-
@dettol said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
ε ας το φουνταρω να ησυχάσω.
Περίμενε να δούμε το νέο δελφίνι (bev) και μετά...
ΑΑΑΑΒΑΔΙΣΤΑ ΑΑΑΒΟΡΑ πωλείται 3 ατρακάριστο...
Κάποιος ταρίφας που θέλει να πηγαίνει καλαμάτα αλεξανδρούπολη ακατούρητος θα το πάρει.
-
@jousis said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
ε ας το φουνταρω να ησυχάσω.
Περίμενε να δούμε το νέο δελφίνι (bev) και μετά...
ΑΑΑΑΒΑΔΙΣΤΑ ΑΑΑΒΟΡΑ πωλείται 3 ατρακάριστο...
Κάποιος ταρίφας που θέλει να πηγαίνει καλαμάτα αλεξανδρούπολη ακατούρητος θα το πάρει.
Οταν βρω κάποιο αυτοκίνητο που να με ιντριγκάρει θα το σκεφτώ. Εχω την εντύπωση ότι μόνο με «μικρό» τεσλα θα το αλλάξω. Με κάνει να νιώθω όπως όταν πήρα iPhone. Fits like a glove.
-
Εχω την εντύπωση ότι μόνο με «μικρό» τεσλα θα το αλλάξω.
Θα το συζητήσουμε σε κάποιο μήτινγκ μέσα στο hyperloop αθηνα καλαματα όταν ανακοινωθεί το μινι3 και θα σε μεταπείσω τότε.
-
Μιας και πιάσαμε το Πάπιγκο, τα παρακάτω στατιστικά αφορούν ημερήσια με βάση τα Γιάννενα, με το φρέσκο - τότε - Υ (LR).

-
Έκανες 130 χλμ με 2,81€
Και 58% υπόλοιπο μπαταρίας.

Πολύ άγχος
-
@scotch said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Μιας και πιάσαμε το Πάπιγκο, τα παρακάτω στατιστικά αφορούν ημερήσια με βάση τα Γιάννενα, με το φρέσκο - τότε - Υ (LR).
Η διαδρομη που λειπει (βλεπω αναφερει 6 το dashboard δεξια) ειναι επισης καποια βολτα εκει τριγυρω;
3:45 διαρκεια, 150χλμ με 29kwh. Ε οκ, ποσες αλλες βολτες να κανει καποιες στις διακοπες του; Τουλαχιστον βολτες σε τετοια ορεινα σημεια που δεν υπαρχουν φορτιστες. Αν βγεις σε μεγαλυτερους δρομους, μπορεις να κανεις και περισσοτερα χλμ, αλλα εκει σιγουρα θα πετυχεις καποιον φορτιστη.Τεσπα, καταληγουμε για αλλη μια φορα οτι το αγχος υπαρχει σε αυτους που δεν εχουν ζησει με ηλεκτρικο οχημα. Δεν τους κατηγορω διοτι ειναι λογικο εως ενα βαθμο. Αυτο που δεν ειναι λογικο ειναι να θεωρουν οτι ξερουν καλυτερα απο εμας.
-
@dg79 said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Έκανες 130 χλμ με 2,81€
Και 58% υπόλοιπο μπαταρίας.

Πολύ άγχος
Πραγματικά, τέτοιο άγχος και περιορισμό στη μετακίνηση δεν θυμάμαι να έχω βιώσει ξανά

-
Η διαδρομη που λειπει (βλεπω αναφερει 6 το dashboard δεξια) ειναι επισης καποια βολτα εκει τριγυρω;
Ναι, είναι η τελευταία διαδρομή, από το κέντρο των Ιωαννίνων προς το δωμάτιο (που ήταν 4,5km πιο έξω).
Τεσπα, καταληγουμε για αλλη μια φορα οτι το αγχος υπαρχει σε αυτους που δεν εχουν ζησει με ηλεκτρικο οχημα. Δεν τους κατηγορω διοτι ειναι λογικο εως ενα βαθμο. Αυτο που δεν ειναι λογικο ειναι να θεωρουν οτι ξερουν καλυτερα απο εμας.
^ Αυτό ακριβώς.
