-
@storm said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
@antoniokon said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Και εγώ τα ίδια θα πρότεινα + FABIA TSi
Θα συμφωνήσω με το Fabia.
Άλλωστε η γνώμη ενός πρώην κατόχου μετράει.Μάλλον όμως θα είναι δύσκολο να βρω, με τους περιορισμούς που έχω θέσει.
Μόλις έκανα μία πρόχειρη αναζήτηση στο Car και βάζοντας φίλτρα από 2012 και μετά, βενζίνη, 90 ίπποι τουλάχιστον και ιδιώτης, βγάζει μόνο ένα του 2019 στα 12000 € αλλά με χλμ 20000/έτος, που δεν θα το προτιμούσα.
Θα μου πεις έθεσες πολλά κριτήρια.
Αλήθεια είναι αλλά όσο ζούμε, ελπίζουμε!Αυτοκίνητα με τα κριτήρια που θέλεις υπάρχουν πολλά. Το Fabia είναι ας πούμε μία καλή περίπτωση γιατί δίνει την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτερο αυτοκίνητο στα ταξίδια. Ίσως έχει από το dna της Octavia.
Υπάρχουν όμως και άλλα αυτοκίνητα που μπορείς να δεις π.χ. το Clio. Πολύ καλή περίπτωση. Το 208, αν αντέχεις το εσωτερικό του, το C3 (άνετο, μαλακή ανάρτηση), το Punto, το Corsa, πολλά τα αυτοκίνητα. Φυσικά και τα Ιαπωνικά, Κορεάτικα κλπ...
Εγώ θα έβαζα στην λίστα και το C4 Caktus 1.2/110ps, μαζεμένο (4.15m) και ιδανικό για αστική χρήση με τα μαύρα πλαστικά που έχει. Και φυσικά σε ταξίδι άνετο. Και πατάει και λιγουλάκι χώμα...
Storm ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Οι πρώτες μου αναζητήσεις όμως δεν μου έδειξαν εύρος επιλογών.
Άλλο έχει περισσότερα χλμ από τον μέσο όρο που ζητάω, άλλο ξεφεύγει σε μήκος (αυστηρά 4-4,10), άλλο ξεφεύγει σε τιμή.Προσπαθώ να βρω κάτι που να ικανοποιεί ΟΛΑ τα κριτήρια που έχω θέσει στην αρχή του νήματος.
Επειδή θυμάμαι ότι και σε σένα αρέσει το ψάξιμο, ίσως και περισσότερο από την τελική αγορά, αν πετύχεις κάποια αγγελία με ΟΛΑ τα κριτήρια, την ποστάρεις.
Τουλάχιστον εγώ διαπίστωσα ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314442973-seat-ibiza
Ενδιαφέρον. Ιδιώτης, του 2017 με λίγα χιλιόμετρα.
Έχει και οθόνη. Πρέπει να είναι η απλή έκδοση με τα 110ps, αλλά τα βασικά τα έχει σίγουρα. -
Πάντως για να πω και την αμαρτία μου, έχω σκεφτεί κάτι που καλύπτει τα τικ που έχω θέσει.
Η Κούλα του Lap! Suzuki Baleno...
Βέβαια ο Lap ασχολείται σήμερα με το νήμα της πολιτικής και "ξιφομαχεί" με τον Gatoz οπότε ίσως δεν έχει διαβάσει τις δικές μου αναζητήσεις.
Μπορεί εμφανισιακά να μου είναι σχεδόν αδιάφορο αλλά ίσως βρω καλομεταχειρισμένο ειδικά στην έκδοση 1.2 112 hp.
-
Είτε 1,2-90 είτε 1,0Τ-112 έχει.
-
@super-t said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Είτε 1,2-90 είτε 1,0Τ-112 έχει.
Έχεις απόλυτο δίκιο.
1.0 ήθελα να γράψω.
-
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή τεκμηρίωση ότι το πετρέλαιο "θέλει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο". Μόνο στην περίπτωση που το κόστος κτήσης είναι υψηλότερο από αυτό του βενζινοκίνητου (κι αυτό για να αποσβεστεί κάποια στιγμή αυτή η διαφορά). Αυτό που ισχύει είναι ότι θέλει αρκετά χιλιόμετρα ανά διαδρομή ώστε να μην επιβαρύνεται το DPF με τα σταμάτα-ξεκίνα που δεν προλαβαίνει να ανεβάζει θερμοκρασίες. Να σου το πω απλά: ακόμα και μόνο 200 χλμ. το χρόνο να κάνεις σε 1 και μοναδικό ταξίδι π.χ. Αθήνα-Κόρινθο και πίσω μια χαρά θα είσαι με το πετρέλαιο κι ας κάθεται στο γκαράζ όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτό μήπως και αφαιρέσεις ένα αχρείαστο κριτήριο και διευκολυνθείς στην επιλογή σου.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/314442973-seat-ibiza
Ενδιαφέρον. Ιδιώτης, του 2017 με λίγα χιλιόμετρα.
