-
Σατανά!
-
Παιδιά το τραβάτε από τα μαλλιά για να βγει ένα συμπέρασμα. Ιδιαίτερα για τα Τέσλα και αυτά τα μεγάλα και ακριβά.
Κακά τα ψέματα Τέσλα και άλλα τέτοιου είδους ηλεκτρικα δεν θα είχε κανείς χωρίς σπίτι με κλειστό πάρκινγκ, οπότε κάθε φορά που γυρίζει έχει την ευκαιρία να το φουλαρει. Ακόμα και ένα μεσημεριανό φαγητό να γυρίσει να φάει όντας όλη μέρα στους δρόμους, ξαναπάει το αυτοκίνητο στο 100% της φόρτισης του.
Σήμερα που μιλάμε παρουσιάστηκε ηλεκτρικό με 1000 χλμ αυτονομίας με μπαταρία που έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αξιοπιστίας, ασφαλείας, και μακροζωίας και το οποίο περνάει στην παραγωγή και θα πωλείται το 2023.
Άντε να πέσει στα 500 χλμ με υψηλή ταχύτητα ταξιδιού. Ποιος άνθρωπος αντέχει 500 χλμ ταξιδιού με 160-170 χλμ/ώρα και σε δημόσιους δρόμους;Θα ακολουθήσουν λογικά τα επόμενα 5 έτη λόγω ανταγωνισμού και οι υπόλοιπες εταιρίες.
Και στα πιο λαϊκά αυτοκίνητα τα επόμενα 10 έτη.Οπότε, τι συζητάμε;
Πόσοι κάνετε 500-700 χλμ την ημέρα σε πολύ υψηλές ταχύτητες με ένα καλό σεντάν; Και δη στην Ελλάδα!!!Το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μονάχα σε όσους δεν έχουν πάρκινγκ δικό τους, και είναι σοβαρό πρόβλημα. Εδώ μέσα ομως όλοι όσοι είστε "κατά", έχετε δικό σας πάρκινγκ!!!!!
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ποιος άνθρωπος αντέχει 500 χλμ ταξιδιού με 160-170 χλμ/ώρα και σε δημόσιους δρόμους;
Αυτό ήταν κωμωδία; Πως πηγαίνατε ταξίδια τόσα χρόνια;
Παιδιά το τραβάτε από τα μαλλιά για να βγει ένα συμπέρασμα. Ιδιαίτερα για τα Τέσλα και αυτά τα μεγάλα και ακριβά.
Κακά τα ψέματα Τέσλα και άλλα τέτοιου είδους ηλεκτρικα δεν θα είχε κανείς χωρίς σπίτι με κλειστό πάρκινγκ, οπότε κάθε φορά που γυρίζει έχει την ευκαιρία να το φουλαρει. Ακόμα και ένα μεσημεριανό φαγητό να γυρίσει να φάει όντας όλη μέρα στους δρόμους, ξαναπάει το αυτοκίνητο στο 100% της φόρτισης του.
Σήμερα που μιλάμε παρουσιάστηκε ηλεκτρικό με 1000 χλμ αυτονομίας με μπαταρία που έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αξιοπιστίας, ασφαλείας, και μακροζωίας και το οποίο περνάει στην παραγωγή και θα πωλείται το 2023.
Άντε να πέσει στα 500 χλμ με υψηλή ταχύτητα ταξιδιού. Ποιος άνθρωπος αντέχει 500 χλμ ταξιδιού με 160-170 χλμ/ώρα και σε δημόσιους δρόμους;Θα ακολουθήσουν λογικά τα επόμενα 5 έτη λόγω ανταγωνισμού και οι υπόλοιπες εταιρίες.
Πόσοι κάνετε 500-700 χλμ την ημέρα με ένα καλό Σεντάν; Και δη στην Ελλάδα!!!Πλέον όχι. Υπηρετούσα όμως στον Αυλώνα και έφευγα κάθε ΣΚ για την Θεσσαλονίκη. Μηνιαία 4000 χλμ μόνο για αυτό, συν άλλα 1000 για το σπίτι μου από Αυλώνα σε Βούλα.
