-
@criuser said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
Οχι ήθελα να είχαν τιμωρηθεί τότε οι Φωτόπουλοι όπως τους έπρεπε.
εγώ προσωπικά θα ήθελα να έχουμε χαμηλό κόστος ρεύματος, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σχέδιο για ΑΠΕ, μπαταρίες, σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ανεμογεννήτριες με σωστό σχεδιασμό οπως και φ/β. Όλα αυτά θα μας έδιναν φθηνό ρεύμα συνολικά (παραγωγή + δικτυο) και οφέλη για την βιομηχανία μας.
Συνεχίζεις το προσωπικό σου πρόβλημα με ένα πρόσωπο, πως γινεται να σε ενοχλεί ο Φωτόπουλος, αλλά οχι ο Κούλης, ο Δημητριάδης, και ολη η παρέα του, που η δικαιοσύνη τους βγάζει συνέχεια λάδι...αλλά ο Ντίλαν μου φαίνεται, κάπου τους κρατάει. Αν το πρόβλημα σου ειναι να μπει φυλακή ο Φωτόπουλος , αλλά οχι ο Κούλης που έχει άμεσα ευθύνη πχ με το σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Συνέχισε να ψάχνεις αποδιοπομπαίους τράγους βλέποντας το δένδρο, αλλά οχι το δάσος...
-
Αυτό όπως είπα δεν θα με πείραζε καθόλου, αν ήταν για όλους τους πολίτες, όχι μόνο για συνδικαλιστές και πολιτικούς.
-
Τι σχέση έχει ο Φωτόπουλος με τον Κούλη και τους άλλους ?
Προφανώς κάθε ένοχος πρέπει να τιμωρείται όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
-
ειναι όλοι τους η εικόνα του σάπιου πολιτικού μας συστήματος.
ε τότε θα έπρεπε η μισή ΝΔ, το μισό Πασόκ κτλ, να ειναι στην φυλακή, δεν έχουν τέτοια χωριτικότητα η VIP φυλακές... τουλάχιστον νομιζω ο Γαβαλάς έχει βγει.
-
@bekiaris said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
ειναι όλοι τους η εικόνα του σάπιου πολιτικού μας συστήματος.
ε τότε θα έπρεπε η μισή ΝΔ, το μισό Πασόκ κτλ, να ειναι στην φυλακή, δεν έχουν τέτοια χωριτικότητα η VIP φυλακές... τουλάχιστον νομιζω ο Γαβαλάς έχει βγει.
Αρκει η ΝΔ μιας και το λαμογιοπασοκ εχει φωλιασει εκει
και οι τενεκεδες διαφημιζονται για αριστοι
-
Ο δεδδηε είναι τεράστιο πρόβλημα στην τη στιγμή.
-
εγώ προσωπικά θα ήθελα να έχουμε χαμηλό κόστος ρεύματος, με σεβασμό στο περιβάλλον, με σχέδιο για ΑΠΕ, μπαταρίες
Και επί γης ειρήνη

Όλοι αυτό θέλουμε βρε bek, υπάρχει κάποιος που του αρέσει το πανάκριβο ρεύμα;;

το θέμα είναι να βρούμε (και να ψηφίσουμε) αυτόν που θα μας το προσφέρει.Η καραμέλα ήταν ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ γιατί δεν έχει τα κεφάλαια για τις επενδύσεις που χρειάζονται. Τελικά αυτές τις μέρες ανακάλυψα ότι οι ιδιώτες παραγωγοί επιδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν έβαλαν δλδ μόνο δικά τους κεφάλαια.
-
Τα δικά τους κεφάλαια ήταν δάνεια που πήραν με εγγύηση τα έργα που θα έκαναν με επιδότηση.
