-
Καλησπέρα σας,
Μετά από αρκετή σκέψη και κοιτάζοντας αμάξια από το i20N (έτσι για τα γούστα και όλα τα υπόλοιπα yolo) μέχρι C hatch αποφάσισα ότι η επιλογή θα γίνει από την Β-Suv κατηγορία. Παρόλο που ίσως πιάνω και κάποια C-Suv σκέφτομαι να τα απορρίψω λόγω όγκου. Π.χ. ωραίο τo Tucson, αλλά αχρείαστο. Εν ανάγκη, 2 φορές το χρόνο βάζω μπαγκαζιέρα οροφής. Αυτήν την στιγμή είμαστε 2 αλλά το πλάνο είναι να γίνουμε 3 σύντομα οπότε το αμάξι θα είναι το βασικό οικογενειακό. Budget, αρχικά ξεκίνησα για γύρω στα 25Κ αλλά τράβα από εδώ και από εκεί φτάνω στα 30Κ το οποίο είναι και ψυχολογικό όριο. Δεν θα ήθελα να τα ξεπεράσω. Η κίνηση μου είναι κατά 85-90% εντός αστικού κέντρου. Ο κύριος λόγος επιλογής Suv είναι η άνεση στους καλούς δρόμους που έχουμε, ευκολία σε ράμπες κτλ λόγω ύψους και η λίγο περισσότερη ελευθερία σου δίνει το Suv σε ένα χωματόδρομο για καμιά εκδρομή. Μετά από 2 αμάξια χαμηλά και με 40-45 προφίλ θέλω κάτι που να μην σκέφτομαι ωχ λακούβα, ωχ χαντάκι, ωχ έντονη κατηφόρα.. Και μιλάω για το κλασικό χαντάκι που έχουν τα στενά της Αθήνας για να περνάνε τα νερά ανάμεσα στα τετράγωνα. Ναι σπάνια βρίσκω, αλλά όταν συμβαίνει και ακούω το κρρρρτσσσς με χαλάει.Για τις επιλογές μου να πώ ότι με ενδιαφέρουν όλες οι ηλεκτρονικές ευκολίες της εποχής και συγκεκριμένα θεωρώ απαραίτητα τα : ACC, Φώτα LED, Αισθητήρες παρκαρίσματος & Camera. Επίσης μιλάμε αποκλειστικά για αυτόματο.
Τα κύρια μοντέλα που έχω καταλήξει είναι τα 2008 & Mokka. Και τα 2 με 1.2 130 & ΑΤ βγαίνουν γύρω στις 28.500 στις εκδόσεις Allure Plus & Ultimate αντίστοιχα. Εμφανισιακά μου αρέσουν πολύ και τα 2, ίσως το 2008 κερδίζει με μικρή διαφορά απ’ έξω ενώ μέσα σίγουρα μου αρέσει πιο πολύ το 2008. Αφού έχω διαβάσει τα μανουαλ και των 2 αυτοκινήτων καταλήγω στα παρακάτω συγκριτικά με τα 2 αυτοκίνητα.
Στα ίδια λεφτά το Μοκκα έχει επιπλέον.
• Matrix Led με αυτόματη εναλλαγή Μεσαια-Μεγαλα
• Αισθητήρες Παρκαρίσματος Μπροστά
• Blind Spot
• Δερμα & Alcandara μέσα (Αδιάφορο)
• Διχρωμία Οροφής & Καπό.Επίσης, χρηστικά το Mokka φαίνεται πολύ πιο πρακτικό δηλαδή.
• Φυσικά Κουμπιά για το infotainment σε σχέση με τα αφής του 2008.
• Φυσικό Κουμπί για το Start & Stop. Το 2008 θέλει να μπεις στο μενού για να το κλείσεις.
• Φυσικά κουμπιά για το A/C.
• Dedicated θέση του μοχλού για τους αυτόματους υαλοκαθαριστήρες. Δεν χρειάζεται να τους ενεργοποιείς κάθε φορά.Από την άλλη το 2008 σε πρακτικότητα έχει :
• Πιο άνετο εκτιμώ λόγω 17’’ αντί για 18’’ του mokka. (215/60/17 vs 215/55/18)
• Αισθητά πιο άνετος χώρος στο πίσω κάθισμα.
