-
Αυτοκαθαριζόμενο δεν είναι; Δημιουργεί και άλλες επιπλοκές; Ή στα 5 γεμίσματα καπούτ;
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Diesel και πόλη κυρίως ειναι δυο έννοιες ασύμβατες...
Οι 'ταρίφες' το γνωρίζουν;
Όποιος πάντως ελέγχει κατανάλωση με βάση τα γεμίσματα, ας συγκρίνει το οδόμετρό του με 1-2 gps και με google maps. Ίσως να επανέλθω σχετικά με αυτό σύντομα.
Εγώ με το 1.0 σε ταξίδι με μέσο όρο 120-130 και υπολογιζόμενο γέμισμα με γέμισμα είμαι στα 5,7 νομίζω ότι είναι πολύ καλά αν σκεφτούμε και την αναλογία σκάφους κινητήρα..
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Άλλαξα τα λάστιχα και από μαμά πήγα σε BFGOODRICH URBAN TERRAIN T/A 215/60 R17 96H. Το ταχύμετρο δείχνει τώρα την ταχύτητα ακριβώς. Σε ταξίδι Αθήνα-Βέροια-Αθήνα στα νέα τούνελ πάνω από την Στυλίδα έχει ραντάρ που σου δείχνει την ταχύτητά σου. Με κοντέρ 110 μου έδειχνε 111. Κατανάλωση με 130 cruise control 7,3 λίτρα. Μέσα στην Αθήνα έχω δει μέγιστο 8.5.
-
Το ταχύμετρο δείχνει τώρα την ταχύτητα ακριβώς.
Δες και το οδόμετρο. Ίσως να δείχνει λιγότερα από τα πραγματικά..
-
Μακεδονία υπάρχει θέμα τις επόμενες ώρες...
Ήδη μέσα στη Θεσσαλονίκη δείχνει -2 βαθμούς και σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες μέρες θα δείξει μέχρι και -9.Για diesel είμαστε δυνατοί; Πάνε τα καύσιμα και κυρίως το ελίν και το εκο avio μέχρι -10; ή θέλει αντιπαγωτικό;
Πάμε γερά.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Ήδη μέσα στη Θεσσαλονίκη δείχνει -2 βαθμούς και σύμφωνα με τις προβλέψεις τις επόμενες μέρες θα δείξει μέχρι και -9.Για diesel είμαστε δυνατοί; Πάνε τα καύσιμα και κυρίως το ελίν και το εκο avio μέχρι -10; ή θέλει αντιπαγωτικό;
Πάμε γερά.
Ήδη έβαλα αντιπαγωτικό όπως κάθε χρόνο σε αντίστοιχες συνθήκες
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Πάμε γερά.
Θεωρω μεχρι -10 τα πηδαμε...εγω την είχα παθει πριν 2 χρονια με -14-15 ( τοτε ειχα βαλει ομως και απλο πετρελαιο, 2 φορες στα 5 χρονια εβαλα απλο την μια την εφαγα!!!). Εγω κατεβηκα και εβαλα το αμαξι μπρος γιατι πιο πολυ φοβαμαι την μπαταρια δεν την αλλαξα τελικα και δεν θελω να την αφηνω σε αχρησια ουτε μια μερα για να μην της δινω δικαιωμα. Το θερμομετρο στο αμαξι -1 και συνεχιζεται η πυκνη χιονοπτωση από της 12 το μεσημερι ο δρομος εχει πιασει 5 ποντακια χιονι ηδη!
Φωτογραφία πριν μια ώρα.
-
Ελασσόνα, μία ώρα πριν, στην αυλή. Ρίχνει συνεχόμενα από χθες στις 21.30, ενώ είχε ρίξει και προχθές για ένα 12ωρο.
Ο βενζινάς (sic) μου είπε ότι το πετρέλαιο (shell v power) λογικά θα αντέξει μέχρι -10, αλλά επειδή κι εμείς περιμένουμε κρύο έβαλα αντιπαγωτικό της wurth.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλησπέρα...Ερωτηση σε υπάλληλο Avin: Στους ποσους βαθμούς παγωνει αδερφέ?Α δεν το ξερω αυτό...Αντιπαγωτικο να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...Η μπαταρία φιλε μου δεν θα σε προειδοποίηση να το ξέρεις μια και έξω οπότε πρόληψη... Japanese σε πιανω αδιαβαστω αφού έχει γραφτεί εδω και μεσα και στα Καυσιμα οτι δεν ξερουν να μας πουν.Εχω στείλει μνμ πιο παλιά σε shell και σε Avin πέρυσι (όπου με πήραν τηλέφωνο απο την Motor oil) δεν μπορούν να ξερουν με ακρίβεια.....Το 2017 με τα κρύα με Vpower σε -10 χωρίς τίποτα πρόσθετα πηρε ανετα δεν ξανά ρισκάρω με τίποτα.....
