-
Εντελώς ντεκαβλέ οι fake sounds.
Τους είχε ενεργοποιήσει ο misha στη δοκιμή του ioniq 5n στο ring και πόνεσε το κεφάλι μου. Είδα το βίντεο στο mute.Οδηγώ ηλεκτρικό επειδή με αρέσει η απουσία ήχων θερμικού μοτέρ, όχι από ανάγκη.
Επόμενο βήμα πιο είναι; Να βάλουμε και vibration emulation; -
@cirus said in Cupra Raval:
Εγώ ξέρω ότι τα ηλεκτρικά τα παίρνεις για υσηχια και άνετη οδήγηση.
Όχι απαραίτητα.
Ναι, ειδικά η άνεση στην πόλη είναι ανίκητη και μετράει και η ησυχία εκεί.
Αλλά αν σήμερα θες ένα hot hatch, πιο ενδιαφέροντα είναι τα ηλεκτρικά απο τα θερμικά (βάλε κ τιμές βενζίνης στον θεό).Το ραβαλ αυτό το κοινό πάει να δελεάσει.
(κ το 208gti, id.polo gti , a290, abarth, etc) -
@jousis said in Cupra Raval:
@cirus said in Cupra Raval:
Εγώ ξέρω ότι τα ηλεκτρικά τα παίρνεις για υσηχια και άνετη οδήγηση.
Όχι απαραίτητα.
Ναι, ειδικά η άνεση στην πόλη είναι ανίκητη και μετράει και η ησυχία εκεί.
Αλλά αν σήμερα θες ένα hot hatch, πιο ενδιαφέροντα είναι τα ηλεκτρικά απο τα θερμικά (βάλε κ τιμές βενζίνης στον θεό).Το ραβαλ αυτό το κοινό πάει να δελεάσει.
(κ το 208gti, id.polo gti , a290, abarth, etc)hot hatch πραγματικό σε ηλεκτρικο υπάρχει το εξης 1 :
ionic 5N
τωρα τα μικρα ηλεκτρικα οπως το raval ειναι σβελτα και στριφτερα μαλλον αλλα 30χιλιαρικα για αμαξι οταν δινεις περιμενεις και αλλα πραγματα που δεν δινουν οπως η αυτονομια σε ενα ταξιδι
ενα fiesta st , polo gti, 208gti, i20n κτλ ταξιδευουν αντιστοιχα και σε μεγαλες ταχυτητες
τα μικρα ηλεκτρικα σε ταξιδι λογω μπαταριας πανε με 100 στην εθνικη
οποτε οχι δεν θεωρω οτι εχουν ιδιο κοινο
θα μπορουσαν να ειχαν το ιδιο κοινο αν εκαναν γυρω στα 20χιλιαρικα, οποτε να κανεις την παραχωρηση στο ταξιδι
θα μπορουσαν να εχουν το ιδιο κοινο με μεγαλύτερη χωρητικοτητα σε αυτα τα χρήματα
στα 30 και πανω που εχουν (ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ) με εναν καλό εξοπλισμο και μικρες μπαταριες οχι, το κοινο τους ειναι μικρο. υπαρχει αλλα ειναι λιγοι και σιγουρα ΔΕΝ ειναι το ιδιο με τα μικρα hot hatch βενζινης
μαρεσουν πάρα πολύ, αλλα τοσα χρηματα με τοσο μεγαλο περιορισμο δεν τα εδινα
-
Προσοχή, δεν λέω οτι ενα μικρο χατς ειναι καλυτερο απο μια μαουνα με 90αρα η ειναι ανετο, συζηταω το 'πρέπει να πηγαίνεις με 100'.
Λοιπόν, σαν μια γενική απάντηση, να βοηθήσω κι αυτούς που σκέφτονται 'μικρά' ηλεκτρικά.
Αυτα που σας λένε οι σελίδες για sweetspot (110), ξεχάστε τα.
