-
Aν θέλει να βοηθήσει την Αθήνα γιατί δεν πάει να ζήσει στην επαρχία που υπάρχει πολύ χώρος για αυτοκίνητα;
-
@dettol said in Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό:
Το άθροισμα που κάνει στα έξοδα και τελικά πόσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο ανά μήνα, είναι πραγματικά απίστευτο. Είμαι σίγουρος ότι αν το ψάξει κανείς, θα αρχίσει τα «ναι αλλά…» και θα ρίξει το νούμερο. Δεν νομίζω ότι τα μπορέσει να το ρίξει και πολύ όμως. Ακόμα και στο 70% να φτάσει, είναι δυσθεώρητο
Θα σταθω μονο στο κοστος. Εκτος απο μετακινηση, το αυτοκινητο για πολλους ειναι και διασκεδαση. Και ως γνωστον , τα γουστα πληρωνονται.
Και αν το παμε παραπερα, απο παντου μπορουμε να κοψουμε εξοδα. Μπορεις να ζησεις και σε μικροτερο σπιτι, να ντυνεσαι με φθηνοτερα ρουχα, να μην καπνιζεις , πινεις (αλκοολ , καφε) , να μην κανεις εξοδους διασκεδασης κοκ.... Αλλά τι ζωη θα ειναι αυτη? Εκτος αν θελεις να ασκηθεις πνευματικα, οπως κανουν οι μοναχοι, οπότε ολα περιττα ειναι -
Στην Ιαπωνία δεν μπορείς να αγοράσεις αυτοκίνητο αν δεν έχεις ιδιόκτητο πάρκινγκ αποκλειστικά για το αμάξι. Αυτό θα έλυνε πολλά προβλήματα αλλά δεν θα περάσει εύκολα στην Αθήνα.
-
Αυτό όμως θα επηρέαζε τα κρατικά έσοδα και τις πωλήσεις των αντιπροσωπειών οπότε δεν γίνεται καν κουβέντα.
-
Δε ξέρω στην Ιαπωνία εχει τα ίδια ΜΜΜ με την Ελλάδα?
-
Δεν καταλαβαινω τι διασκεδαση προσφερει στον αθηναιο (διοτι, στην αθηνα υπαρχει μονο το προβλημα) να περναει 1-1.5 ωρα κολλημενος καθημερινα στην κινηση. Αν ολοι αυτοι που ανεβοκατεβαινουν τον κηφισο, το διασκεδαζουν, μαγκια τους και μπραβο τους!
Η δευτερη παραγραφος αφορα τις προτεραιοτητες του καθενος, οι οποιες και διαφερουν απο ανθρωπο σε ανθρωπο. Επισης, δεν εχει νοημα να πηγαινουμε στα ακρα, τα οποια σχεδον παντα ειναι λαθος. Δηλαδη, δεν υπαρχουν μονο οι επιλογες α. πινω βοσπορο, καπνιζω το βαπορι απο την περσια, τρωω τον αμπακο κτλπ κτλπ ή β. ειμαι μοναχος σαολιν. Υπαρχει ενα τεραστιο φασμο στο ενδιαμεσο.Απο εκει και περα, θεωρω οτι πολλοι αθηναιοι δεν εχουν κατανοησει οτι υπαρχει δυνατοτητα για μια διαφορετικη ζωη, την οποια ομως, σχεδον παντα ζηλευουν οταν επισκεφτουν μια αλλη ευρωπαϊκη πολη. Ακριβως επειδη δεν το εχουν κατανοησει ή επειδη δεν εχει φτασει ακομα στο σημειο να τους ενοχλει παρα πολυ ή επειδη ακομα εχουν φρεσκια την χαρα της οικονομικης ανατασης μετα τα χρονια του μνημονιου, δεν εχουν αλλαξει τον τροπο σκεψης τους πανω στο κομματι της μετακινησης. Ισως και να μην γινει ποτε και να γινουμε μουμπάι, δελχι ή κατι αντιστοιχο. Δυστυχως, το βλεπω πιο πιθανο αυτο, παρα να γινουμε κοπεγχαγη.
-
Απλά στην Αθήνα δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς ως εναλλάκτική στο αυτοκίνητο.Αν το συγκρινεις με οποιαδήποτε αλλή ευρωπαικη πρωτευουσα και αναλογιστείς και το πλυθησμο εινια κατι λιγότερο απο ανύπαρκτα.Και εχω μεινει 8 χρόνια σε πόλη με φοβερα ΜΜΜ και ξέρω πώς είναι.
-
@kostis20 said in Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό:
Απλά στην Αθήνα δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς ως εναλλάκτική στο αυτοκίνητο.Αν το συγκρινεις με οποιαδήποτε αλλή ευρωπαικη πρωτευουσα και αναλογιστείς και το πλυθησμο εινια κατι λιγότερο απο ανύπαρκτα.Και εχω μεινει 8 χρόνια σε πόλη με φοβερα ΜΜΜ και ξέρω πώς είναι.
