-
@w202-amg said in DPF σε Peugeot:
@ggab said in DPF σε Peugeot:
Σε πλημμύρα με νερό στην εξάτμιση ο κινητήρας κατά την εκκίνηση του δύναται να τραβήξει νερό από την εξάτμιση
ΟΧΙ. Μόνο από την εισαγωγή αέρα μπορεί να γίνει αυτό. Κάποια αυτοκίνητα,όπως Φορντ,έχουν την εισαγωγή σχεδόν πίσω απο το προβολακι ομίχλης!!!!
Αυτό είναι το κλασικό που συμβαίνει. Ο κινητήρας τραβάει υπό διάφορες συνθήκες αέρα και από την εξάτμιση όμως.Δεν σημαίνει ότι αν μπεις σε νερό μέχρι την εξάτμιση ότι αυτόματα θα τραβήξει ο κινητήρας νερα.
Προφανώς δεν θέλεις να καταλάβεις,δικαίωμα σου.
Μην γίνεσαι μόνιμα εριστικός με όλους , κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα .Στη συγκεκριμένη περίπτωση σου διαφεύγουν λεπτομέρειες και γνώσεις σε σχέση με τη λειτουργία των ΜΕΚ και νομίζεις ότι έχεις δίκιο.
Εριστικός επειδή εσύ γράφεις π@παριες;;;;
Έχεις δει απόληξη εξάτμισης απο βάρκες κότερα και ταχύπλοα που είναι σχεδόν ΟΛΗ μέσα στη θάλασσα;;;;;εκεί γιατί δεν γίνεται αναρρόφηση που δουλεύει στο ρελαντί,είναι σβησμένο και το βάζουν μπροστά;;;;;Στα μισά που γράφεις είσαι το λιγότερο ημιμαθής. Οσον αφορά τα περί παπαρουνων πριν εκφέρεις άποψη ψαξτο λιγάκι δεν θα πάθεις κάτι, τα δε προσωπικά σου προβλήματα μην τα βγάζεις εδώ μέσα....
Σε φόρουμ με αυτοκίνητα νομίζω πως μπήκα και όχι με βάρκες.mr2.πιτίθεσαι γενικά και αόριστα.
Εγώ σου έφερα χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι η εξαγωγή δεν γίνεται εισαγωγή........ εκτός και αν κάτι δεν δουλεύει σχεδιαστικά σωστά,όπως ειπώθηκε για mr2.
Περιμένω........Εγώ είμαι αναξιόπιστος ,ψαξτο μιας και δεν έχεις μπει καν στον κόπο να δεις μήπως και στέκει.
Γιατί δεν παραθέτεις τις γνώσεις σου και τις πηγές σου και μου λες να ψάξω;;;;
Εγώ σου έγραψα παραδείγματα.
Περιμένω.Διότι
Σε πλημμύρα με νερό στην εξάτμιση ο κινητήρας κατά την εκκίνηση του δύναται να τραβήξει νερό από την εξάτμιση
ΟΧΙ. Μόνο από την εισαγωγή αέρα μπορεί να γίνει αυτό. Κάποια αυτοκίνητα,όπως Φορντ,έχουν την εισαγωγή σχεδόν πίσω απο το προβολακι ομίχλης!!!!
Αυτό είναι το κλασικό που συμβαίνει. Ο κινητήρας τραβάει υπό διάφορες συνθήκες αέρα και από την εξάτμιση όμως.Δεν σημαίνει ότι αν μπεις σε νερό μέχρι την εξάτμιση ότι αυτόματα θα τραβήξει ο κινητήρας νερα.
Μην γίνεσαι μόνιμα εριστικός με όλους , κανείς δεν γνωρίζει τα πάντα .Στη συγκεκριμένη περίπτωση σου διαφεύγουν λεπτομέρειες και γνώσεις σε σχέση με τη λειτουργία των ΜΕΚ και νομίζεις ότι έχεις δίκιο.
