-
@tkin73 said in Renault Austral:
@criuser said in Renault Austral:
Και το Καπτούρ ενώ στην λεκάνη είναι άνετο, στους ώμους μαζεύει και χτυπάει ο ώμος στο τζάμι.
Αν είσαι ευρύστερνος βέβαια...
Ε κοίτα για να ψωνίσεις το συγκεκριμένο με τις τιμές που θα έχει οι κάτοχοι θα υποχρεωθούν σε αναγκαστική δίαιτα οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα!
Μέχρι να φτάσεις τα λεφτά μίας αξιοπρεπους έκδοσης θα έχεις ήδη 5-8 επιλογές καλύτερες μπροστά σου.. άλλη μία αποτυχία της Renault που συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών.. ευτυχώς θα βγάλει Duster και Bigster και θα δώσουν πάλι την λύση στον όμιλο..
-
@dublin said in Renault Austral:
Και το Καπτούρ ενώ στην λεκάνη είναι άνετο, στους ώμους μαζεύει και χτυπάει ο ώμος στο τζάμι.
Ε κοίτα για να ψωνίσεις το συγκεκριμένο με τις τιμές που θα έχει οι κάτοχοι θα υποχρεωθούν σε αναγκαστική δίαιτα οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα!
Μέχρι να φτάσεις τα λεφτά μίας αξιοπρεπους έκδοσης θα έχεις ήδη 5-8 επιλογές καλύτερες μπροστά σου.. άλλη μία αποτυχία της Renault που συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων ετών.. ευτυχώς θα βγάλει Duster και Bigster και θα δώσουν πάλι την λύση στον όμιλο..
Συμφωνώ όταν ανεβαίνεις τόσο ψηλά η βεντάλια των επιλογών ανοίγει.
-
Τι συμφωνείς και εσύ μωρέ; Βρήκες την κοινή λογική του οπαδισμου και συμφωνείς. Χαχαχα
Ακόμα κανείς μας δεν το είδε από κοντά, ούτε το οδήγησε, ούτε είδαμε τιμές. Βρήκατε και 8 μοντέλα μάλιστα καλύτερα του....
Μηχανολογικά στην θεωρία τουλάχιστον προσφέρει οτι πιο σύγχρονο στην κατηγορία. Το 3008 έχει ακόμα παλαιότερα μηχανικά σύνολα. Ποιοτικά λένε, τουλάχιστον στην καλή έκδοση, είναι κορυφή, χώροι είναι μια χαρά, κατανάλωση για το hybrid, φαινεται να ειναι σχεδόν από τις καλύτερες της κατηγορίας. Σαν ποιότητα κύλισης διαβάζω τα καλύτερα.
Που βρίσκετε και 8 μοντέλα να είναι καλύτερες επιλογές;
Περιμένετε να δούμε τιμές και εκδόσεις πρώτα.
-
https://www.autocar.co.uk/car-news/business/former-head-peugeot-design-gilles-vidal-joins-renault
Μόνο αυτός μπορεί να γυρίσει τις τύχες της Renault, απορώ που δεν έχουν ακόμη την σχεδιαστική σφραγίδα του τα μοντέλα, ίσως από τα επόμενα.
Εν αντιθέσει βέβαια με τη Dacia που έχει έτοιμες σχεδιαρες και θα συνεχίσει να κερδίζει σημαντικό μερίδιο αγοράς (έρχεται Duster/Bigster και ετοιμάζουν B suv πάνω από το stepway και κάτω από το Duster).
-
Δεν είναι όλα η σχεδίαση στις επιλογές μας.
Και σε πολλούς αρέσουν τα Renault.
Και δεν μας νοιάζουν τόσο οι πωλήσεις εμάς. Αυτούς τους νοιαζουν που ζουν σε βίλλες και βγάζουν εκατομμύρια. Εμάς μας νοιάζει να είναι σωστό το προϊόν.
Μη ξεχνάς πως τα τελικά σχέδια ενός μοντέλου τα εγκρίνει το ΔΣ όχι ο διευθυντής σχεδιασμού
-
@lap said in Renault Austral:
Δεν είναι όλα η σχεδίαση στις επιλογές μας.
Και σε πολλούς αρέσουν τα Renault.
Και δεν μας νοιάζουν τόσο οι πωλήσεις εμάς. Αυτούς τους νοιαζουν που ζουν σε βίλλες και βγάζουν εκατομμύρια. Εμάς μας νοιάζει να είναι σωστό το προϊόν.
