-
@lap said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Η φάση με αυτά τα δύο seat είναι Κούλα με γούνα!
Ποτέ κανείς δεν ξέρει ποια μεταπωλιτικη αξία θα εχει ένα αυτοκίνητο. Μόνο γενικές προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε.
Το στηρίζω στο ότι αν ας πούμε το αλλάξεις μετά το 2030 τότε θα είναι από τα λίγα οχήματα που λογικά θα μπαίνουν σε δακτύλιο και θα ακολουθούν τα όρια ρύπων του μέλλοντος. Μη ξεχνάς έχει Co2 25 gr/km. Νούμερο που θα είναι σύνηθες τότε και εξωφρενικό σήμερα.
Οπότε όταν θα έχει επέλθει ένα κυνηγητό σε ότι ρυπαίνει, αυτά τα seat δεν θα έχουν πρόβλημα να κινούνται κανονικά παντού. Άρα θα τα θέλουν πολλοί, άρα θα κρατουν ψηλά την αξία τους.
Και μη ξεχνάμε.....204 άλογα.....Και που το ξέρεις ότι το όριο τότε δεν θα είναι μηδέν, ή δεν θα έχουν κυνηγήσει ήδη τα phev;
-
Κανεις δεν το ξερει με σιγουριά. Αλλά για να κάνεις μι προβλεψη βλέπεις τα ιστορικά στοιχεία.
Αυτά δείχνουν ότι σταδιακα θα πέφτουν οι ρυποι που θα επιτρέπονται.
Αν είναι δεινόσαυροι τα plug in μετά το 30 τότε τα σημερινά θερμικά είναι τελείως άχρηστα.... Μόνον για κοτετσια θα κάνουν.Όποτε η λογική λέει
100 gr σήμερα. Με εξαίρεση τα υβρίδια.
100 gr για όλους αυριο.
70gr μεθαυριο και πάει λέγονταςΜέχρι τα 25 gr θα περασουν ίσως και δυο δεκαετίες μη πω και παραπανω. Ασε που τα plug ins μπορουν να επωφεληθούν από τις νέες μπαταρίες Στερεάς μορφής και να βγάζουν 100-150 χλμ καθαρά με ηλεκτρισμό.
Για παραδειγμα το επόμενο plug in Leon να έχει 10 gr/100 co2
Στο ενδιάμεσο τα πλήρως θερμικα..... Κοτετσια. -
Θα συμφωνήσω με τον lap.
Η κατάσταση πάει προς όλο και πιο μειωμένους ρύπους,όλο και πιο αυστηρά όρια.
Την "πληρώνουν" τα θερμικά (σε 1η φάση τα diesel). Mετά θα'ρθει η σειρά των αμιγώς βενζινοκίνητων,μετά των mild,ύστερα των full,αργότερα PHEV, μέχρι το όριο των -φαινομενικά- μηδενικών ρύπων που είναι τα BEV.
To με τι ρυθμό χρονικά θα γίνεται αυτό (ανά 3ετία-5ετία ή παραπάνω) δεν είναι ξεκάθαρο,ούτε αν γεωγραφικά θα ισχύει παντού το ίδιο όριο. Αλλά ότι πάει προς τα κει το πράγμα,είναι το μόνο σίγουρο..
Οπότε όποιος παίρνει αμιγώς θερμικό τώρα ή το "παντρεύεται" μέχρι να αποσβέσει την αξία του ή το αλλάζει τη σωστή στιγμή(σε κάθε χώρα και για κάθε αμάξι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια),πριν απαξιωθεί πολύ με βάση τα όλο και πιο αυστηρά όρια ρύπων του.Εκτός αν πάρεις ένα "ειδικής χρήσης και στησίματος" (offroad,supercar,hothatch κ.τ.λ.) θερμικό που θα σου βγάζει γούστα όταν θα θες να ξεφύγεις ένα ΣΚ π.χ.
