-
σε εξελιξη ειναι.
να θυμισω οτι μιλαμε για εργαζομενο σε αναστολη που κατα την διαρκεια της και πηγαινοντας για ψωνια τρακαρε αφου παραβιασε στοπ. και στηριζονται στο γεγονος οτι η εταιρεια κατεβαλε, νομιμως, επιπλεον του προβλεπομενου ποσου αποζημιωσης-επιδοματος απο το κρατος, προσθετο ποσο ωστε ο εργαζομενος να μην απωλεσει καθολου εισοδημα. Για να γινει ομως αυτο νομιμα, επρεπε να αναφερθει ως προσθετα 'ημερομισθια' αφου το εργανη δεν ειχε προβλεψει αλλιως τη περιπτωση 'συμπληρωσης' του εισοδηματος απο τον εργοδοτη αν και η ΚΥΑ εδινε αυτο το δικαιωμα.
-
Αν το τρεναρετε μεχει να γινει τετοια προβλεψη απο την εργάνη τοτε τελειωνει και η υποθεση, νομικα ειστε καλυμενοι.....καλα στην ελλαδα δεν το δενουμε και κόμπο. Λογικα θα γινει με το νεο lock down.
-
σημερον αυξηθηκαμε κατα εναν. συνεντευξουλα συναδελφου σε συναδελφο που δουλευε σε εταιρεια σαν αυτες του καταιγις, 44, με αρκετο μπακραουντ σε πραγματα που θελαμε στο παρελθον. τεραστια εντυπωση εκανε στον συναδελφο που πηρε τη συνεντευξη οι συνθηκες εργασιας και απολυσης του ανθρωπου. γαλερα. για εννιαμιση κατοσταρικα τον μηνα... θα ξεκινησει αρκετα παραπανω, δεν ειναι δυνατον να ζησει καποιος ετσι...
κσι μετα ηρθε ενας πιτσιρικας. που αρχισε να λεει εχω ασχοληθει με αυτο, εκεινο, παραεκεινο. τει αιγαλεω. στα 27. χωρις σοβαρη εμπειρια: εζητησε 1400 καθαρα για ξεκινημα. οεο.
-
Μπράβο Γάτε, έσωσες ακόμα έναν άνθρωπο. 950
Για το καινούριο εργασιακό νομοσχέδιο, όπου κάποιοι διαμαρτύρονται ότι επί της ουσίας έχουμε κατάργηση του 8ωρου κι ότι μπορείς να απασχολείς υπερωριακά δίνοντας ρεπό, μεταξύ άλλων, τι πιστεύεις;
-
Μπράβο Γάτε, έσωσες ακόμα έναν άνθρωπο. 950
Για το καινούριο εργασιακό νομοσχέδιο, όπου κάποιοι διαμαρτύρονται ότι επί της ουσίας έχουμε κατάργηση του 8ωρου κι ότι μπορείς να απασχολείς υπερωριακά δίνοντας ρεπό, μεταξύ άλλων, τι πιστεύεις;
πραγματικοτητα ειναι και συμβαινει ηδη. στον ιδιωτικο τομεα ιδιαιτερα. δεν ειναι το προβλημα αυτο, το μεγαλο προβλημα ειναι να υπαρχουν καταρχας δουλειες, γιατι ερχεται ζορι και στους μεγαλους παιχτες, και τελικα ή να τηρειται η εργασιακη εβδομαδα ή να αμοιβεται καλυτερα. χωρις καταστρατηγηση. καποιος στην επιτροπη αν διαβασες αναλυτικα το προσχεδιο, προβλεπει διασυνδεση υποχρεωτικα και χρηση καρτας ωστε να καταγραφονται οι ωρες. αν γινει αυτο νομιζω ειναι στη σωστη κατευθυνση. και τα των εργατων-μεροκαματο-οικοδομη.
ομως ειναι λαθος η αφετηρια... πρωτη κινηση, οχι δημοφιλης, θα ηταν το ξεκαθαρισμα των συνταξεων ολων αυτων που πηραν χωρις να τις αξιζουν και δημιουργησαν το φοβερο και τρομερο μη μισθολογικο κοστος του 230%. για καθε χιλιαρικο που παιρνει καθαρα ο εργαζομενος, ο εργοδοτης εκταμιευει 2300. ποσο καλυτερα θα ηταν η αναλογικη κατανομη των βαρων και των ωφεληματων? δεν μπορει ακομη και σημερα η μανα μου να τη βγαζει με συνταξη 9 κατοσταρικα με 40 χρονια, παν. εκπαιδευσης, και ο ησαπατζης απεναντι που ηταν κλητηρας να παιρνει 2 χιλιαρικα στα 30 χρονια υπηρεσιας.
