-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Ειναι οντως τσιμπημένοι αλλά η φτηνια τρωει τον παρα μερικες φορες
-
Θα το αγοραζατε?
Μαλλον εν οψη ελευσης του νεου μοντελου,εχουν ξεμεινει μερικα στις αντιπροσωπειες και τα 'σκοτωνουν'
https://www.car.gr/13115394-opel-corsa-enjoy-1-2-5d
Η τιμη ειναι μεγαλο δελεαρ (καλη εκπτωση σε σχεση με αρχικη τιμη) αλλα
-
1.2cc/70hp με τελικη 160χλμ - πολυ ασθενικος
-
Γυμνο απο εξοπλισμο
-
Ταμπουρα πισω
Καταλαβαινω οτι ειναι η εντελως βασικη εκδοση για πωλητες πχ, το ερωτημα μου παραμενει, αξιζει να δωσεις αυτα τα λεφτα να το αγορασεις καινουργιο, με δεδομενο οτι βρισκεις μεταχειρισμενα 2ετιας με καλυτερα χαρακτηριστικα σε κινητηρα/εξοπλισμο
-
-
Θα το αγοραζατε?
Μαλλον εν οψη ελευσης του νεου μοντελου,εχουν ξεμεινει μερικα στις αντιπροσωπειες και τα 'σκοτωνουν'
https://www.car.gr/13115394-opel-corsa-enjoy-1-2-5d
Η τιμη ειναι μεγαλο δελεαρ (καλη εκπτωση σε σχεση με αρχικη τιμη) αλλα
- 1.2cc/70hp με τελικη 160χλμ - πολυ ασθενικος
- Γυμνο απο εξοπλισμο
- Ταμπουρα πισω
Καταλαβαινω οτι ειναι η εντελως βασικη εκδοση για πωλητες πχ, το ερωτημα μου παραμενει, αξιζει να δωσεις αυτα τα λεφτα να το αγορασεις καινουργιο, με δεδομενο οτι βρισκεις μεταχειρισμενα 2ετιας με καλυτερα χαρακτηριστικα σε κινητηρα/εξοπλισμο
Σαν δεύτερο μόνο για πόλη, αν χρειαζόμουν τους χώρους που το corsa έχει καλούς, και πάλι μετά από πολύ σκέψη.
-
Θα το αγοραζατε?
Με 70 ίππους;
ΟΧΙ!
-
Το αν κάτι είναι καλή αγορά, εξαρτάται αποκλειστικά από την τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό και του τί παίρνεις για τα λεφτά σου. Με αυτά τα λεφτά, αγοράζεις ακόμη μικρότερα, ακόμη πιο αδύναμα, με τον ίδιο ή λιγότερο εξοπλισμό αυτοκίνητα.
Αν ικανοποιεί τις ανάγκες σου, δεν πρόκειται να αγοράσεις κάτι καλύτερο για τα λεφτά αυτά. Για 10-11 χιλιάρικα καινούριο είναι άριστη αγορά. Η σύγκριση με μεταχειρισμένα, κι ας μπαίνουμε σε πειρασμό, δεν έχει και πολύ νόημα.
Το ότι με 3-4 χιλιάρικα παραπάνω, δηλαδή + 40% ή 50%, παίρνεις πολύ καλύτερα αυτοκίνητα, αλλά η διαφορά τιμής είναι τεράστια.
-
Θέλω να αγοράσω ενα Corsa 2ετιας-3ετιας.Βλεπω οτι η Stock Center ΒΕΛΜΑΡ εχει αρκετές επιλογές,λίγο κάτω απο το 10αρικο που διαθέτω
https://stock-center.car.gr/cars/?make=208&model=630®istration=2016-2019&sort=pra&uid=5900
Τι φήμη έχει γενικά σαν μάντρα? Απο ενα γρήγορο ψάξιμο βλέπω θετικά σχόλια αλλά θα ήθελα μια πιο πρόσφατη γνώμη.
ευχαριστώ
Δεν μπορώ να έχω άποψη από δικιά μου, ή κάποιου γνωστού μου, εμπειρία αλλά εαν είναι ο Βασιλάκης τότε 100 μιλάμε για αυτοκίνητα Hertz.
-
Δεν μπορώ να έχω άποψη από δικιά μου, ή κάποιου γνωστού μου, εμπειρία αλλά εαν είναι ο Βασιλάκης τότε 100 μιλάμε για αυτοκίνητα Hertz.
Όχι υποχρεωτικά, δεν ισχύει 100%. Έχει πολλά Hertz (εννοείται, ίδιος όμιλος), είτε νοικιάρικα είτε leasing, αλλά έχει και πάρα πολλά από ιδιώτες (ανταλλαγές).
-
Πολυ ευχαριστημενος απο την Stock Center ΒΕΛΜΑΡ. Επαγγελματισμος και αψογη αντιμετωπιση.