-
Ρε συ Μπεκιάρη, τιιι τον νοιάζει τον Κρουζερ που οι καταναλωτές πληρώνουν για ρεύμα ανά μήνα λίγο παραπάνω από όσο πλήρωναν πριν το δίμηνο, τί τον νοιάζει που πέθαναν άνθρωποι από μαγκάλια, τι τον νοιάζει τον Κρουζερ που πωλούνται πλέον λιγότερα παγωτά στα περίπτερα από όσα πούλαγε κάποτε το κρατικό μονοπώλιο στη Κούβα, τι τον νοιάζει που βάλανε λουκέτο χιλιάδες μαγαζάκια και βιοτεχνίες, τι τον νοιάζει τον κάθε Κρουζερ που έκλεισε ξανά η τουρκική Polisan στο Βόλο (που ήταν πρώην Artenius, πρώην Frigoglas, πρώην V.P.I και στην οποία ήμουν στους πρώτους 10 «ιδρυτικούς» τεχνικους που στήσαμε το εργοστάσιο, με μοτέρ να δουλεύουν στα 230Α), τι τον νοιάζουν όλα αυτά τον Κρουζερ αφού πουλάει τσιμέντα και ξεπουλήθηκε σε Ισραηλινούς επί Κούλη, το μόνο που τον νοιάζει είναι ότι έκανε τα μούτρα του Φωτοπούλου κρέας και καμαρώνει απ'τα παραθαλάσσια καφενεία των συνταξιούχων, τις θαλαμηγούς των Στασηδων, όταν περνάνε φορτωμένα ινφλουένσερς επαναπτρισθέντες από Ντουμπάι...
-
Ελα όμως που δεν πούλησα ποτέ σε Ισραηλινούς και γενικά σε ξένους, αλλά έχω πουλήσει σε κάποιους πασόκους και κομμουνιστές που ήταν ξύστες και πήραν μεγάλο εφ΄ άΡπαξ και τεράστιες συντάξεις στα 50 τους, κάποιοι μάλιστα ήταν και συνδικαλιστές και διπλοί ξύστες.
Και αυτοί μίλαγαν για την κακούργα κενωνία ενώ ήταν ΔΕ κατηγορία που με τα φράγκα που πήραν αγόρασαν 3 σπίτια, το ένα από μένα.
Το είδα σαν αντίσταση για τα λεφτά που έπαιρναν τζάμπα....

Οπότε μιλάνε οι άρπαγες πασοκο-αριστεροί για να φοβηθούν οι κυρ-παντελήδες.
Τους άρπαγες νδ δεν τους γνώρισα γιατί πήγαιναν σε ακριβές περιοχές που δεν ήταν εφικτές για μένα.
Εννοείται ότι όλα όσα αναφέρθηκαν περί της ΔΕΗ ότι τάχα σήμερα είναι πιο ακριβά από παλιά είναι ανακριβές αφού τότε πληρώναμε και δεν είχαμε ρεύμα.
Σας έβαλα και ντοκουμέντα, αλλά σας πόνεσαν και έτσι το γυρίσατε σε προσωπική επίθεση, αφού τα επιχειρήματα σας ήταν για τα μπάζα...

-
@piliourits said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
πωλούνται πλέον λιγότερα παγωτά στα περίπτερα από όσα πούλαγε κάποτε το κρατικό μονοπώλιο στη Κούβα
Λογικό δεν είναι; Τα ζαχαροπλαστεία στον Βόλο πουλάνε φθηνότερα τα παγωτά από τα περίπτερα.
-
Ελα όμως που δεν πούλησα ποτέ σε Ισραηλινούς και γενικά σε ξένους, αλλά έχω πουλήσει σε κάποιους πασόκους και κομμουνιστές που ήταν ξύστες και πήραν μεγάλο εφ΄ άΡπαξ και τεράστιες συντάξεις στα 50 τους, κάποιοι μάλιστα ήταν και συνδικαλιστές και διπλοί ξύστες.
εντάξει, το καταλάβαμε, το πρόβλημα είναι οτι κάποιοι χωρίς ρίσκο πήραν σύνταξη στα 50 και καλούς μισθούς... αλλά αυτο δεν ειναι πρόβλημα της ΔΕΗ, ειναι πρόβλημα πολιτικό στην Ελλάδα, και εδώ θα πρέπει να αναλάβεις την προσωπική σου ευθύνη οπως και όλοι μας για τον τρόπο που ψηφίζαμε.
Εννοείται ότι όλα όσα αναφέρθηκαν περί της ΔΕΗ ότι τάχα σήμερα είναι πιο ακριβά από παλιά είναι ανακριβές αφού τότε πληρώναμε και δεν είχαμε ρεύμα.
και σήεμρα δεν έχουμε βιομηχανίες και εισάγουμε τα πάντα εξαιτίας του ακριβού ρεύματος, ενώ οι επιδωτήσεις του κράτους και της ΕΕ προς τις εταιρίες παραγωγής ρεύματος, που δήθεν σταμάτησαν, συνεχίζονται κανονικά...αλλά τώρα ειναι καλές!!!
