-
Καλησπέρα σας,
Δυστυχώς το αυτοκίνητο μου τα έπαιξε. Πράγμα πολύ παράξενο όμως. Skoda fabia 1.2 tdi 1ο χέρι από εμένα 6 χρόνων με 75.000 χλμ, τα έπαιξε το μοτέρ
Σέρβις στην ώρα τους βλάβη καμία μέχρι στιγμής λάδια δεν έχανε ούτε είχε ανάψει κάποιο λαμπάκι ποτέ.
Ξαφνικά μπαίνω στο αμάξι να γυρίσω από δουλειά και οι στροφές έπαιζαν στην νεκρά χωρίς να κάνω τίποτα. Ξεκινάω κανω 2χλμ και όταν με πιάνει φανάρι και σταματάω το αμάξι πάει να σβήσει. Ανάβει πράσινο ξεκινάω και η μηχανή έκανε σαν τρακτέρ σαν σπασμένο κάτι να χτυπάει δυνατά. Κάνω στο πλάι και παίρνω οδική.
Πάω στο πρώτο συνεργείο το αυτοκίνητο και μου λέει δεν ακούγεται καλά το μοτέρ τα έφτυσε. Του λέω τι και πώς από πού και ως που. Δεν ήξερε μου λέει αλλά ακούγεται σαν να τα έπαιξε και δεν έχω χρόνο να το ανοίξω να δω κλείνω σε 2 μέρες για Αύγουστο. Καλά λέω θα έτυχε δεν θα ήθελε να ανοίξει εργασίες λόγω διακοπών.
Το πάω σε δεύτερο συνεργείο όπου εκεί μου λένε πιο αναλυτικά το ίδιο πράγμα. Ότι έχουν ακριβώς μια άλλη ίδια περίπτωση αυτή την στιγμή και είναι η μηχανή από άλλη μάρκα με ίδιο μοτέρ όμως. Μου λένε ότι είναι ακριβώς το ίδιο και μου δίνουν δύο εναλλακτικές.
Τελικά επειδή παρόλο που στην αρχή έδειξαν προθημεία να το κοιτάξουν, ξαφνικά το άφησαν για μέρες το πήρα απο εκεί και το πήγα σε 3ο συνεργείο και σε ένα από τα καλύτερα της Αθήνας. Ανοίχτηκε η μηχανή και τελικά έχει βαρεσει στρόφαλο.
Σε ερώτηση μου αν έφταιγαν τα λάδια που μπήκαν στο σέρβις μου λέει όχι τα συγκεκριμένα μοτέρ τα 3κυλινδρα πετρελαίου δεν ήταν από την αρχή καλά και είχαν προβλήματα.
Το αποτέλεσμα είναι να μου μείνει το μοτέρ στα 75κ χλμ. 6 χρονων αυτοκίνητο.
Μου είπε ότι η λύση είναι μεταχειρισμένη μηχανή εφόσον θέλω να το κρατήσω.
Όπως το ακούω δεν ακούγεται αξιόπιστη λύση. Εάν έγινε στα 75κ χιλιόμετρο ποιο το νόημα να βάλω ίδιο μοτέρ που πιθανόν να έχει παραπάνω χιλιόμετρα μεταχειρισμένο;
Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο; Αλλαγή μηχανή; Η πώληση για ανταλλακτικά και αγορά κάποιου άλλου;
-
Η γνώμη μου είναι να ψάξεις για 1400αρι μοτέρ. Είναι πιο αξιόπιστο. Αυτό που φοράει το tdi με τα 90ps
-
@sotirisdi said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Καλησπέρα σας,
Δυστυχώς το αυτοκίνητο μου τα έπαιξε. Πράγμα πολύ παράξενο όμως. Skoda fabia 1.2 tdi 1ο χέρι από εμένα 6 χρόνων με 75.000 χλμ, τα έπαιξε το μοτέρ
Σέρβις στην ώρα τους βλάβη καμία μέχρι στιγμής λάδια δεν έχανε ούτε είχε ανάψει κάποιο λαμπάκι ποτέ.