• Αρκετά μεγαλύτερο και πιο φαρδύ πορτ μπαγκαζ. Τουλάχιστον 50 λίτρα παραπάνω. Ίσως και 70 αλλά νομίζω τα 20 αφορούν το χώρο κάτω από το πάτωμα. Δεν είμαι σίγουρος.Η αλήθεια είναι ότι αν είχαν ίδιο εξοπλισμό θα πήγαινα καρφί στο 2008. Θεωρώ ότι είναι πιο άνετο και θα μπορέσω να συνηθίσω τις high-tech ιδιοτροπίες του. Τα βασικά που μου λείπουν από 2008 σε επίπεδο εξοπλισμού είναι η αυτόματη εναλλαγή High-low beam και οι αισθητήρες μπροστά. Δεν τα λές και deal breaker.
Επίσης, το αμάξι αυτό σκοπεύω να έχει ορίζοντα δεκαετίας οπότε παίζει και η αξιοπιστία το ρόλο της. Δεν σας κρύβω ότι διαβάζω αρκετά για το 2008 και χωρίς να το έχω, έχω ήδη ένα άγχος. Λογικά αν δεν είχα διαβάσει για τόσες βλάβες, απλά θα σας έγραφα ότι έγινε παραγγελία.
Βέβαια και το Mokka του ίδιου ομίλου είναι. Για αυτό βέβαια είναι νωρίς και δεν έχει ακουστεί κάτι.Τρίτη επιλογή το C-HR με τα γνωστά του προτερήματα αλλά με χαλάει που είναι λίγο χαμηλότερο από τα υπόλοιπα και η κατάσταση στο πίσω κάθισμα. Εννοώ θέλω να ψηλώσω για να μην έχω θέμα με ράμπες, γκαράζ κ.τ.λ. και το C-HR δεν έχει το ύψος των υπολοίπων. Αν θα το κοίταγα, θα το κοίταγα στην δίλιτρη έκδοση όπου κερδίζεις επιδόσεις τουλάχιστον. Στα + και εδώ η λέξη Toyota. Αν είχε ακόμα την έκπτωση θα το κοίταγα πιο σοβαρά επειδή η C-CHIC με τον 2.0 πάει 31Κ και με την έκπτωση θα είμασταν γύρω στα 29.5Κ.
Τέλος να πώ ότι, όπως έλεγε και ο συμπαθής ζωγράφος με την αφάνα, κάπου εδώ ζεί ένα Vitara, το οποίο εξωτερικά είναι οκ αποδεκτό με το ζόρι, αλλά εσωτερικά είναι λες και μπήκα στο C-RV του πατέρα μου το 2000. Προερχόμενος από Fiesta του 18, η κατάσταση είναι τραγική. Δύσκολα θα το χωνέψω.
Βέβαια το Vitara έχει αξιοπιστία που δεν την συζητάμε και στην GL+ AT 4X4 στα 26Κ πες με διχρωμίες και όλα, προσφέρει μέχρι και Cross Traffic Alert που δεν έχει κανένα από τα προηγούμενα. Ενώ έχει και όλα τα υπόλοιπα, εκτός από αισθητήρες μπρος πίσω.Στα υπόλοιπα, Yaris Cross δυστυχώς τάφος, Group Vag δεν κοιτάω καν γιατί έχω καεί στο παρελθόν, από κορέα μερία Kona, Stonic, Xceed δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα. Θα περίμενα να δώ και H-RV αλλά πιστεύω θα φύγω ευκολά πάνω από 33.
Στο Puma δεν αναφέρθηκα γιατί όπως έχω πεί και σε άλλο νήμα εχω Fiesta και είναι ακριβώς ίδια μέσα. Θέλω αλλαγή.
Ελπίζω να μην σας κούρασα με το σεντόνι, απλά προσπάθησα να γράψω τις σκέψεις μου όσο πιο αναλυτικά μπορώ. Σήμερα έχω και test drive με το 2008. Με το Μόκκα έχω κάνει ήδη.
Να δούμε αν αυτό θα με ξεμπερδέψει λίγο γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να καταλήξω. Και με τις καθυστερήσεις βλέπω να έχω νέο αμάξι το 2023!!!
