Γιατί στο Πούμα μπαίνει άνετα ?
Η ουσία είναι ότι όλοι όσοι έχουμε το Αιρκρος το πήραμε ξέροντας , ότι έχει νεκρό τιμόνι , ότι στις στροφές παίρνει κλίσεις , ότι σου λέει κάθε φορά ότι εγώ δεν είμαι για αυτά .
Επίσης ξέρουμε ότι έχει μέτρια ποιότητα κατασκευής από πλευράς υλικών , γιατί από συναρμογή είναι πολύ καλό , το λέω έχοντας ήδη κάνει 35000 χλμ με τα αμάξια αυτά και δεν είμαι από αυτούς που κόβουν πριν το φρεάτιο , αλλά και ο ανταγωνισμός , Τ κρός , Στόνικ , Κόνα , Αρόνα , την ίδια αστεία ποιότητα υλικών έχει .
Από πλευράς σχεδιασμού , είναι υποκειμενικό . Για μένα μπροστά το παλιό , είναι υπερβολικά παιχνιδιάρικο , το νέο υπερβολικά σκληρό και ασύμμετρο . Πλάγια όμως και πίσω , έχει κλασσικές γραμμές και μαζί με το πλάι του Τ-κρος είναι τα ωραιότερα .
Τα υπόλοιπα του Τ-κρός είναι όπως το γράφω . Υπόλοιπα από άλλα αμάξια . Το Αρόνα , που το βλέπω και από κοντά είναι 2-3 τροπέτα μαζί . Το Κόνα είναι ο ορισμός της γελοιότητας και στο φέιςλιφτ ξεπέρασαν και την γελοιότητα . Πήγαν να μιμηθούν μπροστά τον Κάκτο και τώρα έγινε σαν βιντεοπαιχνίδι . Πίσω τα φώτα μπήκαν με ζαριές . Αντίθετα το Στόνικ , είναι πολύ καλύτερο αλλά μικρότερο .
Το κρόσλαντ είναι ένα σχέδιο που έγινε από δημοσίους υπαλλήλους . Βιαστικά και χωρίς έμπνευση .
Πάμε τώρα στους χώρους .
Οταν ήλθε το Αρόνα , πήγα να το δω. Το είδα απ΄ έξω , είδα το περίεργο σχήμα , άντε να μπούμε και μέσα . Μπήκα δύσκολα και μόλις κάθησα , ο δεξιός μου ώμος χτύπησε στο κάθισμα του συνοδηγού . Αμέσως βγήκα έξω και δεν θα ξαναμπώ ποτέ.
Το ίδιο έγινε και με το νέο Μόκκα, που επίσης είναι απαράδεκτα μικρό για την κατηγορία και την τιμή του .
Το Τ-κρος αντίθετα , επειδή είναι πιο τετράγωνο από το Αρόνα , έχει καλύτερες θέσεις μέσα , αλλά έχει πολύ μικρό πορτ-μπαγκάζ .
Το Στόνικ μπροστά κάθεσαι σχετικά καλά . Μεχρί εκεί όμως . Το Κόνα έχει σχετικά καλούς χώρους , αλλά ούτε έξω , ούτε μέσα έχει κάτι να σε τραβήξει .
Το Κρόσλαντ έχει χώρους , αλλά είπαμε πάσχει από έμπνευση γενικά .
Αρα όποιος ψάχνει ταξιδιάρικο αμάξι , οικογενειακού χαρακτήρα , με μεγάλους χώρους για το μήκος του , με πολύ καλούς κινητήρες και κιβώτια και όλο το πακέτο σε καλές σχετικά τιμές , για μένα δεν υπάρχει άλλο να ψάξει .
Οσο για το αν πυροβολάει τα πόδια του ο Τσόφρας , προφανώς αφού έχει πρόβλημα μέσης και πήρε χαμηλό , τα έχει πυροβολήσει ήδη .
Γενικά όσοι πήραν συνειδητά το Αιρκρος , είναι απόλυτα ευχαριστημένοι , όπως διαβάζω και στο σχετικό γκρούπ .
Τώρα αν τα κριτήρια , είναι στρίψιμο και στήσιμο , το αμάξι δεν παίζει.
Εγραψα ότι έκανα το ταξίδι Αθήνα - Αμφιλοχία για δουλειά 2 φορές . Την πρώτη με το βενζίνης Αιρκρός και την δεύτερη επειδή έπεσε πάνω στην αλλαγή των αυτοκινήτων με κάντρυμαν ντίζελ 5ετίας .
Την πρώτη φορά μπορούσαμε να πάμε , χωρίς στάση εννοείται , μέχρι τα Γιάννενα και να γυρίσουμε Αμφιλοχία για χαβαλέ , στο ανέβασμα , ενώ στην δεύτερη χρειάστηκαν στάσεις μέχρι την Αμφιλοχία .
Αλλά το μίνι στις στροφές καρφωμένο . Οπως και η μέση μας , μετά από λίγο θα ήθελε καρφιά .
Σαν να ταξιδεύεις πρώτη θέση με TGV , το αιρκρός και σαν να ταξιδεύεις με σκευοφόρο που έγραφε παλιά απ' έξω : Αλογα 2 , στρατιώτες 40 , ήταν με το μίνι.