Ξαφνικά μπαίνω στο αμάξι να γυρίσω από δουλειά και οι στροφές έπαιζαν στην νεκρά χωρίς να κάνω τίποτα. Ξεκινάω κανω 2χλμ και όταν με πιάνει φανάρι και σταματάω το αμάξι πάει να σβήσει. Ανάβει πράσινο ξεκινάω και η μηχανή έκανε σαν τρακτέρ σαν σπασμένο κάτι να χτυπάει δυνατά. Κάνω στο πλάι και παίρνω οδική.
Πάω στο πρώτο συνεργείο το αυτοκίνητο και μου λέει δεν ακούγεται καλά το μοτέρ τα έφτυσε. Του λέω τι και πώς από πού και ως που. Δεν ήξερε μου λέει αλλά ακούγεται σαν να τα έπαιξε και δεν έχω χρόνο να το ανοίξω να δω κλείνω σε 2 μέρες για Αύγουστο. Καλά λέω θα έτυχε δεν θα ήθελε να ανοίξει εργασίες λόγω διακοπών.
Το πάω σε δεύτερο συνεργείο όπου εκεί μου λένε πιο αναλυτικά το ίδιο πράγμα. Ότι έχουν ακριβώς μια άλλη ίδια περίπτωση αυτή την στιγμή και είναι η μηχανή από άλλη μάρκα με ίδιο μοτέρ όμως. Μου λένε ότι είναι ακριβώς το ίδιο και μου δίνουν δύο εναλλακτικές.
Τελικά επειδή παρόλο που στην αρχή έδειξαν προθημεία να το κοιτάξουν, ξαφνικά το άφησαν για μέρες το πήρα απο εκεί και το πήγα σε 3ο συνεργείο και σε ένα από τα καλύτερα της Αθήνας. Ανοίχτηκε η μηχανή και τελικά έχει βαρεσει στρόφαλο.
Σε ερώτηση μου αν έφταιγαν τα λάδια που μπήκαν στο σέρβις μου λέει όχι τα συγκεκριμένα μοτέρ τα 3κυλινδρα πετρελαίου δεν ήταν από την αρχή καλά και είχαν προβλήματα.
Το αποτέλεσμα είναι να μου μείνει το μοτέρ στα 75κ χλμ. 6 χρονων αυτοκίνητο.
Μου είπε ότι η λύση είναι μεταχειρισμένη μηχανή εφόσον θέλω να το κρατήσω.
Όπως το ακούω δεν ακούγεται αξιόπιστη λύση. Εάν έγινε στα 75κ χιλιόμετρο ποιο το νόημα να βάλω ίδιο μοτέρ που πιθανόν να έχει παραπάνω χιλιόμετρα μεταχειρισμένο;
Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο; Αλλαγή μηχανή; Η πώληση για ανταλλακτικά και αγορά κάποιου άλλου;
To group vag συνεχιζει να μ'εκπλησσει αρνητικα με τα χαλια του. Κινητηρα να διαλυεται στα 75.000 χλμ σε συγχρονο αμαξι δεν εχω ξανακουσει.
Παντως σιγουρα δεν εχει νοημα να ξαναβαλεις τον ιδιο κινητηρα. Αν μπαινει ο αλλος που σου προτεινε ο απο πανω χωρις πολλα πολλα (δηλαδη κιβωτια, εγκεφαλους κλπ) και ειναι πιο αξιοπιστος, τοτε ισως αξιζει τον κοπο.
Αλλιως πουλα την καροτσα και αλλαξε μαρκα να σωθεις. -
Βάλε ένα κινητήρα ότι βρεις και πούλα το.
Και μην ξαναγορασεις ντίζελ σε αυτά τα κυβικά και μάλιστα 3κυλινδρο..... -
Γνωστό προβληματικό μοτέρ ο 1.2TDi, βγάζει πολλά προβλήματα και εαν δεν τα προσέξεις διαλύεται....όταν έψαχνα για μικρό ντήζελ μου είχαν πει να τον αποφύγω παση θυσία. Εαν μπορείς βάλει 1.4 TDi είναι πιο της προκοπής και ιδανικά τον 1.6 TDi με τα 105 άλογα όμως, είναι σκυλί.
