεωρώ σχεδιαστικά αδιάφορα, θεωρώ καποιες υλοποιήσεις των παραδοσιακών κατασκευαστών ομορφότερες στα μάτια μου (taycan, e-tron gt-'εχουν μια φινέτσα)- αφήστε που η αλήθεια είναι πως έχουν παλίωσει τα τέσλα, θέλουν μια ανανέωση (model S/2012 model X/2015). Της BMW τα ηλεκτρικά δεν μπορώ να χωνέψω επίσης καθώς θεωρώ πως το παραπροσπαθούν να δείχνουν φουτουριστικά χωρίς λόγο. Γενικά θέμα δικτύου υπάρχει προς το παρόν και πιστεύω πως θα λυθεί με λύσεις τύπου επαγωγική φόρτιση σε εθνικούς δρόμους. -Αν είχα την άνεση ευχαρίστως να είχα ΚΑΙ ένα-για αποκλειστικά ηλεκτρικό αυτοκίνητο προς το παρόν μου δημιουργεί στρες η ιδέα, δεν μπορώ να με φανταστώ με low battery, νύχτα σε επαρχιακό δρόμο. Θα μου πείτε θέλει οργάνωση, θα απαντήσω πως όσο οργανωτικός και να είσαι, αν έχεις μωρά κάαατι θα προκύψει.
-
νταξ μωρε, εχουμε καυλογκαζους πολλους εδω περα βλεπω.
τι να λεμε τωρα, με τις αμαξαρες τους βγαζουν γουστα.
εμεις να σερνομαστε στους δρομους μπορουμε ή ενοχλουμε?
α, και για τη λεα εχει απαγορευση... τι οχι? -
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Όταν όμως πάνε να μου επιβάλλουν κάτι που δε γουστάρω δια της βίας, θα συνεχίσω μέχρι την τελευταία σταγόνα βενζίνης και ας κόπτωνται οι "Γκρέτες" του πλανήτη για τη ρύπανση.
Και η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική στις δυτικές κοινωνίες. Προφανώς δεν την συμπαθείς(?).
Παρόλο που κάποιοι δεν θέλουν να πάνε σχολείο είναι υποχρεωτικο.
Υπάρχει καμία περίπτωση να έχεις αλλοιωμένη αντίληψη του τι είναι υποχρεωτικο ή όχι;Μια χαρά εκπαίδευση έχω, και σε καλο ιδιωτικό πήγα, και πτυχίο πανεπιστημίου έχω και ειδικό δίπλωμα για συγκεκριμένο κλάδο εργασίας και proficiency από τα 15. Εχω και ένα δίπλωμα γερμανικών αλλά δε θυμάμαι λέξη πλέον. Επίσης διαβάζω διάφορα άρθρα όχι μόνο για αυτοκίνητα αλλά δε θα δώσω και αναφορά σε κανέναν που γνωρίζω μόνο 3 λεπτά διαδικτυακά εστω και αν διαβάζω με ενδιαφέρον κάποιες τοποθετήσεις του στο νήμα της πολιτικής. Σόρυ όμως αλλά επίσης δε θα δώσω άλλοθι στους πρασινοφρουρούς (pun intended) για να επιβάλλουν τις απολυταρχικές τους ονειρώξεις πάνω στον τρόπο κίνησης, στα προιόντα διατροφής μου, στο πόσα θα ξοδεύω και κάθε πότε θα αλλάζω ρούχα, πόσο συχνά θα κάνω μπάνιο, πόσο θα καίω ρεύμα κτλ.
Εμένα μου ακούγεται τουλάχιστον αστείο για να μην πω τραγικό να έχω τύψεις για το αυτοκίνητό μου(!) και για το γεγονός οτι τρώω μπριζόλα(!!). Μου θυμίζει κάποιο headline που διάβασα μήνες πριν για μια μερίδα θλιβερών Βορειοευρωπαίων που λένε οτι θα περιορίσουν ή θα κόψουν τα ταξίδια αναψυχής με αεροπλάνο για να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον. Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος λοιπόν με ένα ολοένα και συρρικνούμενο κλουβί για κάποια ιδεολογική αγκύλωση τότε καλά κάνεις να εφαρμόζεις κάτι τέτοιο στη ζωή σου, εχεις κάθε δικαίωμα. Στους υπόλοιπους μην προσπαθείς να επιβάλλεις τη δική σου σκέψη. Αν δε σου αρέσουν πχ. τα ντήζελ, μην αγοράσεις. Αν δε θέλεις να τρως κρέας μη φας. Είναι τόσο απλό. Live and let live όπως λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση