-
@dimsabas@ να σε ενημερώσω ότι είμαι 1.87 και 87 κιλά σταθερά εδώ και 10 χρόνια. Παλιότερα ήμουν ακόμα πιο αδύνατος. Λες να τρώω σαν παλαιστής σούμο και να τα καίω στην καρέκλα του γραφείου? Απλά έχουμε αποφασίσει σαν οικογένεια να μην κάνουμε οικονομία στην ποιότητα της διατροφή μας. Επίσης μένουμε στην επαρχία (ευτυχώς).
Προφανώς και αν πάρουμε αντί για φρέσκια κουτσομούρα ή μπακαλιαράκια (2 φορές την εβδομάδα) γόπα και σαρδέλα, αν αντί για βιολογική μαναβική πάρουμε τον καρκίνο, αν αντί για ελληνικό μοσχάρι και κόκκορα χωριάτικο πάρουμε χοιρινό ολλανδίας και κοτόπουλα μεταλλαγμένα, αν χρησιμοποιούμε σπορέλαια αντί για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αν κόψουμε τις σοκολάτες και τα ξηροκάρπια (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κλπ), αν πάρουμε το φθηνό κωλόχαρτο που είναι απαλό σαν το σκοτς μπράιτ, αν πάρουμε το γάλα βλάχας αντί του advance ή του βιολογικού σε σκόνη, αν τρώμε το ίδιο φαί 2 και 3 μέρες αντί για διαφορετικό φαί καθημερινά, αν θέλουμε 2 ώρες για να ψωνίσουμε μην τυχόν και μας ξεφύγει κάποια προσφορά, αν, αν, αν, τότε ναι θα κάνουμε οικονομία. Για 150 ευρώ το μήνα ΔΕΝ γουστάρω να γίνω ψυχαναγκαστικός ούτε να τρώμε σκ@@α. Άλλωστε ούτε καπνίζω ούτε πίνω 4 καφέδες την ημέρα (αγορασμένους). Με αυτά τα δεδομένα τα 600-700/μήνα για μια τετραμελή οικογένεια με 2 μικρά παιδιά είναι νορμάλ. Όποιος θέλει να τη βγάλει με λιγότερα είτε γιατί απλά δεν το αντέχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός είτε γιατί είναι τσιγγούνης και θέλει να τα βάζει στην άκρη, μπορεί να το κάνει και δικαίωμά του. Είναι συνήθως ο ίδιος που θα κάνει 10 χιλιόμετρα για να βρει το φθηνότερο πρατήριο και να γλιτώσει 0.03 λεπτά/λίτρο καυσίμου. Και δεν θα αφήσει στον ντελιβερά που του έφερε την πίτσα ενώ βρέχει καταρρακτωδώς ούτε 10 λεπτά tip. Και όταν βγει να φάει με την παρέα θα πληρώσει ακριβώς για αυτά που έφαγε. Δεν την αντέχω τόση μιζέρια.ΥΓ. Κόμπλεξ και αμόκ εσύ έχεις πάθει με το φυσικό αέριο. Ήρθε η ώρα να ξεκολλήσεις λίγο. Όταν δημιουργηθεί σοβαρό δίκτυο θα αποτελεί σοβαρή εναλλακτική για όποιον θέλει την απόλυτη οικονομία.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ε, βρε γιατι σαν λαος αρπαζομαστε με το παραμικρο σου ειπε ενα αστειο. Αυτη η υποληψη μας θα μας φαει. Δεν ειναι ολοι εχθροι διπλα μας και οσοι μας τσιγκλανε λιγο.
Τσπ ο Ζηκος ειναι πανπονηρος ακουστε τι σας λεω.
Δηλ σου λεει, μου λεει, του λεει,(αλα ζηκος) τα πρατηρια φ.αεριου ειναι πανακριβα, θα δημιουργηθουν επενδυσεις μονο αν υπαρχει ταση και επιθυμια πολλων καταναλωτων προκειμενου σε ενα μεσοπροθεσμο διαστημα να γινει η επανεισπραξη επενδυσης αρχικου κεφαλαιου συν τον πληθωρισμο.
Αυτο θα επιτευχθει μονο οταν καποιος υπενθυμιζει και την επιλογη αυτων των αυτοκινητων.
Συνεπως, ο ζηκος θελει να γεμισουμε τετοια πρατηρια και ο μονος τροπος σαν πολιτης να βαλει και αυτος το λιθαρακι του ειναι μεσω του φορουμ οπου παρακολουθουν χιλιαδες υποψηφιοι αγοραστες.Επισης θελει ενα καθαροτερο περιβαλλον για τα τεκνα του και το παλευει με τον τροπο του. Απολυτα σεβαστο.
@ξενος, 25 βαθμους σαλονοκουζινα 22κρεβατοκαμαρα και 21 η αλλη κρεβατοκαμαρα. 30 φευγα χιλιαδες μπι τι γιου ερκοντισιον και το βραδυ αφυγραντηρας.
Το κλιματιστικο ρυθμιζομενο στους 26 και στο 4 ο ανεμηστηρας.
Χιτατσι το κλιματιστικο.100 120 ευρω καιει το κλιματιστικο το μηνα.
Με πετρελαιο στα 200 κατι το μηνα οταν το ανοιγα παλια. Δεν το ανοιγω.Ναι ειμαστε απο τους τυχερους και καλα κανεις που το αναφερεις για να μην ξεφευγουμε. Μη φανταστεις φοβερα πραγματα, αλλα μερικες φορες το καταλαβαινω και το βουλωνω.
Για αυτο εχω μια ταση να υποστηριζω τον χαμηλομισθο εργαζομενο σε αντιπαραθεσεις με επιχειρηματιες αλλα παντα σε λογικα πλαισια χωρις ομως να παραβλεπω το επιχειρην καθως γνωριζω κατι απο οικονομικα.
Θελω να δημιουργησουν οι ανθρωποι, θελω να αποκτησουν σπιτια να αφησουν στα παιδια τους. Θελω καταρχην να γεννηθουν παιδια. Αυτο με νοιαζει και με καιει, τωρα ολα τα αλλα επονται.Οχι πολυτελειες αλλα μια ευκολη ζωη. Αλλωστε και εγω ειμαι λιγοδιαιτος ως ανθρωπος και δεν αρεσκομαι στις υπερβολικες πολυτελειες.
Ενταξει ενα καλο αυτοκινητο το οποιο εν τελη ειναι και πολυτελες το θελω αλλα μεχρι εκει. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Συνεπως, ο ζηκος θελει να γεμισουμε τετοια πρατηρια και ο μονος τροππς σαν πωλητης να βαλει το λιθαρακι του ειναι μεσω του φορουμ οπου παρακολουθουν χιλοαχες υππψηφιοι αγοραστες.Αστειότητα αντίστοιχου επιπέδου ότι εγώ προωθώ τον Σοσιαλισμό γράφοντας στο 4τφ...
Επισης θελει ενα καθαρογερο ατμοσφαικο περιβαλλον για τα τεκνα του. Απολυτα σεβαστο.
Βλέπε παραπάνω.
@ξενος, 25 βαθμους σαλονοκουζινα 22κρεβατοκαμαρα και 21 η αλλη κρεβατοκαμαρα
Άσχετο, αλλά αρρώστησα με το που το διάβασα, 18,6 έχω μέσα στο δωμάτιο τώρα που γράφω και είμαι με το σώβρακο. Στους 25 αυτοκτονώ...
Για αυτο εχω μια ταση να υποστηριζω τον εργαζομενο σε αντιπαραθεσεις, θελω να δημιουργησουν οι ανθρωποι, θελω να αποκτησουν σπιτια να αφησουν στα παιδια τους
Sorry, αλλά μεγαλύτερη χαζομάρα δεν υπάρχει. Ο πλανήτης υποφέρει από υπερπληθυσμό καιτο λιγότερο που θέλει ένας ταλαίπωρος Έλληνας είναι κουτσούβελα.
Ενταξει ενα καλο αυτοκινητο το οποιο εν τελη ειναι και πολυτελες το θελω αλλα μεχρι εκει.
Όχι ένα Baleno?
