-
Πώς είναι η συμβίωση με ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Κάτοχος απαντά μετά από 13 μήνες και 17.000 χιλιόμετρα.
https://cartalk.gr/pos-einai-zoi-ena-ilektriko-meta-apo-enan-chrono-chrisis/
-
Για τέτοιες διαδρομές ένα ντίζελ θα έκαιγε κάτω από 6 λίτρα, άρα η διαφορά θα ήταν κάπου 800 ευρώ για τα 17000 χλμ.
Δεν το λες και λίγο, αλλά δεν θέλεις δεύτερο αμάξι για εκδρομές και για διακοπές...
Ασε που για τέτοιες λογικές ένα φίλος που ζει επαρχία πήρε ένα Πάντα βανάκι 4ετίας με 7000 + ΦΠΑ ντίζελ και δεν καίει τίποτα...
Γιατί ένα τόσο μεγάλο αμάξι για να πηγαίνει 1 άτομο στην δουλειά του μόνο, χαραμίζεται...
-
@dimsabas said in CarTalk.gr:
Αρχικά συγχαρητήρια στον άνθρωπο που έγραψε την προσωπική του αλήθεια - και σε εσένα που την δημοσίευσες προφανώς αυθεντικά χωρίς φτιασιδώματα.
Τι μας είπε ο άνθρωπος αυτός μεταξύ άλλων, ενάντια σε κάθε οικοχονδριακή εμμονή?
-
Ότι μια ηλεκτρική μαούνα βάρους 2 τόνων και μήκους 4.4 μέτρων αγοράστηκε αποκλειστικά σχεδόν για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός και μόνο ατόμου σε απόσταση 70χλμ εντός μητροπολιτικής περιοχής Αθηνών.
-
Ότι λόγω ακαταλληλότητας του ηλεκτρικού στα ταξίδια και στις διακοπές προτιμά το θερμικό της οικογένειας.
-
Ότι θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη οικιακού φορτιστή.
Ένας πολέμιος των ηλεκτρικών διαβάζοντας την δημοσίευση νομίζω ότι απλά θα σχολίαζε: "ρε συ! αυτοί μαρτυράνε χωρίς ξύλο!!!"
Το δικό μου σχόλιο είναι ότι καλά θα κάνουν οι ινφλουένσερς, τα φανμπόιζ και οι αυτολογοκρινόμενοι ή, ακόμα χειρότερα, οι γραμμιτζίδες δημοσιογράφοι να παραδειγματιστούν, να γειωθούν με την πραγματικότητα και να ξεκινήσουν να γράφουν αλήθειες διαχωρίζοντας τις προσωπικές τους προτιμήσεις από τις δυνατότητες και τις ανάγκες της πλειονότητας των αναγνωστών τους.
-
-
Οκ μη πάρεις Τέσλα.
-
@criuser said in CarTalk.gr:
Για τέτοιες διαδρομές ένα ντίζελ θα έκαιγε κάτω από 6 λίτρα, άρα η διαφορά θα ήταν κάπου 800 ευρώ για τα 17000 χλμ.
Δεν το λες και λίγο, αλλά δεν θέλεις δεύτερο αμάξι για εκδρομές και για διακοπές...
Ασε που για τέτοιες λογικές ένα φίλος που ζει επαρχία πήρε ένα Πάντα βανάκι 4ετίας με 7000 + ΦΠΑ ντίζελ και δεν καίει τίποτα...
Γιατί ένα τόσο μεγάλο αμάξι για να πηγαίνει 1 άτομο στην δουλειά του μόνο, χαραμίζεται...
Να σημειώσω όμως ότι το αυτοκίνητο δεν το πήραμε για εξοικονόμηση χρημάτων. Σίγουρα είναι ένα δεδομένο αλλά δε δίνεις κοντά στα 50 χιλιάρικα για να εξοικονομήσεις χρήματα. Το αγοράσαμε επειδή μας άρεσε η οδήγηση ενός ηλεκτροκίνητου. Η ευκολία κι η ηρεμία της οδήγησης είναι αυτό που μας τράβηξε. Στη σύζυγο άρεσε πάρα πολύ και το σχήμα του μέσα-έξω, εμένα ήταν αδιάφορο.