Σας Ευχαριστώ. -
Να πάρεις όποιο σου αρέσει!! Και τα 2 που ρωτάς είναι καλά αυτοκίνητα, ουσιαστικά το ίδιο αυτοκίνητο (σε αναρτήσεις, κιβώτιο, μοτέρ, ηλεκτρονικά), οπότε είναι καθαρά θέμα αισθητικής, τιμής κλπ.
Να σημειώσω όμως κάτι, επειδή δεν ισχύει:
@m3rlin said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Ο κύριος λόγος επιλογής Suv είναι η άνεση στους καλούς δρόμους που έχουμε
Ένα C Hatch με ανεξάρτητη ανάρτηση πίσω είναι σαφώς πιο άνετο από ένα B Suv το οποίο είναι και πιο σκληρό και έχει ημιάκαμπτο. Αυτό για να μην πιστεύεις ότι θα πάρεις κάτι πιο άνετο (για τα υπόλοιπα συμφωνώ). Όπως και ένα C-HR παρόλο που είναι πιο χαμηλό, λόγω διπλών ψαλιδιών πίσω είναι το πιο άνετο (και με την καλύτερη ποιότητα κύλισης) από όλα τα B Suv.
Τέλος, προσωπικά θα έπαιρνα ή το Vitara ή το C-HR (αφού θα κινείσαι κατά 90% εντός πόλης), με ένα αμιγώς βενζίνης να ξέρεις ότι στην πόλη θα βλέπεις ψηλά νούμερα (φυσικά μπορεί να μην σε απασχολεί, απλώς το αναφέρω).
-
Επειδή ψάχνεις αμάξια για πολλά χρόνια , το C-HR αν σου κάνει για χώρους , είναι και υβριδικό , αλλά στην Εθνική είναι αργό.
Το ότι σήμερα κάνεις 90 % πόλη , ίσως είναι και γιατί είστε ζευγάρι.
Αύριο με ένα παιδάκι οι εκδρομές θα είναι πιο επιθυμητές .
Και με ένα άνετο αμάξι πιο εύκολες.
Το Μόκκα είναι μικρό για μένα , το 2008 πιο άνετο, αλλά στεκόμενος στο θέμα του άλλου αυτοκινήτου, θα σου πρότεινα να δεις σε αυτόματο ντίζελ πάντα , το C4 cross, που στα 28000 προ έκπτωσης είναι η φούλ έκδοση, αλλά και τα C5 Aircross & Grandland που επίσης με ψάξιμο μπορεί να τα βρεις στα 30000.Το βασικό είναι να κάνεις τέστ ντράιβ σε όλα.
-
Αφού απέκλεισες το Puma (γιατί όντως είναι σχεδόν ίδιο μέσα με το Fiesta που έχεις παρολο που οδηγικά είναι το καλύτερο) και θες BSUV με αυτά που περιέγραψες εγω προτείνω το 2008
-
@cirus said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Αφού απέκλεισες το Puma (γιατί όντως είναι σχεδόν ίδιο μέσα με το Fiesta που έχεις παρολο που οδηγικά είναι το καλύτερο) και θες BSUV με αυτά που περιέγραψες εγω προτείνω το 2008
Το Puma αποκλείεται για την χρήση που θέλει. DCT και πόλη δεν είναι καλός συνδυασμός...
-
Eιδα σημερα πρωτη φορα το νεο μοκα σε λευκο με μαυρη οροφή νομίζω. Παρα πολυ ωραιο από όλες τις πλευρες ψαρωτικη μουρη φοβερες γραμμες τα φωτα , πολυ ωραιο κοψιμο και το πισω μερος. Δεν επαίρνα τα ματια μου απο πάνω του!
Δλδ αισθητικα και σχεδιαστικα εξωτερικα δεν υπολειπεται καθολου του 2008 και προσωπικα όπως το ειδα μου άρεσε περισσοτερο η γραμμή του , είναι πιο λιτο και λιγοτερο φαμφαρονικο απο το 2008.
Αν στα ιδια λεφτα εχει blind spot και ματριξ λεντ με αυτοματη εναλλαγη φώτων το μοκα δεν το λες και λιγο! Ειναι εξοπλισμος που η αγορά τον χρεώνει πάνω από 1.000.