-
σημερον αυξηθηκαμε κατα εναν. συνεντευξουλα συναδελφου σε συναδελφο που δουλευε σε εταιρεια σαν αυτες του καταιγις, 44, με αρκετο μπακραουντ σε πραγματα που θελαμε στο παρελθον. τεραστια εντυπωση εκανε στον συναδελφο που πηρε τη συνεντευξη οι συνθηκες εργασιας και απολυσης του ανθρωπου. γαλερα. για εννιαμιση κατοσταρικα τον μηνα... θα ξεκινησει αρκετα παραπανω, δεν ειναι δυνατον να ζησει καποιος ετσι...
κσι μετα ηρθε ενας πιτσιρικας. που αρχισε να λεει εχω ασχοληθει με αυτο, εκεινο, παραεκεινο. τει αιγαλεω. στα 27. χωρις σοβαρη εμπειρια: εζητησε 1400 καθαρα για ξεκινημα. οεο.
Μπράβο σας! Κάνετε την διαφορά στην αγορά εργασίας!
Καλή επιτυχία στο νέο συνάδελφό σας και εύχομαι τα καλύτερα και για την εταιρεία σας!!! Πάντα επιτυχίες φίλε!
-
Εγω παλι δεν καταπαλαβα τι σημαινει το οτι θα ειναι ηλεκτρονικο το εργανη. Σιγα τα αυγα.
Οτι θελουν παλι δηλωνουν οι εργοδοτες και μαλιστα εφόσον ειναι ηλεκτρονικο και εχει 'κλεισει' ως εγγραφη, δεν εχει πλεον νομικο ερισμα στο δικαστηριο. Δηλαδη οτι δεν συναιβει πουε καμια παραβιαση του χρονου εργασιας, σφου εχει δηλωθει και εγκριθει μεσα απο την και καλα 'ηλεκτρονικη καρτα'. Αφου την στιγμη εκεινη δεν θα μπορει να πει οχι ο εργαζομενος, επειδη θεωρητικα ο νομος του επιτρεπει να εχει ενα μελλοντικο ρεπο.
Δηλαδη την εκ φυσεως μειονεκτική θεση του εργαζομενου κατα την διαπραγμστευση της υπερωριας, λογω της ανεργειας, ερχεται το νομοσχεδιο και την μεγενθυνει ακόμα περισσοτερο διοτι με αυτον τον τροπο θα χαθει το οποιο νομικο ερισμα προσβολης της στο μελλον.
Δηλαδη, αντι για 5 ωρες θα δηλωθει 1....η οποια ουτε και αυτη δεν θα πληρώνεται αλλα θα ειναι κενος εργατικος χρονος !!!!
Εγκλωβιζεται ο εργαζομενος στον εργοδοτη του και δεν μπορει να χρησιμοποιήσει τον κενο του χρονο σε οποιαδηποτε εργασια διοτι δεν θα εχει ποτε σταθερο κενο χρονο.
Στα βασικα οικονομικα αυτο λεγεται κοστος ευκαιριας. Δηλαδη ενα στοιχειο της ελευθερης οικονομιας που ειναι το κοστος ευκαιριας..... καταργηταιά. Δηλαδη, το πραγματικό κόστος του αλλοπροσαλου ρεπο οποιασδηποτε μερας και ωρων, θα επιφερει τεραστιο πραγμστικο κοστος στην δυνατοτητα ευρεσης εισοδηματων. Αυτο δεν ειναι πλουραλιστική φιλελευθερη αγορα, στην ουσια ειναι σκλαβοποιηση.
Αν είναι να εστιασουμε στα θετικα του νομου απο την πλευρα της εργασίας διοτι αυτο ειναιντο δικαιο, θα ηταν πως οντως προσφερει πιο προσαρμοζόμενες συνθηκες εργασιες στις ανάγκες του εργαζομενου αλλα με την αυστηρη προϋποθεση οτι ο εργοδοτης ειναι τιμιος και τυπικος.