-
@argyn said in CarTalk.gr:
Αρχικά συγχαρητήρια στον άνθρωπο που έγραψε την προσωπική του αλήθεια - και σε εσένα που την δημοσίευσες προφανώς αυθεντικά χωρίς φτιασιδώματα.
Τι μας είπε ο άνθρωπος αυτός μεταξύ άλλων, ενάντια σε κάθε οικοχονδριακή εμμονή?
-
Ότι μια ηλεκτρική μαούνα βάρους 2 τόνων και μήκους 4.4 μέτρων αγοράστηκε αποκλειστικά σχεδόν για τις καθημερινές μετακινήσεις ενός και μόνο ατόμου σε απόσταση 70χλμ εντός μητροπολιτικής περιοχής Αθηνών.
-
Ότι λόγω ακαταλληλότητας του ηλεκτρικού στα ταξίδια και στις διακοπές προτιμά το θερμικό της οικογένειας.
-
Ότι θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη οικιακού φορτιστή.
Ένας πολέμιος των ηλεκτρικών διαβάζοντας την δημοσίευση νομίζω ότι απλά θα σχολίαζε: "ρε συ! αυτοί μαρτυράνε χωρίς ξύλο!!!"
Το δικό μου σχόλιο είναι ότι καλά θα κάνουν οι ινφλουένσερς, τα φανμπόιζ και οι αυτολογοκρινόμενοι ή, ακόμα χειρότερα, οι γραμμιτζίδες δημοσιογράφοι να παραδειγματιστούν, να γειωθούν με την πραγματικότητα και να ξεκινήσουν να γράφουν αλήθειες διαχωρίζοντας τις προσωπικές τους προτιμήσεις από τις δυνατότητες και τις ανάγκες της πλειονότητας των αναγνωστών τους.
Έχουμε γράψει πολλάκις, ότι τα ηλεκτρικά και δη τα μη τέσλα έρχονται με μερικούς περιορισμούς, αδιάφορους για μερικούς, σοβαρούς για άλλους. Τώρα γιατί αυτό δεν γίνεται κατανοητο είναι απορίας άξιο.
-
-
Ο αναγνωστης που εγραψε το αρθρο, προφανως εχει ακομα μεγαλυτερο αυτοκινητο (θερμικο οπως λεει ο ιδιος) το οποιο χρησιμοποιει για τα ταξιδια του. Δικαιωμα του να χρησιμοποιει τα αυτοκινητα του οπως αυτος θελει.
Θα μπορουσε να κανει ταξιδια με αυτο; Προφανως και ναι (αρκει να τους αρκουν οι χωροι του)! Επιλεγει να μην το κανει. Για αλλους αμαξι 4.4μ ειναι υπεραρκετο για οικογενειακο, για αλλους (π.χ. ακομα και 2 μικρα παιδια με καθισματακια και καροτσια) θεωρειται "μικρο". -
Γενέθλια: άλλοι βάζουν κεράκια, η ABT έβαλε 760 ίππους. Ό,τι έχει ο καθένας...
https://cartalk.gr/abt-giortazei-dekata-genethlia-tou-audi-rs7-760-ippous/
-
Εμφάνιση από τα παλιά, μηχανικά μέρη Miata. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο;
https://cartalk.gr/mitsuoka-himiko-einai-ena-mazda-mx-5-pou-anapolei-palia/
-
To σχόλιο μου αφορούσε μόνο το γεγονός ότι η εξοικονόμηση 1600 ή πόσο έγραψε σε σχέση με ένα απλό θερμικό βενζίνης, δεν ισχύει.