Αν βιάζεστε να φτάσετε, όσο πιο γρήγορα ταξιδεύετε (με το ραβαλ - 100kW) δεδομένου οτι βρίσκετε 100kW φορτιστές, τόσο καλύτερο.
Προσοχή, δεν λέω οτι ενα μικρο χατς ειναι καλυτερο απο μια μαουνα με 90αρα η ειναι ανετο, συζηταω το 'πρέπει να πηγαίνεις με 100'.Τώρα, επειδή δεν έχει νόημα να σας πω εμπερίες μου, θα βάλω νούμερα απο το abrt , για καταναλώσεις ραφαλ,5,e208, όλα το ίδιο είναι. Και χωρίς υπολογισμό θέρμανσης γιατί θα το μπλέξουμε.
Η διαδρομή είναι επιλεγμένη επίτηδες γιατί η Αθ-Πατρών είναι η μόνη εθνική μας που πας πλακωμένος με 140 (όταν δεν έχει κίνηση), οπότε το 'πρόβλημα' μεγιστοποιείται. Έναρξη Αττική οδός, λήξη κόμβος εγνατίας, καμία επαρχιακή, μόνο εθνικές. Ότι χειρότερο για το ραβαλ.
Προσοχή, δεν λέω οτι ενα μικρο χατς ειναι καλυτερο απο μια μαουνα με 90αρα η ειναι ανετο, συζηταω το 'πρέπει να πηγαίνεις με 100'.

Εάν ήταν νόμιμο να πηγαίνω με 150 και βιαζόμουν, θα πήγαινα με 150.
Στην πραγματικότητα ένα μικρό χατς σαν το ραβαλ, σε περιορίζει αλλού (αεροδυναμικοί θόρυβοι) και δεν μπορείς να πας με τόσα. Κουράζει.
Στην πραγματική ζωή κανένα απο αυτά τα νούμερα δεν θα πέσει ακριβώς γιατί μπορεί να έχεις ούριο άνεμο, μπορεί να κρυώνεις λίγο παραπάνω, μπορεί να σου σκάσει λάστικο, μπορει μπορει μπορει. Έχω κάνει και 7ώρες για Ιωάννινα (σπάσιμο παρμπριζ ΚΑΙ λάστιχο). -
Λοιπόν, σαν μια γενική απάντηση, να βοηθήσω κι αυτούς που σκέφτονται 'μικρά' ηλεκτρικά.
Αν βιάζεστε να φτάσετε, όσο πιο γρήγορα ταξιδεύετε (με το ραβαλ - 100kW) δεδομένου οτι βρίσκετε 100kW φορτιστές, τόσο καλύτερο.
Προσοχή, δεν λέω οτι ενα μικρο χατς ειναι καλυτερο απο μια μαουνα με 90αρα η ειναι ανετο, συζηταω το 'πρέπει να πηγαίνεις με 100'.Τώρα, επειδή δεν έχει νόημα να σας πω εμπερίες μου, θα βάλω νούμερα απο το abrt , για καταναλώσεις ραφαλ,5,e208, όλα το ίδιο είναι. Και χωρίς υπολογισμό θέρμανσης γιατί θα το μπλέξουμε.
Η διαδρομή είναι επιλεγμένη επίτηδες γιατί η Αθ-Πατρών είναι η μόνη εθνική μας που πας πλακωμένος με 140 (όταν δεν έχει κίνηση), οπότε το 'πρόβλημα' μεγιστοποιείται. Έναρξη Αττική οδός, λήξη κόμβος εγνατίας, καμία επαρχιακή, μόνο εθνικές. Ότι χειρότερο για το ραβαλ.
Στην πραγματικότητα ένα μικρό χατς σαν το ραβαλ, σε περιορίζει αλλού (αεροδυναμικοί θόρυβοι) και δεν μπορείς να πας με τόσα. Κουράζει.
