-
@cirus said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
@dimitris-0 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
@m3rlin said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Κύριοι, κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω όλους για την συνεισφορά και τις απόψεις σας!
Μετά από πολλές βόλτες και αφού είδα και οδήγησα τα Μokka & 2008 από 2 φορές το καθένα εκτός των άλλων…Έχουμε νικητή!
Σήμερα έκλεισα το Mokka 1.2 AT8 στην έκδοση Ultimate στα 28.400. Χρώμα λευκό με μαύρο καπώ, οροφή και από εξοπλισμό τα πάντα κυριολεκτικά από τον κατάλογο, δηλαδή και εργοστασιακό συναγερμό & Parking Pack 2 που έχει αισθητήρες στο πλάι και αυτόματο παρκάρισμα. Επιπλέον και ρεζέρβα!
Βγήκε περίπου 800€ πιο φτηνό από το 2008 και έχει συγκριτικά πολύ καλύτερο εξοπλισμό.
Θα γίνει μια παραχώρηση όσον αφορά το πορτ μπαγκαζ αλλά κατέληξα δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά και σκέφτομαι ότι σχεδόν (!) όσες φορές θα χρειαστώ μπαγκαζίερα οροφής με το mokka θα χρειαστώ με και με το 2008.
Και μια φώτο bonus!Υ.Γ. Ήδη ψάχνω πως τα βαφτεί το ασημί φιλετάκι μπροστά κάτω & πίσω σε μάυρο!!!
Καλορίζικο, καλοτάξιδο! άντε να γίνουμε πιο πολλοί οι κάτοχοι new opel mokka...
Μάλλον θα το έχω πριν από εσένα και θα μεταφέρω εντυπώσεις. Νόμίζω ότι κάναμε καλή επιλογή και δεν θα το μετανιώσουμε.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ. Με το καλό. Οταν παραλάβετε να μας βάλετε καμια φώτο να γουστάρουμε και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας
Σ' ευχαριστώ! Εννοείται ότι θα ανεβάσω φωτο μόλις παραλάβω και βέβαια τις πρώτες εντυπώσεις.
-
Καλοτάξιδα με το καλό τα νέα σας αποκτήματα!!
Μετά από σχεδόν 2.000Κμ οδήγησης από την σύζυγο κατανάλωση στα 6,2 λ/100κμ -manual 100hp.
Το πηρα προχθές και αφαίρεσα αέρα από τα λάστιχα γιατί μου φαινόταν πολύ σφιχτό - την ρώτησα αν έβαλε ποτε αέρα και μου είπε ότι είχε ζητήσει να της τσεκάρουν τον αέρα πριν 2 εβδομάδες….της είχαν βάλει 38 σε όλα και το πηγα 32-33 ….έκανε διαφορά αν και είναι ήδη αρκετά σφιχτό σαν ανάρτηση.
Κατάφερα και χώρεσα και ένα σπαστό mountain bike 26αρι του μικρού ρίχνοντας το μισό πίσω κάθισμα και ήταν μια χαρά….Δεν περίμενα να χωρέσει να πω την αλήθεια αλλά δεν ζορίστηκα. -
Λοιπόν παιδια ανατροπή στο 75'! Ακυρώθηκε το Mokka και έγινε παραγγελία το C-hr Gr Sport Bi-Tone σε ανθρακι με τον 1.8! Έκανα 3 test drive και μου φάνηκε μια χαρά. Εντάξει μετά τα 130-140 ψοφάει, αλλά σπάνια κινούμαι παραπάνω. Θα μου λείψουν τα matrix led του μοκκα που θα τα ζηλεύω αλλα τα μισά λεφτά για βενζίνες είναι μεγάλη υπόθεση.
-
Λοιπόν παιδια ανατροπή στο 75'! Ακυρώθηκε το Mokka και έγινε παραγγελία το C-hr Gr Sport Bi-Tone σε ανθρακι με τον 1.8! Έκανα 3 test drive και μου φάνηκε μια χαρά. Εντάξει μετά τα 130-140 ψοφάει, αλλά σπάνια κινούμαι παραπάνω. Θα μου λείψουν τα matrix led του μοκκα που θα τα ζηλεύω αλλα τα μισά λεφτά για βενζίνες είναι μεγάλη υπόθεση.