Μη ξεχνάς πως τα τελικά σχέδια ενός μοντέλου τα εγκρίνει το ΔΣ όχι ο διευθυντής σχεδιασμού
Έχει πέσει σε πωλήσεις, δεν είπαμε ότι δεν πουλάει τίποτα.
Το design είναι σημαντικός παράγοντας, ειδικά αυτές τις εποχές που τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι αρκετά καλά.
Εσύ είσαι αυτός;
-
Μη ξεχνάς ότι τα Peugeot έχουν ένα θέμα ως μοτίβο για να το εξελίξουν. Τα λιοντάρια, δηαλδη το ίδιο το σχεδιαστικό παρελθόν της εταιρίας από το 1990 και μετά προσφέρεται για μια σχεδιαστική εξέλιξη σε έντονα σχέδια που ομοιάζουν με αιλουροειδή κτλ. Έχει μια συγκεκριμένη ταυτότητα δηλαδή.
Για παράδειγμα δες το 207. Ακόμα και σήμερα είναι υπερσύγχρονο σχεδιαστικά με βάση την ταυτότητα της εταιρίας.
Τα renault πρέπει να δοκιμάσουν από την αρχή νέες σχεδιαστικές ταυτότητες και ταυτόχρονα να κρατήσουν κάποια στοιχεία των παλαιών για να υπάρχει μια συνέχιση που θα ικανοποιεί τους υπάρχοντες κατόχους που κάτι βρήκαν και τους άρεσε ένα renault. Είναι τεράστιο ρίσκο να χάσεις παλαιούς πελάτες αλλάζοντας 100% σχεδιαστική ταυτότητα.
Οπότε δεν είναι αδυναμία των παιδιών (συνήθως νέοι ειναι) που σχεδιάζουν, ειναι οι συνθήκες που οδηγούν τις καταστάσεις και τις επιλογές της renault, δηλαδη του ΔΣ της.H dacia ξεκινά από την αρχή νέα εταιρική ταυτότητα απευθυνόμενη σε μια αγορά που βλέπει τα οχήματα ως εργαλεία. Αυτο το κοινό θέλει απλώς ένα αποδεκτό σχήμα και τίποτα παραπάνω, και καλά κάνει κατά την άποψη μου. Ούτε ψάχνει δηαλδη ιστορική εξέλιξη του σχεδιασμού της, ούτε είχε εξ αρχής μια καλή βάση σχεδίων. Οπότε έχει την δυνατότητα να δοκιμάζει διάφορα μοτίβα ανά περιόδους και αναλόγως τη μόδα ως εταιρικές ταυτότητες. Αν πάρεις ένα dacia του 1990 ή του 2000 και ένα σημερινό δεν υπάρχει καμία ομοιότητα και καμιά εξέλιξη κάποιας εταιρικής ταυτότητας και ευτυχώς εδώ που τα λέμε.
Υ.γ Όχι είμαι πιο ψηλός εγώ.
-
Σωστά, ενώ φαίνεται τόσο άνετο για B suv έχει σχεδιαστικά προβληματακια το C, και πίσω τελικά ο επιβάτης βρίσκει το κεφάλι και μάλιστα πίσω από το παράθυρο που μειώνεται η ορατότητα.
Επίσης οι κάθετες οθόνες αν οτιδήποτε δεν είναι στην κορυφή, πρέπει να σκύψεις κεφάλι να δεις, 15 ατυχήματα την βόλτα θα έχεις. Ισχύει και για όσες οθόνες είναι κάτω από τους αεραγωγούς.
Οι κάθετες οθόνες διαβάζονται πιο εύκολα από τον εγκέφαλο μας διότι είμαστε προγραμματισμένοι από τα μαθητικά μας έτη, να διαβάζουμε σελίδες σε κάθετη διάταξη και όχι σε οριζόντια.
Εάν έβαζαν την οθόνη πιο ψηλά η ορατότητα μπροστά θα ήταν η μικρότερη δυνατή μιας και από πάνω βρίσκεται ο κεντρικός καθρέφτης.