-
Ερώτηση. Με το αμάξι σταματημένο και σε λειτουργία αν στρίψετε τέρμα αριστερά και τέρμα δεξιά, το τιμόνι παίρνει την ίδια γωνία. Πχ εμένα από ουδέτερο και τέρμα δεξιά παίρνει λίγο παραπάνω από ότι τέρμα αριστερά.
-
Καλησπέρα και καλή χρονια
Άλλξα ελαστικά πριν λίγες μέρες και έβαλα Goodyear EfficientGrip.
Μετά τα 110 νιώθω ένα τρέμολο στο τιμόνι, από ελαφρύ έως έντονο ανάλογα την ταχύτητα.
Ισχύει αυτό που διάβασα και μου είπε κι ένας λαστιχας, ότι πρέπει να πατηθεί το ελαστικό για 1000-1500 χλμ και μετα να πάω για ζυγοστάθμιση; -
Αυτό προσωπικά δεν το έχω ξανακούσει,αλλά κακό δεν θα του κάνει....παίζει βέβαια το ενδεχόμενο να είναι λίγο 'στραβό' το ελαστικό....στην προηγούμενη τετράδα που είχα (Michelin primacy 3) δεν μπόρεσα ποτέ να τα ζυγοσταθμίσω σωστά.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Αυτό προσωπικά δεν το έχω ξανακούσει,αλλά κακό δεν θα του κάνει....παίζει βέβαια το ενδεχόμενο να είναι λίγο 'στραβό' το ελαστικό....στην προηγούμενη τετράδα που είχα (Michelin primacy 3) δεν μπόρεσα ποτέ να τα ζυγοσταθμίσω σωστά.καποια στιγμη οταν ειχα την delta di ειπα να βαλω κατι σουπερ-ντουπερ πιρελι, σχεδον 1.5 χιλιαρικο
αυγουστος. ειχα να παω με τη κουκλαρα ιταλιδα και σε ενα γαμο χανια.
2-3 μερες πριν, προσεχω οτι μολις σανιδωνα το αμαξι εφευγε δεξια. εντονα
αντιπροσωπεια με τη μια, το κανουν βολτα, σοκ.
οποτε μου δινουν ενα ταπεινο σου-ξου 4 που πηγα και στο γαμο και γελασε μαζι μου ο καθε πικραμενος.
της αλλαξανε μπροστινο, μετα διαφορικο, τιποτε
μειναμε οτι θα εφερναν ειδικο απο ιταλια.
στο μεταξυ, γυρισα το σου-ξου και πηρα τη κουκλαρα απο το κηφισσο.
πηγα μεχρι πετρου ραλλη να ξαναθυμηθω τα χαλια και στο γυρισμο σταματησα για καφε σε ενα φιλο φρενα φορτηγων διπλα στη γεφυρα της ιερας. ειχε σηκωμενο ενα φορτηγο και βλαστημαγε γιατι η αναγομωση ειχε δωκει αλλα παχη και τραβαγε η καροτσα.
λεω λες?
τον βαζω και παει τα μπρος πισω.
δοκιμη και βοϊλά!
μετρημα τα πιρελι και ηταν το ενα με διαφορετικη διαμετρο - ειχα κανει μεγαλη φασαρια και με πηρε ενας υπευθυνος κατι και πιαστηκαμε, ουτε αυτος το πιστευε. μετα τους εδωσα στο ληζ και στη φιατ, πηρανε καινουργια μισελιν και το παρατησα το θεμα -
Οπως τα λεει ο γατας, μαγκες.
Το αμαξι εχει φοβερη αναρτηση που γραπωνει στο εδαφος...για αυτο και ο φιλος πιο πανω σκεφτηκε για coilovers και καποιοι γελουσαν.
Ειναι ισως το μοναδικο μου αμαξι που μετα απο 800,000 με αλλα αυτοκινητα, καταλαβα οτι ειναι πολυ ευαισθητο στα λαστιχα του.Δηλαδη το λαστιχο αν ειναι κακοζυγισμενο, θα φανει στην πρωτη βολτα με το suzuki.Σε αλλα αυτοκινητα κααι με αλλες αναρτησεις μπορει να μη φανει και ποτε, εδω ομως θα κανει μπαμ.
Ζυγοσταθμιση θελει και να γινει σοβαρη δουλεια ...δηλαδη μεχρι και περιστροφη του ελαστικου στη ζαντα μεχρι να ζητησει τα λιγοτερα βαρη.Για αυτο και το γουσταρω το αμαξι. Επειδη εχει μικρες ανοχες παντου ως γνησιο japan ακομα και στο ελαστικο που θα φορεσει...
-
Ο χρήστης luckies έγραψε:
Καλή Χρονιά!Μετά από 2.500χλμ με τα michelin crossclimate, με την επιφύλαξη του placebo ο θόρυβος στην καμπίνα έχει μειωθεί κατά ένα τσικ ενώ δεν μπορώ να πω ότι διαπίστωσα να υπολείπονται κρατήματος, στη συνήθη μετριοπαθή χρήση που κάνω, έναντι των conti eco5, εκτός από προχθές όπου, με 6-7 οC και μετά από 6-7 χλμ διαδρομής, σε ένα roundabout από το οποίο έχω διέλθει περίπου 2.000 φορές και χωρίς να αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον ότι μπήκα πιο γρήγορα από ότι συνήθως ή ότι έκανα καμία χοντράδα, ο κώλος γλύστρισε έξωθεν. Σε ένα από τα 10δες reviews χρηστών που είχα διαβάσει αναφερόταν ότι ζεσταίνονται αργά. Ίσως τελικά να ισχύει.
Κατά τα λοιπά περιμένω πώς και πώς τα αυριανά χιόνια στην πόλη για να δικαιολογήσω την αγορά τους αφού για φέτος δεν εδέησε ακόμα εκδρομή στο βουνό..
Για πες , πως τα είδες στα χιόνια ;
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Καλή Χρονιά!
Μετά από 2.500χλμ με τα michelin crossclimate, με την επιφύλαξη του placebo ο θόρυβος στην καμπίνα έχει μειωθεί κατά ένα τσικ ενώ δεν μπορώ να πω ότι διαπίστωσα να υπολείπονται κρατήματος, στη συνήθη μετριοπαθή χρήση που κάνω, έναντι των conti eco5, εκτός από προχθές όπου, με 6-7 οC και μετά από 6-7 χλμ διαδρομής, σε ένα roundabout από το οποίο έχω διέλθει περίπου 2.000 φορές και χωρίς να αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον ότι μπήκα πιο γρήγορα από ότι συνήθως ή ότι έκανα καμία χοντράδα, ο κώλος γλύστρισε έξωθεν. Σε ένα από τα 10δες reviews χρηστών που είχα διαβάσει αναφερόταν ότι ζεσταίνονται αργά. Ίσως τελικά να ισχύει.
Κατά τα λοιπά περιμένω πώς και πώς τα αυριανά χιόνια στην πόλη για να δικαιολογήσω την αγορά τους αφού για φέτος δεν εδέησε ακόμα εκδρομή στο βουνό..
Για πες , πως τα είδες στα χιόνια ;
Χθες Παρασκευή 4/1/19, από τα βόρεια του νομού Θεσσαλονίκης, με αρκετή χιονόπτωση, κατέβηκα Θεσσαλονίκη και επέστρεψα, σχετικά άνετα το βράδυ με έντονη χιονόπτωση. Έχω το 4κίνητο με crossclimate. Σήμερα το βλέπω αδύνατο γιατί το χιόνι ξεπέρασε τα 40 cm όποτε θα σφηνώσει στο χιόνι όπως είναι η κατάσταση
Στάλθηκε από το TA-1012 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θα δοκιμάσω σε λίγο με 25εκ. Ή που θα σας πω ή που θα ακούσετε στις ειδήσεις.
-
Όποιος αυτές τις μέρες νιώθει δικαιωμένος που πήρε το Allgrip παρόλο που του λέγαν
'...σιγά μωρέ, πότε θα σου χρησιμεύσει η τετρακίνηση, δεν είσαι και κάθε μέρα στα βουνά...'
να σηκώσει χέρι....
...
...
...
-
Εγώ στο Περτούλι πρίν 15 μέρες με χιόνι και ανηφορικό δρόμο από το ξενοδοχείο.Με σταμάτησαν στη μέση έβαλα Snow και βγήκε.
-
Όποιος αυτές τις μέρες νιώθει δικαιωμένος που πήρε το Allgrip παρόλο που του λέγαν
'...σιγά μωρέ, πότε θα σου χρησιμεύσει η τετρακίνηση, δεν είσαι και κάθε μέρα στα βουνά...'
να σηκώσει χέρι....Αυτόματο S-Cross ή Diesel S-Cross = καθημερινή δικαίωση
Αll grip S-Cross= χιονισμένη δικαίωση
SUZUKI SX4 SCROSS