-
Δεν νομίζω, απλώς ζουν σε περιοχές πιο άνετες.
Και στην θεωρία όλα είναι καλά στην πράξη είναι πιο δύσκολα.
-
@fanis75 said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
@v_a said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
Φάνη είσαι λάθος.
Μάλλον δεν ξέρεις το αίσθημα να ψάχνεις επί μισής ώρας να βρεις θέση, και να είναι 2,3 θέσεις στη γειτονιά σου καβαντζωμενες ετσι-
To ξέρω πολύ καλά....χρόνια έχω περάσει να ψάχνω να παρκάρω όχι μισή αλλά και 1 ώρα! Κέντρο Αθήνας μεγάλωσα και έμενα για 35 χρόνια. Και το έχω και τώρα στην δουλειά.
-
Νομικά δεν είναι/είμαι λάθος. Κοινωνικά ναι είναι, αλλά ειναι λεπτή η γραμμή. Και ή πλακώνεσαι με τους άλλους (έχουμε φτάσει εκεί) ή δεν ξέρω τι άλλο.
-
Ειναι γνωστό ότι η έλλειψη παιδείας, κοινωνικής συνείδησης και σεβασμού για τους άλλους ειναι τεράστια και το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας (διαχρονικά) το οποίο αντανακλαται σε συμπεριφορά παντού ακόμα και στο πως ψηφίζουμε.
Το 3ο ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ.
-
-
Από άρθρο του Τέρενς Κουίκ
Το κόλπο με το μηχανάκι
Υπάρχει όμως και η πιο «έξυπνη» εκδοχή της ίδιας αντικοινωνικής νοοτροπίας: το μηχανάκι που τοποθετείται στη θέση στάθμευσης για να την κρατήσει. Το βλέπουμε συχνά έξω από πολυκατοικίες, συνεργεία, καταστήματα ή γραφεία. Ένα δίκυκλο μπαίνει κάθετα ή πρόχειρα σε χώρο που χωρά αυτοκίνητο, όχι επειδή πραγματικά σταθμεύει εκεί για τις ανάγκες του οδηγού του, αλλά για να λειτουργήσει ως ανθρώπινο… παρκόμετρο. Μόλις εμφανιστεί το «δικό μας» αυτοκίνητο, το μηχανάκι μετακινείται και η θέση παραδίδεται.
Ας το ξεκαθαρίσουμε: άλλο η νόμιμη στάθμευση ενός δικύκλου και άλλο η χρήση του ως εμπόδιο για την κατάληψη δημόσιου χώρου. Όταν το δίκυκλο γίνεται εργαλείο αποκλεισμού των άλλων οδηγών, όταν συνοδεύεται από κώνους, πινακίδες, αλυσίδες ή απειλητικά σημειώματα, τότε δεν μιλάμε για στάθμευση. Μιλάμε για ιδιωτικοποίηση του δρόμου με πονηριά.
-
Εγώ πλήρωνα 150 ευρώ παρκινγκ before it was cool για να μην ψαχνω παρκινγκ.
Οπότε όχι, δεν δικαιολογώ κανέναν.Αλλά βλεπω οτι ο καθένας κάνει ότι γουστάρει στην αθήνα και η εκτόνωση σε 'νομιμους και τυπικους' καβατζες μου φαντάζει αστεία.
Μηχανάκια στο πεζοδρόμιο; ελα μωρε, σπασμενα πεζοδρομια; ελα μωρε, τραπεζακια που πατε για καφε σε οδηγους τυφλων; ελα μωρε, καβαλημενη η μια ροδα για να 'χωραει να περασει' , ελα μωρε, παρκαρισμενα στον πεζοδρομο για να πανε για βολτα, ελα μωρε, παρκαρισμενα σε γωνίες κόβοντας πάσα ορατότητα; έλα μωρέ, κτλ κτλ κλτ.
ΤΙΙΙΙ παρκαρανε εκει που θα χωρουσα εγώ ;;;;; ε, όχι, εως εδώ η αλητεία. -
Τα κάνεις όλα αχταρμά για να βγει ένα αφήγημα.
Το ότι δεν αναφέρουμε άλλες αντικοινωνικές συμπεριφορές όταν συζητούμε το θέμα αυτό δεν σημαίνει ότι τις υποστηρίζουμε.
Το ότι συμβαίνουν και άλλες αντικοινωνικές συμπεριφορές δεν σημαίνει ότι άλλη μια δεν πειράζει -
-
Εντωμεταξύ το πιο σωστό παρκάρισμα για μηχανή είναι κάθετα. Αλλα ο νομοθέτης με κάτι αναχρονιστικούς νόμους θεωρεί πως η μηχανή πρέπει να παρκάρει οριζόντια.
Θα μπορούσε να πει πως πάνω από ένα μέγεθος να παρκάρει οριζόντια και οι μικρές ( scooters, παπιά) κάθετα με ας πούμε 30 εκ απόσταση από κάθε όχημα.Ετσι όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι.
Αλλα και οι νομοθέτες βουλευτές είναι, ο λαός τους ψηφίζει. Δεν νομίζω να είναι τίποτα ξεφτέρια.
Επίσης είναι και η νοοτροπία του έλληνα αναβάτη να θεωρεί ότι μπορεί να σταθμεύει όπου γουστάρει.
Ενώ του έχουν θέσεις για μηχανές ας πούμε ένα τετράγωνο πιο κάτω, δεν πάει και σταθμεύει εκεί που θέλει να πάει.
-
@lap said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
Αλλα και οι νομοθέτες βουλευτές είναι, ο λαός τους ψηφίζει. Δεν νομίζω να είναι τίποτα ξεφτέρια.
Οταν στα έλεγα παλιότερα ότι ειναι ντουβάρια, τεμπέληδες και μηδεν δουλεια μου έλεγες ποσο σκληρά εργάζονται!! χαχαχα.....στα λόγια μου έρχεσαι.
-
όχι, γιατί είπες να γίνει παράνομο το να εισαι αντικοινωνικός κ σου είπα 'θα μπουν όλοι μέσα'.
Πάντως το πιο σωστό είναι προστατευμένος χώρος πάρκινγκ αποκλειστικά για μηχανές παντού και όλοι θα είστε πιο ευχαριστημένοι. Όπως έχουν σε διάφορα σημεία στο κέντρο.
-
Εντωμεταξύ το πιο σωστό παρκάρισμα για μηχανή είναι κάθετα. Αλλα ο νομοθέτης με κάτι αναχρονιστικούς νόμους θεωρεί πως η μηχανή πρέπει να παρκάρει οριζόντια.
Θα μπορούσε να πει πως πάνω από ένα μέγεθος να παρκάρει οριζόντια και οι μικρές ( scooters, παπιά) κάθετα με ας πούμε 30 εκ απόσταση από κάθε όχημα.Ετσι όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι.
Επίσης είναι και η νοοτροπία του έλληνα αναβάτη να θεωρεί ότι μπορεί να σταθμεύει όπου γουστάρει.
Ενώ του έχουν θέσεις για μηχανές ας πούμε ένα τετράγωνο πιο κάτω, δεν πάει και σταθμεύει εκεί που θέλει να πάει.
Οποτε εχεις παρκαρει με αποσταση 50-70 εκατοστα απο το εμπρος και πισω αυτοκινητο και ερχετε μια μηχανη και το βαζει ενδειαμεσα σας.
-
@jousis said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
όχι, γιατί είπες να γίνει παράνομο το να εισαι αντικοινωνικός κ σου είπα 'θα μπουν όλοι μέσα'.
Πάντως το πιο σωστό είναι προστατευμένος χώρος πάρκινγκ αποκλειστικά για μηχανές παντού και όλοι θα είστε πιο ευχαριστημένοι. Όπως έχουν σε διάφορα σημεία στο κέντρο.
Αστο, όντως αχταρμά τα έκανες.
Σε πληροφορώ απλά, ότι μερικοί από εμάς
ΔΕΝ φέρονται αντικοινωνικά.
Προσωπικά, δεν κάνω αυτά που δεν θέλω να μου κάνουν.
Πρωτάκουστο ε ; -
Προφανώς δεν έχω αντίρρηση σε αυτό. Ας μαζευτούν όλες οι μηχανές σε ένα σημείο και ας μας αφήσουν την πόλη, τον χωρο στάθμευσης οχημάτων και τα πεζοδρόμια ελεύθερα.
Οργανωμένα πράγματα, σε ένα σημείο οι μηχανές σε ένα τα αυτοκίνητα σε ένα άλλο οι πεζοί.
-
@ilias-a said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
Οποτε εχεις παρκαρει με αποσταση 50-70 εκατοστα απο το εμπρος και πισω αυτοκινητο και ερχετε μια μηχανη και το βαζει ενδειαμεσα σας.
Εάν χωράει ναι άπειρες φορές έχει γίνει. Εάν δεν χωράει απλά δεν θα παρκάρει εκεί όπως εγώ δεν παρκάρω σε διαβάσεις επειδή δεν χωράω αλλού.
Γενικότερα οι αναβάτες την έχουν δει κάπως αλητεία, free spirit και κάνουν ότι γουστάρουν
-
@v_a said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
Πρωτάκουστο ε ;
ναι, είσαι στο 0.0001% του πληθυσμού.
(επίσης το 'δεν κανω αυτά που δε θελω να μου κανουν' δεν δηλωνει απαραίτητα οτι δεν εισαι αντικοινωνικος γιατι η κοινωνια δεν στηριζεται στα θελω μας, αλλα καταλαβα τι θες να πεις)
-
Δεν θα στο παίξω ηθικός.