Και παλι ομως εχω την υποψια οτι ειναι αντισυνταγματικος ο νομος. Δεν γινεται να συμψηφιζεται η εργασια με κατι αλλο που δεν ειναι πληρωμη
Ο πτωχευτικος κωδικα που ερχετσι ως πακετο στην ουσια, καταστρεφει την μεσαια οικογενεια. Και αφηνω στην ακρη τα ακραια σεναρια και τις περιπτοσιολογιες με αστειους τυπους, γιατι ειναι ακραια απο ακραια μυαλα, μιλω για την ουσια και τον ρεαλισμο.
Υ.γ Ναι, ετσι ειναι η πραγμστικοτητα, αλλα ειναι αλλο να θεσμοθετειται και αλλο να δημιουργεις σωμα επιθεωρητων και να αυξανεις τα προστιμα σε οποιον εργοδοτη παραβιαζει τον εργατικο νομο.
-
Ψιλά γράμματα οι έννοιες που αναφέρεις Λαπ, για τον σωστό Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο με τις παρωπίδες, σημασία έχει ότι μπήκε ακόμη ένα γκολ στο ιδεολογικό ποδόσφαιρο στην αντίπαλη 'αριστερή' ομάδα που θεωρητικά είναι υπέρ των δικαιωμάτων των πολλών που δουλεύουν τις υπερωρίες κι όχι των λίγων που τις πληρώνουν. Άσχετα σε ποια απ' τις δύο ομάδες ανήκει ο ψηφοφόρος. Άλλωστε εφόσον υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ανεργίας στη χώρα, τι πιο φυσικό απ' το να θεσμοθετηθούν τζάμπα υπερωρίες, με κόστος 0€, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα;
-
Είπαμε το όπλο του εργαζόμενου είναι η μικρή ανεργία . Αν υπάρχει μεγάλη ανεργία τότε τα πράγματα είναι εναντίον του .
Πίλιου μην ιδεολογικοποιείς τα πάντα . Να βρεθούμε με κάποιους υπεργολάβους , κάργα ΠΑΜΕ και ΚΚΕ και γενικά αριστεροί , που θέλω να κλείνει η οικοδομή στις 3 και αυτοί δεν θέλουν να σταματάνε οι εργάτες τους πριν τις 4 . Και τα μεροκάματα όποτε το θυμηθούν τους τα δίνουν .
Αλλά εδώ όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν λύσει απλά πράγματα , να μπορούν να έχουν κάρτα εργασίας , όλοι οι μετανάστες που είναι κάποια χρόνια στην χώρα . Μου φέρνουν οι πούροι κομμουνιστές , άτομα που μιλάνε μια χαρά τα ελληνικά , αλλά ένσημα δεν μπορούν να βάλουν και θέλουν οι κομμουνιστές να τους τα βάζω στην γυναίκα τους ή να τα πουλήσουν αυτοί , αφού εγώ έτσι και αλλιώς είμαι χρεωμένος να τα βάλω αυτά .
Με ένα τέτοιο παλικάρι , διαφωνήσαμε για όλα αυτά και τον σχόλασα , γιατί για την πάρτη του ήθελε τα πάντα και το προσωπικό του ήθελε να είναι ανασφάλιστοι και δεν ήξεραν την γλώσσα . Οπότε με συνοπτικές διαδικασίες μας τελείωσε .
Αλλά το πρόβλημα που παραμένει , είναι το μεγάλο κόστος που δεν είναι μισθός , αλλά αβάντα στους ξύστες , με αποτέλεσμα και ο εργοδότης να πρέπει από κάπου να καλύψει την χασούρα του . Γιατί παραγωγή με μισθό Ελλάδας για τον υπάλληλο , αλλά μισθοδοσία Ελβετίας για τον εργοδότη και την διαφορά οι ξύστες , δεν μπορεί να υπάρξει .
-
Criu τί εννοείς να μην ιδεολογικοποιώ εγώ, όταν κρίνουμε τη νομοθέτηση της κατάργησης αμοιβής για την υπερωρία;
Απ' το 40% του εκλογικού αποτελέσματος, ας πούμε τα 2/3 ειναι εκ πεποίθησης Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι. Είναι όλοι αυτοί εργοδότες, που θα κερδίσουν; Η συντριπτική πλειοψηφία είναι υπάλληλοι που πλέον παραδίδονται στην 'αγορά' γι ακόμη πιο άγρια εκμετάλλευση (καθώς εσύ ή ο γάτος είστε η συντριπτική μειοψηφία ως εργοδότες με συνείδηση).
