-
@razumikhin said in Οδήγησα....:
Σειρά μου και εμένα να σας μεταφέρω σε όμορφα μέρη, με ασυνήθιστα και...avant garde αυτοκίνητα!
Είχα στην κατοχή μου για 48 ώρες ένα DS7, το τελευταίο facelift του 2023. Την απλή diesel έκδοση με τα 130 άλογα. Νοικιάσαμε το αυτοκίνητο στη Μασσαλία, για να μας καλύψει τις ανάγκες ενός road trip κατά μήκος της Κυανής Ακτής. Φτάσαμε μέχρι τη Μαντόν, την τελευταία κωμόπολη της Γαλλικής Ριβιέρας πριν την Ιταλία.
Στο πρακτορείο ενοικίασης ο υπάλληλος μας ενημέρωσε πως δεν είχε διαθέσιμο αυτοκίνητο από την κατηγορία που είχαμε επιλέξει, επομένως θα μας αναβάθμιζε κατηγορία. Μας ρώτησε αν θέλαμε το DS7 ή ένα αντίστοιχο Ιαπωνικό (νομίζω κάτι σε Mazda ανέφερε). Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρόταση, του είπα χωρίς καν να το σκεφτώ "το DS7!"
Το αυτοκίνητο ήταν ουσιαστικά καινούργιο, με 1300 χιλιόμετρα. Ήταν η έκδοση Performance Line. Διακρίνεται για τις μαύρες λεπτομέρειες στη θέση των νίκελ διακοσμητικών που έχουν οι υπόλοιπες εκδόσεις, και για τις μαύρες ζάντες. Κανονικά δεν μου αρέσει το "καγκούρικο" στυλ πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων. Παραδόξως στο DS7 μου ταίριαζε. Οι κανονικές εκδόσεις είναι αρκετά φορτωμένες με τα πολλά νίκελ και την λίγο over the top σχεδίαση. Επομένως το πιο σπαρτιάτικο, σπορτίφ στυλ της έκδοσης αυτής ήταν καλοδεχούμενο.
Εκεί που το αυτοκίνητο αρίστευε, ήταν στην σχεδίαση του εσωτερικού. Τα καθίσματα και όλο το ταμπλό ήταν ντυμένα με suede δέρμα, σε κόκκινες και κίτρινες ραφές (ακολουθώντας τα χρώματα της μάρκας). Τα περισσότερα κουμπιά είναι τοποθετημένα κατά μήκος της κεντρικής κονσόλας στην οποία βρίσκεται και ο μοχλός ταχυτήτων (πανομοιότυπος με αυτόν του Peugeot 3008). Δημιουργούν ένα...αεροπλανικό εφέ καθότι θυμίζουν κάτι από κόκπιτ αεροσκάφους. Επίσης όλα τα κουμπιά είναι σχεδιασμένα σαν μικροί ρόμβοι, που είναι και το σχεδιαστικό μοτίβο της DS. Τo αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Είναι διαφορετικό, πολυτελές, premium. Δικαιολογεί για εμένα το πνεύμα του Avant Garde το οποίο η εταιρεία ευαγγελίζεται πως διαθέτει.
Δεν προσπαθεί να φαίνεται με το ζόρι πολυτελές (όπως θεωρώ π.χ. ότι κάνουν τα σύγχρονα MG, ειδικά το HS). Χωρίς να μπορώ ακριβώς να εξηγήσω το πως (ποιότητα υλικών, διαρρύθμιση και σχεδίαση εσωτερικού, αύρα;), του βγαίνει αβίαστα.
Το εξωτερικό είναι και αυτό ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Καθαρά υποκειμενικό θα μου πείτε. Συμφωνώ. Προσωπικά θεωρώ πως είναι ένα ισορροπημένο σχέδιο με όμορφες πινελιές, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Αν και σε ορισμένα σημεία έχει την τάση να είναι overstyled...