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ε, βρε γιατι σαν λαος αρπαζομαστε με το παραμικρο σου ειπε ενα αστειο. Αυτη η υποληψη μας θα μας φαει. Δεν ειναι ολοι εχθροι διπλα μας και οσοι μας τσιγκλανε λιγο.Τσπ ο Ζηκος ειναι πανπονηρος ακουστε τι σας λεω.
Δεν αρπάχτηκα, απλά εξήγησα για ποιο λόγο ανεβαίνει το κόστος των τροφίμων και του super market. Ποια υπόληψη και ποιος εχθρός...
Και σε αυτό παίζουν βασικό ρόλο και τα παιδιά. Δεν θα μπω στη λογική κανενός που έχει αναγάγει σε επάγγελμα το να κάνει όπου μπορεί οικονομία και το θεωρεί μαγκιά (μιλάω γενικά, όχι για τον Ζήκο). Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και είναι σεβαστές.Την άποψή σου για το φα και την εμμονή του παμπόνηρου ζήκου για το γενικό καλό δεν θα τη σχολιάσω. Θα περιοριστώ απλά να πω ότι έχει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα. Γενικά οι εμμονές δεν είναι καλό πράγμα. Το ίδιο φάρμακο δια πάσαν νόσο.
-
Πλακα κανω για τον πονηρο Ζηκο, χιουμορ δηλαδη.
Αφηστε να πεσει και μια κουβεντα κατω, αυτη ειναι η αποψη μου.
Συμφωνω με τον κλουζο πως οσα ξερει ο νοικοκυρης δν τα ξερει ο κοσμος ολος.
Οσο για τις εμμονες, και παλι συμφωνω αλλα σε γενικο πλαισιο οτι απολαμβανεις απο τεχνολογια και αλλων ευκολιων, πραγματοποιηθηκαν απο ατομα με εμμονη σε εναν τομεα. -
Περίπτωση εργασιακού θέματος ενός φίλου που έσκασε χθες βράδυ και με πήρε τηλέφωνο.
Εταιρεία πολυεθνική προϊόντων και υπηρεσιών με παρουσία και στην Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια.
Τα κεντρικά στην Άπω Ανατολή αποφασίζουν να κλείσουν τοπικές εταιρείες σε πολλές χώρες του πλανήτη στα πλαίσια αναδιοργάνωσης και αλλαγής επιχειρησιακού σχεδίου. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες θα περάσουν σε τοπικούς μεταπωλητές και το ίδιο θα γίνει με μεγάλες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών.Και φυσικά κάποια στιγμή ενημερώνονται όλοι οι υπάλληλοι της εταιρείας ότι εντός του 2019 λύεται η συνεργασία για όλους, ακόμη και για το διοικητικό συμβούλιο.
Και μπαίνει το ερώτημα των αποζημιώσεων και το θέμα των απολύσεων με προειδοποίηση.
Ξέρει κανείς πως παίζει αυτό το σενάριο και αν αρκεί η προφορική προειδοποίηση απόλυσης για κόψιμο αποζημιώσεων;υ.γ. για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναφέρω την εταιρεία γιατί ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ούτε έχει βγει δελτίο τύπου.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και μπαίνει το ερώτημα των αποζημιώσεων και το θέμα των απολύσεων με προειδοποίηση.
Ξέρει κανείς πως παίζει αυτό το σενάριο και αν αρκεί η προφορική προειδοποίηση απόλυσης για κόψιμο αποζημιώσεων;Προφορικά δεν ισχύει τίποτα! Σε τέτοια θέματα (ειδικά τα εργασιακά) όλη η επικοινωνία πρέπει ναα είναι γραπτή. Τώρα η αποζημίωση απόλυσης είναι ό,τι αναφέρει ο νόμος (δεν έχω πρόχειρο τον πίνακα) + επιπλέον εαν υπάρχει κάποιος ειδικός όρος (επί το βελτίω για τον υπάλληλο) για επιπλέον αποζημίωση.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
@dimsabas@ Απλά έχουμε αποφασίσει σαν οικογένεια να μην κάνουμε οικονομία στην ποιότητα της διατροφή μας. Επίσης μένουμε στην επαρχία (ευτυχώς).
