Εγώ δεν είμαι εργοδότης . Δεν έχω υπαλλήλους . Υπεργολάβους έχω , που αυτοί έχουν υπαλλήλους .
Αυτοί τώρα είναι οι περισσότεροι ξένοι , αλλά παλιά που ήταν δικοί μας , ήταν όλοι στο συνδικάτο ..
Αλλά εκείνοι σαν εργοδότες , ήταν σκυλιά μονάχα ...
Και τώρα οι ξένοι δεν είναι διαφορετικοί , απλά δεν είναι στο συνδικάτο , γιατί τώρα αν δεν είσαι γεροκουκουές στο συνδικάτο δεν μπαίνεις...
Οπότε είτε είσαι δεξιός , είτε είσαι αριστερός , είτε ήσουν κάποτε μετανάστης , είναι θέμα χαρακτήρα , να είσαι καθήκι ή να είσαι σωστός .
Αυτό λέω ότι το ιδεολογικοποιείς .
Οτι αυτό που ψηφίζει κάποιος έχει τάχα ιδεολογία που τον επηρεάζει στην δουλειά του . Οπότε οι υπάλληλοι δεν πρεπει να ψηφίζουν δεξιά , αλλά αριστερά .
Στην πράξη βέβαια μόνο μια σωστή δεξιά είναι φιλολαϊκή , γιατί δημιουργεί δουλειές , οπότε ο εργαζόμενος μπορεί να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του ή ακόμα και να φτιάξει δική του δουλειά και να γίνει εργοδότης , σαν τον Γάτο . Αντίθετα η αριστερά χτυπάει την επιχειρηματικότητα , βοηθάει μόνο το δημόσιο , στην Ελλάδα βέβαια το ίδιο κάνουν όλοι , αλλά έτσι οι δημόσιοι είναι ελίτ και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις λίγες δουλειές περνάνε δύσκολα ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν .
Αυτή είναι η ουσία , τα άλλα είναι ιδεολογίες ...
Φυσικά θα συμφωνήσουμε πως το ποιόν κι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανεξάρτητα κομματικής ταμπέλας. Την αξιοπρέπεια την μαθαίνει κάποιος μεγαλώνοντας στο σπίτι του ή δεν τη μαθαίνει ποτέ.
Στην επόμενη τονισμένη παράγραφο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, καθώς είσαι εσύ που 'ιδεολογικοποιείς'. Αναφέρεσαι σε μια θεωρητική δεξιά, κι όχι την 'στη πράξη' Δεξιά (δηλαδή τη ΝΔ) που είναι τουλάχιστον συνεργός αν όχι κύριος υπεύθυνος για την χρεοκοπία και την κατάντια που φτάσαμε. Ό,τι παρουσιάζεις σαν επιχείρημα είναι ένα θεωρητικό ιδεολόγημα (βέβαια μόνο μια σωστή δεξιά είναι φιλολαϊκή , γιατί δημιουργεί δουλειές , οπότε ο εργαζόμενος μπορεί να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του ή ακόμα και να φτιάξει δική του δουλειά και να γίνει εργοδότης , σαν τον Γάτο . Αντίθετα η αριστερά χτυπάει την επιχειρηματικότητα , βοηθάει μόνο το δημόσιο , στην Ελλάδα βέβαια το ίδιο κάνουν όλοι ).
Όταν είναι ο κάθε εργαζόμενος μόνος του έχει ασήμαντη διαπραγματευτική ισχύ και είναι προδιαγεγραμμένο απ' τους νόμους της φύσης πως θα τον φάνε τα θηρία. Επίσης η μόνη 'επιχειρηματικότητα' που βοηθάει η 'Δεξιά', δηλαδή η ΝΔ για να μιλάμε πρακτικά, είναι η Κρατικοδίαιτη. Από κει και πέρα, η ονείρωξη κάθε 'δεξιού' στην Ελλάδα και αλλού, είναι πως θα γίνει αφεντικό του εαυτού του, όταν το μόνο που ευνοεί η Δεξιά είναι η όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση αγοράς σε λίγους. Φτάσαμε ακόμη κι ένα κιόσκι για καφέ και σάντουιτσ ή περίπτερο για τσιγάρα, να υπάρχει μόνο σαν υποκατάστημα κάποιου franchise πολλών εκατομυρίων ευρώ, με κόστος για να στηθεί ένα τυροπιτάδικο του franchise όσο αγοράζεις ένα σπίτι.
Εννοείται πως όσοι δεν έχουν γεννηθεί από λεφτά ή δεν ανδρώθηκαν ως επαγγελματίες σε προηγούμενες δεκαετίες να είναι τώρα τουλάχιστον μεσήλικες, ούτε με το μακαρόνι δεν πρόκειται να δουν δυνατότητα επιχειρηματικής κίνησης (έστω αυτής της υποδούλωσης με δικά σου λεφτά σε κάποιον υπερφραγκάτο τυπά, που ονομάζεται franchise)... αυτό το όνειρο ίσως αφορούσε κάποτε στο 10-20% του πληθυσμού, πλέον το ξέρουμε όλοι πως αφορά σε μονοψήφιο ποσοστό που θα βαίνει μειούμενο...
Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να το μακρύνω κι άλλο το σεντόνι, θα χρειαστώ τόμους σαν τους αριστερούς ινστρουχτορες
το πιάνετε το νόημα όσων θέλω να πω και γι αυτούς τους λόγους αποτελεί ιδεολόγημα η ανύπαρκτη θεωρητική δεξιά που περιγράφεις παραπάνω.
Όπως πολύ απλά έχει ειπωθεί, αν ο εργάτης του εργοστασίου, ο εργοδηγός του κι ο CEO της πολυεθνικής και το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύουν πως έχουν τα ίδια συμφέροντα κι αυτά τα εκπροσωπεί εξίσου καλά για όλους το ίδιο κόμμα, ας ψηφίσουν όλοι μαζί Δεξιά, γιατί όχι...