Έχεις δει απόληξη εξάτμισης απο βάρκες κότερα και ταχύπλοα που είναι σχεδόν ΟΛΗ μέσα στη θάλασσα;;;;;εκεί γιατί δεν γίνεται αναρρόφηση που δουλεύει στο ρελαντί,είναι σβησμένο και το βάζουν μπροστά;;;;;Στα μισά που γράφεις είσαι το λιγότερο ημιμαθής. Οσον αφορά τα περί παπαρουνων πριν εκφέρεις άποψη ψαξτο λιγάκι δεν θα πάθεις κάτι, τα δε προσωπικά σου προβλήματα μην τα βγάζεις εδώ μέσα....
Σε φόρουμ με αυτοκίνητα νομίζω πως μπήκα και όχι με βάρκες.mr2.πιτίθεσαι γενικά και αόριστα.
Εγώ σου έφερα χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι η εξαγωγή δεν γίνεται εισαγωγή........ εκτός και αν κάτι δεν δουλεύει σχεδιαστικά σωστά,όπως ειπώθηκε για mr2.
Περιμένω........Εγώ είμαι αναξιόπιστος ,ψαξτο μιας και δεν έχεις μπει καν στον κόπο να δεις μήπως και στέκει.
Περιμένω.Διότι είσαι τύπος που διαφωνείς χωρίς εσύ ο ίδιος να κάνεις την αναζήτηση σου. Εδώ μέσα δεν είμαστε απόφοιτοι μηχ μηχ ΑΕΙ με εξειδίκευση στις μεκ και στα ρευστά για να μιλάμε όπως εσύ. Εσύ ζητάς τώρα να σου γράψω κατέβατα και πηγές( απλά θα κάψω χρόνο ,δεν πρόκειται καν να τα διαβάσεις) τη στιγμή που μου λες ότι εσυ έγραψες παραδείγματα άρα κομπλέ...... επιχειρηματολογία υψηλού επιπέδου. Όταν έχω διαφορετική άποψη από κάποιον αρχικά το ψάχνω μόνος μου χωρίς να μιλάω για παπαρούνες και μπλα μπλα.
Ήμουν σίγουρος ότι θα έκανες ηρωική έξοδο. Κοινή κωλοτούμπα.
-
Τι υποπίεση μπορεί να υπάρξει στην εξάτμιση; Είναι ικανή να τραβήξει πίσω αέρα; Νερό;
-
Περιμένω.Διότι
Περιμένω.Διότι είσαι τύπος που διαφωνείς χωρίς εσύ ο ίδιος να κάνεις την αναζήτηση σου. Εδώ μέσα δεν είμαστε απόφοιτοι μηχ μηχ ΑΕΙ με εξειδίκευση στις μεκ και στα ρευστά για να μιλάμε όπως εσύ. Εσύ ζητάς τώρα να σου γράψω κατέβατα και πηγές( απλά θα κάψω χρόνο ,δεν πρόκειται καν να τα διαβάσεις) τη στιγμή που μου λες ότι εσυ έγραψες παραδείγματα άρα κομπλέ...... επιχειρηματολογία υψηλού επιπέδου. Όταν έχω διαφορετική άποψη από κάποιον αρχικά το ψάχνω μόνος μου χωρίς να μιλάω για παπαρούνες και μπλα μπλα.
Ήμουν σίγουρος ότι θα έκανες ηρωική έξοδο. Κοινή κωλοτούμπα.
Οκ next time με παραδείγματα ξέρω.
-
@super-t said in DPF σε Peugeot:
Τι υποπίεση μπορεί να υπάρξει στην εξάτμιση; Είναι ικανή να τραβήξει πίσω αέρα; Νερό;
Ε δεν βλεπεις ? Μισοι λενε το ενα , οι αλλοι μισοι το αλλο
Εσυ τι λες ? -
Η περίπτωση με τους προκαταλυτες στο mr2 που ήταν κοντά στην εξαγωγή και τράβαγαν τα θρυψαλα στον κύλινδρο, με κάνει να μην θέλω να το διαπιστώσω προσωπικά.
Τώρα σε ενα κοινό αμάξι, με 2 μετρα εξάτμιση και 1-2 καζανάκια στην διαδρομή λογικά δεν είναι τόσο εύκολο. Και σίγουρα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες (πχ ύψος νερού, κλίση εδάφους) -
@alexandros-k said in DPF σε Peugeot:
Εσυ τι λες ?Μόνο ένας βασικά ισχυρίζεται το αδιανόητο,χωρίς επιχειρήματα.