Αφ΄ ενός γιατί σε αυτά τα λεφτά και με αυτό τον όγκο, αλλά και με αυτές τις διαδρομές, μπορούσε να πάρει ένα υβριδικό Κορόλα Κρός και να έχει διαφορά τιμής 20000 και πλέον με όφελος στα 500 ευρώ, ή πάλι κερδίζοντας 20000 ένα ντίζελ ίδιου όγκου με το ίδιο ποσό σαν διαφορά καυσίμου.
Οπότε η μόνη επιλογή, είναι ότι ξοδεύει γιατί του αρέσει η ηλεκτροκίνηση.
Και καλά κάνει...
Γνωρίζω άτομο που για λόγους κοινωνικού πρεστίζ έχει πανάκριβο γερμανικό ηλεκτρικό και πάει με αυτό σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά στα ταξίδια του, πάει με θερμικά.
Δεν νομίζω όμως ότι αυτές οι επιλογές αφορούν τους υπόλοιπους που θέλουμε ένα αμάξι για τα πάντα.
-
ΤΙ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Και full hybrid; Και πραγματικό off-road animal με όνομα βαρύ σαν ιστορία; Κι όλα αυτά κάτω από 30 χιλιάρικα; -
Προβλέπω κράξιμο.
-
To σχόλιο μου αφορούσε μόνο το γεγονός ότι η εξοικονόμηση 1600 ή πόσο έγραψε σε σχέση με ένα απλό θερμικό βενζίνης, δεν ισχύει.
Αφ΄ ενός γιατί σε αυτά τα λεφτά και με αυτό τον όγκο, αλλά και με αυτές τις διαδρομές, μπορούσε να πάρει ένα υβριδικό Κορόλα Κρός και να έχει διαφορά τιμής 20000 και πλέον με όφελος στα 500 ευρώ, ή πάλι κερδίζοντας 20000 ένα ντίζελ ίδιου όγκου με το ίδιο ποσό σαν διαφορά καυσίμου.
Και καλά κάνει...
Γνωρίζω άτομο που για λόγους κοινωνικού πρεστίζ έχει πανάκριβο γερμανικό ηλεκτρικό και πάει με αυτό σε κοινωνικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, αλλά στα ταξίδια του, πάει με θερμικά.
Δεν νομίζω όμως ότι αυτές οι επιλογές αφορούν τους υπόλοιπους που θέλουμε ένα αμάξι για τα πάντα.
απο περιεργεια, ποιο ειναι το πανακριβο γερμανικο ηλεκτρικο;
-
@dettol said in CarTalk.gr:
Και καλά κάνει...
απο περιεργεια, ποιο ειναι το πανακριβο γερμανικο ηλεκτρικο;
taycan ?
-
Κόκκινο τέρας, το πήρες τελικά;
-
@lap said in CarTalk.gr:
Κόκκινο τέρας, το πήρες τελικά;
Είχε ένα m3lr στα 46,8k που με έβαλε σε τρομερό δίλημμα γιατί έχω πει στον εαυτό μου να περιμένει μέχρι την αλλαγή του μοντέλου (πρακτικά δεν το χρειάζομαι ακόμα).
Αφού δεν υπέκυψα υποθέτω ότι θα περιμένω λίγο ακόμα. -
Από το κακό στο χειρότερο πάει η Lotus. Ούτε πωλήσεις, ούτε ελπίδα για μελλοντική ανάκαμψη αν διώξει 200 υπαλλήλους.
https://cartalk.gr/lotus-poulise-mono-576-aftokinita-kovei-200-theseis-ergasias/
-
-
Από το κάτω στο χειρότερο πάει η Lotus. Ούτε πωλήσεις, ούτε ελπίδα για μελλοντική ανάκαμψη αν διώξει 200 υπαλλήλους.
https://cartalk.gr/lotus-poulise-mono-576-aftokinita-kovei-200-theseis-ergasias/
Απλά θέμα χρόνου να μπει στο χρονοντούλαπο μία ιστορική μάρκα
-
Αν είναι να γίνει ηλεκτρική, καλύτερα λουκέτο. Δεν της αξίζει αυτή η κατάντια.
CarTalk.gr