-
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καλημερα!
Ακόμα με τις τοστιέρες ασχολείστε;Πονάνε εεε??? αχαχαχαχα!!!
-
Λοιπόν θα το συνεχίσω στην υπογραφή μου
Όχι, δεν θα το συνεχίσετε. {Admin}
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καλημερα!
Μισα αμάξια!
Για μόστρα και επιδείξεις πέους (επιταχυνσεις γαρ)
Οσο εχουμε αυτή την τεχνολογία μπαταριών ΜΙΣΑ αμάξια θα παραμένουν!
Ελευθερη επιλογή δεν ειναι.
Μόνο με πιέσεις, απαγορεύσεις και αυξήσεις τιμών θα αναγκαστεί ο κόσμος να χάσει την ελευθερία της αυτοκίνησης που του προσφέρουν όλα τα άλλα καύσιμα! -
Καλημερα!
Μισα αμάξια!
Μόνο με πιέσεις, απαγορεύσεις και αυξήσεις τιμών θα αναγκαστεί ο κόσμος να χάσει την ελευθερία της αυτοκίνησης που του προσφέρουν όλα τα άλλα καύσιμα!Σιγά την ελευθερία!! Σε λίγο με 3 ευρώ η βενζίνα να δω ελευθερία. Τα ηλεκτρικά ειναι αμαξάρες, ανώτερα από οποιοδήποτε θερμικό...απλά όσα δεν φτάνουμε (ή θαυμάζουμε), τα κράζουμε...ανθρώπινη φύση!
-
-
https://el.m.wikipedia.org/wiki/Ναρκισσισμός
"Όλοι οι άνθρωποι φέρουν ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά, μια και αυτό είναι αναγκαίο για την οντογενετική μας εξέλιξη. Οι άνθρωποι αναπαράγουν με την αυτοεκτίμηση και το συναίσθημα ότι αξίζουν μια ιδεώδη εικόνα του εαυτού τους. Αυτή τους βοηθάει να είναι σε θέση να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντά τους αμερόληπτα και αποτελεσματικά και να είναι ευτυχισμένοι μια και βρίσκουν αναγνώριση από τους συνανθρώπους τους. Πολλές φορές μάλιστα πιστεύουν ότι έχουν περισσότερες ικανότητες από αυτές που πραγματικά κατέχουν. Έτσι τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην ψυχική μας ισορροπία και μας δίνουν κίνητρα για να δράσουμε και να αποκτήσουμε ακόμα περισσότερες δεξιότητες."
Ποιον σας θυμίζει; Που είναι η ύβρης;
Δεν είναι φιλοφρόνηση. Είναι άποψη. Η οποία διαγράφτηκε και μάλιστα θεωρείται ισάξια με την φράση "γελοίε τυπε"!!!
Οπότε, για να καταλάβω το πνεύμα της διαχείρισης, μπορώ να λέω τον συνομιλητή μου "γελοίο τύπο" και να αφήνω υπονοούμενα για την νοημοσύνη του, αλλά να μην έχω ως συνέπεια ούτε καν μια παρατήρηση.
Οκ λοιπον, θα το κάνω και εγώ ελεύθερα.
-
Καλημερα!
Μισα αμάξια!
Μόνο με πιέσεις, απαγορεύσεις και αυξήσεις τιμών θα αναγκαστεί ο κόσμος να χάσει την ελευθερία της αυτοκίνησης που του προσφέρουν όλα τα άλλα καύσιμα!Σιγά την ελευθερία!! Σε λίγο με 3 ευρώ η βενζίνα να δω ελευθερία. Τα ηλεκτρικά ειναι αμαξάρες, ανώτερα από οποιοδήποτε θερμικό...απλά όσα δεν φτάνουμε (ή θαυμάζουμε), τα κράζουμε...ανθρώπινη φύση!
Προσαρμογή φίλε μου. Προσαρμογή.
