-
@teo-mak said in Citroen Ami:
Δεν κατακρίνεται η ιδέα καθ αυτή, παρά μόνο η συγκεκριμένη υλοποίηση.
Είναι ντροπή για μια εταιρεία όπως η Citroen να βγάζει σε κυκλοφορία ένα τέτοιο όχημα με μηδαμινή προστασία των επιβατών.Μηδαμινή προστασία έχει ο πεζός, αλλά δεν τους λέμε "ντροπή" όταν κυκλοφορούν! Το ίδιο τα ποδήλατα, τα μηχανάκια, τα πατίνια και ένα σωρό άλλα οχήματα. Αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη προστασία από τα προαναφερθέντα. Έχεις μπερδέψει το τι ακριβώς είναι αυτό το όχημα.. επειδή έχει 4 ροδες δεν σημαίνει ότι είναι αυτοκίνητο..το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν είναι για Αττική οδό και Συγγρού (άλλωστε απαγορεύεται να μπαίνουν μοτοποδήλατα και παρόμοιας χρήσης οχήματα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας), αλλά για δρόμους στα όρια ταχύτητάς του.
Το ξέρεις ότι είναι ολόκληρη κατηγορία που δίνει διπλώματα από τα 16, έτσι;
-
@dublin said in Citroen Ami:
@ggab said in Citroen Ami:
@ggab said in Citroen Ami:
Βλέπω και στην γειτονιά πλέον. Σε λίγο θα είναι παντού!
Στο μέλλον οι μεγαλουπόλεις θα είναι γεμάτες τέτοια, οπότε κοιτάξτε να τα συνηθίζετε σιγά σιγά εσείς οι αντρακλες με τα C/D/E/F/G suv..
Δηλαδή όποιος θέλει πραγματικό αυτοκίνητο με τα στοιχειώδη για την ασφάλεια του και της οικογένειας του,το παίζει άντρακλας;;;;
Απεναντίας,θέλει κότσια να μπεις σε αυτό το πράμα και να ξέρεις ότι μπορεί να σε σκοτώσει και ποδήλατο!Δεν είναι αυτοκίνητο χρυσέ μου! Και σε σχέση με ποδήλατο και πατίνι, ναι, είναι ασφαλέστερο και προστατεύει καλύτερα από τα στοιχεία της φύσης. Διαβάστε κάνα άρθρο πριν κατακρίνετε..
Δεν είναι αυτοκίνητο,δεν είναι πατίνι,δεν είναι είναι για τίποτα. Πανάκριβο και επικίνδυνο. Όσοι συμπαθάτε το λοχία,δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποδεχθείτε αυτό το πράμα. Οι κινέζοι βγάζουν τέτοια με το φτυάρι αλλά δεν βλέπω διθυράμβους........
Όταν τα δούμε στην χώρα μας θα τα κρίνουμε, μέχρι στιγμής είναι το φθηνότερο τέτοιο που μπορείς να πάρεις.
Δεν έχει καν σχέση με τη Citroen, ο οποιοσδήποτε μπορεί να βγάλει ένα τέτοιο όχημα, όταν βγουν και άλλα θα τα δούμε και θα τα κρίνουμε, κάποιοι θα τα αγοράσουν κι' όλας.
Έως τότε καλύτερα να έχει το Λοχιοσημο και να πηγαίνω στους φίλους μου στην Ομεγα Αγίας Παρασκευής που τα σπάνε, παρά κάναν εισαγωγέα στην Πατησίων σε καμία στοά μέσα που έτυχε να φέρει 10 οχήματα από Κίνα σε ένα κοντέινερ το χρόνο..
Πάντως η μετακίνηση, ειδικά στις πόλεις, αλλάζει πολύ, δεν είναι κακό να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό.
Γι'αυτό ακριβώς το κατακρίνω,έχω το μυαλό μου ανοιχτό και σκέφτομαι:τί μου πασάρουν και πόσα μου ζητάνε;;;τί μου προσφέρει;;;τί μου παρέχει;;;;
Στη σούμα βλέπω ότι το λιγότερο είναι κοροϊδία. Δεν παρέχει καμία ασφάλεια. Δεν έχει βασικό εξοπλισμό άνεσης. Μπάζει νερά,δηλαδή ποιότητα κατασκευής ζερο! Δεν έχει τη στοιχειώδη αυτονομία για να κινείται εντός Αττικής. Δεν έχει τη στοιχειώδη ταχύτητα για κίνηση σε αυτοκινητόδρομο.Για όλα αυτά πρέπει να δώσω αρκετά χρήματα.