-
και τώρα η κρίσιμη ερώτηση που ακριβώς και πως την πληρώνουν τα ντίζελ
γιατί οταν έβαλα βενζίνη σήμερα αλλα είδα
παρακαλώ με στοιχεία και οχι με τις βλακείες απο το newsauto
-
Την πληρώνουν σε αξία μεταπώλησης (γι αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά). Αν έχεις ήδη diesel καλώς το έχεις -κι όσο πιο παλιό,τόσο περισσότερη απόσβεση έχεις κάνει και θα κάνεις-,αν όμως σκέφτεσαι να αγοράσεις τώρα και κάθε 4-5 χρόνια αλλάζεις αμάξι,μπορεί να χάσεις αρκετά σε μεταπώληση.Εκτός αν το κρατήσεις 10+_έτη,του πιεις το αίμα,οπότε δεν σε ενδιαφέρει η μεταπώληση.
Eσύ monman έχεις ήδη diesel,oπότε δεν σε αφορά,αλλά αν θυμάμαι καλά τώρα παρήγγειλες ένα yaris cross hybrid (με το καλό να παραλάβεις). Γιατί όχι πάλι ένα καινούριο diesel σ'αυτή την κατηγορία; -
οι τιμές των μεταχειρισμένων euro 5 diesel είναι στα ύψη ελληνικό δε αν βγεί για πώληση φεύγει σε χρόνο dt
-
Tώρα όλα είναι στα ύψη,γιατί δεν υπάρχουν αμάξια.Σε 4-5 έτη;
Eδώ πολλοί ήδη σκέφτονται ακόμη κι αν αξίζει το mild hybrid σε σχέση με το full hybrid και στα τελευταία παίζει να κοιτά κάποιος μήπως συμφέρει μακροπρόθεσμα κι η έκδοση με μικρότερα ελαστικά για να μην ξεπερνά τα 100gr. ρύπους,αντί για 105 ή 110gr. που βγάζουν οι ανώτερες εκδόσεις π.χ. yaris cross και μπορεί σε 2-3 χρόνια να επιβαρυνθούν με διάφορα τέλη ή απαγορεύσεις κίνησης..
-
Δεν μπορείς να προβλέψεις με το ελληνικό δημόσιο.
Το αυτοκίνητο της μάνας μου αγοράστηκε και γιατί δεν είχε τέλη κυκλοφορίας. Την πρώτη χρονιά, γιατί την δεύτερη του έβαλαν.
Το δικό μου αγοράστηκε και γιατί έμπαινε στον δακτύλιο ελεύθερα (Euro6). Πλέον δεν μπαίνει, ενώ μπαίνουν και Euro5 που καίνε αέριο.
Οπότε το να σκέφτεσαι τι θα αποφασιστεί σε 3 χρόνια είναι άτοπο. Σε 5 χρόνια μπορεί ακόμα και να αλλάξεις αμάξι. -
Τα phev είναι the worst of two worlds, δεν διαβάσατε το αρθρακι, και δεκάδες άλλα εδώ και 2 χρόνια περίπου που αλλάζει το κλίμα γι' αυτά. Το 2018 φαινόντουσαν η καλύτερη ιδέα, και μέσα σε 2-3 χρόνια αλλάζει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα γι' αυτά.
"Julia Poliscanova, senior director for vehicles and e-mobility at European NGO Transport & Environment, said its own research showed that when driven in combustion-engine mode, hybrids' CO2 emissions were higher than conventional cars' - they're heavier than combustion-only cars so used more fuel.
"From the perspective of environment and climate, today's plug-in hybrid technology is worse than what it is replacing."
-
@dublin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Τα phev είναι the worst of two worlds, δεν διαβάσατε το αρθρακι, και δεκάδες άλλα εδώ και 2 χρόνια περίπου που αλλάζει το κλίμα γι' αυτά. Το 2018 φαινόντουσαν η καλύτερη ιδέα, και μέσα σε 2-3 χρόνια αλλάζει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα γι' αυτά.
"Julia Poliscanova, senior director for vehicles and e-mobility at European NGO Transport & Environment, said its own research showed that when driven in combustion-engine mode, hybrids' CO2 emissions were higher than conventional cars' - they're heavier than combustion-only cars so used more fuel.
"From the perspective of environment and climate, today's plug-in hybrid technology is worse than what it is replacing."
