-
Όπως λέει ο γάτος πούλησα και το Σουζουκι (που καλύτερη ευκαιρία δεν υπήρχε σε όλο το car.gr εκείνη τη στιγμή) και το Μάζντα που είχαν αρχίσει οι κατ ιδίαν πλειστηριασμοι και μαχαιρωματα μεταξύ συναδέλφων ποιος θα το πάρει... κατέληξε στον πιο νεαρό που το είχε ζητήσει με ειλικρίνεια απ την αρχή και 300-500€ λιγότερα απ τις "προσφορές" ως λογοδοσμενο.
-
να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μιλάμε για πλειστηριασμό οπότε αν μου πει κάποιος σου δίνω το χ ποσό παραπάνω αυτόματα τρώει άκυρο μαζί με την γνωστή απάντηση το χ ποσό να το τοποθετήσει σε συγκεκριμένο σημείο...μαγκιές δεν δέχομαι...
από την άλλη όμως εξηγώ σε ΟΛΕΣ τις αγοραπωλησίες που έχω κάνει (δεν μιλάω μόνο για αυτοκίνητα) πως όποιος ζητάει πίστωση χρόνου θα την έχει σε περίπτωση που δεν βρεθεί ΑΜΕΣΟΣ αγοραστής...
και στην τελική δεν φταίει ο πωλητής γιατί δεν ξερεις τον λογο που το πουλαει το όχημα...δεν ξερεις τον λογο που θελει τα χρηματα...εμείς μπορεί να θέλουμε να αλλάξουμε ένα αυτοκίνητο...ο αλλος μπορεί να θελει να ξεκινήσει μια ακριβή θεραπεία..μεγαλα παιδια είμαστε καταλαβαίνετε τι θελω να πω, μην παει εκει η κουβεντα.
κάποτες ήθελα πολύ ένα dell latitude 14" το είχα βρει σε μια αγγελία στα 450 ευρώ. δεδομένων των specs το σκότωνε... του στελνω και του λεω αν το έχεις διαθέσιμο μέχρι ταδε ημερομηνία στείλε μου και θα ερθω οπου μου πεις να το παρω....προφανως και δεν προλαβα...φταιει? I know, ξενερώνουμε με κατι τετοια αλλα για καποιο λογο γινονται ολα και θα βρεθεί το καλο!
υ.γ : ποτε δεν ειχα πρόβλημα με καμία αγοραπωλησία αφού από την αρχή εξηγώ.... -
@gv2000 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν μιλάμε για πλειστηριασμό οπότε αν μου πει κάποιος σου δίνω το χ ποσό παραπάνω αυτόματα τρώει άκυρο μαζί με την γνωστή απάντηση το χ ποσό να το τοποθετήσει σε συγκεκριμένο σημείο...μαγκιές δεν δέχομαι...
Δεν ειναι θεμα μαγκιας. Ειναι αγοραπωλησια. Θελεις να πουλησεις κατι με αντιτιμο . Η λογικη λεει οτι οσο πιο πολλά χρηματα το πουλησεις , τοσο καλυτερα . Εκτος αν δεν εχεις αναγκη τα χρηματα και απλα θελεις να το ξεφορτωθεις .
Αν σου δινει καποιος 20% παραπανω χρηματα, δεν θα το εδινες ? Εγω νομιζω θα το εδινα, δεν κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου. Εννοειται δεν θα ειχα δωσει τον λογο μου σε κανεναν , οτι θα του το κρατησω . -
από την άλλη όμως εξηγώ σε ΟΛΕΣ τις αγοραπωλησίες που έχω κάνει (δεν μιλάω μόνο για αυτοκίνητα) πως όποιος ζητάει πίστωση χρόνου θα την έχει σε περίπτωση που δεν βρεθεί ΑΜΕΣΟΣ αγοραστής...
Αυτό προφανώς καταλαβαίνεις οτι δεν ισχύει...