Επίσης τα μενού επιλογών της οθόνης δεν είναι χαμηλότερα από τον πίνακα οργάνων στο συγκεκριμένο renault, ενώ αν δείτε είναι στο ύψος του τιμονιού. Άσε που πλέον στα νεότερα αυτοκίνητα με οθόνες, η οθόνη κλειδώνει όταν κινείται το όχημα εκτός από τις βασικές εφαρμογές
Για τους χώρους δεν καταλαβα το τι λέτε, ότι είναι μικρό το austral;
-
-
https://www.newsauto.gr/news/neos-archischediastis-sti-volkswagen/
Άλλο παράδειγμα αποτυχημένου σχεδιασμού.. φυσικά το γνωρίζουν και οι εταιρίες, γι' αυτό πήρε η Renault της Peugeot και γι' αυτό αλλάζει κάθε 3 χρόνια η VW.
Έχω εκφράσει πολλές φορές την σχεδιαστική αποτυχία κατά τη γνώμη μου, αλλά όπως βλέπετε και της ίδιας της VW, των ID αυτοκινήτων, εκτός του Buzz, και αυτό κοστίζει τελικά 70.000€! Ενώ και εσωτερικά έχουμε το ένα εργονομικό λάθος μετα το άλλο.
Από την στιγμή που κατεβάσεις τα μάτια σου από το παρμπρίζ έχεις αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες για ατύχημα. I cockpit forever .
-
Δεν αντιλέγω, για το icockpit, ιδιαίτερα στο 3008 είναι σωστό διότι δεν κρύβει το τιμόνι τον πίνακα οργάνων όπως στα μικρότερα μοντέλα της εταιρείας. Τα υπόλοιπα του ανταγωνισμού έχουν πολλά πλέον hud.
Έχεις ταξιδέψει με 3008 να δεις την διαφορά; Είναι σημαντική ως αίσθηση ευρυχωρίας και άνεσης για τα πόδια του οδηγού καθώς κατεβάζεις πιο κάτω το τιμόνι.Οι οθόνες κλειδώνουν όταν κινείται το όχημα οπότε το μαθαίνει ο οδηγός και δεν έχει νόημα να πολύ ψάχνεται, άσε που όλα τα αυτοκίνητα έχουν adas ως υποχρεωτικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας αν δεν δει κάποιο απότομο φρενάρισμα που λέει ι λόγος.
Προσωπικά ξέρω πολλούς που έφυγαν από την peugeot ως κλασικοί πελάτες της ακριβώς λόγω του icockpit. Πολύ απλά δεν χωρούσαν. Ενώ στις φωτογραφίες το έβλεπαν και το δοξαζαν, μαζί και εγώ, στην πράξη είτε τους ταλαιπώρησε είτε δεν το επέλεξαν μετά απο κάποια test drives. Κάθεσε αναγκαστικά με ανοιχτά τα πόδια σαν κοτόπουλο. Έχει περιορισμένο κοινό η θέση οδήγησης προκειμένου να βλέπεις μπροστά τον πίνακα οργάνων.
Μακάρι να τι φτιάξουν λίγο καλύτερα και τότε θα το δοξάζω και εγώ.Βέβαια,δεν θα έλεγα όχι σε ένα 208 αν και ξέρω ότι δεν θα είχα την τέλεια θέση οδήγησης. Ιδιαίτερα μετά το fl.... Χμμμ
-
Το icockpit έχει σωστή εφαρμογή για κάθε σωματότυπο μόνο στα 3/5008. Και εκεί είναι εκπληκτικό. Έχω κάνει ταξίδι με 3008 αξέχαστο. Φυσικά ήταν EAT8 Diesel. Στα υπόλοιπα το icockpit δεν βολεύει την πλειοψηφία αλλά δεν θέλω να κανιβαλίσουμε με αυτό άλλο ένα νήμα. Τα πόδια όλων, πόσο μάλλον του οδηγού, σε ένα ταξίδι πρέπει να είναι χαλαρά.
-
Βρε αφήστε τα Αστράλια και τα μαϊστράλια , και πείτε που θα βρούμε κανα καλό Kadjar dci μέχρι 150.000 χλμ και εως 17χιλιαρικάκια να κάνουμε την δουλειά μας καμιά δεκαετία ακόμη.
-
@vagkirk said in Renault Austral:
Βρε αφήστε τα Αστράλια και τα μαϊστράλια , και πείτε που θα βρούμε κανα καλό Kadjar dci μέχρι 150.000 χλμ και εως 17χιλιαρικάκια να κάνουμε την δουλειά μας καμιά δεκαετία ακόμη.
22.500 είχε πριν 3 χρόνια..
Eμεις ορκιζόμαστε στο i-cockpit και σκεφτόμασταν μήπως πάρουμε το e-208 για 2ο..