Κι όμως πολλοί απ αυτούς πανηγυρίζουν την ιδεολογική νίκη επί του αριστερού εχθρού, παρά το ότι χειροτερεύουν οι αμοιβές και η ποιοτητα ζωής και εργασίας τους, ενώ λειτουργεί και ως αντικίνητρο έστω εποχιακών προσλήψεων, για να κάνει και κάποιος άνεργος κάνα μεροκάματο.
Ποιος 'ιδεολογικοποιεί' λοιπόν;
-
Εγώ δεν είμαι εργοδότης . Δεν έχω υπαλλήλους . Υπεργολάβους έχω , που αυτοί έχουν υπαλλήλους .
Αυτοί τώρα είναι οι περισσότεροι ξένοι , αλλά παλιά που ήταν δικοί μας , ήταν όλοι στο συνδικάτο ..
Αλλά εκείνοι σαν εργοδότες , ήταν σκυλιά μονάχα ...
Και τώρα οι ξένοι δεν είναι διαφορετικοί , απλά δεν είναι στο συνδικάτο , γιατί τώρα αν δεν είσαι γεροκουκουές στο συνδικάτο δεν μπαίνεις...
Οπότε είτε είσαι δεξιός , είτε είσαι αριστερός , είτε ήσουν κάποτε μετανάστης , είναι θέμα χαρακτήρα , να είσαι καθήκι ή να είσαι σωστός .
Αυτό λέω ότι το ιδεολογικοποιείς .
Οτι αυτό που ψηφίζει κάποιος έχει τάχα ιδεολογία που τον επηρεάζει στην δουλειά του . Οπότε οι υπάλληλοι δεν πρεπει να ψηφίζουν δεξιά , αλλά αριστερά .
Στην πράξη βέβαια μόνο μια σωστή δεξιά είναι φιλολαϊκή , γιατί δημιουργεί δουλειές , οπότε ο εργαζόμενος μπορεί να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του ή ακόμα και να φτιάξει δική του δουλειά και να γίνει εργοδότης , σαν τον Γάτο . Αντίθετα η αριστερά χτυπάει την επιχειρηματικότητα , βοηθάει μόνο το δημόσιο , στην Ελλάδα βέβαια το ίδιο κάνουν όλοι , αλλά έτσι οι δημόσιοι είναι ελίτ και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις λίγες δουλειές περνάνε δύσκολα ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν .
Αυτή είναι η ουσία , τα άλλα είναι ιδεολογίες ...
-
Εγώ δεν είμαι εργοδότης . Δεν έχω υπαλλήλους . Υπεργολάβους έχω , που αυτοί έχουν υπαλλήλους .
Αυτοί τώρα είναι οι περισσότεροι ξένοι , αλλά παλιά που ήταν δικοί μας , ήταν όλοι στο συνδικάτο ..
Και τώρα οι ξένοι δεν είναι διαφορετικοί , απλά δεν είναι στο συνδικάτο , γιατί τώρα αν δεν είσαι γεροκουκουές στο συνδικάτο δεν μπαίνεις...
Οπότε είτε είσαι δεξιός , είτε είσαι αριστερός , είτε ήσουν κάποτε μετανάστης , είναι θέμα χαρακτήρα , να είσαι καθήκι ή να είσαι σωστός .
Οτι αυτό που ψηφίζει κάποιος έχει τάχα ιδεολογία που τον επηρεάζει στην δουλειά του . Οπότε οι υπάλληλοι δεν πρεπει να ψηφίζουν δεξιά , αλλά αριστερά .
Στην πράξη βέβαια μόνο μια σωστή δεξιά είναι φιλολαϊκή , γιατί δημιουργεί δουλειές , οπότε ο εργαζόμενος μπορεί να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του ή ακόμα και να φτιάξει δική του δουλειά και να γίνει εργοδότης , σαν τον Γάτο . Αντίθετα η αριστερά χτυπάει την επιχειρηματικότητα , βοηθάει μόνο το δημόσιο , στην Ελλάδα βέβαια το ίδιο κάνουν όλοι , αλλά έτσι οι δημόσιοι είναι ελίτ και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στις λίγες δουλειές περνάνε δύσκολα ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν .
Φυσικά θα συμφωνήσουμε πως το ποιόν κι ο χαρακτήρας κάθε ανθρώπου μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανεξάρτητα κομματικής ταμπέλας. Την αξιοπρέπεια την μαθαίνει κάποιος μεγαλώνοντας στο σπίτι του ή δεν τη μαθαίνει ποτέ.
Στην επόμενη τονισμένη παράγραφο, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, καθώς είσαι εσύ που 'ιδεολογικοποιείς'. Αναφέρεσαι σε μια θεωρητική δεξιά, κι όχι την 'στη πράξη' Δεξιά (δηλαδή τη ΝΔ) που είναι τουλάχιστον συνεργός αν όχι κύριος υπεύθυνος για την χρεοκοπία και την κατάντια που φτάσαμε. Ό,τι παρουσιάζεις σαν επιχείρημα είναι ένα θεωρητικό ιδεολόγημα (βέβαια μόνο μια σωστή δεξιά είναι φιλολαϊκή , γιατί δημιουργεί δουλειές , οπότε ο εργαζόμενος μπορεί να πουλήσει καλύτερα τον εαυτό του ή ακόμα και να φτιάξει δική του δουλειά και να γίνει εργοδότης , σαν τον Γάτο . Αντίθετα η αριστερά χτυπάει την επιχειρηματικότητα , βοηθάει μόνο το δημόσιο , στην Ελλάδα βέβαια το ίδιο κάνουν όλοι ).
Όταν είναι ο κάθε εργαζόμενος μόνος του έχει ασήμαντη διαπραγματευτική ισχύ και είναι προδιαγεγραμμένο απ' τους νόμους της φύσης πως θα τον φάνε τα θηρία. Επίσης η μόνη 'επιχειρηματικότητα' που βοηθάει η 'Δεξιά', δηλαδή η ΝΔ για να μιλάμε πρακτικά, είναι η Κρατικοδίαιτη. Από κει και πέρα, η ονείρωξη κάθε 'δεξιού' στην Ελλάδα και αλλού, είναι πως θα γίνει αφεντικό του εαυτού του, όταν το μόνο που ευνοεί η Δεξιά είναι η όλο και μεγαλύτερη συγκέντρωση αγοράς σε λίγους. Φτάσαμε ακόμη κι ένα κιόσκι για καφέ και σάντουιτσ ή περίπτερο για τσιγάρα, να υπάρχει μόνο σαν υποκατάστημα κάποιου franchise πολλών εκατομυρίων ευρώ, με κόστος για να στηθεί ένα τυροπιτάδικο του franchise όσο αγοράζεις ένα σπίτι.
Εννοείται πως όσοι δεν έχουν γεννηθεί από λεφτά ή δεν ανδρώθηκαν ως επαγγελματίες σε προηγούμενες δεκαετίες να είναι τώρα τουλάχιστον μεσήλικες, ούτε με το μακαρόνι δεν πρόκειται να δουν δυνατότητα επιχειρηματικής κίνησης (έστω αυτής της υποδούλωσης με δικά σου λεφτά σε κάποιον υπερφραγκάτο τυπά, που ονομάζεται franchise)... αυτό το όνειρο ίσως αφορούσε κάποτε στο 10-20% του πληθυσμού, πλέον το ξέρουμε όλοι πως αφορά σε μονοψήφιο ποσοστό που θα βαίνει μειούμενο...
Τέλος πάντων δεν χρειάζεται να το μακρύνω κι άλλο το σεντόνι, θα χρειαστώ τόμους σαν τους αριστερούς ινστρουχτορες το πιάνετε το νόημα όσων θέλω να πω και γι αυτούς τους λόγους αποτελεί ιδεολόγημα η ανύπαρκτη θεωρητική δεξιά που περιγράφεις παραπάνω.
Όπως πολύ απλά έχει ειπωθεί, αν ο εργάτης του εργοστασίου, ο εργοδηγός του κι ο CEO της πολυεθνικής και το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύουν πως έχουν τα ίδια συμφέροντα κι αυτά τα εκπροσωπεί εξίσου καλά για όλους το ίδιο κόμμα, ας ψηφίσουν όλοι μαζί Δεξιά, γιατί όχι...