Σε γενικές γραμμές είναι ένα αυτοκίνητο που κερδίζει πάρα πολύ από την σπανιότητά του και από το γεγονός ότι δεν μπορείς εύκολα να το κατατάξεις σε κάποια κατηγορία. Δεν έχει την υπεροψία και την clinical αντιμετώπιση που βρίσκουμε συχνά στα Γερμανικά. Δεν έχει το σύνδρομο του φτωχού συγγενή που έχουν αρκετά Ασιατικά (πολύ γενικά μιλάω, για να μην παρεξηγηθώ!). Δεν είναι ούτε Ιταλικό, που καμιά φορά νοιώθεις πως προσπαθούν με το ζόρι να σου επιβάλλουν μια στιλιστική ανωτερότητα και έναν άλφα αέρα (no pun intended!) ακόμη και όταν δεν τρέχει τίποτα. Το DS το ένοιωσα σαν κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό, μόνο του... Δεν ξέρω τι είδος και στυλ ανθρώπου θα αγόραζε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αλλά κάτι μου έλεγε ότι θα ήθελα να τον κάνω παρέα.
Η οδήγηση είναι απαλή, αβίαστη, άνετη. Εξαιρετική κύλιση. Ελαφρώς πιο σκληρό από ότι θα περίμενα, δεν είναι το μαγικό χαλί που είχα συναντήσει όταν είχα κάνει test drive το καινούργιο C4 πριν 3 περίπου χρόνια. Καλύτερα όμως, το αισθάνεσαι ελαφρώς πιο σπορτίφ. Ιδού μια έκπληξη από το πουθενά. Να έχει μια σπορτίφ νότα το πλέον απροσδόκητο αυτοκίνητο.
Η ανεπάρκεια των 130 ίππων σώζεται από την ροπή του diesel. Καλό τράβηγμα από χαμηλά, 30 κιλά ροπής είναι αυτά εξάλλου... Στην πόλη έχεις μια ικανοποιητικότατη ισχύ για προσπεράσματα, γρήγορα πετάγματα από στάση, κλπ. Στο ταξίδι είναι απλά υπέροχο. Το τιμόνι βαραίνει στις πιο ψηλές ταχύτητες και σε συνδυασμό με το μασίφ πλαίσιο σου δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας και ασφάλειας. Η ηχομόνωση σε πολύ καλά επίπεδα. Ειλικρινά, σε ελάχιστες στιγμές ευχήθηκα να έχει περισσότερη ισχύ. Ίσως σε ορισμένα επαρχιακά b-roads με στροφές που σου ανοίγουν την όρεξη. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι αυτός ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου. Και μάλλον κανενός SUV σε αυτή την κατηγορία.
Και για τους οικονόμους της παρέας, ας αναφέρω και ένα νούμερο που με εντυπωσίασε. Στο ταξίδι, με ταχύτητες από 110 έως και 130 χαω, η κατανάλωσή του κυμάνθηκε μεταξύ 5.3 και 5.5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα! Πολύ καλό νούμερο θεωρώ.
Εν κατακλείδι: ένα αυτοκίνητο το οποίο είμαι σίγουρος πως δεν διεκδικεί πρωτεία ούτε σε κινητήριο σύνολο (αναφέρομαι στον ταπεινό diesel που είχα διαθέσιμο), ούτε σε οδική συμπεριφορά, ούτε σε value for money. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν απείρως πιο οικονομικές προτάσεις με καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής. ΑΛΛΑ (και αυτό είναι ένα μεγάλο ΑΛΛΑ) με έκανε να νοιώσω ξεχωριστός για 48 ώρες. Μου χάρισε ένα μόνιμο χαμόγελο όταν το οδηγούσα, και με έκανε να αισθανθώ ότι "στέκομαι" αξιοπρεπώς στους δρόμους της Νίκαιας, της Βιλφράνς συρ Μερ, του Μπολιέ συρ Μερ, του Μονακό και της Μαντόν. Και αυτό δεν είναι λίγο! Γιατί εξάλλου, η αυτοκίνηση είναι πάνω από όλα ένα όνειρο, μια ιδέα. Και μια ζωή χωρίς στυλ είναι αφόρητα βαρετή!
ωραία παρουσίαση! Το έχω και εγώ ψηλά στη λίστα αλλά θα προσπαθήσω να βρω και test drive
-
Κι ο Γάτος αν του έδιναν DS7 ή Mazda, το DS7 θα έπαιρνε χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη στιγμή.
Χαχαχα... -
@katafractos17 said in Οδήγησα....:
Κι ο Γάτος αν του έδιναν DS7 ή Mazda, το DS7 θα έπαιρνε χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη στιγμή.
Χαχαχα...η αληθεια ειναι πως σε φεβ εκανα πρωτο τεστ ντράιβ το ντιες εφτα
μου φανηκε σαν χοντρη ινφλουενσεροποτε επηρα το 3008 - τιμη θυμαμαι περιπου η ιδια
-
@gatoz said in Οδήγησα....:
μου φανηκε σαν χοντρη ινφλουενσεροποτε επηρα το 3008 - τιμη θυμαμαι περιπου η ιδια
από το κακό στο χειρότερο.
Δεν έπαιρνες το cx-7? -
@spiros75 said in Οδήγησα....:
Δεν έπαιρνες το cx-7?το πχιο?
-
τον Ιάπωνα τον μεγάλο.
-
τον Ιάπωνα τον μεγάλο.
δεν υπηρχε τοτες φεβ
cx-60 -
Γιατί υπάρχει Ιάπωνας μεγάλος ;
-
Επιτέλους οδήγησα (πριν μερικές ημέρες) το νέο C-HR, εκδοση C-HIC με το υβριδικό σύνολο των 140 ίππων. Την είχα για 1 ώρα (Ευχαριστώ την Tοyota Polis Σταυρός και τον Δημήτρη) και έκανα την "κλασσική"- για εμένα - διαδρομή: Σταυρός - Λαυρίου - Αεροδρόμιο (μέσω Α.Ο) - Σπήλαιο Παιανίας - Σταυρός. Συνολικά περί τα 50-60χλμ.
Εξωτερικό
Το αυτοκίνητο συνολικά μου αρέσει πολύ. Μπροστά είναι αρκετά επιθετικό, αν και το προηγούμενο μου άρεσε περισσότερο στο εμπρός μέρος. Πίσω όμως το νέο είναι σαφώς πολύ πιο όμορφο και αρμονικό (για εμένα) και η φωτιζόμενη μπάρα με το λογότυπο προσθέτει αρκετά. Γενικά το νέο μου φαίνεται συνολικά πιο αρμονικό σαν σύνολο, πιο ώριμο θα έλεγα. Βέβαια γούστα ειναι αυτά, οπότε ό,τι αρέσει στον καθένα.Εσωτερικό
Εδώ τα πράγματα ειναι λίγο διφορούμενα για εμένα. Απο την μία έχουμε ένα πολύ όμορφο εσωτερικό, με επενδύσεις αλκαντάρα, ζουληχτά πλαστικούλια, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 64 χρώματα κλπο. κλπ. Από την άλλη υπάρχουν ποιοτικές αστοχίες, όπως το ντουλαπάκι συνοδηγού που νομίζεις ότι θα φύγει από την θέση του, το υποβραχιόνιο που έχει απίστευτα σκληρή (τραχιά) επένδυση, χειρότερη και από του Γιάρις Κρος (καμια σχέση με την απίστευτη επένδυση στην Κορόλα)! Γενικά έχουν κάνει κάποιες άστοχες επιλογές που χαλάνε την συνολική εικόνα, από πλευράς ποιότητας. Και μιλάμε για την έκδοση C-CHIC. Στην C-ULT, που την είδα στην έκθεση, τα πράγματα ειναι ακόμα χειρότερα, αφού φαίνεται άσχημα το μαύρο πλαίσο στην οθόνη και απουσιάζει η αλκαντάρα, ο ατμοσφαιρικός και οι καλύτερες επενδύσεις.Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι υπερ-πλήρης και έχει αρκετές παραμετροποιήσεις (δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ) και το ίδιο και η κεντρική οθόνη. Οπότε κανένα παράπονο σε αυτό τον τομέα. Γενικά ειναι προσεγμένο σε πολλά σημεία που στο παρελθόν οι Ιάπωνες δεν έδιαν σημασία και δεν ασχολιόντουσαν. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν ο νέος λεβιές του κιβωτίου. Γενικά δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η συγκεκριμένη υλοποίηση με το μικρό λεβιεδάκι που όμως είναι διακόπτης στην ουσία – προτιμώ κλασσικό λεβιέ αυτόματου κιβωτίου ή μετά περιστροφικό ή κουμπιά. Αυτό και χώρο πιάνει (αφού πιάνει σχεδόν όσο χώρο ο κλασσικός λεβιές) και δυσχρηστό ειναι. Στο C-HR ειναι ακόμα πιο δύσχρηστο, γιατί για επιλογή του Β θέλει μετακίνηση στα δεξιά και μπερδεύει και επίσης δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικός (και το «κλικ» ότι ευδιάκριτο) και μπερδεύει στην χρήση.
