-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Από τη στιγμή που ήμουν ευχαριστημένος με τα Falken Ziex 310 στο Focus, και διαβάζοντας πολύ καλές κριτικές στις δοκιμές του Falken Ziex 320, του αντικαταστάτη δηλαδή, προχώρησα στην τοποθέτηση Falken και στο 9-3. Αρκετά βαρύτερο αυτοκίνητο με διπλάσια ισχύ, να δούμε ποιες θα είναι οι εντυπώσεις μετά το στρώσιμο των 500 χλμ. Το μόνο που έχω να πω προς το παρόν είναι ότι είναι πολύ ήσυχα, αλλά ήσυχα ήταν και τα πολύ φαγωμένα Hankook Ventus Prime 3 K125, που αντικατέστησαν, και μάλλον έχει να κάνει με την ηχομόνωση του αυτοκινήτου σε μεγάλο βαθμό.
Το πρόβλημα ήταν ότι η διάσταση του Saab είναι περίεργη, 215-55-16, και δεν βρίσκεις πολλά λάστιχα. Για παράδειγμα η Pirelli (που ήθελα να προτιμήσω) έχει μόνο τα Powergy 2 σε θερινά, που είναι λάστιχο οικονομίας και άρα δεν με ενδιέφερε, ενω το Bridgestone Turanza 6 ήταν σχεδόν 30% ακριβότερο, χωρίς αξιοπρόσεκτες διαφορές απόδοσης στις δοκιμές που διάβασα. Οπότε Falken Ziex 320, στα 480 Ευρώ.
Πολύ τίμια τα Falken, είχα βάλει παλιότερα στο Mazda τα 310 και 320 και ήμουν ευχαριστημένος
-
@georgekn said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Στο τέλος όλοι Falken θα βάλετε...

Εγώ που έβαλα της θυγατρικής Sumitomo στο όχημα χαμάλη...μετράει?

Βασικά μητρική είναι η Sumitomo, όχι θυγατρική.

Εχω βάλει 2 4άδες Sumitomo στο I10, τίμιο λάστιχο !
-
Τι διαφορά έχουν τα Falken 320 με τα Sincera 110;
Επίσης, γιατί όχι τα Hankook Kinergy eco2; Νομίζω είναι λίγο πιο φθηνά... -
Τα sn110 είναι eco σειρά, ενω τα ze320 touring μια κατηγορία πάνω δηλαδή...τα kinergy της hankook είναι ίδια κατηγορία με τα sn110, με τα falken να είναι πιο καινούργιο μοντέλο
-
Η ένεση στο λάστιχο για να βουλωθεί μια τρύπα πόσο κοστίζει?
-
@zithos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
5 με 10 ευρώ....το σωστό είναι να γίνει μπάλωμα από την μέσα πλευρά.
-
2 φορές τις τελευταίες 15 ημέρες χρειάσθηκε να επισκευάσω ισάριθμα λάστιχα από βίδες/πρόκες, σε πολύ γνωστό βουλκανιζατέρ στο Περιστέρι χρησιμοποιήσαν μπάλωμα από μέσα (μανιτάρι το λένε στο χώρο τους) και στοίχισε 15€ έκαστο (και 15 λεπτά δουλειά χωρίς αναμονές)
-
@mariosmx5 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
2 φορές τις τελευταίες 15 ημέρες χρειάσθηκε να επισκευάσω ισάριθμα λάστιχα από βίδες/πρόκες, σε πολύ γνωστό βουλκανιζατέρ στο Περιστέρι χρησιμοποιήσαν μπάλωμα από μέσα (μανιτάρι το λένε στο χώρο τους) και στοίχισε 15€ έκαστο (και 15 λεπτά δουλειά χωρίς αναμονές)
15 ευρώ είναι πολλά για ένα μπάλωμα, εμένα μου πήρε 8 και πάλι πολύ μου φάνηκε για αυτό ρώτησα, όπως έγραψαν παραπάνω είναι 5-10 αλλά πρέπει να περιμένω κάποιο καιρό για να καταλάβω αν έγινε το μπάλωμα καλά.
-
@mariosmx5 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Για το μανιτάρι ξεζανταρει το λάστιχο.
-
Θυμάστε τα προβλήματα ζυγοστάθμισης στο Audi allroad και τις παρα πολλές ζυγοσταθμίσεις άλλες φορές τραγικές, άλλες φορές μέτριες και άλλες σχεδόν άψογες?
Φορούσα τελευταία καινούργια Michelin ps5 με μεταχειρισμένες ζάντες και αποστάτες. Ζυγοστάθμιση χάλια. Φοράω τις 17αρες μερκ που έχω τα χειμερινά του για να βάλω σε αυτές κάποια 225 45 17 για τα μερκ. Δεν είχα εδώ το τρέιλερ......
Έτρεμε όπως και τον χειμώνα, μέτρια αλλά υπαρκτά.
Πάω στο Σ στα Τρίκαλα που έχει μηχάνημα Hunter. Παρότι στο παρελθόν έχει κάνει και αυτός ζυγοσταθμίσεις , σήμερα ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχει ούτε υπόνοια τρεμουλο. Δεν υπάρχει τίποτα όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο, καθαρό τιμόνι και με αποστάτες παρακαλώ μπροστά πίσω.
Επιτέλους νιώθω δικαιωμένος που επέμενα ότι φταίνε οι ζυγοσταθμίσεις τους και το αμάξι είναι ευαίσθητο. Τώρα βέβαια τα ζαντολαστιχα αυτά θα μπουν στα μερκ...... Ελπίζω να εξηγήσω στον Σ όλο το στορυ και να βρούμε άκρη. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Θυμάστε τα προβλήματα ζυγοστάθμισης στο Audi allroad και τις παρα πολλές ζυγοσταθμίσεις άλλες φορές τραγικές, άλλες φορές μέτριες και άλλες σχεδόν άψογες?
Φορούσα τελευταία καινούργια Michelin ps5 με μεταχειρισμένες ζάντες και αποστάτες. Ζυγοστάθμιση χάλια. Φοράω τις 17αρες μερκ που έχω τα χειμερινά του για να βάλω σε αυτές κάποια 225 45 17 για τα μερκ. Δεν είχα εδώ το τρέιλερ......
Έτρεμε όπως και τον χειμώνα, μέτρια αλλά υπαρκτά.
Πάω στο Σ στα Τρίκαλα που έχει μηχάνημα Hunter. Παρότι στο παρελθόν έχει κάνει και αυτός ζυγοσταθμίσεις , σήμερα ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Δεν υπάρχει ούτε υπόνοια τρεμουλο. Δεν υπάρχει τίποτα όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο, καθαρό τιμόνι και με αποστάτες παρακαλώ μπροστά πίσω.
Επιτέλους νιώθω δικαιωμένος που επέμενα ότι φταίνε οι ζυγοσταθμίσεις τους και το αμάξι είναι ευαίσθητο. Τώρα βέβαια τα ζαντολαστιχα αυτά θα μπουν στα μερκ...... Ελπίζω να εξηγήσω στον Σ όλο το στορυ και να βρούμε άκρη.Την έχω ζήσει την ιστορία. Δεν αντέχεται. Να το παίρνω μετά τη ζυγοστάθμιση που εμένα το τρέμουλο το έκανε στα 130 με 140 και σταματούσε στα 180.
Άντε στην Εγνατία να πηγαίνω τάπα. Τεσπα. Έστρωσε στην 3η φορά. Αγανάκτηση.
Όπως και η μπέμπα η 5άρα. Αν δεν της έβαζα Pireli δεν ήταν ήσυχη. -
Ζυγοσταθμίσεις επισκευές ζαντών τρέμουλο..... Ζαντολαστιχα που έρχονται στο μηδέν και μόλις ξαναμπαίνουν στο μηχάνημα ζητάνε και ξαναζητανε γραμμάρια.
Ξαναεβαλα τα225 45 17 που πέτυχαν στη ζυγοστάθμιση από τα μερκ με ζάντες που άψογες μεν αλλά παλι όλο το χειμώνα με 225 55 17 έτρεμε. Ξανά δεν τρέμει τίποτα. Φαίνεται ότι θα μείνω έτσι μέχρι να φαγωθούν τα λάστιχα και ας χάνει βήμα.
Τελικό πόρισμα με το ρομπότ
??? Πάρα πολλά τετρακίνητα α6-α4 αντιμετωπίζουν πρόβλημα ζυγοστάθμισης. Η ανοχή των μηχανημάτων είναι 5 γρ. Αν τύχει η ζυγοστάθμιση να χάνει 3-4 γραμμάρια τρέμει. Αν τύχει να βρεθεί πιο κοντά στο πραγματικό 0 τρέμει λιγότερο ή καθόλου. Φταίει το αυτοκίνητο κατά μία άποψη πως δεν έχει την ικανότητα να μην επιρρεαστει από κάτι τόσο μικρό. Ωστόσο το ρομπότ και εγώ το πιστεύω ότι τα μηχανήματα δεν κάνουν τόσο καλή ζυγοστάθμιση με επίκεντρο την έδραση της ζάντας. Δεν μπορώ να καταλάβω ζαντολαστιχα που με 5-10 γραμμάρια έρχονται στο μηδέν, βγάζεις από το μηχάνημα και κατευθείαν την ξαναβάζεις και ζητάει ή πάλι 5-10 γρ ή ακόμη και 20γρ. Επίσης όταν βάζεις αντίβαρα δίπλα δίπλα με απόσταση 1-2 εκ σημαίνει ότι το μηχάνημα στο ίδιο σημείο δεν είδε κάτι που είναι οριακό.
Για την ιστορία μένει μόνο να δοκιμάσω και τα ζαντολαστιχα του w202 που είναι 95% οκ , νιώθεις μόνο ίχνη στα πόδια. Το τιμόνι έχει αμορτισέρ τιμονιού. Αν γίνεται πανηγύρι στο αουντι όλα έχουν λογική πλέον -
Γεια σας! Ψαχνω ελαστικα 165/70/13. Δυσκολη διασταση. Τα μονα που βρισκω επωνυμα ειναι:
Uniroyal rainexpert 3
Goodyear vector gen2 (θα ξαναβγουνε στην παραγωγη τελος Ιουλιου)
Ο πατερας μου ειχε βαλει βλακωδως καποτε σε ενα αμαξι χειμερινα marangoni. Πριν κανα 20αρι χρονια ισως. Αυτο που θυμαμαι ηταν οτι ηταν πολυ μαλακα και αφηνανε λαστιχιά σε φρεναρισμα στο βρεγμενο. Σιγουρα ηταν βαρκα στο γυαλο, αλλα αρκετα προοδευτικα και προβλεψιμα.
Αυτο που θελω να πω ειναι, οτι δεν χρειαζομαι λαστιχα 4 εποχων στην νοτια Ελλαδα. Αλλα τα vector βγαζουν πολλα χιλιομετρα και φανταζομαι οτι θα ειναι ετη φωτος καλυτερα απο τα marangoni.
Δεν οδηγω γρηγορα ολη την ωρα, αλλα σβελτα οταν βρω στροφιλικι με καλη ασφαλτο και ορατοτητα.
Το αυτοκινητο ειναι peugeot 205 1.4. -
@w202-amg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Η ανοχή των μηχανημάτων είναι 5 γρ.
Τα 5γρ ειναι η αρχικη επιλογη, καμια 30αρια χρονια ολα τα μηχανηματα εχουν και επιλογη 1 γραμμαριου, δεν την επιλεγουν γιατι εχει αρκετη μανουρα.