Λύσεις υπάρχουν και είναι πολλές για τις μετακινήσεις. Τα ηλεκτρικά δεν είναι μονόδρομος όπως θέλεις/θέλετε να παρουσιάσετε. Το αντίθετο. Εγώ όπως έχω γράψει πολλάκις, πιστεύω ότι αφορούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.Εγώ, αν η βενζίνη πάει στα 3euro θα γεμίζω με 20euro το δίκυκλο.
Δεν θα πεθάνω κιόλας.
20euro κάθε 40 μέρες δεν είναι λόγος για να αρχίσω τους ύμνους για τα ηλεκτρικά. -
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Προσαρμογή φίλε μου. Προσαρμογή.
Λύσεις υπάρχουν και είναι πολλές για τις μετακινήσεις. Τα ηλεκτρικά δεν είναι μονόδρομος όπως θέλεις/θέλετε να παρουσιάσετε. Το αντίθετο. Εγώ όπως έχω γράψει πολλάκις αφορούν μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών.Μαζί σου για την προσαρμογή....πρσωπικά δεν με απασχολεί, χρησιμοποιώ ελάχιστα πλέον το αμάξι και σε λίγο λέω να πάρω και ένα πατίνι να κάνω την δουλειά μου!!
Μονόδρομος δεν είπα ποτέ πως είναι ούτε θέλω κάτι...κουβέντα για τον χαβαλέ κάνουμε. Προσωπικά από τότε που οδήγησα 1η φορά ηλεκτρικό (το i3 πριν 6-7 χρόνια) σοκαρίστηκα με το πόσο καλό είναι και προφανώς είμαι υπερμαχος της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων γιατί ειναι χαοτικά καλύτερα από τους ματρακάδες που οδηγούμε. Ειδικά το one-pedal για εμένα από μόνο του είναι λόγος να αγοράσω ηλεκτρικό, τόσο μεγάλη ευκολία το βρίσκω και είναι κάτι που μου λείπει στο υβρίδιο.
-
Αν (λέω αν) μου πει κάποιος: "Ρε συ Storm πάρε αυτό το ηλεκτρικό για test drive ή για μερικές μέρες", ξέρεις τι θα του απαντήσω;
"Γιατί;Για ποιο λόγο;"
Που σημαίνει ότι μου είναι παντελώς αδιάφορα. Εντελώς αδιάφορα. Τόσο αδιάφορα, όσο δεν πάει άλλο. Και αυτό ισχύει και για αυτά που αποκαλούνται premium θερμικά και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
Κοιτώ μόνο τις ανάγκες μου και τα προβλήματά μου φίλε μου. Και ας λέει ο καθένας εδώ μέσα ότι θέλει.
-
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Κοιτώ μόνο τις ανάγκες μου και τα προβλήματά μου φίλε μου. Και ας λέει ο καθένας εδώ μέσα ότι θέλει.
Άλλο αυτό και σεβαστό. Όπως εμένα μου είναι αδιάφορα τα 2τροχα. Άλλο όμως οι προσωπικές ανάγκες, θέλω κλπ. και άλλο η πραγματικότητα και το αντικειμενικό. Μιλάμε για 2 διαφορετικά πράγματα και τα ηλεκτρικά όπως και να το δούμε είναι ανώτερα από τα θερμικά, εκτός (εως τώρα) της αυτονομίας (που αυτό ειναι προσωπικά, σε κάποιους δεν κάνει και σε κάποιους κάνει).
Και εγώ απεχθάνομαι τα 2τροχα, αλλά μπορώ να είμαι αντικειμενικός και να αναγνωρίζω τα πελονεκτήματά τους έναντι των 4τροχων...δεν βγάινω να τα κράζω επειδή δεν μου αρέσουν!
-
Και να τα κράξεις τα δίκυκλα δεν νομίζω κανείς να σου την πει.
Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί.
Άλλωστε και εγώ τα κράζω.Αλλά όπως έγραψα και πριν...προσαρμογή γιατί προέχει η βασική ανάγκη. Που είναι η ανάγκη της μεταφοράς. Τα υπόλοιπα κουβέντα να γίνεται.