-
Δηλαδή εμ έβλεπα τους άλλους να ξύνονται, να εκβιάζουν, να παίρνουν μίζες και να είναι ατιμώρητοι, επειδή ήταν πασοκ και αριστεροί που συγκυβερνούσαν και είχα εγώ ευθύνη που δεν τους ψήφιζα ?
Ωραίος είσαι.
Μάλλον η μόνη μου ευθύνη ήταν που δεν γούσταρα να είμαι λαμόγιο και έπρεπε να μπω σε δουλίτσες με το δημόσιο και να είμαι κομματόσκυλο. Αλλά δεν θα το έκανα ποτέ και είναι τίτλος τιμής για μένα, ότι δεν χρωστάω σε κανένα κερατά κομματικό.
Πόσοι μπορούν να το πουν αυτό ?
Λίγοι.
Το μόνο που έλεγαν τα λαμόγια ήταν δικαιολογίες.
Οτι τα έπαιρναν κυρίως από πλούσιους, ότι όλοι τα παίρνουν, ότι με τους μισθούς που τότε ήταν μισθάρες δεν βγαίνουν, ότι σπουδάζουν παιδιά στο εξωτερικό, ότι τους τα χρωστάμε και άλλα τέτοια.
Οπότε δεν πείθει το σκεπτικό σου.
Ασε τους αριστερούληδες να γίνονται γραφικοί με αστεία επιχειρήματα.
Εχουν συνηθίσει άλλωστε.
-
Πότε πληρώναμε τη ΔΕΗ και δεν είχαμε ρεύμα;
Τι λαϊκισμός είναι αυτός;
Το ότι κατέβαζαν τον γενικό κάποιες φορές συνέβη και είναι κατακριτέο. Μέχρι εκεί.
Προφανώς σήμερα πληρώνουμε ακριβότερα το ρεύμα.
Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι να λέμε αισχρά ψεύδη ότι πληρώναμε και δεν είχαμε ρεύμα είναι λαϊκισμός. Είπαμε η γενιά των ελλήνων με αυτά τα μυαλά, πτώχευσαν τη χώρα. Και οι μεν και οι δε.
-
Δεν θυμάμαι να μην πλήρωνα το ρεύμα όταν είχαν απεργία...
Αρα πλήρωνα και δεν είχα ρεύμα.
Για τα υπόλοιπα κάτι πρόσφατα...
Το 2021 ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε 7 μήνες να μου βάλει το ρεύμα στην οικοδομή, η ΕΥΔΑΠ 9 μήνες.
Πριν 2 χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ και η ΕΥΔΑΠ έκαναν 10 και 8 μήνες αντίστοιχα να βάλουν ένα επιπλέον ρολόι που χρειάστηκε σε παλαιά οικοδομή, λόγω διαχωρισμού ενός σπιτιού σε 2 μικρότερα για να βολευτεί το παιδί που έκανε οικογένεια.
-
Α για τις επιχειρήσεις των εργολάβων μας λες με το 30-50% σε μαύρα και σακούλες. Γενικά μιλάω, όχι ειδικά.
Καλά τους έκαναν….και χειρότερα έπρεπε να τους κάνουν. Καμία συμπόνια
Οταν έκαναν απεργία εσύ είχες ρεύμα σπίτι ή όχι; Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας και παροχή ή όχι;
-
Δηλαδή εμ έβλεπα τους άλλους να ξύνονται, να εκβιάζουν, να παίρνουν μίζες και να είναι ατιμώρητοι, επειδή ήταν πασοκ και αριστεροί που συγκυβερνούσαν και είχα εγώ ευθύνη που δεν τους ψήφιζα ?
Ωραίος είσαι.
Μάλλον η μόνη μου ευθύνη ήταν που δεν γούσταρα να είμαι λαμόγιο και έπρεπε να μπω σε δουλίτσες με το δημόσιο και να είμαι κομματόσκυλο. Αλλά δεν θα το έκανα ποτέ και είναι τίτλος τιμής για μένα, ότι δεν χρωστάω σε κανένα κερατά κομματικό.