-
@georgemvg said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Γεια σας! Ψαχνω ελαστικα 165/70/13. Δυσκολη διασταση. Τα μονα που βρισκω επωνυμα ειναι:
Uniroyal rainexpert 3
Ο πατερας μου ειχε βαλει βλακωδως καποτε σε ενα αμαξι χειμερινα marangoni. Πριν κανα 20αρι χρονια ισως. Αυτο που θυμαμαι ηταν οτι ηταν πολυ μαλακα και αφηνανε λαστιχιά σε φρεναρισμα στο βρεγμενο. Σιγουρα ηταν βαρκα στο γυαλο, αλλα αρκετα προοδευτικα και προβλεψιμα.
Αυτο που θελω να πω ειναι, οτι δεν χρειαζομαι λαστιχα 4 εποχων στην νοτια Ελλαδα. Αλλα τα vector βγαζουν πολλα χιλιομετρα και φανταζομαι οτι θα ειναι ετη φωτος καλυτερα απο τα marangoni.
Δεν οδηγω γρηγορα ολη την ωρα, αλλα σβελτα οταν βρω στροφιλικι με καλη ασφαλτο και ορατοτητα.
Το αυτοκινητο ειναι peugeot 205 1.4.Βλεπω υπαρχουν κι άλλα εκτος απο αυτα τα 2 που λες . Δεν εχω να προτεινω ομως καποιο. Ενα που ειχα βαλει στου πατερα μου (υπαρχει και για τη διασταση σου ), ειναι το Goodyear EfficientGrip Compact . Μετριο , ουτε ασχημο, αλλά ουτε ξεχωριζει και καπου
Κραταει ακομα ο Πεζουρας ε?
-
@alexandros-k said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Κραταει ακομα ο Πεζουρας ε?

Τωρα τον επηρα, 60k km, 100% stock. Εχει ακομα απατητη ρεζερβα michelin mxl του 1992
-
Uniroyal rainexpert 3
Το αυτοκινητο ειναι peugeot 205 1.4.Κατ' αρχη Καλορίζικο!
Στη Διάσταση που ζητάς βγαίνουν αρκετά λάστιχα σε θερινά.
Ολα τα επώνυμα έχουν "Β" βαθμολογία κρατήματος στο βρεγμένο.
Υπάρχουν και Conti, Good Year, Danlop, Hankook κλπ.
Απέφυγε τα κινέζικα κατά τη γνώμη μου.Υπάρχει και η επιλογή να βρείς γνήσιες ζάντες 14αρες ή και 15αρες για αυτό το αυτοκίνητο, που θα σου δώσουν μεγαλύτερο πέλμα, και περισσότερες επιλογές σε ελαστικά.
-
@johnny1 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Uniroyal rainexpert 3
Το αυτοκινητο ειναι peugeot 205 1.4.Κατ' αρχη Καλορίζικο!
Στη Διάσταση που ζητάς βγαίνουν αρκετά λάστιχα σε θερινά.
Ολα τα επώνυμα έχουν "Β" βαθμολογία κρατήματος στο βρεγμένο.
Υπάρχουν και Conti, Good Year, Danlop, Hankook κλπ.
Απέφυγε τα κινέζικα κατά τη γνώμη μου.Υπάρχει και η επιλογή να βρείς γνήσιες ζάντες 14αρες ή και 15αρες για αυτό το αυτοκίνητο, που θα σου δώσουν μεγαλύτερο πέλμα, και περισσότερες επιλογές σε ελαστικά.
Ευχαριστω!
Conti και uniroyal κατασκευαζονται ακομα, τα θπολοιπα μαλλον οτι εχει ξεμεινει.
14αρες ζαντες του gti εχω βρει, αλλα φοβαμαι οτι το αερατο σε επιταχυνσεις μικρουλι θα βαρυνει με μεγαλυτερα λαστιχα. (Οι 14αρες αλουμινενιες ειναι κατα 2.5κιλα βαρυτερες απο τις 13αρες σιδερενιες…) -
Ευχαριστω!
Conti και uniroyal κατασκευαζονται ακομα, τα θπολοιπα μαλλον οτι εχει ξεμεινει.