Τώρα μου ήρθε ακόμη μία κατασκευή που η εξάτμιση είναι μισό μέτρο μέσα στο νερό. Οι πεζοναύτες έχουν κάτι γαλλικά 4χ4 για μεταφορά προσωπικού,όπου το αμάξωμα από τη μέση και κάτω έχει σχεδίαση λεμβου. Στον πίσω άξονα έχει στο κέντρο μία μικρή προπέλα. Είναι αμφίβιο όπως καταλαβαίνετε για να διασχίζει ποτάμια,λίμνες και μικρές αποστάσεις στη θάλασσα. Δεν θυμάμαι πως ονομάζεται ο τύπος του. -
@alexandros-k said in DPF σε Peugeot:
Εσυ τι λες ?Στο παράδειγμα του MR2 αυτό που σκέφτομαι είναι να έχεις ικανή υποπίεση μόνο όταν αφήνεις το γκάζι, δεν δίνει καύσιμο και απλά γυρίζει ο κινητήρας οπότε πιθανόν να τραβά ίσως από την εξάτμιση μόνο όταν ανοίγουν οι βαλβίδες εξαγωγής ή στο overlap και η σκόνη από τον καταλύτη να είναι αρκετά ψιλή ώστε να την τραβήξει μαζί με τον άερα.
Για τα άλλα δεν ξέρω. -
https://www.motortrend.com/how-to/ctrp-1011-race-engine-reversion/
Ggab ξεκινά το διάβασμα και σταματα να πιστεύεις ότι το φόρουμ είναι διαγωνισμός γνώσεων με νικητές και χαμένους και πόσο μάλλον με ειρωνεία από σένα σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό.
Σε περίπτωση που δεν μπεις στον κόπο να διαβάσεις , λέει πως καυσαέρια σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι και την εισαγωγή.
Αν δεν σε καλύπτει ούτε αυτό και έψαχνες 5 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου θα έβλεπες ότι στο εξωτερικό ΥΠΑΡΧΕΙ ως φαινόμενο και με διάφορες διατάξεις στις πολλαπλές εξαγωγές προσπαθούν να το ελαττώσουν .
Στο ξαναλέω μην το παίζεις ο ξερολας του φόρουμ ( αν και προσωπικη σου επιλογή) αλλά μην γίνεσαι εριστικός πιστεύοντας ότι έχεις μόνιμα δίκιο. -
https://www.motortrend.com/how-to/ctrp-1011-race-engine-reversion/
Ggab ξεκινά το διάβασμα και σταματα να πιστεύεις ότι το φόρουμ είναι διαγωνισμός γνώσεων με νικητές και χαμένους και πόσο μάλλον με ειρωνεία από σένα σε όποιον λέει κάτι διαφορετικό.
Σε περίπτωση που δεν μπεις στον κόπο να διαβάσεις , λέει πως καυσαέρια σε πολλές περιπτώσεις φθάνουν μέχρι και την εισαγωγή.
Αν δεν σε καλύπτει ούτε αυτό και έψαχνες 5 λεπτά από τον πολύτιμο χρόνο σου θα έβλεπες ότι στο εξωτερικό ΥΠΑΡΧΕΙ ως φαινόμενο και με διάφορες διατάξεις στις πολλαπλές εξαγωγές προσπαθούν να το ελαττώσουν .
Στο ξαναλέω μην το παίζεις ο ξερολας του φόρουμ ( αν και προσωπικη σου επιλογή) αλλά μην γίνεσαι εριστικός πιστεύοντας ότι έχεις μόνιμα δίκιο.Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι η εξάτμιση καταλήγει στις βαλβίδες εξαγωγής καυσαερίων και όχι στην εισαγωγή;;;;Κάθε άλλη περίπτωση είναι κακός σχεδιασμός.
-
Κοίτα δεν με ενδιαφέρει αν θα σε πείσω. Απλά μην ξαναπείς ότι λέω παπαρούνες μου αρκεί......