Ειναι αληθεια οτι ειναι λιγο πιο ακριβοι αλλα χαλαλι τους. Ψωνισα μεταχειρισμενο Corsa 3ετιας σε εξαιρετικη κατασταση και με αληθινα χλμ - το επιβεβαιωσα με τον μηχανικο μου. Φυσικα δεχτηκαν καθε ελεγχο, οπως και εγινε
Το αυτοκινητο παραδοθηκε γυαλισμενο (ειχε καποιες γρατζουνιες απο κλαδια κτλ) και καθαρισμενο (με βιολογικο) στην πενα, κυριολεκτικα καινουργιο. Εγγυηση 1 ετους και εξτρα εκπτωση στο σερβις στην αντιπροσωπεια τους στον Αλιμο.
Εχουν αρκετα μεγαλη ποικιλια απο 2 ειδων αμαξια,απο ανταλλαγες και απο ληζινγκ (οπως το δικο μου)
Πολυ καλη εμπειρια αν και δεν δεχτηκαν κανενα παζαρι επ'ουδενι
-
Mετα από κάμποσο ψάξιμο για ένα μτχ με τις εξής προδιαγραφές (c segment, 2010+, έως 7Κ€), ο κύβος ερρίφθη σήμερα και αγοράστηκε 308 1.4 '11 από την Auto Value...
Η εμπειρία προ της αγοράς άριστη, το αυτοκίνητο το πήρα ο ίδιος και το πήγα στο συνεργείο 'μου', όλα καλά στον έλεγχο και ευελπιστώ να έχουμε ένα πιστό σύντροφο για τα επομενα χρόνια...
(Εννοείται ότι εν τω μεταξύ είδα διάφορα 'μπουμπουκακια' -Liv Cars ειδικα- που γελαγαν και τα τσιμέντα)
-
Κατ' αρχάς καλοτάξιδο το 308!
Κι εγώ είχα αγοράσει επίσης από την AutoValue το 2011 ένα 308 1.6Τ του 2007, σε πολύ καλή τιμή, με τα πραγματικά του χιλιόμετρα και σε όσο καλή κατάσταση μπορούσε να βρίσκεται ένα από τα πρώτα 308 που κυκλοφόρησαν...
Για να είμαι ειλικρινής δεν θα ξαναγόραζα 308 πρώτης γενιάς, καθώς το θεωρώ από τα πλέον αναξιόπιστα μικρομεσαία της εποχής και σε υστέρηση σε σχέση με τα καλύτερα της κατηγορίας εκείνης της εποχής (Leon, Golf, Focus ενδεικτικά αναφέρω). Παρόλ' αυτά σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς στο μέγιστο!
-
60000km, 5500€ και 95% εμφανισιακη κατάσταση. Δεν το βρίσκεις σε ένα αμάξι οσονουπω 9 ετών εύκολα. Εννοείται πως υστερεί σε πολλά έναντι του ανταγωνισμού της εποχής του, αλλά μιλάμε για αμάξι Α---->Β οποτε δεν με απασχολεί καν. Βάσει των περιορισμών που είχαν τεθεί έπαιζα μεταξύ Bravo, Astra, C4, 308 και Megane. H μπίλια έκατσε σε αυτό που ήταν πιο 'σωστό' σαν κατάσταση και όχι στο πιο 'καλό' σαν αμάξι. Δυστυχώς δεν μιλάμε για καινούργια.
Επιστρέφω στη σιωπή μου κατά τα άλλα, απλά θεωρησα σημαντικό να αναφέρω το γεγονός αφού πάρα πολλοί από εμάς δε θα μπορέσουν ποτέ να (ξανα)πάρουν καινούργιο αυτοκίνητο οπότε ο τυχόν σωστος μαντράς πρέπει να αναφέρεται...
-
Πολύ καλά έκανες και ανέφερες την καλή σου εμπειρία από μάντρα!
Επίσης πολύ καλά επέλεξες το συγκεκριμένο 308 με βάση τον προϋπολογισμό σου , την κατηγορία αυτοκινήτου και την ηλικία του. 60.000 Km σε αυτοκίνητο οκταετίας και στο 95% της εμφανισιακής του κατάστασης, δεν τα βρίσκεις εύκολα! Σε αυτοκίνητα 8-10 ετών, η καλύτερη επιλογή είναι πάντα το πιο καλοσυντηρημένο με τα λιγότερα χιλιόμετρα, ακόμη κι αν δεν είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας.
-
Σε τέτοιες καταστάσεις κάπου κερδίζεις,κάπου χάνεις....
Καλοτάξιδο να είναι Ιωάννη!
-
ΕυχαριστουΜΕ (family car)...