αυτα τα πραγματα πανε παρεα και οι μεταβολες δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη. Αν οι πολιτες εκαναν τη συνειδητη επιλογη να αφησουν το αυτοκινητο τους και να επιλεξουν μια διαφορετικη μορφη μετακινησης, οι πολιτικοι θα επιαναν το μηνυμα και θα εκαναν επιλογες προς την σωστη κατευθυνση. Οταν ομως ψαχνουμε τροπο να μην χτυπησουμε εισητηριο, παιρνουμε το αυτοκινητο για να παμε για τσιγαρα, το παρκαρουμε σε γωνια που στριβει λεωφορειο ή πανω σε πεζοδρομιο και αν φαμε κληση, ψαχνουμε τροπο να την σβησουμε, ε ειναι προφανες οτι δεν ειμαστε ετοιμοι για οτιδηποτε διαφορετικο.
-
Απλά στην Αθήνα δεν υπάρχουν μέσα μεταφοράς ως εναλλάκτική στο αυτοκίνητο.
Δεν ισχύει αυτό (ο αφορισμός) αλλά ακόμα κ αν ισχύει η λύση δεν θα έρθει μαγικά, απαιτήστε όλοι ΜΜΜ.
Φωνάξτε.(πχ) η Ιπποκράτους έχει λεωφορειολωρίδα που λόγω 20 συμπολιτών σας είναι μόνιμα κλειστή.
Περνάνε κάθε ώρα, 200; 300; 400; 1000; που ταλαιπωρούνται απο αυτούς τους 20.
Δεν λέω να πάρετε την αστυνομία και να τους βγάλετε απο τα έβερεστ τους ανθρώπους... κρίμα. Αλλά φωνάξτε στον ΟΑΣΑ, στον δήμαρχο, κτλ.
1000τηλέφωνα κάθε ημέρα στον ΟΑΣΑ. Μέχρι να μην μπορούν να βγάλουν γραμμή άλλοι.
Και στο δημαρχείο.ο Δήμαρχος μας έχει κάνει μεσανατολικό την Β.Όλγας πχ. Πως το έκανε;
Εσείς του δείχνετε οτι αυτό σας νοιάζει μόνο. Να περνάνε τα ΙΧ απο την όλγας.
Αν τον κράζατε όλοι για τα παρκαρισμένα που εμποδίζουν 1000άδες κάθε ημέρα, θα ασχολιόταν με αυτά. -
Δε ξέρω στην Ιαπωνία εχει τα ίδια ΜΜΜ με την Ελλάδα?
Πολύ καλύτερα σε συνέπεια και πυκνότητα δρομολογίων, αλλά ας πούμε στο Τόκυο είναι τόοοοσοι πολλοί που δε νομίζω να το απολαμβάνουν... Με το στρίμωγμα στο μετρό τουλάχιστον ίσα που καταφέρνεις να αναπνέεις.
-
Προφανώς και ειναι συλλογική ευθύνη αλλά το μεγαλυτερο κομμάτι της εγκειται στο τι ψηφίζουμε τα τελευταια 50 χρόνια.Κανείς δε μίλησε για μαγικές λύσεις αλλά με τη δικιά σας λογική να ρίχνεται ετεροβαρώς τις ευθύνες στον απλό κόσμο και οχι στους πολιτικούς καποιος θα σας πεί οτι φταίνε οι πολίτες που δεν εχουμε δημόσιο σύστημα υγείας,παιδείας ,τραγική δικαιοσύνη μεχρι πεζοδρόμια και αγροτική πολιτική.Και να μη ξεχνάμε βεβαια οτι εχουμε πτωχεύσει .Εγω μια χαρα ακούω το κόσμο και μέσα μεταφοράς να ζητάει και ολα τα παραπάνω αλλά δε γίνετε τίποτα.Οπότε συγνώμη αλλα οι κύριες ευθύνες ειναι της διοικήσης.
-
αυτα τα πραγματα πανε παρεα και οι μεταβολες δεν γινονται απο την μια μερα στην αλλη. Αν οι πολιτες εκαναν τη συνειδητη επιλογη να αφησουν το αυτοκινητο τους και να επιλεξουν μια διαφορετικη μορφη μετακινησης, οι πολιτικοι θα επιαναν το μηνυμα και θα εκαναν επιλογες προς την σωστη κατευθυνση. Οταν ομως ψαχνουμε τροπο να μην χτυπησουμε εισητηριο, παιρνουμε το αυτοκινητο για να παμε για τσιγαρα, το παρκαρουμε σε γωνια που στριβει λεωφορειο ή πανω σε πεζοδρομιο και αν φαμε κληση, ψαχνουμε τροπο να την σβησουμε, ε ειναι προφανες οτι δεν ειμαστε ετοιμοι για οτιδηποτε διαφορετικο.
