-
Το είδαμε και αυτό. Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίδομα σε κάποιες "ευαίσθητες" κατηγορίες πολιτών υπολογίζοντας και χρηματοδοτώντας από τα αυξημένα έσοδα Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ των καυσίμων. Τη στιγμή που το βαρέλι του αργού έχει πάει στα ύψη, η ποσοστιαία και αναλογική επιβάρυνση με ΕΦΚ και ΦΠΑ εκτοξεύει την τιμή που καλούμαστε να πληρώσουμε. Πολλοί πρότειναν κάποια λογική μείωση συντελεστών ώστε και τα κρατικά έσοδα να μείνουν στα αναμενόμενα επίπεδα δηλ. να μην υπαρξει τρύπα στον προϋπολογισμό και κάπως να ελαφρυνθούν οι καταναλωτές, Αντ αυτού η κυβέρνηση θα κάνει "φιλολαϊκή" πολιτική με τα λεφτά που πληρώνει ο κάθε έλληνας στην αντλία αδιαφόρως εισοδήματος, αδιαφόρως αν πρέπει να κινείται για τη δουλειά του ή την οικογένειά του, αδιαφόρως αν η επιδοματική πολιτική από το κράτος οφείλει να γίνεται από τα γενικά έσοδα του προϋπολογισμού. Δηλ. εγώ που πρέπει να κάνω 100χλμ την ημέρα για τη δουλειά, να πηγαίνω τους γονείς στο γιατρό, τα παιδιά φροντιστήριο κλπ. θα πρέπει από το πετσοκομμένο μου εισόδημα να πληρώνω τον κάθε "ευάλωτο". Εγώ όμως δεν είμαι ευάλωτος γιατί έχω οικογενειακό εισόδημα 20 ψωροχιλιάρικα και ταίζω συνεχώς το κράτος. Με όλο το σεβασμό στις χαμηλοεισοδηματικές ομάδες αλλά αν είναι να εισπράξουν κάτι, να είναι από τα γενικά έσοδα του προϋπολογισμού. Οχι μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα,....
δείτε λοιπόν και θαυμάστε πολιτική και οικονομολογική σκέψη
https://www.ot.gr/2022/03/14/energeia/ekstra-epidoma-apo-ta-prostheta-forologika-esoda-tis-venzinis/ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έξτρα επίδομα από τα πρόσθετα φορολογικά έσοδα της βενζίνης
Μηχανισμό επιστροφής εσόδων από τα καύσιμα κίνησης και για όσο διάστημα ανεβαίνουν οι τιμές, σχεδιάζει η κυβέρνησηΧρήστος Κολώνας
14.03.2022 | 07:20
Μπορεί η κυβέρνηση να αποκλείει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ 24% στα καύσιμα κίνησης (βενζίνη και ντίζελ), ωστόσο θα επιστρέψει τα πρόσθετα έσοδα σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, το επίδομα αυτό θα είναι η πρόσθετη ενίσχυση που ανήγγειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της ενεργειακής ακρίβειας.
Πηγές του ΟΤ, αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου και ο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα κλειδώσουν το συνολικό πακέτο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εντός της εβδομάδας. Σε αυτά προβλέπεται η δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος θα επιστρέφει σε νοικοκυριά τα πρόσθετα έσοδα του ΕΦΚ και ΦΠΑ που προκύπτουν από το ράλι των αυξήσεων των τιμών στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης. Μόνο στην περίοδο 23 Φεβρουαρίου (μία μέρα πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) μέχρι σήμερα τα έσοδα του ΦΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 37%, λένε στον ΟΤ στελέχη της αγοράς πετρελαιοειδών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης εκτινάχθηκε από τα 1,887 ευρώ/λίτρο στα 2,082 ευρώ/λίτρο, ήτοι αύξηση 0,19 ευρώ/λίτρο. Για το ντίζελ κίνησης, το ίδιο προαναφερόμενο διάστημα η τιμή του εκτοξεύτηκε από τα 1,623 ευρώ/λίτρο στα 1,936, ήτοι αύξηση 0,31 ευρώ/λίτρο.
κλπ κλπ.
-
Πάλι γυφτοι,αλλοδαποί και μπαταχτσήδες θα ωφεληθούν .Οι αγαθοί νοικοκύρηδες πάλι θα πληρώσουν τον λογαριασμό .