Έχω 7 στρέμματα αυλή, δεν είναι εκεί το θέμα. Η αυτονομία ενός ηλεκτρικού είναι αστεία όμως. Θέλω ένα για τη λάντζα, όχι για ως σοβαρό αυτοκίνητο,
-
Δεν ξέρω πλέον αν έχεις την ικανότητα να καταλάβεις ότι είναι αρκετά γραφικά τα όσα γράφεις ή ότι κινείσαι επιτιδευμενα στο όριο του τρολ, αλλά ναι το 99% των οδηγών δεν ταξιδεύουν στην Ελλάδα με 160-170χλμ/ώρα επί 500 χλμ σε δημόσιο δρόμο και με άλλους οδηγούς γύρω τους. Να δεχτώ να πατήσεις για κάποια χιλιόμετρα μέχρι και τελική σε άδειους δρόμους, ή ακόμα και με λίγα αυτοκίνητα γύρω σου. Αλλά 500 χλμ άδειων δρόμων στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, ούτε μπορεί ο εγκέφαλος του μέσου οδηγού να αντέξει σε τέτοια εγρήγορση για 4 συνεχόμενες ώρες. Άντε να το κάνεις μια, δυο, τρεις φορές στα δέκα έτη και να το διαφημίζεις στους φίλους σου για άλλα τόσα . Όχι όμως, κάθε μερα!
Και μη μου αρχίσεις τα τι ικανότητες έχεις ως οδηγός και τι φίλους που πατάνε 300αρες γιατί δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμφανίζουν μια ανάγκη προβολής υπερήρωα που μεταφράζεται σε κατάθλιψη.
Μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους και για το 99% των περιπτώσεων. Εάν είσαι κάτι το φοβερό εσύ, ή αν έτσι αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, τότε δεν μιλάμε για εσένα.
Στα άλλα για τον συνδιασμό αυτοκινήτων, συμφωνώ. Σήμερα που μιλάμε πρέπει κανείς να έχει συνδιασμό θερμικών και ηλεκτρικών αν θέλει να τα καλύπτει όλα.
Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς, αν όχι περιμένεις να πέσουν οι τιμές.
-
Μια καλη κινηση ειναι να επιτραπει να ανοιξουν παλι τα βενζιναδικα περιξ των ΕΟ. Να μπορουν οι γκατζετακηδες να φορτιζουν ταμπλετς, κινητα και αμαξακια της ματς μποξ διχως αγχος. Να γυρισουμε στα παλια. Τοτε που το Αθηνα Θεσσαλονικη απαιτουσε 6 - 7 ωρες.
-
Είπαμε τα ηλεκτρικά σήμερα που μπορείς αν αγοράσεις είναι περιαστικά. Τα μεγάλα κάνουν ταξίδι αλλά δύσκολα. Όλα αυτά όμως σήμερα. Στα επόμενα 5 έτη όπως φαίνεται αυτό θα αλλάξει. Αν έχουν 800-1000 αυτονομία. Το κάνουν το ταξίδι με 130-140 χλμ/ώρα χωρις στάσεις και έχουν να κινηθούν μεχρι τον προορισμό τους.
Η εναλλακτική πράσινη μετακίνηση και ίσως ακόμα πιο πρασινη θα είναι το υδρογόνο. Δεν ξέρω όμως αν θα θέλαμε να καθόμαστε πάνω σε μια τέτοια δεξαμενή με τέτοιες πιέσεις αντί να σταματήσουμε ένα 40 λεπτό σε ένα ταχυφόρτιση που θα φουλαρει σχεδόν ξανά το ηλεκτρικό. Εκεί υπάρχει ψυχολογικός φόβος είναι η αλήθεια.