-
Μέχρι τώρα έχω διαβάσει
Τρελή επιτάχυνση από 0-100
Ποτέ δεν αγόρασα αυτοκίνητο μόνο και μόνο για επιτάχυνση από στάση ακόμη και πριν από 30 χρόνια. Να επιλέξω αυτοκίνητο μόνο και μόνο για 0,5 δευτ από στάση έναντι άλλου με τίποτε. Το βλέπω ολοκληρωμένα. Πολλές φορές φτάνω πρώτος στο φανάρι και πάνω που λέω " τώρα θα μου μετρήσουν τις αιθαλες" μου χώνονται ντελιβεραδες μπροστά, οπότε παρακολουθώ ποσό τρανταζεται το κουτί με τα σουβλάκια την ώρα που από πρώτη καρφώνει την δευτέρα ο ντελιβερας στην πάπια.Έλλειψη θορύβων και κραδασμών.
Με 100 χλμ που ταξιδεύουν τα ηλεκτρικά ούτε ένα πχ golf ακούγεται. Ντίζελ που στα 200 χλμ στροφαρει στις 2000σαλ ακούγεται ο αέρας, εκτός και στα ηλεκτρικά δεν υπάρχουν αεροδυναμικοι θόρυβοι οπότε πάω πασο. Κραδασμοί με κάτι 20αρες ζάντες και μια φλούδα λάστιχο οι κραδασμοί δεν θα μου λείψουν στην ελληνική άσφαλτο.
Ανάγκη για γρήγορη οδήγηση
Σκέφτομαι τον λαγό και την χελώνα και μου περνάειΜπαίνω στο ηλεκτρικό και μου φεύγει το άγχος μετά από κουραστική μέρα στη δουλειά.
Οι μισοί στην χώρα κουράζονται στο δημόσιο. Εγώ που ανήκω στο άλλο μισό η εργασία που κάνω μου αρέσει υπερβολικά και δεν μιλάω μόνο για τις απολαβές. Ούτε σε χωράφι εργάζομαι ούτε σε σκαλωσιά. Ζεστή το Χειμώνα δροσιά το Καλοκαίρι.
Συνοψίζοντας
Αυτή την ώρα τις μετακινήσεις μου τις έχω λυμένες. Φυσικά δεν θα μπω στο τρυπακι της αλλαγής μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρω τι θα ξημερώσει με τα αυτοκίνητα. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχει η κόρη μου μαθήτρια Α λυκείου που θέλει να ακολουθήσει την ιατρικη. Μιας και η εταιρεία μου παρέχει και αυτοκίνητο από τον Μάιο και μετά που θα λήξει το συμβόλαιο θα δω τι θα κάνω. Θα μιλήσω με τη leasing και με την εταιρεία μου από το νέο έτος. Εάν μπω σε αυτή την λογική τουλάχιστον μπορώ να το υποστηρίξω και τουλάχιστον δεν θα κάνω γελοιοτητες του να πετάνε μπαλαντεζες από τα μπαλκόνια.
Μέχρι τότε αναμένουμε και φυσικά δεν καταλαμβάνουμε θέσεις φόρτισης. Εδώ είμαι κάθετα αντίθετος. -
Δεν είμαι αρνητικός απέναντι στην ηλεκτροκίνηση.
Νομίζω πως με ιδιωτικό παρκινγκ και χρήση μόνο αστική, θα είναι μια χαρά για όποιον το επιλέξει.
Και επειδή μιλάμε για αστική χρήση, μάλλον δεν χρειάζονται ούτε τα 0-100 ούτε τα σχεδόν 5 μέτρα.
Να αναφέρω, επίσης, κάτι που δεν ειπώθηκε. Στον χρόνο που θα χρειαστεί για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό σε ταξίδι θα πρέπει να υπολογιστεί και η περίπτωση ο φορτιστής να είναι κατειλημμένος. -
@gtsartsal said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Νομίζω πως με ιδιωτικό παρκινγκ και χρήση μόνο αστική, θα είναι μια χαρά για όποιον το επιλέξει.
Και επειδή μιλάμε για αστική χρήση, μάλλον δεν χρειάζονται ούτε τα 0-100 ούτε τα σχεδόν 5 μέτρα.
