-
@jamesd said in Hyundai Kona 2023:
@npapanik said in Hyundai Kona 2023:
@lexota said in Hyundai Kona 2023:
Δύο μήνες αναμονή για έκδοση Distinctive full Hybrid.
34Κ χωρίς ίχνος μαλακού πλαστικου στο ταμπλό. Έπαθα σοκ. Σημειωτέον δεν είχα ξαναμπεί σε αυτοκίνητο Hyundai οπότε μπορεί να είναι και νορμαλ αυτή η πλαστικούρα.Τα πλαστικά, αν και σκληρά, δεν μπορώ να πω ότι με προβλημάτισαν, ωστόσο, από το τεστ ντραιβ (κινητήρα) περίμενα κάτι καλύτερο…
Σου φάνηκε αργό;
Προσωπική άποψη, κινητήρας όχι ζωηρός (μου θύμισε βαρύ αυτοκίνητο με λίγους ίππους δηλαδή γενικά αργός και μη γρήγορα αποκρισιμος) και κιβώτιο σε κάποιες περιπτώσεις με lag, αλλά πες μας και εσύ την εμπειρία σου από το td μήπως κάτι χάνω...
Δεν έκανα ακόμη το td, αλλά μου είπε φίλος ακριβώς αυτό που ανέφερες εσύ.
-
@lexota said in Hyundai Kona 2023:
Δύο μήνες αναμονή για έκδοση Distinctive full Hybrid.
34Κ χωρίς ίχνος μαλακού πλαστικου στο ταμπλό. Έπαθα σοκ. Σημειωτέον δεν είχα ξαναμπεί σε αυτοκίνητο Hyundai οπότε μπορεί να είναι και νορμαλ αυτή η πλαστικούρα.Τα πλαστικά, αν και σκληρά, δεν μπορώ να πω ότι με προβλημάτισαν, ωστόσο, από το τεστ ντραιβ (κινητήρα) περίμενα κάτι καλύτερο…
Σου φάνηκε αργό;
Προσωπική άποψη, κινητήρας όχι ζωηρός (μου θύμισε βαρύ αυτοκίνητο με λίγους ίππους δηλαδή γενικά αργός και μη γρήγορα αποκρισιμος) και κιβώτιο σε κάποιες περιπτώσεις με lag, αλλά πες μας και εσύ την εμπειρία σου από το td μήπως κάτι χάνω...
Αυτό το μικρό lag το παρατήρησα και εγώ στο μικρό td που έκανα σε μία στιγμή που έπρεπε να κατεβάσει ταχύτητα στο κιβώτιο λόγω ανωφέρειας. Επίσης το τιμόνι δεν καθόταν στο κέντρο Το είχαν κοπανήσει σε λακούβα και ήθελε ευθυγράμμιση; Ποιός ξέρει...
-
Το πλεονέκτημα του Kona για εμένα είναι το feel good που αισθάνεσαι μέσα (με κάποια παραφωνία την απόσβεση ανωμαλιών). Μετά αναπόφευκτα θα το συγκρίνεις με το Corolla cross το οποίο χάνει σε feel good λόγω θορύβου κιβωτίου αλλά ο κινητήρας και η απόσβεση ανωμαλιών είναι σε έναν άλλο κόσμο διαφορετικό από αυτόν του Hyundai Kona…
-
Το πλεονέκτημα του Kona για εμένα είναι το feel good που αισθάνεσαι μέσα (με κάποια παραφωνία την απόσβεση ανωμαλιών). Μετά αναπόφευκτα θα το συγκρίνεις με το Corolla cross το οποίο χάνει σε feel good λόγω θορύβου κιβωτίου αλλά ο κινητήρας και η απόσβεση ανωμαλιών είναι σε έναν άλλο κόσμο διαφορετικό από αυτόν του Hyundai Kona…
Ήταν τόσο καλύτερο το CC σε απόσβεση;
-
Ήταν τόσο καλύτερο το CC σε απόσβεση;
"Θύμιζε" γερμανικό το CC, το Kona όχι, αυτά από td όμως κάποιος που τα ζει καθημερινά θα έχει καλύτερη αποψη
-
"Θύμιζε" γερμανικό το CC
To CC έχει την καλύτερη ανάρτηση στην κατηγορία του, αναφορικά με άνεση και ποιότητα κύλισης - σιδερώνει τα πάντα. Το Κόνα είναι κάτω από τον μέσο όρο (για εμένα).
-
Όταν αναφέρεται ποιότητα κύλισης τι ακριβώς περιέχει?
-
@gtsartsal said in Hyundai Kona 2023:
Για εμένα: άνεση ανάρτησης, έλεγχος αμαξώματος στις ανωμαλίες και γενικά απόσβεση του δρόμου και τι μεταφέρεται στους επιβάτες. Για παράδειγμα, ένα μαλακό αμάξι δεν έχει απαραίτητα και καλή ποιότητα κύλισης αφού μπορεί να πλέει ή να κοπανάει σε μια εγκάρσια ανωμαλία.
-
@fanis75 said in Hyundai Kona 2023:
Για εμένα: άνεση ανάρτησης, έλεγχος αμαξώματος στις ανωμαλίες και γενικά απόσβεση του δρόμου και τι μεταφέρεται στους επιβάτες. Για παράδειγμα, ένα μαλακό αμάξι δεν έχει απαραίτητα και καλή ποιότητα κύλισης αφού μπορεί να πλέει ή να κοπανάει σε μια εγκάρσια ανωμαλία.