-
@toan said in DPF σε Peugeot:
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτήν τη σελίδα για υποστήριξη. Χάλασε και το αυτοκίνητό μου αλλά με βοήθησαν να το φτιάξω από απόσταση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το ελέγξετε. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ: [Eurocartool.com]
Σου έστειλαν με χρονοκαψουλα apοtel;;;;
-
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτήν τη σελίδα για υποστήριξη. Χάλασε και το αυτοκίνητό μου αλλά με βοήθησαν να το φτιάξω από απόσταση. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να το ελέγξετε. Στοιχεία επικοινωνίας εδώ: [Eurocartool.com]
Ρε συ!!! Που απαντάς;;; Κάνει ΚΡΑΑΑΑ ότι είναι αυτόματο spamομυνημα!!!
-
@nickthetrib said in DPF σε Peugeot:
Ρε συ!!! Που απαντάς;;; Κάνει ΚΡΑΑΑΑ ότι είναι αυτόματο spamομυνημα!!!
Χαχαχα Φάση έχει. Όλο και κάποιος θα μπει να δει τι γράφτηκε!
-
Ωχ Ωχ Ωχ
προγραμματισμένο εκ των προτέρων να βγάζει αντικατάσταση FAP (DPF στα γαλλικά) σε συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων ! χωρίς να χρειάζεται! -
Skoda diesel φίλου (έχει adblue), αφού έκανε πολλά χλμ σε εθνική και επαρχιακό, σταματήσαμε κάπου και αφού πάρκαρε έκανε θόρυβο και μου λέει κάνει αναγέννηση και το κάνιε συχνά!
Μου έκανε εντύπωση επειδή νόμιζα ότι κάνει:- όταν έχει ψιλογεμίσει το dpf (να γέμισε με τόσα χλμ ανοιχτού δρόμου;;; >400)
- καθοδόν και όχι παρκαρισμένο
-
@xenos said in DPF σε Peugeot:
Skoda diesel φίλου (έχει adblue), αφού έκανε πολλά χλμ σε εθνική και επαρχιακό, σταματήσαμε κάπου και αφού πάρκαρε έκανε θόρυβο και μου λέει κάνει αναγέννηση και το κάνιε συχνά!
Μου έκανε εντύπωση επειδή νόμιζα ότι κάνει:- όταν έχει ψιλογεμίσει το dpf (να γέμισε με τόσα χλμ ανοιχτού δρόμου;;; >400)
- καθοδόν και όχι παρκαρισμένο
Με κίνηση στη πόλη, γύρω στα 300χλμ είναι που κάνουν αναγέννηση τα tdi.
Η αναγέννηση γίνεται με τη μέθοδο που λέμε "πυρόλυση" ανεβάζοντας θερμοκρασία και παροχή οξυγόνου, και οι πανεξυπνοι Γερμανοί το προγραμμάτισαν μόλις ζεσταθεί ο κινητήρας στο ταξίδι και είναι γύρω στα χλμ αυτά, να ξεκινάει.
Καλό είναι να μην το κόβεις άπαξ και ξεκινήσει. Αν παρκάρει σβήσει κι ακούει να δουλεύει, είναι το βιντιλατερ που πρέπει να κατεβάσει τη θερμοκρασία για να μην υπάρχουν παρατράγουδα.Στο hdi μου δεν το έχω πάρει είδηση ποτέ, πότε ξεκινάει η αναγέννηση, αλλά στα ίδια περίπου χιλιόμετρα θα γίνεται.
-
nissan πάντως μέχρι 2018 μοντέλα (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα αλλά υποθέτω), δεν κάνουν αναγέννηση μόνα τους, μόνο με διαγνωστικό (forced). Άλλος γνωστός με Xtrail diesel του πέρασαν εγγύηση dpf, που του έλεγαν για 2000-2500ε αρχικά.