-
@amyntas1 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Πάλι γυφτοι,αλλοδαποί και μπαταχτσήδες θα ωφεληθούν .Οι αγαθοί νοικοκύρηδες πάλι θα πληρώσουν τον λογαριασμό .
Αυτά παθαίνουμε οι αγαθοί νοικοκύρηδες με αυτούς που ψηφίζουν άλλοι νοικοκύρηδες
-
Έτσι είναι στις αστικές δημοκρατίες
για να μην γίνουν αρχικά αναρχο - κομμουνιστικές που θα καταλήξουν σε καθεστωτικές-ολιγαρχικές (έτσι λεει η ιστορία )
φροντίζουν τις ασθενείς τάξεις ασχέτως χρώματος ,θρησκείας ή μορφωτικού και νοητικού επιπέδου φορολογώντας τα άξια μέλη της κοινωνίας ,τους νοικοκύρηδες, που επειδή εχουν το μορφωτικό επίπεδο και την κριτική σκέψη και εχουν δει τι έγινε αλλού ( και τι γίνεται ) πληρώνουν τους φόρους με χαρά και ευχαρίστηση !
Στην Ελλάδα μας πχ θα είχαμε μέχρι τώρα τρείς γύρους εμφυλίου αλλα το ΠΑΣΟΚ με την αναδιανομή πλούτου προς τους ασθενέστερους και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο τρόπο μας κράτησαν στην σωστή πλευρά της ιστορίας .
Με χαρά βλέπω την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη να εφαρμόζει την ίδια αριστερή πατριωτική φιλολαϊκή πολιτική.
Βρείτε καλό λογιστή...
-
@monman2 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Βρείτε καλό λογιστή...
4 στις 5 νέες συναδέλφους που έχουν οικογένεια και είναι κάτω τον 30 είναι ανύπαντρες/οι , σε ερώτηση αν σκοπεύουν να παντρευτούν στο μέλλον γέλασαν με την καρδιά τους και είπαν όλες/οι την ίδια ατάκα : Και να χάσουμε τα επιδόματα και τα ειδικά δικαιώματα? 10 χρόνια κρίση και μαύρο μελλον...
-
Εντωμεταξύ το προβάλλουν τόσο όμορφα που δεν σου πάει ο νους.
Φαντάσου να έλεγαν ότι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων είναι για τους Edit {Admin}. Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί. Δέχεστε προειδοποίηση. Την ωμή πραγματικότητα δηλαδή! -
Νομίζω η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση βλέπει ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά για τις επόμενες εκλογές, και ρίχνει δίχτυα για ψήφους σε κοινωνικές ομάδες μη παραδοσιακών ψηφοφόρων της.
Θα πεις δεν δυσαρεστεί τους "νοικοκυραίους" που την ψηφίζουν? Προφανώς, αλλά σου λέει αυτοί που θα πάνε? Την είδαν την 1η φορά αριστερά και προτιμούν να τους κοπεί το χέρι ΣΥΡΙΖΑ παρά να την ξαναπατήσουν... -
@andya3 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Νομίζω η ωμή πραγματικότητα είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση βλέπει ότι δεν της βγαίνουν τα κουκιά για τις επόμενες εκλογές, και ρίχνει δίχτυα για ψήφους σε κοινωνικές ομάδες μη παραδοσιακών ψηφοφόρων της.
Θα πεις δεν δυσαρεστεί τους "νοικοκυραίους" που την ψηφίζουν? Προφανώς, αλλά σου λέει αυτοί που θα πάνε? Την είδαν την 1η φορά αριστερά και προτιμούν να τους κοπεί το χέρι ΣΥΡΙΖΑ παρά να την ξαναπατήσουν...Εμένα πάντως όταν πάω να τιμήσω την Δημοκρατία μου δίνουν ένα Πάκο ψωφοδέλτια. Εσένα σου δίνουν δύο;;; Ρητορική η ερώτηση και μην ρωτήσεις ποιες άλλες επιλογές έχεις.