Τα αμαξια εχουν πολλα κοινα μερη συνεπώς για εμενα πηγαινε σε αυτο που προσφερει τον περισσοτερο εξοπλισμο δλδ το μοκα.
Σκεψου ομως οτι αν ταβανι σου ειναι τα 30000 μπορεις να πας και στο ανανεωμένο γκραντλαντ που ειναι πολυ πιο ανετο παντου φυσικα τα ματριξ λεντ στα 30 τα ξεχνας ...Γιατι τα 28.500 για bsuv ειναι πολλα κακα τα ψεματα πάρα πολλα....
-
@fanis75 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Το Puma αποκλείεται για την χρήση που θέλει. DCT και πόλη δεν είναι καλός συνδυασμός...
ψιτ το 2008 προτείνω είπε ήδη ότι το απέκλεισε το Puma.
παρόλα αυτά γιατι όχι DCT τι πρόβλημα έχει στην πόλη? (ειλικρινής απορία)
-
ψιτ το 2008 προτείνω είπε ήδη ότι το απέκλεισε το Puma.
παρόλα αυτά γιατι όχι DCT τι πρόβλημα έχει στην πόλη? (ειλικρινής απορία)
Το ξέρω, απλά αναφέρω ότι το Puma αποκλείεται έτσι και αλλίως λόγω χρήσης.
- Δεν είναι ομαλό.
- Υπερθερμαίνεται
- Πρόωρη φθορά.
Γενικά η χρήση πόλης, κίνησης και ανηφόρες ταλαιπωρούν τα διπλοσύμπλεκτα (και όλα τα αυτοματοποιηένα χειροκίνητα) και για αυτό λέω ότι για εμένα δεν είναι πραγματικά αυτόματα (έτσι όπως τα ορίζω).
-
#mono_vitara
glx-auto-allgrip-sunroof -
Γενικά η χρήση πόλης, κίνησης και ανηφόρες ταλαιπωρούν τα διπλοσύμπλεκτα (και όλα τα αυτοματοποιη ένα χειροκίνητα) και για αυτό λέω ότι για εμένα δεν είναι πραγματικά αυτόματα (έτσι όπως τα ορίζω).
καλα ξέρεις την γνώμη μου για τα αυτόματα γενικά ότι δεν τα γουστάρω αλλά μεσα στην πόλη είναι φανταστικά (και γω τα ζηλεύω εκει οταν εχει πολυ βαρια κίνηση)
εκτός πόλης και σε γρήγορους ρυθμούς τα διπλοσύμπλεκτα δεν είναι καλύτερα?
δεν έχω γνώσεις επί του θέματος και τα δέχομαι απλά το CVT ρε Φάνη κάνει πολύ εκνευριστικό θόρυβο. είναι έτσι όλα τα cvt?
-
καλα ξέρεις την γνώμη μου για τα αυτόματα γενικά ότι δεν τα γουστάρω αλλά μεσα στην πόλη είναι φανταστικά (και γω τα ζηλεύω εκει οταν εχει πολυ βαρια κίνηση)
δεν έχω γνώσεις επί του θέματος και τα δέχομαι απλά το CVT ρε Φάνη κάνει πολύ εκνευριστικό θόρυβο. είναι έτσι όλα τα cvt?
Έχουμε ξεχωριστώ θέμα για τα αυτόματα. Όμως επιγραμματικά:
-
Για την πόλη ναι είναι ιδανικά.
-
Ναι σε γρήγορους ρυθμούς είναι καλύτερα, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν γενικά. Πάντα προτιμώ ένα πλανητικό με μετατροπέα.
-
Δεν ειναι μόνο CVT η εναλλακτική, υπάρχουν όπως είπα τα πλανητικά με μετατροπέα (η πλειοψηφία των αυτόματων) που είναι εξαιρετικά. Αλλά ναι τα CVT έχουν λόγω λειτουργίας έναν θόρυβο που είναι ενοχλητικός γιατί απλά κρατάει σταθερές τις στροφές του κινητήρα, δεν είναι θόρυβος του κιβωτίου. Όμως εξαρτάται από την υλοποίηση (π.χ. στο Swift είναι εξαιρετικό όπως και στα Χόντα!) και το να μάθεις λίγο να το οδηγείς (όπως μαθαίνεις τον συμπλέκτη π.χ.).
-
-
Έχουμε ξεχωριστώ θέμα για τα αυτόματα. Όμως επιγραμματικά:
-
Για την πόλη ναι είναι ιδανικά.
-
Ναι σε γρήγορους ρυθμούς είναι καλύτερα, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν γενικά. Πάντα προτιμώ ένα πλανητικό με μετατροπέα.
-
Δεν ειναι μόνο CVT η εναλλακτική, υπάρχουν όπως είπα τα πλανητικά με μετατροπέα (η πλειοψηφία των αυτόματων) που είναι εξαιρετικά. Αλλά ναι τα CVT έχουν λόγω λειτουργίας έναν θόρυβο που είναι ενοχλητικός γιατί απλά κρατάει σταθερές τις στροφές του κινητήρα, δεν είναι θόρυβος του κιβωτίου. Όμως εξαρτάται από την υλοποίηση (π.χ. στο Swift είναι εξαιρετικό όπως και στα Χόντα!) και το να μάθεις λίγο να το οδηγείς (όπως μαθαίνεις τον συμπλέκτη π.χ.).
οκ ευχαριστω για τα info. δεν διακόπτω άλλο το θέμα
οπότε αν εγω έπαιρνα ποτε αυτόματο το διπλοσυμπλεκτο θα ήταν μονοδρομος (καλύτερα σε γρήγορους ρυθμούς)
-
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
@criuser said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Το Μόκκα είναι μικρό για μένα , το 2008 πιο άνετο, αλλά στεκόμενος στο θέμα του άλλου αυτοκινήτου, θα σου πρότεινα να δεις σε αυτόματο ντίζελ πάντα , το C4 cross, που στα 28000 προ έκπτωσης είναι η φούλ έκδοση, αλλά και τα C5 Aircross & Grandland που επίσης με ψάξιμο μπορεί να τα βρεις στα 30000.
Το βασικό είναι να κάνεις τέστ ντράιβ σε όλα.
Δυστυχώς diesel ειναι εκτός συζητησης λόγω κίνησης κυρίως στην πόλη. Και το C4 δεν μου αρέσει ιδιαίτερα.
@tkin73 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Σκεψου ομως οτι αν ταβανι σου ειναι τα 30000 μπορεις να πας και στο ανανεωμένο γκραντλαντ που ειναι πολυ πιο ανετο παντου φυσικα τα ματριξ λεντ στα 30 τα ξεχνας ...
Γιατι τα 28.500 για bsuv ειναι πολλα κακα τα ψεματα πάρα πολλα....
Είναι όντως πολλά, απλά λόγω απαιτήσεων & αυτόματου στοχεύω ψηλές εκδόσεις. Εν γνώση μου πάντα. Επίσης θα ήθελα να μην φτάσω σε C-Suv λογω διαστάσεων. Αν κοίταγα C-Suv η επιλογή θα ήταν Tucson λογικά.
Τέλος, προσωπικά θα έπαιρνα ή το Vitara ή το C-HR (αφού θα κινείσαι κατά 90% εντός πόλης), με ένα αμιγώς βενζίνης να ξέρεις ότι στην πόλη θα βλέπεις ψηλά νούμερα (φυσικά μπορεί να μην σε απασχολεί, απλώς το αναφέρω)
Για το C-HR έχω μόνο 2 θέματα βασικα, οι πίσω θέσεις και απόσταση απο το έδαφος σε σχέση με τα υπόλοιπα. Εννοώ, μήπως αυτή η ενδιάμεση κατάσταση σε ύψος δεν μου δώσει αυτό που θέλω τελικα. Δεν είναι ουτε suv ουτε hatch. Μην καταλήξω να βρίσκω και με αυτό. Ενας φίλος που το έχει έπρεπε να κάνει κάτι πατέντες με λάστιχα κάτω για να μπαίνει στο γκαραζ του.
-
@m3rlin said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
Για το C-HR έχω μόνο 2 θέματα βασικα, οι πίσω θέσεις και λόγω αποστασης σε σχέση με τα υπόλοιπα. Εννοώ, μήπως αυτή η ενδιάμεση κατάσταση σε ύψος δεν μου δώσει αυτό που θέλω τελικα. Δεν είναι ουτε suv ουτε hatch. Μην καταλήξω να βρίσκω και με αυτό. Ενας φίλος που το έχει έπρεπε να κάνει κάτι πατέντες με λάστιχα κάτω για να μπαίνει στο γκαραζ του.
