-
Seat fοrmentor 1.4 e-Hybrid
Α μ α ξ α ρ α.2.500 ευρώ παραπάνω από το budget σου πολλά όμως σε αξία από τα υπόλοιπα που κοιτάς.
Λογικά έχεις γκαράζ. Το φορτίζεις και κινείσαι τζάμπα. Θα πουληθεί σαν ζεστό ψωμί στο μέλλον, είναι δηλαδή future proof αυτοκίνητο και σαν αυτοκίνητο είναι......Α Μ Α Ξ Α Ρ Α.
Κινείται ειτε ως πλήρως ηλεκτρικό για τις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη είτε ως πλήρως υβριδικό για κάθε περίσταση. Σε κίνηση με συνδιασμό των δύο συστημάτων έχει κοντά στα 3 λίτρα/ 100 χλμ και θα έχεις γκάζι λόγω των 204 ίππων.Αν δεν έχεις γκαράζ και ξοδέψεις 35.000 ευρώ για αυτοκίνητο, δεύτερο κιόλας. Δεν συνεχίζω τη συζήτηση. Είναι άτοπη.
-
Taigo φτιαγμένο για Παραγουάη, Arkana φτιαγμένο για Ρωσία..
Αν σού αρέσουν οι coupe σχεδιασμοί, Xceed στα "φθηνά", DS4 στα παραπάνω λεφτά.
Ακούγεται ότι θα έρθει σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή (σε σύγκριση με άλλες χώρες), μάλλον θα ξεκινάει ελάχιστα κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30.000 (κάτι σαν 29.990€ το κόβω!), Αλλά με πολύ πλούσιο εξοπλισμό αφού πας ξεκάθαρα σε premium μονοπάτια.
https://www.gocar.gr/news/feed/38607,Poio_einai_to_Pio_omorfo_aytokinhto_toy_.html
-
Με σειρά προτεραιότητας ds7 1.5 130ps eat8 36k Renault Arkana dynamic 29k . Toyota chr c-lub bi-tone 27k
-
@dublin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Arkana φτιαγμένο για Ρωσία
Τι πάει να πει αυτό; Η Μόσχα ανακηρύχθηκε προχθές ως η καλύτερη μεγαλούπολη στον κόσμο από τον ίδιο τον ΟΗΕ!!! Just saying... Ας ξεκολλήσουμε από τα στερεότυπα πια.
-
Δικιά μου γνώμη είναι να κοιτάξεις το cupra formentor και το chr. Το πρώτο είναι αμαξαρα και το δεύτερο σε θέμα hybrid είναι εγγύηση. Επίσης το chr έρχεται πλέον αναβαθμίσμενο, με καινούργιο infotainment σύστημα (όπως αυτού του Toyota yaris cross). Τέλος, θα έβαζα και το xceed στην εξίσωση όμως να περιμένεις το facelift που έρχεται σε κανα 3μηνο.
-
@razumikhin said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής θέμα.
SUV, budget μέχρι 35 χιλιάδες Ευρώ. Καινούργιο αυτοκίνητο, αυτόματο κιβώτιο. Χρήση αποκλειστικά σε άσφαλτο. Μετακινήσεις στην πόλη, βόλτες και ενίοτε καμία εκδρομή. Μου αρέσει πάρα πολύ το νέο Renault Arkana (140 hps mild hybrid), είναι από τα ομορφότερα νέα μοντέλα που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Θα το έβαζα στην κορυφή των επιλογών μου.
Διεκδικητές θα έβαζα επίσης το νέο Citroen C4 (155 hps), το Ford Puma (155 hps) και το νέο VW Taigo (150 hps).
Όπως καταλάβατε έχω μια προτίμηση στα "κουπεδοειδή" σχήματα (πλην του Ford).
Απόψεις και γνώμες καλοδεχούμενες. Είμαι αρκετά "ζεστός" για το Renault, απλά ζυγίζω τι θα κέρδιζα και τι θα έχανα με το κάθε μοντέλο από τα ανωτέρω. Ας περιορίσουμε τα συζήτηση στα 4 αυτά αυτοκίνητα, ειδάλλως θα πλατειάσουμε υπερβολικά!
Από αυτά που έβαλες σίγουρα θα διάλεγα το PUMA. καλή κατανάλωση και καλύτερο οδηγικά από τα υπόλοιπα
αλλά αν δεν έχεις πρόβλημα με εξωτερικές διαστάσεις και μπορείς να έχεις πιο μεγάλο σε μέγεθος θα πήγαινα στο FORMENTOR. Δεν το έχεις στην λίστα αλλά γνώμη μου είναι ότι πρέπει να είναι στην λίστα σου οπωσδήπoτε.