Να πω επίσης για τον Ζωραπα (Κερατσίνι) ο οποίος είχε ένα 'ανυχιαστο' (πολλά respect για τον όρο) fiat bravo t-jet 120, το οποίο έδειχνε πένα, αλλά μάλλον είχε περάσει από το Jurassic Park και είχε μια νυχιά από Στεγοσαυρο στο πορτμπαγκάζ...
Δυστυχώς η σύζυγος δεν αποφάσιζε (δικό της, αυτή θα το οδηγάει 80+%) και το χάσαμε. Όχι τίποτα, είχε book service από μηχανικό που έτρεχε εκείνες τις μέρες στο σπριντακι στον Αγ. Μερκούριο που ήμουν στην οργάνωση και μάλλον θα επαληθευα το αυτονόητο έτσι όπως το εβλεπα. Μπορεί να μην ήταν ανυχιαστο, αλλά μάλλον αυτό θα παιρναμε αν ήταν ΟΚ στον ελεγχο.
Αντίστοιχα σε άλλο μικρο-μαντρα (Ασκιανακης-Περιστερι) είχα δει ένα συμπαθεστατο Megane TCe, όμως δεν τα βρήκαμε στο θέμα του ελεγχου και ήταν κρίμα αφού ήταν γειτονιά.
Γενικά σε όσους μαντραδες ρωτησα, είτε δέχονταν μόνο επιτόπου έλεγχο ή ήθελαν από 20-50€ (δικαίωμα τους εννοείται) για να έρθει το αμάξι στο συνεργείο 'μου'. Ο Ζωραπας ήθελε 150€ ως 'εγγύηση' και εκεί στραβωσε (δικαίως) η σύζυγος αφού στην πρώτη μου επίσκεψη δεν μου είπαν κάτι τέτοιο.
Με την auto value ομως δεν υπήρξε κανενα απολυτως θέμα αλλά ούτως ή άλλως η τιμή σε σχέση με τα km έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο για την αγορα.
Τελος είχα δει στον Βασιλόπουλο στο Μενίδι ένα C4 '12 βενζίνη μπιμπελό και ξεκίνησα με αισιοδοξία, αλλά κλασσικά εισαγωγής...Και εδώ να σας πω ότι οδήγησα επίτηδες C4 diesel και εξεπλάγην αφού περίμενα στους δρόμους της Μενιδαρας να κάνει σαν κουδουνιστρα αλλά τύφλα να χουνε τα Μερκεντε...70000km περίπου (ναιαιαιαι) και τιμονι-λεβιες-πεταλια σαν ταξί bluebird...
-
Εγω παντως θα προτιμουσα αυτοκινητο κατευθειαν απο ιδιωτη , παρά απο εμπορο
-
Και από ιδιώτες ψάξαμε, απλά δεν έτυχε. Ένα Astra ήταν απίστευτα κοντά, αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο 308, θα ήταν αυτό σίγουρα.
Εννοείται πως καλύτερα απο ιδιωτη.
-
Καλοτάξιδο. Θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή το 308 αλλά και η εμπορία.
Η Autovalue μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις όταν είχα πάει να δω ένα 308 1.6 Premium, το οποίο έφυγε αμέσως και δεν πρόλαβα να το πάω συνεργείο. Το οδήγησα και μου φάνηκε πολύ καλό. Πάντως ήταν ειλικρινής όσον αφορά την κατάσταση του αυτοκινήτου και το παρελθόν του.
Το 308 που πήρες το χάζευα στο car.gr μέχρι πριν λίγες μέρες.
-
Καλοτάξιδο το 308, johan!
-
Καλοτάξιδο και γυρίστε με τον άλλο στον αντίλογο να έχουμε να λέμε...
-
Criu ας το αφήσουμε εδώ, ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται πλέον εδώ μέσα. Όταν και αν υπάρξει δικαιοσύνη και η πιτυρίδα δεν θεραπεύεται με αποκεφαλισμό 'για κάποιους' (ακραίο αλλά το έπιασες φαντάζομαι) τα ξαναλέμε. Κακως επιμένω, αλλά η δύναμη της συνήθειας βλέπεις. Οσο οι 4Τ είναι το μοναδικό περιοδικό που ασχολείται με αγώνες θα πηγαίνω στο περιπτερο, παρόλη την (...) μηνιαία αναφορά του ΣΧ στον καλό του Κούλη. Αμφιβάλλω σφόδρα αν το κάνει όλη η 'παρεούλα'...
Έγραψα μόνο και μόνο γιατί το θέμα 'μάντρες' είναι σημαντικό για κάποιους. Και έγραψα το 'πριν'. Ας ελπίσουμε να μην έχει 'μετά'...
ΥΓ: Οι πινακιδες κυκλοφορίας από το '11, όχι καινούργιες.
Έμποροι μεταχειρισμένων