Οδηγώντας
Στην οδήγηση τώρα, το αυτοκίνητο είναι συνολικά βελτιωμένο, κυρίως στο κινητήριο σύνολο αλλά και στην ανάρτηση ελαφρώς. Νοιώθεις αμέσως την διαφορά στην ιπποδύναμη, τόσο στο ξεκίνημα όσο κυρίως στις ρεπρίζ. Η διαφορά (σε αίσθηση, δεν έχω όργανα να μετρήσω) είναι ότι η διαφορά με το προηγούμενο C-HR δεν είναι μόνο 18 άλογα αλλά τουλάχιστον 30. Επίσης, έχει πολύ μεγάλη διαφορά ο ήχος (θόρυβος, βουητό, πείτε όπως θέλετε), καμία σχέση με το μούγκρισμα του προηγούμενου (και της Κορόλα μου), ειναι πολύ πιο χαμηλό σε ένταση και πιο ευχάριστο σε χροιά. Πλέον θα έλεγα ότι δεν ενοχλεί καθόλου! Δεν ξέρω εαν είναι επιπλέον ηχομόνωση ή καλύτερο υβριδικό σύνολο. Πάντως εμένα μου θύμισε το νέο 2λιτρο τόσο σε ήχο όσο και σε λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά και αναβάθμιση του αυτοκινήτου – είναι απίστευτα αναβαθμισμένο σε σχέση με το προηγούμενο, τοσο διαφορά που θα συγχωρούσα τις όποις αστοχίες στο εσωτερικο, μόνο και μόνο για το νέο υβριδικό σύνολο – τόσο καλό ειναι.Επίσης, έχουν κάνει μικρές βελτιώσεις και στην ανάρτηση. Συνεχίζει να είναι -σχεδόν- «μαγικό χαλί» - δεν φτάνει την Κορόλα Κρος, είναι σαφώς πιο σφιχτό, αλλά και πάλι η ανάρτηση καταπίνει τα πάντα. Και οδήγησα την έκδοση με 19αρες ζάντες και ελαστικά 225/50/19 – που βέβαια για 19αρα το προφίλ δεν ειναι χαμηλο. Δεν είναι μόνο ο μειωμένος θόρυβος κύλισης αλλά και η άνεση και λειτουργία της ανάρτησης. Δεν έχω οδηγήσει το προηγούμενο C-HR με 19αρες – μόνο με 17” & 18”. Όμως το νέο μου φάνηκε να έχει την ίδια άνεση που έχει το προηγούμενο με τις 18αρες. Θα έλεγα ότι συνολικά, η εξαιρετική ανάρτηση που ήδη είχε, ειναι οριακά βελτιωμένη.
Συνολικά λοιπόν υπάρχει βελτίωση σε αυτούς τους 2 τομείς (ανάρτηση και κινητήρας) σε ένα αυτοκίνητο που ήδη είχε κορυφαία ανάρτηση αλλά υστερούσε στο κινητήριο σύνολο, για εμένα. Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο με το νέο 2λιτρο υβριδικό σύνολο με τους 197 ίππους ή ακόμα καλύτερα το PHEV!
Μερικές σκόρπιες παρατηρήσεις:
- Επιτέλους οι Ιάπωνες αποφάσισαν να προσφέρουν ό,τι οι άλλοι κατασκευαστές εδώ και 20+ χρόνια. Δηλαδή ατομοσφαιρικό φωτισμό ρυθμιζόμενο (το είχα στο mini το 2007), παραμετροποιήσει φωτισμού, welcome lights, άνοιγμα και κλείσιμο χώρου αποσκευών από το κλειδί, κλπ.
- Όταν απενεργοποιείται το χειρόφρενο κάνει ένα «γκουπ» πολύ δυνατό, το οποίο σε ξαφνοιάζει και είναι και ενοχλητικό. Δεν ξέρω απο που ακούγεται, αλλά μου έκανε μεγάλη (αρνητική) εντύπωση.