Προφανώς και αν πάρουμε αντί για φρέσκια κουτσομούρα ή μπακαλιαράκια (2 φορές την εβδομάδα) γόπα και σαρδέλα, αν αντί για βιολογική μαναβική πάρουμε τον καρκίνο, αν αντί για ελληνικό μοσχάρι και κόκκορα χωριάτικο πάρουμε χοιρινό ολλανδίας και κοτόπουλα μεταλλαγμένα, αν χρησιμοποιούμε σπορέλαια αντί για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αν κόψουμε τις σοκολάτες και τα ξηροκάρπια (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κλπ), αν πάρουμε το φθηνό κωλόχαρτο που είναι απαλό σαν το σκοτς μπράιτ, αν πάρουμε το γάλα βλάχας αντί του advance ή του βιολογικού σε σκόνη, αν τρώμε το ίδιο φαί 2 και 3 μέρες αντί για διαφορετικό φαί καθημερινά, αν θέλουμε 2 ώρες για να ψωνίσουμε μην τυχόν και μας ξεφύγει κάποια προσφορά, αν, αν, αν, τότε ναι θα κάνουμε οικονομία. Για 150 ευρώ το μήνα ΔΕΝ γουστάρω να γίνω ψυχαναγκαστικός ούτε να τρώμε σκ@@α. Άλλωστε ούτε καπνίζω ούτε πίνω 4 καφέδες την ημέρα (αγορασμένους). Με αυτά τα δεδομένα τα 600-700/μήνα για μια τετραμελή οικογένεια με 2 μικρά παιδιά είναι νορμάλ. Όποιος θέλει να τη βγάλει με λιγότερα είτε γιατί απλά δεν το αντέχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός είτε γιατί είναι τσιγγούνης και θέλει να τα βάζει στην άκρη, μπορεί να το κάνει και δικαίωμά του. Είναι συνήθως ο ίδιος που θα κάνει 10 χιλιόμετρα για να βρει το φθηνότερο πρατήριο και να γλιτώσει 0.03 λεπτά/λίτρο καυσίμου. Και δεν θα αφήσει στον ντελιβερά που του έφερε την πίτσα ενώ βρέχει καταρρακτωδώς ούτε 10 λεπτά tip. Και όταν βγει να φάει με την παρέα θα πληρώσει ακριβώς για αυτά που έφαγε. Δεν την αντέχω τόση μιζέρια.+1000
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
@dimsabas@ Απλά έχουμε αποφασίσει σαν οικογένεια να μην κάνουμε οικονομία στην ποιότητα της διατροφή μας. Επίσης μένουμε στην επαρχία (ευτυχώς).
Προφανώς και αν πάρουμε αντί για φρέσκια κουτσομούρα ή μπακαλιαράκια (2 φορές την εβδομάδα) γόπα και σαρδέλα, αν αντί για βιολογική μαναβική πάρουμε τον καρκίνο, αν αντί για ελληνικό μοσχάρι και κόκκορα χωριάτικο πάρουμε χοιρινό ολλανδίας και κοτόπουλα μεταλλαγμένα, αν χρησιμοποιούμε σπορέλαια αντί για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αν κόψουμε τις σοκολάτες και τα ξηροκάρπια (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια κλπ), αν πάρουμε το φθηνό κωλόχαρτο που είναι απαλό σαν το σκοτς μπράιτ, αν πάρουμε το γάλα βλάχας αντί του advance ή του βιολογικού σε σκόνη, αν τρώμε το ίδιο φαί 2 και 3 μέρες αντί για διαφορετικό φαί καθημερινά, αν θέλουμε 2 ώρες για να ψωνίσουμε μην τυχόν και μας ξεφύγει κάποια προσφορά, αν, αν, αν, τότε ναι θα κάνουμε οικονομία. Για 150 ευρώ το μήνα ΔΕΝ γουστάρω να γίνω ψυχαναγκαστικός ούτε να τρώμε σκ@@α. Άλλωστε ούτε καπνίζω ούτε πίνω 4 καφέδες την ημέρα (αγορασμένους). Με αυτά τα δεδομένα τα 600-700/μήνα για μια τετραμελή οικογένεια με 2 μικρά παιδιά είναι νορμάλ. Όποιος θέλει να τη βγάλει με λιγότερα είτε γιατί απλά δεν το αντέχει ο οικογενειακός προϋπολογισμός είτε γιατί είναι τσιγγούνης και θέλει να τα βάζει στην άκρη, μπορεί να το κάνει και δικαίωμά του. Είναι συνήθως ο ίδιος που θα κάνει 10 χιλιόμετρα για να βρει το φθηνότερο πρατήριο και να γλιτώσει 0.03 λεπτά/λίτρο καυσίμου. Και δεν θα αφήσει στον ντελιβερά που του έφερε την πίτσα ενώ βρέχει καταρρακτωδώς ούτε 10 λεπτά tip. Και όταν βγει να φάει με την παρέα θα πληρώσει ακριβώς για αυτά που έφαγε. Δεν την αντέχω τόση μιζέρια.+1000
Δεν βλεπω τον λογο γιατι να θελει καποιος να υποδειξει σε καποιον αλλο πως θα ζει εφοσων δεν παραβιαζει νομους;
-
Πηρε κανενας την αυξηση του τσιπρα και της αχτσιογλου στο μηνιατικο του? Τα κονομησατε ε?