και τα 2 τα βρίσκω και υπέροχα σχεδιαστικά.
Το C4 είναι πολύ καλό αν σε ενδιαφέρει η μέγιστη άνεση αλλά δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ σπορτιφ ανυσηχίες καθώς σε αυτό είναι πατάτα, εχει φτιαχθεί να είναι ΑΝΕΤΟ και το κάνει υπέροχα παραμερίζοντας οτιδήποτε σπορ. Αν γουστάρεις όμως άνεση είναι τοπ επιλογή
Το arkana είναι ενδιαφέρον σχεδιαστικά αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλύτερο από τα 2 πρώτα που προτείνω.
το taigo ούτε με σφαίρες δεν θα το επέλεγα
Τελος πήγαινε να τα οδηγήσεις και να τα δεις από κοντά. Οτι και να λέει ο καθένας μας αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Ειμαστε διαφορετικοί και για τον καθένα μας κάνουν κλικ διαφορετικά πράγματα οπότε το καλύτερο για σενα είναι διαφορετικό από καποιού άλλου. (μακρια από τον τενεκέ Taigo όμως)
-
Δες το DS-4 όταν έλθει, μάλλον σύντομα.
Νομίζω ότι είναι αυτό που ψάχνεις.
-
Στα 35k είναι και το νέο Qashqai έκδοση N-Connecta Feel που έχει και πανοραμική και αρκετά μπιμπλικια.
-
Τι ds και qq του λετε του ανθρωπου.Κουπε suv ψαχνει.
-
DS4 Cross ή Xceed για ποιο φθηνό, μάλλον έρχεται και facelift και έχουν χαμηλώσει τιμές.
-
To xceed είναι καλό αλλά δεν είναι chr...
-
-
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις, χαίρομαι που το θέμα προσέλκυσε ενδιαφέρον.
Λοιπόν για να απαντήσω για το CHR. Σίγουρα ταιριάζει στο προφίλ αυτού που ψάχνω. Το μόνο μου κόλλημα με το αυτοκίνητο αυτό είναι οι κινητήρες του. Παρόλο που όπως είπα δεν ψάχνω για οδηγικές ανησυχίες στην προκειμένη περίπτωση, ο 1.8 μου φαίνεται αρκετά άνευρος σε σύγκριση με τα τουρμπίσια μοτέρ των C4, Arkana και Puma (αλλά και Xceed, Formentor, κλπ.). Ο δε δίλιτρος είναι σούπερ αλλά με το κλασσικό πρόβλημα των πεταμένων λεφτών σε (χαζούς) φόρους.
Σημειώνω αυτά που λέτε για το Taigo, η αλήθεια είναι πως με έχετε αποτρέψει.
Η φοβερή άνεση του C4 και εμένα μου αρέσει! Μάλιστα είναι το μοναδικό αμάξι που έχω κάνει test drive από όλα αυτά. Το 1.2 με τα 130. Σαν να ήμουν σε ιπτάμενο χαλί αισθανόμουν. Επίσης το μοτεράκι τσιμπούσε μια χαρά σε επιτάχυνση και σε νεύρο (εκτός και ήταν ιδέα μου). Φυσικά δεν τόλμησα να το δοκιμάσω σε στροφές, και ούτε θα το έκανα ποτέ. Σέβομαι ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός του και δεν με πειράζει.
Α ξέχασα! Και το CHR έχω οδηγήσει, ως ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για 2 μέρες. Μάλιστα ήταν σχεδόν καινούργιο, οπότε πήρα μια καλή εικόνα. Εξαιρετικό απλά. Το 1.8 ήταν, οπότε μήπως να αναθεωρήσω...?
Επόμενος στόχος να δω από κοντά και να οδηγήσω το Arkana, το οποίο όπως σας ανέφερα είναι το "αγαπημένο" μου, τουλάχιστον στις φωτογραφίες και τα βίντεο.
Το Xceed όπως σας είπα μου αρέσει, μάλιστα εντός του budget μου είναι και η κορυφαία έκδοση 1.6 με τα 204 άλογα που κάνει όλα τα υπόλοιπα να ωχριούν (μηχανικά). Έχω δύο κολλήματα με το Xceed. Ενώ μου αρέσει φοβερά το πίσω μέρος, έχω ένα θεματάκι με το μπροστά. Επίσης δεν μου κάνει τόσο SUV, για κάποιο λόγο το βρίσκω σχεδόν το ίδιο χαμηλό με ένα hatchback. Θα μου πείτε ως crossover λανσάρεται...