-
Μα 3κύλινδρο ντίζελ και με τόσο χαμηλά cc? Κρίμα που αγοράζετε τέτοια πράγματα και ντροπή και στη vag που το έβγαλε.
Δεν αξίζει να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ, θα θέλει πολλές μετατροπές και θα έρθει πολύ ακριβά. Άσε τη γραφειοκρατία στο υπουργείο, πολλές αβεβαιότητες σε αξιοπιστία και απόδοση και δεν θα μπορείς να το πουλήσεις μετά, θα το κοιτάνε με μισό μάτι.
Φτιάξε το αυτοκίνητο με το μικρότερο δυνατό κόστος και ξεφορτώσου το όσο πιο σύντομα μπορείς.
-
Εγώ θα το πουλούσα για ανταλλακτικά. Έτσι κι αλλιώς είναι κακό αυτοκίνητο με αυτόν τον κινητήρα και είναι ευκαιρία να πάρεις κάτι καλύτερο.
-
@andya3 said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Μα 3κύλινδρο ντίζελ και με τόσο χαμηλά cc? Κρίμα που αγοράζετε τέτοια πράγματα και ντροπή και στη vag που το έβγαλε.
Δεν αξίζει να βάλεις μεγαλύτερο μοτέρ, θα θέλει πολλές μετατροπές και θα έρθει πολύ ακριβά. Άσε τη γραφειοκρατία στο υπουργείο, πολλές αβεβαιότητες σε αξιοπιστία και απόδοση και δεν θα μπορείς να το πουλήσεις μετά, θα το κοιτάνε με μισό μάτι.
Φτιάξε το αυτοκίνητο με το μικρότερο δυνατό κόστος και ξεφορτώσου το όσο πιο σύντομα μπορείς.
Ντροπή αρχικά στο αγοραστικό κοινό, τη μπαρουφα της οικολογίας και στα κράτη που κυβερνούν κομπλεξικοι πολιτικοί. Μετά ντροπή στη vw που έβγαλε ένα κινητήρα που είναι πιο τραγικός από όσο θα ήταν ήδη σαν ιδέα. Τεσπα μιλάμε για κινητήρα που σε νορμάλ χώρα δεν θα τον επέλεγαν ούτε για να φτάσουν στο σούπερ μάρκετ. Εδώ έχουμε σταθερά κυβέρνησεις με κόμπλεξ.
-
Τι ντροπή ρε μάγκες;
Σιγά μη του ρίξουμε και κανένα φουτσο τον άνθρωπο από πάνω,που διάλεξε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.....
Προφανώς μέχρι εκεί έφτανε το πορτοφόλι του. -
@teo-mak said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Τι ντροπή ρε μάγκες;
Σιγά μου του ρίξουμε και κανένα φουτσο τον άνθρωπο από πάνω,που διάλεξε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.....
Προφανώς μέχρι εκεί έφτανε το πορτοφόλι του.Προφανώς δεν αναφέρομαι στον άνθρωπο που έχει το θέμα με το αυτοκίνητο αυτό. Το αγοραστικό κοινό συνεχώς διαμορφώνει την κατεύθυνση που κινείται η αυτοκίνηση πριν καν αγοράσει ένα αυτοκίνητο του γούστου του. Ο άνθρωπος παραπάνω απλά έπεσε θύμα της όλης κατάστασης δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει μηχανολογία
-
Το πήρα απόφαση ότι θα το δώσω το αυτοκίνητο είτε το φτιάξω είτε όχι. Ανάλογα τι αξίζει περισσότερο σε κόστος. Δυστυχώς έγινε το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι;
Ποιο αμάξι να εμπιστευτείς μετά με κάτι suv 1000 κυβικά που βγάζουν; Οι τιμές μεταχειρισμένων είναι στον Θεό οπότε αξίζει κάτι καινούργιο έστω και με δόσεις πιστεύω. Αλλά όλα τα μοντέλα τα βλέπω με μικρές σε κυβικά μηχανές. Ποιο μοντέλο να κοιτάξω; Έχετε να προτείνετε κάτι; -
Ο κυβισμός δεν έχει σημασία στην αξιοπιστία. Απλά το συγκεκριμένο μοτέρ ήταν προβληματικό. Υπάρχουν και μεγάλα προβληματικά μοτέρ.