-
Δεν ξέρω πλέον αν έχεις την ικανότητα να καταλάβεις ότι είναι αρκετά γραφικά τα όσα γράφεις ή ότι κινείσαι επιτιδευμενα στο όριο του τρολ, αλλά ναι το 99% των οδηγών δεν ταξιδεύουν στην Ελλάδα με 160-170χλμ/ώρα επί 500 χλμ σε δημόσιο δρόμο και με άλλους οδηγούς γύρω τους. Να δεχτώ να πατήσεις για κάποια χιλιόμετρα μέχρι και τελική σε άδειους δρόμους, ή ακόμα και με λίγα αυτοκίνητα γύρω σου. Αλλά 500 χλμ άδειων δρόμων στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, ούτε μπορεί ο εγκέφαλος του μέσου οδηγού να αντέξει σε τέτοια εγρήγορση για 4 συνεχόμενες ώρες. Άντε να το κάνεις μια, δυο, τρεις φορές στα δέκα έτη και να το διαφημίζεις στους φίλους σου για άλλα τόσα . Όχι όμως, κάθε μερα!
Και μη μου αρχίσεις τα τι ικανότητες έχεις ως οδηγός και τι φίλους που πατάνε 300αρες γιατί δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Εμφανίζουν μια ανάγκη προβολής υπερήρωα που μεταφράζεται σε κατάθλιψη.
Μιλάμε για φυσιολογικούς ανθρώπους και για το 99% των περιπτώσεων. Εάν είσαι κάτι το φοβερό εσύ, ή αν έτσι αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου, τότε δεν μιλάμε για εσένα.
Στα άλλα για τον συνδιασμό αυτοκινήτων, συμφωνώ. Σήμερα που μιλάμε πρέπει κανείς να έχει συνδιασμό θερμικών και ηλεκτρικών αν θέλει να τα καλύπτει όλα.
Εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα μπορείς, αν όχι περιμένεις να πέσουν οι τιμές.
Τόσο αντέχει ο δικός σου εγκέφαλος Λαπάκο. Τα 150 είναι αστεία εύκολη ταχύτητα στις σημερινές ΕΟ. Βασικά ήταν και πριν 25 χρόνια.
-
Δεν μίλησα για 150 χλμ/ωρα αλλά για 160-170 χλμ/ώρα επί 500 χλμ απόστασης.
Τα υπόλοιπα υπονοούμενα για τη νοημοσύνη μου τα προσπερνω, όχι γιατί δεν με προσβάλουν, αλλά γιατί είναι πασιφανές το ποιος μιλάει με λογική και ποιος κάνει επίδειξη ικανοτήτων για να νιώσει ανώτερος από τους άλλους.
-
Επειδή αναφέρθηκε το 500e με τα 118 άλογα που κάνει 80-120 στον ίδιο χρόνο με παλιότερη BMW 325. Αυτό το πιστεύω, δεν το αμφισβητώ. Το 500e στην δυνατότερη έκδοση έχει και καλά αυτονομία 320 km και βλέπω η τιμή του αρχίζει από 35000 €. ...
Λοιπόν, σε λίγο φεύγω να πάω σε έναν φίλο, 120 km μακριά και θα γυρίσω το βράδυ (240 km συνολικά), απόσταση κάτι λιγότερο από Αθήνα-Άργος.
Το 500e γεμάτη μπαταρία, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσα να το κάνω χωρίς στάση στις τρέχουσες συνθήκες (φώτα αναμένα, κάποια θέρμανση γιατί έξω έχει -3 τώρα) ενώ με το τυπικό 1000άρι βενζίνη 7ετίας, που έβαλα βενζίνη την Κυριακή και έχω κάνει και 200 km από τότε, πάω και έρχομαι χωρίς να το σκεφτώ.