Η ποιότητα κύλισης δεν περιέχει και τον θόρυβο από τροχούς και κινητήρα?
Εμένα, ειδικά σε ταξίδι, περισσότερο με κουράζει ο θόρυβος παρά η πιο σκληρή απόσβεση σε κάποια ανωμαλία του δρόμου.Γενικά δλδ η ποιότητα κύλισης είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, άσχετα τι μας αρέσει ή τι μας ενοχλεί.
Σωστά ανέφερες το για εμένα! -
Η ποιότητα κύλισης δεν περιέχει και τον θόρυβο από τροχούς και κινητήρα?
Εμένα, ειδικά σε ταξίδι, περισσότερο με κουράζει ο θόρυβος παρά η πιο σκληρή απόσβεση σε κάποια ανωμαλία του δρόμου.Γενικά δλδ η ποιότητα κύλισης είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων, άσχετα τι μας αρέσει ή τι μας ενοχλεί.
Σωστά ανέφερες το για εμένα!Ναι μπορεί να περιέχει και αυτά που σωστά λές. Για αυτό είπα "για εμένα" και επίσης προσέχω να αναφέρω την ποιότητα κύλισης συνδυαστικά με την ανάρτηση, ώστε να είναι πιο ξεκάθαρο (όσο γίνεται) ότι μιλάω μόνο για κύλιση από ανάρτηση και όχι από ήχους/θορύβους. Σε αυτό υστερούν τα Τογιότα, λόγω μόνωσης κυρίως....και εκεί μπαίνει η Λέξους.
-
Το CC που συγκρίνεται στην ποιότητα κύλισης με το Kona, είναι το 2λιτρο ή το 1.8 με τον ημιάκαμπτο;
Γιατί μπορεί να υπάρχει διαφορά. -
@panormus772 said in Hyundai Kona 2023:
Το CC που συγκρίνεται στην ποιότητα κύλισης με το Kona, είναι το 2λιτρο ή το 1.8 με τον ημιάκαμπτο;
Γιατί μπορεί να υπάρχει διαφορά.Εγώ για το 2λιτρο λέω, το 1.8 δεν το έχω οδηγήσει (νομίζω δεν υπάρχει καν σε test drive).
-
@fanis75 said in Hyundai Kona 2023:
@panormus772 said in Hyundai Kona 2023:
Γιατί μπορεί να υπάρχει διαφορά.Εγώ για το 2λιτρο λέω, το 1.8 δεν το έχω οδηγήσει (νομίζω δεν υπάρχει καν σε test drive).
Επειδή κάνεις ωραίες αναφορές από τις δοκιμές σου, προσπάθησε για test drive το 1.8.
Θα έχει ενδιαφέρον η συγκριση. -
Επειδή κάνεις ωραίες αναφορές από τις δοκιμές σου, προσπάθησε για test drive το 1.8.
Θα έχει ενδιαφέρον η συγκριση.Το έχω ζητήσει, αλλά ακόμα δεν υπάρχει διαθέσιμο και δεν ξέρουν και εαν θα υπάρξει. Έφυγε και πωλητής που αγόρασα το Κρός και έχασα την εύκολη πρόσβαση για Test Drive.
-
Προφανώς με το extra safety pack, θα πάρει 5 αστέρια.
https://www.euroncap.com/en/results/hyundai/kona/50190
Ρε μας κακομάθανε οι Κινέζοι με τα 5άστερα.
-
@antonakis said in Hyundai Kona 2023:
Προφανώς με το extra safety pack, θα πάρει 5 αστέρια.
https://www.euroncap.com/en/results/hyundai/kona/50190
Ρε μας κακομάθανε οι Κινέζοι με τα 5άστερα.
Με 80% στο Adult Occupant; Καθόλου καλό αποτέλεσμα.
-
Και στα ψιλά γράμματα:
In addition, the dummy was seen to have ‘submarined’ i.e. slipped under the lap portion of the belt. This incurred a penalty, resulting in protection of the knees and femur being rated as poor.
Κι από εξοπλισμό μόνο αερόσακος γονάτων λείπει. Χμμμ...
-
@antonakis said in Hyundai Kona 2023:
Και στα ψιλά γράμματα:
In addition, the dummy was seen to have ‘submarined’ i.e. slipped under the lap portion of the belt. This incurred a penalty, resulting in protection of the knees and femur being rated as poor.
Κι από εξοπλισμό μόνο αερόσακος γονάτων λείπει. Χμμμ...
Poor στην λεκάνη και weak στο στέρνο...
-
-
AEB car to car 4.8/9,
-
μέτριο rating στην ασφάλεια και τα επιμέρους τμήματά της,
-
ζητάει 34Κ ευρώ η distinctive
-
κινητήρας αυτός που είναι τελοσπαντων
Καταλήγω στο ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές, και με +2 λίτρα/100km παραπάνω αγοράζει κανείς αυτοκίνητα που τικαρουν παραπάνω κουτάκια
-
-
-
AEB car to car 4.8/9,
-
μέτριο rating στην ασφάλεια και τα επιμέρους τμήματά της,
-
ζητάει 34Κ ευρώ η distinctive
-
κινητήρας αυτός που είναι τελοσπαντων
Καταλήγω στο ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές, και με +2 λίτρα/100km παραπάνω αγοράζει κανείς αυτοκίνητα που τικαρουν παραπάνω κουτάκια
Qashqai, Tucson, Sportage, στην κατηγορία SUV για παράδειγμα.
-
Hyundai Kona 2023