-
Σχετικά με ΕΦΚΑ κλπ.....
Συνταξιούχος από Γερμανία ξαφνικά φαίνεται ανασφάλιστος στο Atlas, Μετά από ψάξιμο ο ΕΦΚΑ ζητάει το έγγραφο-βεβαίωση ασφάλισης του ασφαλιστικού φορέα της Γερμανίας, το οποίο είχε προσκομισθεί τη πρώτη φορά(πριν 19 χρόνια) με τη μετοικεσία, αυτόματα μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων. Στέλνω ένα mail Γερμανία στις 24.9 όπου εξηγώ με google translate στα γερμανικά τι και πως(ό,τι είχα καταλάβει εγώ). Χθες, 1 Οκτωβρίου, 4 εργάσιμες δλδ. από την αποστολή του Mail έρχεται η απάντηση, ταχυδρομικά, συστημένα από Γερμανία με όλα τα σχετικά και με φωτοτυπία της πρώτης βεβαίωσης ασφάλισης με τη σφραγίδα και τον αριθμό πρωτοκόλλου τότε του Ι.Κ.Α.
Μου φάνηκε απίστευτη η αμεσότητα κι η πληρότητα της απάντησης των Γερμανών, οι οποίοι φυσικά θα εφαρμόζουν και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα για τα προσωπικά δεδομένα, ένας λόγος παραπάνω δλδ. για να καθυστερήσει η απάντηση, η οποία όμως κάθε άλλο παρά καθυστέρησε.
-
Οταν ενας εργοδοτης δεν σου πληρωνει τα νομιμα απο το νομο,δηλαδη,δωρα-επιδοματα-υπερωριες,αν δηλωσεις παραιτηση,γιατι πχ βρηκες μια αλλη εργασια,χανεις το δικαιωμα να προσφυγεις στην επιθεωρηση εργασιας και να τα διεκδικησεις η πρεπει αυτο να γινει οσο ισχυει η συμβαση που εχει υπογραφει?
-
Αν δεν κάνω λάθος εξαρτάται από την σύμβαση εργασίας που έχεις υπογράψει.
Αν η σύμβαση είναι φτιαγμένη στα μέτρα του εργοδότη τότε μάλλον είσαι εγκλωβισμένος.
Για παράδειγμα αν η σύμβαση αναφέρει ότι εργάζεσαι 40ωρο, ο μισθός σου περιλαμβάνει τυχόν επιδόματα και δεν προβλέπεται κάποια επιπλέον αμοιβή (π.χ. υπερωρίες, εργασία ΣΚ, αμοιβές εκτός έδρας, έξοδα μετακινήσεων κλπ...) τότε μάλλον δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι.
Φυσικά τα δώρα Χριστουγέννων/Πάσχα/Καλοκαίρι είναι άλλο θέμα και είναι υποχρεωμένος να τα καταβάλει.
