-
@stef_compass21 said in Νεο Jeep Compass:
Καλησπέρα στο forum,
κάτοχος εδώ και ένα μήνα του Compass facelift 2021 έκδοση LIMITED σε πετρέλαιο 1.6 και έχω να δηλώσω πάρα πολύ ευχαριστημένος με το καινούριο μου αυτοκίνητο!
Έχω ήδη κάνει τα πρώτα 3.500 χιλιόμετρα.
Καθημερινά γράφω περίπου 50χλμ για σπίτι-εργασία και οι καλοκαιρινές μας διακοπές έγιναν με αυτό.
Αστεράκι σε όλα, εξαιρετική ποιότητα, εντός και εκτός και πανέμορφο!
Πραγματικά άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (είχα 5 ημέρες για test drive το μοντ. 2020).
Κατανάλωση μου δίνει 6,6λ μεικτή χρήση αλλά σαν καινούριο μπορώ να πω πως το ''πατάω'' και λίγο παραπάνω τώρα να το χαρώΚαλορίζικο! Οντως το fl -ειδικά το εσωτερικό- είναι όμορφο. Τι χρώμα το πήρες και πόσο σου πήγε;
-
@manolis4 said in Νεο Jeep Compass:
Καλημέρα κύριοι. Ερώτηση εκ μέρους οικογενειακού φίλου ο οποίος δεν ασχολείται με fora. Ενδιαφέρεται έντονα για το f/l του Compass. Είχε σχεδόν καταλήξει στο Tuscon αλλά δεν τον κάλυψε οδηγικά. Δεν είναι offroader, μένει και εργάζεται ανατολική Θεσσαλονίκη ενώ είναι πατέρας δύο μικρών παιδιών. Θέλει 'semi-premium' γύρω στα 30κ suv έχοντας απορρίψει PSA/VAG/BMW (ταύτην ιδιοκτήτης Α4 & Z4) με επόμενο στόχο, αν δεν τον καλύψει το Compass, να είναι το XC40.
Οι βασικοί του προβληματισμοί είναι τα 430l αποσκευών (με kit, 380 με κανονική ρεζέρβα) αλλά κατά η ιπποδύναμη του 130ps βενζινοκινητήρα.
Θέλει να αποφύγει το diesel κυρίως γιατί φοβάται τις εξελίξεις της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ από τις κουβέντες μας έχει πάρει από φόβο και το DCT με το οποίο υποχρεωτικά έρχεται ο 150ps βενζίνης. Άλλωστε για το συγκεκριμένο δεν γράφουν πουθενά καλά λόγια.
Καταλήγοντας λοιπόν θέτω το ερώτημα. Επειδή εμφανισιακά τον εντυπωσίασε το όχημα και δεν βρίσκει td παρά το diesel (το οποίο του άρεσε πολύ περισσότερο οδηγικά από το Tuscon) αν ξεπεράσει το γεγονός του χώρου αποσκευών, τον απασχολεί αν ο 130ps βενζίνης είναι επαρκής για το σκάφος του 1,5 τόνου. Ο πωλητής τον διαβεβαιώνει ότι είναι απόλυτα επαρκής για τον ρόλο του οχήματος αλλά φυσικά θέλει και άλλες απόψεις. Κατανοεί ότι μιλάμε για ένα SUV να μου εκφράζει εύλογη απορία για το πώς θα ανταποκριθεί το όχημα σε ένα ταξίδι φορτωμένο για ταξίδι με το clima ενεργό. Για την ιστορία ενδιαφέρεται για Limited edition 130ps + winter pack (δουλευτεί Ραιδεστό για όσους γνωρίζουν) λόγο πάνω από τα 30κ με μεταλλικό, τιμή από διαμορφωτή καθώς ακόμα επιφυλάσσεται να πάρει προσφορά.
Μήπως τελικά θα ήταν καλό αν θέλει το συγκεκριμένο να ψηθεί για το 1,6TD; Για αυτό το μοτέρ τι άποψη έχετε δεδομένου ότι κάνει 10-12.000 χλμ ανά έτος με μερικά ταξίδια ανά έτος και καθημερινό βασικό δρομολόγιο σε περιφερειακή οδό περί τα 15';
ΥΓ: Βλέπω κάτι λάθος ή στους δύο κινητήρες βενζίνης είτε 130ps M/T είτε 150ps A/T η ροπή είναι σταθερά στα 27 σε πολύ χαμηλές στροφές (πολύ καλό αν ισχύει);
Καλημέρα φίλε μου. Είμαι κάτοχος του Renegade 1.6 diesel 130 ps (χειροκίνητο), εδώ κ 20 μέρες. Ο κινητήρας είναι πάρα πολύ καλός, ροπατος, εύστροφος κ ελαστικός. Φαντάσου ότι τουρμπιζει από πολύ χαμηλά κ τραβάει από της 1200 στροφές.. Επίσης, μετά από 1000 περίπου χιλιόμετρα, η κατανάλωση είναι στα 5,7. Τα περισσότερα έχουν γίνει βέβαια στην εθνική οδό, όμως το αυτοκίνητο είναι αστρωτο ακόμη, οπότε καίει κ παραπάνω. Συνυπολογισε ακόμη ότι το compass είναι κ περίπου 200 κιλά βαρύτερο, με ο, τι αυτό συνεπάγεται, όμως δε νομίζω να υπάρχει κ τεράστια διαφορά. Ο, τι άλλο θέλεις, στη διάθεσή σου!
Η ροπή επαρκέστατη (εμπειρία 1,6 diesel), το τιμόνι πολύ ξεκούραστο για οδήγηση στην πόλη, μαλακό και ακριβές, οι χώροι είναι ικανοποιητικοί, εγώ που δεν έχω ρεζέρβα αλλά μόνο το κιτ επισκευής είναι σαν να έχω 2 ορόφους με αποσκευές, ο ένας για τα μικροπράγματα, ο άλλος για τις μεγάλες αποσκευές. ΟΚ δεν είναι τεράστιοι οι χώροι στο πορτ μπαγκαζ αλλα εγώ θεωρώ προτιμότερο να του λείπουν 20l απο το πορτ μπαγκαζ τα οποία όμως τα διέθεσαν στα πίσω καθίσματα στα οποία ταξιδεύουν με άνεση 3 ενήλικα άτομα!
-
@panormus772 said in Νεο Jeep Compass:
@stef_compass21 said in Νεο Jeep Compass:
Καλησπέρα στο forum,
κάτοχος εδώ και ένα μήνα του Compass facelift 2021 έκδοση LIMITED σε πετρέλαιο 1.6 και έχω να δηλώσω πάρα πολύ ευχαριστημένος με το καινούριο μου αυτοκίνητο!
Έχω ήδη κάνει τα πρώτα 3.500 χιλιόμετρα.
Καθημερινά γράφω περίπου 50χλμ για σπίτι-εργασία και οι καλοκαιρινές μας διακοπές έγιναν με αυτό.
Αστεράκι σε όλα, εξαιρετική ποιότητα, εντός και εκτός και πανέμορφο!
Πραγματικά άλλο αυτοκίνητο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (είχα 5 ημέρες για test drive το μοντ. 2020).
Κατανάλωση μου δίνει 6,6λ μεικτή χρήση αλλά σαν καινούριο μπορώ να πω πως το ''πατάω'' και λίγο παραπάνω τώρα να το χαρώΚαλορίζικο! Οντως το fl -ειδικά το εσωτερικό- είναι όμορφο. Τι χρώμα το πήρες και πόσο σου πήγε;
Ευχαριστώ πολύ! Μου βγήμε 30.200€ και το πήρα στο γκρι - glacier , .. με τις μαύρες και νίκελ λεπτομέρειες όπως και με τις πανέμορφες ζάντες του ''γράφει'' εξαιρετικά : )
-
Λοιπονε.
πρωτη επαφη με το φευ. στον στολο της εταιρειας πλεον. το εξοπλισμενο. 80 ανιβερσαρυ εντισιον.
χωρις πολλα-πολλα γιατι δεν εχω χρονο
ειναι και γαμω απο ινφοτειμεντ, μιλαμε και γαμω.
και δειχνει καλο αμαξι, δεμενο. και στη βολτα καλο πατημα.
και καλοφτιαγμενο.
και στην ιδια ακριβως τιμη με το τριοοχτω το 300.
οποτε απευθειας συγκρισις.
σιβιλ ιζ φορ γιου.
λοιπον ενω σαν κασα ειναι καλυτερο το ιταλικο, το γκεικο παιρνει πισω το αιμα του σε πολυτελεια και στη κινηση, αλλα κυριως σε γκαζια. αλλο, μα τελειως αλλο, επιπεδο των γαλλοι. οι οποιο αν παρουν κανενα μαθημα απο τους ιταλοι πως σιαχνεται ενα ινφοτειμεντ χωρις μαλακιες και πως κουμπωνουν πλαστικα (....αν ειναι δυνατον οι ιταλοι να δινουν σε καποιον μαθημα. και ομως...) τοτε θα φτασουν σε τρομερα αμαξια. βεβαια νομιζω οτι για εκτος δρομου αν και προσπαθει το κομπας να πεισει, επισης ειναι για τον δημαρχο βολου. οποτε ειμαι παραμενων στο τριοοχτω, δεν καταφερε το κομπας να με κλεψει. α. και καταναλωση. το πολυ γρηγοροτερο γκεικο σε αναλογα πατηματα ειναι μαλλον και οικονομικοτερο, και τα δυο γραφουν σε μεση καταναλωση αλλα λογια να αγαπιομαστε μηπως καποιος πιστεψει οτι καινει 2-3 λιτρα που λενε στα χαρτια, ενω καινε πολυ παραπανω στο βενζιναδικο -
έχω τη διάθεση να περάσω να το δώ αναλυτικά, αλλά αν leasing μάλλον είμαι και εγώ μόνο για 3008, γιατί μου αρέσει περισσότερο από όλα και ας έχω οδηγήσει μόνο το πετρέλαιό του , και δεύτερον είναι ετοιμοπαράδοτο, έτσι ώστε να προλάβω τη χρονιά. Οι καταστάσεις πιέζουν όμως γιατί από την τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία που το έχει ετοιμοπαράδοτο, μου έδωσε να καταλάβω ότι τα τεμάχια λιγοστεύουν.....