Στην πραγματική ζωή κανένα απο αυτά τα νούμερα δεν θα πέσει ακριβώς γιατί μπορεί να έχεις ούριο άνεμο, μπορεί να κρυώνεις λίγο παραπάνω, μπορεί να σου σκάσει λάστικο, μπορει μπορει μπορει. Έχω κάνει και 7ώρες για Ιωάννινα (σπάσιμο παρμπριζ ΚΑΙ λάστιχο).Ενδιαφερον. Επομενως, πρακτικα, οι ταχυτητες μαξ 100 εως 140 εχουν σχεδον τον ιδιο συνολικο χρονο ταξιδιου (10' σε 4+ ωρες το θεωρω αμελητεα διαφορα) ακομα και σε ενα σχετικα μεγαλο ταξιδι.
Επισης, η πλειοψηφια του κοσμου, σε μια τετοια διαδρομη, θα κανει σιγουρα μια σταση των 20-30'. Επομενως ακομα και ενα "μικρο" ηλεκτρικο καλυπτει μια τετοια διαδρομη ανετα. Θεωρω οτι θα ειχε ενδιαφερον να προσθετες δυο ακομα πραγματα. Τον χρονο που θα εκανε τη διαδρομη αυτη ενα θερμικο με "ορια +10%", μιας και αυτο εχουν οι περισσοτεροι ως baseline.
Επισης, για την συγκεκριμενη συζητηση που γινεται με τα μικρα ηλεκτρικα, θα ηταν ισως χρησιμο να εκανες αλλη μια στηλη με μεγιστη ισχυ φορτισης 50kw. Δεν ξερω πως γινεται αυτο στο abrp χωρις να επιλεξεις αλλο προφιλ οχηματος. Υποπτευομαι παντως οτι δεν θα ηταν τεραστια η διαφορα χρονων, μιας και οι kwh που χρειαζεται να φορτισει σε dc δεν ειναι πολλες.
-
@dettol said in Cupra Raval:
Στην πραγματική ζωή κανένα απο αυτά τα νούμερα δεν θα πέσει ακριβώς γιατί μπορεί να έχεις ούριο άνεμο, μπορεί να κρυώνεις λίγο παραπάνω, μπορεί να σου σκάσει λάστικο, μπορει μπορει μπορει. Έχω κάνει και 7ώρες για Ιωάννινα (σπάσιμο παρμπριζ ΚΑΙ λάστιχο).Ενδιαφερον. Επομενως, πρακτικα, οι ταχυτητες μαξ 100 εως 140 εχουν σχεδον τον ιδιο συνολικο χρονο ταξιδιου (10' σε 4+ ωρες το θεωρω αμελητεα διαφορα) ακομα και σε ενα σχετικα μεγαλο ταξιδι.
Επισης, η πλειοψηφια του κοσμου, σε μια τετοια διαδρομη, θα κανει σιγουρα μια σταση των 20-30'. Επομενως ακομα και ενα "μικρο" ηλεκτρικο καλυπτει μια τετοια διαδρομη ανετα. Θεωρω οτι θα ειχε ενδιαφερον να προσθετες δυο ακομα πραγματα. Τον χρονο που θα εκανε τη διαδρομη αυτη ενα θερμικο με "ορια +10%", μιας και αυτο εχουν οι περισσοτεροι ως baseline.
Επισης, για την συγκεκριμενη συζητηση που γινεται με τα μικρα ηλεκτρικα, θα ηταν ισως χρησιμο να εκανες αλλη μια στηλη με μεγιστη ισχυ φορτισης 50kw. Δεν ξερω πως γινεται αυτο στο abrp χωρις να επιλεξεις αλλο προφιλ οχηματος. Υποπτευομαι παντως οτι δεν θα ηταν τεραστια η διαφορα χρονων, μιας και οι kwh που χρειαζεται να φορτισει σε dc δεν ειναι πολλες.