Δεν υπάρχει πίστωση χρόνου...
-
@alexandros-k said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Δεν ειναι θεμα μαγκιας. Ειναι αγοραπωλησια. Θελεις να πουλησεις κατι με αντιτιμο . Η λογικη λεει οτι οσο πιο πολλά χρηματα το πουλησεις , τοσο καλυτερα . Εκτος αν δεν εχεις αναγκη τα χρηματα και απλα θελεις να το ξεφορτωθεις .
Αν σου δινει καποιος 20% παραπανω χρηματα, δεν θα το εδινες ? Εγω νομιζω θα το εδινα, δεν κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου. Εννοειται δεν θα ειχα δωσει τον λογο μου σε κανεναν , οτι θα του το κρατησω .όχι δεν θα το έδινα, αν και προφανώς θα ήθελα. όμως άλλο ο πλειστηριασμος και άλλο η αγγελια. στην αγγελία ζητας το ποσό που θες..ποιο το νοημα τότε να μην ζητησεις απο την αρχη το ποσό που θες...
εξηγώ...η αγγελία ολοκληρώνεται όταν κάποιος εντός χρόνου δώσει το χ ποσό...όταν ένας από αυτους τους δύο παραγόντες παραβιάζεται τότε καταστρατηγείται η έννοια της αγγελίας...αρα όταν κάποιος προσφέρει παραπάνω από το ποσό που αναγράφεται στην αγγελία αυτό δεν είναι δίκαιο για τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους..εεε εγώ το είπα μαγκιά...@gtsartsal said in Προσιτό SUV made in Japan;:
γιατι?
-
@gv2000 said in [Προσιτό SUV made in Japan;]
όχι δεν θα το έδινα, αν και προφανώς θα ήθελα. όμως άλλο ο πλειστηριασμος και άλλο η αγγελια. στην αγγελία ζητας το ποσό που θες..ποιο το νοημα τότε να μην ζητησεις απο την αρχη το ποσό που θες...
Γιατι αν βαλεις το ποσο που θεωρητικα θα ηθελες , δεν θα ενδιαφερθει κανεις . Στην σπανια περιπτωση που καποιος ειναι διατεθειμενος να δωσει παραπανω γιατι να μην τον προτιμησω ?
Πλειστηριασμοι δεν εχω δει να γινονται στην Ελλαδα. Μονο σε αυτοκινητα του ΟΔΔΥ. -
Εγώ προσωπικά "ζυγίζω" συμπεριφορά.
Μαυραγορίτες και ξυπνοπουλια νεόπλουτοι τον μπούλο..... -
όχι δεν θα το έδινα, αν και προφανώς θα ήθελα. όμως άλλο ο πλειστηριασμος και άλλο η αγγελια. στην αγγελία ζητας το ποσό που θες..ποιο το νοημα τότε να μην ζητησεις απο την αρχη το ποσό που θες...
Γιατι αν βαλεις το ποσο που θεωρητικα θα ηθελες , δεν θα ενδιαφερθει κανεις . Στην σπανια περιπτωση που καποιος ειναι διατεθειμενος να δωσει παραπανω γιατι να μην τον προτιμησω ?
γιατί δεν ειναι σωστό...δεν ειναι δίκαιο...δεν μπορώ να το εξηγήσω...προφανώς και είσαι free να πραξεις οπως εσυ πιστεύεις. θα μου πεις και ποια η διαφορά να σβήσω την αγγελία και να την βάλω παραπάνω χρήματα? τότε θα ανέβει και άλλο η τιμή κ.ο.κ.
-
γιατί δεν ειναι σωστό...δεν ειναι δίκαιο...δεν μπορώ να το εξηγήσω...προφανώς και είσαι free να πραξεις οπως εσυ πιστεύεις. θα μου πεις και ποια η διαφορά να σβήσω την αγγελία και να την βάλω παραπάνω χρήματα? τότε θα ανέβει και άλλο η τιμή κ.ο.κ.