Η εν λόγω εταιρεία δεν έπρεπε να βγάλει αυτό το πράμα σεβόμενη τον καταναλωτή. -
Καλά, δεν αναγκάζει κανένας κανέναν να αγοράσει κάτι που δεν θέλει! Από την άλλη δεν μπορεί να το απαγορεύσει και κανείς!
-
Δεν κατακρίνεται η ιδέα καθ αυτή, παρά μόνο η συγκεκριμένη υλοποίηση.
Είναι ντροπή για μια εταιρεία όπως η Citroen να βγάζει σε κυκλοφορία ένα τέτοιο όχημα με μηδαμινή προστασία των επιβατών.Μηδαμινή προστασία έχει ο πεζός, αλλά δεν τους λέμε "ντροπή" όταν κυκλοφορούν! Το ίδιο τα ποδήλατα, τα μηχανάκια, τα πατίνια και ένα σωρό άλλα οχήματα. Αυτό έχει πολύ μεγαλύτερη προστασία από τα προαναφερθέντα. Έχεις μπερδέψει το τι ακριβώς είναι αυτό το όχημα.. επειδή έχει 4 ροδες δεν σημαίνει ότι είναι αυτοκίνητο..το έχουμε ξανασυζητήσει, δεν είναι για Αττική οδό και Συγγρού (άλλωστε απαγορεύεται να μπαίνουν μοτοποδήλατα και παρόμοιας χρήσης οχήματα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας), αλλά για δρόμους στα όρια ταχύτητάς του.
Το ξέρεις ότι είναι ολόκληρη κατηγορία που δίνει διπλώματα από τα 16, έτσι;
Το ξέρεις ότι ο πεζός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μηχανοκίνητος έτσι; .
Να σου θυμίσω επίσης ότι ο ποδηλάτης και γενικά ο χρήστης δικύκλου,αν θέλει να έχει μια στοιχειώδη προστασία πρέπει να φοράει κράνος και επιγονατίδες;
Η μοναδική προστασία που προσφέρει ο κάδος αυτός είναι από σκουπιδακια που μπορεί να μπουν στο μάτι των επιβατών.
Και ναι, από την στιγμή που η Citroen το προσφέρει σαν ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ, εγώ προσωπικά περίμενα να φέρει τουλάχιστον ενα κλωβό ασφαλείας, τίποτα παραπάνω. -
ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ...
ΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ?
-
Ότι έχει 4 ρόδες δεν είναι απαραίτητα αυτοκίνητο.
-
η φιρμα φαινεται να εχει καλους υπολληλους. με διπλα προφιλ?
-
οι κινέζοι βγάζουν παρόμοια με το ami αλλά πολύ καλύτερα σε όλα τα χαρακτηριστηκά οχήματα, αφου αμαξι δεν είναι οκ
το πρόσχημα που δεν τα φέρνουν τα κινέζικα είναι η ασφάλεια.
και πάει η citroen και φτιάχνει ενα κακοφτιαγμένο πράγμα , κακή αντιγραφή των κινέζικων με χειρότερες επιδόσεις και πολύ ακριβή τιμή και το πλασάρει σαν καινοτομία.
Το ότι δεν προσφέρει καμία ασφάλεια δικαιολογείται από την Citroen ότι δεν πάει πάνω από 45 χλμ/ω που είναι ηλίθιο φυσικό γιατι μπορείς να σκοτωθεις και με 0χλμ/ω αν πέσει πάνω σου αλλος.
Τωρα τι να σχολιάσεις σε αυτό????
Να βγάλουν ηλεκτρικούς κουβάδες να πάρουμε όλοι!!!!! με κάποια ασφάλεια όμως. ενα abs, ενα κλωβό ασφαλείας ελεος
Αλλιώς να μας αφήσουν να αγοράσουμε τα κινέζικα που θα είναι και καλύτερα και στην μισή τιμή από την βλακεία αυτή να τελιώνουμε.
Δεν είμαστε εναντίον της προσπάθειας αυτής αλλά αυτό το επικύνδινο πράγμα (λέγε με ami) και για τον οδηγό και για τους γύρω του δεν θα έπρεπε να βγει στους δρόμους ποτέ.
-
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως πέφτουν τα standards, των ανθρώπων μόνο με το άκουσμα ενός επωνύμου brand.
Αν για παράδειγμα το αντικείμενο αυτό (γιατί αυτοκίνητο δεν είναι ) είχε μια ονομασία άλλη ,θα το επαινούσαν;
Και μην αρχίσουμε πάλι την μέρα της μαρμότας περί μικροκινητικότητας, αφού τέτοια οχήματα κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και με καλύτερα χαρακτηριστικά από το Ami. -
Ναι, αλλάζει η κριτική μας Όταν είναι κάτι το επώνυμο, χώρια τους φανμποισμούς.
Για μένα η απορία είναι άλλη. Δοθείσης της ηλεκτροκίνησης και των φθηνών κινέζικων και όχι μόνο που θα μπουν στην αγορά, μήπως υπάρξει μετακίνηση του κοινού σε τέτοια αμάξια; σε κάποιο ποσοστό βέβαια. Να λέει πχ ο άλλος αύριο δεν θα πάρω γουρούνα/μοτοσυκλέτα/μετάχειρο δεκαετίας, αλλά θα πάρω ένα τέτοιο ηλεκτρικό για τα βασικά δρομολόγια σε τράπεζες, φούρνο, λαϊκή, σούπερ, φαρμακείο κοκ. Προς το παρόν βλέπω κάποια λίγα τέτοια παιχνιδάκια σε εξοχικά να τα οδηγάνε γέροι, μήπως πάμε σε κάτι μαζικότερο; -
@dstou said in Citroen Ami:
Ναι, αλλάζει η κριτική μας Όταν είναι κάτι το επώνυμο, χώρια τους φανμποισμούς.
Για μένα η απορία είναι άλλη. Δοθείσης της ηλεκτροκίνησης και των φθηνών κινέζικων και όχι μόνο που θα μπουν στην αγορά, μήπως υπάρξει μετακίνηση του κοινού σε τέτοια αμάξια; σε κάποιο ποσοστό βέβαια. Να λέει πχ ο άλλος αύριο δεν θα πάρω γουρούνα/μοτοσυκλέτα/μετάχειρο δεκαετίας, αλλά θα πάρω ένα τέτοιο ηλεκτρικό για τα βασικά δρομολόγια σε τράπεζες, φούρνο, λαϊκή, σούπερ, φαρμακείο κοκ. Προς το παρόν βλέπω κάποια λίγα τέτοια παιχνιδάκια σε εξοχικά να τα οδηγάνε γέροι, μήπως πάμε σε κάτι μαζικότερο;Φυσικά και αυτό θα γίνει. Ήδη βλέπω πολλά στον δρόμο, και εκείνη την άλλη μάρκα που κυκλοφορεί πολύ (μία Κινεζική που όμως έχει σωστή αντιπροσώπευση).
Επίσης τα οδηγούν και 16χρονα, στην εποχή μας έπαιρναν παπια, Chally και Dax..
Εγώ το αντίθετο έχω καταλάβει, η κόντρα είναι ΓΙΑΤΙ να κυκλοφορούν αυτά, και ΓΙΑΤΙ να βγάλει η Citroen ένα τέτοιο, δηλαδή δικά σας συμπλέγματα, όχι αυτών που τα αγοράζουν ή της Citroen. H Citroen επενδύει όπως όλοι στην μικροκινητικοτητα, απλά έκανε αυτή την κίνηση πρώτη. Κάποιους που τους βολεύει αυτό, θα κάνουν την κίνηση, δεν πα να λέτε εσείς...με μισά λεφτά από αυτοκίνητο, 1/3 από κανονικό ηλεκτρικό, και αστεία έξοδα συντήρησης, πολύς κόσμος θα το προτιμήσει.
Το όχημα έχει φτιαχτεί για να είναι σούπερ οικονομικό, γι' αυτό και οι καινοτομίες με τα μπρος πίσω και τα λοιπά..https://www.4troxoi.gr/dokimes/7-microcars-sto-kentro-tis-athinas/
Ορίστε, διαλέξτε, τα Beev έλεγα που βλέπω συχνά. Πρέπει να έχουν αγοράσει εδώ στην περιοχή. Έχει και με 70 τελική.
