-
Μόνο εγώ βλέπω ακτινίδια on steroids?

-
Τιποτα μονο ενας ηταν ο πιο ωραιος , ο Λεμονης απο την χαλκιδικη που παραπονιομουνα παλι για τις ελιες στα σουπερ μαρκετ και την αλλη μερα μου εστειλε ενα βαρελι ελιες .
Καλη του ωρα , ελπιζω να εχει κατασταλαξει με ποια γκομενα να παραμεινη , ασε που μαλλον θαχει αλλη . -
@kkostask said in FORUM Αγροτων:
Μόνο εγώ βλέπω ακτινίδια on steroids?

Και να σκεφτεις αυτο το κτημα δεν ραντιστηκε .Απλα τρωει καλα αυτα που πρεπει και δεν ειχε πολυ τοναζ οποτε δε μοιρασε το δεντρο σε πολλους καρπους.
-
Παρατηρητήριο Τιμών Ελαιολάδου (7/11/2025)
https://www.olivenews.gr/el/epilegmena/paratiritirio-timon-elaioladoy-7-11-2025/
-
-
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέο τρόπο για έλεγχο της αγροτικής δραστηριότητα, με στόχο - όπως τονίζει - να αποτραπούν ψευδείς δηλώσεις ΟΣΔΕ που οδηγούν σε αδικαιολόγητες πληρωμές ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Συγκεκριμένα, έρχονται τίτλοι τέλους για την εφαρμογή Agrisnap και ετοπιμάζεται μια νέα εφαρμογή σε κινητό, που θα συνδυάζει δορυφορικό εντοπισμό, ώστε να πιστοποιείται η φυσική παρουσία του παραγωγού.
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή με την ονομασία Gov-Agri-Wallet, που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει σαν στόχο τον πλήρη έλεγχο της παρουσίας του αγρότη στο χωράφι και την ακριβή εξακρίβωση της εκμετάλλευσης που δηλώνεται στο ΟΣΔΕ.
Η εφαρμογή θα συνδυάζει δορυφορικό εντοπισμό, γεωχωρικά δεδομένα και στοιχεία κίνησης από το κινητό τηλέφωνο, ώστε να πιστοποιείται ότι ο παραγωγός βρίσκεται πραγματικά στο σημείο όπου δηλώνει αγροτική δραστηριότητα. Aποτελεί βασικό μέρος των αλλαγών που προβλέπονται στο σχέδιο δράσης για το ΟΣΔΕ του 2026, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία νέου ψηφιακού γεωχωρικού χάρτη της χώρας με χρήση δορυφορικών εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης και εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να διαχωρίζονται με ακρίβεια οι επιλέξιμες και μη επιλέξιμες εκτάσεις και να γίνεται συχνή επικαιροποίηση των στοιχείων.
Τα στοιχεία αυτά θα αξιοποιούνται από την ΑΑΔΕ για την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων από το 2026 και μετά.
Αυτά ανέφερε ο Κωνσταντίνος Καράντζαλος, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

-
Γιατί παιδεύονται? Ας τους βάλουν ένα βραχιολάκι στο πόδι να τελειώνουμε…

-
Οτσο και όποιος γνωρίζει, τι γίνεται με το ελαιοκομικό μητρώο, όταν δεν έχουμε ασχοληθεί με τις ελιές.
Ο αριθμός 21 μιλάει για τα δένδρα ανά χωράφι, ή στο σύνολο των χωραφιών που έχει κάποιος ?
Αν τα χωράφια είναι εξ αδιαιρέτου με άλλους, κοιτάς την αναλογία σου, ή πρέπει να κάνουν όλοι δήλωση για όλο το χωράφι.
Παραδείγματα έχουμε ας πούμε 3 χωράφια.
Το πρώτο έχει 12 ελιές, το δεύτερο 12 και το τρίτο 20.
Στο πρώτο είναι 3 συνιδιοκτήτες, άρα έχουμε 4 στην αναλογία μας.
Στο δεύτερο είναι 2, εμείς έχουμε τις 8 και ο άλλος τις 4.
Το τρίτο είναι όλο δικό μας.
Οπότε συνολικά είναι 42 οι ελιές, αλλά αναλογικά είναι 4+8+20 = 32.
Σε κανένα όμως χωράφι δεν υπάρχουν 21 και πάνω.
Ξέρει κανείς τι κάνουμε, γιατί έχουν τρομάξει από τα κανάλια οι μπαρμπάδες και οι μανάδες ?
-
καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για να πάρω ένα Ford Ranger πρέπει να έχω άδεια αγρότη. Πόσα στρέμματα χρειάζομαι και τι νομική μορφή στην εταιρία για μικρο-αγρότης (ως δεύτερη εργασία και οχι ως βασική)?
-
@bekiaris said in FORUM Αγροτων:
καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω για να πάρω ένα Ford Ranger πρέπει να έχω άδεια αγρότη. Πόσα στρέμματα χρειάζομαι και τι νομική μορφή στην εταιρία για μικρο-αγρότης (ως δεύτερη εργασία και οχι ως βασική)?
Συμβουλές δίνουμε μόνο για Raptor...
-
@sette said in FORUM Αγροτων:
Συμβουλές δίνουμε μόνο για Raptor...
θέλω ή πετρέλαιο ή υβριδικό, σκέτο βενζίνη δεν....
-
Έχουν αναφερθεί στο θέμα του Maxus
Δε χρειάζεσαι πολλά στρέμματα, ούτε να κάνεις εταιρεία. Κάνεις δήλωση ένταξης στο ειδικό καθεστώς αγροτών στην ααδε, εφόσον έχεις ή νοικιάζεις γη. -
@dg79 said in FORUM Αγροτων:
Έχουν αναφερθεί στο θέμα του Maxus
Δε χρειάζεσαι πολλά στρέμματα, ούτε να κάνεις εταιρεία. Κάνεις δήλωση ένταξης στο ειδικό καθεστώς αγροτών στην ααδε, εφόσον έχεις ή νοικιάζεις γη.@dg79 θέτεις σοβαρή υποψηφιότητα για Moderator

-
θέλω ή πετρέλαιο ή υβριδικό, σκέτο βενζίνη δεν....
Μην παρεις το phev το ranger θα το μετανοιωσεις.Το πηρε φιλος για 2 μερες δοκιμη καιει τα αντερα του αν το θες για αγροτικες δουλειες,αν το θες για μοστρα και να παταει βαρια μεχρι χαλικοδρομο παρτο και phev
-
Με ελαιοκομικό μητρώο τι κάνουμε;
Δεν βρίσκω κάποια ηλεκτρονική εφαρμογή, το gov δίνει μόνο για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.
FORUM Αγροτων