- Φοβερή η λειτουργία (η οποία απενεργοποιείται ολικώς ή μερικώς) να μετακινείται το ηλεκτρικό κάθσιμα προς τα πίσω κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο, βοηθάει πάρα πολύ!
To μεγάλο ερώτημα που ίσως έρχεται στο μυαλό αρκετών είναι εαν αξίζει η διαφορά στην τιμή σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Θα έλεγα ναι, για νέο αγοραστή αλλά ίσως όχι για κάποιον που έχει το προηγούμενο και θέλει να το αλλάξει. Και το λέω αυτό γιατί ενώ συνολικά ειναι βελτιωμένο σαν αυτοκίνητο (και σε εξοπλισμό), ποιοτικά υστερεί σε κάποια σημεία και άρα ειναι καθαρά υποκειμενικό θέμα που δίνει βαρύτητα ο αγοραστής.
Το αυτοκίνητο είναι σαφώς αναβαθμισμένο στους τομείς που έπασχε (εκτός των χώρων φυσικά), προσφέρει φοβερή άνεση και οδική συμπεριφορά (η ανάρτηση για εμένα είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του αυτοκινήτου) και πλέον και ένα πολύ καλό υβριδικό σύνολο με λυμένα σχεδόν όλα τα προβλήματα του παρελθόντος (εγώ δεν βγήκα μειονέκτημα στο υβριδικό σύνολο).
Δεν είχε ήλιο και το χρώμα, αν και φανταστικό, φαίνεται αρκετά πιο σκούρο από όσο είναι.
Με τα φώτα πορείας και μετά τους προβολείς (λεπτομέρεια, ανάβει ένα ακόμα στοιχείο led)
Μερικές από το εσωτερικό, βλέπουμε και τις μνήμες για τα καθίσματα.
-
Δεν είχε ήλιο και το χρώμα, αν και φανταστικό, φαίνεται αρκετά πιο σκούρο από όσο είναι.
Ωραιο ποστ για αλλη μια φορα.
Απο καταναλωση σαν να του δωσες και καταλαβε -
@alex-mix said in Οδήγησα....:
Ωραιο ποστ για αλλη μια φορα.
Απο καταναλωση σαν να του δωσες και καταλαβεΣε ευχαριστώ αγορίνα!!
Εεε το πάτησα αρκετά και η ανάβαση καίει πολύ, δεν το λυπήθηκα! Δεν οδήγησα όπως οδηγώ κανονικά, ήταν οδήγηση τεστ!
-
Δε ρωτάω καν...
-
@razumikhin said in Οδήγησα....:
Σειρά μου και εμένα να σας μεταφέρω σε όμορφα μέρη, με ασυνήθιστα και...avant garde αυτοκίνητα!
Είχα στην κατοχή μου για 48 ώρες ένα DS7, το τελευταίο facelift του 2023. Την απλή diesel έκδοση με τα 130 άλογα. Νοικιάσαμε το αυτοκίνητο στη Μασσαλία, για να μας καλύψει τις ανάγκες ενός road trip κατά μήκος της Κυανής Ακτής. Φτάσαμε μέχρι τη Μαντόν, την τελευταία κωμόπολη της Γαλλικής Ριβιέρας πριν την Ιταλία.
Στο πρακτορείο ενοικίασης ο υπάλληλος μας ενημέρωσε πως δεν είχε διαθέσιμο αυτοκίνητο από την κατηγορία που είχαμε επιλέξει, επομένως θα μας αναβάθμιζε κατηγορία. Μας ρώτησε αν θέλαμε το DS7 ή ένα αντίστοιχο Ιαπωνικό (νομίζω κάτι σε Mazda ανέφερε). Πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρόταση, του είπα χωρίς καν να το σκεφτώ "το DS7!"
Το αυτοκίνητο ήταν ουσιαστικά καινούργιο, με 1300 χιλιόμετρα. Ήταν η έκδοση Performance Line. Διακρίνεται για τις μαύρες λεπτομέρειες στη θέση των νίκελ διακοσμητικών που έχουν οι υπόλοιπες εκδόσεις, και για τις μαύρες ζάντες. Κανονικά δεν μου αρέσει το "καγκούρικο" στυλ πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων. Παραδόξως στο DS7 μου ταίριαζε. Οι κανονικές εκδόσεις είναι αρκετά φορτωμένες με τα πολλά νίκελ και την λίγο over the top σχεδίαση. Επομένως το πιο σπαρτιάτικο, σπορτίφ στυλ της έκδοσης αυτής ήταν καλοδεχούμενο.