Φιλε μου κανεις δεν θα μου πει ευχαριστω, ουτε θα με ευγνωμονεί. Εις υγεια του μαλακα θα πουνε ολοι. Προφανως και εχω ηθικες αξιες, αλλά εφαρμοζω κι ενα μετρο. Οπως θα ξερεις στην κοινωνια μας, κανεις δεν παει με τον Σταυρο στο χερι....
-
Φιλε μου κανεις δεν θα μου πει ευχαριστω, ουτε θα με ευγνωμονεί. Εις υγεια του μαλακα θα πουνε ολοι. Προφανως και εχω ηθικες αξιες, αλλά εφαρμοζω κι ενα μετρο. Οπως θα ξερεις στην κοινωνια μας, κανεις δεν παει με τον Σταυρο στο χερι....
μα ρε συ αλεξ, δεν το κανεις για να σε πουνε οκ τυπο, το κανεις για να κοιμασαι καλυτερα
-
@gatoz said in [Προσιτό SUV made in Japan;]
μα ρε συ αλεξ, δεν το κανεις για να σε πουνε οκ τυπο, το κανεις για να κοιμασαι καλυτερα
Καταλαβαινω τι λετε, αλλά το βρισκω λιγο εκτος πραγματικοτητας.
Δλδ αν εγω βαλω αγγελια ενα αμαξι 10,000€ , και με παρει ενας και μου πει θελω να το δω , του πω οκ , πες που ποτε θες να το δεις . Μου πει σε μια βδομαδα και του πω οκ, αλλά αν βρεθει αλλος στο ενδιαμεσο και το παρει δεν θα σε περιμενω.
Την άλλη μερα με παρει ενας τηλ και μου πει φιλε σου δινω 11,000€ γιατι σαν το αμαξι σου δεν βρισκω αλλο σε τετοια κατασταση και παμε αυριο συνεργειο , το βλεπω και το παιρνω, αν του πω οκ ενταξει, ειμαι μαλακας και ανηθικος και καθικι ? -
Δλδ αν εγω βαλω αγγελια ενα αμαξι 10,000€ , και με παρει ενας και μου πει θελω να το δω , του πω οκ , πες που ποτε θες να το δεις . Μου πει σε μια βδομαδα και του πω οκ, αλλά αν βρεθει αλλος στο ενδιαμεσο και το παρει δεν θα σε περιμενω.
Την άλλη μερα με παρει ενας τηλ και μου πει φιλε σου δινω 11,000€ γιατι σαν το αμαξι σου δεν βρισκω αλλο σε τετοια κατασταση και παμε αυριο συνεργειο , το βλεπω και το παιρνω, αν του πω οκ ενταξει, ειμαι μαλακας και ανηθικος και καθικι ?ρε συ λεμε αν πεις οτι θα περιμενεις καποιον χωρις προϋποθεσεις.
αλλιως αν η προϋποθεση ειναι 'αν δεν βρεθει αλλος' ειναι σαν να μην εγινε ποτε το τηλεφωνο -
@gv2000 said in
γιατι?
Ξαναβάζω αυτό που έγραψες .
Που είναι η πίστωση χρόνου?
Αφού ο πρώτος που θα βρεθεί έχει προτεραιότητα.
-
@gatoz said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Την άλλη μερα με παρει ενας τηλ και μου πει φιλε σου δινω 11,000€ γιατι σαν το αμαξι σου δεν βρισκω αλλο σε τετοια κατασταση και παμε αυριο συνεργειο , το βλεπω και το παιρνω, αν του πω οκ ενταξει, ειμαι μαλακας και ανηθικος και καθικι ?ρε συ λεμε αν πεις οτι θα περιμενεις καποιον χωρις προϋποθεσεις.