Έχει και οθόνη. Πρέπει να είναι η απλή έκδοση με τα 110ps, αλλά τα βασικά τα έχει σίγουρα.ειναι το πολυ παλιο μοντελο, οχι το καινουριο.
-
@theopan said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή τεκμηρίωση ότι το πετρέλαιο "θέλει πολλά χιλιόμετρα το χρόνο". Μόνο στην περίπτωση που το κόστος κτήσης είναι υψηλότερο από αυτό του βενζινοκίνητου (κι αυτό για να αποσβεστεί κάποια στιγμή αυτή η διαφορά). Αυτό που ισχύει είναι ότι θέλει αρκετά χιλιόμετρα ανά διαδρομή ώστε να μην επιβαρύνεται το DPF με τα σταμάτα-ξεκίνα που δεν προλαβαίνει να ανεβάζει θερμοκρασίες. Να σου το πω απλά: ακόμα και μόνο 200 χλμ. το χρόνο να κάνεις σε 1 και μοναδικό ταξίδι π.χ. Αθήνα-Κόρινθο και πίσω μια χαρά θα είσαι με το πετρέλαιο κι ας κάθεται στο γκαράζ όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Αυτό μήπως και αφαιρέσεις ένα αχρείαστο κριτήριο και διευκολυνθείς στην επιλογή σου.
Ίσως να μην το έχω καταλάβει σωστά.
Πέραν της εντύπωσης που έχω σχηματίσει, πάντα από τα γραφόμενα στο φόρουμ, είχα διαβάσει και για ανάπτυξη μυκήτων στο ντεπόζιτο, όταν το αμάξι δεν κινείται συχνά.
Για αυτό έθεσα ως ένα από τα κριτήρια τον βενζινοκινητήρα.
-
@antoniokon said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
@theopan said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Ίσως να μην το έχω καταλάβει σωστά.
Πέραν της εντύπωσης που έχω σχηματίσει, πάντα από τα γραφόμενα στο φόρουμ, είχα διαβάσει και για ανάπτυξη μυκήτων στο ντεπόζιτο, όταν το αμάξι δεν κινείται συχνά.
Για αυτό έθεσα ως ένα από τα κριτήρια τον βενζινοκινητήρα.
δεν ισχυει τπτ. ο λογος που σου εβαλα και πετρελαια. μαζντα.
και περι μπαλενο, εχουν κυκλοφορησει ελαχιστα σοβαρα, τα περισσοτερα ειναι γυμνα σαν πορνοσταρ, με αθλια προηγουμενη μεταχειρηση σαν ενοικιαζομενα -
Kia rio από εμένα που σου πρότειναν και άλλοι.
Πάρα πολύ τίμιο, ομορφούλι και πολύ αξιόπιστο, νομίζω η καλύτερη επιλογή. Το i20 μόνο το τελευταίο μαρέσει αν και αυτό δεν είναι ασχημη επιλογή.αλλά και το mazda 2 πετρέλαιο που έβαλε ο Γάτος ενδιαφέρον, αν και από εμπορο δύσκολα θα έπαιρνα. τα χιλιομετρα θα είναι πειραγμένα.
-
Αφού δίνεις 12, δώσε 13 για καινούριο Swift.
-
@dimsabas said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Αφού δίνεις 12, δώσε 13 για καινούριο Swift.
Έβαλα ταβάνι τα 12000 € γιατί δεν θα βγάλω άκρη.
Πάντως το Swift καινούργιο, στην πιο απλή έκδοση Gl, έχει πάνω από 14.000.
13400 + 500 μεταλλικό χρώμα + έξοδα φακέλου όπως τα λένε.
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33911892-suzuki-swift
Από ότι βλέπω, του λείπουν πίσω ηλ παράθυρα, έγχρωμη μεγαλύτερη οθόνη στο καντράν και 7αρα οθόνη στο ταμπλο, clima, θερμαινόμενα καθίσματα και ηλ. Αναδιπλούμενος καθρέφτες, keyless entry συγκριτικά με το προ fl glx.
Στα εξωτερικά, ζάντες και προβολακια συγκριτικά με το glx προ fl.
Η διαφορά τους 3500 ευρώ.