Και η απάντηση που θα πάρω είναι να ανοίξω routeplanner για να κάνω μια ενδιάμεση φόρτιση εκεί που θα είμαι; Για μια διαδρομή που την έχω κάνει 5 φορές φέτος και απλά μπαίνω στο αμάξι και βγαίνω στον προορισμό; ή να πάρω κάτι μεγαλύτερο που θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία για να αντέξει; ή να έχω 2 αμάξια για τέτοιο σενάριο που είναι παράλογο; -
Αντε να τα πούμε άλλη μια φορά, μπας και καταλάβετε. Που τζάμπα θα τα πω γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να καταλάβετε και όχι δεν μπορείτε...
Το να δουλεύεις 400 Km μακριά από το σπίτι σου, δεν αφορά το 99,9% των χρηστών. Το να κάνεις οδικά ταξίδια 500+ Km (πήγαινε μόνο) είτε αναψυχής είτε δουλειάς μπορεί να συμβαίνει μια φορά το χρόνο σε κάποιους. Το να θεωρείς πανάκριβη τη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, επειδή θεωρείς ακριβή την αγορά του είναι αστείο.
Αν αρχίσουμε την αναφορά στις ειδικές περιπτώσεις, θα μπορούσα να αναφέρω π.χ. την πολύ λιγότερο ειδική περίπτωση να σωθείς σε μια προσπέραση επειδή έχεις τα γκάζια ενός Model 3 αντί μιας αντίστοιχης αξίας 320. Και αυτό όμως είναι αδύναμο ως επιχείρημα, όπως και τα προηγούμενα...
Οπότε, ενώ γνωρίζετε ότι όλα τα αυτοκίνητα απαιτουν κάποιου είδους συμβιβασμό στη χρήση, απορρίπτετε μετά βδελυγμίας μόνο τα ηλεκτρικά, παρόλο που για πάρα πολλά οδηγικά προφίλ είναι σχεδόν ιδανικά. Κάποιοι μάλιστα έχοντας ακλόνητη άποψη, χωρίς καν δοκιμή...
Τεσπά, από εδώ και πέρα, απλώς θα παρακολουθώ το θέμα, ψυχαγωγούμενος από τα συμπλέγματα, τις εμμονές και τις προκαταλήψεις που βγαίνουν στην επιφάνεια.
Καλή καρδιά βρε! Κάποια στιγμή μπορεί να έχουμε τα λεφτά να πάρουμε και ένα καλό ηλεκτρικό...
-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αντε να τα πούμε άλλη μια φορά, μπας και καταλάβετε. Που τζάμπα θα τα πω γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ να καταλάβετε και όχι δεν μπορείτε...
Το να δουλεύεις 400 Km μακριά από το σπίτι σου, δεν αφορά το 99,9% των χρηστών. Το να κάνεις οδικά ταξίδια 500+ Km (πήγαινε μόνο) είτε αναψυχής είτε δουλειάς μπορεί να συμβαίνει μια φορά το χρόνο σε κάποιους. Το να θεωρείς πανάκριβη τη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, επειδή θεωρείς ακριβή την αγορά του είναι αστείο.
Αν αρχίσουμε την αναφορά στις ειδικές περιπτώσεις, θα μπορούσα να αναφέρω π.χ. την πολύ λιγότερο ειδική περίπτωση να σωθείς σε μια προσπέραση επειδή έχεις τα γκάζια ενός Model 3 αντί μιας αντίστοιχης αξίας 320. Και αυτό όμως είναι αδύναμο ως επιχείρημα, όπως και τα προηγούμενα...
Οπότε, ενώ γνωρίζετε ότι όλα τα αυτοκίνητα απαιτουν κάποιου είδους συμβιβασμό στη χρήση, απορρίπτετε μετά βδελυγμίας μόνο τα ηλεκτρικά, παρόλο που για πάρα πολλά οδηγικά προφίλ είναι σχεδόν ιδανικά. Έχοντας μάλιστα ακλόνητη άποψη, χωρίς καν δοκιμή...