αλλιως αν η προϋποθεση ειναι 'αν δεν βρεθει αλλος' ειναι σαν να μην εγινε ποτε το τηλεφωνοΑ οκ. Σπανια δινω τον λογο μου σε αγοραπωλησιες , γιατι παντα υπαρχει ο απροβλεπτος παραγοντας .
-
@xenos said in Προσιτό SUV made in Japan;:
εδιτ: μήπως γνωρίζει κάποιος σωστό εξειδικευμένο nissan προς τα βόρεια;
Δεκαετίες μόνο Nissan... Εκεί δούλευε για πολλά χρόνια και καλός μου φίλος φανοποιός.
-
@xenos said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Με έχει κουράσει η διαδικασία τρέλας αναζήτησης.
Σήμερα είπα στον άλλο οκ συμφωνώ, να πάρουμε ένα τυπικό οκ από συνεργείο να το πάρω και μου λέει ναι, αλλά αν έρθει άλλος και πει το παίρνω τώρα, θα το δώσω.
Νομίζω μόνο ψυχολόγος μπορεί να αγοράσει αυτοκίνητο πλέον.
Αρχίζω να θυμάμαι γιατί είχα πάρει καινούργιο την προηγούμενη φορά.
Με έχουν κουράσει. Μήπως να τα φάω σε ταξί να τελειωνω;Πήρα τηλέφωνο στις 10 το πρωί για ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη. Περιοχή Φάληρο.
Εγώ ήμουν γραφείο Καλλιθέα. Ήμουν κοντά.
Μου λέει "έλα εδώ στο ΣΕΦ όποτε μπορέσεις να το δεις με την ησυχία σου".
Του λέω ότι θα τον πάρω κατά τις 4 το μεσημέρι για να πάω κατευθείαν μετά την δουλειά.Τον πήρα τηλέφωνο στις 4 ακριβώς και μου λέει:
"Φίλε μου πουλήθηκε. Ήρθε στις 11 μία κυρία μεγάλη σε ηλικία και κουβαλούσε μαζί της μηχανικό. Το έλεγξε και κατευθείαν το αγόρασε μετρητά. Πήγαμε και κάναμε μεταβίβαση."Μετά από λίγο η αγγελία είχε διαγραφεί.
Αυτό με τον "προσωπικό μηχανικό" δεν το ακούω πρώτη φορά. Το έχω ακούσει σε πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων ιδιωτών που τα πουλάνε.
-
@civil357 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Νομίζω ότι οι εξαιρέσεις είμαστε εμείς εδώ μέσα που έχουμε μια στοιχειώδη επαφή με το θέμα αυτοκίνητο και έλεγχος μεταχειρισμένων. Οι περισσότεροι φοβάμαι ότι το πολύ να κάνουν έναν τυπικό μακροσκοπικό έλεγχο με μάστορα και αν. Υπάρχουν τόσες πολλές μεγάλες μάντρες μεταχειρισμένων που δεν αφήνουν το αυτοκίνητο να βγεί καν από το χώρο τους για έλεγχο.
Πως θα μπορούσε να επιβιώνει άλλωστε τόση σαπίλα στο χώρο των μεταχειρισμένων, αν όλοι οι αγοραστές ήταν συνειδητοποιημένοι; Η λογική λέει ότι σταδιακά θα είχε καθαρίσει η αγορά.
Είναι ακριβώς όπως τα λες.
Βρίσκω ένα peugeot 308 στην Autovalue. Το βλέπω, παίρνω τηλέφωνο, υπήρχε, πήγα να το δω, απόγευμα μετά την δουλειά. Κάνω test drive και αμέσως κλείνω ραντεβού (ήμουν μέσα στην autovalue) την άλλη μέρα το πρωί για έλεγχο σε πολύ κοντινό συνεργείο peugeot.
Γυρίζω σπίτι μου. Ξεκινώ την άλλη μέρα το πρωί να πάρω το 308 για έλεγχο. Πάω στην autovalue και το αυτοκίνητο δεν υπήρχε. Πουλήθηκε. Πότε; Μία ώρα μετά το δικό μου test drive. Λίγο πριν κλείσει η έκθεση.
