-
@christosvvs said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Τον Ιανουάριο που είχα μιλήσει με τα κεντρικά της Opel, μου είχαν πει ότι οι τιμές αναμένονται Μάρτιο με Απρίλιο! Κάνε αν θες μία ερώτηση, μπορεί να γνωρίζουν και απλά να μην έχουν ανακοινωθεί! Τουλάχιστον να έχεις μία εικόνα, μη χάσεις τζάμπα το προωθητικό που τρέχει ακόμα για το 308...
+1
Στην peugeot γνωρίζανε τις τιμές από αρχές του χρόνου για το 308,όμως τον τιμοκατάλογο στο site τον ενημέρωσαν και με τις τιμές του 308 μόλις χθες ή προχθές (μέχρι Τρίτη που τον έβλεπα είχε τιμοκατάλογο 3-1-2022,χωρίς το 308). -
@georgemit said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Μέχρι πότε είναι το προωθητικό;
Το θέμα είναι ότι δε μπορώ να παραγγείλω πριν τον Ιούλιο.
Μέχρι 30/6 θα είμαι Χανιά και μετά επιστρέφω μόνιμα στο Βραχάτι, δε θέλω να το παραγγείλω από εδώ γιατί θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να επιστρέψω για να παραλάβω.Σίγουρα θα είναι σε ισχύ μέχρι τέλος του μήνα απ όσο γνωρίζω! Το αν θα το ανανεώσουν και για τον επόμενο μήνα δεν το γνωρίζω. Το πάνε μήνα μήνα. Σκέψου ότι όταν ξεκίνησε είχε αρχική ισχύ μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του '21 και τελικά ανανέωση στην ανανέωση πιάσαμε Απρίλη.
Το άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να πας να το δεις, να κάνεις test drive εκεί που είσαι και αν σου αρέσει και σε βολεύει ως αυτοκίνητο, ξεκινάς τα τηλέφωνα σε αντιπροσωπείες που σε βολεύουν να παραλάβεις (εμένα μου δώσανε 3-4 μήνες αναμονή, αλλά δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε) για προσφορές. Και αν βρεις κάτι καλό το κλείνεις, καβατζωνεις την προσφορά και όταν με το καλό βγει το astra και αν συμφέρει περισσότερο ακυρώνεις και κλείνεις το astra...
Στο δικό μου έντυπο παραγγελίας το αναγράφει και στα ψιλά γράμματα ότι ανά πάσα στιγμή μπορώ να ακυρώσω και να πάρω την προκαταβολή πίσω! -
@panormus772 said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
@christosvvs said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Τον Ιανουάριο που είχα μιλήσει με τα κεντρικά της Opel, μου είχαν πει ότι οι τιμές αναμένονται Μάρτιο με Απρίλιο! Κάνε αν θες μία ερώτηση, μπορεί να γνωρίζουν και απλά να μην έχουν ανακοινωθεί! Τουλάχιστον να έχεις μία εικόνα, μη χάσεις τζάμπα το προωθητικό που τρέχει ακόμα για το 308...
+1
Στην peugeot γνωρίζανε τις τιμές από αρχές του χρόνου για το 308,όμως τον τιμοκατάλογο στο site τον ενημέρωσαν και με τις τιμές του 308 μόλις χθες ή προχθές (μέχρι Τρίτη που τον έβλεπα είχε τιμοκατάλογο 3-1-2022,χωρίς το 308).Ισχύει! Είχα πάρει τις τιμές (με το προωθητικό) από αντιπροσωπεία της Αθήνας, από τα τέλη Νοεμβρίου του '21 σχεδόν!
-
Οικογένεια με 2 παιδιά χρειάζεται χώρους στο αυτοκίνητο. Το αυτόματο κιβώτιο και το mild hybrid για κίνηση σε ανοιχτούς δρόμους δεν θα σου φανούν πολύ χρήσιμα. Καλύτερα να επενδύσεις τα λεφτά σου στις πραγματικές ανάγκες.
Αν δεν καταλήξεις σε diesel, εναλλακτικά του i30 μπορείς να δεις και το leon με τα 130 άλογα. Νομίζω η διαφορά τιμής τους δεν είναι μεγάλη, είναι πιο ευρύχωρο, καίει λιγότερο, πατάει καλύτερα στον ανοιχτό δρόμο και έχει καλύτερο χειροκίνητο κιβώτιο. -
@christosvvs Ποια έκδοση παράγγειλες; Το προωθητικό είναι το 1.000άρικο; το ντίζελ στα 23.300 δηλαδή;
Προκαταβολή τι έδωσες; την κανονική ή κανα 500άρικο και η κανονικη μόλις έρθει το αυτοκίνητο;@andya3 Το leon δεν έχει ξεφύγει κι αυτό σε τιμές όπως τα golf;
-
Με μια μικρη υπερβαση βλεπεις και το αρκανα, πιο σβελτο , με εξαιρετικο πατημα , πολυ ταξιδιαρικο, αυτοματο, καλυτερους χωρους παντου , μου αφησε εξαιρετικες εντυπωσεις σαφως καλυτερες απο το 308 συνολικα οδηγικα
-
Αν κάνω την υπέρβαση θα την κάνω για το eat8. Το arkana το θεωρώ και λίγο ακριβό γι αυτά που προσφέρει. Είναι και μακρύ, δε με βολεύει στο υπόγειο πάρκινγκ στο σπίτι.