Τεσπά, από εδώ και πέρα, απλώς θα παρακολουθώ το θέμα, ψυχαγωγούμενος από τα συμπλέγματα, τις εμμονές και τις προκαταλήψεις που βγαίνουν στην επιφάνεια.
Καλή καρδιά βρε! Κάποια στιγμή μπορεί να έχουμε τα λεφτά να πάρουμε και ένα καλό ηλεκτρικό...
Έχουν ειπωθεί τόσα αρνητικά αλλά επειδή γίνεται η συζήτηση για την αυτονομία τα ξεχάσαμε τα υπόλοιπα μάλλον
-
Τα υπόλοιπα υπονοούμενα για τη νοημοσύνη μου τα προσπερνω, όχι γιατί δεν με προσβάλουν, αλλά γιατί είναι πασιφανές το ποιος μιλάει με λογική και ποιος κάνει επίδειξη ικανοτήτων για να νιώσει ανώτερος από τους άλλους.
Πραγματικά μου φαίνεται περίεργο το ότι το 160 σου φαίνεται καμία φοβερή ταχύτητα. 4100 ΣΑΛ ήταν στο Focus, απλά χαλαρή cruising speed. Στο Saab τα 160 είναι στις 3100 και λόγω ηχομόνωσης και ποιότητας κύλισης σε πιάνει ο ύπνος. Μην κρίνεις αυτές τις ταχύτητες με ένα Swift, ή αντίστοιχο μικρό αυτοκίνητο, Με μια S Class για παράδειγμα και στα 200 είσαι στη νιρβάνα!
Κάποια στιγμή μπορεί να έχουμε τα λεφτά να πάρουμε και ένα καλό ηλεκτρικό...
Καθότι τα καλά θερμικά είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά, σου έυχομαι καλό υβριδικό.
-
Οπότε, ενώ γνωρίζετε ότι όλα τα αυτοκίνητα απαιτουν κάποιου είδους συμβιβασμό στη χρήση, απορρίπτετε μετά βδελυγμίας μόνο τα ηλεκτρικά, παρόλο που για πάρα πολλά οδηγικά προφίλ είναι σχεδόν ιδανικά. Έχοντας μάλιστα ακλόνητη άποψη, χωρίς καν δοκιμή...
αγαπητε γλυκομιλητε χαρη
απλουστευεις
προφανως για κοντρα στην λεξη 'απεχθεια' - ενα μπλιαχ που βγαζουν
η οποια προκυπτει απο οτι ειδαμε ή απο τις επιδοτησεις (!) ή απο την ελλειψη υποδομων (!) ή απο το καυλογκαζο χαρακτηρα που θελει να ακουει τετρακυλινδρο σπαζμενο (!) ή απο τα χιλιαδες χιλιαδων χιλιομετρα που διανυουν οι ταξιτζηδες μελη του φορουμ (!)
την οποια φυσικα απεχθεια δεν εχουν για ενα σκαΖμο οχηματα δεν εκπληρουν κατι απο τα παραπανω, ας πουμε σουπερκαρς ή λιμο. τα οποια φυσικως και δεν θα μπορουσαμε να εχωμε μια και κοστιζουν πανω απο τα δικα μας και κυριως πανω απο τα οικονομικα ορια του γειτονα που αγορασε αργοτερα πριζατο ή αγορασε μη πριμιο και μπορεσε να εχει ηλεκτρικο ή του το εδωσε η εταιρεια του.
δηλαδης τελικα πταιει το ιδιαιτερο λάιφστάιλ που διαγουν οι συμφορουμιτες μας και ουχί η οποια αδυναμια ή το οτι μπορει να βρεθηκαν με καποιο παλιακο χρυσοπληρωμενο αμανατι. -
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πραγματικά μου φαίνεται περίεργο το ότι το 160 σου φαίνεται καμία φοβερή ταχύτητα. 4100 ΣΑΛ ήταν στο Focus, απλά χαλαρή cruising speed. Στο Saab τα 160 είναι στις 3100 και λόγω ηχομόνωσης και ποιότητας κύλισης σε πιάνει ο ύπνος. Μην κρίνεις αυτές τις ταχύτητες με ένα Swift, ή αντίστοιχο μικρό αυτοκίνητο, Με μια S Class για παράδειγμα και στα 200 είσαι στη νιρβάνα!