Το μόνο που δεν μπορείς να αλλάξεις και αξίζουν είναι τα πίσω ηλ.παραθυρα όλα τα άλλα φρου φοου και αρώματα που αξιζουν τα βάζεις και αφτερμαρκετ. Πχ πολλη καλή οθόνη με 300 ευρώ.
-
@lap said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/33911892-suzuki-swift
Από ότι βλέπω, του λείπουν πίσω ηλ παράθυρα, έγχρωμη μεγαλύτερη οθόνη στο καντράν και 7αρα οθόνη στο ταμπλο, clima, θερμαινόμενα καθίσματα και ηλ. Αναδιπλούμενος καθρέφτες, keyless entry συγκριτικά με το προ fl glx.
Στα εξωτερικά, ζάντες και προβολακια συγκριτικά με το glx προ fl.
Η διαφορά τους 3500 ευρώ.
Το μόνο που δεν μπορείς να αλλάξεις και αξίζουν είναι τα πίσω ηλ.παραθυρα όλα τα άλλα φρου φοου και αρώματα που αξιζουν τα βάζεις και αφτερμαρκετ. Πχ πολλη καλή οθόνη με 300 ευρώ.
Lap καμια 10ρια αναρτήσεις πιο πάνω, ανέφερα τη μαγική λέξη Baleno και δεν συγκινήθηκες?
Σχόλιο ουδέν? -
Αχχχχχ!
Αυτό έψαξα πρώτο αλλά βρήκα ένα με 85.000. Χλμ και μάλλον νοικιαρικο
-
@lap said in ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA:
Αχχχχχ!
Αυτό έψαξα πρώτο αλλά βρήκα ένα με 85.000. Χλμ και μάλλον νοικιαρικο
Για αυτό τι λες?
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316198208-suzuki-baleno
Είναι έμπορος μεν αλλά εξουσιοδοτημένος Suzuki...
-
Όταν πήγα να πάρω την Κούλα είχα επιλέξει την glx με μεταλλικό και 1,2 λίτρα χωρίς mhev.
Είχαν μια έκπτωση 4-5 κατοαυαρικα. και μου την έδιναν με έξοδα και πινακίδες στα 12500 ευρώ.
Σκέψου με τα πάντα μέσα αλλά xenon αντί για led, με 12500 !!!!!!! Δεν υπάρχει η Κούλα.Αυτό που είναι βασική έκδοση σχεδόν 11.000
Και αυτοί το πουλάνε όσο το αγόρασαν ;;;; -
Γνωστό "φαρμακείο" ο Κορφιάτης. Θα το πήρε 7 χιλιάρικα από τον πελάτη και πάει να βγάλει 3+ χιλιάρικα.
-
Τις βάζω για να καταλάβεις μιας και έχεις πλέον εμπειρία από swift πως η Κούλα ήταν σαν c seg οικογενειακό σε αίσθηση
Φιανεται και το φάρδος και ο όγκος της Κούλας. Και όμως ήταν 3,99 Μ σε μήκος και είχε 360 λίτρα πορτπαγκαζ!!!!
Δες χώρους ..... Με 3,99μ
Άντε γειά!!!!!
Και να πω πως είχε καλύτερη αεροδυναμική από το swift , από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη της κατηγορίας και κατανάλωση σαν του swift ενώ ήταν πιο άνετη και πιο ήσυχη στα ταξίδια. Έχανε σε σπορτίφ αίσθηση των αναρτήσεων και αίσθηση ακριβείας που έχει το swift.
Κιβώτιο κινητήρας τα ίδια με το swift.
Διάβαζα πως στην Ινδία θεωρείται πλέον και πάρα πολύ αξιόπιστο αυτοκίνητο καθώς έχουν πολύ καλό δείγμα με εκατομμύρια πωλήσεις.
Δεν βγαίνουν ξανά τέτοια πακέτα. -
Αυτό που σκέφτεσαι, το έκανα το 2007 (έμενα ακόμα στην Αθήνα). Αντάλλαξα το τρίθυρο GV του 2001 με Swift του 2007, πιστεύοντας ότι είναι πιο ταιριαστό στις τότε ανάγκες μου. Οντως ήταν πιο ταιριαστό, αλλά πέραν της διαφοράς στην κατανάλωση, στα υπόλοιπά μάλλον έχασα. Δεν ήταν κακό το Swift, εξάλλου και τώρα το Swift του 2017 ξαναπήρα, αλλά, πιθανό να το μετανιώσεις. Αλλο αυτοκίνητο το GV. Δεν βρίσκεις παρόμοιο. -Αν είναι βέβαια σε καλή κατάσταση.
ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ VITARA