Το μεγάλο κόστος των dpf έχει κάνει ζημιά πάντως, καθώς οι πολλοί τα βγάζουν. Αν έκαναν μία λογική τιμή, θα ήταν καλύτερα για όλους. -
@xenos said in DPF σε Peugeot:
nissan πάντως μέχρι 2018 μοντέλα (δεν ξέρω αν ισχύει για όλα αλλά υποθέτω), δεν κάνουν αναγέννηση μόνα τους, μόνο με διαγνωστικό (forced). Άλλος γνωστός με Xtrail diesel του πέρασαν εγγύηση dpf, που του έλεγαν για 2000-2500ε αρχικά.
Το μεγάλο κόστος των dpf έχει κάνει ζημιά πάντως, καθώς οι πολλοί τα βγάζουν. Αν έκαναν μία λογική τιμή, θα ήταν καλύτερα για όλους.Όλα τα dpf κάνουν επαναλαμβανόμενρς αναγεννήσεις, στα χιλιόμετρα περίπου που είπαμε, όταν οι αισθητήρες δείξουν μέσω διαφοράς πίεσης, ότι το φίλτρο είναι κοντά στο όριο της χωρητικότητάς του.
Μετά από μακρόχρονη ή ατσαλη χρήση, ιδιαίτερα αν αυτές οι συνήθεις αναγεννήσεις διακόπτονται, το φίλτρο βουλώνει και τότε, στο συνεργείο, μπορούν με το διαγνωστικό να φέρουν το σύστημα και τον κινητήρα σε συνθήκες ώστε να επιχειρήσουν να γίνει βεβιασμένη αναγέννηση, πιθανον με προσθήκη και κάποιου καθαριστικού.
Αν κι αυτό αποτύχει, μερικοί αφαιρούν το φίλτρο και το στέλνουν σε εξειδικευμένο εργαστήριο να το καθαρίσει με χημικές μεθόδους ή πιο σίγουρα το αντικαθιστουν με καινούριο.
Άμα είναι πολύ μάγκες και τα σέρνει ο μάστορας στη μάκα του συνεργείου αφήνοντας ίχνη στο πάτωμα, το αφαιρούν τελείως το φίλτρο και κάνουν διάλειμμα για τσίπουρο. -
@piliourits said in DPF σε Peugeot:
Άμα είναι πολύ μάγκες και τα σέρνει ο μάστορας στη μάκα του συνεργείου αφήνοντας ίχνη στο πάτωμα, το αφαιρούν τελείως το φίλτρο και κάνουν διάλειμμα για τσίπουρο.
Τι εννοείς πας για καθαρισμό και το ξηλώνουν ; και δεν στο λένε; Αμάν και έχει καιρό το lidl να βγαλει κάμερα για ενδοσκοπήσεις !
Το λεω γιατί συγγενής ετοιμάζεται να πάρει μεταχειρισμένο 208 πετρέλαιο και ο έμπορος του είπε θέλει μια εβδομάδα να το ετοιμάσει
-
Μα όπως βλέπεις, υπάρχει κόσμος που έχει την εντύπωση ότι αναγέννηση γίνεται μόνο στο συνεργείο με το διαγνωστικό. Και καλά κάνει, δεν οφείλει να ξέρει τις αρχές λειτουργίας, επειδή κάποιοι την ψάχνουμε. Και φταίνε οι εταιρείες που δεν έβαλαν ούτε μια ένδειξη στο ταμπλό κατά την αναγέννηση, για να μην "ανησυχεί" ο οδηγός και ρωτάει "τι είναι αυτό".
Σε έναν τέτοιο άνθρωπο, αν του πει ο μάστορας ο @@ατος ο μουτζούρης, "κάνει 1200€ το καινούργιο φίλτρο, αλλά πάλι τα ίδια θα έχεις σε λίγο καιρό, με 500€ στο αφαιρώ μια καλή και θα πηγαίνει και καλύτερα τ αμάξι" τι λες να διαλέξει;Ένας τέτοιος μάστορας πολλά βαρύς με μόνιμη μάκα στα χέρια, αντί για AGM μπαταρία έβαζε απλή σε tdi γιατί "τι τη θες μωρέ, όλοι τέτοια βάζουνε που είναι οικονομική, αφού το σταρτ-στοπ δεν το δουλεύεις" και σε 2 μήνες τέζα η μπαταρία και ξεκίνημα με καλωδια... οπότε στα dpf θα κωλωσουν;
DPF σε Peugeot