ή το best of the two worlds
...καπου διαβαζα οτι πρακτικα τελικα στην ευρωπη θα πανε προς τα phev καθολικα πριν την ηλεκτροκινηση. -
@tgd said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Δεν μπορείς να προβλέψεις με το ελληνικό δημόσιο.
Το αυτοκίνητο της μάνας μου αγοράστηκε και γιατί δεν είχε τέλη κυκλοφορίας. Την πρώτη χρονιά, γιατί την δεύτερη του έβαλαν.
Το δικό μου αγοράστηκε και γιατί έμπαινε στον δακτύλιο ελεύθερα (Euro6). Πλέον δεν μπαίνει, ενώ μπαίνουν και Euro5 που καίνε αέριο.
Οπότε το να σκέφτεσαι τι θα αποφασιστεί σε 3 χρόνια είναι άτοπο. Σε 5 χρόνια μπορεί ακόμα και να αλλάξεις αμάξι.Συμφωνώ σε όλα, με μια μικρή ένσταση στο τελευταίο: στην Ελλάδα δε νομίζω ότι είναι σημαντικό το ποσοστό που αλλάζει αμάξι εντός 5ετίας (εξαιρουμένων leasing).
-
Αλήθεια Κα Τζούλια μου;
Και τις μετρήσεις του κύκλου WLTP ποιος τις βγάζει;
Εγώ ή τίποτα συνομώτες των PHEV;
Εξάλλου θα πρέπει να είναι κανείς μαζόχας για να έχει πληρώσει τόσα φράγκα για ένα υβριδικό και να το πηγαίνει αποκλειστικά με τον θερμικό κινητήρα.
Άσε που σε μερικά μοντέλα πιθανόν να μην γίνεται ακόμη και αν θες να το κάνεις.
Τα υβριδικά δεν έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να τα πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες τους μόνο με τον θερμικό κινητήρα.Οι γνώμες είναι σαν τις πορδές. Όλοι έχουν μία.
Άσε που μερικές φορές εξυπηρετούν και κάποια συμφέροντα. -
@katafractos17 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Αλήθεια Κα Τζούλια μου;
Εξάλλου θα πρέπει να είναι κανείς μαζόχας για να έχει πληρώσει τόσα φράγκα για ένα υβριδικό και να το πηγαίνει αποκλειστικά με τον θερμικό κινητήρα.
Τα υβριδικά δεν έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να τα πηγαίνουν οι ιδιοκτήτες τους μόνο με τον θερμικό κινητήρα.Οι γνώμες είναι σαν τις πορδές. Όλοι έχουν μία.
Άσε που μερικές φορές εξυπηρετούν και κάποια συμφέροντα.Ο Γάτος μας τα έχει απαντήσει αυτά νόμιζα, τον ονομαστικό Μ.Ο τον έχει πιάσει ποτέ;
Έχουν γίνει πολλές έρευνες, είναι τόσο μικρή η ηλεκτρική λειτουργία, που και συνέχεια να φορτίζεις πάντα υπάρχει κάποιος διάστημα που δεν, επίσης, όταν δεν, κουβαλάς 350-450 κιλά έξτρα βάρος.. πολύ απλά..
worst of 2 worlds, πολύ μικρή μπαταρία για επαρκής ηλεκτροκίνηση, πολύ βαρύ για βέλτιστη θερμική απόδοση.
Επίσης λόγω του ότι είναι τα περισσότερα τεράστια οικογενειακά οχήματα, συνήθως τα παίρνεις για το ταξίδι, που εκεί εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία. Ελάχιστοι θα πάρουν, όπως ο Γάτος, 3008 για να το χρησιμοποιούν για να κατεβαίνουν κέντρο Περιστέρι, και θα έχουν στην εταιρεία φορτιστές και τη θέση στάθμευσης του αφεντικού, πόσα τέτοια αφεντικά θα υπάρχουν; (Πολλά, γι' αυτό πουλάνε, απλά όταν η κρίσιμη μάζα πάει στα αποδοτικά και φθηνότερα ηλεκτρικά σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θέλει δεινόσαυρους - σε βάρος και μέγεθος).