Καθότι τα καλά θερμικά είναι ακριβότερα από τα αντίστοιχα ηλεκτρικά, σου έυχομαι καλό υβριδικό.
Edit {Mod}
Εγω μιλάω για τον μέσο οδηγό και τις ικανότητες του, εάν θεωρείς ότι ο μέσος οδηγός στην Ελλάδα ταξιδεύει με 160-170 χλμ επί 500 χλμ έχεις μια τελείως λάθος ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τον ρεαλισμό
-
-
@realzeus said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εγω μιλάω για τον μέσο οδηγό και τις ικανότητες του, εάν θεωρείς ότι ο μέσος οδηγός στην Ελλάδα ταξιδεύει με 160-170 χλμ επί 500 χλμ έχεις μια τελείως λάθος ικανότητα να αντιλαμβάνεσαι τον ρεαλισμό
Edit {Mod} Λέω ότι απλά και με ένα απλό μικρομεσαίο 20 ετών, τα 160 είναι απλή ταχύτητα ταξιδίου. Αν ο ρεαλισμός σου είναι να σέρνεσαι, τότε ναι, δεν είμαι από αυτούς...
-
Για το φιλο μου το Χαρη να πω πως εχω χεσμενο το option του ηλεκτρικου αυτη την στιγμη καθως για να πας ταξιδι με δαυτο θα πρεπει να κανεις πρωτα μια μελετη σκοπιμοτητας και ρισκ αναλυσις. Σιγουρα ενα υβριδικο πριους θα με πηγαινε το ιδιο καλα διχως να ιδρωνω τσεκαροντας αυτονομια και σημεια φορτισης περιξ της διαδρομης . Μια χαρα επισης με το σαμπ του Αλεξ και με 150 - 160 φτανεις ατσαλακωτος στη χωρα κατασκευης του οδηγωντας#μονο!!!!
Σταση μονο για κατουρημα καφε και τσιγαρο.
Κατεβηκα τις προαλλες Καλαματα. Στο σταθμο εξω απο την Τριπολη περιμεναν καποιοι γκατζεταδες να καμουν βισματωση για την ιδια διαδρομη. Τωρα που Καλαματα μπορεις να φτασεις σε 2,5 ωρες με το νεο δρομο... Αν εχεις θερμικο βεβαιως βεβαιως. -
Πόσοι κάνετε 500-700 χλμ την ημέρα σε πολύ υψηλές ταχύτητες με ένα καλό σεντάν; Και δη στην Ελλάδα!!!Το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι μονάχα σε όσους δεν έχουν πάρκινγκ δικό τους, και είναι σοβαρό πρόβλημα. Εδώ μέσα ομως όλοι όσοι είστε "κατά", έχετε δικό σας πάρκινγκ!!!!!
Δε χρειαζεται να κανεις καθε μερα 500 χιλιομετρα. Απλα οταν χρειαστει να τα κανεις, ιδιως σε ενα σοβαρο.οδικο δικτυο, να μπορεις να τα κανεις σε 4 ωρες χοντρικα και να φτασεις στον προορισμο σου κι εκει να συνεχισεις να μπορεις να κινεισαι την ιδια μερα, οχι σε 12 ωρες παλι.
Ο,τι δηλαδη κανει ο μεσος ανθρωπος που παει στο εξοχικο του ή καπου για διακοπες με αμαξι.Το τραβηγμενο ειναι το να λες πως ειναι οκ να κανεις κανα 6-7ωρο για 500χλμ (για να φορτισεις και λιγο ενδιαμεσα και να μην υπερβεις και τα 120χλμ/ω γιατι τοτε θα θες ακομα περισσοτερο χρονο φορτισης) και μετα να πρεπει να αφησεις και το αμαξι κανα 10ωρο στη φορτιση για να μπορεις απλα να κινεισαι στο μερος που πας για διακοπες.