Όσον αφορά το άγχος, θυμάμαι όταν πήρα το i3 (1 χρόνο πριν το Υ) που ανησυχούσα αν θα αρκούσε η φόρτιση (~60%) να φτάσω σπίτι μου και να "φουλάρω". Τελικά ήταν αρκετό ένα 10%, αλλά μέχρι να το δω με τα μάτια μου... -
Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα για να γκρινιάζουμε, όπως πχ η έλλειψη στέγαστρου στα περισσότερα σημεία, όπου το καλοκαίρι φορτίζεις στο λιοπύρι ή να ρίχνει βροχή με το τουλούμι και όχι φανταστικούς περιορισμούς, όπως ότι το αμάξι υπαγορεύει το ταξίδι.
Κι αυτό όμως θα λυθεί, όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε ο bjorn τις προάλλες, με τα βενζινάδικα που βγάζουν αντλίες και βάζουν ταχυφορτιστές, όταν αποκτήσει σοβαρό μερίδιο η ηλεκτροκίνηση εδώ.
-
Δηλαδή εδώ δεν υπάρχει κανείς να γουστάρει την οργάνωση πριν απο κάποια εκδρομή/ταξίδι;
Κανένα μελος του flyertalk δεν έχουμε
;2-3 ημέρες πριν το ταξίδι χαζεύω μέρη στην διαδρομή, που εχει φορτιστές μήπως δεν σταματήσω στα ΣΕΑ αλλά κανω μια παράκαμψη να πιω κανενα καφεδάκι σε κάποια πόλη δίπλα. Να κάνω 3 στάσεις αντι για 1.
Η εκδρομή δλδ δεν κρατάει μόνο το ΣΚ, έχει και προεργασία
Μόνο εγώ την ανωμαλία ε;
(οκ, κ εγώ στον γυρισμό απλά βάζω τον προορισμό και τέλος, να φτάσω μια ώρα αρχίτερα στο σπίτι)
-
με βάση τα Γιάννενα
με φορτιστές ολούθε. Αν δεν κάνω λάθος προ διετίας έκανα κάπου 100 χλμ την ημέρα (από Πάπιγκο) τριγύρω (με ντίζελ). Και βάλε ότι δεν έχουν όλοι Y LR, υπάρχουν και άλλα ηλεκτρικά με μικρότερες μπαταρίες. Τέλος πάντων, μην το χαλάω το topic, ο καθείς όπως βολεύεται.
ΥΓ: Δεν το αναφέρω τυχαία το μέρος, έχω κινδυνέψει να μείνω προ 20ετίας εκεί από ...βενζίνη γιατί δεν είχα γεμίσει στα Γιάννενα! Βασικά τώρα που το σκέφτομαι σήμερα παίζει να έχει περισσότερα σημεία φόρτισης στην περιοχή απ' ότι ...αντλίες!
-
από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, οι οδηγοί που φορτίζουν το όχημά τους στο δημόσια προσβάσιμο δίκτυο ΔΕΗ blue και συγκεντρώνουν 50kWh φόρτισης λαμβάνουν πίστωση 3€, ενώ για 80kWh φόρτισης η πίστωση ανέρχεται στα 6€. Αντίστοιχα, για 140kWh φόρτισης οι οδηγοί λαμβάνουν πίστωση 12€, ενώ συγκεντρώνοντας 200kWh φόρτισης, οι οδηγοί κερδίζουν τη μέγιστη επιβράβευση που ανέρχεται στα 18€. Η πίστωση πραγματοποιείται αυτόματα στο ψηφιακό πορτοφόλι του χρήστη εντός επτά ημερών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής και μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενες φορτίσεις. Οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν την επιβράβευσή τους ανά πάσα στιγμή μέσω της ενότητας Προφίλ/ Rewards της εφαρμογής PPC blue.
-
Δηλαδή εδώ δεν υπάρχει κανείς να γουστάρει την οργάνωση πριν απο κάποια εκδρομή/ταξίδι;
;2-3 ημέρες πριν το ταξίδι χαζεύω μέρη στην διαδρομή, που εχει φορτιστές μήπως δεν σταματήσω στα ΣΕΑ αλλά κανω μια παράκαμψη να πιω κανενα καφεδάκι σε κάποια πόλη δίπλα. Να κάνω 3 στάσεις αντι για 1.
Μόνο εγώ την ανωμαλία ε;
(οκ, κ εγώ στον γυρισμό απλά βάζω τον προορισμό και τέλος, να φτάσω μια ώρα αρχίτερα στο σπίτι)
τα ιδια ακριβως! Εχει φοβερο χαβαλε η ολη διαδικασια. Αν και οσο προχωραει ο καιρος, αυξανονται οι φορτιστες και εχω μαθει πλεον τις διαδρομες, δεν εχει πλεον ενδιαφερον διοτι ξερω ακριβως που θα σταματησω.
Αυτες τις μερες περναω μερικα λεπτα καθε μερα χαζευοντας το περασμα του μπαρου και ποια κυκλικη διαδρομη βολευει να ακολουθησω. -
@fiverg said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
με βάση τα Γιάννενα
με φορτιστές ολούθε. Αν δεν κάνω λάθος προ διετίας έκανα κάπου 100 χλμ την ημέρα (από Πάπιγκο) τριγύρω (με ντίζελ). Και βάλε ότι δεν έχουν όλοι Y LR, υπάρχουν και άλλα ηλεκτρικά με μικρότερες μπαταρίες. Τέλος πάντων, μην το χαλάω το topic, ο καθείς όπως βολεύεται.
ΥΓ: Δεν το αναφέρω τυχαία το μέρος, έχω κινδυνέψει να μείνω προ 20ετίας εκεί από ...βενζίνη γιατί δεν είχα γεμίσει στα Γιάννενα! Βασικά τώρα που το σκέφτομαι σήμερα παίζει να έχει περισσότερα σημεία φόρτισης στην περιοχή απ' ότι ...αντλίες!
να τονισω πως οτι εγραψα δεν ηταν "μπηχτη" για εσενα. Δεν θελω να γινονται παρεξηγησεις. Ναι συμφωνω και εγω οτι σε τετοια σημεια ακομα και τα ορυκτα καυσιμα εχουν προβλημα ανεφοδιασμου, ειδικα αν τυχει και πας μεσα σε αργιες, οπου συνηθως τοτε τα επισκεπτονται οι περισσοτεροι.
-
Μόνο εγώ την ανωμαλία ε;
Εδω δεν οργανωνω σημεια για ψαρεμα, φορτιστες θα κοιταω?

-
από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, οι οδηγοί που φορτίζουν το όχημά τους στο δημόσια προσβάσιμο δίκτυο ΔΕΗ blue και συγκεντρώνουν 50kWh φόρτισης λαμβάνουν πίστωση 3€
αχ τί ωραία...κατά φωνή. Πάνε οι ελεκτριπ.

delete trip1.xls trip2.xls
new files
(fr fr )@dettol άνοιξε τόπικ με τοπογραφικούς χάρτες, φορτιστές να τα υπολογίσουμε παρέα
Έφυγα τώρα, τα λέμε αύριο. -
H CALT έφτασε τους 2.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταρίας.
Η Νio έχει κάπου 4.000, της οποίας νομίζω οι μπαταρίες πάλι της catl είναι.
Από τη μία έχουμε τη BYD που προωθεί το flash charging, από την άλλη η catl το battery swapping.
Θυμίζει πόλεμο format beta vs vhs
Θα επικρατήσει κάποιος ή θα συνυπάρχουν και τα δύο συστήματα;
Προσωπικά είμαι υπέρ του battery swapping, δεν ανησυχείς πλέον καθόλου για το μέλλον της μπαταρίας σου. -
Από τη μία έχουμε τη BYD που προωθεί το flash charging, από την άλλη η catl το battery swapping.
Προσωπικά είμαι υπέρ του battery swapping, δεν ανησυχείς πλέον καθόλου για το μέλλον της μπαταρίας σου.η αλλαγη μπαταριας δεν εχει καμια ελπιδα να επικρατησει.
Πολυ μεγαλο κοστος station και δεν γινεται να φτιαχτουν παντου τέτοια
δεν ειναι Universal λυση για ολες τις μπαταριες αλλα για συγκεκριμενες
αντιθετως οι πολυ γρηγοροι φορτιστες πολλαπλασιαζονται
παρα πολλα βενζιναδικα εχουν potential να μετασχηματιστουν σε charging stations και να προσφερουν ανεσεις, στασεις με φαγητο και υπηρεσιες.
τα αυτοκινητα συνεχεια αποκτουν γρηγοροτερες φορτισεις σε DC οταν ακολουθησει και το δικτυο γιατι να αλλαζεις μπαταρια σε ελαχιστα swaping station αν σε 5 λεπτα περισσότερο εχεις γεμισει στο 80% σε πολύ περισσότερα σημεια
πιο πολυ gimmick ειναι παρα ουσιωδες ειδικα που δεν υποστηριζει ολες τις μπαταριες
-
@cirus said in Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων :
Προσωπικά είμαι υπέρ του battery swapping, δεν ανησυχείς πλέον καθόλου για το μέλλον της μπαταρίας σου.η αλλαγη μπαταριας δεν εχει καμια ελπιδα να επικρατησει.
Πολυ μεγαλο κοστος station και δεν γινεται να φτιαχτουν παντου τέτοια
δεν ειναι Universal λυση για ολες τις μπαταριες αλλα για συγκεκριμενες
αντιθετως οι πολυ γρηγοροι φορτιστες πολλαπλασιαζονται
παρα πολλα βενζιναδικα εχουν potential να μετασχηματιστουν σε charging stations και να προσφερουν ανεσεις, στασεις με φαγητο και υπηρεσιες.
τα αυτοκινητα συνεχεια αποκτουν γρηγοροτερες φορτισεις σε DC οταν ακολουθησει και το δικτυο γιατι να αλλαζεις μπαταρια σε ελαχιστα swaping station αν σε 5 λεπτα περισσότερο εχεις γεμισει στο 80% σε πολύ περισσότερα σημεια
πιο πολυ gimmick ειναι παρα ουσιωδες ειδικα που δεν υποστηριζει ολες τις μπαταριες
Η αλλαγή μπαταρίας όμως έχει και άλλα οφέλη.
Για τον ιδιοκτήτη: νέα φορτισμένη μπαταρία σε 3 λεπτά, κανένα άγχος για την υγεία της μπαταρίας, μικρότερο αρχικό κόστος αγοράς ηλεκτρικού (αν τα αυτοκίνητα πωλούνται χωρίς μπαταρία και πληρώνεις τη χρήση)
Για τον κατασκευαστή: ιδανικές συνθήκες φόρτισης στο σταθμό άρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ιδιοκτησία στη μπαταρία και όφελος από την ανακύκλωση στο τέλος ζωής, με τόσες μπαταρίες ο κάθε σταθμός θα μπορεί να λειτουργεί ως powerbank και να πουλάει ρεύμα το βράδυ που υπάρχει ζήτηση και να φέρνει επιπλέον έσοδα στην εταιρεία.Προφανώς και δε μπορούν να μπουν τέτοιοι σταθμοί παντού. Το πιο πιθανό είναι να συνυπάρχουν οι ταχυφορτιστές με τους σταθμούς φόρτισης.
Αλλά δε νομίζω ένας γίγαντας όπως η catl να ξοδεύει εκατομμύρια για ένα gimmick. -
Μόνο εγώ την ανωμαλία ε;
Παράκαμψη;
Χάζεμα της διαδρομής;
Καφεδάκι σε άλλη πόλη;
ΤΡΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ αντί για μία;;;
Πάνε οι διακοπές. Καταστράφηκαν.
Πάρε ένα Ντίζελ να κάνεις 3.689.876 χλμ ασταμάτητος και ακατούρηγος.
Δεν θα σταματάς πουθενά.
Ούτε στο δωμάτιο που έχεις κλείσει.
Θα σε παίρνει τηλέφωνο ο ξενοδόχος να σε ρωτήσει που είσαι και γιατί δε φάνηκες στο δωμάτιο και θα του λες "Δε μπορώ να σταματήσω τώρα, έχει τόσα χιλιόμετρα να βγάλει το Ντίζελ ακόμη".
Φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων