-
Σε ποια σουζούκι να πάω?
Στην Βουλιαγμένης, αν θυμάμαι καλά, γράφανε εδώ καλά λόγια παλαιότερα, ή θυμάμαι λάθος? -
@dimsabas said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Το να ρίχνεις με το πιεστικό στον θόλο του Vitara και να φεύγει η αντισκωριακή προστασία είναι απαράδεκτο. Το αυτό ισχύει και για το S-Cross. Ήθελα να κουβαλήσω το καγιάκ κι επειδή δεν είχε μπάρες, πέρασα σκοινί από τα κρικάκια του καγιάκ και μετά το "ασφάλισα" περνώντας το σκοινί μέσα στην καμπίνα. Μιλάμε για απόσταση 3-4 χιλιόμετρα μέχρι να το κατεβάσω στο νερό. Από την ελάχιστη τριβή, έφυγε το χρώμα κι έκανε λακούβα στο αμάξωμα. Η ποιότητα των σημερινών Suzuki είναι "ινδική" (δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ευγενικό χαρακτηρισμό). Κι επειδή είμαι κάτοχος πρώτης γενιάς Grand Vitara, των μοντέλων δηλαδή που με το παλιό Vitara έχτισαν τον θρύλο της αξιοπιστίας, δεν είναι καθόλου σαν τα σημερινά. Ήταν ποιοτικά μέχρι το μεδούλι. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η έλλειψη αξιοπιστίας επεκτείνεται στα μηχανικά μέρη εκτός από τη βαφή και το αμάξωμα. Πιστεύω τον Γάτο που λέει πως όχι. Αλλά αυτά που είδα εγώ με τα μάτια μου, είναι τραγικά.
Εσύ κι αυτός...
Youtube Video -
@polistas said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Σε ποια σουζούκι να πάω?
Στην Βουλιαγμένης, αν θυμάμαι καλά, γράφανε εδώ καλά λόγια παλαιότερα, ή θυμάμαι λάθος?Ανάλογα τον πωλητή που θα πετύχεις
-
@fanis75 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
@groover1972 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Έλεγαν για ηλεκτρικούς καθρέπτες και ηλεκτροχρωματικο καθρέπτη μέσα π.χ. και θα ξανά πω για το άσχημο παπάκι το Suzuki. Όλα αυτά που παρακαλάνε με petition, τα έχει standard το άσχημο παπάκι.
Σαφώς....αλλά εαν το θες πλήρως υβριδικό έχει και € 7.000 παραπάνω και με σαφώς χειρότερο υβριδικό σύστημα. Οπότε στα €29.000 και το Yaris έχει τα πάντα και είναι και 4κινητο (θες €32.000 για 4κινητο το S Cross).
Φάνη δεν διαφωνώ καθόλου. Ζηλεύω το full hybrid της Toyota βαθειά μέσα μου, δεν μου άρεσε το ότι έκανε θόρυβο και το ότι αν χαλάσει το υβριδικό σύστημα πρέπει να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο αλλά συμφωνώ με την διαφορά τιμής, εγώ το αναφέρω καθαρά ότι με αυτά τα χρήματα (για το ΥC μιλάω) ότι τα Extra του είναι standard στο Suzuki....
-
@mastoras78 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Τα χρώματα - βερνίκια κτλ που χρησιμοποιούνται πλέον είναι πιο οικολογικά.
Το βιταρα είναι από τα αμάξια που του "πάει" η μπαγκαζιερα αν αυτό παίζει ρόλο για κάποιους
Συμφωνώ και με τον Lap (έχω κάνει 2 γρατσουνιές από 2 λεπτά κλαδάκια που εξείχαν από το πάρκινγκ μου με το τίποτα) και ο μάστορας78 το είπε σωστά. Πλέον σε όλες τις εφαρμογές χρώματος, είτε είναι τυπογραφικές, είτε είναι σε σκάφη, είτε είναι σε αυτοκίνητα, τα χημικά που είχαν τα χρώματα επειδή ήταν καρκινογόνα και με επικίνδυνους χημικούς παράγοντες για το περιβάλλον, πλέον είναι χρώματα με διαλύτες νερού κατά βάση. Δεν είμαι χημικός να σας δώσω λεπτομέρειες αλλά ισχύει. Όποτε γίνεται το χρώμα λεπτότερο και ανάλογα την περιοχή βαψιματος πιο ευπαθής.
-
Σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια ματιά στο vitara προκειμένου να αποτελέσει το πασπαρτού αμάξι για 4μελή οικογένεια με 2 μικρά πιτσιρίκια.
Εσείς που το έχετε δεί, έχει χώρους πίσω? Με μια μπαγαζιέρα πάνω θα βολευτώ από μπαγάζια?
Σκέφτομαι την έκδοση gl+ που λέει το site ότι πάει στα 21280.
Αξίζει σε σχέση με την 1η έκδοση?