-
Πάντως και οι κορεάτες έβγαλαν 1,1 τρικιλυνδρο πετρέλαιο,το οποίο πούλησε πολύ Ελλάδα και δεν έβγαλαν προβλήματα. Δεν έχει σχέση ο κυβισμός.
Γνώμη μου και εμένα, προσπάθησε να το φτιάξεις και να το φτιάξεις και να το πουλήσεις με όσο το δυνατόν μικρότερη χασουρα.
-
Ένα group που ξέρει πολύ καλά να κάνει αυτοκίνητο παράγει βιομηχανικά σκουπίδια εν γνώση του σε αρκετές περιπτώσεις. Εμείς δε μπορούμε παρά να το στειλουμε σε ένα μακρυνό ραντεβού.
-
Πάρε ένα μεταχειρισμένο και βάλτο αέριο αρκεί να μην είναι από βούτυρο. Σε 3-4 χρόνια στο καινούργιο θα χεις χάσει στην καλύτερη τα μισά σου χρήματα . Βέβαια εξαρτάται και πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας . Εγώ το αντιλαμβάνομαι 100.000κμ = -50% της αρχικής αξίας ( χειρότερα είναι στα ακριβά αυτοκίνητα αλλά τεσπά). Άλλοι λένε οκ χάνω χρήματα αλλά τουλάχιστον δεν πονοκέφαλιαζω από βλάβες, διότι υπάρχουν και αυτοί που αν τύχει στραβή τους καταβάλει ή δεν έχουν χρόνο ή όχι ο χρόνος τους είναι πιο ακριβός αν στερηθεί από τη δουλειά τούς.
Στο θέμα μας βρες ένα φθηνό κινητήρα και πούλα το, έτσι με θέμα οι μαντραδες θα σε φάνε λες και είναι τρακαρισμένο θα σου το παρουν -
Δεν φταίει η VW και η κάθε εταιρεία υπό την σκέπη της που πουλάνε τέτοια μοτέρ. Αυτοί καλά κάνουν και θα συνεχίσουν να πουλάνε όσο βρίσκονται αγοραστές,αντί να έχουν βάλει λουκέτο απο τότε που ξεκίνησαν τα γλέντια με τις φριτεζες τσι,τις καδένες και τα ντιεςτζι......
-
Το συγκεκριμένο μοτερ που έβγαλε η VW είναι ΓΤΠΚ
δεν σημαίνει αυτό ούτε ότι όλοι οι άλλοι 3κιλυνδροί είναι προβληματικοί
δεν σημαίνει αυτό οτι όλοι οι κινητήρες σε αυτά τα κυβικα είναι προβληματικοί
σταματήστε να τσουβαλιάζετε και να βγάζετε αυθαίρετα συμπερασματα από μια αποτυχία της VW για όλους τους κινητήρες ολων των κατασκευαστών.
και τετρακίλυνδροι με μεγάλο κυβισμό έχουν βγάλει πρόβλημα στο παρελθόν από άλλες εταιρείες. Ολοι οι τετρακίλυνδροι με μεγάλο κυβισμό είναι ελατωματικοί????
-
@cirus said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
σταματήστε να τσουβαλιάζετε και να βγάζετε αυθαίρετα συμπερασματα από μια αποτυχία της VW για όλους τους κινητήρες ολων των κατασκευαστών.
και τετρακίλυνδροι με μεγάλο κυβισμό έχουν βγάλει πρόβλημα στο παρελθόν από άλλες εταιρείες. Ολοι οι τετρακίλυνδροι με μεγάλο κυβισμό είναι ελατωματικοί????
Ίδιο προσδόκιμο ζωής έχουν οι 3κυλινδροι με τους 4κυλινδρους?!
-
@w202-amg said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Ναι
-
@realzeus said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
@w202-amg said in Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;:
Ναι
Οκ
Το μοτέρ τα έπαιξε τι κάνω τώρα;