Στο μόνο που δεν βρήκα θέση, είναι το 308 το καινούργιο. Γενικά πιστεύω ότι το καλύτερο εσωτερικό σε φθηνό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή είναι το 208/2008, ακόμη και ανάμεσα στα PSA.
-
Σαν σχεδίαση ναι, το εσωτερικό του 208 εξακολουθεί να είναι το ομορφότερο, μάλιστα έρχεται φέτος το fl. Απορώ τι θα αλλάξουν; Δεν έχει να αλλάξεις κάτι. Απλά το θέμα είναι η θέση που με κάνει να οδηγώ πιο κάθετα και κουράζομαι στα ταξίδια. Τεσπα όπως λέει ο σαμπας να μείνουμε οντοπικ.
-
22.500 είχε πριν 3 χρόνια..
Eμεις ορκιζόμαστε στο i-cockpit και σκεφτόμασταν μήπως πάρουμε το e-208 για 2ο..
Στο μόνο που δεν βρήκα θέση, είναι το 308 το καινούργιο. Γενικά πιστεύω ότι το καλύτερο εσωτερικό σε φθηνό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή είναι το 208/2008, ακόμη και ανάμεσα στα PSA.Ναι βρε το ξέρω , έτσι το λέω για να δείξω την αστρονομική διαφορά που έχουν οι τιμές στην αγορά αυτοκινήτου μέσα σε 2 χρόνια μόλις.
Τρομερές ευκαιρίες που δεν θα ξαναεπιστρέψουν.
Για το i -cockpit που λές εγώ το λάτρεψα απο τα προηγούμενα 208-308 , η καλύτερη θέση οδήγησης για τα δικά μου γούστα που μου αρέσει να είναι χωμένος και με το τιμόνι κοντά μου και χαμηλά.
Θυμάμαι που μετά απο τα 308 και 208 στην έκθεση αυτοκινήτου πριν πολλά χρόνια μπήκα στο 7αρι golf στο Α3 και στον Ασσο και ξενέρωσα τελείως με την θέση οδήγησης!
Μόνο το Seat leon -και το Mk3 όπως και το Μκ2 - με ικανοποιούσαν το ίδιο περίπου.Με το 3008 ξέφυγαν εντελώς, σαν να κάθομαι σε supercar ήταν , αυτή η αίσθηση με την κεντρική κονσόλα να σε περικλείει , το μικρό τιμονάκι και το καντράν ψηλά ηταν η τέλεια θέση οδήγησης , θα μπορούσα να μείνω εκει μέσα.
Και το καινούργιο 308 δεν έχω εμπειρία αλλά αν λές για το να μην βλέπεις χαμηλά τον πίνακα οργάνων που ακούω πολύ σχετικά...δεν με απασχολεί καθόλου.
Μόνο το τέλειο αυτό τιμονάκι αρκεί μόλις το συνηθίσεις για να μην σε χαλάει τίποτα άλλο. -
@vagkirk said in Renault Austral:
Γερμανία, με λίγο ψάξιμο και τύχη. Πήρε ένα ο κουμπάρος μου πριν 6-7 μήνες....το πούλησε 15.000.
-
Το πλεονέκτημα του icockpit πιο είναι ακριβώς? Που σε σώζει από τις κακές οθόνες? Το ότι σου δείχνει τον χαρτί 3D στο καντράν?
-
@yem said in Renault Austral:
Το πλεονέκτημα του icockpit πιο είναι ακριβώς? Που σε σώζει από τις κακές οθόνες? Το ότι σου δείχνει τον χαρτί 3D στο καντράν?
Κανένα!! Αλλά δείχνει, όμορφο, πρωτοποριακό και πρίμιο. Ξέρουν να πουλάνε οι Γάλλοι, αυτό τους το αναγνωρίζω. Σε όσα το έχω οδηγήσει, περισσότερο ενοχλητικό το βρήκα παρά πρακτικό.
-
Εμένα μου άρεσε πολύ, ασχέτως αν δεν με βόλεψε, απλά απορώ με την ανωτερότητα. Και εμένα δείχνει την κατεύθυνση με απλά βελάκια +απόσταση στο καντράν +τον Ιορδάνη να μου λέει που να στρίψω αλλά δεν το θεωρώ και κάτι που μου σώζει την ζωή, οκ την κάνει πιο εύκολη την πλοήγηση αλλά μέχρι εκεί
Renault Austral