Αν όμως παραιτηθείς και φύγεις τότε τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί θεωρητικά παύει να ισχύει η σύμβαση εργασίας που είχες και στο χαρτί παραίτησης φροντίζουν να αναφέρει ότι έχεις λάβει όλα τα χρήματα που δικαιούσαι και ότι δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες εκ' μέρους τους. Οπότε εξαρτάται από το χαρτί παραίτησης που θα υπογράψεις.
Επειδή έχω μπλεξίματα εργασιακά από τον Μάρτιο που μας πέρασε και αναμένω λύση της συνεργασίας σε δύο μήνες, είμαι σε μία περίοδο που τρέχω σε δικηγόρο, ψάχνομαι να δω τι θα γίνει και κυρίως παλεύω για να μην χάσω την αποζημίωση απόλυσης.
-
Οταν ενας εργοδοτης δεν σου πληρωνει τα νομιμα απο το νομο,δηλαδη,δωρα-επιδοματα-υπερωριες,αν δηλωσεις παραιτηση,γιατι πχ βρηκες μια αλλη εργασια,χανεις το δικαιωμα να προσφυγεις στην επιθεωρηση εργασιας και να τα διεκδικησεις η πρεπει αυτο να γινει οσο ισχυει η συμβαση που εχει υπογραφει?
Νομικά δεν χάνεις το δικαίωμα, αλλά α) είναι δύσκολο εαν έχεις αλλάξει εργασία και β) είναι επίσης δύσκολο να το αποδείξεις, ειδικά όταν δεν εργάζεσαι. Επειδή δυστυχώς έχω προσωπική εμπειρία (3 χρόνια με μεγάλη Τράπεζα) σου λέω ότι χρειάζεσαι καλό εργατολόγο. Εγώ έκανα όλες τις νομικές ενέργειες πριν φύγω, μετά έφυγα και 'έτρεχε' η υπόθεση.
Σε αυτό που είπε ο Στόρμ, να προσθέσω το εξής: ό,τι και να λέει η σύμβασή σου, ΔΕΝ είναι ανώτερη από τον Ελληνικό εργασιακό νόμο, οπότε ακόμα και εαν αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν δικαιούσαι υπερωρίες, από το νόμο τις δικαιούσαι (δλδ. η επιθεώρηση εργασία εαν σε βρει να κάνει αδήλωτες υπερωρίες θα βάλει πρόστιμο στον εργοδότη). Επίσης, εαν θές να έχεις ακόμα ένα επιχείρημα σε ενδεχόμενο δικαστήριο, μπορείς να κάνεις προσφυγή στην επιθεώρηση εργασίας για μη καταβολή νόμιμων αποδοχών...εαν το κάνεις αυτό δνε μπορεί και να σε απολύσει μετά, γιατί θεωρείται 'εκδικητική' απόλυση.
-
Η μισθοδοσία δημοσίου υπαλλήλου, είναι προσωπικό ή και ευαίσθητο δεδομένο;
-
Αν δεν κάνω λάθος εξαρτάται από την σύμβαση εργασίας που έχεις υπογράψει.
Αν η σύμβαση είναι φτιαγμένη στα μέτρα του εργοδότη τότε μάλλον είσαι εγκλωβισμένος.
Για παράδειγμα αν η σύμβαση αναφέρει ότι εργάζεσαι 40ωρο, ο μισθός σου περιλαμβάνει τυχόν επιδόματα και δεν προβλέπεται κάποια επιπλέον αμοιβή (π.χ. υπερωρίες, εργασία ΣΚ, αμοιβές εκτός έδρας, έξοδα μετακινήσεων κλπ...) τότε μάλλον δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι.
Φυσικά τα δώρα Χριστουγέννων/Πάσχα/Καλοκαίρι είναι άλλο θέμα και είναι υποχρεωμένος να τα καταβάλει.
Αν όμως παραιτηθείς και φύγεις τότε τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί θεωρητικά παύει να ισχύει η σύμβαση εργασίας που είχες και στο χαρτί παραίτησης φροντίζουν να αναφέρει ότι έχεις λάβει όλα τα χρήματα που δικαιούσαι και ότι δεν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες εκ' μέρους τους. Οπότε εξαρτάται από το χαρτί παραίτησης που θα υπογράψεις.