περιγράφεις την ελληνική κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα απο το 80 μεχρι το 10, διάφορες επαγγελματικές ομάδες απειλούσαν για να κερδίσουν, θες αυτους να τους πεις αγρότες, θες υπάλληλους της ΔΕΗ, θες υπάλληλους της Βουλής... στο ξαναείπα, αλλά δεν θες να το καταλάβεις, η ευθύνη βαραίνει τους ψηφοφόρους πασοκ ΝΔ, δεν βαραίνει τους βολευτές της Γενοπ κτλ, αυτοί απλά έκαναν την δουλειά τους. Εντωμεταξύ, για τους ημιυπαίθριους που έφτιαξαν ολοι οι κατασκευαστές στην Ελλάδα, δεν λες τιποτα, ελληνική πατέντα. για τα μαύρα που σου ειπε ο @lap, πάλι τίποτα. Να το πουμε απλά και γλυκά, ολοι στην Ελλάδα έτσι έζησαν, αυτοί είμαστε ως έλληνες, και οι κατασκευαστές δν ειναι τα καλά παιδάκια...
Επίσης, όταν σηκώνεις πολυκατοικίες, όταν βγάζεις κέρδος μια πολυκατοικία στις 3, μου κάνει εντύπωση κάποιος να ασχολείται με το εφάπαξ των Δεητζήδων, η το πότε πήραν σύνταξη, θα προτιμούσα να ασχολούμε με το που να επενδύσω τα κέρδη μου, και σε ποιο εξωτικό μέρος θα πάω διακοπές την γυναίκα μου.
κ για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, το ρεύμα ειναι κοινωνικό αγαθό, το ρεύμα απαιτεί δημόσιο χαρακτήρα, οπως και το νερό, και το κράτος οφείλει με κάθε τρόπο να διασφαλισει το κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των αγαθών σε λογικές τιμές. Ο Φωτόπουλος κτλ, καλά να ειναι ο άνθρωπος, δνε με απασχολεί.
-
@lap said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
Α για τις επιχειρήσεις των εργολάβων μας λες με το 30-50% σε μαύρα και σακούλες. Γενικά μιλάω, όχι ειδικά.
Οταν έκαναν απεργία εσύ είχες ρεύμα σπίτι ή όχι; Υπήρχε προσωπικό ασφαλείας και παροχή ή όχι;
Κλασσικός βολεμένος πασόκος που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης...
Δεν πείθεις ούτε τα κάρμινα μπουράνα...

-
Ωραίος είσαι.
περιγράφεις την ελληνική κοινωνική και επαγγελματική πραγματικότητα απο το 80 μεχρι το 10, διάφορες επαγγελματικές ομάδες απειλούσαν για να κερδίσουν, θες αυτους να τους πεις αγρότες, θες υπάλληλους της ΔΕΗ, θες υπάλληλους της Βουλής... στο ξαναείπα, αλλά δεν θες να το καταλάβεις, η ευθύνη βαραίνει τους ψηφοφόρους πασοκ ΝΔ, δεν βαραίνει τους βολευτές της Γενοπ κτλ, αυτοί απλά έκαναν την δουλειά τους. Εντωμεταξύ, για τους ημιυπαίθριους που έφτιαξαν ολοι οι κατασκευαστές στην Ελλάδα, δεν λες τιποτα, ελληνική πατέντα. για τα μαύρα που σου ειπε ο @lap, πάλι τίποτα. Να το πουμε απλά και γλυκά, ολοι στην Ελλάδα έτσι έζησαν, αυτοί είμαστε ως έλληνες, και οι κατασκευαστές δν ειναι τα καλά παιδάκια...
Επίσης, όταν σηκώνεις πολυκατοικίες, όταν βγάζεις κέρδος μια πολυκατοικία στις 3, μου κάνει εντύπωση κάποιος να ασχολείται με το εφάπαξ των Δεητζήδων, η το πότε πήραν σύνταξη, θα προτιμούσα να ασχολούμε με το που να επενδύσω τα κέρδη μου, και σε ποιο εξωτικό μέρος θα πάω διακοπές την γυναίκα μου.
κ για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, το ρεύμα ειναι κοινωνικό αγαθό, το ρεύμα απαιτεί δημόσιο χαρακτήρα, οπως και το νερό, και το κράτος οφείλει με κάθε τρόπο να διασφαλισει το κοινωνικό χαρακτήρα αυτών των αγαθών σε λογικές τιμές. Ο Φωτόπουλος κτλ, καλά να ειναι ο άνθρωπος, δνε με απασχολεί.
Μία από τα ίδια με τον γύρο...
-
@lap said in Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς:
Κλασσικός βολεμένος πασόκος που φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης...
Δεν πείθεις ούτε τα κάρμινα μπουράνα...

Εχεις απίστευτο ταλέντο να πηγαίνεις σε όλα κουβά.
Περί ΔΕΗ ΔΕΔΗΕ και λοιπούς παρόχους και παραγωγούς