-
@christosvvs Ποια έκδοση παράγγειλες; Το προωθητικό είναι το 1.000άρικο; το ντίζελ στα 23.300 δηλαδή;
Προκαταβολή τι έδωσες; την κανονική ή κανα 500άρικο και η κανονικη μόλις έρθει το αυτοκίνητο;@andya3 Το leon δεν έχει ξεφύγει κι αυτό σε τιμές όπως τα golf;
Allure plus, βενζίνη 1.2 με τα 130 άλογα.
Το προωθητικό ναι, είναι 1000 ευρώ έκπτωση και δωρεάν το πράσινο μεταλλικό χρώμα. Επίσης πήρα και επιπλέον έκπτωση στην τιμή από την αντιπροσωπεία (το οποίο παίζει σε αρκετές αντιπροσωπείες από ότι βλέπω). Προκαταβολή έδωσα 1000 ευρώ, αλλά αυτό μπορεί να παίζει ανά αντιπροσωπεία.
Το leon εκεί κοντά με το 308 παίζει, ανάλογα τις εκδόσεις. Πχ η xcellence plus (που την θεωρώ από τις πιο πλούσιες σε εξοπλισμό) συν εξτρά εξοπλισμό που έβαζα εγώ, μου έβγαινε κάνα 500αρικο διαφορά από το 308.
Και γω ανάμεσα σε 308, Astra και leon ήμουν, έκλεισα το 1ο γιατί πιστεύω έκανα καλό ντιλ, συν ότι είχε τον καλύτερο χρόνο παράδοσης, αλλά παρακολουθώ ακόμα και τα άλλα 2 μήπως στο τέλος κάτσει καμιά καλύτερη προσφορά.
Ακριβώς, active plus diesel στο πράσινο χρώμα, θα σου βγει 23.300 συν 200 ευρώ περίπου τα έξοδα μεταφοράς κλπ., υπολόγιζε χοντρικά στα 23500. Και μπορείς πιστεύω σχετικά εύκολα να πάρεις και επιπλέον έκπτωση 400-500 ευρώ, οπότε 23.000 τελική περίπου. Αναφέρομαι στο χειροκίνητο. Για το αυτόματο υπολόγισε τα αντίστοιχα στην τιμή που βλέπεις στο site, κοντά στα 25500 περίπου. -
Το golf είναι ο ορισμός του hatchback αλλά ακριβούτσικο.
Για το budget που ανέφερες, με 22-23k χτυπάς άνετα το leon 130hp, από έκδοση style και πάνω. Έχει πολύ καλό εξοπλισμό και είναι μαζί με το Hyundai απόλυτα vfm.
Δες το και στο Internet, βλέπω έφτιαξαν κι ένα "στοιχειώδη" διαμορφωτή, πάλι καλά, καιρός ήταν. -
Αν κάνω την υπέρβαση θα την κάνω για το eat8. Το arkana το θεωρώ και λίγο ακριβό γι αυτά που προσφέρει. Είναι και μακρύ, δε με βολεύει στο υπόγειο πάρκινγκ στο σπίτι.
εσυ ξερεις τι σε βολευει παντως προσωπικα με εντυπωσιασε, κινητηρας κιβωτιο χαμηλος θορυβος . φοβερο πατημα στιβαροτητα πλαισιου χωρις τους αεροδυναμικους θορυβους του 308 , αρχοντικη θεση οδηγησης , ωραιο τιμονι, φρενα. Αψογο. Ηταν απο τα λιγα αμαξια που εχω μπει και δεν ειπα ακριβο για αυτα που προσφερει. Πρωτη φορα οδηγησα ρενο και πραγματικα με εντυπωσιασε.
-
@christosvvs … Ο μόνος τρόπος να πεισθεί η σύζυγος είναι να το οδηγήσει. Θα πάθει ότι η δικιά μου,το οδήγησε και δεν ξανά κατέβηκε….