Επειδή έχω μπλεξίματα εργασιακά από τον Μάρτιο που μας πέρασε και αναμένω λύση της συνεργασίας σε δύο μήνες, είμαι σε μία περίοδο που τρέχω σε δικηγόρο, ψάχνομαι να δω τι θα γίνει και κυρίως παλεύω για να μην χάσω την αποζημίωση απόλυσης.
Oτι και να έχεις υπογράψει αν τα λεφτά δεν κατατεθούν σε τράπεζα δεν μετράει.
-
Οταν ένας μισθωτός ιδιωτικού τομέα έχει πχ μικτό μισθό ας πούμε 1.800€ και στην ανάλυση της μηνιαίας μισθοδοσίας που παίρνει κάθε μήνα από τον εργοδότη αναφέρεται ότι παίρνει βασικό μισθό 800€ συν οικειοθελή παροχή του εργοδότη 1.000€ αυτό τι επιπτώσεις μπορεί να έχει (αν έχει;)σε περίπτωση απόλυσης; Γενικότερα υπάρχει κάποιος ύποπτος λόγος που δηλώνεται έτσι ή είναι σύνηθες και απλά δείχνει ο εργοδότης πόσο παραπάνω του δίνει από ό,τι θεωρητικά θα μπορούσε να πληρώνει τον συγκεκριμένο υπάλληλο;
-
Οταν ένας μισθωτός ιδιωτικού τομέα έχει πχ μικτό μισθό ας πούμε 1.800€ και στην ανάλυση της μηνιαίας μισθοδοσίας που παίρνει κάθε μήνα από τον εργοδότη αναφέρεται ότι παίρνει βασικό μισθό 800€ συν οικειοθελή παροχή του εργοδότη 1.000€ αυτό τι επιπτώσεις μπορεί να έχει (αν έχει;)σε περίπτωση απόλυσης; Γενικότερα υπάρχει κάποιος ύποπτος λόγος που δηλώνεται έτσι ή είναι σύνηθες και απλά δείχνει ο εργοδότης πόσο παραπάνω του δίνει από ό,τι θεωρητικά θα μπορούσε να πληρώνει τον συγκεκριμένο υπάλληλο;
Σε περίπτωση απόλυσης, εξ' όσων γνωρίζω, ο απολυόμενος μπορεί να ζητήσει το σύνολο κάθε είδους παροχής, να συνυπολογιστεί στο μηνιαίο του εισόδημα. Όμως τα τελευταία χρόνια έχουν περιοριστεί πολύ οι μήνες αποζημίωσης και δεν είναι αυτός ο κύριος σκοπός της 'οικειοθελούς παροχής'. Ο κύριος σκοπός είναι πως κατά τη διάθεση της εργοδοσίας, αν ο εργαζόμενος παντρευτεί, αποκτήσει παιδιά ή πάρει ποσοστιαία αύξηση ο βασικός του (π.χ. με την υπογραφή μιας συλλογικής σύμβασης εργασίας κλπ.) αυτά τα ποσοστά θα εφαρμοστούν υποχρεωτικά μόνο στα 800€ κι όχι στα 1800€, ενώ τίποτε δεν εμποδίζει (αν και θα διατάρασσε πολύ τις επαγγελματικές σχέσεις και σοβαρές εταιρείες δεν το συνηθίζουν) να μειωθεί κατά το αντίστοιχο ποσό η οικειοθελής παροχή, ώστε το σύνολο να παραμείνει το ίδιο και μετά την εφαρμογή του ποσοστού αύξησης.
-
Τι εννοείς;
-
adensa wrote:
Τι εννοείς;
Eννοώ αυτό που γράφω.Μισθοί,αποζημιώσεις,δώρα κλπ πρέπει να κατατίθενται στην τράπεζα σε λογαριασμό του υπαλλήλου.Αλλιώς είναι σαν να μην έχουν καταβληθεί,ακόμα και να έχεις υπογράψει ότι τα έλαβες.
Γιατί νομίζεις εργοδότες πάνε στα ΑΤΜ μαζί με τους υπαλλήλους να πάρουν το δώρο πίσω;
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....