Αλλα ναι πολλές φορές όταν πάω να κάνω μαλάκια έχω μέσα μου μια συστολή του τι κάνω και ότι δεν είναι το σωστό και πολλές φορές προσπαθώ να μην το επαναλάβω.Στα του θέματος μας εάν παρκάρω άσχημα, έχει συμβεί, θα πάω να ξανά παρκάρω πιο σωστά διότι κλείνω τον δημόσιο δρόμο, θα το σκεφτώ χίλιες φορές ότι κάνω μαλάκια κτλ
Προφανώς θα κάνω και κάνω λάθη πολλά, αλλά επιδεικτικά να δείξω αντικοινωνική συμπεριφορά όχι. Οπως και πολλοί άλλοι άλλωστε. Δεν ειμαι το 0,0001% όπως λες. Απλώς οι αλήτες κάνουν θόρυβο και οι συνεπείς περνούν απαρατήρητοι
-
Δεν θα στο παίξω ηθικός.
δεν ειναι θεμα ηθικης (αν υπάρχει).
Απλά ζούμε όλοι παρέα σε μια κοινωνία και οσο μπορούμε να μην κάνουμε την ζωή του άλλου δύσκολη.Πλέον δεν με νοιάζει τπτ, εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα έρθεις. Μετά απο ένα σημείο παύεις να τσιτώνεσαι, μουδιάζεις. Κάθεσαι τώρα και σκας για βλακείες. Δεν θα αλλάξει τπτ. Πάρε τα παιδιά σου και φύγε (imo).
-
@jousis said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
Πάρε τα παιδιά σου και φύγε (imo).
H πιο σοφή και σωστή κουβέντα!! Τουλάχιστον τα παιδιά μας να πάνε να ζήσουν σε πολιτισμένες χώρες.
-
H πιο σοφή και σωστή κουβέντα!! Τουλάχιστον τα παιδιά μας να πάνε να ζήσουν σε πολιτισμένες χώρες.
Θα ήθελα να έχω άδικο και να είμαι ακραία μηδενιστής.
Αλλά έτσι αισθάνομαι/εκτιμώ.
Προσωπικά θα έφευγα εχθές.(επίσης δεν έχω ζήσει μόνιμα σε άλλη χώρα, οπότε μόνο απο 2ο χέρι ξέρω)
-
Οταν στα έλεγα παλιότερα ότι ειναι ντουβάρια, τεμπέληδες και μηδεν δουλεια μου έλεγες ποσο σκληρά εργάζονται!! χαχαχα.....στα λόγια μου έρχεσαι.
Εννοούσα το ΠΑΣΟΚ.
-
@katafractos17 said in Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης:
Τέλος καφάσια, καρέκλες και γλάστρες: Πρόστιμα έως 1.500 ευρώ για όσους «κρατούν» πάρκινγκ
Να το πάνε και 10.000€ , αν θέλουν , το πρόβλημα είναι ΠΩΣ βεβαιώνεται η παράβαση; Έχει υπάρξει ποτέ πανελλαδικά τέτοιο πρόστιμο; Απορία το έχω.
Στη γειτονιά μου υπήρχε κάποτε Δ/Υ , η οποία είχε δεσμεύσει με διαγράμμιση θέση και σήμανση , έβαζαν και κώνο, για σιγουριά. Έφυγε η υπηρεσία και η σήμανση, έμεινε η διαγράμμιση (ξέχασαν τον κώνο). Ο πονηρός της γειτονιάς λοιπόν έβαζε τον κώνο και συνέχιζε να παρκάρει. Όποτε τον πετύχαινα ( τον κώνο) , τον μετακινούσα. Εκεί ο "φίλος" επανέρχονταν.
Πήγα τον κώνο ανακύκλωση. Έβαλε γλάστρες , κουβάδες κλπ. Ευτυχώς ήταν κοντά η ανακύκλωση. Υπόψιν το παράδειγμά μου ακολούθησαν σύντομα και άλλοι γείτονες ( αφού είχαν προσπαθήσει να τον συνετίσουν προφορικά)
Κάποια στιγμή το παράτησε το άθλημα.
Θα μου πεις κέρδισες τίποτα;;; Όχι , αλλά , έλεος , ένα νέο παλικαράκι χωρίς προβλήματα, με δουλειά σε απόσταση κοντινή ( στην οποία δε χρειάζονταν καν να πάει οδηγώντας, αλλά οκ , όπως το δει κανείς).
Αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ότι έβαζε τη μάνα του να αναπληρώνει τα απολεσθέντα καβατζοαντικείμενα , επί δέκα μέρες που είχε φύγει διακοπές !!!!
Περί Parking και δημοσίων χώρων στάθμευσης