Να αναφέρω, επίσης, κάτι που δεν ειπώθηκε. Στον χρόνο που θα χρειαστεί για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό σε ταξίδι θα πρέπει να υπολογιστεί και η περίπτωση ο φορτιστής να είναι κατειλημμένος.Μα εκτός του ότι μπορεί να παρκάρει και θερμικό, υπάρχουν και ηλεκτρικά που τα έχουν παρατήσει και φύγανε παρόλο που είναι γεμάτα. Άντε βγάλε άκρη.
-
τα ηλεκτρικά όπως και να το δούμε είναι ανώτερα από τα θερμικά, εκτός (εως τώρα) της αυτονομίας (που αυτό ειναι προσωπικά, σε κάποιους δεν κάνει και σε κάποιους κάνει).
Γιατί, σε ταχύτητες ΕΟ δεν είναι; Βασικά μόνο για μέσα στην πόλη είναι καλύτερα τα ηλεκτρικά...
-
@racefun1971 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Μα εκτός του ότι μπορεί να παρκάρει και θερμικό, υπάρχουν και ηλεκτρικά που τα έχουν παρατήσει και φύγανε παρόλο που είναι γεμάτα. Άντε βγάλε άκρη.
Υπάρχει η προοπτική/λύση για χρέωση κατάληψης φορτιστή όταν η φόρτιση ολοκληρώνεται, αλλά το αυτοκίνητο μένει παρκαρισμένο. Νομίζω ήδη χρησιμοποιείται εξωτερικό.
Γενικά όσο πληθαίνουν τα ηλεκτρικά χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη αύξηση υποδομών θα δούμε θαύματα. Όπως π.χ. κάναμε ουρές στα βενζινάδικα ενμέσω απεργιών βυτιοφώρων... Κάτι τέτοια.
-
Να αναφέρω, επίσης, κάτι που δεν ειπώθηκε. Στον χρόνο που θα χρειαστεί για να φορτίσει ένα ηλεκτρικό σε ταξίδι θα πρέπει να υπολογιστεί και η περίπτωση ο φορτιστής να είναι κατειλημμένος.Μα εκτός του ότι μπορεί να παρκάρει και θερμικό, υπάρχουν και ηλεκτρικά που τα έχουν παρατήσει και φύγανε παρόλο που είναι γεμάτα. Άντε βγάλε άκρη.
Είχα κατά νου μόνο την περίπτωση που κάποιος άλλος θα φορτίζει και θα περιμένει.
Αυτά που αναφέρεις δεν τα είχα σκεφτεί.... -
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατί, σε ταχύτητες ΕΟ δεν είναι; Βασικά μόνο για μέσα στην πόλη είναι καλύτερα τα ηλεκτρικά...
Παντού είναι όχι μόνο μέσα στην πόλη. Πας με 160χαω με την MACH E και είναι απόλαυση, ούτε που το καταλαβαίνεις!!
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Παντού είναι όχι μόνο μέσα στην πόλη. Πας με 160χαω με την MACH E και είναι απόλαυση, ούτε που το καταλαβαίνεις!!
Μα όλη η ιστορία ή μεγάλο κομμάτι της, είναι, να καταλάβω ότι οδηγώ.
-
Είχα κατά νου μόνο την περίπτωση που κάποιος άλλος θα φορτίζει και θα περιμένει.
Αυτά που αναφέρεις δεν τα είχα σκεφτεί....Άμα αρχίσω και ανεβάζω φωτογραφίες θα λυθείς στο γέλιο. Ανέβασα μια που ο άλλος μέρα με βροχή άπλωσε μπαλαντεζα από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο με μέτρο προφύλαξης τύλιξε με πλαστική σακούλα από γειτονικό S/M την ένωση. Έχω και χειρότερα. Εδώ η χώρα ακόμη δεν έχει λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια και θέλουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Νομίζουμε ότι είμαστε στην Αναγέννηση ενώ έχουμε Μεσαίωνα.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση