Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Stellantis Group
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Stellantis Group
    • 1
    • 2
    • 54
    • 55
    • 56
    • 57
    • 58
    • 59
    • 56 / 59
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    77
    1177
    44980
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      criuser last edited by

Λοιπόν ακολουθούν σεντονάκια με εξελίξεις...

Χτες το πρωί ξεκίνησα να κοιτάζω τα σάιτ των διαφόρων αυτοκινήτων και έβαλα και στο οτοτρίτη εκεί που λέει αγοράζοντας με κριτήρια επιλογή υβριδικά, μέχρι 30000 και μικρά σουβ και μικρομεσαία σουβ.

Ο κατάλογος λοιπόν ήταν :

Τζούκ

Καπτούρ

Duster

Κόνα

Γιάρις Κρος

CHR

Τίγκο 4

Jaecoo 5

Omoda 5

MG ZS MAX

2008

Frontera

3 aircross

Οπότε ας δούμε τι απέδωσε η έρευνα αγοράς.

Τζούκ : Δεν μου αρέσει ως σχέδιο, μου φαίνεται στενάχωρο δεν έχω μπει μέσα, αλλά κυρίως δεν έχει τον καινούργιο υβριδικό 1.8 κινητήρα με τα 160 άλογα, αλλά τον παλιό που είχε κάτι θεματάκια με τις αλλαγές ηλεκτρικών και έχει και πολύ ακριβές τιμές όπως παλιότερα το καπτούρ και δεν θα το πρότεινα.

Καπτούρ : Είναι παρόμοιες διαστάσεις με το Τζούκ, είναι όμορφο, έχει καλές τιμές, είναι λίγο στενάχωρο στο πλάτος λόγω του σχήματος του που στενεύει ψηλά, το προτείνω.

Duster : Εχει ανάλογη λογική με το Τζουκ. Ακριβές τιμές, κινητήρες λίγο διαφορετικούς, ενώ κρατάει το φτηνό στυλ με τις ακριβές τιμές. Επίσης δεν θα το πρότεινα.

Κόνα : Το ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. Δεν μου αρέσει αισθητικά απ΄ έξω, δεν έχω μπει ποτέ μέσα, όμως οι προδιαγραφές του, υβριδικό, μήκος - μεταξόνιο είναι καλές, ενώ και η τιμή της μεσαίας έκδοσης δεν είναι απαγορευτική και η Ν έκδοση έχει μόνο διακοσμητικά που δεν ενδιαφέρουν και δεν αξίζει να τα πληρώσεις.

Γιάρις Κρος : Κλασσική και διαχρονική επιλογή. Υβριδικό, αξιοπιστία, εγγύηση, μεταπώληση, αλλά ακριβή τιμή, φτωχός εξοπλισμός, άσχημη σχεδίαση, μέτρια ποιότητα εσωτερικού και μέτριοι χώροι με κύριο πρόβλημα ότι το κάθισμα δεν πάει αρκετά πίσω. Λογικό με μόλις 2,56 μεταξόνιο, ενώ το μήκος είναι 4,17.

CHR : Οτι και το γιάρις κρος, αλλά καλύτερη ποιότητα, παίζει μόνο η πρώτη έκδοση που είναι κάτω από τις 30000, θα του το δείξω επειδή είναι δίπλα στο κρος.

Τίγκο 4 : Η απομίμηση σχεδιαστικά του 2008. Από τα κινέζικα που είναι όμορφα. Πρόβλημα ότι το μήκος των 4,32 πάει μαζί με τα 2,61 του μεταξονίου που είναι ίδιο με αυτό του δικού μου αιρκρός αλλά με 4,15 μήκος. Η τιμή της πλούσιας έκδοσης ανάλογη με αυτήν του Καπτούρ που είναι πιο μικρό 4,24 μήκος και 2,64 μεταξόνιο, ενώ τα επιπλέον στον εξοπλισμό είναι πράγματα αδιάφορα για εμάς που πιθανόν να μας δημιουργούσαν πρόβλημα στο εσωτερικό ύψος όπως η ηλιοροφή. Ομως μου έκανε εντύπωση και κάτι άλλο, η κατανάλωση του και οι ρύποι. Θα μιλήσω γενικότερα για αυτό το θέμα στο τέλος της ανάλυσης.

Jaecoo 5 : Ισχύουν τα ίδια με το Τίγκο σε χειρότερο βαθμό, αφού με 4,38 μήκος έχει μόλις 2,62 μεταξόνιο και για να πάρεις κάποια βασικά πράγματα για την οδήγηση πρέπει να πας στην πλούσια έκδοση που περνάει τις 30000.

Omoda 5 : Ακόμα χειρότερα με 4,45 μήκος, όσο δηλαδή το δικό μας 3008, αλλά μεταξόνιο 2,61 όσο το δικό μας 3 αιρκρος. Τιμή η πλούσια στα 28500 συν χρώμα κλπ έξοδα.

MG ZS MAX : Ακριβώς ότι ισχύει για το προηγούμενο. 4,43 μήκος και 2,61 μεταξόνιο.

2008 : Το είχε δοκιμάσει όταν ήταν να πάρει το 3008, του φάνηκε στενάχωρο, δεν τον βόλεψε το κάθισμα το απέρριψε, δεν το κοιτάμε, δεν είναι φουλ υβριδικό.

Frontera : Δεν θα το δούμε γιατί δεν θέλω να έχουμε παρόμοια αμάξια, δεν είναι φουλ υβριδικό, η πλούσια έκδοση βγαίνει πολύ ακριβή λόγω του χειμερινού πακέτου που μας είναι άχρηστο.

3 aircross : Δεν το προτείνω γιατί δεν θέλω να έχουμε το ίδιο αμάξι.

Ας δούμε όμως κάτι για τα κινέζικα που μου έκανε εντύπωση.

Τα φουλ υβριδικά Ρενώ, Κόνα, Γιάρις Κρος έχουν καταναλώσεις κάτω από 5 λίτρα και ρύπους γύρω στους 100.

Αντίθετα τα κινέζικα έχουν κατανάλωση 5,3 το Τίγκο 4 - Jaecoo 5 - Omoda 5 και κυρίως έχουν 120 ρύπους.

Αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί 5,3 κατανάλωση και 120 ρύπους έχει το 3 αιρκρος που είναι μεσαίο υβριδικό όχι φούλ και είναι μεγάλο και ψηλό και κουτί.

To MG ZS max έχει 5,1 και 115 αντίστοιχα.

Πολύ μακριά από τα ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα και κορεάτικα φουλ υβριδικά.

Είδα και το 2008 που είναι πιο χαμηλό και πιο μικρό από τα Φροντέρα/ 3 αιρκρος και έχει 5 και 110 αντίστοιχα, δηλαδή αρκετά κάτω από το αντίστοιχων διαστάσεων Τίγκο 4.

Οπότε έτσι και αλλιώς τα κινέζικα εκτός του Τίγκο 4 για διάφορους λόγους αισθητικής/εξοπλισμού/τιμών θα τα βλέπαμε σε δεύτερη φάση εφ΄ όσον ήθελε.

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...
      Εμαθα...

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • J
        jousis last edited by

κανονικα πρέπει να φας 2ημερο μπαν για το offtopic αλλα δεν σου έκανα αναφορά γιατί έχω μια απορία.

το μεταξόνιο τί σε νοιάζει τόσο πολύ;
        φοβάται μην πρέπει να πάρει τις στροφές της Κύμης με χειρόφρενο;
        παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο σε αυτά που ψάχνει;

C 1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • A d P
          A d P moderator @criuser last edited by A d P

@criuser said in Stellantis Group:

Λοιπόν ακολουθούν σεντονάκια με εξελίξεις...

Χτες το πρωί ξεκίνησα να κοιτάζω τα σάιτ των διαφόρων αυτοκινήτων και έβαλα και στο οτοτρίτη εκεί που λέει αγοράζοντας με κριτήρια επιλογή υβριδικά, μέχρι 30000 και μικρά σουβ και μικρομεσαία σουβ.

Ο κατάλογος λοιπόν ήταν :

Τζούκ

Καπτούρ

Duster

Κόνα

Γιάρις Κρος

CHR

Τίγκο 4

Jaecoo 5

Omoda 5

MG ZS MAX

2008

Frontera

3 aircross

Οπότε ας δούμε τι απέδωσε η έρευνα αγοράς.

Τζούκ : Δεν μου αρέσει ως σχέδιο, μου φαίνεται στενάχωρο δεν έχω μπει μέσα, αλλά κυρίως δεν έχει τον καινούργιο υβριδικό 1.8 κινητήρα με τα 160 άλογα, αλλά τον παλιό που είχε κάτι θεματάκια με τις αλλαγές ηλεκτρικών και έχει και πολύ ακριβές τιμές όπως παλιότερα το καπτούρ και δεν θα το πρότεινα.

Καπτούρ : Είναι παρόμοιες διαστάσεις με το Τζούκ, είναι όμορφο, έχει καλές τιμές, είναι λίγο στενάχωρο στο πλάτος λόγω του σχήματος του που στενεύει ψηλά, το προτείνω.

Duster : Εχει ανάλογη λογική με το Τζουκ. Ακριβές τιμές, κινητήρες λίγο διαφορετικούς, ενώ κρατάει το φτηνό στυλ με τις ακριβές τιμές. Επίσης δεν θα το πρότεινα.

Κόνα : Το ανέφερε και ο φίλος παραπάνω. Δεν μου αρέσει αισθητικά απ΄ έξω, δεν έχω μπει ποτέ μέσα, όμως οι προδιαγραφές του, υβριδικό, μήκος - μεταξόνιο είναι καλές, ενώ και η τιμή της μεσαίας έκδοσης δεν είναι απαγορευτική και η Ν έκδοση έχει μόνο διακοσμητικά που δεν ενδιαφέρουν και δεν αξίζει να τα πληρώσεις.

Γιάρις Κρος : Κλασσική και διαχρονική επιλογή. Υβριδικό, αξιοπιστία, εγγύηση, μεταπώληση, αλλά ακριβή τιμή, φτωχός εξοπλισμός, άσχημη σχεδίαση, μέτρια ποιότητα εσωτερικού και μέτριοι χώροι με κύριο πρόβλημα ότι το κάθισμα δεν πάει αρκετά πίσω. Λογικό με μόλις 2,56 μεταξόνιο, ενώ το μήκος είναι 4,17.

CHR : Οτι και το γιάρις κρος, αλλά καλύτερη ποιότητα, παίζει μόνο η πρώτη έκδοση που είναι κάτω από τις 30000, θα του το δείξω επειδή είναι δίπλα στο κρος.

Τίγκο 4 : Η απομίμηση σχεδιαστικά του 2008. Από τα κινέζικα που είναι όμορφα. Πρόβλημα ότι το μήκος των 4,32 πάει μαζί με τα 2,61 του μεταξονίου που είναι ίδιο με αυτό του δικού μου αιρκρός αλλά με 4,15 μήκος. Η τιμή της πλούσιας έκδοσης ανάλογη με αυτήν του Καπτούρ που είναι πιο μικρό 4,24 μήκος και 2,64 μεταξόνιο, ενώ τα επιπλέον στον εξοπλισμό είναι πράγματα αδιάφορα για εμάς που πιθανόν να μας δημιουργούσαν πρόβλημα στο εσωτερικό ύψος όπως η ηλιοροφή. Ομως μου έκανε εντύπωση και κάτι άλλο, η κατανάλωση του και οι ρύποι. Θα μιλήσω γενικότερα για αυτό το θέμα στο τέλος της ανάλυσης.

Jaecoo 5 : Ισχύουν τα ίδια με το Τίγκο σε χειρότερο βαθμό, αφού με 4,38 μήκος έχει μόλις 2,62 μεταξόνιο και για να πάρεις κάποια βασικά πράγματα για την οδήγηση πρέπει να πας στην πλούσια έκδοση που περνάει τις 30000.

Omoda 5 : Ακόμα χειρότερα με 4,45 μήκος, όσο δηλαδή το δικό μας 3008, αλλά μεταξόνιο 2,61 όσο το δικό μας 3 αιρκρος. Τιμή η πλούσια στα 28500 συν χρώμα κλπ έξοδα.

MG ZS MAX : Ακριβώς ότι ισχύει για το προηγούμενο. 4,43 μήκος και 2,61 μεταξόνιο.

2008 : Το είχε δοκιμάσει όταν ήταν να πάρει το 3008, του φάνηκε στενάχωρο, δεν τον βόλεψε το κάθισμα το απέρριψε, δεν το κοιτάμε, δεν είναι φουλ υβριδικό.

Frontera : Δεν θα το δούμε γιατί δεν θέλω να έχουμε παρόμοια αμάξια, δεν είναι φουλ υβριδικό, η πλούσια έκδοση βγαίνει πολύ ακριβή λόγω του χειμερινού πακέτου που μας είναι άχρηστο.

3 aircross : Δεν το προτείνω γιατί δεν θέλω να έχουμε το ίδιο αμάξι.

Ας δούμε όμως κάτι για τα κινέζικα που μου έκανε εντύπωση.

Τα φουλ υβριδικά Ρενώ, Κόνα, Γιάρις Κρος έχουν καταναλώσεις κάτω από 5 λίτρα και ρύπους γύρω στους 100.

Αντίθετα τα κινέζικα έχουν κατανάλωση 5,3 το Τίγκο 4 - Jaecoo 5 - Omoda 5 και κυρίως έχουν 120 ρύπους.

Αυτό μου έκανε εντύπωση γιατί 5,3 κατανάλωση και 120 ρύπους έχει το 3 αιρκρος που είναι μεσαίο υβριδικό όχι φούλ και είναι μεγάλο και ψηλό και κουτί.

To MG ZS max έχει 5,1 και 115 αντίστοιχα.

Πολύ μακριά από τα ευρωπαϊκά, γιαπωνέζικα και κορεάτικα φουλ υβριδικά.

Είδα και το 2008 που είναι πιο χαμηλό και πιο μικρό από τα Φροντέρα/ 3 αιρκρος και έχει 5 και 110 αντίστοιχα, δηλαδή αρκετά κάτω από το αντίστοιχων διαστάσεων Τίγκο 4.

Οπότε έτσι και αλλιώς τα κινέζικα εκτός του Τίγκο 4 για διάφορους λόγους αισθητικής/εξοπλισμού/τιμών θα τα βλέπαμε σε δεύτερη φάση εφ΄ όσον ήθελε.

Ρεεε θα μας τρελάνεις 😁😁
          Juke, Captur και Duster ίδιο αυτοκίνητο είναι (από κάτω) που τις βρήκες τόσες διάφορες;

Απ'όλα αυτά που έβαλες, το Captur είναι η καλύτερη αγορά (τη δεδομένη χρονική στιγμή)

Άσχετο. Είδα ότι στην έκδοση luxury του MG ZS πρόσθεσαν την πανοραμική ηλιοροφή (από 26900€ με την προωθητική ενέργεια)

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • C
            criuser last edited by

Τα παραπάνω έγιναν χτες το πρωί.

Το μεσημέρι με πήρε ένα τηλέφωνο και τον ρώτησα αν είχε χρόνο.

Είχε ένα δίωρο πριν πάει για μπάνιο.

Οπότε του λέω πάμε σε 2 αντιπροσωπείες και καθαρίζουμε.

Πήγαμε πρώτα στην Ρενό.

Του έδειξα το Καπτούρ, εντάξει του φάνηκε δεν τον ενθουσίασε μπήκε μέσα στην θέση του οδηγού, έκλεισε την πόρτα δοκίμασε να βολευτεί, βγήκε και μου λέει εντάξει υποφερτά είναι αλλά όχι όπως πρέπει και στο πλάτος ψηλά και είναι λίγο στριμωχτά.

Αυτό ήταν χειροκίνητο. Δίπλα ήταν το Συμπιόζ σε υβριδικό.

Μπες του λέω σε αυτό είναι σχεδόν το ίδιο σε πλάτος, αλλά πιο μακρύ.

Του φάνηκε λίγο πιο άνετο, αλλά όχι κοντινό σε σχέση με το 3008.

Μας είδε ο πωλητής που δεν βολεύτηκε και μας έστειλε στο ντάστερ, του λέει εδώ είναι πιο άνετο, πράγματι μπήκε μέσα και ήταν πιο άνετο στο πλάτος, λογικό αφού είναι μεγαλύτερη κατηγορία θεωρητικά, αλλά σε όλα το πέρασμα του κεφαλιού στην πόρτα στο μπάσιμο, είχε ένα θεματάκι.

Γενικά δεν ενθουσιάστηκε και λέω πάμε στην Τογιότα.

Οπως κάναμε την αναστροφή για την Τογιότα, του λέω είναι και ένα άλλο το Κόνα, αλλά εμένα δεν μου αρέσει, θέλεις να το δεις ?

Μου λέει να το δω. Σταμάτησα έξω από την αντιπροσωπεία, είχε ένα Κόνα στην πρασιά, του λέω αυτό είναι δεν μου αρέσει, εμένα μου λέει μου αρέσει, πάμε μέσα να το δούμε.

Ετσι μετά από 6 χρόνια που γύριζα τις αντιπροσωπείες λόγω του κορονοιού και δεν είχα τι να κάνω στο ενδιάμεσο ανάμεσα στην πρωινή και την μεσημεριανή επίσκεψη στην οικοδομή, μπήκα σε αντιπροσωπεία Χιουντάι.

Ανοιξε την πόρτα κάθισε άνετα μέσα, το κοίταξα και εγώ και όντως μέσα είναι όμορφο και κυρίως άνετο.

Βγήκε έξω του λέω για τα φώτα στις άκρες, ότι αν τα ακουμπήσεις είναι χαλαρά 2000 ζημιά, λέει και ο πωλητής μας το έχουν πει και άλλοι, αλλά δεν μας έχει τύχει μέχρι τώρα να το σπάσουν.

Οπότε το Κόνα πέρασε στον επόμενο γύρο, ενώ εμένα με ενοχλεί το αισθητικό θέμα.

Φεύγουμε και πάμε δίπλα στην Τογιότα.

Πηγαίνοντας για το κρος είχε πριν το chr.

Του λέω πως το βλέπεις ? Μόνο η βασική έκδοση παίζει όμως.

Μου λέει μου αρέσει, ανοίγει πόρτα μπαίνει μέσα, άνετα ήταν χαμηλά βέβαια, αλλά αυτός είναι νέος. Βολεύτηκε. Του λέω το θέμα αυτού του αυτοκινήτου είναι οι χώροι του και η κλειστοφοβία για τους πίσω επιβάτες.

Οντως είδε τα μικρά παράθυρα πίσω, άνοιξε και την πίσω πόρτα και πίσω από το κάθισμα του δεν χωρούσε κανένας.

Πάμε στο γιάρις λοιπόν. Είναι πριν το φέις λίφτ είχε δίπλα μία κορόλλα κρος με την νέα μάσκα, του λέω έτσι θα είναι, ανοίγει την πόρτα μπήκε μέσα, πήγε να κάνει το κάθισμα πίσω, δεν είχε άλλο πήγε να κάνει αλλαγή στο τιμόνι, μου λέει πάμε να φύγουμε και βγήκε έξω.

Ετσι από τα 2+1 που είχαμε πει να δούμε, το Ρενώ δεν απορρίφθηκε, αλλά δεν ήταν και επιλογή, τα Τογιότα απορρίφθηκαν και πέρασε το Κόνα.

Οπότε επειδή έπρεπε μετά να πάμε στο πλαίσιο για να πάρει κάτι που ήθελε και είμαστε στον Σταυρό, του λέω, αν και δεν θέλω να πάμε, όπως δεν πήγαμε και το 2023, θα περάσουμε αναγκαστικά έξω από την Σιτροέν για να κάνουμε αναστροφή στην ΕΡΤ.

Θέλεις να δεις τα 3 και 5 αιρκρός. Μου λέει πάμε.

Μπήκαμε μέσα του τα έδειξα, τα 2 αιρκρος ήταν βενζίνης χειροκίνητα, κάθισε στο κάθισμα του οδηγού, μπήκα και εγώ συνοδηγός, μπήκε άνετα του λέω πως είναι. Μου λέει άνετα.

Ωραία του λέω κάτσε τώρα στο πίσω κάθισμα πίσω από τον εαυτό σου. Μου λέει έχει χώρο το βλέπω. Ρε κάτσε να το δεις κανονικά του λέω. Μπαίνει πίσω, ήθελε και 5 πόντους για να φτάσουν τα πόδια του το μπροστινό κάθισμα. Απλα μου λέει.

Τελικά του λέω δεν είναι τυχαίο που κάποια αμάξια βολεύουν τον σωματότυπο μας.

Αλλά να πάρουμε το ίδιο δεν λέει.

Βγήκαμε έξω, δίπλα είχε το Σε 4.

Του λέω δες το και αυτό. Εντάξει μπήκε, αλλά δεν τον βόλεψε όσο το αιρκρος.

Πήραμε τιμές και εξοπλισμό και για τα δύο και φεύγοντας του λεω μπες και στο 5.

Μπήκε του άρεσε πολύ.

Τελικά είπαμε να βάλουμε κάποια στιγμή το 3008 αγγελία στην μέση τιμή αυτών που βγάζει το καρ με αντίστοιχα στοιχεία και βλέπουμε με στόχο στο επόμενο 12 μηνο το πολύ να πουληθεί, ώστε να υπάρχει ακόμα και η εργοστασιακή εγγύηση για 6-10 μήνες σαν ατού πώλησης.

Αρα προς το παρόν παίζει Κόνα, 3 αιρκρος και αν μέχρι τότε σκεφτεί κάτι άλλο το 5 αιρκρος.

Τιμές με πινακίδες και έξοδα και διχρωμία ασημί/μαύρη οροφή η φούλ έκδοση του αιρκρος 26450.

Το Κόνα στην μεσαία έκδοση με διχρωμία, πινακίδες pdi δεν μου είπαν 28990.

Βέβαια το αισθητικό κομμάτι του Κόνα εμένα με ενοχλεί, αλλά ευτυχώς το ντράιβ σήμερα είχε μία ωραία είδηση.

https://www.drive.gr/index.php/news/nea-montela/dierreyse-neo-hyundai-kona-den-thymizei-se-tipota-simerino-suv

Οπότε έχουμε καιρό να το σκεφτούμε.

Ηρθε και είδηση για το ντεσεβώ, μπορεί να παίξει να πάρει αυτός το αιρκρος, να πάρουμε εμείς το ντεσεβώ διώχνοντας το 21 ετών Σε 4 και να κρατήσω κάποια χρόνια ακόμη το αιρκρός που με έχει βολέψει έτσι και αλλιώς, έχει ήδη κάνει σχεδόν 100000 χλμ, έχει γίνει σημαντική απόσβεση και αν σήμερα θέλω να πάρω 14-16000, σε 3 χρόνια θα είμαι στα 10-12000 οπότε η απώλεια είναι μικρή.

Αντίθετα το 3008 στο καρ βγάζει μέση τιμή 26796 για αμάξι ιδιώτη με εγγύηση, ελληνικό, μέχρι 30000 χλμ.

https://www.car.gr/classifieds/cars/search/?category=15000&fuel_type=2&make=13198&mileage-to=30000&model=15440&registration-from=2023&registration-to=2023&gearbox_type=automatic&previous_owners=0-1&features=1118

Εμαθα...

katafractos17 1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • C
              criuser @jousis last edited by criuser

@jousis said in Stellantis Group:

κανονικα πρέπει να φας 2ημερο μπαν για το offtopic αλλα δεν σου έκανα αναφορά γιατί έχω μια απορία.

το μεταξόνιο τί σε νοιάζει τόσο πολύ;
              φοβάται μην πρέπει να πάρει τις στροφές της Κύμης με χειρόφρενο;
              παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο σε αυτά που ψάχνει;

Μήπως γιατί είμαστε και οι δύο 1,94 και ευρύστερνοι και δεν θέλουμε να έχουμε 5 θέσια αυτοκίνητα που έγιναν 3θέσια...

Και όπως κατέληξε η κουβέντα ΔΕΝ είμαστε οφ τόπικ, αφού για Στελλάντις μιλάμε, το 3008 και το 3 αιρκρος.

Αλλωστε με 14 μάρκες η Στελλάντις έχει και τα Αβέντζερ και 600 και Τζούνιορ, αλλά τα έφαγε το μεταξόνιο...😊

Εμαθα...

J 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • C
                criuser @A d P last edited by

@a-d-p said in Stellantis Group:

Ρεεε θα μας τρελάνεις 😁😁
                Juke, Captur και Duster ίδιο αυτοκίνητο είναι (από κάτω) που τις βρήκες τόσες διάφορες;

Απ'όλα αυτά που έβαλες, το Captur είναι η καλύτερη αγορά (τη δεδομένη χρονική στιγμή)

Άσχετο. Είδα ότι στην έκδοση luxury του MG ZS πρόσθεσαν την πανοραμική ηλιοροφή (από 26900€ με την προωθητική ενέργεια)

Το ντάστερ νομίζω ότι είναι σε μεγαλύτερο πάτωμα αφού βγαίνει και το μπίγκστερ σε αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Αν δεις όμως τις τιμές του είναι πιο ακριβό, ενώ μέσα παραμένει πιο φτηνό από το Καπτούρ.

Στην θέση του αντικειμενικά και εγώ το Καπτούρ θα κοίταγα, αλλά δεν είμαι εγώ.

Είπαμε απ΄ έξω ίδιοι, αλλά στα υπόλοιπα θα ανησυχούσα αν δεν μου έμοιαζε τόσο....

Το εμτζί το είχα δει πριν ένα χρόνο σε μία καινούργια αντιπροσωπεία που πήγα να δω το νέο αιρκρος και μου το πρότεινε ο πωλητής.

Χώροι πολύ μικροί.

Εμαθα...

A d P 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • A d P
                  A d P moderator @criuser last edited by

@a-d-p said in Stellantis Group:

Ρεεε θα μας τρελάνεις 😁😁

Το ντάστερ νομίζω ότι είναι σε μεγαλύτερο πάτωμα αφού βγαίνει και το μπίγκστερ σε αυτό, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Αν δεις όμως τις τιμές του είναι πιο ακριβό, ενώ μέσα παραμένει πιο φτηνό από το Καπτούρ.

Στην θέση του αντικειμενικά και εγώ το Καπτούρ θα κοίταγα, αλλά δεν είμαι εγώ.

Είπαμε απ΄ έξω ίδιοι, αλλά στα υπόλοιπα θα ανησυχούσα αν δεν μου έμοιαζε τόσο....

Το εμτζί το είχα δει πριν ένα χρόνο σε μία καινούργια αντιπροσωπεία που πήγα να δω το νέο αιρκρος και μου το πρότεινε ο πωλητής.

Χώροι πολύ μικροί.

η κάθε εταιρεία έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα CMF-B για να πετύχει διαφορετικούς χώρους:
                  Nissan Juke: 2.636 χιλιοστά (2,64 μέτρα)
                  Renault Captur: 2.639 χιλιοστά (2,64 μέτρα)
                  Dacia Duster: 2.657 χιλιοστά (2,66 μέτρα)

Όλα τα Dacia την CMF-B χρησιμοποιούν, όπως επίσης και τα Clio, Arkana και Symbioz

Το πλάτος των μοντέλων που βασίζονται στην πλατφόρμα CMF-B κυμαίνεται από 1,77 έως 1,82 μέτρα (χωρίς τους καθρέπτες), ανάλογα με την κατηγορία και τη σχεδίασή τους.

Αν και μοιράζονται την ίδια αρχιτεκτονική, οι σχεδιαστές έχουν αυξήσει το πλάτος στα SUV μοντέλα για να τους δώσουν πιο επιβλητική εμφάνιση και καλύτερη σταθερότητα.

Το Πλάτος ανά Μοντέλο (Χωρίς Καθρέπτες)

Τα μοντέλα ταξινομημένα από το στενότερο προς το φαρδύτερο:
                  Renault Clio: 1.798 mm (1,80 μ.)
                  Renault Symbioz: 1.797 mm (1,80 μ.)
                  Renault Captur: 1.797 mm (1,80 μ.)
                  Dacia Jogger: 1.784 mm (1,78 μ.)
                  Dacia Sandero / Stepway: 1.848 mm (1,85 μ.)

Σημείωση: Το Sandero είναι ασυνήθιστα φαρδύ για supermini λόγω των τονισμένων φτερών του).

Nissan Juke: 1.800 mm (1,80 μ.)
                  Dacia Duster: 1.810 mm (1,81 μ.)
                  Dacia Bigster: 1.812 mm (1,81 μ.)
                  Renault Arkana: 1.820 mm (1,82 μ.)

3 Σημαντικές Παρατηρήσεις για το Πλάτος:

Τα «δίδυμα» της Renault:
                  Τα Renault Captur και Symbioz έχουν ακριβώς το ίδιο πλάτος (1.797 mm), καθώς το Symbioz είναι ουσιαστικά μια επιμηκυμένη έκδοση του Captur για μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ.

Η SUV «μυώδης» σχεδίαση: Αν και το Renault Clio και το Captur είναι «αδέλφια», το Captur δείχνει και είναι ελαφρώς πιο ογκώδες στον δρόμο λόγω ύψους, αν και το καθαρό τους πλάτος είναι σχεδόν ταυτόσημο.

Duster & Bigster: Το ολοκαίνουργιο Dacia Bigster (το C-SUV της μάρκας) είναι 23 εκατοστά μακρύτερο από το Duster, αλλά διατηρεί σχεδόν το ίδιο πλάτος (1.812 mm έναντι 1.810 mm), κάτι που βοηθάει στους ελιγμούς μέσα στην πόλη.

I EAT MILF AND COOKIES (and don't forget to upvote! -τα κούκιζ δεν είναι δωρεάν!)

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • gatoz
                    gatoz last edited by

λοιπον μπαινω μολις τωρα στο 3008 group στο φουμπου
                    να βαλω με τη σειρα που εμφανιζονται τα θεματα, ακριβως χωρις να παραλειπω και τα ασχετα

1. Adblue είναι γεμάτο οπότε να φανταστώ ζημιά στο δοχείο ad blue σωστά?
                    2. Καλησπέρα και από μένα! Δυστυχώς τα όμορφα αυτοκίνητα μας υποφέρουν από βουλωμένο καταλύτη ( συμβαίνει περίπου κάθε 120.000 κμ) και πάει σετ με το περιβόητο DPF, και από κρυσταλλοποίηση του δοχείου ουρίας . Κάποια στιγμή θα κληθούμε -σχεδόν - όλοι να τα αλλάξουμε , αναλόγως με τη βλάβη και τους κωδικούς που φαίνονται ( τα περίφημα PE ***). Ταπεινή μου συμβουλή , ως παθών , να έχετε στην άκρη 3000€, να εμπιστεύεστε επίσημες αντιπροσωπείες με εμπειρία στο θέμα και καλά διαγνωστικά , και να μην έχετε πολλές ελπίδες σε πρόχειρες επισκευές , καθαρισμούς φίλτρων και δοχείων γιατί δυστυχώς μόνο προσωρινή ανακούφιση προσφέρουν αλλά στο μεταξύ φεύγουν 3-4-5 κατοστάρικα . Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι εκεί που ένα Skoda θα είχε μονίμως αναμμένο λαμπάκι κινητήρα , εμάς θα μας βγάλει όριο 1100 κμ και μετά θα ακινητοποιηθεί , τεράστιο πρόβλημα σε περιόδους τουρισμού ή ταξιδιών . Αυτά . Συγνώμη αν στεναχώρησα κάποιους
                    3. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες.
                    4. Καλησπέρα στην ομαδάρα μας... Θέλω την βοήθεια σας. Προτάσεις για συνεργεία στην δυτικη Θεσσαλονίκη παρακαλώ πολύ . Εκτός αντιπροσωπείας
                    5. Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι κάτοχος ενός Peugeot 2008 Allure Hybrid 2025. Μου έχει εμφανιστεί δύο φορές η ένδειξη «Βλάβη αερόσακου ή ζώνης ασφαλείας με προεντατήρες». Παράλληλα, ενώ ήταν μέρα, άναψαν και έμειναν αναμμένα τα φώτα μεσαίας σκάλας.
                    6. Μετα απο καποια χρονια που δεν ειχε χρειαστεί adblue μου έβγαλε ένδειξη για συμπλήρωση adblue έβαλα το clearnox και η ένδειξη δεν έσβησε τι πρέπει να κάνω, η ένδειξη ανάβει μόνο οταν το βάζεις μπρος μετα σβήνει δεν λέει τίποτα για βλάβη
                    7. Καλησπέρα στην ομάδα. Λόγω τριτεκνίας δοκίμασα το 5008, μου άρεσε και βρήκα ένα καλό μεταχειρισμένο 1.2 Puretech του 2020 για να το αγοράσω. Διάβασα όμως πολύ αρνητικά σχόλια και horror stories για προβλήματα που βγάζει με τον ιμάντα χρονισμού. Επίσης, σε διάφορα forum που έχω δει όλοι σε αποτρέπουν να αγοράσεις μεταχειρισμένο Puretech ή AdBlue λόγω των συχνών προβλημάτων. Έχουν βάση αυτά που λέγονται ή είναι ιστορίες για αγρίους. Πήρα ένα 5008 του '17 1200 βενζίνη... με όλα τα χαρτιά του και τα σέρβις... Το αμάξι τελικά έκαιγε λάδια 2.5 λίτρα στα 1000 με μέτρηση στην Peugeot... Πήρα τον μάντρα που μου το πούλησε και μου έκανε ολικό ρεκτιφιέ στο αμάξι... Μέταλλα, πιστόνια, ελατήρια, φλάντζες, τα πάντα... μέχρι και αλλαγή βολάν που χρειάστηκε μετά το κατέβασμα μηχανής... Και εγγύηση 2 χρόνια για όλα τα ανταλλακτικά.. Και ιμάντα χρονισμού... Έπεσα σε περίπτωση ανθρώπου που μου είπε ότι δεν το ήξερε ότι είχε αυτό το πρόβλημα, οπότε δεν πλήρωσα τίποτα... Και έχω αμάξι με σχεδόν καινούργια μηχανή... Στα λέω όλα αυτά γιατί θέλει προσοχή, βγαίνουν κάποια θέματα στο αμάξι που εμφανίζονται ενώ έχεις κάνει την αγορά...
                    8. Σήμερα πατάω λίγο παραπάνω το γκάζι και τσουπ!! ‘Μήνυμα στο καντράν’ βλάβη στον καταλύτη adblue! πριν κανένα 2 μηνο περίπου που το πήρα έκανα μεγάλο σέρβις όπως και να συμπληρώσω adbue εολις!Όλα κομπλέ στα 4,500 χιλιάδες χιλιόμετρα μπαμ!! (Τέλος πάντων θα επιστρέψω από τις διακοπές και θα πάω να τα δω!) Αφού πάρει μπροστά μένει αναμένω το adblue στα δεξιά όπως είναι στην φωτό και το κλειδί στα αριστερά!

κλπ....
                    ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΛΕΜΕ

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 4
                    • C
                      criuser last edited by

Νόμιζα ότι το Ντάστερ είναι άλλη πλατφόρμα σε σχέση με το Σαντέρο και με επηρέασε το Μπίγκστερ.

Πάντως εκείνος μέσα στο Ντάστερ αισθάνθηκε πιο άνετα από τα Καπτούρ/Συμπιόζ και ίσως οφείλεται στο σχήμα τους επειδή το Καπτούρ/Συμπιόζ μαζεύει πολύ στο πάνω μέρος.

4a2bfa69-0be2-4924-a418-3b47fe70feb6-image.png

0c5bbd81-87ea-49b9-b063-eae0af46cbc5-image.png

Εμαθα...

A 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                      • C
                        criuser last edited by

Παραμύθια γάτου, από κλειστό φόρουμ που δεν μπορείς να μείνεις αν δεν γράφεις για προβλήματα μηδενικής αξιοπιστίας.

Επίσης ο άλλος στα 120000 χλμ που λέει για το dpf θεωρείται πρόβλημα, όταν είναι πολλά τα χλμ και δεν ξέρουμε την χρήση ?

Οι περισσότεροι έχουν πάρει εισαγωγής γιατί είναι φτηνά, οπότε αναλαμβάνουν ρίσκα.

Σε μια αντιπροσωπεία πρόσφατα άλλης μάρκας πουλάει ένα εισαγωγής βενζίνης μόλις 18000 ακριβώς γιατί είναι εισαγωγής.

Αρα οι "μάγκες" και τα έξυπνα πουλιά που τα αγοράζουν, από την μύτη πιάνονται και είναι λογικό και αναμενόμενο.

Θεωρούν ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και οι άλλοι που τα πληρώνουν ακριβότερα ηλίθιοι.

Βέβαια ο γάτος μόνο λήζινγκ έχει, οπότε τα 120000 χλμ δεν τα έχει δει ποτέ...😁 😀

Εγώ τα έχω δει 3-4 φορές στις σιτροέν μου.

Εμαθα...

gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                        • Z
                          zaxosm last edited by

Σε σχεση με το kona, επιβεβαιωνω οτι εχει εξαιρετικους χωρους και κατ εμε πολυ ομορφο εσωτερικο. Ταξινομημενο με τετοιο τροπο που ισως θα ελεγα μπροστα ειναι τοσο ανετο οσο και το tucson. Γενικα ειχα ενυπωσιαστει.

Δεν μπορουσα να χωνεψω το εξω με τιποτα ωστοσο οποτε παρεμεινα στο tucson!

Αν πατε με βαση τη λογικη, τη δεδομενη στιγμη το captur hybrid με τα 160 αλογα και τη τιμη του ειναι η καλυτερη επιλογη στη τιμη που το εχουν.

Hyundai Tucson 1.6 MHEV 160ps
                          Hyundai Inster 42kwh

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                          • J
                            jousis @criuser last edited by

Μήπως γιατί είμαστε και οι δύο 1,94 και ευρύστερνοι και δεν θέλουμε να έχουμε 5 θέσια αυτοκίνητα που έγιναν 3θέσια...

Αφού παιδί δεν έχει ο άνθρωπος, τί σας νοιάζει ο χώρος πίσω του;
                            Θες να του καβατζώνεσαι να σε πηγαίνει βόλτες;
                            Κάθεσαι και τον αγχώνεις με το ποιός χωράει πίσω του τζάμπα.

Και όπως κατέληξε η κουβέντα ΔΕΝ είμαστε οφ τόπικ, αφού για Στελλάντις μιλάμε, το 3008 και το 3 αιρκρος.

thin ice... very thin ice...

• C
                              criuser last edited by

Αν πήγαινα εγώ θα καθόμουν μπροστά.

Αλλά είναι ζήτημα να έχω μπει επιβάτης πάνω από 10 φορές στο 3008 και ίσως λέω και πολύ.

Το οδηγώ μια φορά τον χρόνο που το πάω στο σέρβις επειδή δουλεύει εκείνος.

Αλλά εκείνος το κοιτάει γιατί έχει και παρέες.

Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                              • gatoz
                                gatoz @criuser last edited by gatoz

Παραμύθια γάτου, από κλειστό φόρουμ που δεν μπορείς να μείνεις αν δεν γράφεις για προβλήματα μηδενικής αξιοπιστίας.

Επίσης ο άλλος στα 120000 χλμ που λέει για το dpf θεωρείται πρόβλημα, όταν είναι πολλά τα χλμ και δεν ξέρουμε την χρήση ?

Οι περισσότεροι έχουν πάρει εισαγωγής γιατί είναι φτηνά, οπότε αναλαμβάνουν ρίσκα.

Σε μια αντιπροσωπεία πρόσφατα άλλης μάρκας πουλάει ένα εισαγωγής βενζίνης μόλις 18000 ακριβώς γιατί είναι εισαγωγής.

Αρα οι "μάγκες" και τα έξυπνα πουλιά που τα αγοράζουν, από την μύτη πιάνονται και είναι λογικό και αναμενόμενο.

Θεωρούν ότι αυτοί είναι οι έξυπνοι και οι άλλοι που τα πληρώνουν ακριβότερα ηλίθιοι.

Βέβαια ο γάτος μόνο λήζινγκ έχει, οπότε τα 120000 χλμ δεν τα έχει δει ποτέ...😁 😀

Εγώ τα έχω δει 3-4 φορές στις σιτροέν μου.

Peugeot 3008 - 5008 Club Greece
                                P.. V...
                                ·

Ανερχόμενος συντελεστής
                                ·
                                12 λ.
                                ·
                                Έχω κάνει 1050 χλμ με το 3008 ,το πήρα καινούργιο ,ως τώρα όλα καλά μόνο που υπάρχει ενα πρόβλημα ,πριν μια εβδομάδα άνοιγα το κλιματιστικό στο full στους 20 βαθμούς έβγαζε παγωμένο μόνο στους 2 αερογωγους του οδηγού και στους πίσω ενώ στον συνοδηγό έβγαζε καυτό αέρα ,έκανα διάφορα το έσβησα το αμάξι ,τον κλιματισμό ,άλλαξα τις θερμοκρασίες δεν άλλαξε κάτι .τις επόμενες μέρες δούλευε άψογα ,σήμερα όμως φεύγοντας από νέα Φιλαδέλφεια για νέα Σμύρνη το ξαναέκανε σε όλη την διαδρομή με την μόνη διαφορά τώρα έβγαζε ζεστό αέρα στον οδηγό και παγωμένο στον συνοδηγό.ξερει κάνεις τι παίζει ;γιατί Παρασκευή φεύγω για διακοπές και θα λείπω όλο τον Αύγουστο .

N. K.
                                ·
                                Το αμάξι έχει κλιματισμός σε 2 ζώνες...άμα γράφει 20 βαθμούς από τη μια και 20 από την άλλη κάτι γίνεται αλλά μπορεί να είναι στην μια πλευρά πχ άλλη θερμοκρασία και άμα είναι στο ζεστό να βγάζει από την μια κρύο και από την άλλη ζεστή...καλά είναι εκεί που γράφει το auto από κάτω έχει ένα κουτάκι που γράφει sync...να το έχεις ενεργοποιήμενο ώστε να είναι ρυθμισμένο το ίδιο και στον οδηγό και στο συνοδηγό

Απάντηση
                                P... V....
                                ·
                                Εννοείται ότι το sync το έχω ενεργοποιημένο

ε, φυσικα θα ειναι στημενοι. ΟΛΟΙ οσοι αγοραζουν στελαντι.....

#milf-a-man

• C
                                  criuser last edited by

Γνωστό για την αξιοπιστία του γκρούπ...😀 😀

Εμαθα...

N 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • katafractos17
                                    katafractos17 @criuser last edited by

Αρα προς το παρόν παίζει Κόνα, 3 αιρκρος και αν μέχρι τότε σκεφτεί κάτι άλλο το 5 αιρκρος.

Ρε συ θα μας τρελάνεις;
                                    Υποτίθεται ότι δίνει το 3008 γιατί είναι πολύ μεγάλο πλέον για τις ανάγκες του και σκέφτεστε για C5 aircross? 🙂
                                    Μήπως κάτι δε μας λες σωστά; 😁

C 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                                    • V
                                      vagkirk last edited by

@criuser μετά το 3008 σε άνεση , θέση οδήγησης και φυσικά σχεδίασης εσωτερικού, όλα τα B και ψευτο wannabe CSUV όπως το C3 Aircross , Duster, Symbioz κλπ θα του φαίνονται μπακαντελες, μην το ψάχνεις, θα είναι υποβάθμιση για το παιδί.

Γι'αυτό τον λόγο και του ταίριαξε περισσότερο το Kona , γιατί έχει πιο ενδιαφέρον και ποιοτικό εσωτερικό από όλα όσα είχατε δει έως εκείνη την στιγμή και γιατί χωροταξικά είναι πανέξυπνο και έχει τοποθετηθεί ακριβώς λίγο πιο κάτω από το Tucson, ακριβώς όπως έχει κάνει και το Troc.

Και...τώρα που είπα Troc , να ποια θα ήταν η τέλεια επιλογή!!! Περίμενε λίγο το HEV , το ιδανικό αυτοκίνητο για κάποιον σαν τον γιο σου , έχει όλα όσα έχεις θέσει από την αρχή ως προϋποθέσεις με κερασάκι στην τούρτα και το status που θα του προσδίδει το σηματακι παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία της εταιρείας που δουλεύει.

Ειλικρινά το Troc το σκέφτηκα καθώς έγραφα για το Kona δεν με ενδιαφέρει για κανένα λόγο να προωθήσω τα VW ,για να καταλάβεις θα έκλεινα με το C5 Aircross πως του ταιριάζει απόλυτα, κάνε θυσία από τα κουτάκια που θες να τσεκαρει, αυτούς τους 10-20 πόντους παραπάνω, πόσοι είναι , σε σχέση με τις B μπακαντελες, είναι φοβερό αυτοκίνητο σε άριστη τιμή και κατάλληλο για να αντικαταστήσει το 3008 , και τελικά όπως φαίνεται είναι και πραγματικά οικονομικό σε κατανάλωση το νέο υβριδικό σύστημα της Stellantis.

Αλλά έστω δες το μόνο το Troc πριν αποφασίσετε οριστικά.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 4
                                      • N
                                        nikonino @criuser last edited by nikonino

Μιας και έχεις κάνει τελικά shortlist το Kona, άλλο ένα αρνητικό που δεν λένε πολλοί είναι ότι έχει DCT.

C 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                        • C
                                          criuser @katafractos17 last edited by

@katafractos17 said in Stellantis Group:

Ρε συ θα μας τρελάνεις;
                                          Υποτίθεται ότι δίνει το 3008 γιατί είναι πολύ μεγάλο πλέον για τις ανάγκες του και σκέφτεστε για C5 aircross? 🙂
                                          Μήπως κάτι δε μας λες σωστά; 😁

Δεν σκέφτομαι για 5 αιρκρος.

Είπα ότι μπήκε μέσα και του άρεσε.

Επίσης έχω πει ότι αυτός δεν νοιάζεται για αμάξια. Μόνο για να χρησιμοποιεί για τις δουλειές του. Θα ήταν ιδανικός πελάτης εταιρικού, αλλά η δουλειά του δεν δίνει εταιρικά αμάξια.

Η ιστορία της πώλησης έχει ξεκινήσει από μένα για οικονομικοτεχνικούς λόγους.

Το αυτοκίνητο είναι 3,5 χρόνων, έχει 1,5 χρόνο ακόμα εγγύηση, έχει κάνει μόνο 23-24000 χλμ σε αστικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται το όφελος του ντίζελ, όπως αντίστοιχα κάνω εγώ στο δικό μου.

Στην αγορά υπάρχουν λίγα αυτόματα ντίζελ που δεν είναι εισαγωγής και ιδιωτών υπάρχουν ακόμα λιγότερα.

Ετσι το αυτοκίνητο, λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών του, ελληνικό, εγγύηση, 1ο χέρι, ιδιωτικό όχι λήζινγκ, θεωρητικά θα μπορούσε να πουληθεί σε καλή τιμή και εκεί να δει τι τον βολεύει εκείνη την στιγμή.

Πέρα από αυτό με τράβηξε στο να ξεκινήσω την διαδικασία η μείωση της τιμής του καπτούρ που κάλυπτε όλα τα κουτάκια.

Μικρότερο από το 3008, πιο μπάνικο και πιο ποιοτικό από το γιάρις, φουλ υβριδικό με εξελιγμένο κινητήρα 160 ίππων, σε σχέση με τον προηγούμενο των 140 ίππων και 3-4000 φτηνότερο από το γιάρις με αντίστοιχο εξοπλισμό.

Δυστυχώς το πρόβλημα του σχεδιασμού του, όπως είδαμε και στις φωτογραφίες πιο πάνω στενεύει το πλάτος του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να μην μας βολεύει άνετα, αλλά με παραχωρήσεις σημαντικές.

Ετσι προέκυψε το Κόνα, που όμως πάει στις 29000 και στις 29900 ξεκινάει το 5 αιρκρος.

Αρα έχουμε 26400 το 3 αιρκρος, 29000 το Κόνα και το 5 αιρκρος είναι δίπλα.

Οπότε το αφήνουμε λίγο πίσω, βάζουμε κάποια στιγμή αγγελία το 3008 και βλέπουμε.

Εμαθα...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • C
                                            criuser @vagkirk last edited by

@vagkirk said in Stellantis Group:

@criuser μετά το 3008 σε άνεση , θέση οδήγησης και φυσικά σχεδίασης εσωτερικού, όλα τα B και ψευτο wannabe CSUV όπως το C3 Aircross , Duster, Symbioz κλπ θα του φαίνονται μπακαντελες, μην το ψάχνεις, θα είναι υποβάθμιση για το παιδί.

Γι'αυτό τον λόγο και του ταίριαξε περισσότερο το Kona , γιατί έχει πιο ενδιαφέρον και ποιοτικό εσωτερικό από όλα όσα είχατε δει έως εκείνη την στιγμή και γιατί χωροταξικά είναι πανέξυπνο και έχει τοποθετηθεί ακριβώς λίγο πιο κάτω από το Tucson, ακριβώς όπως έχει κάνει και το Troc.

Και...τώρα που είπα Troc , να ποια θα ήταν η τέλεια επιλογή!!! Περίμενε λίγο το HEV , το ιδανικό αυτοκίνητο για κάποιον σαν τον γιο σου , έχει όλα όσα έχεις θέσει από την αρχή ως προϋποθέσεις με κερασάκι στην τούρτα και το status που θα του προσδίδει το σηματακι παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία της εταιρείας που δουλεύει.

Ειλικρινά το Troc το σκέφτηκα καθώς έγραφα για το Kona δεν με ενδιαφέρει για κανένα λόγο να προωθήσω τα VW ,για να καταλάβεις θα έκλεινα με το C5 Aircross πως του ταιριάζει απόλυτα, κάνε θυσία από τα κουτάκια που θες να τσεκαρει, αυτούς τους 10-20 πόντους παραπάνω, πόσοι είναι , σε σχέση με τις B μπακαντελες, είναι φοβερό αυτοκίνητο σε άριστη τιμή και κατάλληλο για να αντικαταστήσει το 3008 , και τελικά όπως φαίνεται είναι και πραγματικά οικονομικό σε κατανάλωση το νέο υβριδικό σύστημα της Stellantis.

Αλλά έστω δες το μόνο το Troc πριν αποφασίσετε οριστικά.

Εγώ έχω κακό ιστορικό με την φολκσβάγκεν και δεν του το προτείνω.

Επίσης η συνήθης συμπεριφορά των πωλητών, δεν ξέρω αν έχει αλλάξει τώρα και το στυλάκι που πουλάνε, θα τον διώξει αμέσως από το μαγαζί.

Τέλος η βάγκ είναι αναξιόπιστη, γιατί η πρώτη της προσπάθεια στα υβριδικά να είναι πετυχημένη και μάλιστα τώρα που είναι άφραγκη σε κρίση, κλείνει εργοστάσια, διώχνει 100000 Γερμανούς εργαζόμενους ?

Εχει και ιστορικό μπέτα τέστερς με τα ντιεστζί, με τα γκόλφ τζιτί, με τόσους κινητήρες που δοκιμάστηκαν στου κασίδη το κεφάλι.

Και η Στελλάντις τα τελευταία χρόνια έχει προβλήματα, για αυτό αφήνω να περάσουν κάποια χρόνια για το υβριδικό κομμάτι, που πλέον είναι 3 χρόνια στην αγορά.

Η εγγύηση βέβαια των 10 ετών στην Βάγκ είναι σημαντική, αλλά αν θυμηθούμε την συμπεριφορά των αντιπροσώπων όταν είχαν θέματα εγγύησης που αρνούνταν να τα αλλάξουν και έλεγαν στον πελάτη ότι δεν ξέρει να οδηγεί, γιατί να με στείλει στις εκθέσεις τους ?

Τέλος το T-Roc Life 1.5 eTSI 150 PS DSG 7 σχέσεων μόνο με το μεταλλικό χρώμα και την διχρωμία οροφής έφτασε τις 33000, όσο σχεδόν η πιο πλούσια έκδοση του υβριδικού 5 αιρκρος.

Και έχει και αρκετές ελλείψεις, με τον υβριδικό κινητήρα θα είναι πάνω από 35000....😊

Υποτιθέμενο στάτους από αμάξια και κλειδιά, δεν το πίστευα ποτέ, ούτε αυτός το πιστεύει, ούτε μας ενδιαφέρουν τέτοιες ανοησίες.

Εμαθα...

V 1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 54
                                            • 55
                                            • 56
                                            • 57
                                            • 58
                                            • 59