-
Δηλαδή το πρώτο Σμάρτ, που ήταν όπως είδαμε με το ατύχημα της Ολυμπιονίκης μας, της πλάκας στην ασφάλεια, δεν βοηθήθηκε από την Μέρκ ?
Προφανώς το όνομα της εταιρείας μετράει.
Αλλά και τα Κινέζικα αν τα φέρουν σοβαροί θα μετρήσουν.
Τώρα αν τα φέρουν όπως είπε και κάποιος άλλος σε 2 κοντέινερ και τα πουλάνε άγνωστοι, θα έχουν θέμα.
Αλλά αυτά που έχουν συστήματα ασφαλείας όπως είδαμε και τα κινέζικα είναι πολύ ακριβότερα από το ΑΜΙ, σε τιμές που παίρνεις το Αιγκο.
Τα βλέπετε και στο παραπάνω λίνκ των 4Τ.
Και κάτι τελευταίο. Οταν το ΑΜΙ με την επιδότηση κάνει 7000, ένα που κάνει 10500, ΕΙΝΑΙ 50 % ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ.
Απλά για να μην κάνουν κάποιοι άδικες ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ συγκρίσεις.
-
Εγώ το αντίθετο έχω καταλάβει, η κόντρα είναι ΓΙΑΤΙ να κυκλοφορούν αυτά, και ΓΙΑΤΙ να βγάλει η Citroen ένα τέτοιο,
Λάθος έχεις καταλάβει! Το βασικό ερώτημα είναι αφού το έβγαλε η Σιτροέν γιατί να το βγάλει χειρότερο από ολα τα άλλα με την τεχνογνωσία που έχει? Είναι απαράδκετο η Σιτροέν να βάζει το όνομά της στο χειρότερο microcar ου κυκλοφορεί....θα έπρεπε να έχει το καλύτερο ή ένα από τα καλύτερα. Αυτό ειναι το πρόβλημα.....κανένα κόμπλεξ που λες εσύ.
-
Εκτός από εξαιρέσεις εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει ένα παιδί να οδηγεί είτε μηχανάκι είτε ένα ψεύτικο τετρακυκλο.
Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν την λογική που μας ήρθε από την επαρχία στις πόλεις και είναι και άποψη του marketing πλέον. Υπάρχουν τα ΜΜΜ για τους εφήβους.
Κάποιοι έφηβοι καπνίζουν κιόλας από τα 16 έτη τους ( πολύ κακώς) να βγάλουν και ligh τσιγάρα τότε με την ίδια λογική και θα υπάρχουν και τα φανμποις που θα το χειροκροτούν
Το αυτοκίνητο έχει μονάχα ένα πεδίο επιτυχίας και αυτό είναι μικρά χωριά και νησιά. Εκεί ναι είναι αποδεκτό, όπως και σε κάποιες εξαιρέσεις που κάποιος είναι σε χωριό και δεν έχει δίπλωμα αυτοκινήτου. Δηλαδή πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Στις πόλεις είναι παράταιρο χωρίς ζώνες παθητικής ασφάλειας, χωρίς ηλεκτρονικα ενεργητικής ασφάλειας, χωρίς αερόσακους.
Τα ασιατικά είναι 15 έτη μπροστά στην κατηγορία αυτή. Ναι κοστίζουν παραπάνω αλλά προσφέρουν δεκάδες πράγματα περισσότερα.
Όπως κλωβός ασφαλείας, τετραπλάσια αυτονομία, μπαταρίες ασφαλείας, αερόσακοι, όλες οι ανέσεις, ολα τα ηλ ενεργητικά σύστημα, τετραπλάσιας δύναμης ηλ μοτέρ, και αυτοφερομενο αμάξωμα όπως όλα τα κανονικά αυτοκίνητα.Με τη ίδια λογική που υποστηρίζετε την υπόθεση του ami να πάτε να αγοράσετε με ενα 500ρικο μεταχειρισμένο αυτοκινήτο πόλης του 80. Αφού είναι φθηνό, να βγείτε βόλτες με αυτό και να σας χειροκροτουν οι άλλοι επειδή μπορεί να είναι άθλιο αλλά φθηνό..... παράνοια.
Τα θετικά του είναι το σχέδιο του, που είναι χαριτωμένο και έξυπνο. Εγώ είμαι φαν του σχεδιασμού του, αλλά αυτό δεν σταματά την κριτική μου σκέψη ως προς το σύνολο του προϊόντος
-
Κατά πως φαίνεται τα "κανονικά αυτοκίνητα" λόγω ρύπων, ασφαλείας κλπ τείνουν να γίνουν πανάκριβα. Φτάσαμε άνετα τα 30K για ένα σχετικά καλά εξοπλισμένο hatchback (πχ Astra) που πριν κάτι χρονια ήταν στα 24Κ. Τώρα στα 20-24 είσαι μια κατηγορία κάτω.
Άρα μάλλον η πλεμπα με το πρόσχημα της ηλεκτροκίνησης θα γυρίσει σε φτηνά οχήματα, ανάλογα με αυτα που οδηγούσαν οι πατεράδες μας. Λίγα από ασφάλεια (λαμαρίνα μόνο), λίγα από εξοπλισμό (θα βλέπεις a/c και θα λες γουαου όπως στο 2000), λίγα από επιδόσεις (με τελική 80 θα είσαι βασιλιάς). -
Πιο ακριβό. Με επιδότηση κάπου στα 11.000 ευρώ!
Αλλά εάν έχεις όπως γράφω και σε άλλο τοπικό φωτοβολταϊκά ή είσαι σε κάποιο πρπγμαρα μείωσης του κόστους ρεύματος επενδύοντας σε φωτοβολταϊκά πάρκα και χώρο να τα φορτιζεις τότε αλλάζει το πράγμα. Κανείς γρήγορα απόσβεση.Αυτό τα έχει όλα για να γίνει επιτυχία όπως αυτοφερομενο αμάξωμα, ζώνες παραμόρφωσης, air condition, στερεοφωνικό, πολύ πιο δυνατό μοτέρ και τετραπλασια νομίζω αυτονομια. Άσε που και η μπαταρία του βγαίνει και αλλάζει γρήγορα αν θέλεις και δεν περιμένεις με τις ώρες να γεμίσει, αλλά .... Ενώ το είχαν σχεδιάσει με αεροσακο οδηγού, δεν βλέπω να αναφερθεί κάτι τέτοιο στο τιμόνι του, οπότε και αυτο το αξιολογώ πολύ αυστηρα.
-
Με τέτοιο όνομα, είναι καταδικασμένο.
Θα πέφτει καζουρα του θανατα.
"Έβγαλες το καθίκι βόλτα"κλπ.
Ενώ αν είχε τα λοχιοσημα και ένα όνομα γαλλικό;
Ανάρπαστο θα ειχε γίνει. -
Καθίκι; Δεν κατάλαβα...
-
@lap said in Citroen Ami:
Καθίκι; Δεν κατάλαβα...
Γιογιο = κάθισμα παιδικό για κακάκια ή αλλιώς καθίκι
-
Πάντως είναι εντυπωσιακό πως πέφτουν τα standards, των ανθρώπων μόνο με το άκουσμα ενός επωνύμου brand.
Αν για παράδειγμα το αντικείμενο αυτό (γιατί αυτοκίνητο δεν είναι ) είχε μια ονομασία άλλη ,θα το επαινούσαν;
Και μην αρχίσουμε πάλι την μέρα της μαρμότας περί μικροκινητικότητας, αφού τέτοια οχήματα κυκλοφορούν εδώ και χρόνια και με καλύτερα χαρακτηριστικά από το Ami.Έτσι ακριβώς. Πριν 15-20 χρόνια όταν οι κινέζοι έκαναν προσπάθεια να μπουν στην ευρωπαϊκή αγορά με τα θερμικά τους,το αξεπέραστο πρόβλημα ήταν η χαμηλή παθητική ασφάλεια τους. Το γεγονός ότι τότε κόστιζαν σχεδόν 7-8 χιλιάρικα λιγότερο απο τον ανταγωνισμό,δεν άγγιζε κανένα διότι ήταν παχιές οι αγελάδες.
Citroen Ami