-
@ggab said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
@andya3 said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Θα πεις δεν δυσαρεστεί τους "νοικοκυραίους" που την ψηφίζουν? Προφανώς, αλλά σου λέει αυτοί που θα πάνε? Την είδαν την 1η φορά αριστερά και προτιμούν να τους κοπεί το χέρι ΣΥΡΙΖΑ παρά να την ξαναπατήσουν...Εμένα πάντως όταν πάω να τιμήσω την Δημοκρατία μου δίνουν ένα Πάκο ψωφοδέλτια. Εσένα σου δίνουν δύο;;; Ρητορική η ερώτηση και μην ρωτήσεις ποιες άλλες επιλογές έχεις.
Για την ωμή πραγματικότητα δεν αναρωτήθηκες? Σου έδωσα τη δική μου εκδοχή. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται. Για την οποία κιόλας έχω καταλάβει ότι δεν προσφέρεται το forum, οπότε δεν έχω και καμία διάθεση να τη συνεχίσω.
-
@yem said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Βρείτε καλό λογιστή...
4 στις 5 νέες συναδέλφους που έχουν οικογένεια και είναι κάτω τον 30 είναι ανύπαντρες/οι , σε ερώτηση αν σκοπεύουν να παντρευτούν στο μέλλον γέλασαν με την καρδιά τους και είπαν όλες/οι την ίδια ατάκα : Και να χάσουμε τα επιδόματα και τα ειδικά δικαιώματα? 10 χρόνια κρίση και μαύρο μελλον...
Τι επιδοματα εχουν οι ανυπαντροι? Εγω νομιζα οτι οι παντρεμενοι εχουν
-
@alexandros-k said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Βρείτε καλό λογιστή...
Τι επιδοματα εχουν οι ανυπαντροι? Εγω νομιζα οτι οι παντρεμενοι εχουν
δεν ρώτησα λεπτομέρειες αλλά φαντάζομαι ότι οι μονογονεΪκές οικογένειες παίρνουν αρκετά επιδόματα .
-
Φυσικά, δεν συμφέρει να παντρευτείς! Τα επιδόματα μάλλον είναι περισσότερα από τις φοροαπαλλαγές.
-
@tgd said in Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων:
Φυσικά, δεν συμφέρει να παντρευτείς! Τα επιδόματα μάλλον είναι περισσότερα από τις φοροαπαλλαγές.
Τι επιδοματα παιρνουν ? Εκτος αν μιλατε μονο για μονογονεΪκές οικογενειες
-
εγώ αναφέρομαι μόνο σε μονογονεϊκές .
-
εγώ αναφέρομαι μόνο σε μονογονεϊκές .
Αυτά τα ξεκαθαρίζουμε απ την αρχή αγαπητέ, ότι είστε γεμάτοι σίνγκλ μομζ και τα λένε από νωρίς. Που στέλνουμε βιογραφικό;
Μοναχοφάη...Αλλά και ο Άντυ με προβλημάτισε... πως δε βγαίνουν τα κουκιά; και τα γραφήματα του Σκάι; οι δημοσκοπήσεις;
-
Με τα μονογονεϊκα δεν... Αλλά έχουμε κάτι καινούρια milfακια μπουκιά και συχώριο
-
εντάξει δεν θα χρειαστεί να λειτουργήσει η πλατφόρμα για τα επιδόματα κλπ κλπ...αφού η τιμή του πετρελαίου έχει πτωτική τάση...άρα θα μειωθούν και οι τιμές των καυσίμων...τι?... όχι?....
-
Ως δικαιολογία προβάλλεται πάντως το γεγονός ότι στην Ελλάδα η κοστολόγηση γίνεται με καθυστέρηση περίπου 4 ημερών
LOL
ψοφαμε για παπατζιλικι σαν λαος -
Αφου αφηνουν τα διυλιστηρια να αισχροκερδουν , κοινως να μας ΚΛΕΒΟΥΝ, μην περιμενετε και πολλά .
Εμεις πληρωνουμε σας μ@λ@κες θελουμε δεν θελουμε και Βαρδ. και Λατσ. , τσεπωνουν εις βαρος μας -
Ναι αλλά τα ΕΛΠΕ ανακοινώνουν τρελό μέρισμα, πανηγυρίζουν οι αγορές, έρχεται επιτέλους η Ανάπτυξη...
Επίδομα σε πολίτες από τα έσοδα ΕΦΚ και ΦΠΑ Καυσίμων