-
Η σωστή δεξιά , υπάρχει σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την εργασία . Και ο Τράμπ σωστή δεξιά ήταν και πήγε την οικονομία στα καλύτερα της , για αυτό ελπίζει να βγεί , παρ΄ ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το μεγάλο κεφάλαιο είναι εναντίον του και το βλέπουμε στα διάφορα μμε , πόσο τους ενοχλεί . Ισως κάτι ανάλογο να είναι και ο Βραζιλιάνος , αλλά δεν έχουμε αντικειμενική πληροφόρηση για εκεί , ενώ με τόσους ελληνοαμερικάνους έχουμε τα ακούσματα μας .
Πάντως στην πράξη τα ίδια συμφέροντα έχει και ο εργάτης και ο εργοδηγός και ο τσέο , αφού όλοι μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερες αμοιβές , αν η εταιρεία τους πηγαίνει καλά , όπως και οι άλλες εταιρείες .
Αν ο εργάτης δεν είναι παραγωγικός και ο εργοδηγός σωστός στην δουλειά του , όλοι θα χάσουν και ο τσέο θα ζοριστεί στο ΔΣ .
Πριν 35 χρόνια , είχα πάει στο ΕΛΚΕΠΑ να κάνω σεμινάρια μάνατζμεντ . Ημουν 25 χρονών ο μικρότερος εκεί μέσα . Είμαστε γύρω στα 15-20 άτομα . Κάποιοι δούλευαν σε δικές μας εταιρείες , ελληνικές , δεν τις είχε τσακίσει ακόμα το πασοκ , κάποιοι ήταν ΕΕ και κάποιοι σε πολυεθνικές . Θυμάμαι έναν που δούλευε στην Ζήροξ . Πολύ δυνατή τότε . Είχε πει την φράση που μου έκανε εντύπωση . Μεσαίο στέλεχος ήταν . 'Η μάνα μου , η Εταιρεία μου' και μας έλεγε τι παροχές είχε .
Αλλά μιλώντας και με άλλους υπαλλήλους , τις καλές εποχές που έπαιρναν λεφτουδάκια , δεν τολμούσες να πεις κακή κουβέντα για την εταιρεία που δούλευαν . Αν μίλαγα με τους τσέο τους , ίσως ήταν πιο συγκαταβατικοί ...
-
Όχι αγαπητέ, θα πρέπει να υπάρχει μια σωστή Αριστερά (σαν αυτή που προσπαθεί το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ) που να ζητάει 8ωρο και όχι 10ωρο, που να ζητάει σωστές απολαβές, που να ζητάει ανθρώπινες συνθήκες!!! Το να 'πουλάει' κάποιος τον εαυτόν του, που έγραψες, μου έφερε έναν εμετό...
-
Η σωστή δεξιά , υπάρχει σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την εργασία . Και ο Τράμπ σωστή δεξιά ήταν και πήγε την οικονομία στα καλύτερα της , για αυτό ελπίζει να βγεί , παρ΄ ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και το μεγάλο κεφάλαιο είναι εναντίον του και το βλέπουμε στα διάφορα μμε , πόσο τους ενοχλεί . Ισως κάτι ανάλογο να είναι και ο Βραζιλιάνος , αλλά δεν έχουμε αντικειμενική πληροφόρηση για εκεί , ενώ με τόσους ελληνοαμερικάνους έχουμε τα ακούσματα μας .
Πάντως στην πράξη τα ίδια συμφέροντα έχει και ο εργάτης και ο εργοδηγός και ο τσέο , αφού όλοι μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερες αμοιβές , αν η εταιρεία τους πηγαίνει καλά , όπως και οι άλλες εταιρείες .
Αν ο εργάτης δεν είναι παραγωγικός και ο εργοδηγός σωστός στην δουλειά του , όλοι θα χάσουν και ο τσέο θα ζοριστεί στο ΔΣ .
Πριν 35 χρόνια , είχα πάει στο ΕΛΚΕΠΑ να κάνω σεμινάρια μάνατζμεντ . Ημουν 25 χρονών ο μικρότερος εκεί μέσα . Είμαστε γύρω στα 15-20 άτομα . Κάποιοι δούλευαν σε δικές μας εταιρείες , ελληνικές , δεν τις είχε τσακίσει ακόμα το πασοκ , κάποιοι ήταν ΕΕ και κάποιοι σε πολυεθνικές . Θυμάμαι έναν που δούλευε στην Ζήροξ . Πολύ δυνατή τότε . Είχε πει την φράση που μου έκανε εντύπωση . Μεσαίο στέλεχος ήταν . 'Η μάνα μου , η Εταιρεία μου' και μας έλεγε τι παροχές είχε .
Αλλά μιλώντας και με άλλους υπαλλήλους , τις καλές εποχές που έπαιρναν λεφτουδάκια , δεν τολμούσες να πεις κακή κουβέντα για την εταιρεία που δούλευαν . Αν μίλαγα με τους τσέο τους , ίσως ήταν πιο συγκαταβατικοί ...
Μπα σε καλό σου... Σεφερλής και βάλε είσαι!!!
-
Αφού συμφωνήσαμε στα θρησκευτικοπολιτικά , λογικό είναι να διαφωνήσουμε στα οικονομικά ...
Δεν απέκλεισα να υπάρχει σωστή αριστερά που να ζητάει καλύτερους όρους εργασίας . Τώρα να είναι αυτή το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ , χλωμό μου φαίνεται , γιατί με λόγο στο 1870 , έχει μία χρονοκαθυστέρηση όπως και να το δεις..
Το πουλάει τον εαυτό του , είναι απείρως καλύτερο , από το να είναι δούλος που τον μεταβιβάζουν κάποιοι άλλοι μεταξύ τους , όπως τους νοικιάρικους εργαζόμενους που έχουμε τώρα , ή τους διάφορους που 'ξεκαθαρίζουν' βιογραφικά , χωρίς να έχουν πραγματικές γνώσεις των προσόντων του κάθε υποψηφίου .
Ο Σεφερλής μια χαρά πουλάει τον εαυτό του....
-
Συμφωνώ με Κρουζερ...εαν πηγαίνει καλά η επιχείρηση έχει και περισσότερες απολαβές ο εργαζόμενος (εαν είναι σωστή επιχείρηση, βλ. π.χ. του Γάτου). Στο Δημόσιο είτε παει καλά είτε χάλια, ο μισθός είναι ο ίδιος, μηδενική δυνατότητα εξέλιξης.
-
Αφού συμφωνήσαμε στα θρησκευτικοπολιτικά , λογικό είναι να διαφωνήσουμε στα οικονομικά ...
Δεν απέκλεισα να υπάρχει σωστή αριστερά που να ζητάει καλύτερους όρους εργασίας . Τώρα να είναι αυτή το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ , χλωμό μου φαίνεται , γιατί με λόγο στο 1870 , έχει μία χρονοκαθυστέρηση όπως και να το δεις..
Το πουλάει τον εαυτό του , είναι απείρως καλύτερο , από το να είναι δούλος που τον μεταβιβάζουν κάποιοι άλλοι μεταξύ τους , όπως τους νοικιάρικους εργαζόμενους που έχουμε τώρα , ή τους διάφορους που 'ξεκαθαρίζουν' βιογραφικά , χωρίς να έχουν πραγματικές γνώσεις των προσόντων του κάθε υποψηφίου .
Ο Σεφερλής μια χαρά πουλάει τον εαυτό του....
Μπορεί να διαφωνείς με το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, κι εγώ διαφωνώ καμια φορά, αλλά σίγουρα δεν βρίσκεται 100 χρόνια πίσω. 100 χρόνια πίσω βρίσκεται η εργοδοσία σήμερα!!! Και όχι, ούτε να πουλάς τον εαυτόν σου είναι σωστό, ούτε να είσαι δούλος.
-
Αναστολή εργασίας 2η φαση
ξερουμε ποιοι ΚΑΔ μπαινουν σε αναστολή εργασίας για τον Νοεμβρη εκτός από αυτούς που κλείνουν υποχρεωτικά?
-
Πιλιε ερωτησις φορ γιου
Εξαδελφος γεωπονος ειχε στειλει μπάιο σε καποια κατασκευαστικη στο αμπου νταμπι πριν καιρο. Του απαντησανε τωρα να στειλει κατι χαρτια αλλα και ερωτηση ποσα θελει, δινουνε αυτοι τις γνωστες παροχες, σπίτια, αμαξια, ασφαλεια κλπ.
Οποτες
- Απανταει με νουμερα ή νεγκοσιεημπλ?
2 που παιζουνε τα μιστα εκειθε?
3 απο οτι θυμάμαι το αμπου ειναι μια χαρα αφου εχει διπλα το ντουμπαι. Και σαρτζα αμα θες να γινεις δαδι Σωστα?
Την αγαπη μου εχετε
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....