14αρες ζαντες του gti εχω βρει, αλλα φοβαμαι οτι το αερατο σε επιταχυνσεις μικρουλι θα βαρυνει με μεγαλυτερα λαστιχα. (Οι 14αρες αλουμινενιες ειναι κατα 2.5κιλα βαρυτερες απο τις 13αρες σιδερενιες…)Δεν σε πειράζει το βάρος των ζαντών.
Γραψε διαστάσεις ελαστικών που δίνει η πεζό για την 13άρα και την 14άρα να δούμε πόσο αλλάζει το πάτημα.
Πόσα άλογα είναι ? -
- Αλλάζει ο κολλητός λάστιχα στην πάπια Metzeler. 80 ευρώ η δυάδα. Δεν του φαινόταν καλά στο κράτημα. Τα δοκιμάζω τα Metzeler τα ξέρω πολύ καλά.
Δεν με ενέπνεε το λάστιχο με τπτ. Το φοβόμουν πάρα πολύ στη στροφή. Πολύ ελάφραινε το παπάκι.
Του λέω ναι όντως δεν είναι για πολλά. Αλλά είναι καινούργια.....
Περνάνε τα χρόνια. 2025. Παθαίνει ο κολλητός λάστιχο άστο του λέω μπροστινό είναι. Στην πάπια. Βγάζω το λάστιχο πάω στον Σωτήρη στα Σφαγεία. Δεν το ξέρω το παλικάρι.
Μου λέει φίλε τα λάστιχα είναι κόκκαλο. Το λάστιχο δεν το έβαζα στο μηχάνημα για ξεζαντάρισμα. Χάλια να ξέρεις. Δεν ήμουν μπροστά να δω το ξεζαντάρισμα για να ξέρω αν μου λέει αλήθεια ή παραμύθια.
Οκ. Του χρόνου θα το δούμε Σωτήρη.
2026 Λάστιχο ο κολλητός, άστο του λέω το αναλαμβάνω. Πάω. Σωτήρη λάστιχο πίσω αυτή τη φορά. Κάθομαι στο μαγαζί.
Βάζει το λάστιχο στο μηχάνημα και με τα μαραφέτια το βγάζει κάτι μαραφέτια σαν λοστοί. Μου λέει αν το βάλω στο μηχάνημα για ξεζαντάρισμα είναι τόσο σκληρό που θα σου διαλυθεί.
Λέω μέσα μου. Σωστός ο Σωτήρης. Δεν μου έλεγε παραμύθια πέρυσι για το μπροστινό.
Σωτήρη τόσο χάλια ρε 3 χρονών λάστιχο;;
Ποιο είναι ρε Σαράντη 3 χρονών λάστιχο;; Αυτά έλα να δεις του 2019 είναι!!!
Ναι τα ελαστικά είναι 2019 δλδ 7ετίας παρακαλώ....Για πέταμα τώρα.
Ρε τα πατούσα σε κατηφόρα το πίσω πατούσα για να το τσεκάρω και αθόρυβο και βούτυρο κάτω λες και είχε. Γλυστρούσε. Και ο Α. τα βρήκε ποίημα τα λάστιχα.
Τη γυαλάδα δεν την είδες Α.;;; Λαστιχά μου εσύ.
Ο Σωτήρης;;; ΑΣΤΕΡΙ. Στα σφαγεία στη στροφή το παλικάρι, συνεργείο αλλά πιάνει και λάστιχα.
Το καπέλο του βγάζω.
΄Μου είπε χωρίς να είμαι μπροστά πως τα λάστιχο ΔΕΝ πάει άλλο. Το είδα φέτος με τα μάτια μου να μην το βάζει στη ροδέλα του μηχανήματος.
ΚΑΙ. Μου λέει 7ετίας είναι, όχι 3ετίας!!!!!
ΠΟΙΟ είναι μάστορας και ποιος κάστορας.
- Αλλάζει ο κολλητός λάστιχα στην πάπια Metzeler. 80 ευρώ η δυάδα. Δεν του φαινόταν καλά στο κράτημα. Τα δοκιμάζω τα Metzeler τα ξέρω πολύ καλά.
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]