Όσο και να γκουγκλάρω compass ετοιμοπαράδοτο σε leasing δε βρήκα. Κατατοπιστικός πάντως, ευχαριστώ.. -
Μια χαρά καινε 2-3 λίτρα. Εσύ είσαι ο περίεργος. Όχι αυτά!
-
Θετικά σχόλια για το fl Compass (αν και δεν είναι ακόμη το νέο e-hybrid):
https://autoholix.com/2022/01/29/jeep-compass-1-3-150-ps-auto-dokimi-test-drive/ -
https://www.jeep.gr/jeep-compass/e-hybrid
Το νέο e-Hybrid και σε review:
Youtube VideoΤο γαλάζιο/βεραμάν του Upland ωραιότατο!
Youtube Video -
Καλό και χρυσό το κομπας. Το είχα δει από κοντά το προ fl. Ποιότητα μέσα στην απτή εικόνα δείχνει πολυ καλό δεμένο. Το θέμα είναι ότι στο e hybrid που είναι κάτι μεταξύ mild & full hybrid τα 35-37 χιλιάρικα τα λες μάλλον πολλά όταν με 33 παίρνεις το hrv ή με 39 του full hybrid 230 άλογα τουσον ( φουλ εξοπλισμένο και με καλύτερους χώρους και από δύναμη δεν το συζητάμε 0-100 σε 8 δευτερόλεπτα)
-
Nέος τιμοκατάλογος με αύξηση -όπως φαινόταν από καιρό στο διαμορφωτή- στα Compass e hybrid ~1.200 euro
-
@tkin73 said in Νεο Jeep Compass:
e hybrid
στο e hybrid το κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ειναι αραγε ξηρού ή υγρου τύπου? απο θεματα αξιοπιστιας αραγε παιζεις με την φωτιά όπως στα dsg?
-
e hybrid
στο e hybrid το κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ειναι αραγε ξηρού ή υγρου τύπου? απο θεματα αξιοπιστιας αραγε παιζεις με την φωτιά όπως στα dsg?
ναι. τα ιδια ακριβως θεματα εχουνε τα φιατοδιπλοσυμπλεχτα.
στα βιτ ας πουμε ειναι το τρωτο σημειο. που παλι καλα που ειναι παναλαφρο και δεν ζοριζει.
στα αλλα ομως.... -
e hybrid
Μιλάνε για νέο κιβώτιο οι Ιταλοί, το φτιάχνει η γνωστή μας ΣΤΑΓΙΕΡ στην Αυστρία και έχει ενσωματωμένο τον ηλεκτροκινητήρα ( δεν δουλεύει με ιμάντα ο ηλεκτροκινητήρας ), όπως των BMW & MERCEDES
-
στο e hybrid το κιβωτιο διπλου συμπλεκτη ειναι αραγε ξηρού ή υγρου τύπου?
Σύμφωνα με τους 4Τ, υγρού τύπου: https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkritikes-dokimes/dokimazoyme-to-jeep-renegade-1-5-e-hybrid/
-
Δεν μπόρεσα προς το παρόν να επιβεβαιώσω αν είναι υγρού ή ξηρού τύπου, αλλά οι Ιταλοί λένε πως είναι της Magna:
-
Magna ειναι και τα dct των renault & Ford.
-
@fanis75 said in Νεο Jeep Compass:
Magna ειναι και τα dct των renault & Ford.
To τελευταίο 7HDT400 το χρησιμοποιεί και στην BMW κι είναι μάλλον υγρού τύπου:
https://www.magna.com/company/newsroom/releases/release/2022/05/02/news-release---magna-begins-production-of-first-mild-hybrid-transverse-transmission-for-bmw-group -
Παντως στο Πουμα δεν μου αρεσε καθολου. Βεβαια νομιζω ηταν το πιο μικρο…δεν ξερω πιο φοράει.
-
https://m.youtube.com/watch?v=3W6qkD-7ek4
Το 6-6.5 που αναφέρει αν είναι σε μικτή χρήση για τον όγκο και το βάρος του ακούγεται εξαιρετικό είναι μικρότερο και από το ντίζελ που είχε δοκιμάσει πριν λίγους μήνες!
Αμαξαρα όμορφο μέσα έξω! Με σωστούς χώρους επιβατών χωρίς καμία παραχώρηση μονο στις αποσκευές είναι απλά επαρκές αλλά κάτω από τον ανταγωνισμό -
Aυξήσεις στον τιμοκατάλογο Αυγούστου του Compass 1200-1300€ (ανάλογες και στο Renegade)
Νεο Jeep Compass