δεν ισχυει αυτό, ειναι αναλογα το ταξίδι, δεν εχει τοσο γρηγορους φορτιστες παντού να το κανεις ανεξαρτητως που πας και δεν θελουν οι περισσοτεροι να κάνουν τοσες πολλές στασεις να πληρώσουν πολαπλασια χρήματα για να φτασουν τελικα την ιδια ωρα που θα εφταναν με λιγοτερες στασεις αν πήγαιναν με 100-110
σε μικρα ταξίδια το δεχομαι οτι πας με παραπανω αφου σε καλύπτει η μπαταρία, σε μεγαλό ταξιδι ομως ουτε καν
-
Εμένα πιο πολύ με νοιάζει το που θέλω να σταματήσω πλέον, παρά ο συνολικός χρόνος.
Θέλω να πάω σε ΣΜ πριν φτασω;
Θέλω να δοκιμάσω γρνπλα;
Θέλω στον προορισμό να είμαι με 1% για να φορτίσω σε αργό με 0.40;
Δεν θέλω τον σκλαβενίτη στην Πάτρα γιατί μαζεύονται πολλοί και ανοίγουν συζήτηση;(και ναι, αυτά είναι περιορισμοί των ηλεκτρικών και όσο πιο μικρή μπαταρία κ κακή αεροδυναμική, τόσο πιο έντονοι)
αλλη μια στηλη με μεγιστη ισχυ φορτισης 50kw.
Ενδιαφέρον, ναι. Το βραδάκι...
Σκεφτείτε κ τίποτα άλλο.
Αν και πλέον λίγες βασικές διαδρομές της Ελλάδας έχουν με το ζόρι 50άρηδες.
Να μου έλεγες πριν 4 χρόνια ήταν όντως χάλια. -
Αν και πλέον λίγες βασικές διαδρομές της Ελλάδας έχουν με το ζόρι 50άρηδες.
Να μου έλεγες πριν 4 χρόνια ήταν όντως χάλια.Το ανεφερα περισσοτερο σκεπτομενος καποιο οχημα που εχει το ιδιο μικρη μεγιστη ισχυ φορτισης, οχι τους φορτιστες.
-
Συνεχίζοντας το offtopic
, καλά τα υποθετικά σενάρια, αλλά στην πραγματικότητα οι επιπλέον στάσεις σημαίνουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχεις χαλασμένο/κατειλημμένο φορτιστή, χαμηλή ταχύτητα φόρτισης αν μοιράζεσαι τον φορτιστή με άλλον και άλλες αναποδιές.
Επίσης κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι με 140-150 πολύ πιθανόν να ζεσταθεί η μπαταρία και να μη πετυχαίνεις τους χρόνους/ταχύτητες φόρτισης του υποθετικού σεναρίου. -
Θέλει fake difusers, dcc (επιλογές: κοπάνημα, πολύ κοπάνημα, πάρε βολταρέν),
Έκλαψα!!

Σε λίγο θα αρχίσετε και τα Με ΤοΣΑ λΕΦτΑ παΙΡΝω τΕΣΛα.
Ευτυχώς το είπες ΕΣΥ και δεν χρειάστηκε να το γράψω!! Οποιοδήποτε αμάξι φτάνει την τιμή ενός Τέσλα ειναι καταδικασμένο να αποτύχει!
-
@dg79 said in Cupra Raval:
Συνεχίζοντας το offtopic
, καλά τα υποθετικά σενάρια, αλλά στην πραγματικότητα οι επιπλέον στάσεις σημαίνουν μεγαλύτερη πιθανότητα να πετύχεις χαλασμένο/κατειλημμένο φορτιστή, χαμηλή ταχύτητα φόρτισης αν μοιράζεσαι τον φορτιστή με άλλον και άλλες αναποδιές.
Επίσης κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι με 140-150 πολύ πιθανόν να ζεσταθεί η μπαταρία και να μη πετυχαίνεις τους χρόνους/ταχύτητες φόρτισης του υποθετικού σεναρίου.Δεν ξέρω ποιος είναι ο κύριος αυτός ο offtopic αλλά εγώ μιλάω για το ραβάλ.