Το προωθητικό ισχύει μέχρι αρχές Μαίου σίγουρα κατά δήλωση του πωλητή που είδα προχθές. -
Μέχρι 30/6 θα είμαι Χανιά και μετά επιστρέφω μόνιμα στο Βραχάτι, δε θέλω να το παραγγείλω από εδώ γιατί θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να επιστρέψω για να παραλάβω.Μην πελαγώνεις τζάμπα. Είναι βέβαιο ότι μπορείς να παραγγείλεις από αντιπροσωπεία της Κρήτης, όπου βρίσκεσαι και να συμφωνήσεις παράδοση σε αντιπροσωπεία της Αθήνας ή της Κορίνθου ή όποια άλλη σε βολεύει.
Κρίμα είναι να χάσεις το χιλιάρικο της έκπτωσης και το δωρεάν πράσινο μεταλλικό χρώμα, αν έχεις αποφασίσει για 308.Κατά τ' άλλα, με έχει μπερδέψει η έρευνα αγοράς που κάνεις. Έλεγες ότι είσαι ευχαριστημένος από το Scala (και καλά κάνεις γιατί είναι μια χαρά αυτοκίνητο) αλλά μετάνιωσες που δεν το πήρες 1.6 TDi DSG, πρωτίστως για λόγους οικονομίας και δευτερευόντως για την ευκολία του αυτόματου. Και τελικά πλην του 308, κοιτάς βενζινοκίνητα που θα καίνε παραπάνω από το εξαιρετικά οικονομικό (για βενζίνη) Scala. Μάλλον πρέπει να βάλεις τις προτεραιότητες σου σε μια σειρά.
-
@harisma23 said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Μέχρι 30/6 θα είμαι Χανιά και μετά επιστρέφω μόνιμα στο Βραχάτι, δε θέλω να το παραγγείλω από εδώ γιατί θα πρέπει μετά το καλοκαίρι να επιστρέψω για να παραλάβω.Μην πελαγώνεις τζάμπα. Είναι βέβαιο ότι μπορείς να παραγγείλεις από αντιπροσωπεία της Κρήτης, όπου βρίσκεσαι και να συμφωνήσεις παράδοση σε αντιπροσωπεία της Αθήνας ή της Κορίνθου ή όποια άλλη σε βολεύει.
Κρίμα είναι να χάσεις το χιλιάρικο της έκπτωσης και το δωρεάν πράσινο μεταλλικό χρώμα, αν έχεις αποφασίσει για 308.Κατά τ' άλλα, με έχει μπερδέψει η έρευνα αγοράς που κάνεις. Έλεγες ότι είσαι ευχαριστημένος από το Scala (και καλά κάνεις γιατί είναι μια χαρά αυτοκίνητο) αλλά μετάνιωσες που δεν το πήρες 1.6 TDi DSG, πρωτίστως για λόγους οικονομίας και δευτερευόντως για την ευκολία του αυτόματου. Και τελικά πλην του 308, κοιτάς βενζινοκίνητα που θα καίνε παραπάνω από το εξαιρετικά οικονομικό (για βενζίνη) Scala. Μάλλον πρέπει να βάλεις τις προτεραιότητες σου σε μια σειρά.
Θα το σκεφτώ για την παραγγελία στην Κρήτη αν και δε το βιάζομαι. Ο λόγος που δίνω το scala είναι ότι ο πατέρας μου σκοπεύει να αγοράσει αυτοκίνητο (εδώ και 1 χρόνο και τον καθυστερώ) οπότε συμφωνήσαμε να του δώσω το skoda, θα μου δώσει το ποσό που είχα δώσει και θα πάρω εγώ το καινούριο.
Ναι η οικονομία καυσίμου με ενδιαφέρει, όσο μπορούμε να μιλάμε για οικονομία με το πετρέλαιο στα 2€. Αυτό που σκέφτομαι είναι πως ακόμα και το i30 που είναι βενζίνη δε θα είναι πολύ πιο βενζινοβόρο από το scala, μιας και είναι mh και γενικά όπως είπα οδηγώ σε ανοιχτούς δρόμους. Από την άλλη θα έχω ένα αρκετά πιο δυνατό αυτοκίνητο.
Πήγα σήμερα στη peugeot εδώ στα Χανιά και έφαγα πόρτα. Είναι κλειστά τα Σάββατα, θα πάω ξανα Δευτέρα. Το έχει σε allure αν κατάλαβα σωστά από τις ζάντες, σε ασημογκρι χρώμα. Είναι εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το χρώμα δε μου άρεσε. -
Το i30 160 με το scala 1.0 πιστεύω έχουν 2 λτ διαφορά στις ίδιες συνθήκες. Πόσο καις με το Σκόντα;
-
Η κατανάλωση μετά 25.000 χλμ έχει σταθεροποιηθεί στα 6,2. Γύρω στα 7,5 το υπολογίζω το ι30.
-
@georgemit said in [Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).]