Εκεί που το αυτοκίνητο αρίστευε, ήταν στην σχεδίαση του εσωτερικού. Τα καθίσματα και όλο το ταμπλό ήταν ντυμένα με suede δέρμα, σε κόκκινες και κίτρινες ραφές (ακολουθώντας τα χρώματα της μάρκας). Τα περισσότερα κουμπιά είναι τοποθετημένα κατά μήκος της κεντρικής κονσόλας στην οποία βρίσκεται και ο μοχλός ταχυτήτων (πανομοιότυπος με αυτόν του Peugeot 3008). Δημιουργούν ένα...αεροπλανικό εφέ καθότι θυμίζουν κάτι από κόκπιτ αεροσκάφους. Επίσης όλα τα κουμπιά είναι σχεδιασμένα σαν μικροί ρόμβοι, που είναι και το σχεδιαστικό μοτίβο της DS. Τo αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό! Είναι διαφορετικό, πολυτελές, premium. Δικαιολογεί για εμένα το πνεύμα του Avant Garde το οποίο η εταιρεία ευαγγελίζεται πως διαθέτει.
Δεν προσπαθεί να φαίνεται με το ζόρι πολυτελές (όπως θεωρώ π.χ. ότι κάνουν τα σύγχρονα MG, ειδικά το HS). Χωρίς να μπορώ ακριβώς να εξηγήσω το πως (ποιότητα υλικών, διαρρύθμιση και σχεδίαση εσωτερικού, αύρα;), του βγαίνει αβίαστα.
Το εξωτερικό είναι και αυτό ιδιαίτερο και εντυπωσιακό. Καθαρά υποκειμενικό θα μου πείτε. Συμφωνώ. Προσωπικά θεωρώ πως είναι ένα ισορροπημένο σχέδιο με όμορφες πινελιές, χωρίς ακρότητες και υπερβολές. Αν και σε ορισμένα σημεία έχει την τάση να είναι overstyled...
Σε γενικές γραμμές είναι ένα αυτοκίνητο που κερδίζει πάρα πολύ από την σπανιότητά του και από το γεγονός ότι δεν μπορείς εύκολα να το κατατάξεις σε κάποια κατηγορία. Δεν έχει την υπεροψία και την clinical αντιμετώπιση που βρίσκουμε συχνά στα Γερμανικά. Δεν έχει το σύνδρομο του φτωχού συγγενή που έχουν αρκετά Ασιατικά (πολύ γενικά μιλάω, για να μην παρεξηγηθώ!). Δεν είναι ούτε Ιταλικό, που καμιά φορά νοιώθεις πως προσπαθούν με το ζόρι να σου επιβάλλουν μια στιλιστική ανωτερότητα και έναν άλφα αέρα (no pun intended!) ακόμη και όταν δεν τρέχει τίποτα. Το DS το ένοιωσα σαν κάτι ιδιαίτερο, ξεχωριστό, μόνο του... Δεν ξέρω τι είδος και στυλ ανθρώπου θα αγόραζε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Αλλά κάτι μου έλεγε ότι θα ήθελα να τον κάνω παρέα.
Η οδήγηση είναι απαλή, αβίαστη, άνετη. Εξαιρετική κύλιση. Ελαφρώς πιο σκληρό από ότι θα περίμενα, δεν είναι το μαγικό χαλί που είχα συναντήσει όταν είχα κάνει test drive το καινούργιο C4 πριν 3 περίπου χρόνια. Καλύτερα όμως, το αισθάνεσαι ελαφρώς πιο σπορτίφ. Ιδού μια έκπληξη από το πουθενά. Να έχει μια σπορτίφ νότα το πλέον απροσδόκητο αυτοκίνητο.