Πήγε κάποιος ιδιώτης το είδε και το αγόρασε χωρίς καν test drive ή έλεγχο. Μετρητά... Και εγώ έμεινα σαν το χάνο να κοιτώ μέσα στην έκθεση.
-
@storm said in Προσιτό SUV made in Japan;:
@civil357 said in Προσιτό SUV made in Japan;:
Νομίζω ότι οι εξαιρέσεις είμαστε εμείς εδώ μέσα που έχουμε μια στοιχειώδη επαφή με το θέμα αυτοκίνητο και έλεγχος μεταχειρισμένων. Οι περισσότεροι φοβάμαι ότι το πολύ να κάνουν έναν τυπικό μακροσκοπικό έλεγχο με μάστορα και αν. Υπάρχουν τόσες πολλές μεγάλες μάντρες μεταχειρισμένων που δεν αφήνουν το αυτοκίνητο να βγεί καν από το χώρο τους για έλεγχο.
Πως θα μπορούσε να επιβιώνει άλλωστε τόση σαπίλα στο χώρο των μεταχειρισμένων, αν όλοι οι αγοραστές ήταν συνειδητοποιημένοι; Η λογική λέει ότι σταδιακά θα είχε καθαρίσει η αγορά.
Είναι ακριβώς όπως τα λες.
Βρίσκω ένα peugeot 308 στην Autovalue. Το βλέπω, παίρνω τηλέφωνο, υπήρχε, πήγα να το δω, απόγευμα μετά την δουλειά. Κάνω test drive και αμέσως κλείνω ραντεβού (ήμουν μέσα στην autovalue) την άλλη μέρα το πρωί για έλεγχο σε πολύ κοντινό συνεργείο peugeot.
Γυρίζω σπίτι μου. Ξεκινώ την άλλη μέρα το πρωί να πάρω το 308 για έλεγχο. Πάω στην autovalue και το αυτοκίνητο δεν υπήρχε. Πουλήθηκε. Πότε; Μία ώρα μετά το δικό μου test drive. Λίγο πριν κλείσει η έκθεση.
Πήγε κάποιος ιδιώτης το είδε και το αγόρασε χωρίς καν test drive ή έλεγχο. Μετρητά... Και εγώ έμεινα σαν το χάνο να κοιτώ μέσα στην έκθεση.
Όταν πούλησα το Opel Astra H GTC που το είχα τουμπανιάσει κιόλας (εξατμίσεις , intercoolers , προγράμματα) ήρθε ένα τύπος το βράδυ στις 22.00 , άνοιξε και κοίταξε μέσα στο καπό με έναν φακό για 5 δευτερόλεπτα , μου έδωσε 10.000ε και μου είπε θα έρθω αύριο για την μεταβίβαση, νομίζω έκατσε και μέσα για άλλα 5 δευτερόλεπτα.
Υπάρχουν τύποι για όλα τελικά -
αφού το γράφω ρε σείς ΑΜΕΣΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ. τύπου έρχομαι και το παίρνω τώρα όπου και αν βρίσκεσαι τοις μετρητοίς. ούτε προκαταβολές ούτε τίποτα… εεε σε τέτοια περίπτωση δεν μπορώ να περιμένω τον πρώτο… αυτό εννοώ.
αν όμως και ο δεύτερος μου πει κάτσε να το πάω στον μηχανικό μου κλπ εεεε τότε και αυτός στην ουρά…που οκ καλά κάνει… -
@tsofras said in Προσιτό SUV made in Japan;:
νομίζω έκατσε και μέσα για άλλα 5 δευτερόλεπτα.
Μπήκε, μύρισε, κατάλαβε...και αγόρασε...
Κάτι σαν τα σουβλατζίδικα... Αν μυρίζει όμορφα, μπαίνεις και τρως...χα!χα!
Προσιτό SUV made in Japan;