Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Κάποιος με τη νοοτροπία του Tiger πήγε να με σκοτώσει σήμερα το πρωί.
Στενό στη Βουλιαγμένη, παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο άλλο ρεύμα, δηλαδή αυτός που έρχεται απέναντι μου οφείλει να περιμένει να περάσω.
Πηγαίνω κανονικά στην πορεία μου, έρχεται ασημί Civic 15ετίας από απέναντι. Με βλέπει (δεν μπορούσε κι αλλιώς, αφού φοράω high visibility μπλούζα και παλλόμενο μπροστινό φως 700 lumens), κοντοστέκεται για μια στιγμή, λέω να κι ένας σωστός οδηγός. Στο επόμενο δευτερόλεπτο έχει συλλογιστεί ότι είναι δικό μου πρόβλημα που βρίσκομαι εκεί, ότι δε θα χαλαλίσει 3-4' από τη ζωή του για χάρη μου και ρισκάρει τη σωματική μου ακεραιότητα, ερχόμενος κατά πάνω μου. Με εγκλωβίζει σε ελάχιστο χώρο ανάμεσα στον καθρέπτη του και στο πεζοδρόμιο. Μιλάμε για στενό περιορισμένου πλάτους.
Όταν έφτασε δίπλα μου, φώναξα ένα αυθόρμητο αγανακτισμένο 'κοίτα ρε, κοίτα ρε'. Δεν τον έβρισα. Σταμάτησε παρακάτω και κάτι ούρλιαζε από το ανοιχτό παράθυρο, δεν μπόρεσα να καταλάβω.
Λοιπόν, αφήστε στην άκρη του τσουβαλιάσματα και τις προσωπικές γνώμες. Κοιτάξτε να είστε όσο ασφαλέστεροι οδηγοί μπορείτε για τον εαυτό σας και για τους γύρω σας. Η οδήγηση ΔΕΝ είναι παιχνίδι, ούτε πεδίο αντιπαράθεσης εγωισμών.
Οι ποδηλάτες κάνουν πολλά λάθη και πολλοί είναι κάφροι. Λογικό, αφού έχουν την ίδια παιδεία με όλους τους υπόλοιπους πολίτες αυτής της έρμης χώρας. Επίσης, το 99% αυτών οδηγούν κι αυτοκίνητο.
Όμως, τα λάθη τους δε σας δίνουν το δικαίωμα να τους αντιμετωπίζετε σαν κατσαρίδες. Δε θα ρισκάρετε τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα. Όσο σκέφτομαι ότι θα μπορούσα ΑΝΕΤΑ να μείνω ανάπηρος για μια ζωή γιατί ο άλλος δε δέχτηκε να περιμένει 3-4' ως όφειλε, με τρελαίνει. Μετά βέβαια διαβάζω ότι κακώς ήμουν εκεί, γιατί έτσι πιστεύει ένα σεβαστό μέλος σε φόρουμ, αδιαφορώντας για το τι ορίζει ο ΚΟΚ, οπότε μάλλον δικό μου είναι το λάθος.
Συνέλθετε, η ανθρώπινη ζωή είναι εξαιρετικά πολύτιμη, το μεγαλύτερο δώρο του Θεού. Το τιμόνι δεν είναι για να εκτονώνετε τα κόμπλεξ σας.
+1000!
Και θα πρόσθετα ότι κανένας οδηγός δεν θα πάθει τίποτα αν δώσει προτεραιότητα σε ποδηλάτες κάποιες ελάχιστες φορές που μπορεί να χρειαστεί.
Και σε μένα έχει τύχει ποδηλάτες να εμφανισθούν ξαφνικά μπροστά μου ή να έρχονται ανάποδα ή να πετάγονται ξαφνικά από πεζοδρόμια και παραλίγο να έχουμε και άσχημα γεγονότα.
Ακόμη και παιδάκια και έφηβοι που πετάγονται από το πουθενά, δεν δίνουν σημασία στις πινακίδες STOP, παίζουν, τρέχουν ανέμελα κλπ...
Για μένα σημασία έχει ότι οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν θα πρέπει να οδηγούν ανέμελοι και θα πρέπει διαρκώς να είναι σε αφύπνιση και τα μάτια ορθάνοιχτα. Και επιπλέον να μην τρέχουν σαν τους τρελούς επειδή μπορεί ένας δρόμος να δείχνει άδειος.
Γιατί μπορεί σε κάποια άλλη περίπτωση να μην είναι κάποιος ποδηλάτης, αλλά κάποιος ΑΜΕΑ ή κάποιος υπερήλικας που έχει βγει στο δρόμο για να σύρει το καροτσάκι της λαϊκής ή ακόμη και του σούπερ μάρκετ ή κάποια μητέρα που αναζητά τρόπο για να σύρει το καρότσι με το μωρό στο σπίτι.