Η ανεπάρκεια των 130 ίππων σώζεται από την ροπή του diesel. Καλό τράβηγμα από χαμηλά, 30 κιλά ροπής είναι αυτά εξάλλου... Στην πόλη έχεις μια ικανοποιητικότατη ισχύ για προσπεράσματα, γρήγορα πετάγματα από στάση, κλπ. Στο ταξίδι είναι απλά υπέροχο. Το τιμόνι βαραίνει στις πιο ψηλές ταχύτητες και σε συνδυασμό με το μασίφ πλαίσιο σου δίνει μια αίσθηση στιβαρότητας και ασφάλειας. Η ηχομόνωση σε πολύ καλά επίπεδα. Ειλικρινά, σε ελάχιστες στιγμές ευχήθηκα να έχει περισσότερη ισχύ. Ίσως σε ορισμένα επαρχιακά b-roads με στροφές που σου ανοίγουν την όρεξη. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι αυτός ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου. Και μάλλον κανενός SUV σε αυτή την κατηγορία.
Και για τους οικονόμους της παρέας, ας αναφέρω και ένα νούμερο που με εντυπωσίασε. Στο ταξίδι, με ταχύτητες από 110 έως και 130 χαω, η κατανάλωσή του κυμάνθηκε μεταξύ 5.3 και 5.5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα! Πολύ καλό νούμερο θεωρώ.
Εν κατακλείδι: ένα αυτοκίνητο το οποίο είμαι σίγουρος πως δεν διεκδικεί πρωτεία ούτε σε κινητήριο σύνολο (αναφέρομαι στον ταπεινό diesel που είχα διαθέσιμο), ούτε σε οδική συμπεριφορά, ούτε σε value for money. Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν απείρως πιο οικονομικές προτάσεις με καλύτερη σχέση απόδοσης/τιμής. ΑΛΛΑ (και αυτό είναι ένα μεγάλο ΑΛΛΑ) με έκανε να νοιώσω ξεχωριστός για 48 ώρες. Μου χάρισε ένα μόνιμο χαμόγελο όταν το οδηγούσα, και με έκανε να αισθανθώ ότι "στέκομαι" αξιοπρεπώς στους δρόμους της Νίκαιας, της Βιλφράνς συρ Μερ, του Μπολιέ συρ Μερ, του Μονακό και της Μαντόν. Και αυτό δεν είναι λίγο! Γιατί εξάλλου, η αυτοκίνηση είναι πάνω από όλα ένα όνειρο, μια ιδέα. Και μια ζωή χωρίς στυλ είναι αφόρητα βαρετή!
Ως κάτοχος του DS7 1.5 Diesel στην "απλή" έκδοση Bastille, που όμως ουσιαστικά έχει τα πάντα από εξοπλισμό, συμφωνώ και επαυξάνω. Είναι ένα αυτοκίνητο που με ευχαριστεί πολύ στην οδήγηση, ειδικότερα στις οικογενειακές εκδρομές, με την πολυ ισορροπημένη οδική του συμπεριφορά, τους άπλετους χώρους και την αίσθηση του ξεχωριστού και πολυτελούς που αβίαστα σου βγάζει. Και η κατανάλωση είναι όντως πολύ κοντα στην εργοστασιακή. Ολοκληρωμένο σύνολο.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
- Όταν απενεργοποιείται το χειρόφρενο κάνει ένα «γκουπ» πολύ δυνατό, το οποίο σε ξαφνοιάζει και είναι και ενοχλητικό. Δεν ξέρω απο που ακούγεται, αλλά μου έκανε μεγάλη (αρνητική) εντύπωση.
Το "γκουπ" προέρχεται από τις εξωτερικές χειρολαβές που μαζεύονται κάθε φορά μέσα στις πορτες και είναι πράγματι ενοχλητικό.
Κατά τα λοιπά, παρότι πολύ καλό το post σου , θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω λίγο υπερβολικά τα σχόλια για το υβριδικό σύνολο (δύναμη, θόρυβος κλπ), προσωπικά δεν είδα τις διαφορές και στον βαθμό που τις διαπίστωσες.
Κι επίσης, σε ένα αυτοκίνητο που έχει φτάσει αισίως τα 36+ (έκδοση C-HIC), νομίζω ότι δεν συγχωρούνται οι ποιοτικές/εργονομικές αστοχίες.