Υπάρχει διαθεσιμότητα, γνωρίζει κάποιος?21.280+320 pdi+χρώμα (0 το απλό κόκκινο, 150 το απλό λευκό, 600 τα μεταλλικά, 800 η διχρωμία)+πινακίδες
Μέχρι 20/10 μου είπαν πως έχει δώρο την εργοστασιακή ρεζέρβα αξία 300€ (ο gatoz λέει πως είναι ένα δώρο που γενικά το παζαρευεις)
Παράδοση σε 4-5 μήνες
Η GL έχει σημαντικες (για εμένα) ελλείψεις με σημαντικότερες τις χαλυβδινες ζάντες με τασια και τις μανιβέλες στα πίσω παράθυρα.
Η GL+ είναι πλήρης και της λείπουμ μόνο οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρεφτες.
Η GLX είναι υπερβολικά ακριβή για αυτά που προσφέρει (κατά βαση αισθητικής φύσεως)
Εάν πας σε GLX, πάρε καλύτερα GL+ σε 4κινητό
Αυτά!ΥΓ: Τιμή ανοιχτή. Επίσης, εάν η τελική τιμή ανέβει πάνω από 4% μπορείς να μην παραλάβεις και να πάρεις πίσω την προκαταβολή σου. Πριν 10 μέρες πάντως πήρε αύξηση 500€.
-
Στο FB κάποιοι έγραφαν ότι έχει αφαιρεθεί το blind spot monitor/rear traffic alert στα νέα, που αν ισχύει είναι φάουλ.
-
@antonakis said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Στο FB κάποιοι έγραφαν ότι έχει αφαιρεθεί το blind spot monitor/rear traffic alert στα νέα, που αν ισχύει είναι φάουλ.
Δεν το ξέρω αυτό.
-
@n-k-9 said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Σκέφτομαι να πάω να ρίξω μια ματιά στο vitara προκειμένου να αποτελέσει το πασπαρτού αμάξι για 4μελή οικογένεια με 2 μικρά πιτσιρίκια.
Εσείς που το έχετε δεί, έχει χώρους πίσω? Με μια μπαγαζιέρα πάνω θα βολευτώ από μπαγάζια?
Υπάρχει διαθεσιμότητα, γνωρίζει κάποιος?21.280+320 pdi+χρώμα (0 το απλό κόκκινο, 150 το απλό λευκό, 600 τα μεταλλικά, 800 η διχρωμία)+πινακίδες
Μέχρι 20/10 μου είπαν πως έχει δώρο την εργοστασιακή ρεζέρβα αξία 300€ (ο gatoz λέει πως είναι ένα δώρο που γενικά το παζαρευεις)
Παράδοση σε 4-5 μήνες
Η GL έχει σημαντικες (για εμένα) ελλείψεις με σημαντικότερες τις χαλυβδινες ζάντες με τασια και τις μανιβέλες στα πίσω παράθυρα.
Η GLX είναι υπερβολικά ακριβή για αυτά που προσφέρει (κατά βαση αισθητικής φύσεως)
Αυτά!Χαίρομαι όταν διαβάζω λεπτομερή μηνύματα με χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστώ!
GLX δεν σκέφτομαι καν, πολλά λεφτά χωρίς ουσιώδες αντίκρυσμα για τις δικές μου ανάγκες.
Η 4κίνηση καλή φάση, αλλά μάλλον δεν είναι απαραίτητη για τα δικά μου σενάρια χρήσης. -
Παράδοση σε 4-5 μήνες
Αυτά!Χαίρομαι όταν διαβάζω λεπτομερή μηνύματα με χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστώ!
GLX δεν σκέφτομαι καν, πολλά λεφτά χωρίς ουσιώδες αντίκρυσμα για τις δικές μου ανάγκες.
Η 4κίνηση καλή φάση, αλλά μάλλον δεν είναι απαραίτητη για τα δικά μου σενάρια χρήσης.Κι εγώ σε αντίστοιχη φάση είμαι.
Εάν το κλεισω τελικά, θα πάω σε δικινητο GL+. -
Καλά ρε θα δώσετε 20χιλ και θα κάνετε παζάρια για 75 ευρώ!
Αν ναι, να τα δώσετε σε ψηλά
-
@lap said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Καλά ρε θα δώσετε 20χιλ και θα κάνετε παζάρια για 75 ευρώ!
Αν ναι, να τα δώσετε σε ψηλά
Δεν είναι θέμα χρημάτων!
-
Pdi πριν λίγο καιρό η suzuki είχε 300 ευρώ. Και εμένα μου φάνηκαν πολλά και αδικαιολόγητα αλλά μπροστά στη χαρά ενός αυτοκινήτου χαλάλι
-
Το έχω δει και το cross αλλά δεν θέλω να ανέβω πιο ψηλά.