-
Έχουν γίνει πολλές έρευνες, είναι τόσο μικρή η ηλεκτρική λειτουργία, που και συνέχεια να φορτίζεις πάντα υπάρχει κάποιος διάστημα που δεν, επίσης, όταν δεν, κουβαλάς 350-450 κιλά έξτρα βάρος.. πολύ απλά..
worst of 2 worlds, πολύ μικρή μπαταρία για επαρκής ηλεκτροκίνηση, πολύ βαρύ για βέλτιστη θερμική απόδοση.
Επίσης λόγω του ότι είναι τα περισσότερα τεράστια οικογενειακά οχήματα, συνήθως τα παίρνεις για το ταξίδι, που εκεί εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία.
Είναι τελείως θεωρητικό αυτό και έχει σχέση με τις συνθήκες του καθενός μας. Κάποιος που κάνει 50-60χλμ την ημέρα για την δουλειά και τα παιδιά, μια χαρά θα κινηθεί αποκλειστικά ηλεκτρικά και απλά στα 2-3 ταξίδια τον χρόνο θα έχει αυξημένη κατανάλωση αλλά πολύ μικρότερη ενός αντίστοιχου θερμικού.
Πάρα πολλοί έχουν 1 αυτοκίνητο για οικογενειακό και καθημερινές μετακινήσεις, βασικά η πλειοψηφία είναι έτσι. Οπότε για κάθε μέρα ειναι ταμάμ! Προφανώς απαιτεί υποδομή φόρτισης στο σπίτι ή/και στο γραφείο, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα (εκτός εαν είναι εταιρικό)!
-
Ντιζελάρα παντού και αν πήζεις στην πόλη ένα ΑΜΙ με 20 ευρώ τον μήνα και καθάρισες...
Ταξιδάκι με το ντιζελάκι 400 χλμ περίπου , με βουνά και ανηφόρες και ούτε 30 ευρώ δεν χρειάστηκαν με 1,51 το λίτρο...
-
@criuser said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Ντιζελάρα παντού και αν πήζεις στην πόλη ένα ΑΜΙ με 20 ευρώ τον μήνα και καθάρισες...
Αχαχαχα...κλαίω με το Αμι...!! Με το ποδήλατο πιο γρήγορα πας....
Ντήζελ καλό για ταξίδια, για εμένα μόνο προβλήματα....
-
BEST of two worlds
RAV-4 PRIME phev
1 σχεδόν χρόνο αναμονή στην Β.Αμερικήεκει που με 2 και κάτι $ αγοράζεις γαλόνι βενζίνη
εκει που ο μέσος όρος ετήσιων χλμ είναι μεγαλύτερος απο εδώ
εκει που δεν μπορείς να ανακοινώνεις οτι θες σε ηλεκτρική αυτονομία (ας πρόσεχε ο γάτος με τα γαλλικά )το πρόβλημα που εχουν είναι μη μπαγιατέψει η βενζίνη
Youtube Video -
@katafractos17 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Αλήθεια Κα Τζούλια μου;
Άσε που μερικές φορές εξυπηρετούν και κάποια συμφέροντα.Ο Γάτος μας τα έχει απαντήσει αυτά νόμιζα, τον ονομαστικό Μ.Ο τον έχει πιάσει ποτέ;
Επίσης λόγω του ότι είναι τα περισσότερα τεράστια οικογενειακά οχήματα, συνήθως τα παίρνεις για το ταξίδι, που εκεί εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία. Ελάχιστοι θα πάρουν, όπως ο Γάτος, 3008 για να το χρησιμοποιούν για να κατεβαίνουν κέντρο Περιστέρι, και θα έχουν στην εταιρεία φορτιστές και τη θέση στάθμευσης του αφεντικού, πόσα τέτοια αφεντικά θα υπάρχουν; (Πολλά, γι' αυτό πουλάνε, απλά όταν η κρίσιμη μάζα πάει στα αποδοτικά και φθηνότερα ηλεκτρικά σε λίγα χρόνια κανείς δεν θα θέλει δεινόσαυρους - σε βάρος και μέγεθος).