Ο σχεδιαστικος τομέας είναι καθαρά υποκειμενικός, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι έχασε πολύ σε χαρακτήρα.Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγησεων, δεν έχω κρύψει ότι είμαι "προκατειλημμένος" υπέρ της 1ης γενιάς C-HR, αλλά πραγματικά περίμενα πολύ περισσότερα βήματα εξελιξης από την Toyota για τη 2η γενιά, μετά από 7 ολόκληρα χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου C-HR, που θα δικαιολογούσαν και τη σημαντικά αυξημένη τιμή του.
-
Περιέργως συμφωνώ και με Φανη και με Bill.
Καλό μεν αλλά το νέο chr -
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Ωραίος ο Φάνης για άλλη μια φορά!!!
Το χρώμα είναι μάλλον το 8Χ8 midnight blue που έχω στο Corolla...
-
@bill_hsd said in Οδήγησα....:
Το "γκουπ" προέρχεται από τις εξωτερικές χειρολαβές που μαζεύονται κάθε φορά μέσα στις πορτες και είναι πράγματι ενοχλητικό.
Κατά τα λοιπά, παρότι πολύ καλό το post σου , θα μου επιτρέψεις να θεωρήσω λίγο υπερβολικά τα σχόλια για το υβριδικό σύνολο (δύναμη, θόρυβος κλπ), προσωπικά δεν είδα τις διαφορές και στον βαθμό που τις διαπίστωσες.
Κι επίσης, σε ένα αυτοκίνητο που έχει φτάσει αισίως τα 36+ (έκδοση C-HIC), νομίζω ότι δεν συγχωρούνται οι ποιοτικές/εργονομικές αστοχίες.-
To σκέφτηκα αλλά λέω "δεν μπορεί να έχουν κάνει τέτοια μ@λ@κία"!!! Έλεος, δεν μπορούσαν να το κάνουν πιο αθόρυβα και όχι να νομίζει ότι κάτι έσπασε στο αμάξι!?!? χαχαχα....αιώνιοι Ιάπωνες.
-
Το δέχομαι αυτό που λές. Εγώ βρήκα μεγάλη διαφορά στο υβριδικό σύνολο, μπήκα καπάκι στην Κορόλα μου και νόμιζα ότι δεν πήγαινε....τόσο μεγάλη διαφορά είδα εγώ. Και στον θόρυβο, πολύ μειωμένος. Βέβαια ειναι υποκειμενικά όλα αυτά γιατί δεν μέτρησα ντεσιμπέλ ούτε επιδόσεις.
-
Επίσης συμφωνώ για την τιμή. Όμως έχω ξαναπεί, εδώ που έχουν φτάσει οι τιμές, όλα φαίνονται λογικά. Και η Τογιότα λέει "εαν θες τοπ ποιότητα, πάρε Λέξους".
-
-
@georgekn said in Οδήγησα....:
Το χρώμα είναι μάλλον το 8Χ8 midnight blue που έχω στο Corolla...
όχι δεν ειναι αυτό, το δικό σου ειναι πιο σκούρο (και δεν βγαίνει στο C-HR). Αυτό στις φωτογραφίες ειναι το: Σκούρο Πετρόλ (2YB)
-
Ας γραψω πολυ λιγα λογια για τη νεα Corolla 1,8 GR που οδηγησα, σε συγκριση με την δικη μου, μοντ 2022.
Ναι φαινεται η διαφορα στην ιπποδυναμη, αλλα δεν ειναι οσο μεγαλη περιμενα.
Ωραιο το ταμπλο και τα οργανα. Μοντερνα.
Πιο σφιχτη η αναρτηση και πιο αμεση, λογικο λογω μεγαλυτερων τροχων.
Μου φανηκε λιγο καλυτερη η ηχομονωση στο νεο μοντελο.
Οι αεροδυναμικοι θορυβοι απο τις μπροστα κολωνες παραμενουν. -
Το γκουπ από τις πόρτες είναι ότι πιο χαζό έχω δει.
Περα από το άβολο νομίζεις ότι κάτι έγινε όταν το ακούς.
Σε επίπεδο δύναμης του κινητήρα ήταν λίγο καλυτερα απο το σύνολο με τα 122 αλλά όχι κάτι φοβερό.
Το δε αρπαγμα του θυμίζει έντονα το γιαρις κρος.
Οδήγησα....