Αμάξι-εργαλείο θέλω, δεν με νοιάζουν τα μπλιμπλίκια, να μην με νοιάζει αν "λερώνει" και να μεταφέρω οικογένεια με το μικρότερο δυνατό κόστος.αμαξι εργαλείο
#mono vitara
είναι ο ορισμός αυτων που ζητάς. Πολυ ουσία, πολύ VFM καθόλου φαντεζι και περιττα πράγματα
το μόνο αλλο που θα πρότεινα αν κινείσαι ΜΟΝΟ πόλη και δεν σε νοιάζουν οι χώροι είναι το yaris cross λόγω της μεγάλης οικονομίας που θα εξοικονομισει χρήματα. Σε όλα τα αλλα χάνει από το vit αλλά κανει καλύτερη εξοικονόμιση σε βάθος χρόνου.
δεν θα κοιτουσα τιποτα αλλο
-
@pgp737ng said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Υπάρχει και η άλλη λύση.
Πάρε μια μέρα άδεια από την δουλειά σου και πήγαινε στο υπουργείο συγκοινωνιών, να βγάλεις μόνος σου τις πινακίδες.Σωστό κι αυτό!
-
@cirus said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Αμάξι-εργαλείο θέλω, δεν με νοιάζουν τα μπλιμπλίκια, να μην με νοιάζει αν "λερώνει" και να μεταφέρω οικογένεια με το μικρότερο δυνατό κόστος.αμαξι εργαλείο
#mono vitara
είναι ο ορισμός αυτων που ζητάς. Πολυ ουσία, πολύ VFM καθόλου φαντεζι και περιττα πράγματα
το μόνο αλλο που θα πρότεινα αν κινείσαι ΜΟΝΟ πόλη και δεν σε νοιάζουν οι χώροι είναι το yaris cross λόγω της μεγάλης οικονομίας που θα εξοικονομισει χρήματα. Σε όλα τα αλλα χάνει από το vit αλλά κανει καλύτερη εξοικονόμιση σε βάθος χρόνου.
Με παράδοση μετά από 12 μήνες και ανοιχτή τιμή, νομίζω πως θέλει κότσια και υπομονή η παραγγελία του!!!
-
#mono vitara
Με παράδοση μετά από 12 μήνες και ανοιχτή τιμή, νομίζω πως θέλει κότσια και υπομονή η παραγγελία του!!!
σίγουρα αλλά πιο δεν θέλει. ολα χάλια είναι σε αυτό από ότι βλέπω.......
μονη εναλλακτική μεταχειρισμένο
πάντως καινούργιο με αυτα που ζητάει δεν υπάρχει αλλο σε αυτή την τιμή
-
@lap said in Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.:
Pdi πριν λίγο καιρό η suzuki είχε 300 ευρώ. Και εμένα μου φάνηκαν πολλά και αδικαιολόγητα αλλά μπροστά στη χαρά ενός αυτοκινήτου χαλάλι
Κι αυτά πολλά είναι, αλλά κομμάτια να γίνει.... Υπάρχει έστω μία υποτυπώδης αιτιολόγηση
-
#mono vitara
σίγουρα αλλά πιο δεν θέλει. ολα χάλια είναι σε αυτό από ότι βλέπω.......
μονη εναλλακτική μεταχειρισμένο
πάντως καινούργιο με αυτα που ζητάει δεν υπάρχει αλλο σε αυτή την τιμή
Υπάρχουν αυτοκίνητα που δεν έχουν τέτοιους χρόνους παράδοσης.
Το έγραψα στο παρόν topic, αναφερόμενος σε αυτά που κοίταζα ως υποψήφια για αγορά.
Seat Arona και Skoda Kamiq ετοιμοπαράδοτα
Kia Stonic προς Δεκέμβρη-Ιανουαριο (ανάλογα με την έκδοση)
Suzuki Vitara Φεβρουαριο-Μαρτιο
Hyundai Bayon Ιανουαριο-Φεβρουαριο
Οι 12 μήνες είναι εξωφρενικοι
Να προσθέσω επίσης πως η Seat κλειδώνει τιμή στις παραγγελίες της -
Υπάρχει και η άλλη λύση.
Πάρε μια μέρα άδεια από την δουλειά σου και πήγαινε στο υπουργείο συγκοινωνιών, να βγάλεις μόνος σου τις πινακίδες.Τους είπα πως αν δίνουν 75 ευρώ στο διεκπεραιωτή, μπορώ να αναλάβω εγώ για έξτρα μεροκάματο με κόστος μόνο 50!
Όλες οι υπόλοιπες αντιπροσωπείες που πήγα αυτές τις μέρες ζητάνε για πινακίδες το πολύ 100 ευρώ (75 η άδεια και 25 ο διεκπεραιωτής).Με την ίδια λογική μπορεί αυριο να πάει κάποιος και να πει θα στο κάνω για 45 ευρώ..
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ακόμα και 10 ευρώ να τους κοστίζει αυτοί θα στο δώσουν όσο πληρώνουν και δεν θα βγάλουν ένα έξτραδακι?
Αν δεν θέλεις να τα σκάσεις το κανείς μόνος σου.Μάλλον δεν κατάλαβες το πνεύμα μου...
Επιλογή μεταξύ 3+1 υποψηφίων προς αγορά.