Τέλος όσον αφορά το DS4. Πανέμορφο, αδιαμφισβήτητα, αλλά: ακόμη και αν ξεκινάει από 30 χιλιάδες, εύκολα θα πηγαίνει στα 50 για τις πιο καλές εκδόσεις. Και όπως σας είπα προτιμώ "λαϊκό" αυτοκίνητο με τον πιο πλούσιο εξοπλισμό, παρά premium κατασκευή στο τσίμα-τσίμα. Επίσης μάλλον hatckback το λες παρά SUV.
Για το Formentor δεν ξέρω. Δεν έχω καμία άποψη, δεν ήταν ποτέ στο ραντάρ μου. Θα το δω από περιέργεια...
-
@dimitriscsd said in Αναζήτηση μικρού SUV:
@ad276 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Ευτυχώς!
Για πιο λόγο; Ακούω επιχειρήματα που το αποδυκνυουν
-
Ευτυχώς!
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Τα μόνα πλεονεκτήματα που έχει το CHR είναι ιδιαίτερη εμφάνιση (για μένα όχι και τόσο όμορφη) και οικονομία καυσίμου.
Κατά τα άλλα το Xceed είναι πιο δυνατό σε επιδόσεις, πιο εργονομικό (δεν έχει πίσω θέσεις κλουβί!), με τρομερό εξοπλισμό, τιμόνι και στήσιμο (φοβερή ανάρτηση) για δεδομένα crossover, πιο όμορφο εσωτερικό (υποκειμενικό), από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) infotainment της κατηγορίας, καλύτερη εγγύηση, επιλογή δωρεάν σέρβις 5 χρόνια.
Επίσης υπάρχουν επιλογές για βενζίνη, πετρέλαιο, χειροκίνητο, αυτόματο... Ό,τι θέλει ο καθένας...
Τις ψεύτικες εξατμίσεις πίσω να μην είχε και θα ήταν άριστο!
-
Ευτυχώς!
Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Τα μόνα πλεονεκτήματα που έχει το CHR είναι ιδιαίτερη εμφάνιση (για μένα όχι και τόσο όμορφη) και οικονομία καυσίμου.
Κατά τα άλλα το Xceed είναι πιο δυνατό σε επιδόσεις, πιο εργονομικό (δεν έχει πίσω θέσεις κλουβί!), με τρομερό εξοπλισμό, τιμόνι και στήσιμο (φοβερή ανάρτηση) για δεδομένα crossover, πιο όμορφο εσωτερικό (υποκειμενικό), από τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) infotainment της κατηγορίας, καλύτερη εγγύηση, επιλογή δωρεάν σέρβις 5 χρόνια.
Επίσης υπάρχουν επιλογές για βενζίνη, πετρέλαιο, χειροκίνητο, αυτόματο... Ό,τι θέλει ο καθένας...
Εσύ δεν θα πληρώνεις εργασία σέρβις αλλά εγώ δεν θα πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και η εγγύηση είναι 11 χρόνια στις μπαταρίες και 6 στα μηχανικά μέρη
-
Ευτυχώς!
Εσύ δεν θα πληρώνεις εργασία σέρβις αλλά εγώ δεν θα πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και η εγγύηση είναι 11 χρόνια στις μπαταρίες και 6 στα μηχανικά μέρη
Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω XCeed.
Τώρα για τα τέλη, σιγά τα λεφτά... Η εγγύηση της KIA είναι 7 έτη.
-
Ευτυχώς!
7 7
Εσύ δεν θα πληρώνεις εργασία σέρβις αλλά εγώ δεν θα πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και η εγγύηση είναι 11 χρόνια στις μπαταρίες και 6 στα μηχανικά μέρηΚαταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω XCeed.
Τώρα για τα τέλη, σιγά τα λεφτά... Η εγγύηση της KIA είναι 7 έτη.
Το ξέρω.... ούτε εγώ έχω chr....
-
Συγγνώμη από μέσα το έχετε δει το XCeed?
Είναι σαν αυτοκίνητο του 2010.
Σε σχεδιασμό και σε ποιότητα.Όχι ότι το CHR είναι κανένα θαύμα σχεδιαστικό, αλλά τουλάχιστον δεν ανακατεύεσαι όταν το οδηγείς.
-
@clockwork82 said in Αναζήτηση μικρού SUV:
Συγγνώμη από μέσα το έχετε δει το XCeed?
Είναι σαν αυτοκίνητο του 2010.
Σε σχεδιασμό και σε ποιότητα.Όχι ότι το CHR είναι κανένα θαύμα σχεδιαστικό, αλλά τουλάχιστον δεν ανακατεύεσαι όταν το οδηγείς.
Είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο;
Αναζήτηση μικρού SUV