Εσύ ξέρεις!
-
Οι πίσω θέσεις είναι μια χαρά, απλά έχουν μικρά τζάμια και είναι λίγο κλειστοφοβικές. Από χώρους είναι μια χαρά. Οπότε ειναι καθαρά προσωπικό θέμα.
-
Για την απόσταση, μόνο με δοκιμή. Δεν είναι τόσο το ύψος (15εκ. είναι μια χαρά μην τρελαθούμε!), όσο οι γωνίες. Π.χ. ένα αυτοκίνητο με 18εκ υψος μπορεί να βρίσκει από κάτω λόγω γωνίας ράμπας ή μπροστά λόγω γωνίας προσέγγισης επειδή έχει χαμηλό σπόιλερ. Για παράδειγμα η ΜιΤο έχει μεγαλύτερη απόσταση από την Κορόλα, αλλά βρίσκει πιο εύκολα μπροστά, γιατί έχει χαμηλότερο σποϊλερ.
Αυτά για δρόμους και γκαράζ, δεν μιλάω για εκτός δρόμου όπου εκεί πάιζουν και άλλα ρόλο όπως η άρθρωση και ελευθερία της ανάρτησης.
-
-
@fanis75 Κάτσε να δούμε. Τώρα περιμένω τηλ απο τον δικό σου στην Παπαδαμαντίου.
-
τα moka/2008 είναι μικρές πλατφόρμες, το chr είναι μεσαία, αλλά όπως είδες δεν είναι ψηλό και μπορεί να βρεις πιο εύκολα από ότι τα άλλα δύο, έχουν 2εκ διαφορά.
Μια εύκολη λύση, η οποία δεν ξέρω αν είναι εύλογη θα ήταν να ψηλώσεις την ανάρτηση. High rider δεν το λένε εξάλλου; 2 εκατοστά μπορεί κάποιος να τα βρει από τα ελατήρια και τα αμορτισέρ, είχα βάλει σκληρά αμορτισέρ στο miata και ανέβαινα πεζοδρόμια. Βέβαια πειράζεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όχι πάντα καλή ιδέα.
-
@ataim said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
τα moka/2008 είναι μικρές πλατφόρμες, το chr είναι μεσαία, αλλά όπως είδες δεν είναι ψηλό και μπορεί να βρεις πιο εύκολα από ότι τα άλλα δύο, έχουν 2εκ διαφορά.
Μια εύκολη λύση, η οποία δεν ξέρω αν είναι εύλογη θα ήταν να ψηλώσεις την ανάρτηση. High rider δεν το λένε εξάλλου; 2 εκατοστά μπορεί κάποιος να τα βρει από τα ελατήρια και τα αμορτισέρ, είχα βάλει σκληρά αμορτισέρ στο miata και ανέβαινα πεζοδρόμια. Βέβαια πειράζεις τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, όχι πάντα καλή ιδέα.
2640 έχει το το chr μεταξόνιο 2600 το 2008 δεν έχουν και τόση διαφορά. Το μόκα έχει αισθητά μικρότερο από το chr 2557
-
@m3rlin ότι και να πάρεις θα είναι καλή επιλογή. Είσαι καιρό στο forum και έχεις διαβάσει τα πάντα φαντάζομαι για τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν.. Προσπάθησε μόνο να τα οδηγήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο πρίν αποφασίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα κατασταλάξεις στο καταλληλότερο για εσένα
-
@mastoras78 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
@m3rlin ότι και να πάρεις θα είναι καλή επιλογή. Είσαι καιρό στο forum και έχεις διαβάσει τα πάντα φαντάζομαι για τα αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν.. Προσπάθησε μόνο να τα οδηγήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο πρίν αποφασίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα κατασταλάξεις στο καταλληλότερο για εσένα
περιμενα να πεις @monovitara χαχαχαχαχαχα
-
@mastoras78 said in 2008, Mokka ή κάτι άλλο?:
περιμενα να πεις @monovitara χαχαχαχαχαχα
Θέλει ομορφούλικο ο υποψήφιος..
2008, Mokka ή κάτι άλλο?