Το ραβαλ λοιπον με την υδρόψυκτη 52άρα μπαταρία, παει μόνιμα με 140 GPS μέχρι την πάτρα και φορτίζει στον σκλαβενίτη ντάλα καλοκαίρι με 40C με 105kW απο το 2ο δευτερόλεπτο.
Τραστ μι μπρο.Το άλλο είναι ένα θέμα αλλά πάντα υπάρχουν δίπλα άλλοι φορτιστές πλέον , δεν περιμένεις.
Ή κάνεις book τον φορτιστή όταν φτάνεις.Οι τελευταίες δύο φορτίσεις έχουν απόκλιση 1 λεπτό στο χρόνο όμως στις kwh 10.
Όντως... Είναι μάλλον λάθος όλο το όρια +10%, δεν βγάζει νόημα, θα το ξαναδώ πιο μετά. Θανξ.
-
@jousis Στο πινακάκι μάλλον έχεις κάποιο λάθος.
Οι τελευταίες δύο φορτίσεις έχουν απόκλιση 1 λεπτό στο χρόνο όμως στις kwh 10. -
Το Ραβάλ φέρνει μπροστά από Φερράρι Λούτσε, έχει και αυτό 'διπλοσάγωνο'. Καινούρφιο τρεντ είναι αυτό?
-
Το "διπλοσάγωνο" (shark nose) είναι σχεδίαση στα μοντέλα της Cupra από το 2024 με τα facelifts του Formentor και Leon. Μην μπερδεύεις τα Cupra με ταπεινές εταιρείες όπως η Ferrari....!
-
@dstou said in Cupra Raval:
Το Ραβάλ φέρνει μπροστά από Φερράρι Λούτσε, έχει και αυτό 'διπλοσάγωνο'. Καινούρφιο τρεντ είναι αυτό?
Το Raval είναι όμορφο αυτοκίνητο και δεν έχει καμία σχέση με το άθλιο "Fiat Coupe".
-
Είμαι για service στο formentor και του έριξα μια ματιά.
Πολύ ωραίο με άνετους χώρους και μεγαλο για την κατηγορία χώρο αποσκευών.
Δεν εχει ρεζέρβα και δεν ξέρω αν δέχεται κιολας.
Λιγο αργο μου φάνηκε το UI όταν αλλάζεις μενού.
Είχαν το endurance αλλά από εβδομάδα θα έχουν τεστ drive.
-
Οι ποτηροθηκες μου φανηκαν κανονικες και οι 2, και δεν μου αρεσει ο επιλογεας κινησης εκει που ειναι οι γυαλοκαθαριστήρες , οι οποιοι πήγαν πανω στα φωτα και θες μαστερ για να ριξεις νερο και μια κινηση τους στο καπακι.
Τι μοδα ειναι αυτη. Γιατι δεν το αφηνουν στην κονσολα ενα μικρο σκατουλακι μπρος/πισω.
Επίσης το start button ειναι δεξια στην κολονα του τιμονιου και θες οδηγίες απο τον συνοδηγο για να το βρεις
-
ελεος πια με το start στα ηλεκτρικα. Το id3 απο οταν βγηκε δεν ειχε. Τι στο καλο το χρειαζεται η cupra;
-
ελεος πια με το start στα ηλεκτρικα.
Όλα τα κουμπάκια είναι καλά κουμπάκια αν και εγώ θα προτιμούσα κλειδί να στρίβω (panda ftw).
Μην ξεχνάτε οτι με το start επιλεγεις αν θες όντως να ξεκινήσεις ή απλά να αράξεις, αν θες να αράξεις αλλά να κρατήσεις τα συστήματα (AC) μόνιμα ενεργά (long press).Ε, στο φεύγα όλα γίνονται αυτόματα με το κλείδωμα, δεν το ξαναπατάς για να κλείσει.
Cupra Raval