Κάποια από αυτά δεν ισχύουν και κάποια άλλα έχουν πολύ μικρή βάση.
Γείτονας στην πολυκατοικία έχει το X1 PHEV και εδώ και ένα χρόνο σχεδόν, δεν έχω ακούσει τον ήχο του θερμικού κινητήρα του.
Όλες τις μετακινήσεις του τις κάνει ηλεκτρικά κάθε μέρα και είναι και αρκετές.
Το ίδιο και συνάδελφος στη δουλειά.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα διάστημα που "δεν..."
Εκτός αν κάποιος θέλει ή χρειάζεται να κάνει 70-100χλμ την ημέρα. Εκεί κάποια στιγμή θα έρθει το "δεν..." Αυτοί όμως είναι ένα πολύ μικρό και ίσως ελάχιστο ποσοστό. Μιλάμε πάντα για ιδιώτες και όχι επαγγελματίες.Θα πάρει κάποιος ένα υβριδικό 3008 ή οποιοδήποτε της κατηγορίας τέλος πάντων, απλά για να το χρησιμοποιήσει 2-3 φορές το χρόνο σε ταξίδια και όλο τον άλλο χρόνο να το έχει παρκαρισμένο;
Ε θα έχει κάνει λάθος αν το κάνει αυτό. Δεν θα φταίει όμως η τεχνολογία του αυτοκινήτου αλλά ο τρόπος σκέψης του ιδιοκτήτη του.Επίσης όπως έγραψε κι ο Φάνης, η κατανάλωση σε ταξίδι είναι μικρότερη σε σχέση με το αντίστοιχο θερμικό.
Όλα τα PHEV κάνουν ανάκτηση ενέργειας με διάφορους τρόπους, οπότε η μπαταρία δεν στερεύει πλήρως. -
Επίσης το θέμα είναι "Αναζήτηση μικρού SUV", δεν ξέρω ποια μικρά suv είναι plug in..
-
Επίσης το θέμα είναι "Αναζήτηση μικρού SUV", δεν ξέρω ποια μικρά suv είναι plug in..
Ένα άρθρο το οποίο έχει μέσα αρκετά "μπορεί" & "ίσως", καθώς και μία μελέτη για κακή χρήση των PHEV (τι δουλειά έχει άραγε η κακή χρήση η οποία αφορά τον στόκο ιδιοκτήτη, με την τεχνολογία που προσφέρει το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να το χαρακτηρίσουμε δεινόσαυρο) η οποία λέει βασίστηκε σε βάσεις δεδομένων εταιρικών αυτοκινήτων και σε ιστοσελίδες παρακολούθησης καυσίμων καταναλωτών.
Τρέχα γύρευε δηλαδή, φέξε μου και γλίστρησα, κτλ, κτλ...
Από εκεί κατάλαβαν δηλαδή ότι κάποιοι δεν τα φορτίζουν. Έρευνες είτε χωρίς σοβαρές παραμέτρους, είτε κατευθυνόμενες.Ας πω κι εγώ λοιπόν κάτι, το οποίο ούτε το έχω διαβάσει, ούτε το έχω ακούσει, ούτε έχω κάνει έρευνα, ούτε μελέτη, ούτε τίποτα, απλά με το ξερό μου το κεφάλι έχω καταλάβει ότι κάποιοι και για κάποιους λόγους, προσπαθούν με μεγάλη πρεμούρα να σπρώξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα πράγματα προς την ηλεκτροκίνηση, χωρίς όμως οι υποδομές που θα την υποστηρίξουν να μπορούν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα, χωρίς να έχει έχει λυθεί το θέμα του συνολικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο σοβαρές έρευνες (μέσα σε αυτές και αυτοκινητοβιομηχανιών όπως η Volvo) έχουν δείξει ότι δεν είναι και τόσο χαμηλό όσο μπορεί να φανταζόμαστε και χωρίς η ίδια η ηλεκτροκίνηση να είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να καλύψει σε πλήρες βαθμό τις ανάγκες και τη χρήση που καλύπτουν τα αυτοκίνητα με τεχνολογία των θερμικών κινητήρων.
Αναζήτηση μικρού SUV