Για να κανεις συνειδητη επιλογη οπως λες, πρεπει να υπαρχει αυτη. Το Μετρο σημερα εξυπηρετει ελαχιστους για τον πληθυσμο της πολης. Τα λεωφορεια ερχονται γεματα αφου τα δρομολογια ειναι πολυ αραια.
Οταν με το ΙΧ σου κανεις 30-40 λεπτα να πας στην δουλεια σου και με τα ΜΜΜ θες απο μια ωρα και πανω, οταν το παρκαρισμα δεν σου κοστιζει τιποτα, οταν τα ΜΜΜ ειναι ασφυκτικα γεματα, βρωμικα, με δρομολογια που δεν εξυπηρετουν αλλα στοιβαζουν κοσμο, τοτε το ΙΧ θα ειναι η μονη επιλογη -
Η κυρία ευθύνη ανήκει στην ολιγαρχία τύπου Κουλη και οικογένεια, αυτοί δεν κυβερνούν τα τελευταία 40 χρόνια; Δήμαρχοι Αθηναίων Μπακογιάννη Ντορα και Υιός. Μπαμπάς και υιός πρωθυπουργοί κλπ
-
Η διοίκηση δεν έρχεται απο μόνη της όμως. Όπως είπες, ψηφίζουμε.
Αν έτρεμαν όλοι οτι δεν θα ξαναβγούν ποτέ, θα έβλεπες.Το οτι έχουμε πτωχεύσει δεν κολλάει εδώ γιατί μόνο έσοδα θα έχουν απο τέτοιες κινήσεις οι δήμαρχοι.
Εγώ όσες φορές καλούσα για παρκαρισμένα σε πεζόδρομο κ διαβάσεις ερχόντουσαν πάντως.
Δεν ξέρω ποιοί άλλοι ζητάνε. Δεν τους βλέπω.
Αντιθέτως τους βλέπω να έρχονται να παρκάρουν τα ΙΧ τους πάνω στον πεζόδρομο για να πάνε βόλτα με τα παιδιά τους.(δυστυχώς βέβαια, όπως πάντα, την πληρώνουν οι πιο φτωχοί που δεν έχουν δυνατότητα για ΙΧ, αλλά ζούγκλα έχουμε...)
-
@jousis said in Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό:
Δεν ισχύει αυτό (ο αφορισμός) αλλά ακόμα κ αν ισχύει η λύση δεν θα έρθει μαγικά, απαιτήστε όλοι ΜΜΜ.
Φωνάξτε.(πχ) η Ιπποκράτους έχει λεωφορειολωρίδα που λόγω 20 συμπολιτών σας είναι μόνιμα κλειστή.
Δεν λέω να πάρετε την αστυνομία και να τους βγάλετε απο τα έβερεστ τους ανθρώπους... κρίμα. Αλλά φωνάξτε στον ΟΑΣΑ, στον δήμαρχο, κτλ.
1000τηλέφωνα κάθε ημέρα στον ΟΑΣΑ. Μέχρι να μην μπορούν να βγάλουν γραμμή άλλοι.
Και στο δημαρχείο.ο Δήμαρχος μας έχει κάνει μεσανατολικό την Β.Όλγας πχ. Πως το έκανε;
Αν τον κράζατε όλοι για τα παρκαρισμένα που εμποδίζουν 1000άδες κάθε ημέρα, θα ασχολιόταν με αυτά.Η Βασιλίσης Όλγας δεν ένοιαξε ποτέ κανέναν, πέρα από αυτούς που προκύρηξαν το έργο και αυτούς που το ανέλαβαν, και ο νοών νοείτω. Είτε κλειστή, είτε ανοικτή, δεν έκανε καμία διαφορά στο κυκλοφοριακό. Λόγω αυτού και παρόλο το φαγοπότι, θα την προτιμούσα κλειστή. Τώρα για την Ιπποκράτους ειδικά και την κατάληψη των λεωφορειολωρίδων γενικώς, η λύση έχει ανακοινωθεί και περιμένουμε να μπει σε λειτουργία. Αν έχουν κάμερες στα λεωφορεία και στέλνουν ραβασάκια, θα γίνουμε άνθρωποι σε χρόνο dt. Αν μάλιστα καταγράφουν και τις παραβάσεις των ίδιων των οδηγών των αστικών λεωφορείων συγκοινωνιών που οδηγούν και αυτοί λες και είναι ντελιβεράδες πάνω σε παπάκι και κουβαλάνε πίτσες και όχι ανθρώπους σε 20 τόνους όχημα, σαμπάνιες θα ανοίξω. Το τηλέφωνο είναι είναι απολύτως χαμένος χρόνος και για εσένα που το σηκώνεις να καταγγείλεις και για τον υπάλληλο που θα το σηκώσει και θα το καταγράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
-
@shumakos said in Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό:
Αν έχουν κάμερες στα λεωφορεία και στέλνουν ραβασάκια, θα γίνουμε άνθρωποι σε χρόνο dt.
Θα σου πω τί θα γίνει (μακάρι όχι).
Θα μπει σε αχρηστία και μόνιμη υπολειτουργία γιατί αυτοί που παρκάρουν κάνουν πιο πολύ φασαρία απο αυτούς που έχουν αποδεχτεί την μοίρα τους.
Γιατί και τώρα η ιπποκράτους συγκεκριμένα, ανοίγει σε 10" απο ένα μόνο περιπολικό.
Απλά θα κάνει γύρες εκεί 07:00-09:00.Αυτό το περιπολικό που είναι κάθε ημέρα λίγο πιο κάτω παρκαρισμένο (παράνομα).

υγ. οι καταγγελίες δουλεύουν, μην παραιτείστε. Κάντε φασαρία.
-
Δηλαδή ο πολίτης πρεπει να κανει και τον αστυνόμο?Το κρατος επρεπε να καταγραφει ολες τις παραβασεις απο μόνο του.Σε ολη την ευρωπη ετσι γίνετε.
Σε λίγο θα μας πείτε να πάμε να σκάψουμε για το Μετρο που πήρε 4 χρόνια καθυστερηση στα μουλωχτά πριν κανενα μήνα. -
Σιγά μην ανοιξει η γραμμή 4 του μετρό το Σεπτέμβριο του '32. Ήδη οι ανάδοχοι πιέζουν για το 2034 και βλέπουμε... Και φυσικά αυτό σημαίνει ότι οι λαμαρίνες θα κλείσουν 20ετία σε κεντρικά σημεία κλειδιά την πόλης όπως η πλατεία Εξαρχείων, η πλατεία Κολωνακίου, η πλατεία Κυψέλης και τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Αν και όταν ανοκοινώθηκε το έργο σκέφτηκα "Τι μ....α, αντί να βγάλουν σταθμό μπροστά στο αρχαιολογικό μουσείο πήγαν στα Εξάρχεια..." τώρα που βλέπω ότι η αυλή του θα ήταν κοτέτσι για καμιά 20ετία, λέω πάλι καλά...
-
@jousis said in Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό:
Αν τον κράζατε όλοι για τα παρκαρισμένα που εμποδίζουν 1000άδες κάθε ημέρα, θα ασχολιόταν με αυτά.Συμφωνώ με την τοποθέτηση. Απλά υπάρχει και η πιθανότητα απλά να μην τους ενδιαφέρει ή να εξυπηρετούν άλλα οικονομιά συμφέροντα. Μεγαλο παραδειγμα ο νυν δημαρχος Πειραια. Η πόλη έχει γίνει ενα ατελειωτο εργοταξιο υπο την ανοχη της δημοτικης αρχης, της αστυνομιας και της περιφερειας που ολοι κανουν τα στραβα ματια στον βωμο της "αναπτυξης". Εν τω μεταξυ καταστρέφεται το μνημείο του Θεμιστοκλή και το φυσικό λιμάνι για να φτιαχτει νεα αποβαθρα για κρουαζιεροπλοια.
-
@panick-0 said in Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό:
Για να κανεις συνειδητη επιλογη οπως λες, πρεπει να υπαρχει αυτη. Το Μετρο σημερα εξυπηρετει ελαχιστους για τον πληθυσμο της πολης. Τα λεωφορεια ερχονται γεματα αφου τα δρομολογια ειναι πολυ αραια.
Οταν με το ΙΧ σου κανεις 30-40 λεπτα να πας στην δουλεια σου και με τα ΜΜΜ θες απο μια ωρα και πανω, οταν το παρκαρισμα δεν σου κοστιζει τιποτα, οταν τα ΜΜΜ ειναι ασφυκτικα γεματα, βρωμικα, με δρομολογια που δεν εξυπηρετουν αλλα στοιβαζουν κοσμο, τοτε το ΙΧ θα ειναι η μονη επιλογηΣυμφωνω απολυτα! Απο τη στιγμη που για εσενα, το αυτοκινητο ειναι καλυτερη επιλογη απο τα ΜΜΜ και εχεις τη δυνατοτητα να το υποστηριζεις οικονομικα, δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις κατι. Εχω την εντυπωση ομως, οτι αρκετοι συμπολιτες μας προτιμουν τη λυση του αυτοκινητου, ενω ουτε οικονομικα ανετοι ειναι, ουτε γλυτωνουν χρονο.
Αστικές συγκοινωνίες και Επεκταση Μετρό