Καλοτάξιδο , τι ντρίπλα ήταν αυτή βρε μάγε ... όμορφα και τα 2 το Μόκα πιο φρέσκο και πιο νεανικό το chr πιο διαστημικό. Σε πίσω χώρους και πορτ μπαγκάζ είναι μαζί με το μόκα αλλά μπροστά πρέπει να είσαι πιο άνετος στο chr η κάνω λάθος?
-
το μόκα είναι πανέμορφο αλλά είναι σε άλλη (μικρότερη) κατηγορία σε σχέση με το chr. με γεια.
-
Εξαιρετική επιλογή....σαφώς ανώτερο αυτοκίνητο από Μόκα.
-
@yem said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Καλοτάξιδο , τι ντρίπλα ήταν αυτή βρε μάγε ... όμορφα και τα 2 το Μόκα πιο φρέσκο και πιο νεανικό το chr πιο διαστημικό. Σε πίσω χώρους και πορτ μπαγκάζ είναι μαζί με το μόκα αλλά μπροστά πρέπει να είσαι πιο άνετος στο chr η κάνω λάθος?
Παντού ειναι πιο άνετο, οριακά όμως. Όχι τρελές διαφορές. Μπροστά ειναι πιο εμφανές ναι, αλλα και στο πορτ μπαγκάζ είναι πολύ πιο πρακτικό νομίζω το σχήμα του C-hr. Επίσης σε μερικά σημεία ειναι αρκετά πιο φαρδύ πάνω απο τους θόλους. Στο μόκκα το πλαινό είναι τελείως κάθετα και δεν χωράει ομπρέλα θαλάσσης 1.20. Αν θυμαμαι καλά το φάρδος του ειναι 1.06 καπου εκει. Ενώ στο c-hr με τους αποθηκευτικούς αριστερα δεξιά θα χωρέσεις και ένα πιο μακρύ αντικείμενο.
-
Σωστός! Και εγώ αυτό είδα με την πρωτη μάτια, ότι δηλαδή χωρα ομπρέλα θαλάσσης και μάλιστα μεγάλη
-
με τα λεφτά που εξοικονομούμε απ' τα καύσιμα, πλερώνουμε τα 6-7€ που έχουν δύο καφέδες (ή μπύρες) στη ξαπλώστρα, εμείς εδώ οι επαρχιώτες... δε ξέρω για σας, που ακόμη κουβαλάτε ομπρέλες
-
δεν νομίζω να χωρά ...Αν θυμάστε την maui που πήρα το καλοκαίρι στο 500χ δεν χώραγε ούτε διαγώνια , είναι πολύ μεγάλες οι ομπρέλες . Μόνο μέσα στο αμάξι απο το πάτωμα των πίσω να ακουμπάει στο μεσαίο προσκέφαλο .
EDIT: Την μέτρησα και είναι 1,30μ ( την ομπρέλα ε) οπότε δύσκολα ...
-
δεν νομίζω να χωρά ...Αν θυμάστε την maui που πήρα το καλοκαίρι στο 500χ δεν χώραγε ούτε διαγώνια , είναι πολύ μεγάλες οι ομπρέλες . Μόνο μέσα στο αμάξι απο το πάτωμα των πίσω να ακουμπάει στο μεσαίο προσκέφαλο .
Μη μου το χαλάς τώρα και πάω με ομπρέλα στην αντιπροσωπεία...
-
Και βερμούδα από κάτω με σαγιονάρα...
Όλα έχουν τη χάρη τους. Προσωπικά Μ αρέσουν οι άδειες και ψαγμενες παραλίες χωρίς μπιτς μπάρ
-
Αν την βάλεις την μύτη προς τα κάτω και το πίσω μέρος πιο ψηλά ίσως την χωρέσει.
-
@lap said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Αν την βάλεις την μύτη προς τα κάτω και το πίσω μέρος πιο ψηλά ίσως την χωρέσει.
Στο σημαντικό θέμα που προέκυψε αναφορικά με την ομπρελα σε όλα τα αυτοκίνητα χωράει στα πόδια των πίσω επιβατών, αρκεί να μην έχει ψηλό μεσαίο τούνελ.
-
Εγώ έχω να πω ότι πάλι η TOYOTA κέρδισε. ΗΜΑΡΤΟΝ ρε φιλε που λέει και ο Γεωργίου χαχαχαχαχαχαχαχ
Καλορίζικο εύχομαι και γω με την σειρά μου , με το καλό να παραλάβεις και να το χαρείς όσο δεν πάει.
-
Εγώ έχω να πω ότι πάλι η TOYOTA κέρδισε. ΗΜΑΡΤΟΝ ρε φιλε που λέει και ο Γεωργίου χαχαχαχαχαχαχαχ
Αχαχαχα...γκολ από τα αποδυτήρια!!!
ΥΓ: Λογικό όμως, δεν έχουν σχέση τα 2 αυτοκίνητα το ένα είναι B και το άλλο C, με πολύ ανώτερη πλατφόρμα και μηχανικά μέρη. Στα ίδια χρήματα είναι no-brainer.
-
@fanis75 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Αχαχαχα...γκολ από τα αποδυτήρια!!!
ΥΓ: Λογικό όμως, δεν έχουν σχέση τα 2 αυτοκίνητα το ένα είναι B και το άλλο C, με πολύ ανώτερη πλατφόρμα και μηχανικά μέρη. Στα ίδια χρήματα είναι no-brainer.
ε ναι , γκολ και φύγαμε για τελικό lol
ΥΓ Η λογική δεν έχει καμια σχέση σε τέτοια διλήματα για κάποιους ανθρώπους σαν και μένα οταν πρόκειται για αυτοκίνητα. Αν αγόραζαν όλοι με λογική και σύνεση δεν νομίζω να πουλιόταν εξάλου κάτι άλλο εκτός από TOYOTA. ΟΥΥΥΥΥΥΥΥ 666, OYYYY antichrist, OYOYYYY TOYOTA the name of the beast
-
@ataim said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Στο σημαντικό θέμα που προέκυψε αναφορικά με την ομπρελα σε όλα τα αυτοκίνητα χωράει στα πόδια των πίσω επιβατών, αρκεί να μην έχει ψηλό μεσαίο τούνελ.
Και εκεί ενοχλεί τους πίσω αν δεν είναι παιδιά που δεν φτάνουν κάτω , η λύση είναι να ακουμπάει η μία άκρη στο τούνελ κι η άλλη πίσω στο μεσαίο προσκέφαλο ανάμεσα απο τους πίσω , η άλλη λύση είναι του πίλιου 7ε ομπρέλα -ξαπλώστρα , στο Foxvillage είναι τσάμπα με τους καφέδες . εδώ είναι η maui κλειστεί στα 1,3μ
-
ΥΓ Η λογική δεν έχει καμια σχέση σε τέτοια διλήματα για κάποιους ανθρώπους σαν και μένα οταν πρόκειται για αυτοκίνητα.
Συμφωνώ 100%!!! Για αυτό και τα οδηγείς και βλέπεις την χαοτική διαφορά (θπερ του CHR φυσικά) σε ποιότηα, στήσιμο, οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης και NVH...ολα αυτά χτυπανε στο συναίσθημα και στις αισθήσεις.
-
Και βερμούδα από κάτω με σαγιονάρα...
Όλα έχουν τη χάρη τους. Προσωπικά Μ αρέσουν οι άδειες και ψαγμενες παραλίες χωρίς μπιτς μπάρ
Αυτές αρέσουν σε όλους.
Αλλά άδειες και ψαγμένες παραλίες, χωρίς μπαρ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, υπήρχαν μέχρι το '90, άντε μέχρι το 2000κάτι, που κάποιες λίγες ήταν ακόμη χωματόδρομος.
Αν πάω σήμερα που χει λιακάδα και το παίξω χειμερινός κολυμβητής, ΟΛΕΣ οι παραλίες του Πηλίου είναι και ψαγμένες και άδειες.
Μόλις ζεστάνει λίγο η θάλασσα, ούτε αυτές πίσω απ' το πουθενά, που πηγαίναμε πιτσιρικάδες για ψαροντούφεκο (και πριν ρίχναν οι παππούδες μας δυναμίτη) δεν θα μείνουν άδειες και ψαγμένες...
"Αθηναίοι, αυτή η μάστιγα!"
2008, Mokka ή κάτι άλλο?