Πήγα σήμερα στη peugeot εδώ στα Χανιά και έφαγα πόρτα. Είναι κλειστά τα Σάββατα, θα πάω ξανα Δευτέρα. Το έχει σε allure αν κατάλαβα σωστά από τις ζάντες, σε ασημογκρι χρώμα. Είναι εντυπωσιακό αυτοκίνητο, το χρώμα δε μου άρεσε.
Αν βρεθείς στην peugeot στα Χανιά, μίλα με τον Φραγκίσκο (φαντάζομαι είναι ακόμα εκεί). Αν σε κάτι μπορεί να σε βοηθήσει, θα το κάνει.
-
Επανέρχομαι στο συγκεκριμένο τόπικ.
Πήγα και οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα το i30 1.5 160 Nline Hatch. Μου άρεσε σε όλα και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων Πέμπτη ή Παρασκευή το κλείνω.
Η ερώτηση που έχω να κάνω είναι η εξής:
Έχω πάρει προσφορές από 2 αντιπροσωπείες μέχρι στιγμής για το ίδιο ποσό προκαταβολής και αριθμό δόσεων. Στη μια αντιπροσωπεία η δόση βγαίνει χαμηλότερη. Υπολογίζουν άλλο επιτόκιο; Δεν είναι στανταρ; Επίσης στην αντιπροσωπεία που μου κάνει την καλύτερη προσφορά μου δίνει ημερομηνία παράδοσης, για το χρώμα που θέλω, 4 με 6 μήνες, ενώ ο άλλος 6 με 9.
Αν γνωρίζει κανείς τι παίζει σχετικά; -
Πήγα και οδήγησα την προηγούμενη εβδομάδα το i30 1.5 160 Nline Hatch. Μου άρεσε σε όλα και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά. Καλώς εχόντων των πραγμάτων Πέμπτη ή Παρασκευή το κλείνω.
Έχω πάρει προσφορές από 2 αντιπροσωπείες μέχρι στιγμής για το ίδιο ποσό προκαταβολής και αριθμό δόσεων. Στη μια αντιπροσωπεία η δόση βγαίνει χαμηλότερη. Υπολογίζουν άλλο επιτόκιο; Δεν είναι στανταρ; Επίσης στην αντιπροσωπεία που μου κάνει την καλύτερη προσφορά μου δίνει ημερομηνία παράδοσης, για το χρώμα που θέλω, 4 με 6 μήνες, ενώ ο άλλος 6 με 9.
Αν γνωρίζει κανείς τι παίζει σχετικά;Εγώ δεν γνωρίζω οπότε δεν απαντώ.
Αλλά με το καλό εύχομαι. Σουπερ επιλογή. καλό και πάρα πολύ τίμιο αυτοκινητο.
Εμένα μαρέσει πολύ η έκδοση fastback, πιστεύω για τα δικά μου γούστα είναι πολύ ωραιος ο σχεδιασμός. την είδες? ποια εκδοση πήρες?
το scala πάλι τίμιο αλλά νομίζω ανωτερο είναι το i30 και με 160hp πολύ πιο δυνατο
-
Επίσης στην αντιπροσωπεία που μου κάνει την καλύτερη προσφορά μου δίνει ημερομηνία παράδοσης, για το χρώμα που θέλω, 4 με 6 μήνες, ενώ ο άλλος 6 με 9.
Αν γνωρίζει κανείς τι παίζει σχετικά;Απλά ο ενας δεν θελει να τον βρίζεις μολις αργησει.
Αν ειναι καπου στους 6 μηνες η αναμονη, ο ενας το βλέπει μισο-αδειο και ο αλλος μισο γεμάτο το ποτήρι.
-
@cirus said in Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).:
Αν γνωρίζει κανείς τι παίζει σχετικά;Εγώ δεν γνωρίζω οπότε δεν απαντώ.
Αλλά με το καλό εύχομαι. Σουπερ επιλογή. καλό και πάρα πολύ τίμιο αυτοκινητο.
Εμένα μαρέσει πολύ η έκδοση fastback, πιστεύω για τα δικά μου γούστα είναι πολύ ωραιος ο σχεδιασμός. την είδες? ποια εκδοση πήρες?
το scala πάλι τίμιο αλλά νομίζω ανωτερο είναι το i30 και με 160hp πολύ πιο δυνατο
Ευχαριστώ πολύ!
Το 1.5 N line hatch manual. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το 1.0 Nline 7dct. Τιμή η ίδια τελικά προτίμησα τα άλογα από το αυτόματο.
Ο χρόνος αναμονής είναι για το μπλε dark teal. Τα 3 γκρι που έχει το site έχουν παράδοση Νοέμβρη αλλά δε μου αρέσουν.
Η διαφορά στη δόση είναι γιατί ο ένας δεν υπολόγισε την ασφάλεια του δανείου.
Ταξίδι Νο2, νέο αυτοκίνητο (πάλι).