Γενικα η αυτοκινηση ειναι για να σου λυνει τις αναγκες σου με τροπο που βολευει εσενα, οχι να σου επιβαλλει το πως και ποτε θα κινηθεις και για ποσο κι ολα αυτα με αυστηρο σχεδιασμο μη μεινεις στο δρομο. Αν ειναι ετσι παιρνω και το ΚΤΕΛ και δε δινω και 50 χιλιαρικα.Ενα πολυ φυσιολογικο σεναριο ανεφερα, το να παει καποιος διακοπες μ'ενα σενταν που αυτος ειναι κι ο βασικος του σκοπος, οι υπεραστικες μετακινησεις.
Αν καποιος θελει να δωσει 50 χιλιαρικα για να πηγαινοερχεται στη δουλεια καθε μερα μ'ενα μεσαιο σενταν, δικαιωμα του. Αυτο ομως ειναι το τραβηγμενο απ'τα μαλλια σεναριο, το να χρησιμοποιεις ενα αυτοκινητο σαν το τεσλα 3 για κατι εντελως διαφορετικο απ'αυτο που υποτιθεται οτι προσφερει, οχι το να θες πας διακοπες μ'αυτο ή γενικα ενα μακρινο ταξιδι. -
@spi_duster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Για το φιλο μου το Χαρη να πω πως εχω χεσμενο το option του ηλεκτρικου αυτη την στιγμη καθως για να πας ταξιδι με δαυτο θα πρεπει να κανεις πρωτα μια μελετη σκοπιμοτητας και ρισκ αναλυσις. Σιγουρα ενα υβριδικο πριους θα με πηγαινε το ιδιο καλα διχως να ιδρωνω τσεκαροντας αυτονομια και σημεια φορτισης περιξ της διαδρομης . Μια χαρα επισης με το σαμπ του Αλεξ και με 150 - 160 φτανεις ατσαλακωτος στη χωρα κατασκευης του οδηγωντας#μονο!!!!
Σταση μονο για κατουρημα καφε και τσιγαρο.
Κατεβηκα τις προαλλες Καλαματα. Στο σταθμο εξω απο την Τριπολη περιμεναν καποιοι γκατζεταδες να καμουν βισματωση για την ιδια διαδρομη. Τωρα που Καλαματα μπορεις να φτασεις σε 2,5 ωρες με το νεο δρομο... Αν εχεις θερμικο βεβαιως βεβαιως.Εδώ σε λίγο θα μας λένε και ψεκασμενους γιατί δεν θέλουμε να δώσουμε 39.000 για fiat 500 (την απόλυτη οδηγική ξενερα). Λες και τα βρίσκουμε στο δρόμο τα λεφτά.
-
Καλώς ή κακώς σε τέτοιες συζητήσεις μπαίνει και ο υποκειμενικός παράγοντας.
Και αυτό δυστυχώς δεν γίνεται κατανοητό και ξεκινούν οι επί προσωπικού χαρακτηρισμοί και οι προσβολές.Και το ίδιο συμβαίνει σε πολλά θέματα.
Άλλες ανάγκες έχω εγώ στις μετακινήσεις μου, άλλες κάποιος άλλος.
Πολύ πιθανά κάποιος τρίτος να μην χρειάζεται καν αυτοκίνητο για να πηγαινοέρχεται στην εργασία του. Μπορεί η εργασία του να είναι δίπλα στο σπίτι του. Ή μπορεί να έχει οδηγό και να τον πηγαινοφέρνει.Αυτά τα θέματα δεν μπορούν να μπούνε σε κουτάκια. Ο καθένας λέει την άποψή του και μέσα από το πλήθος απόψεων βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση